#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_529
❇️#سعد و #نحس ايام
💠إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ رِيحاً صَرْصَراً فِي يَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ
🌱ما تندبادی سرد و غرنده را در روزی شوم که شومیاش (تا هشت روز) ادامه داشت، بهسوی آنان فرستادیم و بر ایشان مسلط کردیم؛
قمر - ۱۹
🔹در ميان مردم معمول است كه بعضی از روزها را روز سعد و مبارك، و بعضی را روز شوم و نحس میشمرند، هر چند در تعيين آن اختلاف بسيار است، سخن اينجا است كه اين اعتقاد عمومی تا چه حد در اسلام پذيرفته شده؟ و يا از اسلام گرفته شده است؟
🔹البته اين از نظر عقل محال نيست كه اجزاء زمان با يكديگر تفاوت داشته باشند، بعضی دارای ويژگيهای نحوست، و بعضی ويژگيهای ضد آن، هر چند از نظر استدلال عقلی راهی برای اثبات يا نفی چنين مطلبی در اختيار نداريم، همين اندازه میگوئيم ممكن است ولی از نظر عقل ثابت نيست.
🔹بنا بر اين اگر دلائل شرعی از طريق وحی كه افقهای وسيعتری را روشن میسازد بر اين معنی در دست داشته باشيم قبول آن نه تنها بی مانع بلكه لازم است.
در آيات قرآن تنها در دو مورد اشاره به" نحوست ايام" شده است:
يكی در آيات مورد بحث، و ديگری در آيه ۱۶ سوره فصلت كه در باره همين ماجرای قوم عاد سخن میگويد.
🔹همانگونه كه گفتيم" نحس" در اصل به معنی سرخی فوق العاده افق است كه آن را به صورت" نحاس" يعنی" شعله آتش خالی از دود" در میآورد، سپس به همين مناسبت در معنی" شوم" به كار رفته است.
👈به اين ترتيب قرآن جز اشاره سربستهای به اين مساله ندارد، ولی در روايات اسلامی به احاديث زيادی در زمينه" نحس و سعد ايام" برخورد میكنيم كه هر چند بسياری از آنها روايات ضعيف است و يا احيانا آميخته با بعضی روايات مجعول و خرافات میباشد، ولی همه آنها چنين نيست، بلكه روايات معتبر و قابل قبولی در ميان آنها بدون شك وجود دارد، چنان كه مفسران نيز در تفسير آيات فوق بر اين معنی صحه نهادهاند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🌺🌺 منتخب نظرات قرآن آموزان 15دوره اموزش #روش_ساده_فهم_قرآن
✅ بخش ششم
✳ همیشه سعی میکردم با قرآن مانوس باشم و در حد توان آن را با ترتیل مناسب و معنا میخواندم ولی تا الان با نگاه #محتوا_محور تلاوت نکرده بودم .
بسیار #لذت_بخش بود
💠اين دوره برای آشنایی با #تدبر خوب بود و #ترس از اینکه #تفسیر_به_رای نباشه را تا حدودی حل کرد که جرات کنیم تدبر کنیم
✳ضمن تقدیر وتشکر از زحمات استاد گرانقدر، صبور و باصلابت،جناب آقای فرهنگ،
در این دوره ی تدبر، #نگاهی_نو به قرآن، در من ایجاد شد.گر چه با فراگیری هر مرحله ازآموزش قرآن،مسئولیت فرد، افزایش مییابد،ولی این مسئولیت خوشایند است. به #نظم موجود در قرآن، #انسجام_آیات سوره و #مرتبط بودن آیات سوره با درس سوره، پی بردم ومفاهیم و معارف قرآن را بهتر درک می نمایم.
✳واقعا #عالی بود و #حس_شیرین و خوبی داشتم...
من تو زمینه #ترجمه قرآن کار کرده بودم ولی از این دید خیلی برام #جالب بود و الان علاقه دارم که روی سوره های بیشتری تمرین و کار کنم...
♦♦♦ جهت اطلاعات بيشتر و ثبت نام دوره جديد به كانال زير مراجعه نماييد
ايتا و تلگرام
@tadabbor_quranpuyan
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
در واتساپ
🔷🔷لینک #ثبت_نام دوره جدید مجازی
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/33892
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🌺🌺🌺با سلام
به اطلاع علاقمندان به شركت در دوره اموزشي روش ساده فهم قران ميرساند
امروز
#دوشنبه
اخرین مهلت ثبت نام دوره 16 است
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣1⃣ تدبر در سوره #قصص
❓در آيه ۱۷ قصص مراد از ((مجرمين )) در قول موسى (ع ) (فلن اكون ظهيرا للمجرمين )چيست؟ مگر موسي ياريگر مجرمان بود؟ ارتباط اين جمله با ساير قسمتهاي داستان موسي چيست؟
در اين آيه هم كه مراد از مجرمين كيست و چه ارتباطي با موسي دارد، بين مفسرين اختلاف نظر است و سه نظر كلي وجود دارد:
⏺مجرم، بنی اسراييلی درگير شونده با قبطی است.
⏺مجرم، فرعونيان هستند.
⏺مجرم،همان قبطی درگيرشونده با بنی اسراييلي و كلا ظالمان هست.
پاسخ ۱ :
- بعضى از مفسرين گفته اند:((مراد از ((مجرم )) آن كسى است كه غير خودش را به جرم وادار سازد، و يا يارى او به جرم كشيده شود، مانند همان اسرائيلى كه مرد قبطى با او در افتاد، و يارى كردن موسى از وى ، موسى را دچار دردسر و ارتكاب جرم ساخت پس در حقيقت در كلمه ((مجرمين )) در اين جمله ، مجازى در نسبت به كار رفته ، چون آن مرد اسرائيلى مجرم نبود بلكه سبب شد تا موسى مرتكب جرم شود))
-بعضى ديگر گفته اند: ((مراد از ((مجرمين )) فرعون و قوم اوست ، و معناى جمله اين است كه : سوگند مى خورم به انعامت بر من ، كه توبه كنم ، و ديگر با مصاحبت و ملازمت ياور و كمك كار فرعون و قومش نشوم ، و ديگر - مانند سابق - نزدش نروم ، و ملازمش نشوم ، و خلاصه سياهى لشكرش نگردم ))
مفسر ديگر اين وجه را رد كرده به اينكه : ((اين وجه هيچ تناسبى با مقام ندارد))
اما آنچه حق مطلب است اين است كه : جمله ((رب بما انعمت على فلن آكون ظهيرا للمجرمين )) عهد و پيمانى است از سوى موسى كه ديگر هيچ مجرمى را در جرمش كمك نكند، تا شكر نعمتهايى را كه به وى ارزانى داشته به جا آورده باشد، و مراد از ((نعمت )) - با در نظر گرفتن اينكه قيدى به آن نزده - ولايت الهى است ؛ زيرا جمله ((فاولئك مع الذين انعم الله عليهم من النبيين و الصديقين و الشهداء و الصالحين ))، شهادت مى دهد بر اينكه ((الذين انعم الله عليهم )) عبارتند از: نبيين و صديقين و شهداء و صالحين
و اين نامبردگان اهل صراط مستقيمند، كه به حكم آيه ((اهدنا الصراط المستقيم ، صراط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم و لا الضالين ))، از ضلالت و غضب خدا ايمنند و ترتب امتناع از يارى كردن مجرمين ، بر انعام به اين معنا، ترتب روشنى است ، كه هيچ خفايى در آن نيست
از همين جا معلوم مى شود كه مراد از مجرمين امثال فرعون و درباريان اويند، نه امثال آن مرد اسرائيلى كه حضرت او را يارى كرد، چون نه يارى كردن موسى از اسرائيلى جرم بود و نه سيلى زدنش به قبطى ، تا از آن اعمال توبه كند، و چگونه ممكن است مرتكب جرم شده باشد، با اينكه او از اهل صراط مستقيم است كه هرگز معصيت خداوند نمى كنند تا گمراه شوند و خداوند در قرآن تصريح كرده بر اين كه آن جناب از مخلصانى بوده ، كه شيطان راهى به اغواى آنان ندارد، و فرموده : ((انه كان مخلصا و كان رسولا نبيا))و نيز در همين چند آيه قبل تصريح كرد بر اينكه به او حكم و علم داد و او از نيكوكاران و از متقيان بود، و چنين كسى را هرگز تعصب فاميلى و يا غضب بيجا گمراه نمى كند. و او را به يارى مجرم در جرمش وانمى دارد
تفسير الميزان
https://cutt.ly/fweMIpGw
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#روحانيت در ديدگاه شهيد بهشتي
صرف روحانی بودن به فرد #صلاحیت ورود به هر کاری رو نمیده.
🔸از بهشتی پرسید؛ #روحانی هم میتونه تو شورای شهر بره؟
گفت: روحانی همه جا میتونه بره به شرط اینکه #علم اون رو داشته باشد نه اینکه تکیهاش به علوم حوزوی باشه.
👈👈گفت: صرف روحانی بودن به فرد #صلاحیت ورود به هر کاری رو نمیده.
📚کتاب «صد دقیقه تا بهشت»
#اصلاح_روحانيت: دغدغه هميشگي مطهري
♦آقای مطهری مکرر میفرمود: «من طرفدار سر سخت اصلاح روحانیت و مخالف سر سخت اسلام منهای روحانیت هستم». ایشان غالبا مقید بود این دو را از نظر تأکید هموزن بیان کند و نشان بدهد به همان اندازه که به بقای روحانیت و دوام نقش روحانیت در جامعه معتقد و علاقهمند است، به همان اندازه هم به #اصلاح_روحانیت معتقد و علاقهمند است.
📚سخنرانیها و مصاحبههای شهید آیتالله بهشتی، ج۱، ص۵۵۵
آنچه برای ما اصالت دارد #روحانیت نیست.عالم متعهد غيررياست طلب است.
♦آنچه ما در اسلام برایمان اصالت دارد روحانیت نیست بلکه #عالمِ عاملِ متعهدِ مسئول است. یکی از ویژگیهای عالم متعهد مسئول این است که #ریاست_طلب نیست. وقتی میخواهد ریاست بپذیرد مثل یک بار سنگینِ شاقّ میپذیرد نه مثل معشوقی که سالها به آن عشق میورزیده و حالا به وصال آن رسیده است. 😔
👈👈خوب دقت کنید! #عالم_متعهد و مسئول، اگر تکلیف شد، نه از پذیرش مسئولیت ریاست سر باز میزند و #مقدس_بازی و مقدس مآبی در میآورد و نه به دنبال ریاست میدود و دوز و کلک میچیند.
من گمان میکنم دیگر مردم ما این معیار دستشان آمده است. ممکن است یکی دو جا اشتباه بکنند، و غالباً زود هم از اشتباه در میآیند، ولی معیارها را شناختهاند و میتوانند عیار بزنند چون معیار در دستشان است.
📚 مبانی نظری قانون اساسی، ص 55
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
42.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ عناصر #ناصالح در لباس روحانیت
🎙شهید دکتر بهشتی.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
امام هادى عليه السلام ـ در دعا به درگاه خداوند
يا مَن تُحَلُّ بِأَسمائِهِ عُقَدُ المَكارِهِ، ويا مَن يُفَلُّ بِذِكرِهِ حَدُّ الشَّدائِدِ، ويا مَن يُدعى بِأَسمائِهِ العِظامِ مِن ضيقِ المَخرَجِ إلى مَحَلِّ الفَرَجِ
اى آن كه گِره هاى ناملايمات با نام هاى او باز مى شوند! اى آن كه تيزى سختى ها با ياد او كُند مى شود! و اى آن كه با خواندن نام هاى بزرگش از تنگنا به گشايش، راه بُرده مى شود!
مُهج الدعوات صفحه ۳۲۵
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_قمر آیات 28 تا 49
📄#صفحه_530
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan