6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تحلیل سیاستهای اقتصادی دولت در 4 دهه اخیر
🎙 دکتر بیژن عبدی
🔴 مؤلفههای سیاستهای لیبرالیسم اقتصادی:
1️⃣ آزادسازی اقتصادی
2️⃣ کوچک سازی دولت
3️⃣ رهاسازی قیمتها به دست بازار
4️⃣ عدم حمایت و مداخله دولت در اقتصاد
5️⃣ تعیین قیمت ارز در بازار آزاد
6️⃣ باز شدن مرزها و صادرات و واردات بر اساس مزیت نسبی و رقابت
❌ آیا با این شاخصها میتوان به عدالت رسید؟
💠 @QasdWay
گروه حکمرانی و اقتصاد مرکز راهبری برهان برگزار میکند
💰دوره آموزشی «مکاتب پولی»
🔸با اعطای گواهی پایان دوره معتبر از دانشگاه تهران
👤مدرس: دکتر رسول بخشی
📆مدت دوره : ۳۰ساعت
🔹۱۰ساعت در دی ماه، ۱۰ساعت در بهمن ماه و ۱۰ساعت در اسفند ماه
🔹۱۰ساعت اول: روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۱و۲دی
⚠️ساعات بهمن و اسفند ماه متعاقبا اعلام میگردد
💰هزینه دوره: ۳۰۰هزار تومان
🔆همراه با تخفیف برای پژوهشگران اقتصاد اسلامی و شرکت کنندگان گروهی
🎁جلسه اول رایگان
روز چهارشنبه ۱ دی ساعت ۸ تا ۹:۱۵
☎️جهت ثبت نام با شماره ۰۹۰۵۹۵۶۸۰۴۹ تماس بگیرید.
---------------------------
💠مرکز راهبری برهان
📡 @mrborhan
www.mrborhan.com
💠 @QasdWay
⭕️درسهایی از فاجعه شوک درمانی بچههای شیکاگو در شیلی
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
✳️ در دهه 1970بچه های شیکاگو که زیر نظر فریدمن تحصیل کرده بودند طرح 500 صفحه ای موسوم به طرح آجر را به آلنده پیشنهاد کردند که بعد از کودتا توسط پینوشه به اجرا گذاشته شد.
✳️ محورهای طرح آجر شیلی
❇️ حذف کنترل قیمتها
❇️فروش شرکتهای دولتی
❇️ حذف محدودیت های گمرکی
❇️ کاهش هزینههای دولت
❎نتایج اجرای طرح آجر در شیلی
✳️ تورم 375 درصدی
✳️ گسترش فقر و شکاف طبقاتی
⁉️ به نظر شما عجیب نیست که مشابه همین طرح الان برای نجات اقتصاد ایران پیشنهاد می شود؟
❎پیشنهاد آزادسازی قیمت ها به خصوص ارز، پیشنهاد گران سازی انرژی به اسم حذف یارانه پنهان، پیشنهاد فروش دارایی های دولت، پیشنهاد حذف ارز 4200 تومانی گندم و دارو و پیشنهاداتی از این دست که نسخه بدل شوک درمانی شیلی است.
✅ کاش حداقل از تجربه کشورهای دیگر درس می گرفتیم و دستی دستی خودمان به بدن نحیف اقتصاد ایران شوک وارد نمی کردیم.
❎یاداوری، بین سالهای 1957تا 1970 یکصد دانشجوی شیلیایی بورسیه دانشگاه شیکاگو شدند و به هزینه آمریکا و بنیاد فورد تحت نظر فریدمن اقتصاد خواندند.
⁉️تذکر، عجیب نیست که بنیاد هند نیز دانشجویان ایرانی را برای تحصیل در رشته اقتصاد در دانشگاه شیکاگو بورسیه می کند؟
در مورد طرح آجر بیشتر بخوانید⬇️
https://b2n.ir/u26798
همچنین ببینید فیلم عالی دکترین شوک
https://b2n.ir/t31946
💠 @QasdWay
📕 Money: The True Story of a Made-Up Thing
نویسنده: جِیکوب گلداستِین (روزنامهنگار اقتصادی و فارغ التحصیل ادبیات استنفورد)
مفرح، کوتاه و آموزنده!
جیکوب گلدستاین در کتاب "پول: داستان واقعی یک چیز الکی"، لحظات حساس و مهمی که منجر به اختراع یکی از اساسیترین نیازهای بشر شد را روایت میکند.
این اثر که در فهرست ده اثر برتر نشریه Publishers Weekly قرار دارد، به شما میگوید که پول دقیقاً چیست و از چه قدرتی برخوردار است.
مبدأ پیدایش پول، هیچ شباهتی به آن چیزی که شما به آن فکر میکنید ندارد، بلکه ماجرای بسیار جذاب و فوقالعادهتری پشت آن است.
داستان تبادل کالا به کالا، پول را شیای ساده، دارای عینیت و سرد جلوه میدهد، در حالی که پول از پیچیدگی و عمق بیشتری برخوردار است. پول قسمت بزرگی از بافت اجتماعی به شمار میرود که پیوندی ناگسستنی با خون و هوس دارد.
پول چیزی بیش از یک وهم و خیال مشترک و یک چیز الکی نیست! شیای که پدیدهای اجتماعی محسوب میشود. این بُعد اجتماعی پول درست همان چیزی است که آن را پدید میآورد؛ وگرنه پول فقط یه شیء گرد فلزی یا یک تکه کاغذ است!
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
💠 @QasdWay
Money.pdf
3.81M
Money: The True Story of a Made-Up Thing
Jacob Goldstein
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
💠 @QasdWay
#خام_فروشی
🔸 #جهش_تولید در آمریکا از زمان استقلال این کشور در ۱۷۷۶ تا اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم (تقریباً یک قرن و نیم) به طول انجامید. سرزمین آمریکا پیش از استقلال تحت استعمار انگلستان و کشورهای اروپایی بود.
🔸سیاست انگلستان در طی سالهای اشغال آمریکا، عدم توسعه صنایع با ارزش افزوده و پیشرفته و تولید مواد اولیه برای صنعت انگلستان بود. انگلستان معتقد بود مزیت نسبی آمریکا بهدلیل داشتن زمینهای حاصلخیز و مرغوب، صرفاً در تولید مواد اولیه و کشاورزی است. بنابراین مستعمرات آمریکایی باید در تولید مواد اولیه تخصص یابد و آن را با تولیدات صنعتی انگلستان مبادله کند.
🔸انگلستان در این راستا به تولیدات مواد خام آمریکا یارانه میداد و با اعمال زور اجازه نمیداد صنایع شکل بگیرد و محدودیتهای زیادی را در این راستا وضع میکرد. این محدودیتها در صنایع با ارزشافزوده بالاتر شدت بیشتری داشت.
🔸مجلس عوام انگلیس در سال ۱۷۱۹ اعلام کرد شکلگیری صنایع در آمریکا #وابستگی آنها به انگلستان را به خطر انداخته و باید از روند شکلگیری صنایع جلوگیری کرد. بدین منظور، قانونهایی برای مهار رشد صنایع در آمریکا تصویب شد. با گذشت زمان، روند برخورد با صنایع شدت گرفت، بهگونهای که در سال ۱۷۵۰ صنایع زیادی در آمریکا تعطیل شدند.
🔸در این سالها سیاستمداران انگلستان، آمریکا را از زیانبارترین املاک خود میدانستند؛ زیرا در پی پایهگذاری صنایع در کشور خود بودند (لیست، ۱۳۷۸، صص ۱۶۲ و ۱۶۳) .
🔸ویلیام پیت در سال ۱۷۷۰ بیان کرد مستعمرات واقع در نیوانگلندی نباید حتی یک میخ نعل اسب تولید کنند. (چانگ، ۱۳۹۲، ص۸۰)
💠 @QasdWay
28.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان مواد (خلاصهی از قصه نظام سرمایهداری)
بارها و بارها ببینید...
#اقتصاد_مواد #تبلیغات #مصرف
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
⭕️ شوک درمانی خطرناک با حذف ارز 4200 تومانی‼️
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
✳️ عجیب است که همه رسانهها از صدا و سیما گرفته تا خبرگزاریها بسیج شدند تا همه مشکلات اقتصادی کشور از بدو خلقت تا کنون را به گردن ارز بیزبان 4200 تومانی نهادهای تولید از جمله ذرت و کنجاله بیندازند.
❇️ عجیب است که آنها چشمشان را به روی مشکلات اساسی مثل خلق پول افسار گسیخته نظام بانکی و سفتهبازی گسترده بانکهای خصوصی و دلار سرکش 27000تومانی بسته اند و یارانه تولید را به دشمن فرضی بدل کردند که باید به هر قیمتی شکستش داد.
✅ دنیای وارونه ای شده است، اجرای این سیاست شکست خورده با وارد کردن شوک به هزینه تولید و تشدید انتظارات تورمی، نطفه مرغ 70 هزارتومانی را منعقد و باعث پرکشیدن مرغ و سایر کالاهای اساسی از سفره فقرا خواهد شد و ما فقرا را به یارانه ای دلخوش میکنیم که خیلی زود در اثر تورم ارزشش را از دست خواهد داد.
❇️ کاش لااقل برای توجیه این شوک درمانی پرچم بی زبان عدالت را بلند نمیکردیم که بیش از این به ساحت عدالت ظلم نشود.
✳️ #خدایا_ما_را_ببخش، انگار #زبان_الکن ما قدرت ندارد که حقیقت تلخ پشت سیاست شکست خورده شوک درمانی و پرداخت یارانه از محل گران سازی کالاهای اساسی را بیان کند.
✳️ #خدایا_ما_را_ببخش که #زورمان_فقط_همین_قدر_بود که هشدار بدهیم و هشدار بدهیم. خودت رحم کن و عاقبت ما را ختم بخیر بفرما. آمین یا رب العالمین
💠 @QasdWay
⚜ #نظریه_بازار عین ظلم و ضد #عدالت است (۲)
✍ دکتر سید مهدی زریباف
🔸 بازار ظلم نیست، بلکه نظریه بازار عین ظلم است. جریان پولی که در کشور ما وجود دارد، عین ظلم است. زیرا که همه هزینه تورم و کاهش قدرت پول را مردم و به خصوص قشر مستضعف پرداخت میکنند، اما جبران کاهش پول در سیستم بانکی برای سپردهگذاران و اغنیاء است! این فرآیند ظلم است و نظریه بازار این بازار پول را ساخته است.
🔹 حقیقت بازار از یک منظر یک مفهوم انتزاعی است. به این معنا که یک عده متفکر و صاحبنظر مانند بسیاری از موضوعات دیگری که در علم وجود دارد، حوادث و زمینههایی را میبینند و برای اینکه بتوانند تحلیل و پیشبینی کنند، مفهومی را انتزاع میکنند. این اعتبارسازی و انتزاع کار ذهن است. از این حیث نقدی بر بازار وارد نیست.
🔹 همچنین بازار یک جنبه طبیعی و واقعی هم دارد که به این جنبه نیز اشکالی مطرح نیست. این وجه از بازار بهمنزلۀ جا و مکانی است که در آن فضای داد و ستد وجود دارد و خریدوفروش صورت میگیرد. انسان هم یک موجودی مدنیبالطبع است و اجتماعی زندگی میکند. بنابراین مبادله یک امر فطری است.
✳️ اما نکته این است که این مبادلهای که بین امکانات و نیازهای طبیعی و غیرتولیدیای که توسط خود انسانها در نظام زندگی و معیشت ایجاد میشود، تعیینکننده همه مناسبات است؟ همه روابط اجتماعی و زندگی بشر باید در قالب یک تفکر مادی قرار بگیرد؟ همه چیز باید پولی شود؟...
✅ تفکر عدالت، به دنبال احقاق حق و تأمین نیازها است و نه به دنبال هوسبازی بازارسازان...
🔰 ادامه مطلب:
🔗 http://zaribaf.qasd.ir/articles/608#start
💠 @QasdWay
کالای آمریکایی بخر!
🔸بنابر قانون اساسی ایالات متحده یا طبق قوانین مصوب کنگره رئیسجمهور میتواند فرمانهای اجرایی صادر کند. این فرمانها طبق قانون لازم الاجرا است.
🔸فرمانهای خرید ملی از جمله فرمانهای اجرایی است که رئیسجمهور با پشتوانه قوانین دیگر صادر میکند و سازمانها و دستگاههای فدرال و ایالتی را ملزم به خرید کالاهای آمریکایی میکند یا خرید کالاهای داخلی را در اولویت قرار میدهد.
🔸دولتهای فدرال و ایالتی در ایالات متحده بهعنوان بزرگترین مصرفکننده، طبق قانون #کالای_آمریکایی_بخر مصوب ١٩٣٣ و براساس فرمانهای خرید ملی ملزم به خرید کالاهای آمریکایی میشوند.
🔸همچنین قانونگذاران برای ترویج کمک به صنایع داخلی، بنگاههای خارجی را از برندهشدن در اکثر قراردادهای خرید عمومی منع میکنند. سهم شرکتهای خارجی از خریدهای عمومی در سال ٢٠٠۶ تنها ٢درصد بوده است.
#جهش_تولید
💠 @QasdWay
#تورم یا #رکود، مسأله این است!
#منحنی_فیلیپس ارتقایافته برای اقتصاد ایران
🔸 دیدگاه رایج در اقتصاد کلان، بیانگر رابطۀ معکوس بین #بیکاری و #تورم است و مهندسان اقتصادخوانده با #علم دانستن این گزارهها و بدون توجه به تفاوتهای تاریخی و اجتماعی میان کشورها، نسخههای سیاستی ویرانگری را برای اقتصاد ایران میپیچند.
🔸 براساس این نگاه غلط علمپندارانه، برای کاهش تورم باید بیکاری (و در نتیجه رکود تولید و تعطیلی بنگاههای تولیدی) را افزایش داد.
🔸 اما بررسی آمار اقتصاد ایران (نمودار فوق) بیانگر وجود رابطۀ مستقیم میان بیکاری و تورم است. براساس آمار بیست سالۀ اخیر، با کاهش بیکاری (و رونق تولید داخلی)، تورم در اقتصاد ایران رو به کاهش گذاشته است و برعکس، با افزایش بیکاری و رکود، تورم هم جولان بیشتری داده است.
🔸 در شرایط فعلی کشور، #دولت_مردمی باید بیش از هر چیز، به فکر #جهش_تولید و کاهش بیکاری باشد و تورم تنها و تنها از این طریق کنترل خواهد شد. کاهش کسری بودجه و سیاستهای مالی و پولی انقباضی صرفا باعث تشدید رکود اقتصادی و بهدنبال آن، تورم بیشتر خواهد شد!
💠 @QasdWay
ایرج توتونچیان، اقتصاددان ایرانی متخصص پول و بانکداری اسلامی در نامه ای به سید ابراهیم رئیسی نکات مهمی را یادآور شد.
جناب آقای رئیسی بعد از سلام. قسم جلاله میخورم که راه حل مشکلات پیچیده اقتصادی مملکت با قرار گرفتن در ریل لیبرال ها و نیاورانی ها قرار ندارد. من از این آقایان حدود یکسال قبل به منظور انتقاد از تناقضات سرمایه داری و معرفی اقتصاد اسلامی بر اساس احکام اسلامی و تجربه و تفحص بیش از چهل سال آنها را علنا به مناظره دعوت کردم، ولی تا کنون حتی یک نفر از آنها برای مناظره اظهار آمادگی نکرده است.
تمام افراد نفوذی هدفی جز تخریب مبانی اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی و اسلامی ما ندارند. تصمیم گیران اقتصادی شما علیرغم داشتن دست پاک و نیت خیر ولی به دلیل ضعف علمی در توانایی تشخیص نیت و هدف این افراد عمیقا در چنبره برنامه های تخریبی آنها گرفتار هستند. یکی از موارد روشن انحراف و تخریب برنامه های آنها عبارت: «قرار است مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اضافه شود…» می باشد که رئیس سازمان بورس به آن پرداخته است.
این مقلدین ناآگاه برای ترغیب و جلب حمایت افراد متدینی مانند جنابعالی از الفاظ و کلمات فریبنده ای مانند «بازار سرمایه» استفاده میکنند درحالیکه نیت و هدفشان تقویت بازار اولیه بورس نیست زیرا این بازار نیازی به تقویت از بیت المال ندارد. تمام فسادی که از دوران دولت قبلی سراغ داریم در بازار ثانویه بورس یعنی دلالی و سفته بازی صورت گرفته و خواهد گرفت. دیری از زمان مالباختگان بازار ثانویه بورس و اختلال در زندگی بسیاری از خانواده ها نمی گذرد جنابعالی که به عنوان قاضی القضات - متشرع و پاک نیت شناخته شده اید مملکت را از مهلکه بازار ثانویه نجات دهید. راه نجات را دو سه بار پیام داده ام ولی تصورم این است که به دست جنابعالی نرسیده است.
موضوع به اختصار تمام به قرار زیر است:
ارزش معاملاتی سهام باید بر اساس ارزش دارایی های خالص شرکت صادر کننده سهام انجام شود و نه بیشتر.
به این ترتیب تمام اینگونه شرکتها موظف خواهند بود کهترازنامه مصوب خود را (حتی با دسترسی به پیشرفت های فناوری هر روز و ثانیه) در بورس در معرض دید همگان قرار دهند.
مزایای این پیشنهاد عبارتنداز:
۱- از آنجا که ربا و سفته بازی دو روی یک سکه هستند حذف سفته بازی که براساس ریسک ساختگی و تصنعی صورت میگیرد یعنی حذف ربا. و می دانیم که در هر معامله جزئیات آن باید شفاف و روشن باشد بالاخص زمانی که در آن ریسک تصنعی و ساخته و پرداخته بازار گردانان پشت صحنه وجود دارد که در این حالت معامله از نظر شرعی باطل است.
۲- حذف ربا در این بازار نکبت بار با هدف عدالت کاملا همخوانی دارد.
۳- گسترش و تحقق شفافیت در سایر امور.
۴-صرفه جویی ۵۰ هزار میلیار تومان در بیت المال.
۵- جلوگیری در تداول ثروت در دست عده ای خاص(همان بازارگردانندگان پشت صحنه).
۶- برداشت اولین قدم برای حذف ربا بعد از چهار دهه.
۷-بعد از قدم شماره ۶ نوبت به حذف ربا در نظام بانکی کشور می رسد که از اوایل انقلاب اسلامی و خواسته قلبی امام راحل و تاکید مقام معظم رهبری است و تاکنون جسارت لازم برای هویت بخشیدن به پسوند اسلامی بوجود نیامده.
۸- تخصیص اینگونه مبالغ از بیت المال در برداشتن یکی از سدهای ایجاد اشتغال و بهبود معیشت خانوارهای پاک دست و فقیر.
با انجام موفقیت آمیز موارد فوق این کشور اسلامی پرچمدار و الگوی نهضت عظیم و مبارک بانکداری اسلامی واقعی برای سایر کشور های مسلمان (و حتی انشاالله جوامع سرمایه داری در حال سقوط و انهدام) خواهد بود.
یمحق الله الربا و یربی الصدقات
و من الله توفیق
ایرج توتونچیان
💠 @QasdWay