#مناجات_تائبین
🔰فَوَا أَسَفَا مِنْ خَجْلَتِي وَ افْتِضَاحِي وَ وَا لَهْفَا مِنْ سُوءِ عَمَلِي وَ اجْتِرَاحِي
❗️پس بسي افسوس از شرمندگي و رسوايي من! و اي دريغ از کار بدم!
🔸توجه به الطاف الهي؛ زمينهساز ارتقاي کيفيت مناجات
☘ براي اظهار #پشيماني_از_لغزش و خطا و غفلت به درگاه الهي لازم است از تعبيرات گوناگون و مناسب اين حقيقت استفاده شود که هر کدام لطافت ويژهاي دارد. امام سجاد(علیه السلام) در اين قسمت به عنوان فرياد زننده و ناله کننده به درگاه الهي از چنين دردي پرده برداري ميفرمايد. رسوايي واقعي آدمي، در نتيجهي #عدم_ارتباط_با_حق_تعالي است و بديهي است در مواقعي که ذهن انسان مشغول مسائل روزانه است و در حالات عادي سرگرم مسايل روزمرگي است، چنين درکهايي برايش حاصل نخواهد شد.
🍃بنابراين بايد در خلوتها در جستجوي به دست آوردن اينگونه حالات باشد و هر چه توجه عبد به نعمتها و الطاف بيکران الهي به خويش بيشتر باشد، خجالتش در درگاه خداوندي به واسطهي اعمالي که در برابر حق تعالي انجام داده، فزونتر گرديده و در نتيجه، فرازهاي مذکور در مناجات را بيشتر درک کرده و نالهاش هنگام گفتن آنها سوزناکتر خواهد بود.
🔹هشدار به پرهيز از سقوط کلي
🔺لغزشهاي گاه و بيگاه، در حکم سقوط موقت است اما انسان نبايد به سقوطهاي موقت به طور جدي اعتنا کند و تصور نمايد که به طور کلي از چشم خدا ساقط شده است؛ زيرا شيطان اين حالت ياس را تقويت ميکند و نقشهي خويش را در توقف سير تقرب و کمال عبد به سوي معبود را عملي ميسازد. وظيفهي انسان آن است که هر زمان متوجه لغزش خويش شد و حالت خجلت پيدا کرد بلافاصله به درگاه الهي پناهنده گردد.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
✅ اَسْأَلُكَ يَا غَافِرَ الذَّنْبِ الْكَبِير...
🔰نکات سهگانه در مورد گناه
1⃣ گناه هرگونه و هر مقدار که باشد بزرگ است؛ چون #نافرماني_خداي_بزرگ است، چنان که رسول خدا(ص)ميفرمايد:
«لَا تَنْظُرُوا إِلَى صِغَرِ الذَّنْبِ وَ لَكِنِ انْظُرُوا إِلَى مَنِ اجْتَرَأْتُم.»
به کوچکي گناه نگاه نکنيد و لکن بنگريد که به چه کسي جرئت کردهايد.
2⃣ بندگان بايد همواره #اميدوار باشند که گناه هر اندازه بزرگ باشد باز هم خداي متعال ميتواند آن را بپوشاند و از #بين_برده_و_محو نمايد.
3⃣ بزرگي گناهان، نبايد انسان را از بزرگي #کمالات_الهي غافل کند.
⬅️ اگر انسان به چنين توجه و باوري نرسد، دچار حالت ياس خواهد شد؛ زيرا ديگر خود را قابل تغيير و قادر به جبران نميبيند و البته شيطان هم از چنين وضعيتي براي وسوسه و انحراف انسان سوء استفاده خواهد کرد.
🔺 #گناه علاوه بر آثار ظاهري و عقوبتي که بر انجام آن مترتب ميشود، تأثير سوئي نيز در باطن انسان دارد، اگر چه انجام گناه عمدي، خود حکايت از سوء باطن و نوعي عناد و دشمني با مولا ميکند.
🔹ما در مناجات ها حالت خود را در مواجههي با لغزشها به حق تعالي ابراز ميداريم. اين کلمات، از ناحيهي کسي صادر ميشود که در يک تنگنايي قرار گرفته و طالب چاره جويي است و بيشتر تنگناهاي انسان نيز در حقيقت همان آلودگيها و لغزشهاي عملي و روحي اوست.
⬅️سپس با ذکر اوصاف جميل حق مانند: «اي بخشندهي گناه کبير! و اي جبران کنندهي استخوان شکسته!» تقاضاي خود را از او مطرح ميکنيم.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
🔴 غلبه بر هوای نفس با اراده و توکل
🤍 رهبر انقلاب:
🔹گاهی انسان بخود تلقین میکند که نمیتواند بر هوای نفسش فائق بیاید.
🔹روزه ماه رمضان به انسان ثابت میکند که میتواند آن وقتی که اراده کند، پیروز شود.
🔹میتوان با #اراده و #توکل از عادات ناپسندی که در ما هست و مایه عقب افتادگی مادی و معنوی است، نجات یافت.
https://eitaa.com/qurantehran
🌸نوری زحریم مرتضی آمده است
🌸با حلم و وقار مصطفی آمده است
🌸فرمان اجابت دعا در این ماه
🌸از یمن قدوم مجتبی آمده است
🌷🍃 میلاد با سعادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) مبارک باد!
https://eitaa.com/qurantehran
هدایت شده از سلمان
#به_وقت_کتاب
نام📕کلیدهای پرورش هوش عاطفی در کودکان و نوجوانان
نویسنده🖋جان گاتمن
مترجم📝 فرناز فرود
انتشارات📚صابرین
📜معرفی_کتاب
کلیدهای پرورش هوش عاطفی در کودکان و نوجوانان» نوشته دکتر جان گاتمن(-۱۹۴۲) و دکتر جون دکلر است. در بخشی از کتاب میخوانیم: کودکان و والدین در دوره دشواری به سر میبرند. طی دو دهه گذشته طبیعت کودکان به شدت دگرگون شده و در نتیجه این دگرگونی، فراگرفتن آموزههای مربوط به انسانیت برای کودکان دشوارتر و آموختن آنها به فرزندان برای پدر و مادرها پرهزینهتر شده است. لازم است پدر و مادرها در راه آموختن آموزههای اساسی عاطفی و اجتماعی به فرزندانشان هوشیارانهتر عمل کنند.
@RAZ110
@qurantehran
💠زیارت امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
در هر صبحگاه
اَللّـهُمَّ بَلِّغْ مَوْلاىَ صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ عَنْ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ في مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها، وَبَرِّها وَبَحْرِها وَسَهْلِها وَجَبَلِها، حَيِّهِمْ وَمَيِّتِهِمْ، وَعَنْ والِدِيَّ وَوَُلَْدي وَعَنّي مِنَ الصَّلَواتِ وَالتَّحِيّاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللهِ وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمُنْتَهى رِضاهُ وَعَدَدَ ما اَحْصاهُ كِتابُهُ وأحاط بِهِ عِلْمُهُ، اَللّـهُمَّ اِنّي اُجَدِّدُ لَهُ في هذَا الْيَوْمِ وَفي كُلِّ يَوْم عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً في رَقَبَتي اَللّـهُمَّ كَما شَرَّفْتَني بِهذَا التَّشْريفِ وَفَضَّلْتَنى بِهذِهِ الْفَضيلَةِ وَخَصَصْتَنى بِهذِهِ النِّعْمَةِ، فَصَلِّ عَلى مَوْلايَ وَسَيِّدي صاحِبِ الزَّمانِ، وَاجْعَلْني مِنْ اَنْصارِهِ وأشياعه وَالذّابّينَ عَنْهُ، وَاجْعَلْني مِنَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طائِعاً غَيْرَ مُكْرَه فِي الصَّفِّ الَّذي نَعَتَّ اَهْلَهُ في كِتابِكَ فَقُلْتَ: (صَفّاً كَاَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصوُصٌ) عَلى طاعَتِكَ وَطاعَةِ رَسُولِكَ وَآلِهِ عليهم السلام، اَللّـهُمَّ هذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ في عُنُقي اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ
https://eitaa.com/qurantehran
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
🔹أللَّهُمَّ ارْزُقْنی فيهِ طاعةَ الخاشعينَ وَاشْرَحْ فيهِ صَدری بِإنابَةِ المُخْبِتينَ، بِأمانِكَ يا أمانَ الخائفينَ
🔸خدایا! در این روز طاعت بندگان خاشع و خاضع را نصیب من گردان و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما. به حق امانبخشی خودت، ای ایمنی دلهای ترسان.
🔰پیامهای دعا
1⃣ عبادت خاشعانه
2⃣ درخواست شرح صدر
3⃣ در امان بودن دلهای خداترس
🔰پیام منتخب
✍️يكی از صفات مؤمنان واقعی، «خشوع» است. اين صفت، يعنی فروتنی كه شامل قلب و دیگر اعضا و جوارح میشود. خشوع جوارح بدون خشوع قلب، تظاهر و نوعی نفاق است که باید از آن پرهیز کرد.
در روایتى نقل شده، پیامبر اکرم(ص) مردى را دیدند که در نماز با ریش خود بازى مى کند و فرمودند: «أما إنَّهُ لَوْ خَشَعَ قَلْبُهُ لَخَشَعَتْ جَوَارِحُهُ؛ اگر قلبش خاشع بود، جوراح او هم خاشع بودند.»
📚محمدی ریشهری، محمد، میزان الحکمه، ج ۳، ص ۳۹
در اهميت اين صفت، در حديث معراج آمده است: «هيچ بندهای مرا نشناخت و در برابرم خاشع نشد، مگر آنكه همۀ اشيا در برابر او خشوع كردند.
📚دیلمی، حسن، ارشاد القلوب، ص ۲۰۳.
اين يعنی اگر انسان در برابر خداوند و دستورهای او سربهزير باشد، تمام هستی در مقابلش فروتنی خواهند كرد. خدای مهربان در توصیهای به موسی(ع) فرمود: «ای پسر عمران! برای من در تاریکیهای شب از دلت خشوع، از بدنت فروتنی و از دیدگانت اشک بیاور و مرا بخوان که بیتردید، نزدیک و اجابتکنندهام خواهی یافت.»
📚راوندی،قطبالدین، قصص الأنبیاء، ص ۱۶۱
#شرح_دعای_هر_روز_ماه_رمضان
https://eitaa.com/qurantehran