هدایت شده از سلمان
#به_وقت_کتاب
نام📕هنر انتخاب فردی
مؤلف🖋 محسن کلهری
انتشارات📚 مؤلف
📜معرفی کتاب
تعالیم اهل بیت (ع) در کنار راه کارهای قرآنی برای تفهیم انتخاب صحیح از غلط بهترین منابع فکری را برای تصدیق راه حل های مورد اطمینان در اختیار ما قرار می دهد.
از این رو در این کتاب👇
فصل اول به کلیات اختصاص یافته است؛ نکات ارزشمندی که در سرتاسر کتاب چراغ هدایت و قطب نمای خواننده خواهد بود.
فصل دوم فلسفه و چرایی انتخاب
فصل سوم مهمترین مصادیقی که انتخاب صحیح به نحو احسن هنر خود را نمایش می دهد از قبیل: انتخاب نوع حیات، راه، همسر، دوست، مشاور و ...
فصل چهارم مصداق های مهم از انتخاب های فردی
فصل پنجم شیوه انتخاب و مدل آن فصل ششم مبانی انتخاب فردی موفق
فصل هفتم و هشتم منابع الهام و آینده پژوهی در خدمت انتخاب فردی
فصل نهم نقش انتخاب در تامین سعادت دنیوی
فصل دهم توجه به انتخاب و سعادت اخروی
فصل یازدهم آثار انتخاب سوء از بعد خرد بر جنبه های مختلف حیات فرد اعم از بهداشتی، خانوادگی و علمی و بر عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در دید کلان
فصل دوازدهم بررسی آثار سوء نیت و عملکرد سوء خناسان بر کمیت و کیفیت انتخاب های فردی
@RAZ110
@qurantehran
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️روایت بسیار زیبا،حزن انگیز و بسیار تاثیرگذار از لحظات آخر زندگی امیرالمومنین(علیه السلام) و آمدن تمام انبیا به پیشواز مولا...
▪️التماس دعای فرج..
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما به جز حب علی بن ابی طالب چیزی نداریم...
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله):
▪️ دوست داشتن على، عبادت است؛ خداوند، ايمان هيچ بندهاى را نمىپذيرد مگر با قبول ولايت على و بيزارى جستن از دشمنان او.
📚 إرشادالقلوب، ج۲، ص۲۰۹
⚫ شهادت اسدالله الغالب، امیرالمؤمنین، علی بن ابیطالب علیه افضل التحیة و الثناء، بر همه شیعیان جهان تسلیت باد!
https://eitaa.com/qurantehran
Salavate+Khase+Emam+Ali+110.mp3
1.14M
✅صلوات خاصه آقا امیر المومنین
✨اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ وَوَلِيِّهِ وَصَفِيِّهِ وَوَزِيرِهِ، وَمُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَمَوْضِعِ سِرِّهِ، وَبابِ حِكْمَتِهِ، وَالنَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ، وَالدَّاعِي إِلَىٰ شَرِيعَتِهِ، وَخَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ، وَمُفَرِّجِ الْكَُرَْبِ عَنْ وَجْهِهِ، قاصِمِ الْكَفَرَةِ، وَمُرْغِمِ الْفَجَرَةِ، الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَىٰ .
✨اللّٰهُمَّ وَالِ مَنْ والاهُ، وَعادِ مَنْ عاداهُ، وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ، وَالْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ، وَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْصِياءِ أَنْبِيائِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ
https://eitaa.com/qurantehran
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
⬅️سوره مبارکه احزاب، آیه ۱۲
🔸تفسیر رهبر معظم انقلاب:
🔹 در جنگ احزاب از همه طرف حمله کردند. در جنگ بدر یک گروه بودند، در جنگ احد یک گروه بودند، در جنگهای دیگر قبائل کوچک بودند، اما در جنگ احزاب همه ی قبائل مشرک مکه و غیر مکه و ثقیف و غیره آمدند متحد شدند. ده هزار نفر نیروی رزمنده فراهم کردند؛ یهودیهایی هم که همسایه ی پیغمبر بودند و امان یافته ی پیغمبر بودند خیانت کردند؛ اینها هم با آنها همکاری کردند.
🔷 اگر بخواهیم این را با امروز مقایسه کنیم یعنی آمریکا با آنها مخالفت کرد. انگلیس مخالفت کرد، رژیم صهیونیستی مخالفت کرد، فلان رژیم مرتجع نفت
خوار مخالفت کرد، پولهاشان را خرج کردند، نیروهاشان را جمع کردند، یک جنگ احزاب درست کردند، جنگ احزابی که دلها را خیلی ترساند.
🔶 اوائل همین سوره می فرماید: «و إذ قالت طائِفَةٌ مِنْهُمْ يَا أَهْلَ يَثْرِبَ لا مُقامَ لَكُمْ فارجعوا» مردم را میترساندند. الان هم همین جور است. الان هم یک عده ای مردم را می ترسانند، آقا بترسید مقابله ی با آمریکا مگر شوخی است؟ پدرتان را در می آورند! آن جنگ نظامی شان، این تحریمشان، این فعالیتهای تبلیغی و سیاسی شان، در آخر این سوره باز می فرماید «ولئن لم يَنْتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْمُرْجِفُون في المدينة لنغرينک بهم » مرجفون همین هایند.
https://eitaa.com/qurantehran
ادامه👇👇
ادامه👆👆
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
🔸در یک چنین شرائطی شرح حال مؤمن این است: «هذا ما وَعَدْنَا اللهُ وَرَسُولُهُ: ما تعجب نمیکنیم خدا و رسولش به ما گفته بودند که اگر پابند به توحید باشید، پابند به ایمان به خدا و رسول باشید، دشمن دارید! دشمن ها سراغتان می آیند. بله گفته بودند، حالا هم راست درآمد دیدیم بله آمدند. و صدق الله و رسوله و ما زادهم إلا إيماناً وتسليماً ایمانشان بیشتر شد.
🔹منافق، ضعیف الایمان، في قلوبهم مرض، که طوائف گوناگونی اند وقتی دشمن را می بینند. تنشان مثل بید می لرزد؛ بنا میکنند به مؤمنین بالله و زحمتکشان در راه خدا عتاب و خطاب و اذیت کردن و فشار آوردن؛ که آقا چرا اینجوری میکنید؟ چرا کوتاه نمی آیید؟ چرا سیاستتان را اینجوری نمیکنید؟
🔺همان کاری که دشمن می خواهد انجام می دهند. اما از آن طرف مؤمنین صادق میگویند ما تعجبی نمی کنیم؛ خب باید دشمنی کنند: «هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَرَسُولُهُ» و مؤمنان کسانی هستند که «فزادهم إيمانا» ایمانشان بیشتر می شود. و قالوا حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيل ... یعنی در مواجهه با تلاطمی که دشمن می خواهد به وسیله ی #امواج_تبلیغاتی و روانی خود ایجاد کند آرامش دارند. همان #سکینه است. هو الذي انزل السكينة في قلوب المؤمنين خدای متعال آرامش به دلهای مؤمنین داد و ليزدادوا ايمانا مع ايمانهم برای اینکه ایمانشان هم تقویت شود. واقع قضیه هم همین است.
🔺 در شرایط مرعوب شدن، ترسیدن، مضطرب شدن، متلاطم شدن، حتی باورهای قطعی انسان هم از یاد میرود. انسان مرعوب این طور است. «جبن»، هم عقل را از کار می اندازد هم عزم را انسان مرعوب و جبان نه درست میتواند فکر کند. نه درست میتواند عزم و اراده ی خودش را به کار بیندازد؛ دائم يك قدم به جلو بر می دارد و یک قدم به عقب
📚بیانات رهبر انقلاب در در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی۱۳۹۱/۷/۱۹ و دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۳۸۲/۳/۷
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔰الهي! هَلْ يَرْجِعُ الْعَبْدُ الْآبِقُ إِلَّا إِلَى مَوْلَاهُ؟ أَمْ هَلْ يُجِيرُهُ مِنْ سَخَطِهِ أَحَدٌ سِوَاهُ؟
⬅️خدايا! آيا بنده فراري جز به مولايش رجوع ميکند؟ آيا غير از مولاچه کسي ميتواند او را از غضب مولايش نجات بدهد؟
🔸بسيار شايسته است که انسان خود را #بندهي_فراري مولي بداند و اين مطلب را در قالب مناجات و اظهار ذلت و تضرع به محضر پروردگار عرضه بدارد؛ زيرا همين واگويي حالت تضرع او را بيشتر خواهد کرد.
🔹انسان بايد پيوسته متوجه اين مطلب باشد که به راستي آيا ميتواند از #حکومت_حق_تعالي خارج شود و آيا ميتواند در امور خود به غير حق رجوع کند؟ و آيا غير حق ميتواند او را از مشکلات نجات دهد؟ اين توجهات زمينهي خوبي است براي آن که انسان حالت #تنبه پيدا کند.
🔷 مواقعي که انسان در حالاتي مانند بيماري؛ #کسالت_روحي؛ احتضار و غيره نميتواند حرکت و فعاليت داشته باشد، توجه او به موانع و ضعف خويش بيشتر ميشود و بسيار لازم است در اين حالات ضعف و ذلت خويش را در برابر قدرت و عزت حق بسنجد و پيوسته متذکر باشد.
تا بعد از بروز چنين حالاتي، احساس قوت و به تبع آن نافرماني نکند و توجه به استقلال خود پيدا ننمايد و خود را بي نياز از رجوع به مولا نداند.
🔶 حضرات ائمه (علیهمالسلام) با اين بيانات تلقين ميکنند که انسان بايد از غفلتهايي که به وجود آمده اظهار پشيماني کند. البته غفلتها به لحاظ درجهي ايماني افراد مراتبي دارند، چنان كه براي انبيا(ع) به لحاظ مقام و مرتبهي نبوتشان غفلت بهگونهاي متفاوت حاصل ميشود.
🔸حضرت يونس(ع) به لحاظ مرتبهي نبوت خود پس از پشيماني به درگاه حق اظهار ميدارد:
{ لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمين}
(خداوندا!) جز تو معبودى نيست! منزّهى تو! من از ستمكاران بودم!
🔹 چنين اظهاري، رجوع به خداوند است مانند اين که بيرون آمدن از شهر را (پس از اعلان نزول عذاب بر قوم از جانب خداوند) براي خود فرار از انجام ماموريت تلقي کرده است. با اين ديدگاه و با توجه خاص به مقامات #ولايت_الهي که هيچ موجودي در هيچ شأني از شئون وجودي از تحت ولايت و سرپرستي حق تعالي خارج نيستند حتي کافران و معصيت کاران- عبارات فوق را ميفرمايد و پس از اين اقرار عميق، خداوند ميفرمايد:
{ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنين}
ما دعاى او را به اجابت رسانديم؛ و از آن اندوه نجاتش بخشيديم؛ و اينگونه مؤمنان را نجات مى دهيم!
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔰«الهي! إِنْ كَانَ النَّدَمُ عَلَى الذَّنْبِ تَوْبَةً فَإِنِّي وَ عِزَّتِكَ مِنَ النَّادِمِينَ وَ إِنْ كَانَ الِاسْتِغْفَارُ مِنَ الْخَطِيئَةِ حِطَّةً فَإِنِّي لَكَ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ.»
⬅️ خدايا! اگر پشيماني بر گناه توبه محسوب ميشود، به عزتت قسم من از پشيمانان هستم و اگر استغفار از خطيئه، موجب ريزش گناه است، من از استغفار کنندگان درگاه تو هستم.
🔷حالات پشيماني و طلب مغفرت، هر دو براي انسان لازم است.
❇️ مرتبهي اول رجوع عبد، حالت #پشيماني است و پشيماني، هم بر اثر توجه به گناه و آثار آن؛ و هم در اثر توجه به مرتبهي کسي که مورد نافرماني قرار گرفته حاصل ميشود.
🔸اين توجه و پشيماني، مراتبي دارد و هر مرتبهي از آن که براي انسان حاصل شود، مطلوب است و اگر واقعي باشد، #حقيقت_توبه حاصل است و لفظ «اتوب الي الله» يا هر ذکر خاص ديگري را لازم ندارد.
🔸اما به دليل مشغوليتهاي مختلف، حالت پشيماني و ندامت کمتر براي انسان حاصل ميشود!
✅ در اين وضعيت، انسان بايد به « #استغفار» روي بياورد تا زمينه ساز حالت پشيماني گشته و مقداري از کدورت گناه در دل و جان آدمي کاسته شود.
🔶 در روايات وارد است که حضرت رسول اکرم(ص) از هر مجلس بر ميخواستند ۲۵ مرتبه #استغفار ميکردند و در بعضي از روايات تعداد استغفار حضرت را #هفتاد تا #صد مرتبه نيز شمردهاند که نشانهي کثرت است.
🔶 توجهات دنيايي و روزمرگيها و دل مشغوليها به طور طبيعي براي انسان کدورت به وجود ميآورد و به همين جهت انسان هرگز نبايد از استغفار #غافل شده به بهانهي عدم وجود شرايط استغفار، از آن دست بکشد؛ زيرا شرايطي که براي استغفار ذکر شده است، دستيابي به توجه حقيقي است.
اما در مجموع، ائمهي اطهار(ع) به تناسب حالات مختلف انسان دستورات متفاوتي دادهاند و هدف عمومي اين است که انسان از تمامي امور در طول زندگي مطلوب بهرهمند شود.
🔶 در اين مناجات همنوا با #سيد_عابدان، حضرت امام سجاد(ع) به خداوند متعال عرض ميکنيم:
«الهي! هَلْ يَرْجِعُ الْعَبْدُ الْآبِقُ إِلَّا إِلَى مَوْلَاهُ؟»
معبود من! آيا بندهي فراري جز به مولايش رجوع ميکند؟
🔶 روشن است بنده با کارهاي خلاف و #تمرد_و_طغيان، از حيطهي حاکميت مولا فرار کرده است هر چند هرگز نميتواند از تحت حاکميت تکويني حق خارج شود؛ چرا که همواره از جانب او فيض هستي و شئون هستي را دريافت ميدارد.
👌مولي المتقين و #امام_العارفين حضرت امام علي(ع) در دعاي کميل اينگونه ناله سر ميدهد:
«اللَّهُمَّ! عَظُمَ سُلْطَانُكَ وَ عَلا مَكَانُكَ وَ خَفِيَ مَكْرُكَ وَ ظَهَرَ أَمْرُكَ وَ غَلَبَ قَهْرُكَ وَ جَرَتْ قُدْرَتُكَ وَ لا يُمْكِنُ الْفِرَارُ مِنْ حُكُومَتِك.»
🔸همين توجهات، موجب شرمندگي بنده خواهد شد؛ زيرا مشاهده ميکند با اموري که از جانب مولا به او افاضه شده و با نعمتهاي مولاي خويش، به مخالفت با او پرداخته است.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran