#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_303
❇️#امور_دنیوی بر اساس قانون #اسباب و #علل پیش میرود.
💠إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَآتَيْنَاهُ مِن كُلِّ شَيْءٍ سَبَبًا
🌱ما به او در روى زمین، قدرت و حکومت دادیم. و اسباب هر چیز را در اختیارش گذاشتیم.
(کهف/84)
💠فَأَتْبَعَ سَبَبًا
🌱او از این اسباب، پیروى (و استفاده) کرد،
(کهف/85)
👈آیه 85 از سوره ی کهف (او یعنی ذوالقرنین از این اسباب پیروی کرد)، کاملاً مطلق است،
بنابراین مفهوم وسیعى دارد و نشان مى دهد که:
خداوند اسباب وصول به هر چیزى را در اختیار ذو القرنین گذارده بود:
🔹عقل و درایت کافى، مدیریت صحیح، قدرت و قوت، لشگر و نیروى انسانى، و امکانات مادى،
خلاصه آنچه از وسائل معنوى و مادى براى پیشرفت و رسیدن به هدف ها لازم بود، در اختیار او نهادیم.
🔹او هم از این وسائل استفاده کرد (فَأَتْبَعَ سَبَباً).
🔹در جهان هیچ کارى بدون توسل به اسباب امکان ندارد،
🔻👈لذا خدا براى پیشرفت کار ذو القرنین اسباب پیشرفت و پیروزى را به او داد (وَ آتَیْناهُ مِنْ کُلِّ شَیْء سَبَباً) و او هم به خوبى از این اسباب بهره گرفت (فَأَتْبَعَ سَبَباً).
👈بنابراین، آنها که انتظار دارند، بدون تهیه اسباب لازم، به پیروزى برسند به جائى نخواهند رسید، حتى اگر ذو القرنین باشند!!!
📚برگرفته از ڪانال نڪات تفسیری
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_303
❇️در جوامع انسانی، #امنيّت و #آسايش از اهميّت ويژهای برخوردار است
💠قالُوا يا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِنَّ يَأْجُوجَ وَ مَأْجُوجَ مُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ فَهَلْ نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً عَلی أَنْ تَجْعَلَ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُمْ سَدًّا (۹۴/کهف)
🌱(آن مردم) گفتند: ای ذوالقرنين! همانا (قوم) يأجوج ومأجوج در اين سرزمين فساد میكنند، آيا ما برای تو خرج و هزينهای قرار دهيم تا ميان ما وآنان سدّی ايجاد كنی (تا از شرّشان ايمن شويم)؟
🔹هرجا مردم احساس نياز كردند، سرمايهگذاری هم میكنند. «فَهَلْ نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً» در آيهی ۷۷ اين سوره مردم قطعه نانی به دو پيامبر خدا ندادند، ولی در اين آيه، حاضرند سرمايهگذاری كلان كنند.
🔹اوليای خدا بهترين كسانیاند كه میتوانند ايجاد امنيّت كنند و گرهگشای مردم باشند. يا ذَا الْقَرْنَيْنِ ... تَجْعَلَ بَيْنَنا ... سَدًّا
🔹نياز به امنيّت بيش از مسكن ولباس است. نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً عَلی أَنْ تَجْعَلَ ... سَدًّا (مردمی كه در برابر خورشيد، سايهبان ولباس نداشتند، از ذوالقرنين امنيّت خواستند، نه پوشش.)
🔹در جوامع انسانی، امنيّت وآسايش از اهميّت ويژهای برخوردار است. «تَجْعَلَ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُمْ سَدًّا» لذا سختترين كيفرها نيز برای برهمزنندگان امنيّت است.
🔹حبس و محدود كردن تبهكاران، جايز است. «سَدًّا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣9⃣ تدبر در سوره #هود
🔹تفسیر سوره هود از عبدالعلی بازرگان
هود : ۱۰۶
فَأَمَّا الَّذِينَ شَقُوا فَفِي النَّارِ لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَشَهِيقٌ
به اين ترتيب کساني که بيبهره [از رحمت ربّ] شدند، به آتش [اعمال ستمگرانه خود] درآيند، که در آن، در هر دم و بازدمي درد و رنجي جانکاه دارند. ۱۱۷
__
۱۱۷- سعدي عليهالرحمه فرمود: هر نفسي که فرو ميرود ممدّ حيات است و چون برآيد مفرّح ذات، پس در هر نفس دو نعمت موجود است و بر هر نعمت شکري واجب. اما اگر آدمي در فضاي دوزخ باشد، نه تنفس در آن ممد حيات است و نه برآمدنش مفرّح ذات. بلکه زفير و شهيقي است که به گفته مفسرين ناله و فريادي بلند و نفسگير و خفه کننده دارد. و اين البته تصويري بشري و دنيائي از دوزخ به صورت تمثيلي است وگرنه آتشي را که از دلها زبانه ميکشد [همزه ۷ (۱۰۴:۷) ] چگونه ميتوان وصف کرد و از زفير و شهيق آن سخن گفت! ...رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذَابَ جَهَنَّمَ إِنَّ عَذَابَهَا كَانَ غَرَامًا [فرقان ۶۵ (۲۵:۶۵) ].
فرقان ۱۲ (۲۵:۱۲) - إِذَا رَأَتْهُمْ مِنْ مَكَانٍ بَعِيدٍ سَمِعُوا لَهَا تَغَيُّظًا وَزَفِيرًا [وقتي آتش از دور آنها را ببیند، صداي خروش و زفير آن را ميشنوند].
ملک ۷ (۶۷:۷) - إِذَا أُلْقُوا فِيهَا سَمِعُوا لَهَا شَهِيقًا وَهِيَ تَفُورُ [وقتي در دوزخ افکنده شوند، در حالي که آتش زبانه ميکشد، صداي گوشخراشي- شهيقا- از آن ميشنوند].
انبياء ۱۰۰ (۲۱:۱۰۰) - لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَهُمْ فِيهَا لا يَسْمَعُونَ [ستمگران را در دوزخ در حالي که [هيچ نداي ياري] نميشنوند، صداي وحشتناکي- زفير- است].
کلمة «زَفِيرٌ» ۳ بار و کلمه «شَهِيقٌ» ۲ بار در قرآن آمده است که به تعبير اهل لغت، صداي وحشتناک و شديد دم و بازدم آتش است [همچون هوائي که آهنگر در کوره ذوب فلزات ميدمد]. در بيشتر اين آيات که در زير به آن اشاره ميشود، زفير و شهيق به آتش جهنم نسبت داده شده است، اما شنيدن چنين صداي وحشتناکي براي دوزخيان عذابي مضاعف است، شايد به اين دليل در آيه ۱۰۶ سوره هود (۱۱:۱۰۶) چنين حالتي به خود دوزخيان نسبت داده شده که دم و بازدم شديد دوزخيان به صورت ناله و فرياد است، با اين حال به گمان اين قلم، اين صداي وحشتناک آتش است که آنها را آزار ميدهد [والله اعلم]. با همه اين احوال، نکره آمدن زفير و شهيق نشان ميدهد اين حالات، تمثيلي و براي فهم ماست، گوئي دوزخيان در هر دم و بازدم تنفسي خود که بايد راحتي بخش و روح افزا باشد، در آن فضا درد و رنجي جانکاه دارند و يک دم راحت نيستند.
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی
شماره 102
سوره #ال_عمران صفحه_51
🌱🍃 #صداقت، از شرایط #متقین است
🔶الصَّابِرِينَ وَالصَّادِقِينَ وَالْقَانِتِينَ وَالْمُنفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالْأَسْحَارِ
ال عمران:17
[اينانند همان] صابران و صادقان و فرمانبرداران و انفاق كنندگان و آمرزش جويان در سحرگاهان.
__
🔸 - صدق و صداقت راستي است و «صِدِّيق» بسيار راستگو و بسيار راست کردار است. مؤمن واقعي کسي است که ميان قول و فعلش هيچ دوگانگي و تفاوت نباشد و به آنچه ايمان دارد عمل کند.
↩️ اگر به انفاق و زکات، صدقات گفته شده، از اين روست که صداقتِ ايمان را با خرج کردن براي غير ميتوان شناخت. صيغه مبالغه اين فعل [صِدّيق] فقط درباره پيامبران به کار برده شده که ظاهر و باطن و حرف و عمل آنها کاملا يکي بوده است. مثل: ابراهيم و ادريس [إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا - مريم 41 (19:41) و 56 (19:56) ]، همچنين يوسف که ياران زندانياش او را صدّيق ميناميدند [يوسف 46 (12:46) ] و مريم که صدّيقه لقب گرفته بود [مائده 75 (5:75) ].
👈ناگفته نماند اين صفت علاوه بر پيامبران، به صورت #جمعِ_صديقون و صديقين، در #وصف_اوصياء و #اولياء حق، که اولين تصديقکنندگان پيامبران با قول و فعل خود بودند، در قرآن آمده است [نساء 69 (4:69) و حديد 19 (57:19) ]. چه بسا اصحاب بدر و مهاجرين و انصار، همچنين حواريون عيسي را بتوان در اين رديف قرار داد. بالاتر از قول و فعل، ميثاقي است که خدا از طريق عقل و ادراک از ما گرفته و آزمون و وسيله امتحاني است تا معلوم شود چه حد صادقانه به آن عمل ميکنيم: لِيَسْأَلَ الصَّادِقِينَ عَنْ صِدْقِهِمْ... [احزاب 8 (33:8) ].
🔵 #متقین_راستگو_و_درست_کردارند و آنچه در باطن به آن معتقدند در ظاهر به آن عمل مى کنند و از #نفاق، #دروغ، #تقلب_و_خیانت دورند (وَ الصّادِقینَ).
📚💫تفسیر نمونه و بازرگان
ِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعای روز سه شنبه 🍃🍃
از فراز های دعا :
خدایا مرا از اولیاءخود قرار ده زیرا
اولیاء تو هستند که خوف وترس برایشان نیست 🍃✨✨
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_کهف آیات 98 تا 110
📄#صفحـہ_304
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan