☸ #پرسش_و_پاسخ_قرآنی.
🌸🌐 #زن_در_قرآن .
👈گفتگو با #علامه_سید_محمدحسین_فضل_الله دربارهی #زن در قرآن
🛑قسمت چهاردهم:
💠پرسش 13: ❓اسلام به مرد اجازه میدهد که هم زمان، #چهار_زن داشته باشد. چرا عدد چهار؟ وانگهی، آیا تعدد #زوجات، پایین آوردن زن از مرتبهی انسانی و تجاوز به محیط امن و آرام خانه نخواهد بود؟
💠👈پاسخ: تعدد زوجات چیزی است که طبیعت مصالح انسان، زن و مرد به طور یکسان، آن را اقتضا میکند و ابعاد مثبت موجود در آن بیشتر از جنبههای منفی آن است، به این دلیل در قانون شریعت در نظر گرفته میشود.
🌐🔻دلیل بر این مطلب این است که تعدد زوجات در روابط زن و مرد، نظامی است که از گذشته تا امروز عملی میشده است، چه به صورت علنی و آشکار و چه به صورت پنهان و مخفیانه؛ مثلاً در جامعه متمدن امروز، شمار مردانی که به عنوان ازدواج یا هر عنوان دیگری به یک زن قناعت کنند به ده درصد نمیرسد. افزون بر این، تاریخ پر است از روابط غیرمشروع مردان با زنان در کنار روابط مشروع. تمام اینها این واقعیت را میرساند که نیاز به چند همسری، نیاز اساسی و جدی است. منشأ این نیاز یا در درون انسان و نیازهای جنسی او قرار دارد، و یا از بیرون و شرایط خاصی که #زن و مرد در آن زندگی میکنند؛ مانند #نازایی و بیماری، اساسی بودن این نیاز نشان میدهد که فقط با تجویز یک زن (و نه بیشتر) راه برای انحراف باز میشود و مشکلاتی پدید خواهد آمد که نسبت به جنبههای منفی چند همسری بسیار بیشتر است.
💢👈به همین دلایل، تجویز #تعدد_زوجات، با توجه به مصالحی که برای زن و مرد به یک نسبت نیاز دارد، پست شمردن مرتبهی انسانی زن نخواهد بود و نیز #اجحاف و بر هم زدن امنیت او با شریکش را در پی نخواهد داشت، به شرط این که عدالت اسلامی در آن رعایت شود، مگر این که به روابط زناشویی مانند روابط مالکیت و مملوکیت نگریسته شود. در این صورت براساس قاعدهی مشارکت سهامی، وجود شریک دیگر برای زن، سبب کم شدن سهم او خواهد بود
💫ادامه دارد.
💻برگرفته از سایت راسخون.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
🤲🌹اللَّهُمَّ أَنْتَ عُدَّتِی إِنْ حَزِنْتُ،
وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِی إِنْ حُرِمْتُ
❤️بارالها!
چون اندوهناك ميشوم تو دلخوشي مني
و چون محروم گردم تو محل اميد مني!
بخشي از دعاي بيستم صحيفه سجاديه
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مائده آیه 71 تا 76
📄#صفحـہ_120
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_120
❇️#آیه75مائده
💠مَا الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ وَ أُمُّهُ صِدِّيقَةٌ كانا يَأْكُلانِ الطَّعامَ انْظُرْ كَيْفَ نُبَيِّنُ لَهُمُ الْآياتِ ثُمَّ انْظُرْ أَنَّى يُؤْفَكُونَ
🌱مسیح پسر مریم، فقط پیامبری ست که پیش از او (نیز) پیامبران (دیگری) بودهاند، و مادرش زنی بسیار راستگو بود. هر دو، (برای زنده ماندن) غذا میخوردند(؛ پس خدا نبودند). ببین چگونه نشانهها(ی باطل بودن اعتقادشان) را برایشان توضیح میدهیم؛ آنگاه بنگر که چگونه (از شنیدن حق) برگردانده میشوند.
مائده - ۷۵
🔷✨در این آیه با دلایل روشنى در چند جمله کوتاه اعتقاد مسیحیان به الوهیت مسیح را ابطال مىکند، نخست مىگوید: «چه تفاوتى در میان مسیح و سایر پیامبران بود که عقیده به الوهیت او پیدا کردهاید، مسیح پسر مریم نیز فرستاده خدا بود و پیش از آن رسولان و فرستادگان دیگرى از طرف خدا آمدند» (مَا الْمَسِیحُ ابْنُ مَرْیَمَ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ).
اگر رسالت از ناحیه خدا دلیل بر الوهیت و شرک است پس چرا در باره سایر پیامبران این مطلب را قائل نمىشوید؟
👈سپس براى تأیید این سخن مىگوید: «مادر او، زن بسیار راستگویى بود» (وَ أُمُّهُ صِدِّیقَةٌ).
اشاره به این که کسى که داراى مادر است و در رحم زنى پرورش پیدا مىکند چگونه مىتواند خدا باشد؟
🔷✨و دوم این که اگر مادر او محترم است به خاطر این است که او هم در مسیر رسالت مسیح با او هماهنگ بود و از رسالتش پشتیبانى مىکرد، و به این ترتیب بنده خاص خدا بود و نباید او را همچون یک معبود همانطور که در میان مسیحیان رایج است که در برابر مجسمه او تا سر حد پرستش خضوع مىکنند، عبادت کرد.
🔷✨بعد به یکى دیگر از دلایل نفى ربوبیت مسیح اشاره کرده، مىگوید: «او و مادرش هر دو غذا مىخوردند» (کانا یَأْکُلانِ الطَّعامَ).
👌و در پایان آیه اشاره به روشنى این دلایل از یک طرف و سرسختى و نادانى آنها در برابر این دلایل آشکار از طرف دیگر کرده، مىگوید: «بنگر چگونه دلایل را به روشنى براى آنها شرح مىدهیم و سپس بنگر چگونه اینها از قبول حق بازگردانده مىشوند» (انْظُرْ کَیْفَ نُبَیِّنُ لَهُمُ الْآیاتِ ثُمَّ انْظُرْ أَنَّى یُؤْفَکُونَ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan