#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_192
❇️#آیه32توبه
💠یریدون ان یطفؤا نور الله بافواههم و یابی الله الا ان یتم نوره و لوکره الکافرون
🌱می خواهند نور خدا را با دهانهایشان خاموش کنند وخداونددست بر نمی دارد جز تا وقتی که نور خود را تمام و کامل کند، اگر چه کافران کراهت داشته باشند.
🔷✨(اطفاء) یعنی خاموش کردن آتش یا نور، می فرماید:اهل کتاب می خواهند نور خدا را که در دین اسلام جلوه گر شده با دهانشان خاموش کنند، همانطور که سایر چراغهای کوچک را به وسیله بازدم دهان خاموش می کنند و این مطلب تحقیر و کوچک شمردن کید آنهاست ، چون دهان درخاموش کردن چراغهای کوچک و نورهای ضعیف کاربرد دارد، اما نوری عظیم و عالم افروز را نمی توان با دهان خاموش کرد، مخصوصا اینکه خدا اراده کرده که این نور هر روز پر فروغتر گردد و پرتو آن عالمگیر شود، لذا اسلام نوری عالم آراست که خداوند وعده نیکوئی داده که بزودی آن را به سرحد کمال می رساند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_192
❇️#آیه36توبه
💠إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّـهِ اثْنا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتابِ اللَّـهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ وَ قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً كَما يُقاتِلُونَكُمْ كَافَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ (۳۶/توبه)
🌱همانا تعداد ماهها نزد خداوند، در كتابِ (آفرينش) خدا و از روزی كه آسمانها و زمين را آفريد، دوازده ماه است، كه چهارماه از آن (جنگ) حرام است، اين آيين ثابت و پابرجاست. پس در اين ماهها، با جنگ و خونريزی بر خود ستم نكنيد و جملگی با همهی مشركان بجنگيد، آن گونه كه آنان همگی با شما میجنگند و بدانيد كه خداوند باپرواپيشهگان است.
🔹بهترين تقويمِ تاريخ و زمانبندی، آن است كه ثابت، طبيعی و همگانی باشد.
ماههای قمری اين سه ويژگی را دارند. عِدَّةَ الشُّهُورِ ...
🔹وجود ماههای دوازدهگانه، به تدريج شكل نگرفته است، بلكه از آغاز پيدايش زمين و آسمان بوده است. اثْنا عَشَرَ شَهْراً ... يَوْمَ خَلَقَ
🔹رزمندگان و خانوادههايشان، نياز به عيادت، آموزش، استراحت و رسيدگی به خانه و زندگی دارند. بنابراين يك سوّم سال، اجباراً بايد جنگ خاموش شود تا فرصتی برای اينها باشد. «مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ» حتّی در جنگ هم بايد اصولی رعايت شود و به ناآگاهان، اغفال شدگان، زنان، سالمندان و كودكان، تعرّض نشود و بدون توجيه و تذكّر قبلی، حمله نشود.
🔹همه زمانها يكسان نيستند. در زمان هم قداست و حرمت مطرح است.
«مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ»
🔹اسلام، هم مكان أمن دارد، (مكّه) هم زمانِ امن (ماههای حرام). جالب آنكه محور سه ماه (ذيقعده، ذيحجّه ومحرّم) از اين چهار ماه حرام، ماه حجّ (ذيحجّه) است.
🔹زيان بیتوجّهی به ماههای حرام، به خود انسانها باز میگردد «فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ»
🔹در اسلام اصل بر جنگ نيست، بلكه بر فكر، برهان، حكمت، موعظه و زندگی مسالمت آميز است؛ مگر برای رفع مزاحمان اجتماعی و سركوبی مستكبران يا برای دفاع، حتّی در ماههای حرام. «قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ»
🔹اجازه ندهيد دشمن از مقدّساتِ دينی و احكام فقهی شما سوء استفاده كند.
«قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً» اگر دشمن در ماههای حرام حمله كرد، مقدّسمآب نشويد، بلكه مقابله كنيد.
🔹حمله به دشمن، بايد همانند ابعاد حملات دشمن باشد. «كَما يُقاتِلُونَكُمْ»
🔹پيروزی در سايهی تقواست. «أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 #قرآنچهمیگوید؟
🌸 بهار طبیعت و زنده شدن زمین : نشانه خداوند
وَ اللَّهُ الَّذِي أَرْسلَ الرِّيَحَ فَتُثِيرُ سحَاباً فَسقْنَهُ إِلي بَلَدٍ مَّيِّتٍ فَأَحْيَيْنَا بِهِ الأَرْض بَعْدَ مَوْتهَا کذَلِک النُّشورُ(فاطر/۹)
خداست آن که بادها را ميفرستد تا ابرها را برانگيزد پس ما آن ابرها را به سوی سرزمين مرده ميفرستيم و به وسيله آن ، آن سرزمين مزبور را بعد از آنکه مرده بود زنده ميکنيم ، قيامت شما هم همين طور است
@quranpuyan
💠 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی:
🛑قسمت سی وهفتم:
#حق_طلاق در قران
🌐#مقام_طبیعی_مرد در #حیات_خانوادگی.
⭕️👈از نظر اسلام منتهای اهانت و تحقیر برای یك زن این است كه مرد بگوید من تو را دوست ندارم، از تو تنفر دارم، و آنگاه قانون بخواهد به زور و اجبار آن زن را در خانه ی آن مرد نگه دارد. قانون می تواند اجباراً زن را در خانه ی مرد نگه دارد ولی قادر نیست زن را در مقام #طبیعی خود در محیط زناشویی یعنی مقام محبوبیت و مركزیت نگهداری كند. قانون قادر است مرد را مجبور به نگهداری از زن و پرداخت نفقه و غیره بكند اما قادر نیست مرد را در مقام و مرتبه ی یك فداكار و به صورت یك نقطه ی «گردان» در گرد یك نقطه ی مركزی نگه دارد.
👈از این رو هر زمان كه شعله ی محبت و علاقه ی مرد خاموش شود ازدواج از نظر طبیعی مرده است.
اینجا پرسش دیگری پیش می آید و آن اینكه اگر این شعله از ناحیه ی زن خاموش بشود چطور؟❓ آیا حیات خانوادگی با از میان رفتن علاقه ی زن به مرد باقی است یا از میان می رود؟ اگر باقی است، چه فرقی میان زن و مرد است كه سلب علاقه ی مرد موجب پایان حیات خانوادگی می شود و سلب علاقه ی زن موجب پایان این حیات نمی شود؟ و اگر با سلب علاقه ی زن نیز حیات خانوادگی پایان می یابد، پس در صورتی كه زن از مرد سلب علاقه كند باید ازدواج را پایان یافته تلقی كنیم و به زن هم مثل مرد حق طلاق بدهیم.
جواب این است كه حیات خانوادگی وابسته است به علاقه ی طرفین نه یك طرف.
تنها چیزی كه هست، روانشناسی زن و مرد در این جهت متفاوت است و ما در مقالات گذشته با استناد به تحقیقات دانشمندان آن را بیان كردیم. طبیعت، علایق زوجین را به این صورت قرار داده است كه زن را پاسخ دهنده به مرد قرار داده است.
💞👌علاقه و #محبت اصیل و پایدار زن همان است كه به صورت عكس العمل به علاقه و احترام یك مرد نسبت به او به وجود می آید. از این رو علاقه ی زن به مرد معلول علاقه ی مرد به زن و وابسته به اوست. طبیعت، كلید محبت طرفین را در اختیار مرد قرار داده است؛ مرد است كه اگر زن را دوست بدارد و نسبت به او وفادار بماند، زن نیز او را دوست می دارد و نسبت به او وفادار می ماند.
♦️♦️به طور قطع زن طبعاً از مرد وفادارتر است و بی وفایی زن عكس العمل بی وفایی مرد است.
طبیعت، كلید فسخ طبیعی ازدواج را به دست مرد داده است؛ یعنی این مرد است كه با بی علاقگی و بی وفایی خود نسبت به زن او را نیز سرد و بی علاقه می كند، برخلاف زن كه بی علاقگی اگر از او شروع شود تأثیری در علاقه ی مرد ندارد بلكه احیاناً آن را تیزتر می كند. از این رو بی علاقگی مرد منجر به بی علاقگی طرفین می شود، ولی بی علاقگی زن منجر به بی علاقگی طرفین نمی شود. سردی و خاموشی علاقه ی مرد مرگ ازدواج و پایان حیات خانوادگی است اما سردی و خاموشی علاقه ی زن به مرد آن را به صورت مریضی نیمه جان در می آورد كه امید بهبود و شفا دارد. در صورتی كه بی علاقگی از زن شروع شود، مرد اگر عاقل و وفادار باشد می تواند با ابراز محبت و مهربانی علاقه ی زن را بازگردان البته این در صورتی است كه علت بی علاقگی زن فساد اخلاق و ستمگری مرد نباشد. اگر مرد، ستمگری آغاز كند و زن به خاطر ستمگری و اضرار مرد به او بی علاقه گردد، مطلب دیگری است
👈به هر حال تفاوت #زن_ومرد در این است كه مرد به شخص زن نیازمند است و زن به قلب مرد. حمایت و مهربانی قلبی مرد آنقدر برای زن ارزش دارد كه ازدواج بدون آن برای زن قابل تحمل نیست.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 263
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
اِلـٰهِي جُودُكَ بَسَطَ اَمَلِي وَ عَفْوُكَ اَفْضَلُ مِنْ عَمَلِي
خدايا جود تو آرزويم را گسترده ساخت، و عفو تو از عمل من برترى گرفت.
"فرازی از مناجات شعبانیه"
@quranpuyan
﷽
🌹🌹 با تبریک سال جدید به همه مخاطبان عزیز
💐 سالروز عید سعید نیمه شعبان مقارن بود با #دوازدهمین سالگرد آغاز فعالیتهای #قرآن_پویان با راه اندازی تالار گفتگوهای قرآن پویان
🌹💐 توفیقات و فعاليتهاي شاخص قرآن پویان در سال1400
✅ به لطف خدا و همراهی شما عزیزان،در سال 1400 توفیقاتی در مسیر گسترش فهم و عمل به معارف قرآنی حاصل شد که اهم آنها بشرح زیر است:
✳ 1- چاپ و انتشار #کتاب "باورها و رفتارهای قرآنی، 280 نکته از 30جزء قرآن" در ابتدای سال همزمان با ماه مبارک رمضان
2-برگزاری دو دوره #اموزشی روش ساده مطالعه و فهم قران کریم بصورت مجازی
3-تهیه و انتشار مطالب در گروه های #تقرب در پیام رسانهای تلگرام و واتساپ با هدف مطالعه روزانه یک صفحه از قرآن همراه با ترجمه ، ترتیل و نکات برگزیده تفسیری و تشکیل این گروه در پیام رسان ایتا
4-تولید و انتشار بیش از 1440 محتوا در کانال و گروه #زیست_قرآنی در پیام رسانهای تلگرام، واتساپ و ایتا با هدف آشنایی با باورها و رفتارهای قرآنی
5-تهیه،تنظیم و ارسال حدود 4000 پست قرانی و دینی در کانال قران پویان در پیام رسان های تلگرام، بله، ایتا و گپ
6-بیش از 2.2 #میلیون بازدید از سایت قرآن پویان در سال 400که تعداد کل بازدیدها از مرز 12،280،000 عبور کرد.
7-امار بازديد روزانه از #تالار_گفتگوهاي_قران_پويان ،در روز پنج شنبه 19 فروردین 1400 مصادف با اخرین پنج شنبه ماه شعبان، ركورد قبلي خود را شكست و به تعداد 28743 رسيد
8-تولید یا گرداوری و ارسال بیش از 690 پست قرآنی در سال 400 که مجموع تعداد مطالب ارسالی در سایت به 5369 در 1019 عنوان مختلف رسید.
9-بالغ شدن تعداد بازدیدها از پربازدیدترین موضوع سایت (آیات زیبای قرآنی) به بیش از 148هزار
🔶🔶 ان شاالله در سال جدید با همکاری و همفکری شما ،توفیقات بیشتر در ابعاد کیفی و کمی نصیب ما شود.
منتظر پیشنهادات و راهنمایی شما خوبان هستیم🙏🙏
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_توبه آیه 37 تا 40
📄#صفحـہ_193
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_193
❇️چگونه #اعمال_زشت در نظر #زيبا جلوه میكند؟
💠إِنَّمَا النَّسِيءُ زِيادَةٌ فِي الْكُفْرِ يُضَلُّ بِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا يُحِلُّونَهُ عاماً وَ يُحَرِّمُونَهُ عاماً لِيُواطِؤُا عِدَّةَ ما حَرَّمَ اللَّهُ فَيُحِلُّوا ما حَرَّمَ اللَّهُ زُيِّنَ لَهُمْ سُوءُ أَعْمالِهِمْ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ
🌱تأخیر و جابهجا کردن ماههای حرام، صرفاً افزایشی در کفر است که کافران با آن گمراه میشوند. یک سال آن را حلال میشمرند و سالی (دیگر) حرامش میکنند تا (به خیال خود) شمار ماههایی را که خدا حرام کرده، (با ماههای جابهجاشده) هماهنگ کنند، و (با این حیله،) آنچه را که خدا حرام کرده، حلال کنند. زشتی کارهایشان، برایشان آراسته شده است. خداوند، افراد کافر را هدایت نمیکند.
توبه - ۳۷
🔷✨و جدان انسان در حالی كه دست نخورده باشد به خوبی نيك و بد را تشخيص میدهد اما هنگامی كه دانسته قدم در جاده گناه و خلافكاری بگذارد فروغ و جدان كمرنگ و كمرنگتر میشود و كار به جايی میرسد كه زشتی و قبح گناه تدريجا از ميان میرود.
🔷✨هر گاه باز ادامه به اين كار دهد كم كم اعمال زشت در نظرش زيبا، و زيبا، زشت جلوه میكند! و اين همان چيزی است كه در آيات فوق و آيات ديگر قرآن به آن اشاره شده.
گاهی" تزيين اعمال زشت" به شيطان نسبت داده شده است، مانند آيه ۶۳ سوره" نحل"" فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ أَعْمالَهُمْ" و گاهی به صورت فعل مجهول مانند آيه فوق ذكر شده است كه فاعل آن ممكن است وسوسههای شيطان و يا نفس سركش بوده باشد، و گاهی به" شركاء" (يعنی بتها) مانند آيه ۱۳۷ سوره" انعام"، و حتی گاهی به خداوند نسبت داده شده است، مانند آيه ۴ سوره" نمل" (إِنَّ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ زَيَّنَّا لَهُمْ أَعْمالَهُمْ":" كسانی كه ايمان به آخرت ندارند اعمال زشتشان را در نظرشان زيبا جلوه میدهيم".
👈بارها گفتهايم كه نسبت دادن اينگونه امور به خداوند به خاطر آن است كه اينها خاصيت عمل خود انسان محسوب میشود، و خواص همه اشياء به دست خدا است و مسبب الاسباب او است، و نيز گفتهايم اين گونه نسبتها هيچگونه مخالفتی با مسئله اختيار و آزادی اراده انسان ندارد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_193
❇️#آیه38توبه
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ما لَكُمْ إِذا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَی الْأَرْضِ أَ رَضِيتُمْ بِالْحَياةِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَةِ فَما مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا فِي الْآخِرَةِ إِلاَّ قَلِيلٌ (۳۸/توبه)
🌱ای كسانیكه ايمان آوردهايد! چرا وقتی به شما گفته میشود در راه خدا (و برای جهاد) حركت كنيد، سنگين و زمينگير میشويد؟ آيا به جای آخرت، به زندگی دنيا راضی شدهايد؟ پس بدانيد بهرهی زندگی دنيا در (برابر) آخرت، جز اندكی نيست.
👈اين آيه اشاره به جنگ تبوك دارد كه برخی از شركت در آن سستی نشان میدادند. عوامل و بهانههای سستی، فاصلهی زياد مدينه تا تبوك (حدود ۶۰۰ كيلومتر)، گرمی هوا، فصل برداشتِ محصول و تبليغات منافقان نسبت به عظمت و قدرت سپاه روم بود.
🔹مؤمنان نيز بايد گاهی مورد انتقاد و مؤاخذه قرار گيرند. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ما لَكُمْ ...
🔹دلبستگی به دنيا وماديّات، مانع جداشدن انسان از زمين وخاك و رسيدن به كمال وافلاك میشود. اثَّاقَلْتُمْ ... (دنياطلب، كوتاه همّت است)
🔹ارزش و جايگاه انسان تا حدّی است كه دنيا برای او ناچيز است. «أَ رَضِيتُمْ»
🔹كسیكه آخرت را برتر از دنيای اندك بداند، به جبههی جنگ رو میكند، نه دنيا. «إِلَّا قَلِيلٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan