مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم 🌺صفحه ۴۹۳ مصحف شریف 🌸 سوره مبارکه #زخرف ━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━ @qurantehran
#ترجمه (بهرامپور)
48 - و ما هیچ معجزهای به آنها نشان ندادیم مگر آن که از مشابهش عظیمتر بود، و آنها را به عذاب گرفتار کردیم تا مگر باز گردند
49 - و گفتند: ای افسونگر! پروردگار خود را به آن عهدی که با تو کرده برای ما بخوان [که این عذاب را از ما بردارد] که ما حتما هدایت پذیر خواهیم بود
50 - پس هنگامی که عذاب را از آنها برداشتیم به ناگاه ایشان پیمان میشکستند
51 - و فرعون در میان مردمش بانگ برآورد [و گفت:] ای قوم من! آیا حکومت مصر و این نهرها که از زیر [کاخهای] من جاری است از آن من نیست! آیا نمیبینید!
52 - بلکه من از این مردی که بیمقدار است و قادر بر بیان نیست بهترم
53 - پس چرا بر او دستبندهای زرین [از جانب خدا] افکنده نشده یا فرشتگان همراه وی نیامدهاند!
54 - پس قوم خود را سبک مغز گردانید در نتیجه اطاعتش کردند، مسلما آنها مردمی نافرمان بودند
55 - و چون ما را به خشم آوردند از آنها انتقام گرفتیم و همگیشان را غرق کردیم
56 - پس آنها را پیشینیانی [برای کفر و فسق] و عبرتی برای آیندگان قرار دادیم
57 - و هنگامی که [تولد] پسر مریم [برای قدرت خدا] مثل زده شد، به ناگاه قوم تو از آن سخن [به تمسخر و خنده] سرو صدا راه انداختند
58 - و گفتند: آیا معبودهای ما بهترند یا او! [اگر معبودهای ما در آتشند او نیز به دلیل معبود واقع شدن در آتش است] این [مثل] را برای تو نزدند مگر از روی ستیزهجویی، بلکه آنها مردمی ستیزه جویند
59 - او جز بندهای که موهبتش دادیم و او را برای بنی اسرائیل سرمشق و نمونه ساختیم نیست
60 - و اگر میخواستیم، البته به جای شما فرشتگانی قرار میدادیم که در زمین جانشین [شما] شوند
@qurantehran
پاسِ دل.mp3
2.87M
💠 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی :
🔸 در قرآن كریم اصلِ انسان را همان قلبِ او قرار داد فرمود: ﴿لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ﴾؛ اگر كسی #اهل_قلب بود چیزی را كه خودش فهمید عمل می كند و اگر متوجه نشد، از راه گوش به دلیل نقلی اعتنا می كند لذا فرمود: ﴿لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَی السَّمْعَ وَهُوَ شَهِیدٌ﴾.
🔸 انسان بیش از یك قلب ندارد که این قلب یا سالم است یا مریض. #بیماری_های_قلب را قرآن كریم مشخص كرد؛ كفر و نفاق و امثال اینها، جزء مرض های قلب است كه فرمود: ﴿فِی قُلُوبِهِم مَرَضٌ﴾ و اینها دل را قَسی می كند، ﴿قَسَتْ قُلُوبُهُمْ﴾ می شود یا ﴿كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً﴾ می شود و دل های كفار و منافقان شبیه هم می شود كه ﴿تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ﴾ و #گناه, چركی است روی چهره قلب است که ﴿كَلَّا بَلْ رَانَ عَلَی قُلُوبِهِم مَّا كَانُوا یكْسِبُونَ﴾ و همین گناه درِ قلب را می بندد قفل می كند و كلید را به دست شیطان می دهد: ﴿أَفَلاَ یتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَی قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا﴾؛ این قلب قفل می شود.
🔸 انسان بیش از یك قلب ندارد که حالات گوناگون دارد و انسان باید مواظب باشد كه این قلب، بیمار نشود؛ هم #بهداشتش را قرآن معین كرده است و هم #درمانش را كه فرمود: ﴿وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ﴾. قرآن دوا نیست كه كسی بخورد گاهی اثر بكند گاهی اثر نكند، #قرآن_شفاست و اگر كسی با این كتاب مأنوس بود و در خدمت این كتاب بود شِفا پیدا می كند؛ فرمود: ﴿وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ﴾ نه دوا.
@qurantehran
#سلام_امام_زمانم
📖السَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ فاطِمَةَ الزَّهْرآءِ...
🌱سلام بر تو ای یادگار بهانه خلقت، ای امیدِ مادر،
سلام بر تو و بر روزی که دولت زهرایی ات جهان را منور خواهد ساخت.✨
🍂این دل به جز تو بهر کسی بی قرار نیست
درمان سوز هجر، که جز وصل یار نیست...
🍂از دوری و فراق تو یا صاحب الزمان
عمری ست کار ما که به جز انتظار نیست...
#الّلهُـمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَـرَج
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹مردم زمان غیبت با فضیلت ترین مردمند!
✅استاد #فاطمینیا
حضور دارد و ما فکر غیبتش هستیم
غریب مانده و غافل ز غربتش هستیم
سراغ از او نگرفتیم! او سراغ گرفت!
گله نکرده ز ما گرچه رعیتش هستیم
چقدر همتمان بوده محرمش باشیم؟!
چقدر مونس شبهای خلوتش هستیم؟!
همیشه و همه جا او هوای مارا داشت
همیشه و همه جا زیر منتش هستیم...
#السلام_علیک_یا_بقیة_الله
#الّلهُـمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَـرَج
@qurantehran
008.mp3
2.16M
🔸 #هندسه انقلاب اسلامی -۲
مردم انقلاب اسلامی را با چهار شاخص تحلیل میکنند:
⬅️ عامل دوم: مقایسه انقلاب اسلامی با حکومت پهلوی
🎤 استاد مطلبی پور
🗓 اول آذر ۱۴۰۱
🔴 ملتی که تاریخ خودش را نخواند و عبرت نگیرد، آنرا تکرار میکند!
🔸بین تصویری که رسانه ها، شبکه های مجازی و ماهواره ای با تحریف تاریخ برایتان می سازند تا در ذهن و دل شما حس "حسرت زدگی" درباره زیستن در دوره پهلوی ایجاد شود؛ با تصویر واقعی تفاوت وجود دارد. یکی از آن مقوله مساله آزادی و اینکه شاه آدم نکشت! براحتی این تصویرسازی جعلی با طرح سوالاتی نظیر سوال بالا قابل فروپاشی است.
🔸متاسفانه در خلا ذهن تاریخی یا بهتر میگیم نسلی که بی تاریخ شده است، عده ای بهره خود را برده و هر چه میخواهند می بافند. ذهنِ بی تاریخ، در برابر این جعلیات تعطیل است. فورا می پذیرد. مغلوب میشود. می بازد و به او حسِ حسرت دست میدهد که ای کاش زمان شاه بودم! روایت نکنید، روایت نخوانید، به کتب و اسناد اعتماد نکنید، همگی قبول؛ اما فقط به این جنس سوالات پاسخ دهید! من نام این سوالات را "پاک کن ذهن بی تاریخ" می گذارم. چون با طرح دهها سوال ساده اینچنینی شما میتوانید تصویر ذهنی غلط و جعلی از تاریخ پهلوی را برهم بزنید.
#جهادتبیین
@qurantehran
💢آن سه #دانشجو که بودند؟
⬅️مرداد سال ۱۳۳۲، دولت مصدق با کودتای آمریکایی سرنگون و شاه به قدرت بازگشت. در آذر همان سال، نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با شاه وارد ایران شد. این سفر با اعتراض دانشجویان به حمله و کشتار در دانشکده فنی تهران ختم و امروز بعنوان روز دانشجو مشهور و ثبت است.
.
اما...
۱. این واقعه ده سال قبل از ظهور فردی بنام آیت الله خمینی در سپهر سیاسی ایران رخ داد.
۲. ده سال پیش از شروع انقلاب امام در سال چهل و دو، اولین اعتراض بزرگ و شعار مرگ بر آمریکا توسط دانشجویان غیرمذهبی و غیر انقلابی طرح و عنوان شد.
۳. سه دانشجوی کشته شده، عضو حزب توده و جبهه ملی بودند:
1⃣ احمد قندچی: از هواداران جبهه ملی و دکتر مصدق.
2⃣ مصطفی بزرگنیا: عضو کمیته مرکزی سازمان جوانان حزب توده.
3⃣مهدی شریعت رضوی: از کادر جوانان حزب توده
۵. مسئولیت حمله به دانشکده فنی تهران و کشتار دانشجویان با ارتش بود و در این دوره هنوز ساواک شکل نگرفته است.
👈دانشجو امروزی باید از خود بپرسد: چرا دانشجویان دهه سی #ضد_آمریکایی بودند؟ چرا زمانیکه هنوز فردی به نام امام خمینی حرکتی آغاز نکرده، شعار مرگ و مخالفت با آمریکا سر داده میشود؟ محوریت آن اعتراضات هم جریان مذهبی نبود.
❌نقطه آغاز دشمنی آمریکا با ایران، جمهوری اسلامی یا انقلاب اسلامی نیست، آغاز کننده این دشمنی نیز از سال ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی نبود، باید تاریخ را درست مرور و روایت کرد. اصلی ترین مساله مخالفت آمریکا با دولت ملی و مستقل مصدق بود که قصد داشت نفت ایران را ملی کند...
🌸روز #دانشجو گرامی باد 🌸
#جهادتبیین
@qurantehran
🔻چرا ۱۶ آذر روز دانشجو نامیده شد؟
🔹سوم آذر ۱۳۳۲، اعلامیه کوتاه دربار از سفر نایب ریاست جمهوری آمریکا، ریچارد نیکسون و همسرش به ایران در بازه زمانی هجدهم تا بیست و یکم همین ماه خبر میدهد. همین روزها خبر برقراری مجدد روابط سیاسی ایران و انگلستان هم منتشر میشود. این روابط مهر ۱۳۳۱ در اعتراض به بیاعتنایی انگلستان به بحث ملی شدن صنعت نفت، از جانب ایران قطع شده بود. حالا کمتر از چهارماه پس از کودتا، مصدق در دادگاه نظامی دارد محاکمه میشود، شاه قرار است برای سفیر انگلستان فرش قرمز پهن کرده و میزبان معاون رئیسجمهور آمریکا باشد.
🔹دهم آذرماه، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از فضلالله زاهدی و وزیر دفاع در کنار رئیس هیئت مستشاری آمریکا در ایران، از اعطای نشان همایون درجه دوم به او با موافقت شاه خبر میدهد. چهارشنبه یازده آذر سفیر کبیر آمریکا در ایران، کاردار جدید را به وزارت خارجه معرفی میکند. چهاردهم آذرماه، تیتر یک روزنامه اطلاعات این است: «از امروز روابط سیاسی ایران و انگلیس برقرار گردید»
🔹اینها همه یعنی بر باد رفتن رویای مصدق-کاشانی و همهی زحماتی که برای ملیشدن صنعت نفت کشیده شده بود.
🔹چهاردهم و پانزدهم آذر راهپیماییهای پراکندهای در دانشگاه تهران و اعتصاباتی در بازار صورت گرفت. ۱۶ آذرماه دانشجویان وقتی وارد دانشگاه شدند، نیروهای گارد را دیدند که اطراف و داخل دانشگاه مستقر شدهاند. ساعت ده صبح وقتی چند سرباز با مسلسل وارد کلاس نقشهبرداری میشوند، همه از ترس فرار میکنند. چند دقیقه بعد نیروهای گارد رسما به دانشکده فنی حمله میکنند. مصطفی چمران که خود، یکی از این دانشجویان است نُه سال بعد این لحظه را اینطور توصیف میکند: "رگبار گلوله باریدن گرفت و چون دانشجویان فرصت فرار نداشتند، به کلی غافلگیر شدند و در همان لحظه اول عده زیادی هدف گلوله قرار گرفتند. هماو میگوید بدن مجروحین در حدود دو ساعت در وسط دانشکده افتاده بود و خون جاری بود تا بالاخره جان سپردند.
🔹۱۸ آذر، نیکسون طبق برنامه به تهران آمد. شاید یکی از تلخترین قابهایی که از این سفر سه روزه در تاریخ ایران به یادگار ماند، حضورش در تالار دانشکده حقوق و اعطای دکترای افتخاری به او بود. چهار روز پس از به رگبار بستهشدن دانشجویان دانشگاه تهران، حالا دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه، میزبان نیکسون شده بود. نیکسون لباس دکترای افتخاری دانشگاه را بر تن کرد، عکس یادگاریاش را گرفت و تهران را ترک کرد. اما از آن سال، ۱۶ آذر به یاد سه شهیدِ قربانیشده پیش پای آمریکاییها، روز دانشجو نامیده شد.
🌹 ١٦ آذر مال دانشجوى ضد نیکسون است، دانشجوى ضد آمریکا است، دانشجوى ضد سلطه است.
🔴امام خامنه ای: ۱۶ آذر مال دانشجوی ضد آمریکااست
♦️این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول اســت تا امــروز. اگر کســی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست. دست جنبش دانشــجوئی نمیتواند در دست کسانی باشد که در فلســطین قتل عام میکنند... این جنبش دانشجوئی نیست. جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشــور ما الاقل اینجور اســت که ضد اســتکباری، ضد ســلطه، ضد دیکتاتــوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شده این حرکت، همین ۱۶ آذر اســت.
#دانشجوضدسلطه است.
@qurantehran
↙️ الفبای «جنگ ترکیبی»
1️⃣ اصطلاح «جنگ ترکیبی» که برای اولین بار توسط «فرانک هافمن» مشاور ارشد ارتش آمریکا مطرح شد، به یک روش نظامی گفته میشود که مرکب از جنگهای کلاسیک، نامنظم، مجازی، رسانهای، قضایی و دیپلماتیک است.
2️⃣ ماهیت جنگ ترکیبی مداخله در امور داخلی کشورهای خارجی، بهخصوص در زمان انتخابات، ایجاد انقلابهای مخملی، تهاجم فرهنگی و بهرهگیری از اختلافات دینی و نارضایتیهای موجود برای تأمین منافع آمریکا است.
3️⃣ مقدمه ورود به جنگ ترکیبی، بهرهبرداری از اتفاقات جاری مانند یک تجمع اعتراضآمیز در کشور هدف است.
در این مقطع، عوامل خارجی در چند عرصه وارد مبارزه میشوند و بهطور همزمان و یا متناوب از حربههای اقتصادی، شبهنظامی، دیپلماتیک، اطلاعاتی، سایبری و رسانهای استفاده کرده و نابسامانیهای ایجاد شده را به آشوبهای نامنظم و مخرب تبدیل میکنند.
4️⃣ هدف اصلی جنگ ترکیبی نهادینه کردن نارضایتی در کشور هدف و زنده نگه داشتن آشوب و ناامنی است و در این مسیر حتی از غیرانسانی ترین روشها مثل تحریم دارویی و اقدامات تروریستی استفاده می شود.
5️⃣ فرسایشی کردن آشوب و اغتشاش یکی دیگر از روشهای جنگ ترکیبی است و مدیران این جنگ، طولانی شدن نبرد و خسته کردن نیروهای مقابل را با تمام توان دنبال میکنند!
6️⃣ در نبرد ترکیبی، «رسانه» نقش ممتازی دارد و جعل یا تحریف اخبار و انتشار گسترده آن در فضاهای واقعی و مجازی از تاکتیکهای اصلی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی است.
7️⃣ همچنین ایجاد امید به پیروزی در میان معترضین، معرفی دشمن بهعنوان دوست و تخریب سیاستهای دولت هدف.
#جهادتبیین
@qurantehran