✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
روز هجدهم : #جزء_هجدهم
قسمت سوم
✅ نکوهش شدید از #اتهام_زنندگان و #پخش_کنندگان_شایعات
آیات ۱۱ تا ۲۵ سوره نور به نکوهش و تقبیح عملکرد دسته ای از مسلمانان در اتهام زدن به یک زن پاک و انتشار دهان به دهان آن در سطح جامعه می پردازد که مهم ترین نکات آن بشرح زیر است:
۱- همه افرادی که این تهمت را شنیدند و نشر دادند، مرتکب گناه شدند اما کسی که نقش اصلی در این اتهام زنی را داشته،عذابی بزرگ دارد. آیه ۲۱
۲- گناه شنوندگان : چرا وقتی شنیدید، نسبت به یکدیگر(و نسبت به فرد مورد اتهام) ظن و گمان نیکو نداشتید و نگفتید این دروغی آشکار است. آیه ۲۲
۳- گناه اتهام زنندگان و نقل کنندگان:
الف- چرا بدون شهادت چهار شاهد،این اتهام را پذیرفتید.پس اگر نتوانید شاهد بیاورید، دروغگویید(و مطابق آیه ۴ فاسقید وشهادتتان از این پس پذیرفته نیست) آیه ۱۳
ب- چرا چیزی را که به آن علم نداشتید،به راحتی دهان به دهان نقل کردید درحالیکه موضوع مهم و بزرگی است.(آبروی یک انسان پاک) آیه ۱۵
ج- بجای باور کردن و نقل آن،باید می گفتید که ما چون به آن علم نداریم،نمی توانیم سخنی بگوییم چراکه بهتانی بزرگ است. آیه ۱۶
۴- خدا به شما و همه مخاطبان قران اندرز میدهد که مبادا این کار را تکرار کنید بلکه مطابق توصیه های ایات فوق عمل کنید.آیه ۱۷
۵- اتهام زنا به زنان پاک و پخش آن در جامعه ،موجب ریختن قبح ان در جامعه میشود. لذا کسانی که عامدانه به شیوع فحشا در جامعه کمک میکنند،کاری شیطانی کرده و عذابی بزرگ در دنیا و اخرت دارند. آیه ۱۹ و ۲۱
🔷🔶 درس مهم آیات ۲۵-۱ : از ۲۵ آیه نخست سوره نور،تنها یک آیه به بیان مجازات مرد وزن زناکار اختصاص داشت اما سایر آیات به روش اثبات این جرم و سپس مجازات اتهام زنندگان و نکوهش شدید شایعه پردازان و رواج دهندگان این تهمت اختصاص داشت .پس در گفته ها و نوشته های خود و فوروارد مطالبی که حاوی اتهام بی مدرک به افراد دیگر است، وسواس زیادی به خرج دهیم.
✅#تلاوت ظاهری قران كافی نيست، بلكه #مهجوريتزدايی لازم است
وَ قالَ الرَّسُولُ يا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً (۳۰/فرقان)
پيامبر (در روز قيامت از روی شكايت) میگويد: پروردگارا! قوم من اين قرآن را رها كردند.
🔹اين سخن و اين شكايت پيامبر ص امروز نيز هم چنان ادامه دارد، كه از گروه عظيمی از مسلمانان به پيشگاه خدا شكايت میبرد كه اين قرآن را به دست فراموشی سپردند، قرآنی كه رمز حيات است و وسيله نجات، قرآنی كه عامل پيروزی و حركت و ترقی است،
🔹نخواندن قرآن، ترجيح غير قرآن بر قرآن، محور قرار ندادن آن، تدبّر نكردن در آن، تعليم ندادنش به ديگران و عمل نكردن به آن، از مصاديق #مهجور كردن قرآن است. حتّی كسی كه قرآن را فرا گيرد ولی آن را كنار گذارد و به آن نگاه نكند و تعهّدی نداشته باشد، او نيز قرآن را مهجور كرده است.
🔹انتقاد از كسانی است كه آگاهانه قرآن را كنار میگذارند. اتَّخَذُوا ... و نفرمود:
«كان عندهم مهجورا»
📚تفاسیر نور و نمونه
جهت مطالعه سایر نکات جزء هجدهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze18
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬#نکات_کلیدی از #جزء_۱۸ قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام و ایتا یا گروههای تقرب در تلگرام، ایتا و واتساپ مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
💫گروه تقرب
https://t.me/taqarrob99
http://eitaa.com/joinchat/616562802Cf7d0a91ea0
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g
May 11
#نکته_تصویری
جزء هجدهم
✅ بدی را ،به شیوه #احسن ، از خودت دور کن.
ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ (۹۶- مومنون)
"يعنى آنچه بدى از ايشان مى بينى با نيكى تلافى كن و تازه از بين خوبى ها خوبتر آنها را انتخاب كن ، مثل اينكه اگر بدى آنان به صورت آزار و اذيت است ، تو، به ايشان احسان كن و منتها درجه طاقت خود را در احسان به ايشان مبذول بدار، و اگر اين مقدار نتوانستى هر چه را كه توانستى ، و اگر آنهم مقدور نبود حداقل از ايشان اعراض كن ." تفسیر المیزان.
در سیره پیشوایان و روش عملى پیامبر خدا و ائمه بسیار دیده شده كه افراد یا جمعیت هایى را كه دارای بدترین برخورد بوده اند را به نیكى پاسخ گفته اند؛ که همین طرز برخورد، سبب انقلاب درونی و دگرگونى روحى و باز گشت آنها به راه حق شده است. قرآن کریم به دفعات این شیوه را به عنوان یك اصل در مواجهه با بدیها به مسلمانان گوشزد کرده است و حتى در آیه ۳۴ سوره فصلت مى گوید: « نتیجه این كار آن خواهد شد كه دشمنان سرسخت، دوستان گرم و صمیمى شوند.»
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♦️♦️#عمل به #قران و نهی از منکر #حاکمان در اخرین #وصیت_امیرالمومنین ع
♦️بخش اول
شخصیتهای سیاسی، وصیتهای سیاسی دارند. قسمتی از وصایای آخر زندگی امیرالمؤمنین را برایتان میخوانم. حالا هم از زبان من نشنوید.
#على است. چشمان خود را ببندید. بروید به کوفه. زمان را طی کنید، در نوردید. این شخصیت بزرگ، این مرد عالم، این وجدان عالم، این مرد بینظیر عالم، این عدل مجسم، این محبت بزرگ خدا بر مردم، در بستر افتاده. اثر زهر شمشیر تا نوک انگشتانش رسيده. زبان به سختی میگردد و دارد وصیت میکند.
عمل کردن به قرآن قدرت شما را حفظ میکند
«وَ اللَّهَ اللَّهَ فِي الْقُرْآنِ لَا يَسْبِقُكُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُكُمْ» خدا را در نظر داشته باشید. قرآن را فراموش نکنید! قرآن را چه کنیم؟ فقط سر قبر اموات بخوانیم؟ در مجالس فاتحه بخوانیم؟ همینطور قرائت کنیم و برویم؟ عمل! عمل به قرآن یک داروی شفابخش برای انسانهاست؟
«لَا يَسْبِقُكُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُكُمْ» آن روز علی میگوید مواظب باشید که عمل به قرآن به دست غیر مسلمین نیفتد و این یک قدرت است. وقتی به دست آنها افتاد مثل همۀ قدرتها، به طرف شما برمیگردد.
شما زیردست خواهید شد: «وَ اللَّهَ اللَّهَ فِي الْقُرْآنِ لَا يَسْبِقُكُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُكُمْ».
امر به معروف و نهی از منکر علت اصلی پیروزی است
«لَا تَتْرُكُوا الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ» هر فرد از شما آنقدری از معروف آنچه که باید بشود و آنچه عقل و وجدان و دین شناخته است و میگوید باید انجام بگیرد و آنچه منکر است. وجدان انسانها، عقل انسانهای سالم، دین آن را ناشناس میداند و منکر است. همۀ شما مسئولید. باید امر به معروف کنید و از منکر باز بدارید، در خانه، در خیابان، در مسجد، در مدرسه، در دانشگاه. این مسئولیت عمومی است.
حتی یک فرد عادی میتواند نسبت به کسی که در رأس مملکت واقع است امر به معروف و نهی از منکر کند. نه کارشکنی، نه ایراد بیجهت گرفتن. راه نشان دادن، آقا این راهتان اشتباه است. باید این راه را بروید. این کلمهای که گفتید نادرست است. همین شما که نشستید. صدها، هزارها گوش، سخنان مرا گوش میدهید. نباید تعبداً قبول کنید.
فرد فرد شما مسئوليد. به من بگویید اینجای کلام نا به جا بوده است. مسلمانهای صدر اسلام مگر اینطور نبودند؟ مگر وقتی خلیفۀ دوم گفت که من منحرف شدم مرا راست کنید، آن فرد بلند نشد گفت اگر راست نشدی با این شمشیر راستت میکنیم؟ مگر علی نمیگوید: دائماً به من تذکر بدهید؟ خیال نکنید شما پستترید از تذکر دادن و من بالاترم از شنیدن تذکرات شما.
👈 شما مسلمانها نباید اینطور باشید. اگر یک عده را انتخاب کردید برای مجلس خبرگان، خیال نکنید از شما رفع مسئولیت شده. اگر عدهای را انتخاب کردید برای #مجلس شورا، خیال نکنید مسئولیت از شما رفع شده. فرد فرد شما مسئوليد. باید با تمام شعور و چشم و گوشتان مراقب اعمال اینها باشید.
امر به معروف و نهی از منکر! این جامعۀ #آزاد است. این جامعهای است که رشد افراد ناباب و ناصالح در این جامعه از بین خواهد رفت. على هم همین را میگوید. بعد میفرماید که اگر ترک کردید، «فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ».
پستترین، رذلترین مردم بر شما مسلط میشوند. این مسئولیت اجتماعی را وقتی کنار گذاردید، «شرار» بر شما مسلط میشوند. علی (ع) میگوید: «شرار». قرآن میگوید: «أَلَدُّ الْخِصَامِ». یعنی #مستبد. یعنی کسی که محکوم شهوت و خودخواهی و غرایز پست و هواها و عقدههای روحی و نفس خودش است.
🎙بخشهایی از سخنرانی آیتالله طالقانی در شب بیست و سوم رمضان 1358
┏━━━🍃=🌸━━━┓
@quranpuyan
┗━━━🌸=🍃━━━┛
﷽
#مناجات_شبانگاهی
فرازهايي از #دعای_جوشن_کبیر
🟢قسمت دوازدهم :
🤲﴿۳۴﴾ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ،
يَا عَظِيمَ الْمَنِّ، يَا كَثِيرَ الْخَيْرِ،
يَا قَدِيمَ الْفَضْلِ، يَا دائِمَ اللُّطْفِ،
يَا لَطِيفَ الصُّنْعِ، يَا مُنَفِّسَ الْكَرْبِ،
يَا كاشِفَ الضُّرِّ، يَا مالِكَ الْمُلْكِ،
يَا قاضِىَ الْحَقِّ.
﴿۳۵﴾ يَا مَنْ هُوَ فِى عَهْدِهِ وَفِيٌّ،
يَا مَنْ هُوَ فِي وَفائِهِ قَوِيٌّ،
يَا مَنْ هُوَ فِي قُوَّتِهِ عَلِيٌّ،
يَا مَنْ هُوَ فِى عُلُوِّهِ قَرِيبٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى قُرْبِهِ لَطِيفٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى لُطْفِهِ شَرِيفٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى شَرَفِهِ عَزِيزٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى عِزِّهِ عَظِيمٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى عَظَمَتِهِ مَجِيدٌ،
يَا مَنْ هُوَ فِى مَجْدِهِ حَمِيدٌ.
﴿۳۶﴾ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ
يَا كافِى، يَا شافِى، يَا وافِى،
يَا مُعافِى، يَا هادِى، يَا داعِى،
يَا قاضِى، يَا راضِى، يَا عالِى، يَا باقِى.
💫(٣4) ای گذشتت کریمانه،
ای نعمتت بزرگ،
ای خیرت بسیار،
ای فضلت دیرینه،
ای مهربانیات همیشگی،
ای ساختههایت دقیق،
ای گرهگشای گرفتاری،
ای برطرف کننده زیان،
ای پادشاه هستی،
ای داور راست و درست.
💫(٣5) ای آنکه در پیمانش وفادار است،
ای آنکه در وفاداریاش نیرومند است،
ای آنکه در قدرتش والاست،
ای آنکه در والاییاش نزدیک است،
ای آنکه در نزدیکیاش با مهربانی است،
ای آنکه در مهربانیاش برجسته است،
ای آنکه در برجستگیاش با توانمند است،
ای آنکه در قدرتمندیاش بزرگ است،
ای آنکه در بزرگیاش شکوهمند است،
ای آنکه در شکوهش ستوده است."
💫.(٣6) خدایا! از تو میخواهم
به نامت 🌹
ای کفایتکننده،
ای درمانبخش،
ای وفادار،
ای تندرستی دهنده،
ای راهنما،
ای به دعوت کننده،
ای داور،
ای خشنود،
ای بلندمرتبه،
ای ماندگار.
┄┅═🌹═┅┅───
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزنوزدهمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيم
🔹اللهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ
🔹وسَهّلْ سَبیلی الى خَیْراتِهِ
🔹ولا تَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ
🔹یا هادیاً الى الحَقّ المُبین.
🔸خدایا زیاد بگردان در این (ماه) بهره مرا از برکاتش
🔸وآسان کن راه مرا به سوى خیرهایش
🔸و محروم نکن مرا از پذیرفتن نیکی هایش
🔸اى راهنماى به سوى حق آشکار .
🆔 @quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران کریم
روز نوزدهم: #جزء_نوزدهم
قسمت اول
جزء نوزدهم شامل ادامه سوره فرقان، سوره شعرا و ۵۵ آیه نخست سوره نمل است.
✅ افسوس از #همراهان_نامناسب که مرا از یاد خدا دور کردند
وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلیَ یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنیِ اتخََّذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلًا(۲۷)یَاوَیْلَتا لَیْتَنِی لَمْ أَتخَِّذْ فُلَانًا خَلِیلًا(۲۸)لَّقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِی(۲۹- فرقان)
روزی که ظالم دست خود را از روی حسرت به دندان میگزد و میگوید: ای کاش همراه با فرستاده او برای خود، راه باریکهای به سوی هدایت دست و پا میکردم. ای وای، کاش من فلانی را [که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمیگرفتم؛ چون او مرا از یاد خدا بعد از انکه بسراغم آمد گمراه کرد.
✅ تبعیت از #نفس و#هوی_پرستی، بت بزرگ
أَ رَءَیْتَ مَنِ اتخََّذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ (فرقان- ۴۳)
آیا دیدی کسی را که معبود خود را #هوای_نفس خویش برگزیده؟
«هوی» به معنای میل نفس به سوی خواستههای خودش است؛ بدون اینکه آن تمایلات را با عقل خود سنجیده و هماهنگ کرده باشد و مراد از «معبود گرفتن هوای نفس»؛ اطاعت و پیروی کردن آن است؛ بدون اینکه توجهی به دستورات خداوند متعال داشته باشد.
آیه شریفه درباره کسانی سخن میگوید که در کنار آن خدای یکتا، خدای دیگری هم دارند که برخی اوقات و یا همیشه از دستورات او پیروی میکنند. آن خدای دیگر یا بت نتراشیدهای که پیروان زیادی هم دارد همان بت نفس ماست. هر جا که فرمان یا همان خواست دل با حکمی از احکام الهی در ستیز شد همان جا میتوان فهمید که ما خداپرستیم یا مطیع بت نفسیم. اگر دستور دین را بی محلی کردیم و در پی برآوردن خواهش دل برآمدیم شک نکنیم که بت پرستیدهایم؛ نشان به آن نشان که در دل یا به زبان میگوییم: «چون دلم میخواهد» نه «چون خدا میخواهد».
🔻هویپرستی از نظر قرآن و روايات:
✔️هواپرستی، سرچشمه غفلت است. «وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ»
✔️هواپرستی، سرچشمهی كفر است. «مَنْ لا يُؤْمِنُ بِها وَ اتَّبَعَ هَواهُ فَتَرْدی»
✔️هواپرستی، بدترين انحراف است. «وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَواهُ»
✔️هواپرستی، مانع قضاوت عادلانه است. «فَاحْكُمْ بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعِ الْهَوی»
✔️هواپرستی، سرچشمهی فساد است. «لَوِ اتَّبَعَ الْحَقُّ أَهْواءَهُمْ لَفَسَدَتِ السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ»
👈 پيامبر ص فرمود: هوی را بدان سبب هوی ناميدهاند كه صاحب خود را فرو میافكند.
✅پاسخ قرانی به کسانی که به شما پیشنهاد #رشوه ،هدیه و کمک مالی می کنند
حضرت سلیمان نامه ای به ملکه سبا می نویسد و خواهان تسلیم شدن وی و اطاعت کردن از سلیمان می شود.ملکه پس از مشورت با سران قوم
تصمیم میگیرد به جهت احتراز از جنگ و فساد ،هدیه ای برای سلیمان بفرستد و واکنش او را ببیند.
سلیمان پس از دریافت هدیه اینگونه پاسخ مدهد:
فَلَمَّا جَاء سُلَيْمَانَ قَالَ
👈 أَتُمِدُّونَنِ بِمَالٍ فَمَا آتَانِيَ اللَّهُ خَيْرٌ مِّمَّا آتَاكُم
بَلْ أَنتُم بِهَدِيَّتِكُمْ تَفْرَحُونَ ﴿۳۶﴾ نمل
و چون [پيك] نزد سليمان آمد، [سليمان هديه را ديد و] گفت
👈👈آيا به من مدد مالى مىرسانيد؟ بدانيد كه آنچه خداوند به من بخشيده است،از آنچه به شما بخشيده است بهتر است،
آرى [مىبينم كه] شما به هديه تان دلخوشيد
🔹 این جملات پاسخ مناسب و خدا پسندی برای کسانی است که می خواهند با تحریک احساس طمع در ما ،به خواسته های دیگر خود برسند.
🔹هدايا را به نحو احسن بپذيريد و پاسخ دهيد. «إِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها» امّا نه در مواردی كه هديه جنبهی رشوه دارد.
🔹بهترين اهرم برای طرد مال حرام، توجّه به الطاف الهی است.
جهت مطالعه سایر نکات جزء نوزدهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze19
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران کریم
روز نوزدهم: #جزء_نوزدهم
قسمتدوم
✅ مشخصات #عبادالرحمان:
در آيات انتهايي سوره فرقان به ويژگيهاي بندگان شايسته خداوند اشاره شده كه عبارتند از:
-عدم تكبر
-مواجهه مناسب با جاهلان
-پيوسته به ياد خدا بودن
-خايف از عذاب جهنم و دعا براي مبتلا نشدن به آن
-اعتدال در انفاق ( نه اهل زیادهروی هستند و نه بخل میورزند)
-نفي نظري و عملي شرك
-عدم قتل نفس
-اجتناب از زنا
-عدم شهادت ناحق
-اعراض از گفتار و کردار لغو
-متذكر شدن از ايات الهي
-دعا براي برخورداري از همسر و فرزندان باتقوا
✅ منظور از #سلام گفتن به #جاهلان چیست؟
وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
در اینجا هم، مفهوم کلی سلام که ابراز اطمینان دادن به مخاطب و سلامت ماندن و ایمن بودن مخاطب از ناحیه سلام کننده محسوب میشود، مصداق و مفهوم دارد. یعنی به مخاطب جاهل یا لغوگو یا عنود نسبت به حق اعلام میکنیم که علیرغم اینکه ما به حق بودن خود اطمینان داریم اما مقابله به مثل نمیکنیم ،تهدید نمی کنیم، لغو نمی گوییم و گذر می کنیم. و خطری هم متوجه مخاطب نیست.
💐 عبادالرحمان در دنیا در مواجهه با ناملایمات و توهین و مسخره جاهلان و مخالفان ،به انها سلام میگویند. درعوض در آخرت هنگام ورود به #بهشت، بهشتیان به انها سلام میگویند.
✅ آیا #الفاظ قران هم وحی شده یا پیامبر معارف دریافتی خود را در قالب این عبارات بیان کرده است؟
وَإِنَّهُ لَتَنزِيلُ رَبِّ الْعَالَمِينَ {192} نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ {193} عَلَى قَلْبِكَ لِتَكُونَ مِنَ الْمُنذِرِينَ {194} بِلِسَانٍ عَرَبِيٍّ مُّبِينٍ {195}شعرا
و راستى كه اين [قرآن] نازل شده از پروردگار جهانيان است {192}روح الامين آن را بر دلت نازل كرد {193}تا از انذاردهندگان باشى {194}به زبان عربى روشن {195}
👈 ایه 195 بیانگر آن است که الفاظ قران به زبان عربی توسط #جبرییل بر پیامبر نازل شده و این نظریه که فقط معانی و مفاهیم قران بر پیامبر نازل شده و عبارات و الفاظ قران متعلق به پیامبر است،در تناقض با این آیه است.
✒سيدكاظم فرهنگ
جهت مطالعه سایر نکات جزء نوزدهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze19
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران کریم
روز نوزدهم: #جزء_نوزدهم
قسمت_سوم
✅ #مشترکاتدعوتانبیا و واکنش های مخالفان در طول زمان
در سوره #شعرا که به داستان 5 پیامبر اشاره شده در ابتدای همه انها 5 ایه بطور مشترک وجود دارد که حاکی از اشتراک پیام اصلی انبیا و نیز یکسانی واکنش اقوام مختلف به دعوت انبیا و همچنین تبلیغ انبیا بدون درخواست اجر و مزد از مردم است.
كَذَّبَتْ قَوْمُ ...الْمُرْسَلِينَ {} إِذْ قَالَ لَهُمْ ...أَلَا تَتَّقُونَ {} إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمِينٌ {} فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ {} وَمَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى رَبِّ الْعَالَمِينَ {} فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ {}
قوم .. پيامبران را تكذيب كردند {}چون ...به آنان گفت آيا پروا نداريد {}من براى شما فرستادهاى در خور اعتمادم {}از خدا پروا كنيد و فرمانم ببريد {}و بر اين [رسالت] اجرى از شما طلب نمىكنم اجر من جز بر عهده پروردگار جهانيان نيست {}
✳ در انتهای داستان هر قوم بعد از بیان مجازات قوم نیز این عبارت تکرار شده است: ان فی ذالک لایه و ماکان اکثرهم مومنین و ان ربک لهو العزیزالرحیم : قطعا در اين [ماجرا] آیه و عبرتى است و[لى] بيشترشان ايمانآورنده نیستند و در حقيقت پروردگار تو مسلط و در عین حال دارای رحمت (نسبت به مومنان) است
✳ همانا پرودگارت #عزیز_رحیم است
تکرار 9 باره صفات عزیزالرحیم برای خداوند در سوره شعرا بیشترین تکرار این عبارت در سوره های قران است. این ترکیب یعنی که خداوند در عین #مسلط بودن و تفوق داشتن بر خلایق از جمله مکذبین و مخالفان دین، دارای ثبوت در #رحمت نسبت به مومنان است.
✳ در این 5 داستان علاوه بر دعوت مشترک انبیا به پیام خاص رسولان که متمرکز بر یک یا چند رفتار مهم یا عقیده خاص اشتباه آن قوم بوده نیز اشاره شده است.
الف- قوم نوح: تمسخر و تحقیر پیروان نوح و درخواست از نوح که از انها جدا شده و انها را از خود طرد نماید.
ب- قوم عاد:از ایات سوره اینگونه برمی آید که روحیه ای اشرافی و ستمگر و جبار داشتند و با ساخت کاخها و عمارات بلند و شدت عمل در مواجهه با زیردستان و کارهای عبث ،دنبال جاودانگی بوده اند.
ج- قوم ثمود:در نعمتهای مختلف غرق بودند اما دچار غفلت شده و با تبعیت از مسرفینی که در زمین فساد می کردند،در استفاده از نعمتها دچار از حدگذرانی و تجاوز از حدود منطقی و شرعی شدند.
د- قوم لوط:مبتلا به عمل زشت لواط و همجنس بازی در میان مردان و زنان بودند.
ه- اصحاب ایکه(حجر):مبتلا به کم فروشی در معاملات و فروکاستن از ارزش کالاها و پیمانه ها بودند.
✅ #یک_نفر کشت؛ اما خدا #همه را عذاب کرد
حضرت صالح ع به آنها گفت کاری به این شتر نداشته باشید که اگر آسیبی به او رساندید گرفتار عذابی سخت خواهید شد. (۱۵۶)
اما آنها گوش نکرده و آن شتر را کشتند و بعد که عذاب قطعی را دیدند پشیمان شدند (۱۵۷)که سودی به حالشان نداشت و عذاب آنها را فراگرفت. (۱۵۸)
👈 نکته قابل توجه در این آیه این است که قاتل آن شتر فقط یک نفر بود؛ اما خداوند متعال نفرمود « یکی از آنها شتر را کشت»؛ بلکه فرمود همه او را کشتند و بعد هم فرمود همه آنها به عذاب الهی گرفتار شدند . چرا خداوند گناه یک نفر را به همه نسبت داد و همه را گرفتار عذاب کرد؟
پاسخ این سوال را امیرالمؤمنین علیهالسلام دادهاند آن حضرت میفرماید 👈 :ای مردم، جز این نیست که خشنودی و خشم است که مردم را بر محوری جمع میکند. همانا ناقه ثمود را یک نفر پی کرد و کشت؛ امّا عذاب خداوند همه را گرفت چون همگان به آن گناه رضایت دادند.
✒سيدكاظم فرهنگ
جهت مطالعه سایر نکات جزء نوزدهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze19
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جزء_نوزدهم، مروری بر #سوره_شعراء و نکات آن،
🎙 سیدکاظم فرهنگ
.
💬#نکات_کلیدی از #جزء_19 قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام یا گروههای تقرب در واتساپ مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g
May 11
#نکته_تصویری جزء ۱۹
❇️هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّي لِيَبْلُوَنِي أَ أَشْكُرُ أَمْ أَكْفُرُ وَ مَنْ شَكَرَ فَإِنَّما يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ
«این از لطف و عنایت پروردگار من است تا مرا بیازماید که آیا شکر میکنم یا ناسپاسی. هر کس شکر کند، فقط به سود خودش شکر کرده است، و هر کس ناسپاسی کند، (صرفاً به خودش ضرر زده است؛ زیرا) پروردگار من، بینیاز و بسیار نعمتبخش است.» نمل - ۴۰
🔷دنيا پرستان مغرور، هنگامی كه به قدرت میرسند، همه چيز را جز خود فراموش میكنند، و تمام امكاناتی را كه بدست آوردهاند، قارونوار میگویند: إِنَّما أُوتِيتُهُ عَلی عِلْمٍ عِنْدِي:" آنچه را دارم بر اثر علم و دانش من است" در حالی كه بندگان خدا میگويند: هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّي:".
🔷 سليمان اين سخن را به هنگام مشاهده تخت ملكه سبأ در برابرش بيان كرد، وافزود اين برای اين است كه خدا مرا بيازمايد، آيا شكر گذارم يا نه؟.
گرچه بعضی از متظاهران اين جمله را بر سر در كاخهای خود نصب میکنند بی انکه در عملشان كمتر انعكاسی داشته باشد ولی مهم آنست كه،در پيشانی تمام زندگی انسان و در قلب او
باشد
🆔@quranpuyan
♦️♦️#عمل به #قران و نهی از منکر #حاکمان
در اخرین #وصیت_امیرالمومنین ع
♦️بخش دوم:
🖋شخصیتهای سیاسی، وصیتهای سیاسی دارند. قسمتی از #وصایای آخر زندگی #امیرالمؤمنین را برایتان میخوانم. حالا هم از زبان من نشنوید.
#على است. چشمان خود را ببندید. بروید به کوفه. زمان را طی کنید، در نوردید. این شخصیت بزرگ، این مرد عالم، این وجدان عالم، این مرد بینظیر عالم، این #عدل_مجسم، این محبت بزرگ خدا بر مردم، در بستر افتاده. اثر زهر شمشیر تا نوک انگشتانش رسيده. زبان به سختی میگردد و دارد وصیت میکند.
🌱امر به معروف و نهی از منکر! این جامعۀ #آزاد است. این جامعهای است که رشد افراد ناباب و ناصالح در این جامعه از بین خواهد رفت. على هم همین را میگوید. بعد میفرماید که اگر ترک کردید، «فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ».پستترین، رذلترین مردم بر شما مسلط میشوند. این مسئولیت اجتماعی را وقتی کنار گذاردید، «شرار» بر شما مسلط میشوند. علی (ع) میگوید: «شرار». قرآن میگوید: «أَلَدُّ الْخِصَامِ». یعنی #مستبد.
👈«فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ». آن وقت هی بنشینید توی مساجد، #ختم «أَمَّن يُجِيبُ» بگیرید. من یادم هست همانهایی که پله شدند برای اینکه رضاخانی را بر مردم مسلط کردند، وقتی مسلط شد آن وقت در گل و گوشهها و مساجد مینشستند ختم «أَمَّن يُجِيبُ» میگرفتند که خدایا شر این را از سر ما کم بکن ولی هیچ هم مستجاب نشد. بعد بنشینید. بعد از آنکه اشرار و اوباش بر تودههای مردم مظلوم مسلط شدند، هی #دعا کنید. «فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ».
این همه دعا کردیم مستجاب نشد. آن وقتی که قیام کردید، سینه سپر کردید، مشت گره کردید، در مقابل #منکر، جرثومۀ منکر یعنی دربار، یعنی #هیأت_حاکمه. دیدی چطور زائلش کردید؟ ولی با دعا میتوانستید زائل کنید؟اگر #امربه_معروف و #نهی_ازمنکر را ترک کردید اشرار بر شما مسلط خواهند شد. هرچه دعا کنید مستجاب نمیشود.
این وصیتهای علی است. درست توجه میفرمایید؟ این محیطی است که قرآن میگوید #محیط_سلم. «ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً». با این برنامهها، با این روابط روحی و عملی، آن وقت محیطی میشود آزاد. مردمی #آزاد. اول باید خودمان انقلابی باشیم تا انقلاب ما پیش برود.
«أَنَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّرًا نِّعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ».
👈👈 دید ما، حرکت ما، زبان ما، منطق ما، شناخت ما از دین، از مسئولیتها،باید همه عوض بشود تا همه چیز ما عوض بشود.
🎙بخشهایی از سخنرانی آیتالله طالقانی در شب بیست و سوم رمضان 1358
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛