12.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #فیلم | وعده الهی تخلفناپذیر است
@rahbari_plus
🔰 #روایت | واکنش عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب به برداشت برخی افراد از فرمایشات رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان
مهدی فضائلی:
🔸 در پاسخ به درخواست برخی عزیزان عرض میکنم؛ بیانات مهم رهبر انقلاب در دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان، ناظر به یکی از مهمترین وظایف این مجلس عالیمقام بود که عین مضمون آن و حتی گاهی صریحتر، بارها در طول دوران رهبری توسط ایشان مطرح شده است؛ از جمله در دیدار شهریور ۸۵ و اسفند ۹۴.
@rahbari_plus
خط رهبری
🔰 #گفتار | «درسهایی از ولایت فقیه»: سلسله گفتارهایی از پرچمدار مقاومت «شهید سید حسن نصرالله» - ۲۰
❇️ تمام انسانها برای بهرهمندی از قانون، نیازمند ولیفقیه هستند
📝 پرچمدار مقاومت «شهید سید حسن نصرالله» در مجموعه جلسات آموزشیای با موضوع «نظریه ولایت فقیه»، به شرح و تبیین اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) پرداخته است.
«خط رهبری» طی سلسه گفتارهایی محتوای این جلسات که تحت عنوان «درسهایی از ولایت فقیه» برگزار شده را به صورت مشروح منتشر میکند.
🔸 اما مسئله دوم این است تمام انسانهایی که اذعان دارند بر اینکه نیازمند #قانون هستند، با یک مسئله واضح دیگر روبهرو هستند و آن این است که چه کسی قانون را اجرا میکند؛ مثلا اگر به مدرسه رفتیم و قانونی را وضع کردیم اما مدیری در کار نبود، این قانون، دیگر به هیچ دردی نمیخورد و هرج و مرج تمام مدرسه را فرا میگیرد. دانش آموزان و معلمان هر کاری را که میخواهند انجام میدهند، بنابراین این مدرسه نیازمند کسی است که #قدرت داشته باشد تا قوانین را در آن اجرا کند. مثلا حضرت علی(ع) میفرماید: مردم ناگزیرند که #والی داشته باشند منظور این نیست که فقط احکام الهی را تبلیغ و تبیین کند بلکه احکام الهی را به اجرا در آورد، یعنی تمام انسانها برای بهرهمندی از قانون نیازمند کسی هستند که حاکم، والی، پادشاه و ... باشد که بتواند قوانین را #اجرا کند. پس تنها، داشتن قانون مشکلی را حل نمیکند.
🔹 قانون مسلمانان یک قانونی #الهی است و این قانونی است که خداوند متعال به رسولش، حضرت محمدبن عبدالله (ص) وحی کرده است. اسلام محمدی(ص)، دارای عقیدهای در مورد تکوین و تشریع است و تشریح شامل تمام چیزها میشود.
🔸 امام صادق(ع) میفرماید: هیچ واقعهای نیست مگر اینکه خداوند در آن حکمی نموده است؛ یک سوالی است که مطمئنا تمام اندیشمندان شیعه و سنی در این رابطه پاسخی منفی دارند و آن این است که آیا هر چیزی که حضرت محمد(ص) با خود آورد، فقط اختصاص به زمان پیامبر اکرم دارد؟ جواب این سؤال، خیر است؛ یعنی حلال محمد(ص) تا روز قیامت حلال است و حرام محمد(ص) تا روز قیامت حرام است. بنابراین مختص به زمان و مکان حضرت محمد(ص) نیست و دلیلش خلود و جادودانگی دین اسلام است، زیرا دستورات اسلامی #همیشه برای مسلمانان نو هست و کهنه نمیشود.
🔹 مسئولیت رسول اکرم (ص) فقط ابلاغ و تبیین احکام الهی نبود بلکه #ضمانت اجرای آنها را نیز برعهده داشتند، یعنی اگر کسی عمل زنا میکرد، او را میکشت یا اگر کسی قتلی مرتکب میشد، او را قصاص میکرد. یعنی قانون الهی را اجرا میکرد. بعد از زمان رسول خدا(ص)، مسلمانان مبنی بر اینکه شریعت و سنت محمد(ص) جاودانه است هیچگونه اختلافی با یکدیگر نداشتند و اختلاف آنها بر سر این بود که چه کسی بعد از رسول خدا(ص) حاکم و والی مسلمانان میشود. مسلمانان شیعه اعتقاد داشتند که بعد از رحلت پیامبر(ص)، به فرمان خدا علی(ع) #ولی_امر مسلمانان است. آنها با استناد به این آیه شریفه قرآن کریم که میفرماید: «إِنَّمَا وَلِیکمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیؤْتُونَ الزَّکاةَ وَهُمْ رَاکعُونَ»، یعنی ولىّ شما تنها خدا و پیامبر اوست و کسانى که ایمان آوردهاند، همان کسانى که نماز برپا مىدارند و در حال رکوع زکات مىدهند.
🔸 در کتب شیعه و سنی این حدیث به صورت #متواتر بیان شده است که منظور از آیه، علیبن ابیطالب(ع) است. در زمان غیبت صغری مشکلی وجود نداشت زیرا #امام_زمان(عج)، نواب اربعه نیز داشت که به مسائل مردم رسیدگی میکردند. اما آیا در زمان غیبت کبری این معقول و منطقی است که امام زمان(ع) به ما نگوید برای حل مشکلات خود به چه کسی مراجعه کنیم، بدون اینکه بگوید ولی و رهبر شما کیست؟ آیا او این طور ما را رها میکند و آیا این عمل منطقی است؟ امام زمان(ع) میدانست که شیعه در طول تاریخ با چه مشکلاتی روبرو خواهد شد و راه آنها را نیز بیان کرده است. آیا این عمل با عقل و منطق جور درمیآید که امام آنها را رها کند و به آنها نگوید چگونه مشکل خود را حل کنند؟ بنابراین در زمان #غیبت_کبری، نیازمند رهبری توانمند هستیم تا بتواند مشکلات را حل کند.
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | ذهن را به اینکه اهل تأمل باشیم، عادت بدهیم
📝 بعضی از ذهنها اهل کتابند؛ منتها کتاب آسان، کتابی که احتیاج به فکر کردن نداشته باشد. عیبی ندارد، این هم #کتاب_خواندن است، نفی نمیکنیم؛ اما بهتر از این شیوهی کتابخوانی، این است که انسان در مجموعهی کتابخوانىِ خود بتواند بیامیزد #کتاب_آسان را - فرض کنید رمان را، خاطره را، کتابهای تاریخی آسان را - با کتابهائی که احتیاج دارد به #فکر_کردن، مطالعه کردن؛ این نوع کتابها را باید وارد مقولهی کتابخوانی کرد. #ذهن را عادت بدهیم به این که اهل تأمل باشد، اهل تدقیق باشد؛ ذهن کار کند، در مواجههی با #کتاب فعالیت کند. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
➕ به مناسبت هفتهی کتاب و کتابخوانی
@rahbari_plus
🔰 #گفتار | تشریح شیوه تفسیر قرآن رهبر انقلاب توسط آیتالله دژکام:
❇️ حضرت آیتالله خامنهای مباحث عمیقِ تفسیری را با زبان قابل فهم برای عموم مطرح میکنند
🔹 رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی به عنوان یک صاحب سبک و اسلوب ویژه در کار قرآنی و #تفسیر، از سالهای پیش از انقلاب شناخته شده بودند، یعنی به نظر میرسد شخصیت ایشان به عنوان مفسر، قبل از شخصیت ایشان به عنوان یک فقیه، مطرح بوده و این مسئله خصوصا در حوزه #مشهد که حیطه فعالیت ایشان در یک مدت قابل توجهای بوده و بعدا در محیطهای علمی تهران و قم مشهود و برداشتهای عمیق ایشان از مفاهیم #قرآن_کریم در اذهان علماء و اهل فضل مطرح بوده است.
رهبر عزیز ما در این راستا، سبک خاص خود را دارند، گرچه میدانیم که ایشان در #فقاهت و در ادبیات عرب_که تفسیرهای ادبی خود سِنخی از تفاسیر هستند_ نیز خبره هستند، خصوصا در زمینه #ادبیات ایشان شاگرد ادیب نیشابوری بودهاند و واقعا توانمند هستند.
🔸رهبر معظم انقلاب، نقاد ادبی هستند و در زمینه تفسیر میتوانستند وارد این سبک و عرصه شوند، اما وقتی متون تفسیری رهبری را میخوانیم یا سخنرانیهای ایشان را بررسی میکنیم، میبینیم که معمولا ایشان از #آیات قرآن، استفاده و بهرهبرداری میکنند، ادبیات را حجاب و فیلتر نمیکنند که تفسیرشان از این کانال بگذرد، بلکه برای فهم عمیقتر قرآن کریم، ادبیات را ابزار میکنند و به همین شکل #فلسفه را، که ایشان در این زمینه هم بحمد الله بسیار قَدَر هستند، لذا فلسفه حجاب نمیشود بلکه ابزار است.
🔹رهبر انقلاب مطلب را با بیان اصطلاحات پیچیده به سمتی نمیبرند که عموم وقتی میشنوند متوجه نشوند و نیاز باشد کسی برای آنها توضیح دهد، بنده خصوصا در مباحث عرفانی میبینم که یک نکته خیلی ناب عرفانی را ایشان با زبانی بیان کرده که انسان اصلا در خط اصطلاح عرفانی نمیرود و نکته را میگیرد و این کار خیلی مهارت میخواهد؛ یعنی اگر کسی توانست حرفهای بسیار #عمیق را با بیانی بزند که عموم بفهمند، این اوج تسلط است وگرنه اصطلاحات را میتوان پشت سر هم ردیف کرد. این جهت هم در تفسیرات و هم در #بیانات ایشان خیلی برای بنده قابل توجه است و انسان به شعف میآید که حرف عالی عرفا را ایشان تبیین فرموده، اما از اصطلاحات سنگین استفاده نشده و مطلب از خود #آیه برداشت میشود.
«ابن هِشام انصاری» از دانشمندان ادبیات عرب در مقدمه کتاب «مغنی اللبیب عن کتب الاعاریب» گفته آمدهام مرواریدهایی که باید در #عمق دریا صید کنید در ساحل به شما بدهم تا زحمت نکشید؛ این تعبیر را شایسته است درباره تفاسیر ایشان به کار ببریم.
🔸بنده خیلی اوقات نگاه که میکنم میبینم که رهبری آن #برداشت_عمیق و عالی خود در باب مسائل مربوط به #اداره_کشور و اجتماع و مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی را از نگاه قرآن کریم و با برداشت از آیات مبارک قرآن انجام دادهاند.
امروز رأی رهبر معظم انقلاب حجت است، همانطور که در زمان امام خمینی (رحمت الله علیه)، رای امام (ره) حجت بود و خود رهبر معظم انقلاب (دام ظله)، نسبت به رای ایشان تسلیم بودند.
جامعه ما نیاز به این کار #ترویجی دارد که عدهای این اندیشههای والای رهبری را #تبیین کنند.
@rahbari_plus
🖼 #سخن_نگاشت | دروازهای به سوی جهان
➕ به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی| کتابخوانی: وظیفه ملی و واجب دینی
📝 «خط رهبری» به مناسبت روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار، جملات برگزیدهی رهبر معظم انقلاب درباره کتاب و کتابخوانی را بازخوانی میکند.
🔸 جای #کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 نقش کتاب یک نقش #بیبدیل است. ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
🔸 کتاب یک پدیده و یک موجود #ذیقیمت است. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 کتاب روزبهروز در جامعهی بشری #اهمیت بیشتری پیدا میکند. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔸 فرآیند #کمال بشری به وسیلهی کتاب تحقق مییابد. ۱۳۷۴/۰۶/۲۱
🔹 کتاب، دروازهیی به سوی گستردهی #دانش و معرفت است. ۱۳۷۲/۱۰/۰۴
🔸 کتاب یک #نوشیدنی_روح است و چنانچه مقوّی باشد، روح را تقویت میکند. ۱۳۷۲/۰۲/۲۱
🔹 کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای #کمال_بشری است.۱۳۷۲/۱۰/۰۴
🔸 کتابها معارف بشری است که ذهنها را برای بهتر فهمیدن، بهتر #اندیشیدن، و در موضع صحیحتری قرار گرفتن، آماده میکند.۱۳۷۰/۱۰/۰۴
🔹 هر جا با #کتاب سر و کاری هست، از لحاظ کیفیت روحی و وضع فکری، #تفاوت محسوسی وجود دارد. ۱۳۷۶/۰۸/۱۹
🔸 #انس_باکتاب، بسیار چیز باارزشی است. ۱۳۷۱/۰۲/۱۷
🔹 برای یک فرد، توفیق عظیمی است که با #کتاب، مأنوس و همواره در حال بهرهگیری از آن یعنی #آموختن چیزهای تازه باشد.۱۳۷۲/۱۰/۰۴
🔸 این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعىِ جدید و نوظهور، #کتاب منزوی خواهد شد، خطاست. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 کسی که با دنیای زیبا و زندگی بخش #کتاب، ارتباط ندارد بیشک از مهمترین #دستاورد انسانی و بیشترین معارف الهی و بشری محروم است.۱۳۷۲/۱۰/۰۴
🔸 هیچ وقت انسان از #کتاب مستغنی نیست. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 #کتابخوانی جزو کارهای اصلی زندگی است و اگر به این باور برسیم هیچ کاری، مانع کتابخوانی نخواهد شد. ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
🔸 حقیقت آن است که #کتاب یکی از ارزشمندترین فرآوردههای بشری و گنجینهی بزرگترین ثروتهای بشر یعنی #دانش و تحقیق است.۱۳۷۴/۰۶/۲۱
🔹 دین و دنیای بشر و جسم و جان انسان، به برکت #کتاب تأمین و تغذیه میشود ۱۳۷۴/۰۶/۲۱
🔸 ما به عنوان ملت ایران و به عنوان یک ملت مسلمان، ارتباطمان با #کتاب، ارتباط بنیانی و عمیق و کهن است. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 برای یک ملت، #خسارتی_بزرگ است که افراد آن، با #کتاب سر و کاری نداشته باشند۱۳۷۲/۱۰/۰۴
🔸 در جامعه اسلامی پذیرفتنی نیست که اکثریت مردم با #کتاب سروکار چندانی نداشته باشند۱۳۷۲/۱۰/۰۶
🔹 ایران به عنوان پرچمدار تفکر اسلامی است و اسلام در آن حاکمیت دارد باید در زمینه #کتابخوانی و نیز تولید و نقد کتاب ، سر آمد کشورهای جهان باشد. ۱۳۷۵/۰۸/۰۱
🔸 سرانهی مطالعهی #کتاب خیلی بیشتر از این باید باشد.۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 در جامعه باید سنت #کتابخوانی رواج پیدا کند.۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔸 توقع من از همه مردم این است که #کتاب و کتابخوانی را جدی بگیرند. ۱۳۷۵/۰۲/۲۲
🔹 ذهن را عادت بدهیم به این که اهل تأمل و تدقیق باشد؛ ذهن در مواجههی با #کتاب کار و فعالیت کند. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔸 باید جوری بشود که در سبد کالای مصرفی خانوادهها، #کتاب یک سهم قابل قبولی پیدا کند. ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 باید جامعه با #کتاب انس بگیرد. ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
🔸 اگر مردم عادت کنند تا از اوقات خود بخوبی برای #مطالعه استفاده کنند، جامعه به پیش رفته و ترقی خواهد کرد. ۱۳۷۵/۰۲/۲۲
🔹 یکی از کارهای بزرگ و مهم در سطح جامعه این است که تبلیغات #کتابخوانی همهگیر شود.۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔸 کاری کنیم که #کتابخوانی یک امر رائج بشود و کتاب از دست جوان ما نیفتد۱۳۹۰/۰۴/۲۹
🔹 من فکر میکنم اگر بتوانیم فرهنگ #کتابخوانی را در کشور رایج کنیم و در کنار آن، تولید کتاب را هم خوب گسترش دهیم، بخش عمدهای از #وظایف_فرهنگی دولت جمهوری اسلامی، بدین وسیله انجام خواهد گرفت. ۱۳۷۲/۰۲/۲۱
🔸 مردم ما #کتابخوان نیستند و این کتابنخوانی، نقص بسیار بزرگی است۱۳۷۱/۰۹/۰۴
🔹 مردمما، از معارفی که در کتابهاست #بینیاز نیستند و باید کتابها را بخوانند. ۱۳۷۱/۰۲/۱۷
🔸 مردمی که اهل #کتاب خواندن باشند، از لحاظ معلومات و ذکاوت و #هوشیاری، تفاوت میکنند با مردمی که با کتاب و مطبوعات اُنس نداشته باشند. ۱۳۷۱/۰۲/۱۷
🔹 #کتابخوانی را باید جزو عادات خودمان قرار دهیم. ۱۳۷۲/۰۲/۲۱
🔸 افرادی که کار روزانه دارند بخشی از زمان را ولو نیم ساعت برای #کتاب_خواندن بگذارند. ۱۳۷۲/۰۲/۲۱
🔹 #کتابخوانی چیزی است که برای یک ملت، فریضه است؛ #واجب و لازم است۱۳۷۱/۰۲/۱۷
🔸 امروز #کتابخوانی و علمآموزی نه تنها یک وظیفهی ملّی، که یک #واجب دینی است.۱۳۷۲/۱۰/۰۴
@rahbari_plus
🖼 #اطلاع_نگاشت | علامه زمان
🔸 مروری بر خصوصیات علامه طباطبائی براساس بیانات رهبر انقلاب
➕ به مناسبت سالروز درگذشت علامه طباطبایی
@rahbari_plus
7.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #نماهنگ | چرا پیروزی قطعی با جبهه مقاومت است؟
@rahbari_plus