#دعاهای_روزانه
اللَّهُمَّ أَحْيِنِي مَا أَحْيَيْتَنِي مَوْفُورا
خدایا تا زنده ام زندگى همراه با عناياتى فراوان روزى ام كن
"بخشی از دعای ماه رجب"
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 121 تا 130
📄#صفحـہ_165
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_165
❇️#تهدیدهاى_بیهوده!
💠قالَ فِرْعَوْنُ آمَنْتُمْ بِهِ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ إِنَّ هذا لَمَكْرٌ مَكَرْتُمُوهُ فِي الْمَدِينَةِ لِتُخْرِجُوا مِنْها أَهْلَها فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ
🌱فرعون گفت: «پیش از اینکه به شما اجازه دهم، به او ایمان آوردید؟ قطعاً این دسیسهای ست که شما (با تبانی پیشین) در مورد شهر به کار بستهاید تا ساکنانش را از آن بیرون کنید. بهزودی (سرنوشت خود را) خواهید دانست.
أعراف - ۱۲۳
🔷✨هنگامى که ضربه تازهاى با پیروزى موسى (ع) بر ساحران و ایمان آوردن آنها به موسى (ع) بر ارکان قدرت فرعون فرود آمد، فرعون بسیار متوحش و دستپاچه شد، لذا بلافاصله دست به دو ابتکار زد:
نخست اتهامى که شاید عوام پسند هم بود به ساحران بست، سپس با شدیدترین تهدید آنها را مورد حمله قرار داد، ولى بر خلاف انتظار فرعون ساحران آنچنان مقاومتى در برابر این دو صحنه از خود نشان دادند که ضربه سومى بر پایههاى قدرت لرزان او فرود آمد.
چنانکه قرآن مىگوید: «فرعون به ساحران گفت: آیا پیش از این که به شما اجازه دهم به او (موسى) ایمان آوردید»؟! (قالَ فِرْعَوْنُ آمَنْتُمْ بِهِ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَکُمْ).
👈و این بالاترین نوع استعمار است که ملتى آنچنان برده و اسیر گردند که حتى حق فکر کردن و اندیشیدن و ایمان قلبى به کسى یا مکتبى را نداشته باشند.
این همان برنامهاى است که در «استعمار نو» نیز دنبال مىشود.
سپس فرعون اضافه کرد: «این توطئه و نقشهاى است که شما در این شهر (و دیار) کشیدهاید تا به وسیله آن اهل آن را بیرون کنید» (إِنَّ هذا لَمَکْرٌ مَکَرْتُمُوهُ فِی الْمَدِینَةِ لِتُخْرِجُوا مِنْها أَهْلَها).
این تهمت به قدرى بىاساس و رسوا بود که جز عوام النّاس و افراد کاملا بىاطلاع نمىتوانستند آن را بپذیرند.
سپس فرعون بطور سر بسته اما شدید و محکم آنها را تهدید کرد و گفت: «اما به زودى خواهید فهمید»! (فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_165
❇️#آیه129اعراف
💠قالُوا أُوذِينا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَأْتِيَنا وَ مِنْ بَعْدِ ما جِئْتَنا قالَ عَسی رَبُّكُمْ أَنْ يُهْلِكَ عَدُوَّكُمْ وَ يَسْتَخْلِفَكُمْ فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ (۱۲۹/اعراف)
🌱(قوم موسی) گفتند: هم پيش از آنكه نزد ما بيايی آزار میشديم و هم پس از آنكه آمدی! (پس چه بايد كرد؟) موسی گفت: اميد است پروردگارتان دشمن شما را نابود كند و شما را در اين سرزمين، جانشين آنان سازد تا ببيند شما چگونه عمل میكنيد.
🔹بنیاسرائيل توقّع داشتند پس از قيام موسی عليه السلام كارها يك شبه درست شود و كشور مصر، با همهی امكانات در اختيار آنان قرار گيرد و فرعونيان نابود شوند. از اين رو مدّعی بودند كه قيام حضرت موسی برايشان رفاه نياورده است، امّا در پاسخ آنان میفرمايد: پيروزی، نياز به شرايطی همچون صبر، تلاش وتوكّل دارد كه با فراهم شدن آنها، ياری الهی فرامیرسد.
🔹 رفاه و امنيّت، اوّلين خواستههای مردم از حكومتهاست. قالُوا أُوذِينا ...
🔹 مردم ضعيف الايمان، در هر شرايطی از انبيا توقّع رفاه دارند و در غير اين صورت از آنان نيز انتقاد میكنند. قالُوا أُوذِينا مِنْ قَبْلِ ...
🔹 گاهی رهبران آسمانی، مورد انتقاد پيروان كمظرفيّت و كمتحمّل خود نيز قرار میگرفتند. «قالُوا أُوذِينا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَأْتِيَنا وَ مِنْ بَعْدِ ما جِئْتَنا»
🔹 اغلب مردم، سعادت و خوشی را در راحتی و آسايش میپندارند و نبود آن را ناكامی میدانند، غافل از آنكه اديان آسمانی برای تنظيم و جهت صحيح دادن به زندگی آمدهاند، نه برطرف كردن تمام مشكلات دنيوی مردم. مِنْ قَبْلِ أَنْ تَأْتِيَنا وَ مِنْ بَعْدِ ما ...
🔹 مشكلات طبيعی و اجتماعی را بايد از راه طبيعی و با تدبير حل كرد، نه با اعجاز. (با توجه به آيه قبل «اصْبِرُوا»، و جمله: «بَعْدِ ما جِئْتَنا»
🔹 رهبر بايد انتقادها را بشنود و پيام اميدبخش بدهد. «عَسی رَبُّكُمْ»
🔹 ايمان به نظارت خداوند، مايهی دقّت و پرهيزكاری است. «يَسْتَخْلِفَكُمْ فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرَ»
🔹 حكومت بر مردم، وسيلهی آزمايش است، نه لذّتجويی. «فَيَنْظُرَ كَيْفَ»
۹- مردم در قبال حكومت مسئولند و با آن آزمايش میشوند. «كَيْفَ تَعْمَلُونَ» و نفرمود: «كيف أعمل»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan