#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_223
❇️#زیانکارترین_مردم
💠وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرى عَلَى اللَّـهِ كَذِباً أُولئِكَ يُعْرَضُونَ عَلى رَبِّهِمْ وَ يَقُولُ الْأَشْهادُ هؤُلاءِ الَّذِينَ كَذَبُوا عَلى رَبِّهِمْ أَلا لَعْنَةُ اللَّـهِ عَلَى الظَّالِمِينَ
🌱چه کسی ستمکارتر است از آن کس که بر خدا دروغ بندد؟ آنان (در قیامت) بر پروردگارشان عرضه خواهند شد، و گواهان میگویند: «اینان، همانان هستند که بر پروردگارشان دروغ بستند. آگاه باشید: لعنت خدا بر ستمکاران باد؛
هود - ۱۸
🔹 در تعقیب آیه قبل که سخن از قرآن و رسالت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله به میان آمده، در سلسله آیات (18 تا 22) سرنوشت منکران، و نشانهها، و پایان و عاقبت کارشان را تشریح مىکند.
🔹نخست مىفرماید: «چه کسى ستمکارتر است از آن کس که بر خدا دروغ مىبندد» (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرى عَلَى اللَّهِ کَذِباً).
یعنى نفى دعوت پیامبر راستین در واقع نفى سخنان خدا و آن را به دروغ نسبت دادن است، اصولا تکذیب پیامبر، تکذیب خداست.
🔹سپس آینده شوم آنها را در قیامت چنین بیان مىکند که: «آنها در آن روز به پیشگاه پروردگار (با تمامى اعمال و کردارشان) عرضه مىشوند» و در دادگاه عدل او حضور مىیابند (أُولئِکَ یُعْرَضُونَ عَلى رَبِّهِمْ).
«در این هنگام شاهدان اعمال (گواهى مىدهند و) مىگویند: اینها همان کسانى هستند که بر پروردگار بزرگ و مهربان و ولى نعمت خود دروغ بستند» (وَ یَقُولُ الْأَشْهادُ هؤُلاءِ الَّذِینَ کَذَبُوا عَلى رَبِّهِمْ).
🔹سپس با صداى رسا مىگویند: «اى لعنت خدا بر ستمگران باد!» (أَلا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِینَ)
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_223
❇️#آیه14هود
💠فَإِلَّمْ يَسْتَجِيبُوا لَكُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّما أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ وَ أَنْ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (۱۴/هود)
🌱پس اگر از عُهدهی اجابت (درخواست) شما برنيامدند، بدانيد آنچه كه نازل شده، به علم خداست واينكه معبودی جز اونيست، پس آيا (در اين صورت) تسليم میشويد؟!
🔹كفّار به پيامبر صلی الله عليه و آله تهمت میزدند كه قرآن را نزد كسی فرا گرفته است: «فَهِيَ تُمْلی عَلَيْهِ»۱ قرآن به آنان پاسخ میدهد كه منشأ اين كتاب، علم الهی است، نه املای ديگران، گاهی نيز میگفتند: قرآن از خود اوست، لكن ديگران به او كمك كردهاند. «أَعانَهُ عَلَيْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ»۲ اين آيه پاسخ همهی آن تهمتهاست.
🔹سرچشمهی قرآن، علم بینهايت الهی است. «أَنَّما أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ»
🔹قرآن حدس و فرضيه يا خيال و انديشه بشری نيست، بلكه بر اساس علم خداوند است. «أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ»
🔹قرآن محدود به زمان، مكان، نژاد و نسل خاصّی نيست، چون بر اساس علم خداوند است. «أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ»
🔹اسرار قرآن، همچون علمِ بینهايت خداوند نامتناهی است. «أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ»
🔹كفر و ترديد دشمنان، سبب تزلزل شما در حقّانيّت قرآن و وحدانيّت خداوند نشود. فَإِنْ لَمْ يَسْتَجِيبُوا ... أُنْزِلَ بِعِلْمِ اللَّهِ وَ أَنْ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
❓ اگر هنگام خواندن ترجمه آیات قرآن احساس می کنید، مطالبی پراکنده و غیر مرتبط با هم هستند و مقصود از مجموعه آیات سوره را درک نمیکنید،
⬅ شما را به شرکت در دوره #روش_ساده_فهم_قرآن دعوت میکنیم.
🔴🔴 فقط 8 هفته، هفته ای3-4 ساعت زمان اختصاص دهید.
🔶🔶 هیچ شرط و پیش نیازی هم جز داشتن دیپلم و علاقمندی شما لازم ندارد.
♻♻شروع دوره چهاردهم، از 19 خرداد 1401
اطلاعات بيشتر در خصوص جزييات دوره در كانال اطلاع رساني دوره
@tadabbor_quranpuyan
✅ در تلگرام و ایتا
https://b2n.ir/p92928
✅ در واتساپ
👈 جهت اطلاع از نظرات قرآن آموزان دوره هاي قبل،به لينك زير مراجعه نماييد
✳ https://b2n.ir/a02388
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣9⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹تفسیر آیه ۱۰۴ سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
وَقُلْنَا مِن بَعْدِهِ لِبَنِي إِسْرَائِيلَ اسْكُنُوا الْأَرْضَ فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ جِئْنَا بِكُمْ لَفِيفًا
پس از [نابودي] او به بنياسرائيل گفتيم: در آن سرزمين [=ارض مقدس] ساکن شويد و چون وعدة ديگر فرا رسد، همه شما را دسته جمعي باز ميآوريم [=بساط قومتان را از اين سرزمين جمع ميکنيم]. ۱۲۲
__
۱۲۲- «وَعْدُ الْآخِرَهِ» را معمولا وعده روز آخرت دانستهاند، ولي در آيه ۷ همين سوره (17:7) که تنها مورد ديگري است در قرآن که جمله «وَعْدُ الْآخِرَهِ» تکرار شده، آن را سرکوب خونين بنياسرائيل توسط اقوام ديگر به خاطر فساد و سرکشي شمرده است: فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَهِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّهٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا. اما «لَفِيفًا» وصفي است از درهم پیچیدن و جمع کردن بساط چيزي. اين واژه دو بار ديگر در قرآن آمده است؛ وَجَنَّاتٍ أَلْفَافًا [باغهاي انبوه و متراکم- نبأ ۱۶ (۷۸:۱۶) ]؛ وَالْتَفَّتِ السَّاقُ بِالسَّاقِ [درهم شدن ساقها با هم- قيامه ۲۹ (۷۵:۲۹) ]. شگفت اينکه پس از فرمان سکونت در سرزمين مقدس تا فرا رسيدن «وَعْدُ الْآخِرَهِ»، که گفته ميشود در سال ۷۰ ميلادي با حمله «وسپاسين» امپراطور روم به بيتالمقدس اتفاق افتاد، يهوديان از آن سرزمين توسط مسيحيان رانده شده و تا حدود ۱۹ قرن [تأسيس اسرائيل در ۱۹۴۸ ميلادي] در دنيا پراکنده بودند [ر ک پاورقي ۱۲ همين سوره (۱۷:۷) ].
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
پرسشوپاسخقرآنی.
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ #شلاق، زندان يا سنگسار؟
🛑قسمت دوازدهم
ایا در اسلام مجازات #سنگسار داریم؟
🌐"ما مسئله سنگسار را نپذیرفتهایم و دررساله توضیحالمسائل جلد 6 صفحه 74 الی صفحه 90 و مجله «کاوش نوین در فقه» به زبان فارسی و در مجله «الإجتهاد و التجدید» به زبان عربی به گونه مفصل مورد بررسی قرار دادهایم و در آنجا دلیل معروف سنگسار را که همه از ابوهُریره نقل کردهاند، مورد نقد و اشکال قرار دادهایم
و گفتهایم بر فرض که دلیل دیگری هم باشد،
♦️♦️اما چون شرایطی راکه برای اجرای عمل #سنگسار و شرایط مجریان آنرا حاصل ندانستیم، اجرای آنرا برخلاف موازین شرع بیان کردیم. قطع نظر از آنچه درباره سنگسار بیان شد، باید دانست فرض از آن، کشتن شخص گناهکار نیست؛ زیرا سنگهایی که به طرف او پرتاب میشود، باید سنگریزه باشد و این برای 👈تأدیب اوست، نه کشتن وی."
📚استفتائات ایت الله ابراهیم جناتی
💫ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
قُلْ يَا عِبَادِیَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ
لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللهِ إِنَّ اللهَ يَغْفِرُ
الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
بگو: « ای بندگان من که بر خود اسراف
و ستم کردهاید از رحمت خداوند ناامید
نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد،
زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
🌻 سوره زمر ، آیه ۵۳
کانال قرآن پویان
🆔️ @ayeghoran1
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_هود آیه 20 تا 28
📄#صفحـہ_224
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_224
❇️#آیه21هود
💠أُولئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَ ضَلَّ عَنْهُمْ ما كانُوا يَفْتَرُونَ
🌱آنان، کسانی هستند که (سرمایهی) وجود خویش را از دست دادند و نسبت دروغی که همواره (به خدا) میدادند، از نظرشان ناپدید شد.
هود - ۲۱
🔷✨در این آیه شریفه دو مطلب وجود دارد، اول اینکه : انسان در حقیقت ،تنها مالک نفس خود می باشد، البته آنهم به تملیک خدای متعال ، پس وقتی انسان چیزی را برای نفس خود بخرد که باعث هلاکتش باشد، یعنی سرمایه عمر رابدهد و در مقابل آن کفر و معصیت را بخرد به تحقیق خسارت نموده و ضررکرده ، آنهم در نفس خود، چون اصل سرمایه و عمر خویش را از کف داده و درمقابل فقط عذاب و هلاکت را بدست آورده .
🔷✨مطلب دوم ): کفار و افرادی که به افتراء به خدا شرکائی را نسبت می دهند،در آخرت هیچ نشانی از آنها نمی یابند، چون عقاید خرافی آنها باطل و دروغ بوده و فقط ناشی از پندار و اوهام ایشان است ، لذا از واقعیت و صحت بهره ای نداشته ، فقط تمایلات و هوا و هوسهای پوچ دنیوی آنها را در نظرشان جلوه گرساخته بود و لذا در آخرت که حجابها کنار روند، معلوم و مکشوف می گردد که همه آنها باطل محض بوده و تنها خدای متعال حق مبین است که سلطنت درآنروز از آن اوست ،و آنچه را که اینها حق می پنداشتند چیزی جز وهم وخیال دروغین نبوده است .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_224
❇️آیه24هود
💠مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمی وَ الْأَصَمِّ وَ الْبَصِيرِ وَ السَّمِيعِ هَلْ يَسْتَوِيانِ مَثَلاً أَ فَلا تَذَكَّرُونَ (۲۴/هود)
🌱مَثلِ دو گروه (كافران ومؤمنان،) همچون «نابينا و ناشنوا» و «بينا و شنوا» است، آيا اين دو گروه در مَثل يكسانند؟ پس چرا پند نمیگيريد؟
نكتهها:
همان گونه كه بدن چشم و گوش دارد، دل و روح نيز چشم و گوش دارد. همان گونه كه نابينا و ناشنوا محسوسات عالم را درك نمیكنند و لذّت نمیبرند، افراد لجوج نيز معارف الهی را درك نكرده و لذّت نمیبرند.
پيامها:
۱- كسی كه ديدش محدود به محسوسات مادّی باشد و معنويّت و آخرت را نبيند، كور است. مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمی ... وَ الْبَصِيرِ
۲- در تبليغ، با شيوهی سؤال، وجدان افراد را به قضاوت بطلبيم. «هَلْ يَسْتَوِيانِ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
به گزارش #ایکنا، سومین دوره حضوری روش ساده فهم قرآن با عنوان «چگونه قرآن بخوانیم و بفهمیم؟» از ۱۹ خرداد به همت مجموعه قرآنپویان با هماهنگی انجمن خیریه شمیم یاس نبوی در کوی گیشا برگزار میشود.
این دوره طی هشت هفته و براساس کتاب «مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن» است که قرآنآموزان مطالب و نکات آموخته شده را بر روی یک سوره به طور عملی تمرین کرده و در انتهای دوره نیز در آزمون شرکت میکنند.
علاقهمندان تا روز شروع دوره فرصت دارند برای ثبتنام به نشانی https://idpay.ir/quranpuyan۳/shop/۱۰۸۴۳۴ مراجعه کنند.
حضور در نخستین جلسه به صورت رایگان خواهد بود تا در صورت رضایتمندی شرکتکنندگان، نسبت به ثبت نام اقدام نمايند.
https://iqna.ir/fa/news/4060383/
✅ اطلاعات بيشتر در خصوص جزييات دوره در كانال اطلاع رساني دوره
@tadabbor_quranpuyan
✅ در تلگرام و ایتا
https://b2n.ir/p92928
✅ در واتساپ
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣9⃣ تدبر در سوره #اسراء
تفسیر آیه ۱۰۵ سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
🔹وَبِالْحَقِّ أَنزَلْنَاهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا
قرآن را به حقّ نازل کرديم و به حقّ نيز نازل گشت ۱۲۳ و تو را جز [در نقش] بشارت بخش و هشدار دهنده نفرستاديم.
__
۱۲۳- به حق نازل کردنش دليل درست بودن اين کار توسط خدا و به حق نازل شدنش، آميخته نشدنش به ذهنيت واسطه ابلاغ [جبرئيل] و گيرنده آن [پيامبر] ميباشد. اين آيه نيز به وضوح نشان ميدهد که قرآن مستقيماً کلام خدا، نه روايت و برداشت پيامبر از الهاماتع الهي است. آيات ۲۶ (۷۲:۲۶) تا ۲۸ سوره جن نيز به حق و سلامت بودن مبدأ، مسير ارسال و دريافت وحي را تأکيد ميکند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ #شلاق، زندان يا سنگسار؟ آيا اجراي حد مرد و زن همسردار (محصنه) و مجرد تفاوت دارد؟ ايا در قران به #سنگسار اشاره شده است؟
🛑قسمت سیزدهم :
🌐تفسير ايات مربوط به مجازات #زنا از ديگاه اقاي بازرگان
💠🔸وَالـلَّاتِي يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِن نِّسَائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنكُمْ فَإِن شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلًا نساء:15
🔹و از زنان [همسران] شما كساني كه كار بسيار زشتي [=شرمآوري] ميكنند، پس چهار نفر از خودتان بر آنها شاهد بگيريد. حال اگر شهادت دادند، آنها را در خانهها [ي خود] نگه داريد تا زماني كه مرگ آنان را دريابد [=مادامالعمر]، يا خدا راهي [در جهت حل مشكل] براي آنان قرار دهد.
__
👈- آيات قبل دربارة احكام ارث و حدود آن، براي تحكيم نظام خانواده به عنوان واحد اجتماع بود، و اينك به آفت خانواده و راههاي مقابله با آن ميپردازد؛ از مهمترين اين آفات، اعمال بيشرمانه و زشت اخلاقي است. منظور از «نسَآئِكُمْ»، زنان شوهردار، و منظور از «يَأْتِين»، پيشامدي غيرمنتظره است. «الْفَاحِشَه» وصفي عام است كه شامل هر كار رسوا و زشت اخلاقي ميشود، اما #زنا، كه البته از انواع فحشاء است، دلالت بر ثبات صفت و تكرار آن ميكند.
👈- كلمه «مِّنكُمْ» تصريح ميكند كه چهار شاهد بايد خودي و مورد اعتماد باشند تا راه دشمني و اتهام بيگانگان را ببندد.
👈جملة «فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ»، به گفته مرحوم طالقاني: «ناظر به محدود كردن و مراقبت و اصلاح آنها است، نه جدا و زنداني كردن (فَاحْبِسُوهُنَّ، فَاسجِنُوهُنَّ)، چه در اسلام محكوميت زنداني وجود ندارد، بازداشت دارد، براي منع فرار و توطئه، تا اتهامِ ثابت و حكمِ تعيين شده (غير زندان) اجرا شود و يا تبرئه گردد و يا تا زماني كه اصلاح شود و يا توبه كند، در خانهها نگهداشته شود» (تفسير پرتوي از قرآن، ج 6، ص 110).
🔻نگهداري چنين زني در خانه ممكن است در اين روزگار خلاف حقوق بشر به نظر رسد! اما اين داوري چشم بستن بر حقوق شوهر و جامعهاي به شمار ميرود كه در معرض عوارض اين فحشاء قرار گرفتهاند. واقعيت اين است كه در مقايسه با امروز، كه در برخي جوامع، زن و مرد خيانتكار توسط شوهر كشته يا مضروب ميشوند، و يا زن خيانتكار با استيفاي مهريه طلاق داده ميشود، نگهداري آن زن در خانة خود، تا راه حلي پيدا شود، بي هيچ تنبيه و توهين، ملايمترين برخورد است. اگر امروز طلاق راه حل آسانتري به نظر ميرسد، در روزگار نزول اين آيات و فقر فراگير آن، طلاق دادن يك زن، رها كردن او به دامان فحشاء يا بيپناهي و درماندگي بود.
🌐- گشودن راهي پيش پاي چنان زناني برحسب شرايط تفاوت ميكند؛ اگر عشق و دلدادگي درميان است، پس از مدتي فروكش نمايد و يا آن مرد با زن ديگري ازدواج كند، اگر فرزندي دارد، شايد عاطفة مادري او را منصرف نمايد. و اگر اهل ايمان است، شايد وجدانش او را به توبه آورد. در هرحال هر عاملي كه او را به چنين انحرافي كشانده برطرف گردد.
💫تفسیر عبدالعلی بازرگان .
💫ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
اللّٰهُمَّ اجْعَلْ قُوَّتِى فِى طَاعَتِكَ ، وَنَشَاطِى فِى عِبَادَتِكَ ، وَرَغْبَتِى فِى ثَوَابِكَ ، وَزُهْدِى فِيَما يُوجِبُ لِى أَلِيمَ عِقَابِكَ ، إِنَّكَ لَطِيفٌ لِمَا تَشَاءُ.
خدایا نیرویم را در طاعت خود و نشاطم را در بندگی خویش و رغبتم را در پاداشت و بیرغبتیام را در آنچه موجب عذاب دردناک توست قرار ده، همانا آنچه را بخواهی لطف میفرمایی
دعای روز چهارشنبه
🆔 @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_هود آیه 29 تا 37
📄#صفحـہ_225
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan