#پرسشوپاسخقرآنی..
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ #شلاق، زندان يا سنگسار؟ تفاوت ايات سوره نساء با سوره نور درخصوص مجازات زاني چيست؟
🛑قسمت بیستم :
💢با توجه به نظرات مختلف مفسران در اين ايات،تحقيق مختصري در ايات قران در موضوع مجازات #زناكاران انجام شد كه بشرح زیر است:👇
🌐قسمت سوم:
💠 آیه 16:
🔶وَ الَّذانِ یَأْتِیانِها مِنْکُمْ فَآذُوهُما فَإِنْ تابا وَ أَصْلَحا فَأَعْرِضُوا عَنْهُما إِنَّ اللَّهَ کانَ تَوَّاباً رَحِیماً (16)
و از ميان شما آن دو تن را كه مرتكب زشتكارى مى شوند آزارشان دهيد پس اگر توبه كردند و درستكار شدند از آنان صرفنظر كنيد زيرا خداوند توبه پذير مهربان است
🔻نکته :در ایه از بیان" اذوهما فان تابا..." نتیجه می شود که ازار اشاره شده در این آیه اولا تکرار پذیر و ثانیا خفیف تر از حدود مشهور و باهدف توبه کردن و اصلاح دوطرف است که اگر توبه کردند و اصلاح شدند ،دست از ازار انها بردارید.لذا نمیتواند به اجرای حد که یکبار و یکجاست ،تعبیر شود.
-1⃣اولین سئوال و اختلاف در آیه،ضمیر و فعل تثیه اللذان و یاتیان است. که ایا به دو مرد اشاره می کند یا به یک زن و مرد؟ که پاسخ آن با توجه به ادامه آیه می تواند مشخص شود.از مفسرانی که در ایه قبل نام برده شد،المیزان و پرتوی از قران انرا به زن و مرد و البیان آنرا به دو مرد تعبیر می کنند.
2⃣-دومین سئوال در این ایه نیز مثل ایه قبل، نوع فحشا است.انها که اللذان را به دو مرد مرتبط میدانند،فحشا را هم جنس گرایی بین مردان میدانند(وایه قبل را هم شامل یا منحصر به همجنس گرایی بین زنان میدانند) و انها که یک زن و یک مرد را مرجع ضمیر ایه میدانند،فحشا را زنا میدانند.
👈در آیه قبل منظور از فحشا را با توجه به آیات قبل و بعد پارگراف اخیر،# زنا اختیار کردیم .با توجه به وجود ضمیر ها در یاتیانها که به فاحشه ایه 15 برمیگردد،در این ایه هم منظور،زناست و لذا مرجع ضمیر مثنی،یک مرد و یک زن است.
🔻دو علت دیگری که میتوان در نفی انتساب این ایه به لواط و هم جنس گرایی بین مردان برشمرد عبارتست از:
↩️1-مطابق روال قران در سایر مواردیکه احکام خاص زن و مرد را بیان میکند،می باید مشابهت عبارات و ضمایر از لحاظ جمع /مفرد وجود داشته باشد.مثلا ایات 30و 31 سوره نور: قل للمومنین یغضوا من ابصارهم و یحفظوا فروجهم قل للمومنات یغضضن من ابصارهن و یحفظن فروجهن.لذا در فرض مراد بودن دو مرد،ایه 16 هم به تبعیت از ایه 15 مناسب تربود این گونه بیاید:والذین یاتون الفاحشه بجای والذان یاتینها
↩️2-اگر ایه فقط به همجنس گرایی بین مردان اشاره داشت،بجای ضمیر کم در منکم ، استفاده از "من رجالکم" مناسب تر بود.بنابراین آیه به طرفین #زنا مرتبط است
🖋سید کاظم فرهنگ
ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❇️ عقل هیچ فرد مسلمانی بدون این ده ویژگی كامل نمیشود:
🔸مردم به خيرش اميدوار باشند؛
🔸همگان از شرّش احساس ایمنی کنند؛
🔸خوبی اندک دیگران را بسيار شمارد؛
🔸نيكى بسيار خود را اندک بهحساب آورد؛
🔸از درخواستهای نیازمندان به او ملول نشود؛
🔸تا آخر عمرش از کسب دانش خسته نشود؛
🔸فقر در راه خدا را بیش از توانگرى دوست بدارد؛
🔸ذلت در راه خدا را بر عزت در راه دشمنش ترجیح دهد؛
🔸به گمنامى بیش از شهرت تمایل داشته باشد؛
❇️ سپس فرمود: دهم و چه دهمى! پرسيدند: دهمی چيست؟ فرمود:
🔸هيچ كس را نبيند جز اينكه گويد او از من بهتر و باتقواتر است.
امام رضا (ع)
📚 تحفالعقول، ص ۴۴۳
✨✨میلاد حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام بر همگان مبارک باد✨✨
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات خاصه امام رضا (علیهالسلام)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و تفسير قرآن
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_هود آیه 98 تا 108
📄#صفحـہ_233
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_233
❇️#آیه102هود
💠وَ كَذلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ إِذا أَخَذَ الْقُری وَ هِيَ ظالِمَةٌ إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَدِيدٌ (۱۰۲)
🌱و اين چنين است مؤاخذه (و مجازاتِ) پروردگارت، زمانی كه شهرها و آبادیهای ستمگر را (با قهر خود) میگيرد. همانا مؤاخذهی او (سخت) دردناك وشديد است.
پيامها:
۱- قهر و لطف خداوند، بر طبق يك سنّت پايدار و قانون جاويد است، نه براساس يك امر دفعی و تصادفی. «كَذلِكَ»
۲- امّتهای ستمگر، در معرض قهر الهی قرار دارند. كَذلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ ...
۳- تهديد در جای خود، يكی از عوامل مؤثّر تربيتی است. «أَخْذُ رَبِّكَ»
۴- قهر خداوند، از شئون ربوبيّت اوست. «أَخْذُ رَبِّكَ»
۵- عامل بدبختی و نزول قهر الهی، خود انسانها هستند. «أَخَذَ الْقُری وَ هِيَ ظالِمَةٌ»
۶- قهر خدا زمانی است كه سيمای منطقه را ظلم بگيرد. «أَخَذَ الْقُری وَ هِيَ ظالِمَةٌ»
۷- قهر خدا را ساده و ناچيز نشماريم. «إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَدِيدٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣0⃣1⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹مروری بر عصاره فرازها :
بخش دوم
عصاره فراز آیات ۵۹-۴۰ : باورهاي خلاف قرآن مشرکان در زمینه توحید و معاد، موجب مقاومت آنها شده و با بهانه های مختلف ازجمله درخواست معجزه هدايت قران را نمی پذیرند. با انها اینگونه سخن بگو و احتجاج کن.
عصاره فراز آیات ۷۰-۶۶ : خداست که نعمات مختلف به شما عطا کرده و در هنگام ضر و اضطرار فقط او ست که نجاتتان میدهد نه سایر معبودان. مگر از اینگونه حوادث ایمن هستید که از خدا اعراض کرده اید؟
عصاره فراز آیات ۷۲-۷۱ : در قیامت همه انسانها با پیشوایان شان محشور میشوند. آنها که از رهبران و هدایت الهی اعراض کرده اند،در آخرت هم سرگردان خواهند بود.
عصاره فراز آیات ۱۰۰-۸۱ : قرآن وحی خداوند و بیان کننده حق و حاوی شفا و رحمت برای حق پذیران است و مانند آنرا هم انس و جن نمی توانند بیاورند.به مخالفان که معجزات مختلف طلب می کنند و سئوالات مختلف می پرسند و ایمان هم نمیاورند چنین بگو
عصاره فراز آیات ۱۰۹-۱۰۵ : قرآن بحق نازل شده تا تو که بشیر و نذیر هستی آنرا بر مردم بخوانی چه ایمان بیاورند چه ایمان نیاورند.البته اهل علم،در برابر آن خاشع و حق پذیرند.
عصاره فراز آیات ۱۱۱-۱۱۰ :حمد و تکبیر و پرستش منحصر به الله است که دارنده اسماء حسنی متعدد است.
فرازهای آیات ۵۹-۴۰ و ۷۲-۶۶ و ۱۰۰-۸۱ و ۱۱۱-۱۰۵ در واقع همگی به بیان باورها و واکنش مخالفان در برابر قران و پیامبر و احتجاج خدا با انها و تاکید بر حقانیت قران و صحت اموزه های وحی می پردازد که میتوان اینگونه بیان نمود:
عصاره سیاق دوم C : قرآن وحی خداوند و بیان کننده حق و حاوی شفا و رحمت برای حق پذیران است. باورهاي خلاف قرآن مشرکان در زمینه توحید و معاد، موجب مقاومت آنها شده و با بهانه های مختلف ازجمله درخواست معجزه هدايت قرآن را نمی پذیرند. با آنها اینگونه سخن بگو و احتجاج کن.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
ادامه دارد ....
https://b2n.ir/m41693
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🔰اگر شما هم مايليد #لذت فهم سورههاي قرآن را 8 هفته بطور #مجازي تجربه كنيد،شما را به ثبت نام در دوره جديد روش ساده #فهم بهتر قرآن ،دعوت ميكنيم.
مهلت ثبت نام دوره جديد: 25 خرداد
لينك ثبت نام:
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/33892
اطلاعات بيشتر در كانال زير در تلگرام و ايتا: @tadabbor_quranpuyan
در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
پرسشوپاسخقرآنی..
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ #شلاق، زندان يا سنگسار؟ تفاوت ايات سوره نساء با سوره نور درخصوص مجازات زاني چيست؟
🛑قسمت بیست ویکم :
💢با توجه به نظرات مختلف مفسران در اين ايات،تحقيق مختصري در ايات قران در موضوع مجازات #زناكاران انجام شد كه بشرح زیر است:👇
🌐قسمت چهارم:
🔻مروری بر آیات 15و16 سوره نساء .
وَاللَّاتِي يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِن نِّسَائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنكُمْ ۖ فَإِن شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتَّىٰ يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلًا
و کسانى از زنان شما که مرتکب زنا شوند، چهار نفر از شما مسلمانان را بعنوان شاهد بر آنها بطلبید. اگر گواهى دادند، آن زنان را در خانه ها (ى خود) نگاه دارید تا
مرگشان فرارسد. یا این که خداوند، براى آنها راه نجاتى قرار دهد.
(نساء/15
🔶وَاللَّذَانِ يَأْتِيَانِهَا مِنكُمْ فَآذُوهُمَا ۖ فَإِن تَابَا وَأَصْلَحَا فَأَعْرِضُوا عَنْهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّابًا رَّحِيمًا
و از میان شما، آن مرد
و زنى که (همسر ندارند، و) مرتکب آن کار (زشت) مى شوند، آنها را (با اجراى حد) مجازات کنید و اگر توبه کنند، و (خود را) اصلاح نمایند، از آنها درگذرید زیرا خداوند،
توبه پذیر و مهربان است.
(نساء/16)
♦️3⃣سومین و مهم ترین سئوال ،به تفاوت حکم این ایه با ایه 15 در خصوص مجازات زن زناکار برمیگردد.اگر هر دو آیه، به زنا اشاره دارد ایه 15زن زناکار را به حصر محکوم کرد.اما ایه 16 مرد و زن را به ازار و اذیت محکوم میکند. ایا مجازات زن بیشتر است؟ایا مصداق هر دو ایه یکی است؟
👈احتمال های مختلفی در این خصوص مطرح شده است:
↩️الف-حکم آیه 15 مخصوص زن شوهردار بود .اما آیه 16 به زن و مرد مجرد اشاره دارد.(المیزان) این نظر هرچند قرینه صریح متنی ندارد،اما با توجه به خفیف تر بودن حکم نسبت به ایه 15 و عام بودن ضمیر منکم در ایه 16 در مقایسه با من نسائکم در آیه 15 میتواند محتمل تر از سایر گزینه ها باشد.
↩️ب-ایه 16 در ادامه ایه 15 و در بیان حکم مرد زناکار است.این ایات مجازات هر دو را بطور کلی ،اذیت کردن و تنبیه بیان کرده اما نوع ازار زن را حصر در خانه معرفی کرده و تنبیه مرد زناکار را به وضع قانون توسط خود جامعه واگذار نموده است.
↩️ج-در آیه 16 علیرغم ایه 15،به استشهاد و گواهی 4 نفر اشاره نشده است. البته اکثر مفسرین بدلیل وجود واو عطف اول ایه و ضمیر ها در یاتیانها، همان شرط استشهاد را هم در اینجا برقرار دانسته اند. اما عدم ذکر ان در اینجا میتواند موید تفاوت هم باشد.یعنی اگر 4 گواه فراهم نشد یا شهادت ندادند، اما به نحوی به زنای این دو نفر،علم پیدا کردید(مخصوصا که اول ایه صحبت از یاتین است نه ظن و گمان و رمی اتهام) انها را اذیت و نکوهش کنید بگونه ای که بازگردند و توبه کنند.
البته با توجه به تمرکز آیه 15 بر گواهی علیه زن شوهردار و مجازات وی،در صورت پذیرش این احتمال مناسب بود که هم چنان راهکار علیه زن مجرم را در صورت عدم شهادت 4گواه ارایه کند نه اینکه ضمیر را هم تغییر دهد.مگر اینکه حکم ایه را کلی و مخصوص زناهای محرزشده ولی بدون 4گواه بدانیم که با توجه به ایه 4 و13 سوره نور که مدعیان بدون 4 گواه را دروغگو و فاسق میداند،این احتمال پذیرفتنی نیست.
لذا از میان سه احتمال بالا،نظر نخست صحیح تر به نظر میرسد.
👈البته در این فرض،یک سئوال پیش میاید که چرا حکم مرد مجرم در آیه 15 بیان نشده و فقط به بیان حکم زن شوهر دار بسنده شده است؟❓
👌در پاسخ باید گفت اصولا در قران در موضوع #زنا ،توجه بیشتر به زنان بوده است هم در باب مسئولیت و هم در باب حقوق.
🔻👈آیات سوره نور دوبار از اتهام زنندگان #زنا به زنان پاک بشدت نکوهش کرده و انها را مستوجب حد دانسته اما راجع به اتهام به مردان سکوت کرده است.که این امر بعلت خدشه دار شدن آبرو و ناموس یک زن پاک در اثر این اتهام (در مقایسه با اتهام به یک مرد)منطقی است .به همان نسبت مسئولیت زنان هم در محافظت از این سرمایه ابرویی خود بیشتر است.در اینجا هم با توجه به این نکته ونیز نقش بیشتری که زنان مجرم در الوده کردن مردان جامعه میتوانند داشته باشند، حکم به حصر انها داده است و حکم مردان همسردار را به قانون گذاری در اجتماع موکول کرده که همان گونه که در بند ب اشاره شد،از ازار تا حصر میتواند در نظر گرفته شود.
🖋سید کاظم فرهنگ
ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💫الهی! از من آهی و از تو نگاهی
💫الهی، اگر چه درویشم، ولی داراتر از من كیست، كه تو داراییِ منی.
💫الهی، ناتوانم و در راهم و گردنههای سخت در پیش است و رهزنهای بسیار در كمین و بار گران بر دوش. «یا هادی، اهدنا الصراطَ المستقیم،صراطَ الّذین أنعمتَ علیهم غیرِ المغضوبِ علیهم ولاالضّالّین!»
📚الهی نامه علامه حسن زاده آملی(قدس سره)
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_هود آیه 109 تا 117
📄#صفحـہ_234
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan