📖 #قرآنچهمیگوید؟
سوره نساء آيه ۱۴۹ :
إِنْ تُبْدُوا خَيْرًا أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا قَدِيرًا
اگر(درباره ی خلق) به پنهان يا آشکار نيکی کنيد، يا از بدی ديگران درگذريد (بسيارمحبوب خداست) كه خدا هميشه از بدی ها درمی گذرد.
چو نيکی نماييد بر اين و آن
اگر آشکار ست يا که نهان
که يزدان هميشه از اعمال بد
بدان رحمت خاص خود بگذرد
If you do good openly or conceal it or if you pardon an evil act [you should know that] verily, Allah is the powerful Forgiving.
مأخذ نثر : قرآن مجید با ترجمه دکتر مهدی الهی قمشه ای
مأخذ نظم : قرآن مجید با ترجمه شعری اميد مجد
مأخذ انگليسی : قرآن مجید با ترجمه طاهره صفارزاده
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #حمد
منظور از #رب، #عالمين، #رحمان و #رحيم چيست؟
👈كلمه (رحمان ) صيغه مبالغه است كه بر كثرت و بسيارى رحمت دلالت مى كند، 👈و كلمه (رحيم ) بر وزن فعيل صفت مشبهه است ، كه ثبات و بقاء و دوام را ميرساند، پس خداى رحمان معنايش خداى كثير الرحمه ، و معناى رحيم خداى دائم الرحمه است ، و بهمين جهت مناسب با كلمه رحمت اين است كه دلالت كند بر رحمت كثيرى كه شامل حال عموم موجودات و انسانها از مؤ منين و كافر مى شود، و به همين معنا در بسيارى از موارد در قرآن استعمال شده ، از آن جمله فرموده : ((الرحمن على العرش استوى ))، (مصدر رحمت عامه خدا عرش است كه مهيمن بر همه موجودات است ) و نيز فرموده : ((قل من كان فى الضلاله فليمدد له الرحمن مدا))، (بگو آن كس كه در ضلالت است بايد خدا او را در ضلالتش مدد برساند) و از اين قبيل موارد ديگر.
و نيز بهمين جهت مناسب تر آنست كه كلمه (رحيم ) بر نعمت دائمى ، و رحمت ثابت و باقى او دلالت كند، رحمتى كه تنها بمؤ منين افاضه مى كند، و در عالمى افاضه مى كند كه فنا ناپذير است ، و آن عالم آخرت است ، همچنانكه خدايتعالى فرمود: ((و كان بالمؤ منين رحيما))، (خداوند همواره ، به خصوص مؤ منين رحيم بوده است )، و نيز فرموده : ((انه بهم رؤ ف رحيم ))، (بدرستى كه او به ايشان رئوف و رحيم است )، و آياتى ديگر، و به همين جهت بعضى گفته اند: رحمان عام است ، و شامل مؤ من و كافر مى شود، و رحيم خاص مؤ منين است .
تفسیر المیزان
ادامه دارد...
ytre.ir/Qp8879
🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #پنجاهم
تمرین #سی_دوم
✅#احسان به #همسایگان_وهمراهان
🌹امام حسن مجتبی (علیه السلام)می فرمایند :
🔶أحسِن جِوارَ مَن جاوَرَک تَکن مُسلِماً.
🔸🔹با #همسایه ات به #نیکی_همسایگی کن تا مسلمان باشی.
📚بحارالأنوار، ج 78، ص 112
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
🔶🔶پرسش و پاسخ قرآنی🔶🔶
🔹🔹🔹 آيا #ديه زن،نصف مرد است؟ايا براي #قصاص مردِ قاتلِ يك زن،نصف ديه پرداخته شود ؟🔹🔹🔹
قسمت دوم:
🔺🔻"در قرآن در مورد #دیه تفاوتی بین زن و مرد مشاهده نمیشود.
خداوند فرموده: «وَ ما كانَ لِمُؤْمِنٍ أَنْ يَقْتُلَ مُؤْمِناً إِلاَّ خَطَأً وَ مَنْ قَتَلَ مُؤْمِناً خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَ دِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلى أَهْلِهِ». (نساء: ۹۲).
✔اما در فقه ما و در دستهای از روایات این تفاوت به وجود آمده است؛ پس از منظر قرآن، فرقی بین زن و مرد از لحاظ دیه وجود ندارد.
✔نکته اساسی که ما به آن استناد میکنیم، قرآن است، روایات را از جنبه تاریخی برسی میکنیم، آن هم صرف نظر از اشکالاتی که بر برخی از این روایات وارد است.
این تفاوت موجود در فقه مشکلاتی ایجاد کرده و اشکالاتی را به وجود آورده است.
✔نکته دیگر، آیه شریفه ظاهراً بهقاعده اشتراک زنان با مردان در احکام بهصراحت بر وجوب دیه در قتل غیرعمد و عدم تفاوت میان مردان با زنان دلالت دارد و در این باره عام افرادی و زمانی دارد و شائبه هيچ تخصيصى در آن نيست و تفصیلی هم نداده و اگر قرار بوده چنین تفصیلی بدهد، باید مانند بسیاری دیگر از آیات این تفصیل را خود قرآن بدهد و اگر آنگونه که مشهور از فقها میگویند، تفصیل در روایات ناظر به تخصیص این آیات تلقی میشود.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
بنابراین ديه؛
به معناى جبران خون است و نه خونبها، يعنى مالى كه از طرف جانى به شخص مورد جنايت قرار گرفته- اگر عضوى از دست داده باشد- و يا به ورثه او- اگر كشته شده باشد- میدهند.
همه شواهد و قرائن نشان میدهد که باید مبنای دیه را این نظریه قرارداد که به شخص آسیب دیده دیه برای جبران خسارت مالی پرداخت شود و ملاک اصلی کلیت دیه بر مبنای تعالیم قرآن کریم و روش عقلا در تمام جهان است."
ايت الله سيد محمد علي ايازي
ادامه دارد
💫💫جهت مطالعه بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.👇👇
http://ytre.ir/qp5099
https://eitaa.com/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
#دعاهای_روزانه
اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَوَّلَ يَوْمِي هَذَا صَلاحاً، وَ أَوْسَطَهُ فَلاحاً، وَ آخِرَهُ نَجَاحاً
بار خدايا! ابتدای امروزم را خير و صلاح، و ميانه امروزم را رستگاری و پايانش را كاميابی قرار ده
بخشی از دعای روز دوشنبه
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
آیات و جملات #قصار
✅هر #توبه= دو بازگشت
توفیق کار #خیر را اول خدا عنایت می کند
ثُمَّ تٰابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا (١١٨ توبه)
سپس خدا رحمتش را شامل حال آنها نمود ، ( و به آنان توفیق داد ) تا توبه کنند
🌸🌸🌸
هر توبه برابر دو بازگشت است
🔶 ﻋﻠﺎﻣﻪ ، ﺳﻴﺪ ﻣﺤﻤﺪ ﺣﺴﻴﻦ #ﻃﺒﺎﻃﺒﺎﻳﻰ (ﺭﻩ ) ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺗﻮﺑﻪ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ :
🔸ﺗﻮﺑﻪ ﺩﺭ ﻟﻐﺖ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺗﻮﺑﻪ ﺍﺯ ﺑﻨﺪﻩ ، ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺍﻭﺳﺖ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﺑﺎ ﭘﺸﻴﻤﺎﻧﻰ ﻭ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺍﺯ ﺳﺮﭘﻴﭽﻰ ، و از جانب خداوند نیز ﺗﻮﻓﻴﻖ ﻭﻯ ﺑﻪ ﺗﻮﺑﻪ ﻳﺎ ﺁﻣﺮﺯﺵ ﮔﻨﺎﻩ ﺍﻭ ،
🔸ﻣﻜﺮﺭ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ ﻛﻪ ﻫﺮ ﺗﻮﺑﻪ ﺍﺯ ﺑﻨﺪﻩ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍ ، ﻣﺴﺎﻭﻯ ﺑﺎ ﺩﻭ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺑﻨﺪﻩ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ - ﺑﻪ ﺣﺴﺐ ﺑﻴﺎﻥ ﻗﺮﺁﻥ
🔸 ﺯﻳﺮﺍ ﺗﻮﺑﻪ ﻳﻚ ﻋﻤﻞ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺍﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺤﺘﺎﺝ ﺑﻪ ﻧﻴﺮﻭﺳﺖ ﻭ ﻧﻴﺮﻭ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻫﻢ ﺧﺪﺍﺳﺖ .
🔸 ﭘﺲ ﺗﻮﻓﻴﻖ ﻛﺎﺭ ﺧﻴﺮ ﺭﺍ ﺍﻭﻝ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﻨﺪﻩ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺗﻮﺑﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺑﺮ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺩ ،
🔸 ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺧﺪﺍ ، ﻫﻤﺎﻥ ﺩﻭ ﺗﻮﺑﻪ ﺍﻯ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺗﻮﺑﻪ ﺑﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ .
🔸ﻗﺮﺁﻥ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ : ﺛﻢ ﺗﺎﺏ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﻟﻴﺘﻮﺑﻮﺍ ﻭ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺰ ﺗﻮﺑﻪ ﺩﻭﻣﻰ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ، ﺗﻮﺑﻪ ﺑﻨﺪﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﺩ
برگرفته از کانال حفظ قرآن
https://goo.gl/t71aPK
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #حمد
منظور از #ایاک_نستعین چيست؟
👈(و اياك نستعين )، يعنى همين عبادتمان نيز باستقلال خود ما نيست ، بلكه از تو نيرو مى گيريم ، و استعانت ميجوئيم .
پس بر رويهم دو جمله : (اياك نعبد و اياك نستعين ) يك معنا را مى رسانند، و آن عبادت خالصانه است كه هيچگونه شائبه اى در آن نيست .
👈👈وجه تقدم مفعول در ((اياك نعبد و اياك نستعين ))
پس خدايتعالى مالك على الاطلاق و بدون قيد و شرطها است ، و ما و همه مخلوقات مملوك على الاطلاق ، و بدون قيد و شرط اوئيم ، پس در اينجا دو نوع انحصار هست ، يكى اينكه رب تنها و منحصر در مالكيت است ، و دوم اينكه عبد تنها و منحصرا عبد است ، و جز عبوديت چيزى ندارد، و اين آن معنائى است كه جمله : (اياك نعبد...) برآن دلالت دارد، چون از يكسو مفعول را مقدم داشته ، و نفرموده (نعبدك ، مى پرستيمت ) بلكه فرموده : تو را مى پرستيم يعنى غير تو را نمى پرستيم و از سوى ديگر قيد و شرطى براى عبادت نياورده ، و آنرا مطلق ذكر كرده ، در نتيجه معنايش اين مى شود كه ما به غير از بندگى تو شاءنى نداريم ، پس تو غير از پرستيده شدن شاءنى ندارى ، و من غير از پرستيدنت كارى ندارم .
برگرفته از ترجمه تفسير الميزان
ytre.ir/Qp8879
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #پنجاهم
تمرین #سی_دوم
✅#احسان به #همسایگان_وهمراهان
◀️خداوند در سوره نساء می فرمایند :
🔶وَ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ بِذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكِينِ وَ الْجارِ ذِي الْقُرْبى وَ الْجارِ الْجُنُبِ وَ الصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَ ابْنِ السَّبِيلِ وَ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالًا فَخُوراً «36»نساء
🔶و خدا را بپرستيد و هيچ چيز را شريك او قرار ندهيد و به پدر و مادر نيكى كنيد و به بستگان و يتيمان و بينوايان و #همسايهى_نزديك و #همسايهى_دور و #يار_همنشين و در راه چمانده و زيردستان و بردگانتان (نيز نيكى كنيد.) همانا خداوند، هر كه را متكبّر و فخرفروش باشد، دوست نمىدارد.
🔶👈آيت الله صادقي تهراني در
🔸 تفسير فرقان ،نكات زير را براي ايه بالا(36 سوره نسا)مطرح كرده است:
🔹1- اين آيه جامع ترين آيه در مورد احسان و نيكى است كه در آن نه گروه گوناگون از مؤمنان بر حسب اولويت نام برده شده اند، مراد از #احسان تنها #احسان_مالى نيست، بلكه نيكى به اين افراد با #تمام_نيرو است- چه مالى و چه حالى- احسان بر حَسَب افراد و موقعيتها داراى درجاتى است،
🔸2-از اينكه احسان و نيكى بعد از عبادت خدا ذكر شده نيتجه مى گيريم، كه عبادت خدا فقط عبادات خالص فردى و اعتقادات قلبى نيست، بلكه نيكى به بندگان خدا نيز عبادت خداست، و محبوب ترين بندگان خدا كسى است كه بندگان خدا را بخاطر او دوست مى دارد.
🔹3-" الجار ذى القربى" #همسايگان_نزديك اند چه مكانى، يا سببى، يا نَسَبى، و چه عقيدتى، به هر حال نزديكتران بر دورتر مقدم اند.
4- " الجار الجنب" يعنى #همسايگان_دور، و در احاديثى چند #حدّ_همسايگى چهل خانه از هر طرف معين شده است.
5-" الصاحب بالجنب" يعنى #همراه در #كنارتان، و از برترين مصاديق آن #همسر است، و سپس #همكار و #همسفر اگر چه كافر باشند.
6-" ما ملكت ايمانكم" يعنى آنكه در دست داريد و #تحت_سرپرستى شماست، اين هم شامل #همسر_وفرزند و #غلامان_وكنيزان است، و هم شامل كسانى كه #تحت_تعليم يا #تربيت و يا #استخداممان هستند،
💫💫ادامه موضوع 👇👇
http://quranpuyan.com/yaf_postsm5344findunread_Hsn-bh-hmsyh-h-w-hmrhn-w-hm-nshynn.aspx#post5344
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
🔶🔶پرسش و پاسخ قرآنی🔶🔶
🔹🔹🔹 آيا ديه زن،نصف مرد است؟ايا براي قصاص مرد قاتل يك زن،نصف ديه پرداخته شود - دلالت ايات قران در موضوع قصاص و ديه چيست؟🔹🔹🔹
قسمت سوم:
"در قرآن كريم، فقط در يك آيه، از ديه نام برده شده است كه در آن به مقدار و تفاوت ديه زن و مرد اشاره نشده است. بنابراين، دلايل عمده، روايات و اجماع فقها است:
. روايات:
رواياتي كه بر نصف بودن ديه زن نسبت به مرد، دلالت دارند، دو دستهاند
يا ناظر به قتل نفس و يا در خصوص ديه اعضا و جراحات هستند. جالب اينكه اغلب آنها صحيحاند.
به عنوان نمونه، از امام صادق ـ عليه السلام ـ نقل شده كه "ديه زن نصف ديه مرد است" و رواياتي كه همين محتوا را دارند. همين طور درباره ديه اعضا و جراحات، صحيح ابان بن تغلب از امام صادق را داريم كه از مستندات اصلي فقها در باب حرمت قياس است. مضمون حديث اين است: از امام صادق ـ عليه السلام ـ سؤال كردم: نظر شما درباره مردي كه يك انگشت از انگشتان زني را قطع كرده، چيست؟ فرمود: ده شتر، دو انگشت بيست شتر، سه انگشت سي شتر، اگر چهارتا را بريد، ديهاش بيست شتر. گفتم: منزه است خداوند، اين چه حكمي است؟ (ديه سه انگشت بيشتر از ديه چهار انگشت)! زماني كه در عراق بوديم اين حكم را شنيديم اما از گوينده آن بيزاري جستيم و گفتيم اين از القائات شيطان است.
امام صادق فرمود: آهسته باش اي ابان! آنچه گفتيم حكم پيامبر خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ است. زن تا يك سوم ديه با مرد برابر است. هرگاه به اين حد رسيد به نصف بر ميگردد. اي ابان! تو از در قياس با من وارد شدي و هرگاه قياس در سنت راه يابد، دين نابود ميشود.
همانگونه كه پيشتر اشاره شد، محور پاسخ را در اين روايات تعبد تشكيل ميدهد.
▪▪▪اهل سنت نيز از پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ و امام علي ـ عليه السلام ـ و صحابه نقل كردهاند كه "ديه زن نصف ديه مرد است"."
✳ نقل از سايت مركزپاسخگويي به شبهات حوزه علميه قم
▪▪▪" اهل سنت ، بر خلاف شیعه، درباره مردی که زنی را به قتل رسانده، قصاص را بدون رد فاضل دیه از سوی اولیای زن مقتول لازم میدانند، در حالی که اجماع یا قول مشهور در میان شیعیان این است که در صورتی که اولیای زن بخواهند حکم قصاص را بر قاتل جاری کنند، باید نصف دیه کامل مرد را، که همان ما به التفاوت دیه مرد و زن است، به اولیای مرد بپردازند."
✳ نقل از كتاب تفاوت زن و مرد در قصاص
ادامه دارد
📚📚📚جهت مطالعه بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
http://ytre.ir/qp5099
https://eitaa.com/quranpuyan
آیات و جملات #قصار
✅ فرمان خدا مبنی بر بازگرداندن #امانت و #عدالت در داوری
👌در آیه ی ۵۸ سوره ی #نساء دو موضوع مهم بیان شده است.
۱. بازگرداندن امانات به صاحبان آن
۲.عدالت در قضاوت و داوری
💠«إِنَّ اللَّـهَ يَأْمُرُكُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُم بَيْنَ النَّاسِ أَن تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ نِعِمَّا يَعِظُكُم بِهِ ۗ إِنَّ اللَّـهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا»
صادقی تهرانی : خدا بهراستی شما را فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانشان بازگردانید. و هنگامی که میان مردم داوری میکنید، به عدالت داوری کنید. همواره چه نیکوست چیزی که خدا به آن پند میدهد. بهراستی خدا بسی شنوای بینا بوده است.
مهرداد پورشهاب
https://goo.gl/wxwzuR
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan