کتاب «جهان و زبان در اندیشه ویتگنشتاین» با عنوان فرعی «چقدر عجیب است که جهان باید وجود داشته باشد» نوشته طالب جابری بهتازگی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
اینکتاب درباره مفهوم حیرت در فلسفه لودویگ ویتگنشتاین است و نویسنده کتاب در پی اندیشههای اینفیلسوف درباره اینمساله است؛ آیا در عالم امروزی، امکان حیرت وجود دارد؟ آیا سیب تراریختهای که ساختار ژنتیکیاش دستکاری شده و میتوان آن را به قیمت هرکیلو ۶,۵۰۰ تومان خرید، ما را حیرتزده میکند؟ آیا افتادن سیب از درخت، پس از نیروی گرانشی نظریه نیوتن و پس از خمیدگی فضا-زمانِ انیشتین و پس از نظریه ریسمانها حیرتانگیز است؟ در دوران ما چهچیزی مایه حیرت است و چگونه؟
جابری نویسنده کتاب میگوید بسیاری از پژوهشگران فلسفه به سخنگفتن از جایگاه حیرت نزد ویتگنشتاین علاقه چندانی ندارند. آن را موضوعی فرعی در نوشتههای او میدانند و به روحیات خاصش نسبت میدهند. آنها معتقدند موضوع حیرت با آرای فلسفی ویتگنشتاین پیوندی ندارد. جابری معتقد است ویتگنشتاین چیز دیگری میگوید.
کتاب «درباره عرفان مسیحی» (مقالاتی در باب مراقبه، شهود، عمل و نظر و ...) نوشته برنارد مک گین، آلن میچل، اندرو لاوت، شارلوت ردلر و ... به تازگی با ترجمه محمد صبائی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هدف از گردآوری و ترجمه مجموعهمقالاتی که در این کتاب چاپ شدهاند، تهیه منبعی بوده که دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعه مسیحیت و عرفان این دین، بتوانند از آن به عنوان راهنمای مطالعاتی استفاده کنند. به این ترتیب، گردآورنده و مترجم این کتاب، از دو کتاب راهنما استفاده کرده که یکی در سال ۲۰۱۲ و دیگری در سال ۲۰۱۳ چاپ شده است. صبائی از دو کتاب مذکور که بخشها و مقالات زیادی داشتهاند، دو بخش کلی را انتخاب کرده که در کلیات مشابه اما در جزئیات متفاوتاند.
به این ترتیب، در بخش اول این کتاب، فصول «عرفان در عهد جدید»، «مراقبه»، «شهود»، «عمل و نظر»، «الهیات سلبی و ثبوتی» و «اتحاد عرفانی» درج شده و عناوین بخش دوم هم به این ترتیب هستند: «دیدگاه اصلاحگران پروتستان درباره عرفان» و «عرفان مسیحی از منظر میاندینی».