.
#دعاهای_روزانه
💛اللَّهُمَّ إنِّي أسْألُكَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِكَ،
🌼وَعَزَائِمَ مَغْفِرَتِكَ،والسَّلامَةَ مِنْ كُلِّ إثْمٍ،
💛 والغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ، والفَوْزَ بالجَنَّةِ،
🌼 والنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ»:
«بار الها، من موجبات رحمتت و💛
اسباب آمرزشت و سالم ماندن از 🌼
همه ی گناهان و بهره مندی از همه ی💛
نيکی ها و رسيدن به بهشت و رهايی🌼 از دوزخ را از تو درخواست می کنم»💛
💫قرآن پویان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 43 تا 53
📄#صفحـہ_214
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_214
❇️#آیه49یونس
💠قُلْ لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي ضَرًّا وَ لا نَفْعاً إِلاَّ ما شاءَ اللَّهُ لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ إِذا جاءَ أَجَلُهُمْ فَلا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ (۴۹/یونس)
🌱بگو: من (حتّی) برای خودم جز آنچه خدا بخواهد، مالك زيان و سودی نيستم (تا چه رسد برای شما)، برای هر امّتی اجل و سرآمدی معيّن است كه هرگاه مدّتشان فرا رسد، نه لحظهای تأخير دارند و نه پيشی میگيرند.
🔹هيچ كس حتّی انبيا، از پيش خود قدرتی و مالكيّتی ندارد. «لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي»
🔹قدرت انبيا و اوليا، پرتوی از قدرت الهی است.«إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ»
🔹نشانهی صداقت پيامبر صلی الله عليه و آله، گفتنِ «لا املك لنفسی نفعاً و لا ضرّا» است.
🔹تعيين زمان كيفر كفّار، تنها به دست خداست. مَتی هذَا الْوَعْدُ ... قُلْ لا أَمْلِكُ ...
🔹جامعه همچون افراد، اجل، سعادت و شقاوت، رشد و غیّ دارد. «لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ» (سرآمدن اجلها، گاهی با هلاكت و نابودی است، گاهی با از دست دادن شوكت و عزّت)
🔹حكومت وقدرت دنيوی ابدی نيست، به آن مغرور نشويم. «لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ»
🔹مهلت دادن به امّتها، از سنّتهای الهی است. «لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ»
🔹مقدّراتِ امّتها، بر اساس سنّتهای الهی است و تقديم و تأخير ندارد. پس در مقدّرات الهی شتاب نكنيم. فَلا يَسْتَأْخِرُونَ ...
🔹متأسفانه در تفسير مراغی برای ردّ توسّل، بحثی مفصّل شده و به جملهقل لا املكاستناد شده و از جملهالّا ما شاء اللَّهغفلت شده است!!
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_214
❇️در #مجازات_الهى تردید نکنید
💠وَ يَسْتَنْبِئُونَكَ أَ حَقٌّ هُوَ قُلْ إِي وَ رَبِّي إِنَّهُ لَحَقٌّ وَ ما أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ
🌱از تو خبر میگیرند که آیا آن (وعده) حق است؟ بگو: آری؛ سوگند به پروردگارم که قطعاً آن حق است و شما نمیتوانید (از خدا) بگریزید.
یونس - ۵۳
🔷✨در آیات گذشته سخن از کیفر و مجازات و عذاب مجرمان در این جهان و جهان دیگر بود،آیات مورد بحث نیز این موضوع را دنبال مى کند نخست مى گوید: مجرمان و مشرکان از روى تعجب و استفهام از تو سؤال مى کنند که آیا این وعده مجازات الهى در این جهان و جهان دیگر حق است ؟ ( وَ یَسْتَنْبِئُونَکَ أَ حَقٌّ هُوَ )
👈البته حق در اینجا در مقابل باطل نیست،بلکه منظور این است که آیا این مجازات و کیفر واقعیت دارد و تحقق مى یابد؟زیرا حق و تحقق هر دو از یک ماده اند البته حق در مقابل باطل اگر به معنى وسیع کلمه تفسیر شود، شامل هر واقعیت موجود مى گردد،و نقطه مقابل آن معدوم و باطل است خداوند به پیامبرش دستور مى دهد که در برابر این سؤال با تاکید هر چه بیشتر بگو به پروردگارم سوگند این یک واقعیت است و هیچ شک و تردیدى در آن نیست ( قُلْ إِی وَ رَبِّی إِنَّهُ لَحَقٌّ ) و اگر فکر مى کنید،مى توانید از چنگال مجازات الهى فرار کنید اشتباه بزرگى کرده اید،زیرا هرگز شما نمى توانید از آن جلو گیرى کنید،و او را با قدرت خود ناتوان سازید ( وَ مٰا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِینَ )
🔷✨در واقع این جمله با جمله فوق از قبیل بیان مقتضى و مانع است،در جمله اول مى گوید مجازات مجرمان یک واقعیت است،و در جمله دوم اضافه مى کند: هیچ قدرتى نمى تواند جلو آن را بگیرد،درست مانند آیات 8 و 9 سوره طور إِنَّ عَذٰابَ رَبِّکَ لَوٰاقِعٌ مٰا لَهُ مِنْ دٰافِعٍ تاکیدهایى که در آیه به چشم مى خورد قابل توجه است،از یک سو سوگند ، و از سوى دیگر کلمه ان و لام تاکید و از سوى سوم جمله وَ مٰا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِینَ همه اینها تاکید مى کند که به هنگام ارتکاب جرمهاى سنگین مجازات الهى حتمى است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣8⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹نکات سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسراء : ۱۰۰
قُل لَّوْ أَنتُمْ تَمْلِكُونَ خَزَائِنَ رَحْمَةِ رَبِّي إِذًا لَّأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنفَاقِ وَكَانَ الْإِنسَانُ قَتُورًا
بگو: اگر شما گنجينههاي رحمت پروردگارم را هم دارا بوديد، باز هم از ترس خرج کردن [=پرداخت به ديگران] امساک ميکرديد و انسان بسيار بخيل است 119 [ولي خدا به رحمتش شما را بازآفريني ميکند].
__
119- «قَتْر»، تنگ گرفتن بر همسر در خرجي دادن يا بر ديگران است که از تنگ نظري و خسّت ناشي ميشود، حالتي است مقابل اسراف که زياده از حدّ گشاده دست بودن است [وَالَّذِينَ إِذَا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا...- فرقان 67 (25:67) ]. اما قتور [مثل صبور از ريشه صبر] بسيار تنگ نظر و بخيل است. مُقْتِر [کسيکه در تنگناي مالي است] نيز در برابر موسِع [کسيکه داراي گشادگي مالي است] قرار دارد [بقره 236 (2:236) ]. به دودي که از آشپزخانه برميخيزد نيز قَتَر گويند. از اين مشابهت ميتوان فهميد از انسانهاي قتور خيري به ديگران نميرسد مگر در حدّ بوي غذا و دودي که از آن منتشر ميگردد.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛