༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر و توضیح صفحه وگزیده نڪات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران-نساء-مائده-انعام-اعراف-انفال-توبه-یونس-هود-یوسف-رعد
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارڪہ_بقره
#سوره_مبارڪہ_آلعمران
#سوره_مبارڪہ_نساء
#سوره_مبارڪہ_مائده
#سوره_مبارڪہ_انعام
#سوره_مبارڪہ_اعراف
#سوره_مبارڪہ_انفال
#سوره_مبارڪہ_توبه
#سوره_مبارڪہ_یونس
#سوره_مبارڪہ_هود
#سوره_مبارڪہ_یوسف
#سوره_مبارڪہ_رعد
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارڪہ_ابراهیم
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_رعد و #ابراهیم
📄#صفحـہ_255
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_255
❇️#آیه3ابراهیم
💠الَّذِينَ يَسْتَحِبُّونَ الْحَياةَ الدُّنْيا عَلَی الْآخِرَةِ وَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَ يَبْغُونَها عِوَجاً أُولئِكَ فِي ضَلالٍ بَعِيدٍ (۳/ابراهیم)
🌱(كفّار) كسانی هستند كه زندگی دنيا را بر آخرت ترجيح میدهند و (مردم را) از راه خدا باز میدارند ومیخواهند آنرا منحرف كنند، آنها در گمراهی عميقی هستند.
🔷✨بستن راه خدا به يك يا دو موردِ خاصّ منحصر نيست، بلكه تبليغات ناروا، گناه علنی، ترويج ابزار فساد و غفلتآور، القای شبهه، ايجاد اختلاف، نشريّات و فيلمهای گمراه كننده، بد معرّفی كردن دين حقّ، معرّفی نااهلان به عنوان الگوی دين و دهها نمونهی ديگر از مصاديق بستن راه خداست.
كاميابی از دنيا جايز است، امّا ترجيح دنيا بر آخرت خطرناك است، زيرا دنياگرايی مانع عبادت، انفاق، جهاد، كسب حلال، صداقت و انجام تكاليف شرعی میشود.
🔹دنياگرايی، زمينهی كفر، مبارزه با دين و ضلالت است. يَسْتَحِبُّونَ الْحَياةَ الدُّنْيا ... وَ يَصُدُّونَ ... فِي ضَلالٍ بَعِيدٍ
🔹سرچشمهی گمراهیها عملكرد خود انسان است. «يَسْتَحِبُّونَ، يَصُدُّونَ، يَبْغُونَها»
🔹انسان اختيار دارد و میتواند راهی را بر راه ديگر ترجيح دهد و انتخاب كند.
«يَسْتَحِبُّونَ»
🔹كفّار سه مرحله را طی میكنند:
اوّل خودشان با دنياگرايی منحرف میشوند. «يَسْتَحِبُّونَ»
آنگاه با اعمالشان ديگران را از راه باز میدارند. «يَصُدُّونَ»
سپس با تمام توان مسير حقّطلبان را منحرف میكنند. «يَبْغُونَها»
🔹روحيّهی كفر، عامل انحراف طلبی است. وَيْلٌ لِلْكافِرِينَ ... يَبْغُونَها
🔹گمراهی، درجات و مراحلی دارد و هر چه عميقتر شود رجوع به حقّ مشكلتر میشود. «ضَلالٍ بَعِيدٍ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_255
❇️#روزهای_حساس_زندگی
💠وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّـهِ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ
🌱بهراستی موسی را با نشانههایمان فرستادیم (و گفتیم) که قومت را از تاریکیها خارج کن و به نور برسان و روزهای خدا را به یادشان آور؛ زیرا در این (روزها)، بیشک نشانههایی برای هر فرد بسیار شکیبا و سپاسگزار وجود دارد.
إبراهیم - ۵
👈تو موظفی كه ايام الهی و روزهای خدا را بياد قوم خود بياوری" (وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّـهِ).
🔷بعضی گفتهاند اشاره به روزهای پيروزی پيامبران پيشين و امتهای راستين آنها میباشد، و روزهايی كه انواع نعمتهای الهی بر اثر شايستگيها شامل حال آنها میباشد.
🔷و بعضی گفتهاند اشاره به روزهايی است كه خداوند اقوام سركش را به زنجير عذاب میكشيد و طاغوتها را با يك فرمان درو میكرد! و بعضی اشاره به هر دو قسمت دانستهاند.
👌اما اصولا نمیتوان اين تعبير گويا و رسا را محدود ساخت، ايام اللَّه، تمام روزهايی است كه دارای عظمتی در تاريخ زندگی بشر است.
هر روز كه يكی از فرمانهای خدا در آن چنان درخشيده، كه بقيه امور را تحت الشعاع خود قرار داده، از ايام اللَّه است.
هر روز كه فصل تازهای در زندگی انسانها گشوده، و درس عبرتی به آنها داده و ظهور و قيام پيامبری در آن بوده، يا طاغوت و فرعون گردنكشی در آن به قعر دره نيستی فرستاده شده، خلاصه هر روز كه حق و عدالتی بر پا شده و ظلم و بدعتی خاموش گشته، همه آنها از ايام اللَّه است.
و چنان كه خواهيم ديد، در روايات ائمه معصومين در تفسير اين آيه نيز انگشت روی روزهای حساسی گذاشته شده است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
1⃣1⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹نکات سوره فرقان از تفسیر عبدالعلی بازرگان
فرقان : ۱۱
بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ وَأَعْتَدْنَا لِـمَن كَذَّبَ بِالسَّاعَةِ سَعِيرًا
[عامل اصلی و ريشه بهانهجوئی آنها مسئله رسالت نيست] بلکه آنها ساعت [وقوع رستاخيز] را دروغ شمردهاند و ما نيز برای هر که رستاخيز را دروغ شمارد [در نظام هستی] آتشی سوزان آماده کردهايم. ۱۰
۱۰- آماده کردن آتش سوزان برای منکران قيامت، همچون قرار دادن اثر کشندگی برای سَم و مقدّر کردن سکته و سرطان و بيماريهای ديگر، برای کسانی که مراقب تغذيه و بهداشت و سلامت زندگی خود و دارای تحرک کافی نيستند، نتيجه طبيعی و عواقب آيندهسوز ظلم و ستم منکران است.
فرقان : ۱۳
وَإِذَا أُلْقُوا مِنْهَا مَكَانًا ضَيِّقًا مُّقَرَّنِينَ دَعَوْا هُنَالِكَ ثُبُورًا
و چون دست بسته و اسير [به غُل و زنجیرهای وابستگی و اسارت دنيايي] ۱۲ به مکانی تنگ درافتند، ۱۳ در آنجاست که مرگ را طلب ميکنند.
۱۲- «مُقَرَّنِينَ» [اسم مفعول] از ريشة «قرن» [جمع کردن يا جمع شدن] نوعی پيوند دادن شخص با اعمالش ميباشد. اين فعل دو بار ديگر نيز در قرآن در بيان سرنوشت ستمگران آمده است؛ يکبار دربارة شيطان صفتانی که سليمان آنها را به زنجير زندان افکنده بود [وَآخَرِينَ مُقَرَّنِينَ فِی الْأَصْفَادِ- ص ۳۸ (۳۸: ۳۸) ] و ديگر بار مجرمان در دوزخ به غُل و زنجير عواقب اعمالشان گرفتار ميشوند [وَتَرَى الْمُجْرِمِينَ یَوْمَئِذٍ مُقَرَّنِينَ فِی الْأَصْفَادِ- ابراهيم ۴۹ (۱۴:۴۹) ]. در اين سوره گرچه سخنی از «اصفاد» [زنجیری که دست را به گردن ميبستند] به ميان نيامده است، اما همان مفهوم دست و پا بستگی و اسارت را نشان ميدهد.
۱۳- ضيق [تنگنا] مقابل رحب [وسعت] است. اصطلاح ضيق صدر يا ضيق ذرع، دلالت بر تحمل ناپذيری و تنگنای انجام کاری ميکند. طبق مشیّت خدا، سينه هدايتشدگان برای تسليم به خدا فراخ ميشود و سينه گمراهان در تنگی نفس و ناراحتی قرار ميگيرد، گویی به سختی به آسمان صعود ميکنند [انعام ۱۲۵ (۶:۱۲۵) ]. از طرفی قيامتِ هر کسي، زمان به بار نشستن کِشت دنيايي و صحنة تحقق يافتن و تجسم عينی اعمال اوست، به اين ترتيب، مؤمنانِ دارای «سعه صدر» با منکران «ضيق صدر» تفاوت عظيمی در صعود و ميدان عمل خواهند داشت؛ به تعبير قرآن، نامه عمل نيکان در «اعليعليين» و نامه عمل فجّار در «سجين» [سلول و زندان بسيار تنگ اعمالشان] رقم ميخورد [مطففين ۷ (۸۳:۷) و ۸]. تعبير «مَكَانًا ضَیِّقًا»[جايگاهی تنگ] در آيه ۱۳ بيانگر چنين وضعيتی است.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚛🌐کلیات #حج
🎙دکتر میر باقرے
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_ابراهیم آیات 6 تا 10
📄#صفحـہ_256
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_256
❇️#آیه6ابراهیم
💠وَ إِذْ قالَ مُوسی لِقَوْمِهِ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ أَنْجاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذابِ وَ يُذَبِّحُونَ أَبْناءَكُمْ وَ يَسْتَحْيُونَ نِساءَكُمْ وَ فِي ذلِكُمْ بَلاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِيمٌ (۶/ابراهیم)
🌱و (به يادآور) هنگامی كه موسی به قوم خود گفت: نعمت خداوند بر خودتان را ياد كنيد، آنگاه كه شما را از فرعونيان نجات داد، آنها كه شما را به بدترين نوع عذاب میكردند، پسرانتان را سر میبريدند و زنانتان را (برای كنيزی و هوسرانی خود) زنده نگاه میداشتند و در اين امور، از طرف پرودگارتان آزمايش بزرگی بود.
🔹با مقايسهی حوادث تلخ و شيرين و زمان آزادیها و شكنجهها، قدر نعمتهای خدا را بشناسيم. «اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ»
🔹پيروزیها را از خدا بدانيم نه از خود. «نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ أَنْجاكُمْ»
🔹آزادی، از مهمترين نعمتهای الهی است. نِعْمَةَ اللَّهِ ... إِذْ أَنْجاكُمْ
🔹مهمترين كار انبيا، مبارزه با طاغوتها و نجات محرومان و مستضعفان است.
«أَنْجاكُمْ»
🔹درباريان و اطرافيان، نقش مهمی در حفظ نظام طاغوتی دارند. «آلِ فِرْعَوْنَ»
🔹آزمايش و بلا در راستای تربيت انسان واز شئون ربوبيّت الهی است. «بَلاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_256
❇️آیا در خدا #شک است؟
💠قالَتْ رُسُلُهُمْ أَ فِي اللَّـهِ شَكٌّ فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يَدْعُوكُمْ لِيَغْفِرَ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ يُؤَخِّرَكُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى قالُوا إِنْ أَنْتُمْ إِلاَّ بَشَرٌ مِثْلُنا تُرِيدُونَ أَنْ تَصُدُّونا عَمَّا كانَ يَعْبُدُ آباؤُنا فَأْتُونا بِسُلْطانٍ مُبِينٍ
🌱پیامبرانشان گفتند: «مگر در (ربوبیتِ) الله که پدیدآورندهی آسمانها و زمین است، شکی وجود دارد؟ (خدا) شما را (به ایمان آوردن) دعوت میکند تا بخشی از گناهانتان را بیامرزد و (مرگِ) شما را تا زمانی معین به تأخیر اندازد.» (قوم آنان) گفتند: «شما فقط بشری مانند ما هستید که میخواهید ما را از آنچه اجداد و نیاکانمان میپرستیدند، بازدارید. (اگر غیر از این است،) دلیل آشکاری برای ما بیاورید.»
إبراهیم - ۱۰
🔷از آنجا که در آیه قبل گفتار مشرکان و کافران را در زمینه عدم ایمانشان که استناد به شک و تردید کرده بودند بیان شده، در این آیه بلافاصله با دلیل روشنی که در عبارت کوتاهی آمده شک آنها را نفی میکند و چنین میگوید: «پیامبرانشان به آنان گفتند: آیا در وجود خدایی که آفریننده آسمانها و زمین است شکی است»؟! (قالَتْ رُسُلُهُمْ أَ فِی اللَّهِ شَکٌّ فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ).
ممکن است «فاطِرِ» اشاره به شکافتن توده ابتدایی ماده جهان باشد که در علوم روز میخوانیم که مجموع ماده عالم، یک واحد به هم پیوسته بود سپس شکافته شد و کرات آشکار گشت.
🔷به هر حال قرآن در اینجا مانند غالب موارد دیگر برای اثبات وجود خدا و صفات او تکیه بر نظام عالم هستی و آفرینش آسمانها و زمین میکند.
🔷سپس به پاسخ دومین ایراد منکران میپردازد که ایراد به مسأله رسالت پیامبران است، میفرماید: این مسلم است که آفریدگار دانا و حکیم، هرگز بندگانش را بدون رهبر، رها نمیکنند، بلکه «از شما (با فرستادن پیامبران) دعوت میکند تا از گناه و آلودگیها پاکتان سازد و گناهانتان را ببخشد» (یَدْعُوکُمْ لِیَغْفِرَ لَکُمْ مِنْ ذُنُوبِکُمْ).
«و تا موعد مقرّری شما را باقی گذارد»! تا راه تکامل خویش را بپیمایید و حد اکثر بهره لازم را از این زندگی ببرید (وَ یُؤَخِّرَکُمْ إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی).
در حقیقت دعوت پیامبران برای دو هدف بوده، یکی آمرزش گناهان و دیگری ادامه حیات تا زمان مقرر که این دو در واقع علت و معلول یکدیگرند، چه این که جامعهای میتواند به حیات خود ادامه دهد که از گناه و ظلم پاک باشد.
ولی با این همه باز کفار لجوج این دعوت حیاتبخش که آمیخته با منطق روشن توحید بود نپذیرفتند و با بیانی که آثار لجاجت و عدم تسلیم در برابر حق از آن میبارید، به پیامبران خود چنین «پاسخ گفتند: شما جز بشری مثل ما نیستید»! (قالُوا إِنْ أَنْتُمْ إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُنا).
به علاوه «شما میخواهید ما را از آنچه نیاکان ما میپرستیدند بازدارید» (تُرِیدُونَ أَنْ تَصُدُّونا عَمَّا کانَ یَعْبُدُ آباؤُنا).
از همه اینها گذشته «شما دلیل روشنی برای ما بیاورید» (فَأْتُونا بِسُلْطانٍ مُبِینٍ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
امام باقر (ع)
«هركس به آنچه مى داند عمل كند، خداوند آنچه را نمى داند به او مى آموزد»
ميزان الحكمه: ج۸، ص۱۱۹
◾️سالروز شهادت نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،امام محمد باقر(ع) تسلیت باد
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
اللّهُمَّ ارزُقني رِزقا حَلالاً يَكفيني
بار خدايا! روزى حلالى نصيبم كن كه در حدّ كفايت من باشد.
امام باقر (ع)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
@quranpuyan