دیکتاتوری فریب.mp3
17.09M
🔷موضوع : #دیکتاتوری_فریب در دولت هارونی
🎤سخنرانی استاد سروش محلاتی بمناسبت شهادت امام هفتم حضرت موسی بن جعفر (ع)
@quranpuyan
قران پویان
🔷موضوع : #دیکتاتوری_فریب در دولت هارونی 🎤سخنرانی استاد سروش محلاتی بمناسبت شهادت امام هفتم حضرت موس
💠⭕️بهره گیری از #علمای_مزدور، افراد خون ریز و #سیاست_فریب از اصلیترین شاخصههای #دیکتاتوری هارون الرشیدبود
اگر تاریخ را درست خوانده بودیم و دشمنان آنها را می شناختیم، در تاریخ شیعه با این همه مکر و فریب به نام دین روبرو نبودیم.
👈برخی از عالمان دینی که وجهه اخلاقی داشتند خودشان را به هارون نزدیک میکردند. هارون عیاشی است که شب تا صبح مست است. اما یک عالم اهل سیر و سلوک دارد و پای وعظ او می نشیند و زار زار گریه می کند. هارون یک ویترینی دارد که برای او اقتدار ایجاد می کند. فضیل بن عیاض چنین شخصیتی است. او به عنوان زاهد شناخته میشود. همه دنبال موعظه او هستند. هارون پای وعظ او مینشست و گریه میکرد. او اینجا گریه میکند و حضرت موسی بن جعفر را در زندان میکشد. این #دیکتاتوری فریب است.
💢زندان حضرت طول کشید. وقتی همزندان طولانی شود بر حاکمان و قدرتمداران هم سخت میگذرد. چون در برابر مردم پاسخ ندارند. آنها شاید در برابر وجدان خود با چالشی روبرو نباشند چون ممکن است وجدان نداشته باشند. اما وقتی مردم می پرسند چرا موسی بن جعفر در زندان است چه پاسخی وجود دارد؟ لذا هارون به این فکر افتاد که موضوع را جمع کند. آن را با یحیی ابن خالد مطرح کرد. یحیی ابن خالد به هارون گفت چه تصمیمی دارید؟ او جواب داد: نزد #موسی_بن_جعفر برو و آهن را از او بردار و به او سلام برسان و بگو پسرعمویت به تو سلام می رساند و می گوید من میخواهم مساله شما را حل کنم ولی قسمی خوردهام و نمیتوانم آن را زیر پا بگذارم. قسم خوردهام که تا وقتی شما اقرار به رفتار بد خود نکنی شما را آزاد نکنم. این رفتار هارون سراسر فریب و نیرنگ است.
🍁👈هارون به حضرت میگوید درخواست #عفو بده من میگذرم. در این اقرار شما عاری نیست و نزد خودمان میماند.
💢 با خدا و #مقدسات بازی می کنند تا حضرت را فریب دهند. حضرت میفرماید هر روز که آفتاب غروب میکند یک روز از زندان من و یک روز از حکومت تو کم میشود. سرانجام حضرت را به شهادت رساندند و مرحله فریب بعدی این بود که قتل را انکار کنند و بگویند ما دستور ندادیم و اگر اتفاقی افتاده مامورین خطا کردهاند. این درحالی بود که مکرر هارون دستور به شهادت حضرت داده بود.
🎙استاد سروش محلاتی
http://sahebkhabar.ir/news/52809796/
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی:
🛑قسمت بیست وششم :
🌸🌐 #قرآن_و_استقلال_اقتصادی_زن:
👈اسلام در هزاروچهارصد سال پیش این قانون را گذراند و گفت:
🔶 «لِلرِّجالِ نَصِیبٌ مِمَّا اِكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِیبٌ مِمَّا اِكْتَسَبْنَ » [1]مردان را از آنچه كسب می كنند و به دست می آورند بهره ای است و زنان را از آنچه كسب می كنند و به دست می آورند بهره ای است.
قرآن مجید در آیه ی كریمه همان طوری كه مردان را در نتایج كار و فعالیتشان ذی حق دانست، زنان را نیز در نتیجه ی كار و فعالیتشان ذی حق شمرد.
در آیه ی دیگر فرمود:
🔶«لِلرِّجالِ نَصِیبٌ مِمّا تَرَكَ اَلْوالِدانِ وَ اَلْأَقْرَبُونَ وَ لِلنِّساءِ نَصِیبٌ مِمّا تَرَكَ اَلْوالِدانِ وَ اَلْأَقْرَبُونَ » [2]یعنی مردان را از مالی كه پدر و مادر و یا خویشاوندان بعد از مردن خود باقی می گذارند بهره ای است و زنان را هم از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان از خود باقی می گذارند بهره ای است.
👈این آیه حق ارث بردن زن را تثبیت كرد. ارث بردن یا نبردن زن تاریخچه ی مفصلی دارد كه به خواست خدا بعداً ذكر خواهیم كرد. #عرب_جاهلیت حاضر نبود به زن ارث بدهد، اما قرآن كریم این حق را برای #زن تثبیت كرد.
💢یك مقایسه
👈پس قرآن كریم سیزده قرن قبل از اروپا به #زن استقلال اقتصادی داد، با این تفاوت:
⏪اولاً انگیزه ای كه سبب شد اسلام به زن #استقلال_اقتصادی بدهد جز جنبه های انسانی و عدالت دوستی و الهی اسلام نبوده. در آنجا مطالبی از قبیل مطامع كارخانه داران انگلستان وجود نداشت كه به خاطر پركردن شكم خود این قانون راگذراندند، بعد با بوق و كرنا دنیا را پركردند كه ما حق زن را به رسمیت شناختیم و حقوق زن و مرد را مساوی دانستیم.
⏪ثانیاً اسلام به زن استقلال اقتصادی داد، اما به قول ویل دورانت خانه براندازی نكرد، اساس خانواده ها را متزلزل نكرد، زنان را علیه شوهران و دختران را علیه پدران به تمرد و عصیان وادار نكرد. اسلام با این دو آیه انقلاب عظیم اجتماعی به وجود آورد، اما آرام و بی ضرر و بی خطر.
⭕️⏪ثالثاً آنچه دنیای غرب كرد این بود كه به قول ویل دورانت زن را از بندگی و جان كندن در خانه رهانید و گرفتار بندگی و جان كندن در مغازه و كارخانه كرد؛ یعنی اروپا غل و زنجیری از دست و پای زن باز كرد و غل و زنجیر دیگری كه كمتر از اولی نبود به دست و پای او بست. اما اسلام زن را از بندگی و بردگی مرد در خانه و مزارع و غیره رهانید و با الزام مرد به تأمین بودجه ی اجتماع خانوادگی، هر نوع اجبار و الزامی را از دوش زن برای تأمین مخارج خود و خانواده برداشت. زن از نظر اسلام در عین اینكه حق دارد طبق غریزه ی انسانی به تحصیل ثروت و حفظ و افزایش آن بپردازد، طوری نیست كه جبر زندگی، او را تحت فشار قرار دهد و غرور و جمال و زیبایی را- كه همیشه با اطمینان خاطر باید همراه [وی ] باشد- از او بگیرد.
💢اما چه باید كرد؛ چشمها و گوشهای برخی نویسندگان ما بسته تر از آن است كه در باره ی این حقایق مسلّم تاریخی و فلسفی بیندیشند.
1] . نساء/32.
[2] . نساء/7.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 217
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ
بگو: خداوند يكتا و يگانه است.
🌸 سوره اخلاص - آیه ۱
🌹 کانال قرآن پویان :
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 188 تا 195
📄#صفحـہ_175
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan