🍃﷽
قال الله تعالی:
" مَنْ عَمِلَ صلِحاً مِّن ذَکرٍ أَوْ أُنثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَوةً طیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسنِ مَا کانُوا یَعْمَلُون َ"(97)نحل
🔸 هر کس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن است، خواه مرد باشد یا زن، به او #حیات_پاکیزه می بخشیم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند، خواهیم داد.
✅⚫️با گرامیداشت سالروز شهادت امام جعفر صادق، که مذهب شیعه جعفری وامدار تلاشهای علمی ایشان است
آغاز بکار کانال #زیست_قرآنی را خدمت علاقه مندان عزیز اعلام می نماییم.
👌برای حرکت در مسیر شناخت و تحقق #حیات_طیبه با عمل به فرامین الهی در کانال #زیست_قرآنی باما همراه باشید .🌸🙏
💐 لطفا برای اطلاع علاقه مندان، #فوروارد نمایید.
https://t.me/zistequrani
➡️➡️➡️ یک نمونه هم از رعایت حقوق بشر و اخلاق نیکوی حضرت امام #صادق(ع) نقل کنم که مرحوم کلینی در کافی نقل کرده است: «روزی امام صادق(ع) غلامش را به دنبال کاری فرستاد ولی غلام دیر کرد. امام(ع) خودش شخصاً بدون اینکه فرد دیگری را دنبال او بفرستد، به دنبال غلام راه افتاد؛ دید غلام کنار کوچه خوابش برده است! امام(ع) عصبانی نشد، بیدارش هم نکرد بلکه شروع کرد او را باد زدن، تا بالاخره بیدار شد. وقتی بیدار شد امام #صادق(ع) فرمود: این فرصتی که خوابیدی، در اختیار ما بودی، الآن وقت خوابیدن نیست، این درست نیست
که هم شب بخوابی هم روز! بلکه شبها را بخواب و استراحت کن و روزها کارهایی که به تو محول شده انجام بده».[کافی، ج۲، ص۱۱۲.]
✳️ شما کجا میتوانید جایی پیدا کنید که مثل اسلام به حقوق بشر اهمیت داده شود؟! کجا میتوانید دینی پیدا کنید که مثل اسلام باشد که به بشر و انسان توهین و تحقیر روا ندارد؟! با این دیدگاه سراغ آیات و روایات بروید و جاذبههای اسلام را برای مردم بیان کنید. امروز جذب به اسلام از این راه است که واقعیات اسلام در باره رعایت حقوق انسان با هر مذهب و مرام و نژادی برای جهان بشریت را بگویید. اسلام واقعی طرفدار بشریت است نه اسلام متحجران و خشونت طلبان. اگریک آدمی هم بد است ولی بالاخره آدم است با هر مذهب و مرامی که میخواهد باشد، باید حقوقش رعایت شود. قرآن میفرماید: «لَقَد کرَّمنا بنی آدم».[الاسراء(۱۷)، ۷۰.] امروزه معجزه اسلام ، طرفداری از حقوق بشر است و اگر این معجزه خوب بیان شود، دنیا به طرف اسلام گرایش پیدا میکند.
✳️ايشان در ادامه سخنان خود با اشاره به مرارتهای آن امام بزرگوار در ترویج دین و مذهب به اهانتهای منصور به ایشان اشاره کردند و فرمودند: «به دستور منصور خانه امام را آتش زدند و امام را شبانه و با پای پیاده نزد او آوردند تاریخ می نویسد منصور ظاهراً از کار خود پشیمان شد و به امام صادق (ع) عرض کرد چه حاجتی داری، حضرت فرمود بروید به زن و بچهام بگویید مرا به منزل تو آورده اند و این کلام امام گویای این مطلب مهم است که بزرگترین مصیبت برای زن این است که نداند همسرش کجاست و فرزند نداند پدرش کجاست. این گویای بدترین ظلم و ستم است برای اینکه حضرت را در دل شب بردند، بچهها خواب بودند و با آن وضعی
که شنیده اید بردند».
✳️ایشان با بیان اینکه برخی ها برای خوش خدمتی به ظالمان به جای آوردن کلاه، سر میآورند این افراد را بدترین افراد و آنان را خسر الدنیا و الاخرة توصیف کردند و فرمودند: «این افراد که متأسفانه زیاد هم هستند برای خوشحالی سردمداران چنین می کنند ولی غافلند که سردمداران جرم و گناه را به گردن ایشان می اندازند اینها بدترین افراد اند، اینها خسر الدنیا و الآخرتند؛ هم دینش و هم دنیایش را از دست می دهد و هم توی سرش میزنند، این افراد از قبیل پسر ربیع اند که او سواره بود و امام صادق (ع) پیاده و پا برهنه، او اسب را میدواند و زمانی که حضرت به او گفت آهسته برو من پیرمرد شصت ساله که نمیتوانم و توان ندارم تند بیایم که او هیچ توجهی به امام نکرد. وقتی جنایت بشر برسد به این جا، هیچ کس نمیتواند نگهش دارد و معلوم است که جایگاه چنین کسی اسفل السافلین است».
از سخنان ايت الله صانعي بمناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✅ #پيشواى_گفتگو
🔻🔻
امام صادق(ع) پیشوای گفتگو است. برای آن حضرت فرقی نداشت که مخالفان فكرى اش چقدر خشن هستند و يا دلیل مخالفتشان با مبانی اسلامی چیست. او از کسانی که منکر اعتقادات اسلامی بودند و نزد آن حضرت میآمدند به هیچ وجه دلگیر نمیشد.
دستشان را مى گرفت و مى خواست روش اندیشیدن و رسیدن به حقیقت را به آنها بیاموزد. مشکل بسیاری از مردم، از جمله آنانی که خود را عالمان دینی میشمارند، این است که شاید دانشهایی داشته باشند، اما روش اندیشیدن و گشودن خرد انسان به روی حقیقت را نمیدانند...
امام صادق(ع) در بيت الله الحرام مينشست تا با بزرگان ملحدين كه اسلام و اديان الهى را انكار ميكردند گفتگو كند. حتى اگر آنان از الفاظى درشت و خشن استفاده ميكردند و بعضى اعمال حج را مسخره مينمودند ولى امام صادق(ع) منتظر ميشد تا سخنانشان پايان يابد آن وقت برايشان استدلال مى نمود. اگر چه از روى عناد ممكن بود استدلال امام (ع) را نپذيرند ولى استدلال امام آنان را به سكوت وا مى داشت.
🔺🔺
علامه سید محمد حسین فضل الله
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #صاد
✅ پیام های آیات ۲۰-۱۷ سوره #صاد از #تفسیر_نور
۱- لازمه ی رهبری،سعه ی صدر و صبر در مقابل سخنان تلخ دیگران است.
«اصْبِرْ عَلی ما یَقُولُونَ»
۲- یاد تاریخ گذشتگان،عامل صبر در برابر سختی ها و مشکلات است.
اِصْبِرْ ... وَ اذْکُرْ
۳- استهزا و تبلیغات سوء کار همیشگی مخالفان است. «اصْبِرْ عَلی ما یَقُولُونَ» (فعل مضارع رمز استمرار است).
۴- استهزا و تبلیغات دشمن بسیار سخت و شدید است.(زیرا پیامبری را که سعه صدر و حلم دارد خسته و محتاج به صبر می کند). اِصْبِرْ عَلی ...
۵- انبیا نیز به مواعظ الهی نیازمندند. اِصْبِرْ ...
۶- نقش الگوها در تربیت فراموش نشود. «وَ اذْکُرْ عَبْدَنا داوُدَ»
۷- سرچشمه ی قدرت بر صبر،عبودیّت و سرسپردگی به خداست. «عَبْدَنا داوُدَ»
۸- قدرت در دست فرعون سبب استبداد است، «وَ فِرْعَوْنُ ذُو الْأَوْتادِ» ولی در دست مردان خدا همراه با تضرّع و بندگی است. «داوُدَ ذَا الْأَیْدِ إِنَّهُ أَوّابٌ»
۹- توبه و انابه ی صاحبان قدرت،سزاوار ستایش است. «ذَا الْأَیْدِ إِنَّهُ أَوّابٌ»
۱۰- توبه و انابه ای ارزشمند است که مختصر و لحظه ای نباشد. «أَوّابٌ» حضرت
داود بسیار انابه می کرد و در همه امور زندگی به خداوند روی می آورد و این توجّه دائمی سبب قدرت او بود. «ذَا الْأَیْدِ إِنَّهُ أَوّابٌ»
۱۱- انسان در اثر تکامل معنوی می تواند طبیعت را با خود همراه کند. «سَخَّرْنَا الْجِبالَ مَعَهُ»
۱۲- بهترین زمان برای یاد خدا شامگاهان و صبحگاهان است. «بِالْعَشِیِّ وَ الْإِشْراقِ»
۱۳- شرط دریافت الطاف خداوند عبودیّت است. «عَبْدَنا - ذَا الْأَیْدِ - آتَیْناهُ الْحِکْمَهَ»
۱۴- کافران هر چه می خواهند لجاجت کنند و سر تعظیم در برابر خدا فرود نیاورند،امّا بدانند هستی در حال تسبیح خداست. «یُسَبِّحْنَ»
۱۵- کوه ها نوعی شعور دارند «مَعَهُ یُسَبِّحْنَ» و حیوانات زمان را می شناسند. مَعَهُ یُسَبِّحْنَ بِالْعَشِیِّ ...
۱۶- محور تسبیح حیوانات و جمادات هستی،تسبیح اولیای خداست. مَعَهُ یُسَبِّحْنَ ... کُلٌّ لَهُ أَوّابٌ
۱۷- پرندگان دارای نوعی شعور نسبت به خداوند و هستی هستند. «وَ الطَّیْرَ مَحْشُورَهً کُلٌّ لَهُ أَوّابٌ»
۱۸- حکومت باید بر اساس حکمت و عدالت باشد. «شَدَدْنا مُلْکَهُ وَ آتَیْناهُ الْحِکْمَهَ وَ فَصْلَ الْخِطابِ»
۱۹- حضرت داود،از پیامبرانی است که نبوّت و سلطنت را با یکدیگر داشته است. «شَدَدْنا مُلْکَهُ - وَ آتَیْناهُ الْحِکْمَهَ»
۲۰- دین از سیاست جدا نیست و برخی انبیا حکومت داشته اند. «ذَا الْأَیْدِ - شَدَدْنا مُلْکَهُ - فَصْلَ الْخِطابِ»
۲۱- رهبران جامعه باید شرائطی داشته باشند.ارتباط دائمی با خداوند «إِنَّهُ أَوّابٌ»
قدرت، «شَدَدْنا مُلْکَهُ» حکمت، «وَ آتَیْناهُ الْحِکْمَهَ» و توانایی بر فیصله دادن بخاطر منطق قوی. «فَصْلَ الْخِطابِ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✳️🔸 #پرسش_و_پاسخ_قرآنی
❓❓#آفرینش_آدم_از_خاک یعنی چه؟ آیا همه انسانها از خاک خلق شدند یا فقط حضرت آدم؟
💠 وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ ﴿12﴾
👈«ال» در ابتدای «الانسان» ازچه نوع است؟
بطور قطع الف لام مذکور از نوع الف لام جنس است، یعنی همه #انسانها. زیرا اگر آن را از نوع الف لام عهد یا الف لام تعریف بگیریم با بقیه آیه سازگاری ندارد. زیرا اگر سازگاری داشت می باید قرینه ای در آیه یا آیات بعد می بود که بر آن دلالت کند و نیست.
👈لذا می توانیم این نتیجه را بگیریم که «همه انسان ها» (و طبعا #آدم هم که یکی از انسان ها است) از نطفه و علقه و مضغه و .... بوجود آمده است.
🔶البته اینکه همه انسانها از عصاره ای از خاک آفریده شده اند به این معنی است که قبل از نطفه بصورت مواد غذائی که از #خاک بوجود می آیند در بدن انسان به صورت سلول های تشکیل دهنده اسپرم و اُوول در دستگاه های تناسلی مرد و زن وجود دارند.
بنا بر این #آفرینش_ آدم از #خاک مانند آفرینش همه ما انسان ها از خاک است که از طریق مواد غذائیِ حاصل از خاک صورت میگیرد.
👌البته باید توجه داشت که مواد غذائی حیوانی از قبیل گوشت و شیر و مشتقات آن نیز منشاء خاکی دارد.
بنا براین «از #خاک آفریده شدن #آدم»، هم، همانطور است که من و شما از خاک آفریده شده ایم، و همانطور است که همه میلیارها انسان از خاک آفریده شده اند و میشوند و خواهند شد.
💫💫از تفسیر #سوره_مؤمنون آقای جمال گنجه ای
https://telegram.me/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
✅ ۲۹ خرداد سالروز درگذشت زنده ياد دكتر علی #شريعتی را گرامی ميداريم.🌹🌹
جملات تکان دهنده دکتر شریعتی در مورد #قرآن
قرآن! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه مان آوازت بلند می شود همه از هم می پرسند” چه کس مرده است؟ “چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا تو را برای مردگان ما نازل کرده است.
قرآن! من شرمنده توام اگر تو را از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین مبدل کرده است
یکی ذوق می کند که تو را بر روی برنج نوشته، یکی ذوق میکند که تو را فرش کرده، یکی ذوق می کند که ترا با طلا نوشته، یکی به خود می بالد که تو را در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده و … آیا واقعا خدا ترافرستاده تا موزه سازی کنیم؟
قرآن! من شرمنده توام اگر حتی آنان که تو را می خوانند و تو را می شنوند، آن چنان به پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمره می نشینند! … اگر چند آیه از تو را به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند ”احسنت …!” گویی مسابقه نفس است …
قرآن! من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای حفظ کردن تو با شماره صفحه، خواندن تو از آخر به اول معرفت است یا یک رکورد گیری؟ ای کاش آنانکه ترا حفظ کرده اند دانا کنی، تا این چنین ترا اسباب مسابقات هوش نکنند.
خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو. آنان که وقتی ترا می خوانند چنان حظ می کنند، گویی که قرآن همین الان به ایشان نازل شده است.
آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیدیم
برگرفته از کتاب پدر مادر ما متهمیم
مرحوم دکتر علی شریعتی
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
#زندگيقرآني : #عمل به یک دستور قرانی
تمرین #سی_نهم
✅موضوع: اجتناب از #مکر_و_حیله نسبت به دیگران
◀️خداوند در سوره فاطر می فرمایند :
🔶...وَ لا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ "
🔸♦️...نيرنگ بد جز اهلش را فرا نگيرد(43)فاطر
♦️♦️ #مکر در اصطلاح علم اخلاق به معنای جستن راههای پنهان برای #اذیت رساندن به مردمان است؛ لذا رذیلهای از رذائل قوه عاقله است و جزء مهلکات بزرگ و زشتترین رذائل به حساب میآید که گناه شدید و بزرگی به شمار میرود.(1)
👌 نتيجه حيله به خود انسان برمىگردد.
♦️بَد مكن كه بد افتى
چَه مَكَن كه خود افتى
1)جامع السعادات ص۲۴۳
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://telegram.me/quranpuyan
⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۸ صبح)
4⃣3⃣ #تذکری به #عیسی_پرستان:عیسی هم انسان بود و غذا میخورد.
#قرآن
🌹سوره مائده آیه ۷۵ و ۷۶🌹
مسیح بن مریم جز پیامبری نبود که پیش از او پیامبرانی گذشتند و مادرش بانوی درستکاری بود و هر دو غذا میخوردند. بنگر چگونه آیات را برای آنها توضیح میدهیم آنگاه ببین چگونه منحرف میشوند.
بگو: آیا غیر از خدا چیزی را که مالک سود و زیان شما نیست می پرستید؟ و خداوند همو شنوای داناست.
#انجیل_متی
🌹فصل ۹ آیه ۱۰🌹
روزی عیسی در خانه ی متّی بر سر سفره نشسته بود که بسیاری از خراجگیران و گناهکاران آمدند و با او و شاگردانش همسفره شدند. چون فریسیان این را دیدند، به شاگردان وی گفتند: چرا استاد شما با خراجگیران و گناهکاران غذا میخورد؟ . چون عیسی این را شنید، گفت: بیمارانند که به طبیب نیاز دارند ، نه تندرستان. بروید و مفهوم این کلام را درک کنید که(طالب رحمتم ، نه قربانی) .
زیرا من برای دعوت پارسایان نیامده ام ، بلکه آمده ام تا گناهکاران را دعوت کنم.
https://bit.ly/2NCIaTh
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۸ صبح)
4⃣3⃣ #تذکری به #عیسی_پرستان:عیسی هم انسان بود و غذا میخورد.
#قرآن
🌹سوره مائده آیه ۷۵ و ۷۶🌹
مسیح بن مریم جز پیامبری نبود که پیش از او پیامبرانی گذشتند و مادرش بانوی درستکاری بود و هر دو غذا میخوردند. بنگر چگونه آیات را برای آنها توضیح میدهیم آنگاه ببین چگونه منحرف میشوند.
بگو: آیا غیر از خدا چیزی را که مالک سود و زیان شما نیست می پرستید؟ و خداوند همو شنوای داناست.
#انجیل_متی
🌹فصل ۹ آیه ۱۰🌹
روزی عیسی در خانه ی متّی بر سر سفره نشسته بود که بسیاری از خراجگیران و گناهکاران آمدند و با او و شاگردانش همسفره شدند. چون فریسیان این را دیدند، به شاگردان وی گفتند: چرا استاد شما با خراجگیران و گناهکاران غذا میخورد؟ . چون عیسی این را شنید، گفت: بیمارانند که به طبیب نیاز دارند ، نه تندرستان. بروید و مفهوم این کلام را درک کنید که(طالب رحمتم ، نه قربانی) .
زیرا من برای دعوت پارسایان نیامده ام ، بلکه آمده ام تا گناهکاران را دعوت کنم.
https://bit.ly/2NCIaTh
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #صاد
✅ پیام های آیات ۲۲-۲۱ سوره #صاد از #تفسیر_نور
۱- قبل از بیان سخن،در مخاطبین انگیزه ی شنیدن ایجاد کنیم. «هَلْ أَتاکَ نَبَأُ»
۲- خداوند،پیامبر را به مطالعه تاریخ گذشته دعوت می کند. «هَلْ أَتاکَ نَبَأُ الْخَصْمِ»
۳- صحنه های هیجانی و غوغایی و دلهره آور،زمینه ی عجله و دست پاچگی در قضاوت است. «تَسَوَّرُوا الْمِحْرابَ - فَفَزِعَ»
۴- ترس و دلهره طبیعی به سراغ موحّدین نیز می آید و با توحید منافاتی ندارد.
«فَفَزِعَ»
۵- پیامبران نیز به حکم بشر بودن،از امور غیر منتظره،وحشت می کنند. «فَفَزِعَ»
۶- برای قضاوت،باید طرفین دعوا در دادگاه حاضر باشند. «خَصْمانِ»
۷- انبیا،مرجع و ملجأ مردم بوده اند. دَخَلُوا عَلی داوُدَ ... خَصْمانِ بَغی ...
۸- تذکّر به قاضی در لحظه ی قضاوت،وسیله ای است برای مصونیّت او از اشتباه. «فَاحْکُمْ بَیْنَنا بِالْحَقِّ وَ لا تُشْطِطْ وَ اهْدِنا»
۹- طرفین دعوا،باید خواهان اجرای حقّ باشند،نه حفظ منافع خود. «فَاحْکُمْ بَیْنَنا بِالْحَقِّ»
۱۰- رهبران و داوران جامعه الهی باید نصیحت پذیر و حقّ شنو باشند. «فَاحْکُمْ بَیْنَنا بِالْحَقِّ وَ لا تُشْطِطْ»
۱۱- اجرای عدالت در جامعه،عامل هدایت مردم به راه مستقیم و دوری از افراط و تفریط می شود. «اهْدِنا إِلی سَواءِ الصِّراطِ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛