🟢 نمونه اي از وجود #کفر در باطن همه ما :
مخالفت با حرف حق وقتي به درستي آن پي برده ايم
🔸روح کفر، ستیزهجویی و مخالفتورزی با #حقیقت در عین شناخت حقیقت است.
امیرالمؤمنین علی(ع) در تعریف اسلام میفرماید: «الاسلام هو التّسلیم».
اسلام یعنی #تسلیم_حقیقت بودن.
یعنی در جایی که منافع شخص، تعصّب شخص، عادت شخص در مقابل حقیقت قرار میگیرد، آدمی خود را تسلیم حقیقت کند و از هر چه جز حقیقت است صرف نظر کند.
🔹فرض کنید طبیب یا مجتهدی عالیمقام که شهرت جهانی دارد در یک مسئله مربوط به فنّ خودش تشخیصی بدهد و نظر خود را ابراز دارد. بعد یک فرد گمنام، طبیب یا طلبهای جوان در همان مسئله نظر مخالف بدهد و دلائل قطعی هم ارائه کند و خود آن مقام عالی در دل خود صحت گفتار آن جوان را تصدیق کند ولی مردم دیگر طبق معمول بیخبر بمانند و نظر به شخصیت آن مقام عالی، او را تصدیق کنند.
🔸 در این حال اگر آن متخصص مشهور تسلیم گفته آن طبیب یا آن طلبه جوان بشود یعنی اگر تسلیم حقیقت گردد و اعتراف به اشتباه خویش کند، او واقعاً «مسلم» است، زیرا الاسلام هو التّسلیم، چنین شخصی از صفت پلید «جحود» مبرّاست.
اما اگر انکار ورزد و به خاطر حفظ حیثیت و شهرت خود با حقیقت مبارزه کند، کافرماجرا و جاحد است.
🔹 امام #باقر علیه السّلام فرمود:
«هر چیزی که نتیجه اقرار و تسلیم و روح پذیرش حقیقت باشد، #ایمان است و هر چیزی که نتیجه روح عناد و سرپیچی از حقیقت باشد، #کفر است».
🔸 این حالت، حالت بسیار خطرناکی است هر چند در موضوعات کوچک باشد؛ و چه بسا بسیاری از ماها - معاذ الله - گرفتار آن باشیم.
📝 استاد مطهری، عدل الهی، ص۲۹۱-۲۹۰ (با تلخیص)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
#دعاهای_روزانه
یا مَنْ یُعْطی مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ
ای که عطا کنی به کسی که از تو نخواهد
وَمَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ
و نه تو را بشناسد
تَحَنُّناً مِنْهُ وَرَحْمَهً
از روی نعمت بخشی و مهرورزی
بخشی از دعای ماه رجب
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_شعراء آیات 20 تا 39
📄#صفحه_368
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_368
❇️پاسخ #موسی (عليه السلام) به سه اشكال و اعتراض #فرعون بر آن حضرت
💠" قالَ فَعَلْتُها إِذاً وَ أَنَا مِنَ الضَّالِّينَ فَفَرَرْتُ مِنْكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْماً وَ جَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ وَ تِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّها عَلَيَّ أَنْ عَبَّدْتَ بَنِي إِسْرائِيلَ"
👈ضمير در" فعلتها" به كلمه" فعلة"- كه در آيه قبلی بود- برمیگردد و ظاهرا كلمه" اذا" مقطوع از جواب و جزاء است، و- بطوری كه گفتهاند- معنای" حينئذ- در اين هنگام" را میرساند و كلمه" عبدت" از تعبيد است و تعبيد و اعباد به معنای بنده گرفتن است.
🔷و اين آيات سهگانه جوابی است كه موسی (ع) از اعتراض فرعون داده و از تطبيق اين جواب با اعتراضی كه فرعون كرد بر میآيد كه موسی (ع) اعتراض فرعون را تجزيه و تحليل كرده و از آن سه تا اشكال فهميده و در نتيجه به هر سه پاسخ گفته است:
🔸اول اينكه، فرعون از رسالت وی استبعاد كرده، كه چنين چيزی ممكن نيست، مگر ممكن است كسی كه ما سوابق او را كاملا میشناسيم و میدانيم كه مردی است چنين و چنان، رسول خدا شود؟ كه جمله:" أَ لَمْ نُرَبِّكَ فِينا وَلِيداً وَ لَبِثْتَ فِينا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ" متضمن آن است.
🔸دوم اينكه، عمل او را زشت دانسته، و او را مفسد و مجرم خوانده، كه جمله:" فَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ" متضمن آن است.
🔸سوم اينكه، بر او منت نهاده كه تو يكی از بردگان مايی، كه جمله" وَ أَنْتَ مِنَ الْكافِرِينَ" اشاره به آن است.
و طبع كلام اقتضاء میكرده كه نخست از اشكال دوم پاسخ گويد سپس از اعتراض اولش و در آخر از اعتراض سومش و موسی (ع) همين طور پاسخ داد.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_368
❇️#تكبّر، زشتیها را نزد انسان زيبا جلوه میدهد
💠وَ تِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّها عَلَيَّ أَنْ عَبَّدْتَ بَنِي إِسْرائِيلَ (۲۲) قالَ فِرْعَوْنُ وَ ما رَبُّ الْعالَمِينَ (۲۳/شعراء)
🌱و (آيا) اين كه بنیاسرائيل را بندهی خود ساختهای نعمتی است كه منّتش را بر من مینهی؟ (چرا نبايد من در خانهی پدرم رشد كنم؟)
(فرعون) گفت: پروردگار جهانيان چيست؟
🔹تكبّر، زشتیها را نزد انسان زيبا جلوه میدهد. «تِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّها عَلَيَّ»
🔹به استكبار و منّتهای او با صلابت پاسخ دهيد. تِلْكَ نِعْمَةٌ ...
🔹گاهی مستكبران به خاطر حفظ تاج و تخت، خود را به نادانی میزنند. «وَ ما رَبُّ الْعالَمِينَ»
🔹سؤال مستكبرين، مغرورانه و همراه با تحقير ديگران است. فرعون گفت: «وَ ما رَبُّ الْعالَمِينَ» و نگفت: «و من رب العالمين» (حرف «ما» در زبان عرب برای جمادات به كار میرود.)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan