کتاب جامعهشناسی خودمانی از چه حرف میزند؟
کتاب جامعه شناسي خودمانی همانطور که از نامش میتوان برداشت کرد با کلماتی ساده و روان، معضلات فردیِ انسان که منجر به بروز مشکل در جامعه میشود را بررسی میکند.
نراقی در جامعه شناسيخودمانی، ریشهی معضلات اجتماعی و پاسخ سوال چرا درمانده ايم؟ را در آگاه نبودن مردم از سابقهی تاریخی ایران و جهان، ویژگیهای فردی انسانها و شرایط اجتماعی میداند. حسن نراقی در کتابش در رابطه با بیگانگی مردم با تاریخ مینویسد: « یکی از دردهای مملکت این است که حتی تحصیل کردههایمان خیلی با تاریخ میانهی خوبی ندارند. ملتی که تاریخ گذشتهاش را نمیخواند و نمیداند، همه چیز را خودش باید تجربه کند. از این دردناکتر نمیشود که تجربهای به قیمت گزاف به دست میآوریم ولی آن را نگاه نمی داریم؛ یک نسل، دو نسل میگذرد و همه چیز از یادمان میرود و آن وقت دوباره روز از نو، روزی از نو.» و در جای دیگری با تاکید بر این نظریه عنوان میکند: « اگر نخواهیم همه چیز را دوباره و چند باره تجربه کنیم باید تاریخ را جدیتر بگیریم. باور دارم بدون شناخت دیروز هرگز قادر نخواهیم بود امروز و فردای بهتری برای خود بسازیم»
نراقی معتقد است بخش بزرگی ازمسائل اجتماعی به دلیل حل نشدن دغدغههای ذهنی افراد با خودشان بهوجود میآیند، گسترده میشوند و به جامعه نفوذ میکنند. مسائلی مثل روراست نبودن آدمها با خود و جهان اطرافشان باعث میشود افراد یک اجتماع بسیاری از فعالیتهایشان را با پنهانکاری و ظاهرسازی انجام دهند، حقیقت را نادیده بگیرند و کمبودهای هویتی را با شعارزدگی و قهرمانپروری جبران کنند.
نراقی بهبود وضعیت اجتماعی و درماندگی انسانها را در حل شدن ریشهایِ این موضوعات میداند و در مقدمهی کتاب عنوان میکند: « نهراسیم از این که اقرار کنیم و بگوییم کشور ما در بسیاری از ابعاد جزء کشورهای عقبافتاده دنیاست و فقط در معدودی از ابعاد در سطح متوسط است.»
همانطور که گفته شد نراقی در کتاب عنوان میکند که بیشترین دلیل این عقبماندگی، مشکلات شخصی، فرهنگی و هویتِ متناقضِ انسانهاست؛ هرچند مصائب تاریخی مثل حملهی مغولها، بیکفایتی حکومت قاجار و قرار گرفتن در مسیرهای اشتباه سیاسی – اجتماعی به این معضل دامن زده است.
او در آخر، جملهای تامل برانگیز بیان میکند: «قبلاً به این نتیجه رسیده بودم که نخست بدون رودربایستی با خودمان، واقعیات خودمان را حداقل برای خودمان روشن کنیم، و به روی خودمان بیاوریم؛ این را در این نوشته، با بضاعت محدودم... روی کاغذ آورده ام؛ دیگران هم همین را از زوایای ریزتری بررسی کنند تا اول بدانیم چگونه هستیم، بعد برگردیم ببینیم چرا این شدیم؟ و در مرحله سوم با تصمیم قاطع و آگاهانه به تدریج به دنبال اصلاحش برویم.»
📚تازه های کتابخانه📚
عنوان: حق انصراف مصرف کننده در حقوق ایران و اتحادیه اروپا
نویسنده: حیدری باقری اصل
ناشر: مجد، تهران،۱۳۹۷
خلاصه عناوین کتاب
1- معناشناسی اصطلاحات ویژة این نوشتار در حقوق ایران و اتحادیة اروپا
2- سیر تاریخی شكلگیری قوانین حمایت از مصرفكننده در حقوق ایران و اتحادیة اروپا
3- ماهیت و مبنای حق انصراف مصرفکننده
4- مبنای حق انصراف در حقوق ایران و اتحادیة اروپا
5- شرایط تحقق و اعمال حق انصراف
6- آثار حق انصراف
7- آثار حق انصراف در حقوق اتحادیة اروپا
8- آثار حق انصراف در حقوق ایران
9- شرایط اختصاصی تحقق و اعمال حق انصراف در حقوق ایران و اتحادیة اروپا
کتابخانه مرکزی دانشگاه قم
پایگاه پروکوئست یکی از بزرگترین عرضه کنندگان اطلاعات علمی در دنیا است. این پایگاه مجموعه ای از پایان
شیوه دسترسی به پایگاه پروکوئست و دیگر پایگاه های علمی معتبر مورد اشتراک دانشگاه.pdf
652K
شیوه دسترسی به پایگاه پروکوئست و دیگر پایگاه های علمی معتبر مورد اشتراک دانشگاه:
برای دسترسی به این پایگاه ابتدا به این آدرس مراجعه نموده و شخصا اقدام به عضویت نمایید. http://qom.daneshlink.ir / در صورتی که قبلا عضو این سایت شده اید با استفاده از نام کاربری و پسورد خود وارد صفحه اصلی پایگاه شوید.
اطلاعات کامل تر در فایل پیوست است.
افسانه» که در زبان پارسی میانه به آن «afsân» میگفتند، به معنای داستانی خیالی و اخلاقی است که رایج بوده باشد و راست پنداشته شود یا زمانی راست پنداشته میشد. این داستانها ممکن است درباره موقعیت یا شخصیت یا مکانی واقعی باشند.
افسانه اول «کلاهی برای سلطان»: سالها پیش مرد حقه بازی با شاگردش شهر به شهر و آبادی به آبادی میگشتند و نان بخور و نمیری به دست میآوردند. روزی به پایتخت و نزد سلطان و خادمانش رسیدند. شاگرد برای سلطان شعر خواند و کیسهای زر گرفت. مرد حقهباز با خود فکر کرد اگر خودش شعر بخواند، حتماً دو کیسه زر میگیرد، اما ازقضا روز بعد....
افسانه دوم «شغال و باغ انگور»: در روزگاران قدیم شغال مکاری بود که از مرغ و خروسها و میوههای باغهای مردمان دزدی میکرد. پیرمردی باغی داشت و شغال انگورهای باغ او را میدزدید. پیرمرد تصمیم گرفت او را تنبیه کند و نقشههای متعددی کشید، ولی هربار از شغال شکست میخورد...
افسانه سوم «جوان و غریبه»: سالها پیش بازرگانی میزیست که پسری داشت و او را بسیار دوست میداشت. وقتی زمان مرگش فرارسید، اهل خانه را جمع کرد و گفت: پسرم تو شیره جان منی! بعد از مرگم کاری نکن که مردم با دیدنت بر من لعن و نفرین بفرستند. بعد از رفتن من تلاش کن و هرچه زودتر کاری کن که سر و سامان بگیری و کار و پیشه آبرومندی راه بینداز و دخترعموی عقد کردهات را به خانه خود ببر...
افسانه چهارم «درخت سیب»: سالها پیش در نزدیکی دهی و روی تپهای، درخت بیثمری سر بر آسمان کشیده بود. در کنار آن نهری روان بود. روزی آدمی را دید که به سمتش میآید. مرد در زیر سایه درخت نشست تا کمی استراحت کند. او با خود درباره بزی که گم کرده بود، حرف میزد. درخت که فکر میکرد مرد میخواهد آنجا بماند و روزش را خراب کند، تصمیم گرفت کاری کند تا آنجا را ترک کند و دیگر هرگز برنگردد...
افسانه پنجم «ماهیگیر و مرغ دریایی»: سالها پیش در کنار دریایی دوردست، ماهیگیری با زن و فرزندانش زندگی میکرد. او هر روز ماهی میگرفت، تا روزی که ناگهان دیگر رزق و روزیش بریده شد. او مرغان دریایی را دید که ماهی میگرفتند. پس فکر کرد آنها باعث قحطی ماهی شدهاند و آنها را تهدید کرد تا از آنجا بروند....
افسانه ششم «بقال و مرد غریب»: در روزگاران قدیم در ولایتی دور، بقال مهربان و مردمداری زندگی میکرد. روزی مرد غریبی به مغازه او آمد و نشانی جایی را از او پرسید. بعد کیسه پولی به او سپرد و گفت: در این شهر غریبم و کیسهام نزد تو باشد. هر از چند گاهی میآیم و چند سکهای از آن برمیدارم. بعد از چند روز مرد غریبه نزد او آمد و....
#کتاب_صوتی: داستان های کوتاه
از میان تعداد فراوان داستانهای کوتاه ایرانی، هفت داستان از نویسنده های گوناگون انتخاب شده که تقدیم می شود.
داستان کوتاه گونه ای از داستان نویسی است که سعی دارد در مدت زمان اندک و با بهترین بیان، موضوع مورد نظر خود را به مخاطب خود انتقال دهد. از میان داستانهای کوتاه نویسندگان ایرانی معاصر، هفت داستان با درنظر داشتن جنبه های محتوایی و معیارهای ادبی و فنی انتخاب شده اند
🔴تازه های نشر🔴
مؤسسه علوم نهجالبلاغه وابسته به عتبهحسینی، از موسوعه ۱۲ جلدی «فقه نهجالبلاغه علی المذاهبالسبعة» (امامیه، زیدیه، حنفی، مالکی، شافعی، حنبلی، اباضیه) تألیف سید نبیل الحسنی رونمایی کرد.
نویسنده در این موسوعه، تلاش داشته پژوهشی فاخر و بینابینی را انجام دهد و آنچه را که فقهای مذاهب اسلامی از قرن چهارم هجری تا امروز در مشهورترین موسوعات فقهی استدلال کرده و آوردهاند را جمعآوری و احصاء نماید.
🔴تازه های نشر🔴
مجموعه مقالات ارتباطات صدرایی؛ تبیین و بررسی برخی مفاهیم، نظریهها، الگوها و غایات در فلسفه ارتباطات معاصر از منظر حکمت متعالیه صدرایی» به اهتمام ظهیر احمدی گردآوری شد.
این مجموعه، حاصل پژوهش و نظریهپردازی پژوهشگران و نویسندگان آن در طول سه سال اخیر در حوزه «فلسفه ارتباطات» است. این پژوهش سعی میکند ابتدا با مطالعه و بررسی در برخی از نظریهها، مبانی و الگوها و مسائل عمدهای از موضوعات مرتبط با رسانهها و مطالعات ارتباطات، به سراغ حکمت متعالیه رفته و آن مسائل را از منظر و مکتب متعالیه مورد کاوش و مطالعه قرار دهد و در نهایت با استمداد از این مکتب، رهیافتها، سیاستهای ارتباطی و رسانهای و نیز پاسخهایی مبتنی بر حکمت متعالیه و اسلامی بدانها ارائه نماید.
🔴 تازه های نشر🔴
کتاب «بررسی انتقادی مبانی و نظریههای مدیریت دانش» توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و به قلم حسنعلی نعمتی شمس آباد منتشر شد.
در این کتاب با مرور سیستماتیک ادبیات مدیریت دانش، مبانی نظری این رشته علمی در وضعیت موجود در تمدن غرب مورد بررسی قرار گرفته و نه تنها گزارههای محیط بر این رشته مشخص شده بلکه ارتباط این مبانی فلسفی با پارادایمهای مستقر در علم مدرن نیز مشخص گردیده است.
آنگاه از یک طرف ارتباط بین این مبانی پارادیمی و نظریههای مدیریت دانش تبیین شده و از طرف دیگر ربط بین نظریهها و کاربردهایشان روشن گردیده است و بر این اساس چارچوبی چند لایه پدید آمد که ارتباط بین مبانی نظری، نظریهها و کاربردهای مدیریت دانش را نشان میدهد.
با استفاده از این چارچوب و بر اساس معیارهای علم دینی مستخرج از رویکرد انتقادی-رئالیستی حکمت صدرایی، با نقد مبانی مدیریت دانش موجود در تمدن غرب، زمینه برای جایگزینی مبانی نظری حکمت اسلامی فراهم شد تا به بازخوانی این رشته از دیدگاهی جدید اقدام شود؛ مسئلهای که در کتاب «مبانی و نظریه مدیریت دانش دینبنیان و کاربردهای آن» (حسنعلی نعمتی شمسآباد، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۷) به آن اشاره شده است.
کتاب «بررسی انتقادی مبانی و نظریههای مدیریت دانش» توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و به قلم حسنعلی نعمتی شمس آباد در ۵۳۰ صفحه منتشر شده است.
هدایت شده از متقی دادگر
#کتاب صوتی: رمان " سرقت یاقوت سلطنتی" اثر آگاتاکریستی
با هنرمندی کارگاه پوآرو و گویندگی بهروز رضوی
آگاتا کریستی، بهعنوان یکی از مبتکران داستانهای جنایی است و نویسنده انگلیسی داستانهای جنایی و ادبیات کارآگاهی بود. داستانهای وی، بخصوص آن دسته که در باره ماجراهای کارآگاه هرکول پوآرو و یا خانم مارپل هستند، نه تنها لقب «ملکه جنایت» را برای او به ارمغان آورد، بلکه وی را بهعنوان یکی از مبتکرترین نویسندگانی که در راه توسعه و تکامل داستانهای جنایی کوشیدهاند نیز معرفی و مطرح کرد.
آگاتا کریستی در کتاب رکوردهای گینس مقام اول در میان پرفروشترین نویسندگان کتاب در تمام دورانها و مقام دوم (بعد از ویلیام شکسپیر)در میان پرفروشترین نویسندگان در هر زمینهای را به خود اختصاص داده است.
قهرمان اصلی این داستان، هرکول پوارو است که در پی یافتن سارق یاقوت سلطنتی است و ماجراهایی که برای او اتفاق می افتد.
در 6 قسمت منبع : shenoto.com
با گویندگی #بهروز_رضوی
#سرقت_یاقوت_سلطنتی
#آگاتا_کریستی
#پلیسی_جنایی