🌐 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی.
🛑قسمت یازدهم :
⭕️#تفاوتهاي_زن_ومرد
#تناسب است یا #نقص_و_كمال؟
💢👈یكی از موضوعاتی كه برای من موجب تعجب است این است كه بعضی اصرار دارند كه #تفاوت_زن_ومرد را در استعدادهای جسمی و روانی، به حساب ناقص بودن زن و كاملتر بودن مرد بگذارند؛ چنین وانمود می كنند كه قانون خلقت بنا به مصلحتی زن را ناقص آفریده است.
💢ناقص الخلقه بودن زن پیش از آن كه در میان ما مردم مشرق زمین مطرح باشد، در میان مردم غرب مطرح بوده است.
⭕️💢غربیان در طعن به #زن و #ناقص خواندن وی بیداد كرده اند. گاهی از زبان مذهب و كلیسا گفته اند: «زن باید از اینكه زن است شرمسار باشد» . گاهی گفته اند: «زن همان موجودی است كه گیسوان بلند دارد و عقل كوتاه» ، «زن آخرین موجود وحشی است كه مرد او را اهلی كرده است» ، «زن برزخ میان حیوان و انسان است» و امثال اینها.
💢از این عجیب تر اینكه برخی از غربیان اخیراً با یك گردش صدوهشتاد درجه ای اكنون می خواهند با هزارویك دلیل ثابت كنند كه مرد موجود ناقص الخلقه و پست و زبون، و زن موجود كامل و برتر است.
♦️اگر كتاب زن جنس برتر اشلی مونتاگو را- كه در مجله ی زن روز منتشر می شد- خوانده باشید، می دانید كه این مرد با چه زور زدن ها و مهمل بافی ها می خواهد ثابت كند كه زن از مرد كاملتر است. این كتاب تا آنجا كه مستقیماً مطالعات پزشكی یا روانی یا آمار اجتماعی را عرضه می دارد بسیار گرانبهاست، ولی آنجا كه خود نویسنده شخصاً به «استنتاج» می پردازد و می خواهد برای هدف خود- كه همان عنوان كتاب است- نتیجه گیری كند مهمل بافی را به نهایت می رساند.
❓چرا باید یك روز زن را اینقدر پست و زبون و حقیر بخوانند كه روز دیگر مجبور شوند برای جبران مافات، همه ی آن نواقص و نقایص را از روی زن بردارند و روی مرد بگذارند؟ چه لزومی دارد كه تفاوتهای زن و مرد را به حساب ناقص بودن یكی و كاملتر بودن دیگری بگذاریم كه مجبور شویم گاهی طرف مرد را بگیریم و گاهی طرف زن را؟ .
👈اشلی مونتاگو از طرفی اصرار دارد زن را جنساً برتر از مرد معرفی كند و از طرف دیگر امتیازات مرد را مولود عوامل تاریخی و اجتماعی بشمارد نه مولود عوامل طبیعی.
💢👈به هر حال، #تفاوتهای_زن_ومرد «تناسب» است نه نقص و كمال. قانون خلقت خواسته است با این تفاوتها تناسب بیشتری میان زن و مرد- كه قطعاً برای زندگی مشترك ساخته شده اند و مجرد زیستن انحراف از قانون خلقت است- به وجود آورد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 175
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
یا مَنْ یُعْطی مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ
ای که عطا کنی به کسی که از تو نخواهد
وَمَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ
و نه تو را بشناسد
تَحَنُّناً مِنْهُ وَرَحْمَهً
از روی نعمت بخشی و مهرورزی
بخشی از دعای ماه رجب
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 31 تا 37
📄#صفحـہ_154
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_154
❇️هر جمعيتی #سرانجامی دارد
💠وَ لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ
🌱هر امتی، وقت مشخّصی (برای برچیده شدن از روی زمین) دارد، و هنگامی که اجلشان فرا رسد، لحظهای (از آن) تأخیر نمیکنند، و (لحظهای آن را) جلو نمیاندازند.
أعراف - ۳۴
🔷✨در اين آيه خداوند به يكی از قوانين آفرينش يعنی فنا و نيستی ملتها، اشاره میكند و بحثهای مربوط به زندگی فرزندان آدم در روی زمين و سرانجام و سرنوشت گنهكاران كه در آيات قبل گفته شد با اين بحث روشنتر میشود.
🔷✨ملتهای جهان همانند افراد، دارای مرگ و حياتند، ملتهايی از صفحه روی زمين برچيده میشوند، و بجای آنها ملتهای ديگری قرار میگيرند، قانون مرگ و حيات مخصوص افراد انسان نيست بلكه اقوام و جمعيتها و جامعهها را نيز در بر میگيرد.
با اين تفاوت كه مرگ ملتها غالبا بر اثر انحراف از مسير حق و عدالت و روی آوردن به ظلم و ستم و غرق شدن در دريای شهوات و فرو رفتن در امواج تجمل پرستی و تنپروری میباشد.
هنگامی كه ملتهای جهان در چنين مسيرهايی گام بگذارند، و از قوانين مسلم آفرينش منحرف گردند، سرمايههای هستی خود را يكی پس از ديگری از دست خواهند داد و سرانجام سقوط میكنند. بررسی فنای تمدنهايی همچون تمدن بابل، و فراعنه مصر، و قوم سبا، و كلدانيان، و آشوريان، و مسلمانان اندلس، و امثال آنها، اين حقيقت را نشان میدهد كه در لحظه فرا رسيدن فرمان نابودی كه بر اثر اوج گرفتن فساد صادر شده بود، حتی ساعتی نتوانستند پايههای لرزان حكومتهای خويش را نگاه دارند.
👈بايد توجه داشت كه" ساعت" در لغت به معنی كمترين وقت است، گاهی به معنی لحظه و گاهی به معنی مقدار كمی از زمان میآيد اگر چه امروز معنی معروف آن يك بيست و چهارم مدت شبانه روز است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_154
❇️#آیه37اعراف
💠فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللَّهِ كَذِباً أَوْ كَذَّبَ بِآياتِهِ أُولئِكَ يَنالُهُمْ نَصِيبُهُمْ مِنَ الْكِتابِ حَتَّی إِذا جاءَتْهُمْ رُسُلُنا يَتَوَفَّوْنَهُمْ قالُوا أَيْنَ ما كُنْتُمْ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ قالُوا ضَلُّوا عَنَّا وَ شَهِدُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ أَنَّهُمْ كانُوا كافِرِينَ (۳۷/اعراف)
🌱پس كيست ستمكارتر از كسی كه بر خداوند دروغ بندد، يا آيات او را تكذيب كند؟ آنان بهرهی خود را از (دنيا به مقداری كه در) كتاب (الهی كه برای آنان نوشته شده) خواهند برد، تا آنكه چون فرستادگان ما برای گرفتن جانشان به سراغ آنان آيند، گويند: كجاست آنچه (و آنكه) به جای خداوند میخوانديد؟ گويند: همه از ديد ما ناپديد ونابود شدند. و آنان عليه خود شهادت میدهند كه كافر بودهاند.
🔷✨مراد از افترا بر خداوند در آيات قرآن، معمولًا شرك به خداوند است. البتّه حلال و حرام كردن چيزی بدون دليل هم بدعت و افترای بر خداست، چنانكه تكذيب پيامبران نيز نوعی نسبت دروغ به خدا دادن است.
در قرآن، ۱۵ مرتبه افرادی به عنوان ظالمترين مردم معرّفی شدهاند، يعنی كسانی كه هم به خود و شخصيّت خود ظلم كردهاند و هم به اجتماع، و ريشهی همهی آنها شرك، كفر و عناد بوده است.
🔹تكذيب و افترای بر خدا و بدعتگذاری، بزرگترين ستم است. «فَمَنْ أَظْلَمُ»
🔹هر انسانی دارای نصيب و بهرهای ثبت شده و حتمی در دنياست. «يَنالُهُمْ نَصِيبُهُمْ مِنَ الْكِتابِ»
🔹فرشتگانی مأمور قبض روح هستند. «رُسُلُنا يَتَوَفَّوْنَهُمْ»
🔹روح، تمام حقيقت انسان است. «يَتَوَفَّوْنَهُمْ» و نفرمود: «يتوفّون انفسهم»
🔹انسان، با ديدن نشانههای مرگ، از خواب غفلت بيدار میشود و با مأموران قبض روح گفتگو دارد، ولی چه سود؟ يَتَوَفَّوْنَهُمْ قالُوا ... قالُوا
🔹نخستين مرحلهی بازپرسی انسان، از لحظهی مرگ آغاز میشود. «أَيْنَ ما كُنْتُمْ»
🔹از نخستين سؤالها در قيامت، سؤال از معبود است. «أَيْنَ ما كُنْتُمْ تَدْعُونَ»
🔹غير خدا، سرابی بيش نيست و مشركان هنگام مرگ، به پوچی تمامی معبودها اقرار میكنند. «قالُوا ضَلُّوا عَنَّا»
🔹اوّلين قاضی در قيامت، وجدان انسان است. «شَهِدُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ أَنَّهُمْ كانُوا كافِرِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan