📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره سبا آیه ۳۲
🌷🌷🌷
قالَ الَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا لِلَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا أَ نَحْنُ صَدَدْناكُمْ عَنِ الْهُدى بَعْدَ إِذْ جاءَكُمْ بَلْ كُنْتُمْ مُجْرِمِينَ«٣٢»
(امّا)كسانى كه استكبار ورزيدند به مستضعفان گويند:آيا ما شما را از هدايتى كه به سراغتان آمد بازداشتيم ؟ بلكه شما خود گناهكار بوديد.
🍁🍁🍁🍁🍁🍁
پيامها:
١- جامعهى فاسد و افراد مستكبر،انسان را مجبور به انحراف نمىكند. أَ نَحْنُ صَدَدْناكُمْ ... بَلْ كُنْتُمْ مُجْرِمِينَ
٢- در روز قيامت،مستكبران نيز مىفهمند كه راه انبيا حقّ بوده است. «صَدَدْناكُمْ عَنِ الْهُدى»
٣- حقّ به همه مىرسد و هركس خود بايد آن را بپذيرد. «جاءَكُمْ»
٤- در قيامت نمىتوان گناه خود را به گردن ديگران انداخت. «بَلْ كُنْتُمْ مُجْرِمِينَ»
٥-بالاترين رسوايى آن است كه مجرمان بزرگ به انسانهاى زيردست لقب مجرم بدهند. «بَلْ كُنْتُمْ مُجْرِمِينَ»
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
فصل چهارم: شيوه صحيح
فراخواندن به راه خدا با حكمت
قرآن مى فرمايد: «ادْعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ » حكمت، حكمت، حكمت. انديشه ى مستحكم را تعبير به حكمت مى كنند. حكمت، كه انبيا به آن ممتازند و از آنِ بندگان برگزيده و صالح است، همان فكر مستحكمى است كه هيچ ابزار عقلانى نمى تواند آن را نفى كند و از بين ببرد. هيچ استدلال و تجربه اى هم نمى تواند آن را خنثى كند. شما در قرآن به آياتى كه حكمت را معيّن مى كند، بنگريد، و ببينيد چه چيزهايى است: «ذلِكَ مِمَّا أَوْحى إِلَيْكَ رَبُّكَ مِنَ الْحِكْمَة» چيزهايى است كه اگر بشريت تا ابد هم تلاش كند، نمى تواند آنها را رد كند. هيچ منكرى، هيچ مغرضى، هيچ معاندى نمى تواند در ردّ آنها بكوشد. حكمت يعنى مستحكم ترين افكار و انديشه ها. اينكه حكما، حكمت را «صيرورة الانسان عالماً مُضاهياً للعالم الحِسّى» مى گويند، همان است. يعنى چنان افكار برجسته و مستحكم و غير قابل خدشه اى در روح او- بنده ى برگزيده و صالح- گسترش پيدا كرده است، كه خود تبديل به يك عالَم شده است و شما مى توانيد كون را وجود را، و همه ى گيتى را در سخن او، در اشاره ى او و در اقدام او مشاهده كنيد.
اين، حكمت است. آن وقت «ادْعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ» اين گونه مردم را به سوى خدا
دعوت كنيد. «وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَن» اين هم هست. يعنى اينها عوامل بقاست. اينها هست كه تفكر اسلامى تا امروز توانست بماند.
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
7- گل محمدی
گل محمدی دارای خواص فراوانی از جمله خواص ضد دیابتی، ضدپیری بوده و در درمان افسردگی و ناراحتیهای ریوی، قلبی و کلیوی مفید است.
در تحقیقات مشخص شد مقدار 300 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره گل محمدی در روز به مدت 4 هفته باعث کاهش معنی دار قند خون و کلسترول و همچنین، افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در موشهای دیابتی میشود.
گلبرگهای گل محمدی را میتوان به صورت تازه به چای یا آبجوش اضافه کرده، پس از حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه که دم کشید مصرف کرد، همچنین از این گلبرگهای خوشبو میتوان به عنوان یک چاشنی معطر برای خوراکهای گوشتی استفاده کرد.
یکی دیگر از موارد مصرف گلبرگهای گل محمدی اضافه کردن آن به ماست همراه نعناء خشک و خیار است که با آن میتوان یک میان وعده مقوی، خوشمزه و نیروزا تهیه کرد.
برای شیرین کردن چای یا دمنوش گل محمدی میتوان از عسل طبیعی استفاده کرد و از طعم مطبوع آن بهرهمند شد.
اگر مبتلا به دیابت هستید گهگاه نوشیدن چای گل محمدی انتخاب خوبی است.
بررسیهای متعدد نشان داده که مصرف مداوم گل محمدی، چه به صورت دمنوش، چه با سایر روشها، قند خون را کاهش داده و در بهبود و کنترل علائم دیابت، مفید است.
. مصرف گل سرخ «محمدی » برای بیماران دیابتی توصیه میشود و قند خون را کاهش می دهد.
📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره فاطر آیه ۱
🌷🌷🌷
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشندهى مهربان
اَلْحَمْدُ لِلّهِ فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ يَزِيدُ فِي الْخَلْقِ ما يَشاءُ إِنَّ اللّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ«١»
ستايش،مخصوص خداوندى است كه آفريدگار آسمانها و زمين است؛ فرشتگان را كه داراى بالهاى(قدرت)دوتادوتا و سهتا سهتا و چهار تا چهار تا هستند،رسولانى قرار داد.او هرچه را بخواهد در آفرينش مىافزايد،البتّه خداوند بر هر كارى تواناست.
🌷🌷🌷🌷🌷
نكتهها:
«فاطِرِ» به معناى آفريدن ابتكارى است و «أَجْنِحَةٍ» از«جناح»به معناى بال و كنايه از قدرت است.در زبان فارسى نيز مىگوئيم:فلانى پروبالش سوخته يا شكسته،كنايه از اينكه قدرتى ندارد.
🌷🌷🌷🌷🌷
پيامها:
١- ستايش بايد براساس ارزش و لياقت باشد.(اگر قرآن مىفرمايد: «اَلْحَمْدُ لِلّهِ» به دليل آن است كه او فاطر،جاعل و قدير است.)
٢- با آنكه خداوند قدرت دارد،ليكن نظام آفرينش را براساس اسباب و مسبّبات قرار داده است. «جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً» ٣- نقش و قدرت فرشتگان متفاوت است. «أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ»
٤- دست خداوند در آفرينش باز است و جهان در حال توسعه و گسترش مىباشد. «يَزِيدُ فِي الْخَلْقِ ما يَشاءُ»
٥-آفرينش جهان،امرى بديع و ابتكارى است. «فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
امر و نهي صادقانه
وقتى كه شما براى كمك به نظام اسلامى مردم را به نيكى امر مى كنيد مثلًا احسان به فقرا، صدقه، رازدارى، محبّت، همكارى، كارهاى نيك، تواضع، حلم، صبر و مى گوييد اين كارها را بكن؛ هنگامى كه دل شما نسبت به اين معروف، بستگى و شيفتگى داشته باشد، اين امر شما، امر صادقانه است. وقتى كسى را از منكرات نهى مى كنيد مثلًا ظلم كردن، تعرض كردن، تجاوز به ديگران، اموال عمومى را حيف و ميل كردن، دست درازى به نواميس مردم، غيبت كردن، دروغ گفتن، نمّامى كردن، توطئه كردن، عليه نظام اسلامى كار كردن، با دشمن اسلام همكارى كردن و مى گوييد اين كارها را نكن؛ وقتى كه در دل شما نسبت به اين كارها بغض وجود داشته باشد، اين نهى، يك نهى صادقانه است و خود شما هم طبق همين امر و نهيتان عمل مى كنيد. اگر خداى نكرده دل با زبان همراه نباشد، آن گاه انسان مشمول اين جمله مى شود كه«لَعَنَ اللَّهُ الآْمِرِينَ بِالْمَعْرُوفِ التَّارِكِينَ لَه». كسى كه مردم را به نيكى امر مى كند، اما خود او به آن عمل نمى كند؛ مردم را از بدى نهى مى كند، اما خود او همان بدى را مرتكب مى شود؛ چنين شخصى مشمول لعنت خدا مى شود و سرنوشت بسيار خطرناكى خواهد داشت.
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره فاطر آیه ۱۸
🌷🌷🌷
وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى وَ إِنْ تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلى حِمْلِها لا يُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَ لَوْ كانَ ذا قُرْبى إِنَّما تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ مَنْ تَزَكّى فَإِنَّما يَتَزَكّى لِنَفْسِهِ وَ إِلَى اللّهِ الْمَصِيرُ«١٨»
و هيچ فردى بار(گناه)ديگرى را بر دوش نكشد،و اگر سنگينبارى براى حمل بارش،حتّى از نزديكان خود دعوتى كند،چيزى از بارش حمل نشود(و كسى به او رحم نكند.)تو تنها كسانى را كه در نهان از پروردگارشان مىترسند و نماز به پا مىدارند هشدار مىدهى،و هركس(از گناه)پاك شود،پس اين پاكى به نفع خود اوست و بازگشت(همه)تنها بهسوى خداوند است.
نكتهها:
كلمهى «وِزْرَ» به معناى سنگينى و بار است. «مُثْقَلَةٌ» يعنى سنگينبار.«حمل»بارِ پشت و «حمل»بار شكم را گويند. ١
در قرآن مىخوانيم كه گروهى براى اغفال و فريب ديگران مىگويند: «اِتَّبِعُوا سَبِيلَنا وَ لْنَحْمِلْ خَطاياكُمْ» ٢ما گناه شما را به دوش مىگيريم اين آيه جواب آنها را مىدهد.
سؤال: آيا مىتوان به استناد اين آيه كه در قيامت بار هركس به دوش خود اوست و ضربهاى به ديگرى نمىزند،بگوئيم پس ما كارى به گناهكاران نداشته باشيم زيرا بار گناهشان به دوش خودشان است و به ما كارى ندارد؟
پاسخ: اين آيه،توجيه سكوت در برابر منكرات نيست زيرا خود سكوت،گناهى است بر گردن افراد ساكت.وظيفه ما امربهمعروف و نهى از منكر است ولى اگر گوش ندادند گناهشان به دوش ما نيست.
گرچه هركس تنها مسئول كار خويش است،امّا اگر كسى راه و سنّت غلطى را در جامعه پايهگذارى كرد علاوه بر منحرفان،اين سنّتگذار نيز مسئول است زيرا راهنماى انحراف و گناه،شريك در انحراف و گناه است.
پيامها:
١- براساس عدالت، هركس بايد بار خودش را بر دوش كشد. لا تَزِرُ وازِرَةٌ ...
٢- گناه خود را به گردن نياكان،دوستان و محيط نياندازيم. «وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ»
٣- حساب و كتاب هركس در قيامت،جداگانه است. «لا تَزِرُ وازِرَةٌ»
٤- گناه،بار است. «وِزْرَ - مُثْقَلَةٌ»
٥-در قيامت روابط خويشاوندى در قيامت هيچ تأثيرى در سرنوشت انسان ندارد و بستگان بارى از دوش انسان بر نمىدارند. «وَ لَوْ كانَ ذا قُرْبى»
٦- خشيت و نماز به انسان قابليّت پذيرش مىدهد. إِنَّما تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ ...
٧- تزكيه از طريق تقوا و نماز به دست مىآيد. «يَخْشَوْنَ - أَقامُوا الصَّلاةَ - تَزَكّى»
٨-تزكيهى انسان،به سود خود اوست. «لِنَفْسِهِ»
٩- ممكن است سود تزكيه را در دنيا دريافت نكنيد ولى در آخرت قطعاً دريافت مىكنيد. «إِلَى اللّهِ الْمَصِيرُ»
١٠- هستى،هدفمند و داراى حركت تكاملى است. «إِلَى اللّهِ الْمَصِيرُ»
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
با رفق و مدارا
در خصوص امر به معروف و نهى از منكر حديثى ديدم كه از جمله چيزهايى كه براى آمر به معروف و ناهى از منكر ذكر مى كند، «رَفِيقٌ فِيمَا يَأْمُرُ وَ رَفِيقٌ فِيمَا يَنْهَى» بود. آن جايى كه جاى رفق است كه غالب جاها هم از اين قبيل استانسان بايد با «رفق» عمل كند؛ براى اينكه بتواند با محبّت آن حقايق را در
دلها و در ذهنها جا بدهد و جايگزين كند. تبليغ براى اين است؛ براى زنده كردن احكام الهى و اسلامى است.
با زبان خوش، نه با ايجاد نفرت
خودتان رامجهزكنيد، مسلح به سلاح معرفت واستدلال كنيد، بعدبه اين كانونهاي فرهنگي - هنري برويدوپذيراي جوانها باشيد. باروي خوش هم پذيرا باشيد؛باسماحت، بامدارا. فرمود: «وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبِيِّهِ»، كه ظاهراًعبارت است از «مُدَارَاةُ النَّاس»؛مداراكنيد. ممكن است ظاهرزننده اي داشته باشد؛داشته باشد. بعضي ازهمينهايي كه دراستقبال ِامروزبودند، خانمهايي بودندكه درعرف معمولي به آنها ميگويند «خانم بدحجاب»؛اشك هم ازچشمش داردمي ريزد. حالاچه كاركنيم؟ ردش كنيد؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به اين جبهه است؛جان، دلباخته ي به اين اهداف و آرمانها ست. او يك نقصي دارد. مگرمن نقص ندارم؟ نقص اوظاهراست، نقصهاي اين حقيرباطن است؛نمي بينند. «گفتا شيخ اهرآنچه گويي هستم / آياتوچنان كه مينمايي هستي؟ ». ماهم يك نقص داريم، اوهم يك نقص دارد. بااين نگاه وبااين روحيه برخوردكنيد. البته انسان نهي ازمنكرهم ميكند؛نهي ازمنكربازبان خوش، نه باايجادنفرت.
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره فاطر آیه ۳۲
🌷🌷🌷
ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللّهِ ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ«٣٢»
آنگاه اين كتاب(قرآن)را به گروهى از بندگانمان كه(آنان را)برگزيديم به ميراث داديم،پس برخى از بندگان ما(در عمل به كتاب)بر خود ستمكارند و بعضى ميانهرو و برخى با اذن الهى نسبت به كارهاى خير سبقت گيرند، كه اين همان فضل بزرگ الهى است.
نكتهها:
در مورد اين آيهى شريفه، آنچه را از ميان اقوال متعدّد انتخاب كردم و با روايات نيز سازگار است،اين است كه خداوند مىفرمايد:قرآن را به برگزيدگان از بندگانم پس از پيامبر، كه همان امامان معصوم عليهم السلام از ذرّيهى حضرت فاطمه عليها السلام باشند به ميراث داديم و دليل آنكه علوم قرآن را به برگزيدگان داديم اين است كه بعضى از بندگان،ظالم و برخى ميانهرو و بعضى كه به گفتهى روايات،اهل بيت پيامبرند در همهى كارهاى خير سبقت مىگيرند و تنها اين گروه سوّم برگزيدهاند،نه همه.
در روايات متعدّد مىخوانيم كه ائمّه معصومين عليهم السلام فرمودهاند:«بندگان برگزيدهى خدا كه وارث كتابند،ما اهل بيت رسول اللّه صلى الله عليه و آله هستيم». ١
پيامها:
١- قرآن،به تنهايى كافى نيست،حامى و مجرى لازم دارد. «أَوْرَثْنَا الْكِتابَ»
٢- كسى حقّ انتخاب و اعطاى مسئوليّتهاى دينى را دارد كه به حال بندگانش آگاهى عميق داشته باشد. «إِنَّ اللّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ - ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا»
٣- دليل محروم شدن از انوار قرآن،خود ما هستيم. «فَمِنْهُمْ ظالِمٌ - وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ»
٤- شرط دريافت ميراث قرآن،سبقت در همهى كارهاى خير است نه انجام بعضى. «بِالْخَيْراتِ»
٥-انتخاب خداوند،حكيمانه است.كسانى وارث علوم قرآنند كه در خيرات سبقت گيرند. «سابِقٌ بِالْخَيْراتِ»
٦- ظلم،از سوى خود انسان است، «ظالِمٌ لِنَفْسِهِ» ولى توفيق سبقت در خوبىها، به اذن خداست. «سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللّهِ»
٧- ميراث بردن از قرآن،فضل بزرگ الهى است. «ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ»
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
سلاح زبان
پس، بينش سياسى لازم است؛ اما همه چيز نيست؛ اصل قضيه، آن ايمان الهى معنوى است كه بايد در دلهاى شما باشد؛ خودتان را دينى بسازيد. جوانان در محيط خودشان، امر به معروف و نهى از منكر كنند. چرا اين واجب امر به معروف، امر به كارهاى خوب در جامعه ى اسلامى هنوز اقامه نشده است؟ نگوييد به من چه؛ او هم نمى تواند بگويد به تو چه؛ اگر هم گفت، شما اعتنا نكنيد. بعضى خيال مى كنند تا منكرى ديده شد، بايد با مشت به سراغش بروند! نه، ما سلاحى داريم كه از مشت كارگرتر است. آن چيست؟ سلاح زبان. زبان از مشت خيلى كارگرتر و نافذتر و مؤثرتر است؛ مشت كارى نمى كند.
لازم نيست سخنرانى بكنيد
بعضى جوانان به ما نامه مى نويسند كه اجازه بدهيد ما با اين تظاهرات منكراتى، مقابله و مبارزه كنيم. خيلى خوب، مقابله بكنيد؛ اما چطور؟ بريزيد، طرف مقابل را تكه پاره كنيد؟! نه، اين نيست. حرف بزنيد، بگوييد؛ يك كلمه بيشتر هم نمى خواهد؛ لازم نيست يك سخنرانى بكنيد. كسى كه مى بينيد خلافى را مرتكب مى شود دروغ، غيبت، تهمت، كين ورزى نسبت به برادر مؤمن، بى اعتنايى به محرّمات دين، بى اعتنايى به مقدسات، اهانت به پذيرفته هاى ايمانى مردم، پوشش نامناسب، حركت زشت، يك كلمه ى آسان بيشتر نمى خواهد؛ بگوييد اين كار شما خلاف است، نكنيد؛ لازم هم نيست كه با خشم همراه باشد. شما بگوييد، ديگران هم بگويند، گناه در جامعه خواهد خشكيد.
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
در صبح روز 19 بهمن ماه سال 1357 عده زیادی از همافران و پرسنل نيروي هوايي در مقابل دیدگاه امام امت ( امام خمینی (ره) با انجام رژه و خواندن سرود ، با حركت اسلامي مردم ايران و رهبري نهضت اعلام همبستگي كردند. ايشان همچنين از راهپيمايي مردم در حمايت از دولت مهندس بازرگان تشكر كردند. در نیمه روز 19 بهمن ماه سال 1357 مردم در خیابان های تهران تظاهرات بزرگی برپا کردند ولی بختیار دستور تیراندازی به سمت مردم را صادر کرد . در روز 19 بهمن ماه سال 1357 عده زیادی از همافران و پرسنل نيروي هوايي با لباس نظامی در میان شادی و حیرت مردم به اقامتگاه حضرت امام خمینی (ره) رفتند . همان روز عکسی از آنان در روزنامه کیهان به چاپ رسید . ستاد ارتش، عكس روزنامه كيهان مبني بر رژه افسران نيروي هوايي در مقابل حضرت امام را تكذيب كرد. امام خمینی (ره) در این دیدار خطاب به همافران فرمودند همانگونه که گفتید تا حالا در اطاعوت طاغوت بودید . حالا به قران پیوستید . قران حافظ شما . امیدواریم با کمک شما بتوانیم حکومت اسلامی را برقرار کنیم . در پایان روز 19 بهمن ماه سال 1357 ، مردم در حالیکه به پیروزی انقلاب اسلامی امیدوارتر شده بودند کوچه و خیابان ها را ترک نکردند تا با وحدت بیشتر به ندای امام خمینی (ره) لبیک گویند و حکومت نظامی را بشکنند . در روز 19 بهمن ماه سال 1357 مطبوعات و راديو رياض اعلام کرد : مهندس بازرگان اعلام كرد نتوانسته است رضايت ارتش را جلب كند و ارتشيان از قانون اساسي حمايت ميكنند. وي طي اولين سخنراني عمومي پس از اعلام نخست وزيري دولت موقت گفت: بنده ماشين سواري نازك نارنجي هستم كه بايد روي جادههاي آسفالت و راه هموار حركت كنم. طرفداران قانون اساسي ، شهر خوي را به آتش كشيدند و در شهر گنبد به يك حمام زنانه يورش بردند. عدهاي از هواداران رژيم كه به طرفداري قانون اساسي در تهران تجمع كرده بودند، با مخالفين خود به زد و خورد پرداختند. خبرنگار لوسآنجلس تايمز، در تيراندازيهاي خيابان فرحآباد ژاله تير خورد و كشته شد. طي روزهاي گذشته و امروز، شهر تهران شاهد تظاهرات مردم و فرياد و خشم كليه اقشار در مقابل رژيم بود. بانكها و ديگر مؤسسات دولتي مورد هجوم مردم به ستوه آمده از جنايتهاي شاه قرار گرفتند و شعلههاي آتش از همه سو زبانه ميكشيد. امام خميني طي نطق كوتاهي كه از شبکه تلويزيوني كاركنان اعتصابي راديو و تلويزيون بطور مستقيم پخش ميشد ضمن آرزوي موفقيت براي كاركنان رسانههاي گروهي گفتند: دستگاههايي در اين قسمت بوده و هست كه بايستي در خدمت مردم ميبودند. ولي رژيم غاصب از آنها در راه هدفهاي نامشروع استفاده كرده است. سرهنگ قذافي حمايت خويش را از انقلاب مردم ايران اعلام داشت. در درگيريهاي گرگان، پنج نفر كشته و يازده نفر مجروح شدند. خانواده افسران بازداشتي نيروي هوايي، همچنان با ادامه تحصن، تهديد به اعتصاب غذا كردند. مهندس شريف امامي كه از طرف دادستاني ممنوعالخروج شده بود، از كشور گريخت. گروه منصورون، ترور رييس گارد دانشگاه جندي شاپور اهواز را به عهده گرفت. افراد مسلح به يك شعبه بانك ملي در كرمان دستبرد زدند. همچنين موجودي يكي از شعب اين بانك در تهران نيز سرقت شد.
منبع : صدا و سیما خراسان جنوبی
@qurannaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره یس آیه ۹
🌷🌷🌷
وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْناهُمْ فَهُمْ لا يُبْصِرُونَ«٩»
و پيش روى آنان حائل و سدّى و پشت سرشان نيز حائل و سدّى قرار داديم،و به طور فراگير آنان را پوشانديم،پس هيچچيز را نمىبينند.
💐💐💐💐💐💐
نكتهها:
با اين كه قرآن استوار و حكمتآموز است و رسالت پيامبر قطعى است و راه دين مستقيم است و خداوند قوى و مهربان است،ليكن چون اكثر مردم،غافل،بىايمان و گرفتار خرافاتند،از هر سو بروند به سدّى محكم و بن بست برخورد مىكنند.
سيماى افراد لجوج در اين آيه بسيار دقيق و جالب ترسيم شده است:
اوّلاً:غافل هستند، «فَهُمْ غافِلُونَ» و در نتيجه ايمان نمىآورند. «فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ» ثانياً:خرافات آنان را گرفتار كرده است. «فِي أَعْناقِهِمْ أَغْلالاً» و همچون شتر چموش از پذيرفتن حقّ سربازمىزنند . «فَهُمْ مُقْمَحُونَ» از پيش و پس در محاصره هستند، «سَدًّا» و بر چشمان آنان پردهاى آويخته شده و نمىبينند.
شايد مراد از «مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا» آرزوهاى طولانى انسان براى آينده و مراد از «مِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا» غفلت از خلافكارىهاى گذشته باشد كه آن آرزوها و غفلتها دو مانع بزرگ براى ديدن حقّ است.
در اين آيات،دو كيفر در برابر دو انحراف بزرگ قرار گرفته است. «فَهُمْ غافِلُونَ - فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ» ، «جَعَلْنا فِي أَعْناقِهِمْ أَغْلالاً - جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا»
💐💐💐💐💐💐
پيامها:
١- صدها چراغ دارد و بيراهه مىرود،بگذار تا بيفتد و بيند سزاى خويش. «وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا»
٢- غافلان بىايمان ،نه از گذشتهى كفّار عبرت مىگيرند، «خَلْفِهِمْ» و نه از معجزه و استدلالى كه پيش روى آنان است. «مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ»
٣- كافر در بن بست است. «سَدًّا»
٤- در تبليغ،معقولات را با محسوسات تشبيه كنيم. «سَدًّا»
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
نهي از منكر زباني عامل اصلاح جامعه
البته من عرض مى كنم قبلًا هم گفتهام در جامعه ى اسلامى، تكليف عامه ى مردم، امر به معروف و نهى از منكر با لسان است؛ با زبان. اگر كار به برخورد بكشد، آن ديگر تكليف مسؤولين است. آنها بايد وارد شوند. اما امر به معروف و نهى از منكر زبانى، مهم تر است. عاملى كه جامعه را اصلاح مى كند، همين نهى از منكر زبانى است. به آن آدم بدكار، به آن آدم خلاف كار، به آن آدمى كه اشاعه ى فحشا مى كند، به آن آدمى كه مى خواهد قبح گناه را از جامعه ببرد، مردم بايد بگويند. ده نفر، صد نفر، هزار نفر! افكار عمومى روى وجود و ذهن او بايد سنگينى كند. اين، شكننده ترين چيزهاست. همين نيروهاى مؤمن و بسيجى و حزب اللهى؛ يعنى همين عامه ى مردم مؤمن؛ يعنى همين اكثريت عظيم كشور عزيز ما؛ همينهايى كه جنگ را اداره كردند؛ همينهايى كه از اول انقلاب تا به حال با همه ى حوادث مقابله
كردند، در اين مورد مهم ترين نقش را مى توانند داشته باشند.
بزرگترين حربه
امر به معروف و نهى از منكر يك واجب است كه رودربايستى و خجالت برنمى دارد. ما گفتيم اگر ديديد كسى مرتكب خلافى مى شود، امر كنيد به معروف و نهى كنيد از منكر. يعنى به زبان بگوييد. نگفتيم مشت و سلاح و قوّت به كار ببريد. اينها لازم نيست. خداى متعال كه اين واجب را بر ما مسلمانان نازل فرموده است، خودش مى داند مصلحت چگونه است. ما هم تا حدودى حكم و مصالح الهى را درك مى كنيم. بزرگترين حربه در مقابل گناهكار، گفتن و تكرار كردن است. اينكه يك نفر بگويد اما ده نفر ساكت بنشينند و تماشا كنند، نمى شود. اگر يكى دچار ضعف نفس بشود، يكى خجالت بكشد و يكى بترسد، اينكه نهى از منكر نخواهد شد.
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
-آلوئه ورا
آلوئه ورا بیشتر در بهبود وضعیت پوست و تسکین سوختگی استفاده می شود. اما خواص آن به همین جا ختم نمی شود. آلوئه ورا به کاهش قند خون کمک می کند. نتایج پژوهش ها اخیر انجام شده نشان داده است که تجویز 500 میلی گرم آلوئه ورا خوراکی دو بار در روز قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. آلوئه ورا (صبر زرد) دارای تاریخچهای طولانی از کاربردهای گسترده در طب سنتی است. این دارو در طب سنتی هند برای درمان یبوست، کولیک، بیماری های پوستی و عفونت استفاده میشود.
این گیاه در صورت مصرف بیش از حد میتواند زیانبار باشد و عوارضی مانند درد شکمی، اسهال، کولیت روده، اختلال در جذب پتاسیم و انقباض رحمی و سقط جنین دارد و مصرف آن در کودکان زیر 12 سال ممنوع است.
در مطالعه بالینی دو ماهه که توسط محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بر روی بیماران دیابتی انجام شد .که تجویز 600 میلی گرم عصاره صبر زرد روزانه موجب بهبود بیماری دیابت، شامل کاهش سطح لیپیدها، قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله میشود. همچنین در مطالعه دیگر تجویز 300 میلیگرم عصاره صبر زرد در روز موجب بهبود بیماری دیابت میشود.
مصرف آلوئه ورا موجب کاهش چربی خون در افرادمبتلا به دیابت نوع 2 و هپاتیت حاد می شود ، همچنین به کاهش تورم و بهبود سریع تر زخم ها کمک می کند .
افراد می توانند روزانه نوشیدنی آلوئه ورا مصرف کنند. البته کپسول های این گیاه نیز در بازار وجود دارد.
البته بهتر است قبل از مصرف هر نوع مکمل و داروی گیاهی حتماً با پزشکتان مشورت کنید. .
صبح روز 20 بهمن ماه سال 1357 مهندس بازرگان سیاست ها و وظایف دولت موقت خود را در رادیو و تلویزیون به گوش مردم رسانید ولی هنوز درگیری های شدید میان همافران و دانشجویان نیروی هوایی با افراد گارد جاویدان در تهران ادامه داشت .
به گفته همافران ، وقتي كه راديو اعلام كرد فيلم ورود امام خميني بعد از اخبار تلويزيون نمايش داده خواهد شد ، آنها در سالن پادگان اجتماع كردند. .
در شب 20 بهمن ماه سال 1357 پس از خبر ساعت 20 تصاویری از دوران اقامت حضرت امام خمینی (ره) در پاریس ، از شبکه سراسری تلویزیون پخش شد و همزمان با پخش تصاویر حضرت امام خمینی (ره) ، همافران نیروی هوایی در پادگان فریاد الله اکبر سر می دادند .
در شب 20 بهمن ماه غریو الله اکبر همافران در پادگان و در حمایت از امام خمینی (ره) باعث خشم افسران و کارکنان ضد اطلاعات نیروی هوایی شد . اخطارهای تند آنان به همافران به درگیری و تیراندازی و ورود گارد شاهنشاهی به پادگان گردید . با حمله مأموران گارد به پادگان نيروي هوايي تهران ، جنگ خياباني آغاز شد. با بالا گرفتن درگیری همافران و گارد شاهنشاهی در شب 20 بهمن ماه 1357 ، مردم ساكن در اطراف خوابگاه همافران، هنگامي كه از حمله نيروي گارد به همافران آگاه شدند، اهالي خيابانهاي اطراف را نيز با خبر كردند و طولي نكشيد كه جمعيت انبوهي در كنار ديوار خوابگاه گرد آمدند كه با فرياد اللهاكبر از همافران حمايت ميكردند.
مردم برای کمک به همافران ارتش ، وارد پادگان شدند اما لوله های مسلسل گارد شاه به سمت مردم چرخید و آنها را هدف گلوله قرار دادند . اجتماع مردم در كنار خوابگاه همافران نيروي هوايي كه از ساعت ده شب آغاز شده بود همچنان ادامه يافت. ترس مردم اين بود كه در صورت پراكنده شدن، نيروهاي گارد، مجددا به همافران حمله كنند، لذا از دفتر حضرت امام كسب تكليف كردند و دفتر امام توصيه كردند كه پراكنده نشويد .
مردم در كنار خوابگاه نيروي هوايي همچنان شعار ميدادند و خود را با آتش لاستيكهاي فرسوده گرم مي كردند كه در ساعت سه و نیم بعد از نيمه شب مأموران حكومت نظامي با خودروهاي نظامي و در حاليكه از دور با شليك رگبار مسلسلها به طرف هوا در صدد ترساندن مردم بودند، به اجتماع مردم حمله كردند. در اين هنگام مردم به كوچههاي اطراف پناه بردند اما مأمورين توانستند يكصد و پنجاه و دو نفر را دستگير و به محل استقرار حكومت نظامي در كلانتري تهران و منتقل كنند. در بين دستگير شدگان دو روحاني نيز حضور داشتند. در این میان عده ای شهید شدند ولی این درگیری تا صبح روز بعد همچنان ادامه داشت .
@qurannaz
📚 #چند_نکته 📚
🌺تفسیر نور🌺
🌷🌷🌷
سوره یس آیه ۳۲
🌷🌷🌷
سُبْحانَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْواجَ كُلَّها مِمّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ وَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ مِمّا لا يَعْلَمُونَ«٣٦»
منزّه است خدايى كه تمام زوجها را آفريد، ازآنچه زمين مىروياند و از خود مردم و ازآنچه نمىدانند.
نكتهها:
يكى از معجزات علمى قرآن،بيان قانون زوجيّت در همه چيز است،گياهان،انسانها و آنچه كه مردم در آن زمان نمىدانستند و امروز مىدانند.در عصر نزول قرآن،مردم با زوجيّت در نخل خرما آشنا بودند،امّا امروزه مشخّص شده كه مسألهى زوجيّت در عالم گياهان عموميّت دارد.
پيامها:
١- تشكّر ما نشانهى رشد ما است،او نيازى به شكر و سپاس ما ندارد. «أَ فَلا يَشْكُرُونَ سُبْحانَ الَّذِي»
٢- قانون زوجيّت در مخلوقات را به ذات الهى سرايت ندهيد،او يكتا و بىنظير است. «سُبْحانَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْواجَ»
٣- آفريدنها و آفريدهها،نشانهى قدرت،اراده و حكمت اوست،نه نشانهى نياز و وابستگى او. «سُبْحانَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْواجَ»
٤- پيدايش دانه و ميوه،از طريق قانون زوجيّت است. مِنْ ثَمَرِهِ ... خَلَقَ الْأَزْواجَ كُلَّها ٥-انسان در مسائل جسمى و جنسى در رديف ديگر موجودات است. «مِمّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ وَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ»
٦- در هستى موجوداتى است كه نحوه زوجيّت آنها براى بشر ناشناخته است.
خَلَقَ الْأَزْواجَ كُلَّها ... مِمّا لا يَعْلَمُونَ
💐💐💐💐
اشتراک گذاری با ذکر منبع بلامانع است
👇👇👇👇👇
@qurannaz
#کتابخوانی
#واجب_فراموش_شده
💐💐💐💐💐💐
تكرار شكننده است
در مقابل اين منكرات، عامل بازدارنده، نهى است؛ نهى از منكر. بگوييد: «آقا، نكن. » اين تكرارِ «نكن» براى طرف مقابل، شكننده است. اين نكته ى اول؛ كه نهى از منكر، اراده و تصميم و قدرت و شجاعت لازم دارد، كه بحمد اللّه، در قشرهاى مردم ما و در زن و مرد ما وجود دارد. بايد آن را به كار بگيريد. منتظر نباشيد كه دستگاهها بيايند و كارى بكنند.
بهترين شيوه ى برخورد با منكرات چيست؟
بستگى به اين دارد كه چه كسى بخواهد برخورد كند. اگر شما بخواهيد برخورد كنيد، «زبان» است. شما به غير از زبان، هيچ تكليف ديگرى نداريد. نهى از منكر براى مردم، فقط زبانى است. البته براى حكومت، اين طور نيست. اگر منكر بزرگى باشد، برخورد حكومت احياناً ممكن است برخورد قانونى و خشن هم باشد؛ ليكن نهى از منكر و امر به معروفى كه در شرع مقدّس اسلام هست، زبان است؛ «إنَّمَا هِيَ اللِّسَان».
💐💐💐💐💐💐
اشتراک گذاری آزاد می باشد.
ادامه 🌙🌙فردا شب👇👇👇👇👇
@qurannaz
🎉جشن بزرگ مردمی امام رضایی ها🎉
موکب های جذاب :
ویزیت رایگان (تست قند و فشار خون )،دیوار حدیث ،اهدای کتاب ، پرده خوانی ، مسابقه دارت ، کودکانه ،اهدای جایزه به کودکان قرانی، پذیرایی و جوایز گوناگون
🌹🌹🌹🌹🌹
زمان :
سه شنبه 9 خرداد 1402
ساعت 17 الی 19
مکان :
حسن آباد مشیر ،بلوار امام رضا (ع) ، مسجد امام حسین (ع)
💐منتظر حضور گرمتان هستیم 💐