لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_448
❇️#آیه61صافات
💠لمثل هذا فلیعمل العاملون
🌱و شایسته است که اهل عمل برای چنین زندگی تلاش کنند.
🔷این آیات حکایت گفتگوی میان بهشتیان است که احوال یکدیگر را پرسش می کنند و هر یک ماجرای زندگی خود را شرح می دهد و یکی از ایشان می گوید: من در دنیارفیقی داشتم که از بین همه مردم ملازم او بودم و او مرا رفیق خود گرفته بود آن رفیق همواره از روی تعجب و استبعاد و انکار به من می گفت : تو براستی به مسأله بعث و جزا اعتقاد داری ؟ باور داری که بعد از مردن و خاک و استخوان شدن ، دوباره زنده می شویم تا جزا داده شویم ؟€ من که چنین چیزی را باور نمی کنم . در ادامه از رفقای بهشتی خود می پرسد آیا شما به جهنم اشراف دارید و از وضع این رفیق من خبر واطلاعی کسب نموده اید؟ در همین زمان خود گوینده به جهنم مشرف می شود و رفیق خود را در میان آتش می بیند آنگاه خطاب به او می گوید: چیزی نمانده بود که تو مراهم مثل خودت گمراه کرده و هلاک سازی و مرا در جهنمی که خودت در آن افتاده ای ساقط نمایی و اگر توفیق هدایت و دستگیری خدا نبود من هم مثل تو درعذاب آتش احضار می شدم .
🔷سپس همان گوینده رو به دیگر رفقای بهشتی خود نموده و می گوید: آیا به راستی همیشه در بهشت جاوید خواهیم بود و دیگر مرگی نداریم ، و مرگ ما همان یک باری بود که در دنیا داشتیم و به راستی ما بعد از این عذاب نخواهیم دید؟ و این پرسش او ازروی تردید و شک نیست بلکه حاکی از کمال سرور و فرح و بهجت آنهاست به همین جهت در ادامه اضافه می کند:
👈همانا این رستگاری عظیمی است و با این گفتار هم موهبت خلود در بهشت و رهایی از عذاب را عظیم شمرده و هم شکر این نعمات را به جای آورده و در ادامه باز در مقام شکر می گوید برای نیل به چنین رستگاری و ثوابی ،باید که اهل عمل بکوشند و در دنیا که دار تکلیف است سعی نمایند. به نظر ما این کلام نیز از همان فرد بهشتی مذکور است اما بعضی آن را قول خدای سبحان و یا گفتارسایر بهشتیان دانسته اند(الله یعلم ).
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_448
❇️#آیات69تا74صافات
💠إِنَّهُمْ أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ (۶۹) فَهُمْ عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ (۷۰) وَ لَقَدْ ضَلَّ قَبْلَهُمْ أَكْثَرُ الْأَوَّلِينَ (۷۱) وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ (۷۲) فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ (۷۳) إِلاَّ عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ (۷۴/صافات)
🌱آنان پدران خويش را گمراه يافتند. امّا با اين حال، در پی آنان شتابان میدوند.
بیگمان قبل از آنان، اكثر پيشينيان (نيز) گمراه شدند. و قطعاً ما در ميانشان بيمدهندگانی فرستاديم.
پس (اينك) بنگر كه سرانجام هشدار داده شدگان چگونه بود. (كه همه آنان هلاك شدند) به استثنای بندگان خالص شده خدا.
🔹تقليد كوركورانه و پيروی از نياكان در افكار و رفتار نادرست، تحت هر عنوان كه باشد، پذيرفتنی نيست. أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ ... عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ
🔹بدترين نوع تقليد آن است كه با علم و آگاهی از انحراف، از منحرفان تقليد كنيم. «أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ»
🔹عقائد باطل نياكان بر نسل آينده اثرگذار است. «آباءَهُمْ ضالِّينَ»
🔹خودباختگی در برابر آداب و رسوم باطل نياكان، ممنوع است. ( «يُهْرَعُونَ» به معنای كشانده شدن قهری و بدون اختيار است.)
🔹ميراث فرهنگی نياكان، همه جا و هميشه قابل ستايش نيست. «عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ»
🔹در فضای انحراف، مهمترين وظيفه هشدار است. خداوند در ميان امتهای گمراه، هشدار دهندگانی فرستاده است. ضَلَّ قَبْلَهُمْ ... أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ
🔹خداوند اتمام حجّت میكند. «أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ»
🔹اكثريّت فاسد جامعه، دليل بر رها كردن افراد مستعد هدايت نيست. ضَلَّ قَبْلَهُمْ أَكْثَرُ الْأَوَّلِينَ ... أَرْسَلْنا فِيهِمْ
🔹تاريخی را مطالعه كنيم كه مايهی رشد و عبرت باشد. «فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ» ما مأمور به تأمّل و انديشه در سرنوشت كافران لجوج و متعصّب هستيم.
🔹با وجود اكثريّت فاسد، میتوان بنده خدا بود و در جامعهی فاسد هضم نشد.
«إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ»
🔹عبادت خدا سبب دريافت الطاف ويژه است. «عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
🔹اخلاص در عبادت، مايهی نجات از بدعاقبتی است. «كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
🔹تنها بندگان خالص الهی هشدارهای انبيا را جدّی میگيرند. «فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣2⃣تدبر در سوره #یوسف
🔹پیام های آیات ۳۳-۳۱ سوره یوسف از تفسیر نور
۱- زلیخا خواست به زنان مصر تفهیم کند که شما یک لحظه یوسف را دیدید، طاقت از کف دادید؛او شبانه روز در خانه من است؟! «فَلَمّا رَأَیْنَهُ أَکْبَرْنَهُ وَ قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ»
۲- در انتقاد عجله نکنید،شاید شما هم اگر به جای او بودید مثل او می شدید.
«قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ» (انتقاد کنندگان وقتی یوسف را دیدند،همه مثل زن عزیز مصر گرفتار شدند)
۳- انسان تا وقتی در معرض امتحان قرار نگرفته ادّعایی دارد؛امّا گاهی که مورد آزمایش قرار گرفت،ناخودآگاه ماهیّت خود را نشان می دهد. «فَلَمّا رَأَیْنَهُ أَکْبَرْنَهُ وَ قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ»
۴- عشق که آمد،انسان بریدن دست خودش را نمی فهمد. «قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ» (اگر شنیده اید که حضرت علی علیه السلام به هنگام نماز،از پایش تیر را کشیدند و متوجّه نشد، تعجّب نکنید.زیرا اگر عشق سطحی دنیوی تا بریدن دست پیش می رود،عشق معنوی و عمیق به جمال واقعی،چه خواهد کرد!.)
۵- جمال یوسف علیه السلام موجب گرفتاری او شد،ولی علم و تقوایش موجب نجات او گردید.(آری جمال معنوی مهم تر از جمال ظاهری است)
۶- دیگران را ملامت نکنید که خود گرفتار می شوید. «فَذلِکُنَّ الَّذِی لُمْتُنَّنِی فِیهِ»
۷- عشق گناه آلود،سبب رسوائی می شود. «لَقَدْ راوَدْتُهُ»
۸- دروغگو رسوا می شود.کسی که دیروز گفت:یوسف قصد سوء داشته؛ «أَرادَ بِأَهْلِکَ سُوءاً» امروز می گوید: «لَقَدْ راوَدْتُهُ» من قصد کام گرفتن از او را داشتم.
۹- گاهی دشمن هم به پاکی شخص مقابل،گواهی می دهد. «فَاسْتَعْصَمَ» (وجدان مجرم نیز گاهی بیدار می شود.)
۱۰- چه پاکانی که به خاطر خودکامگان به زندان می روند. فَاسْتَعْصَمَ ... لَیُسْجَنَنَّ
۱۱- گناهکاران برای رسیدن به هدف خویش از هر وسیله ای استفاده می کنند. «وَ لَئِنْ لَمْ یَفْعَلْ ما آمُرُهُ لَیُسْجَنَنَّ»
۱۲- قدرت اگر با ایمان و تقوا همراه نباشد برای هوای نفس مورد استفاده قرار می گیرد. «ما آمُرُهُ لَیُسْجَنَنَّ»
۱۳- تهدید به حبس وتحقیر،حربه وشیوه ی طاغوتیان است. لَیُسْجَنَنَّ، ...الصّاغِرِینَ
۱۴- هوای نفس به قدری نیرومند است که حتّی با رسوایی نیز به راه خود ادامه می دهد. راوَدْتُهُ ... وَ لَئِنْ لَمْ یَفْعَلْ ما آمُرُهُ ...
۱۵- توجّه به ربوبیّت خدا،از آداب دعاست. «رَبِّ»
۱۶- اولیای خدا،فشار زندگی شرافتمندانه را،از رفاه در گناه بهتر می دانند. «رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَیَّ»
۱۷- هر آزادی ارزش نیست وهر زندانی عیب نیست. «رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ»
۱۸- انسان با استمداد از خداوند،می تواند در هر شرایطی از گناه فاصله بگیرد.
«رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ» (هجرت از محیط گناه لازم است.)
۱۹- رنج و سختی نمی تواند مجوز ارتکاب گناه باشد. رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ ...
۲۰- دعا و نیایش و استمداد از خداوند،یکی از راههای مصون ماندن از گناه و انحرافات جنسی است. رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ ...
۲۱- رضایت خداوند بر رضایت مردم ترجیح دارد. «رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَیَّ مِمّا یَدْعُونَنِی إِلَیْهِ»
۲۲- هیچ کس بدون لطف خداوند،محفوظ نمی ماند. وَ إِلاّ تَصْرِفْ عَنِّی ...در شرایط بحرانی تنها راه نجات،اتکا به خداوند است.
۲۳- آزمایش های الهی هر لحظه سخت تر میشود.(یوسف قبلاً گرفتار یک زن بود،حال گرفتار چندین زن شده است.) «کَیْدَهُنَّ، إِلَیْهِنَّ»
۲۴- راضی کردن مردم به قیمت ناخشنودی خدا،جهل است. «أَکُنْ مِنَ الْجاهِلِینَ»
۲۵- گناه،موجب سلب علوم خدادادی و موهبت های الهی است.(در آیات قبل خواندیم: «آتَیْناهُ حُکْماً وَ عِلْماً» و در اینجا یوسف می فرماید:) «أَکُنْ مِنَ الْجاهِلِینَ»
۲۶- جهل تنها بیسوادی نیست،انتخاب لذّت آنی و چشم پوشی از رضای خدا، جهل محض است. «أَکُنْ مِنَ الْجاهِلِینَ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♦️هرگز #هدف، #وسیله_راتوجیه نمی کند
🔷✨مطلب مهّمی كه سالار شهیدان #حسین_بن_علی_بن_ابی_طالب به ما فرمود این است كه هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی كند؛ یعنی نمی توان گفت ما چون می خواهیم به فلان مقصد برسیم، از هر راهی می توانیم كمك بگیریم! از هر راهی كسی شروع كرد، به آن مقصد حق نمی رسد؛ هر راهی، مقصد و هدف خاصی را تعقیب می كند [كه] به آن میرسد نه به آن مقصد اصیل. این بیان نورانی را وجود مبارك #سالار_شهیدان فرمود كه «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ»؛ اگر كسی بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد زودتر از دیگران به چاه می افتد، چون گناه كژراهه است و راه نیست، وقتی راه نبود چگونه به هدف می رسد؟! فرمود هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی كند؛ هرگز هدف خوب به انسان اجازه نمی دهد كه از هر وسیله ای استفاده كند.
🔷✨هر راهی انسان را به آن مقصد نمی رساند، #صراط_مستقیم است كه انسان را به آن مقصد والا می رساند و لاغیر! این معنا را قرآن كریم به این صورت تبیین كرد فرمود: ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ كجا می روید؟! همین معنا را وجود مبارك امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) آن طوری كه در نهج البلاغه آمده تبیین كرد، فرمود: «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ»؛ شما را به كجا می برند؛ مگر نمیخواهید به سلامت برسید، چرا راه عیبناك را طی می كنید؟! مگر نمیخواهید به كمال برسید، چرا در #مسیر_ناقص قدم می نهید؟! «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ».
آن ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ قرآن به صورت «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ» نهجالبلاغه در آمد و این دو تعبیر قرآن و نهج البلاغه به صورت «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ» سالار شهیدان در آمده است.
📚آیت الله جوادی آملی
┄═❁
@quranpuyan
🍃🌸
🌸
❤️سالروز ولادت حضرت سیدالشهداء،
آقا امام حسین علیه السلام را محضر
حضرت صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف
و شما عزیزانِ جان تبریک و تهنیت عرض میکنیم❤️
🌸
🍃🌸
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
🍀 #صلوات_هر_روز_ماه_شعبان
از حضرت زین العابدین🍀
بند ۳
🍃🌸 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، الْکَهْفِ الْحَصینِ، وَغِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَکینِ، وَمَلْجَأِ الْهارِبینَ، وَعِصْمَةِ الْمُعْتَصِمینَ 🌸
✅ خدایا درود فرست بر محمد و آل محمد آن پناهگاه محکم و فریادرس بیچاره درمانده و پناه گریختگان و دستاویز محکم براى وسیله جویان 🌸🍃
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan