💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_ملک آیات 13 تا 26
📄#صفحه_563
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_563
❇️خداوند، #زمين را رام ساخته تا امكان تلاش و كوشش بشر بر روی آن فراهم باشد.
💠هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا فِي مَناكِبِها وَ كُلُوا مِنْ رِزْقِهِ وَ إِلَيْهِ النُّشُورُ (۱۵/ملک)
🌱اوست كه زمين را برای شما رام ساخت، پس در شانههای آن رفت و آمد كنيد و از رزق الهی بخوريد (و بدانيد كه) برانگيخته شدن فقط به سوی اوست.
🔹شانه زمين، يعنی قسمتهايی از زمين كه بار رزق شما بر آن است. زمين رام انسان است و با وجود چند نوع حركت مختلف، آرام است. اگر به طور دائم زمين گرفتار زلزله يا آتشفشان بود، يا فاصله زمين با خورشيد دورتر و يا نزديكتر بود و يا هريك از محاسبات موجود برزمين حاكم نبود، زمين برای انسان رام نبود. «جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا»
🔹خداوند، زمين را رام ساخته تا امكان تلاش و كوشش بشر بر روی آن فراهم باشد. «جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِي مَناكِبِها»
🔹رزق از سوی خداوند است، ولی برای به دست آوردن آن تلاش لازم است.
«فَامْشُوا فِي مَناكِبِها وَ كُلُوا مِنْ رِزْقِهِ»
🔹هستی در حال حركت و رو به تكامل است:
طبيعت برای انسان. «جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا»
انسان برای تلاش. «فَامْشُوا فِي مَناكِبِها»
تلاش برای رزق. «كُلُوا مِنْ رِزْقِهِ»
دنيا برای آخرت. «إِلَيْهِ النُّشُورُ»
🔹كاميابیهای دنيا نبايد سبب غفلت از قيامت شود. كُلُوا ... وَ إِلَيْهِ النُّشُورُ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_563
❇️چهار عامل برای #ناكامی_انسانها
💠أَمَّنْ هذَا الَّذِي يَرْزُقُكُمْ إِنْ أَمْسَكَ رِزْقَهُ بَلْ لَجُّوا فِي عُتُوٍّ وَ نُفُورٍ
🌱اگر خدا روزیاش را (از شما) دریغ کند، چه کسی (میتواند) به شما روزی دهد؟ آری، آنان در سرکشی و دوری (از حق) پافشاری میکنند.
ملك - ۲۱
🔹باز برای تاكيد بيشتر میافزايد:" يا آن كس كه شما را روزی میدهد اگر روزی خود را از شما بازدارد چه كسی میتواند شما را بینياز كند"؟! (أَمَّنْ هذَا الَّذِي يَرْزُقُكُمْ إِنْ أَمْسَكَ رِزْقَهُ).
هر گاه به آسمان دستور دهد نبارد، و زمينها گياهی نروياند، و يا آفات مختلف نباتی محصولات را نابود كنند، چه كسی توانايی دارد غذايی در اختيار شما بگذارد؟ و يا اگر روزيهای معنوی و وحی آسمانی از شما قطع كند چه كسی توانايی راهنمايی شما را دارد؟
🔹اينها حقايقی است آشكار، ولی لجاجت و خيرهسری، حجابی است در برابر درك و شعور آدمی: و لذا در پايان آيه میفرمايد:" بلكه آنها در سركشی و فرار و فاصله گرفتن از حقايق اصرار و لجاجت میورزند" (بَلْ لَجُّوا فِي عُتُوٍّ وَ نُفُورٍ).
🔹هم امروز با تمام پيشرفتی كه در جهات مختلف زندگی بشر مخصوصا در صنايع غذايی حاصل شده، اگر فقط يك سال مطلقا باران نبارد، چه فاجعهای در تمام جهان رخ میدهد، و يا اگر لشكر ملخها و آفات نباتی همه جا را فرا گيرد چه مصيبتی واقع خواهد شد؟
🔹در آيات گذشته خوانديم كه نداشتن گوش شنوا و عقل بيدار مهمترين عاملی است كه دوزخيان را به دوزخ میكشاند، و در آيات مورد بحث خوانديم كه چهار عامل ديگر يعنی" غرور"،" لجاجت"،" سركشی" (عتو) و" فاصله گرفتن از حق" (نفور) سبب بدبختی و گمراهی انسان میشود.
🔹اگر درست دقت كنيم میبينيم، اين عوامل نيز با عامل گذشته در ارتباط است، زيرا اين صفات زشت پرده بر گوش و چشم بصيرت انسان میافكند، و او را از درك حقايق مانع میشود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
0⃣5⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹نکات سوره قصص از تفسیر عبدالعلی بازرگان
قصص : ۵۸
وَكَمْ أَهْلَكْنَا مِن قَرْيَةٍ بَطِرَتْ مَعِيشَتَهَا فَتِلْكَ مَسَاكِنُهُمْ لَمْ تُسْكَن مِّن بَعْدِهِمْ إِلَّا قَلِيلًا وَكُنَّا نَحْنُ الْوَارِثِينَ
چه بسيار [مردم] شهر هایی را که در [ناز و نعمتِ] زندگی طغيان کردند ۴۹
هلاک ساختيم، اين خانههای [ويران] آنهاست که بعد از آنان کمتر کسی در آن ساکن گرديده است، و ما همواره وارث [ديار آنها] بودهايم [=آنها چيزی را با خود نبردند].
۴۹- «بَطَرَ»، طغيان و تکبری است که از راحت و رفاه فراوان و مست ثروت و قدرت شدن ناشی ميگردد.
قصص : ۵۹
وَمَا كَانَ رَبُّكَ مُهْلِكَ الْقُرَى حَتَّى يَبْعَثَ فِي أُمِّهَا رَسُـولًا يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِنَا وَمَا كُنَّا مُهْلِكِي الْقُرَى إِلَّا وَأَهْلُهَا ظَالِـمُونَ
پروردگار تو هرگز هلاک کننده [مردم] شهرها نيست، مگر اينکه در مرکز آنها پيامبری [برای هدايت و هشدارشان] برانگيزد تا آيات ما را بر آنها تلاوت کند ۵۰
و ما هرگز هلاک کننده [مردم] شهرها نبودهايم، مگر آنکه مردمانشان ستمگر بودهاند.
۵۰- «اُمِّ» هر شهر، همان مرکز تجمع يا پايتخت آن است که اخبار آن به اطراف منتشر ميگردد.
قصص : ۶۱
أَفَمَن وَعَدْنَاهُ وَعْدًا حَسَنًا فَهُوَ لَاقِيهِ كَمَن مَّتَّعْنَاهُ مَتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ هُوَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مِنَ الْمُحْضَرِينَ
پس آيا کسی که وعده نیکوئی [برای آخرت] به او دادهايم، که [حتماً] به آن خواهد رسيد، همچون کسی است که [فقط] از بهره زندگی دنيا بهرهمندش کردهايم و سرانجام در روز قيامت [برای پاسخگوئی به اسارتش در زندگی دنيا و فراموشی آخرت] احضار خواهد شد؟
قصص : ۶۳
قَالَ الَّذِينَ حَقَّ عَلَيْهِمُ الْقَوْلُ رَبَّنَا هَـؤُلَاءِ الَّذِينَ أَغْوَيْنَا أَغْوَيْنَاهُمْ كَمَا غَوَيْنَا تَبَرَّأْنَا إِلَيْكَ مَا كَانُوا إِيَّانَا يَعْبُدُونَ
آنهائی که قول [=فرمان عذاب] بر آنها تحقق يافته است ۵۱
[يعنی همان سرکردگان گمراهی و ستم] گويند: پروردگارا، اينها همان کسانی هستند که ما به گمراهی کشانديم، گمراهشان کرديم [نه از روی دشمني، بلکه] چون خود گمراه بوديم. [اينک] در برابر تو تبرّی ميجوئيم [ما بری از گناه و از آنها، و بيتقصير هستيم] آنها [در واقع] سر سپرده ما نبودند ۵۲
[بلکه منافعشان ايجاب ميکرد پيرو ما باشند].
__
۵۱- قول خدا فرمانی است که در همان آغاز آزمون آدمی و فريب شيطان هشدار داد که جهنم را از شيطان و آدميان پيرو او پر خواهد کرد [ص ۸۵ (۳۸:۸۵) ، اعراف ۱۸ (۷:۱۸) ، هود ۱۱۹ (۱۱:۱۱۹) ، و سجده ۱۳ (۳۲:۱۳) ].
۵۲- منظور از عبادت در اينجا پرستش به معنای مصطلح نيست، بلکه حاصل آن، يعنی سرسپردگي، تسليم، تقليد و نوکر صفتی است.
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌸🌺 شما هم خود را در عصر نزول قران تصور كنيد و لذت خواندن قرآن #به_ترتيب_نزول را تجربه كنيد
🟡🟢 از یکشنبه 22 مردادماه در #واتساپ
لینک گروه:
https://chat.whatsapp.com/FPegBnOL5JZ43TKDukEVP0
♻" اولین توصیه در باب تفسیر قرآن این است که قرآن به ترتیب نزول خوانده شود. اگر به ترتیب نزول خوانده شود #فهم و #لذت به¬طور توأمان حاصل می¬شود.
گاه در قرآن در سوره اي به موضوعي به اجمال اشاره شده سپس در سوره های بعدی تفصیل و توضیح آن داده میشود، و مگر تفسیر غیر از توضیح و معنی کردن است؟
اما خواندن به ترتیب رایج این خاصیت را ندارد و خواننده لذت نمی برد و ضمناً به سهولت نمیفهمد و... بی اغراق، رعایت ترتیب نزول درتفسیر قرآن بیش از 50٪ کار را آسان میکند."
🖋از كتاب اموزش روش تفسير مرحوم مهندس جمال #گنجهاي
🛑قرآن کتاب تحول وتربیت عملی است. ازیک امت جاهل، امتی هدایت شده میسازد. اگربخواهیم جریان تحول رارصد کنیم باید قرآن را به #ترتیب_نزول خواندو فهمید و تفسیرکرد.
👈👈اگربخواهیم قرآن راهماهنگ ساده ومنسجم بفهمیم، بهترین روش #مطالعه_تنزیلی (همگام بانزول)است.👌 حظ وبهره ما ازقرآن کامل نیست.جامعه سازی با #موعظه و سفارش انجام نمیشود. روش میخواهدکه نزول تدریجی قرآن طی ۲۳ سال برای ایجاد همین تحول روشمند بود.
🖌حجت الاسلام بهجت پور مولف تفسیر تنزیلی "همگام با وحی"
♻"«وقتي ما کتاب وحی را به ترتيب نزول ورق میزنیم، به گونۀ روشن تر و راحت تري هم معـانی و منظورهـاي آیـات و ترجمه و تفسیر فهمیده خواهد شد
و هم آگاهی بیشتر به چگونگی تنزیل و ترتیل قرآن در هماهنگی با رشد یا تعلیم و تربیت آورندۀ آن پیدا کرده، با شیوه دعوت و روش رسالت آشنا می¬شویم و برایمان رمز موفقیت و اعجاز قرآن در اختلاف با شیوه¬ها و روش¬هاي خودمان تا حدود زیادي آشکار می¬گردد."
🖌مرحوم مهندس مهدي بازرگان در كتاب پا به پاي وحي، تفسير تدبري قرآن برحسب نزول
🔶🔷گروه #تقرب_دو:
مطالعه یک روز درمیان یک سوره یا یک صفحه از قران کریم به #ترتیب_نزول_سورهها همراه با ترتیل، ترجمه و توضیح صوتی، تفسیر صوتی اقایان جوادی املی، قرائتی و بازرگان و نکات تفسیری آیات منتخب از تفاسیر و قران پژوهان مختلف
از همه علاقمندان به فهم بهتر قران دعوت بعمل می آید.🌺🌺