📌هبوط ادم
-----
🔹آری اگر پدر و مادر بشر، به زمين نمیآمدند، كی ميتوانستند متوجه فقر، و ذلت، و مسكنت، و حاجت، و قصور، خود شوند؟ و چگونه بدون برخورد با تعب و زحمت و رنج زندگی، به روح و راحت در حظيرة القدس، و جوار ربّ العالمين میرسيدند؟ و برای جلوه كردن اسماء حسنای خدا، از عفو، و مغفرت، و رأفت، و توبه، و ستر، و فضل، و رأفت، و رحمت، موردی يافت نمي شد چون مورد اين اسماء حسنای خدا، گنهكارانند، و خدا را در ايام دهر نسيمهای رحمتی است، كه از آن بهرهمند نميشوند، مگر گنهكارانی كه متعرض آن شوند، و خود را در معرض آن قرار دهند.
پ.ن :حَظیرةُ القُدْس مکان ممنوعهای است که تا کسی به مقام قدس و طهارت نرسد نمیتواند داخل آن شود.
📚بخشی از کتاب تفسیر المیزان علامه طباطبایی رضوان الله علیه
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#پرسش #پرسمان #آموزه #معارف #قرآنی #قرآن
#فهم_قرآن #پلورالیزم #تکثرگرایی #دینی #پلورالیسم
🌷🌷🌷
🔰پلورالیزم و قرآن (5)
📌دیدگاه قرآن کریم درباره نظریه «پلورالیزم » (تکثرگرایی دینی ) چیست ؟
⏪۲ـ خود سوز بودن پلورالیزم
به نظر میرسد نظریه پلورالیزم و پذیرش حقانیت ادیان، وقتی پایش به قلمرو دین اسلام برسد یعنی مطابق مبنای خود بخواهد حقانیت اسلام را نیز بپذیرد، دست به انتحار زده است. توضیح اینکه پذیرفتن حقانیت دین یهود یا مسیح هیچ منافاتی با پذیرش حقانیت ادیان دیگر ندارد بلکه چه بسا مطابق اصول یهود و مسیح نیز باشد چرا که در آنها وعده و بشارت ظهور دین بر حق پسین داده شده است و شخص معتقد به پلورالیزم میتواند بعد از پذیرش حقانیت یهود و مسیح سراغ ادیان دیگر برود؛ امّا وقتی آیین اسلام را نیز یکی از ادیان بر حق معرفی میکند معنای آن این است که اسلام و اصول مسلم آن نیز برخاسته از حقیقت است. در اینجاست که با یکی از اصول مسلم اسلام یعنی اصل "نسخ" ـ که بر انقضاء حقانیت ادیان پیشین دلالت میکند ـ مواجه میشود. در این صورت، اگر آن را نیز بپذیرد، لازمهاش دست کشیدن از ادعای تعدد ادیان است. شهید مطهری در این زمینه گفته است:
"لازمه ایمان به همه پیامبران این است که در هر زمانی تسلیم شریعت همان پیامبری باشیم که دوره اوست، و قهرا لازم است در دوره ختمیه آخرین دستورهایی که از جانب خدا به وسیله آخرین پیامبر رسیده است عمل کنیم و این لازمه اسلام یعنی تسلیم شدن به خدا و پذیرفتن رسالتهای فرستادگان اوست."۱۲
⏪۳ـ حکم عقل به پیروی از پیام آخر
بعد از پذیرفتن حقانیت ادیان در عرض هم، عقل دلیلی دیگر برای انتخاب اسلام مییابد و آن اینکه عقل حکم میکند که مکلّف، پیام و تکلیف آخر مولی را برای خود مبنای عمل و حجت قرار دهد. از این رو میباید اسلام را برگزید.
"لازمه تسلیم خدا شدن پذیرفتن دستورهای اوست و روشن است که همواره به آخرین دستور خدا باید عمل کرد و آخرین دستور خدا همان چیزی است که آخرین رسول او آورده است."۱۳
ادامه دارد...
========
۱۲. عدل الهی، ص ۲۶۸.
۱۳. عدل الهی، ص ۲۷۱.
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#معرفی_کتاب #تفسیر_موضوعی #پیام_قرآن #آیت_الله_مکارم_شیرازی #مکارم_شیرازی #مکارم
🔰معرفی کتاب تفسیری پیام قرآن (4)
📌سیری درکتاب « پیام قرآن » اثر ارزشمند حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)
✅نبوت عامه
مولف اثر در جلد هفت کتاب «پیام قرآن» اهمیت نبوت عامه را مورد توجه قرار می دهد و توجه به اصول کلی دعوت انبیا را یکی از نکات مهم بر می شمرد که از هماهنگی خاصی برخوردار بوده، و نشان میدهد تا چه حد سلسله جلیله پیامبران خدا به صورت یک خیل عظیم متحد و منسجم در میان انسانها عمل می کرده اند.
🔹به تعبیر دیگر: میتوان آنها را با هیئت علمی یک دانشگاه تشبیه کرد که با برنامه ریزی دقیق، تعلیم دانشجویان را از نخستین تا آخرین کلاس به طور منسجم و هماهنگ کلاس به کلاس انجام میدهند.
🔹مسلم است که این هماهنگی هرگز منافاتی با نسخ ادیان به وسیله یکدیگر ندارد، همانگونه که برنامه های کلاسی یک دانشگاه سال به سال عوض میشود، کتابهای سال اول کارآیی برای سال دوم ندارد و کتابهای سال دوم مناسب سال سوم نیست، در عین حال اصول کلی تمامی آنها هماهنگ است، همچنین این مسئله منافاتی با تفاوت درجات انبیا به خاطر تفاوت مسئولیت های آنها ندارد.
🔹به بیان معظم له این هماهنگی در اصول کلی از یکسو ما را به خطوط اساسی ادیان الهی آشنا می سازد، و بر آنها تاکید میکند، و از سوی دیگر حقانیت دعوت آنها را واضح میکند و از سوی سوم این مسئله میتواند معیاری برای شناخت پیامبران راستین از مدعیان دروغین باشد، زیرا هماهنگی آنها با پیامبران شناخته شده پیشین به عنوان یک قرینه قابل قبول مطرح خواهد شد.
🌷🌷🌷
ادامه دارد....
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
🔰#مثالهای_قرآن ۱۱۳
#مثل #اصحاب #قریه #مرسلون #امثال #پیامبران #بشر #فال #تطیُّر #رحمن #مسرفون
⏪31- مَثَل اصحاب قریه
قَالُوَّاْ إِنَّا تَطَیَّرْنَا بِکُمْ لَبِن لَّمْ تَنتَهُواْ لَنَرْجُمَنَّکُمْ وَلَیَمَسَّنَّکُم مِّنَّا عَذَابٌ اءَلِیمٌ قَالُواْ طَّبِرُکُم مَّعَکُمْ اءَبِن ذُکِّرْتُم بَلْ اءَنتُمْ قَوْمٌ مُّسْرِفُونَ(یس 19)آنان به (رسولان ) گفتند : ما شما را به فال بد گرفته ایم (و وجود شما را شوم می دانیم ) و اگر (از این سخنان ) دست برندارید ، شما را سنگسار خواهیم کرد و مجازات دردناکی از ما به شما خواهد رسید . (رسولان ) در پاسخ گفتند : شومی و (نحسی ) شما از خود شماست اگر درست بیندیشید ، بلکه شما گروهی اسرافکارید))
☑️1- فال بد و نحوست حربه ضدّ دیانت (ادامه نکته اول)
اتّهام ((نحوست )) از حربه های دیرینه ای است که دشمنان در طول تاریخ ، در برابر پیامبران و پیروانشان بدان متوسّل شده و مردم ساده لوح و سطحی نگر را نسبت به رهبران الهی و مبلّغان و مروّجان دینی ، دلسرد و بدبین می کنند ؛ رژیم منحوس پهلوی نیز ، برای مقابله با روحانیّت از همین حربه استفاده می کرد و تا اندازه ای این سوژه برای پیشبرد اهداف شومشان مؤ ثر واقع شده بود ، چنانکه امام خمینی قدّس سرّه در کتاب ((کشف الاسرار)) که در زمان طاغوت آن را نوشته اند ، در این باره می فرماید :
((ملاّها از همان روزهای اوّل تصدّی ، رضاخان را بر خلاف مصالح کشور تشخیص دادند و تا توانستند عمومی و وقتی نشد مخفیانه و خصوصی فسادهای خانمان سوز او را به مردم گوشزد کردند ولی تبلیغات آن دسته به توسط روزنامه های آن روز که ننگ ایران بودند و امروز نیز بعضی از آنها بازیگر می دانند آنها را ، از نظر مردم ساقط کرد تا آنجا که آنها را سوار اتومبیل نمی کردند و هر عیبی اتومبیل می کرد از قدم آخوند می دانستند)) .
امام امّت رحمه اللّه بعد از پیروزی انقلاب نیز در موارد مختلف ضمن سخنانشان به این مطلب اشاره نمودند ، از جمله در سال 1357 طی سخنان مبسوطی دراین زمینه فرمودند :
((مقالاتی که می نوشتند مقالاتی بود که به ضدّ روحانیّت بود و آن وقت با کمال وقاحت می نوشتند و تبلیغات می کردند ، همه گروه ها را وادار کرده بودند که به ضدّ این طایفه انجام وظایف خودشان را بدهند . . . در آن وقت این نقشه ای که آنها (بر ضدّ روحانیّت ) کشیده بودند و احتیاط این بود که مبادا آخوندها یک کاری بکنند ، حالا که دیدند آخوندها با دعوت خودشان و با همراهی همه قشرهای ملّت از دانشگاه گرفته تا بازار ، تا کارگر و تا کشاورز ، همه اینها باهم بودند و یک همچو کار بزرگی را کردند ، حالا بیشتر از آن وقت در صدد هستند . . . که ملّت را از این طایفه (روحانیت ) جدا کنند و دانشگاه را از مدرسه (علمیّه ) جدا کنند و بلکه همه قشرها را باهم بد بین کنند و به جان هم بیندازند))
ادامه دارد....
🌱🌱🌱
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔰درس پنجم:كاتبان وحى (ادامه درس)
🔹ظاهراً اين افراد از جمله كسانى بودند كه در ميان عرب آن روز با سواد بودند و خواندن و نوشتن مىدانستند و در مواقع ضرورت، گاه و بى گاه حضرت براى نوشتن از آنان استفاده مىكردند؛ ولى كاتبان رسمى سه نفر ياد شده و ابن ارقم بودند. ابوعبدالله زنجانى تا بيش از چهل تن را جزء كاتبان وحى شمرده ٢ كه ظاهراً هنگام ضرورت از وجود آنان استفاده مىشد.
🔹شيوۀ كتابت در عهد رسالت بدينگونه بود كه بر هرچه يافت مىشد و امكان نوشتن روى آن وجود داشت، مىنوشتند؛ مانند:
١. عُسُب: (جمع عَسِيب) جريدۀ نخل، چوب وسط شاخههاى درخت خرما كه برگهاى آنرا جدا مىساختند و در قسمت پهن آن مىنوشتند؛
٢. لِخاف: (جمع لَخْفه) سنگهاى نازك و سفيد؛
٣. رِقاع: (جمع رُقعه) تكههاى پوست، برگ و يا كاغذ؛
٤. ادُم: (جمع اديم) پوست آماده شده براى نوشتن؛
🔹آيات پس از نوشته شدن، نزد پيامبر صلى الله عليه و آله و در خانۀ ايشان ضبط و نگهدارى مىشد. گاهى برخى از صحابه مىخواستند سوره يا سورههايى داشته باشند، آنها را استنساخ كرده و بر روى تكههاى برگ يا كاغذ مىنوشتند و نزد خود نگه مىداشتند و معمولاً در محفظههاى پارچهاى به ديوار مىآويختند. ١آيهها بهگونهاى منظم و مرتب در هر سوره ثبت مىگرديد و هر سوره با نزول بسماللّه آغاز يافته و با نزول بسماللّه جديد، ختم آن سوره اعلام مىشد و سورهها با اين رويه، هر يك جدا و مستقل از يكديگر ثبت و ضبط مىگرديد. البته در عهد رسالت، هيچگونه ترتيبى بين سورهها صورت نگرفت و سورهها مستقل از هم نگهدارى مىشدند.
🔰پرسش
١. امّى بودن به چه معناست؟ و توضيح دهيد كه آيا امّى بودن بهمعناى ناتوانى پيامبر صلى الله عليه و آله در خواندن و نوشتن است؟
٢. كاتبان تراز اول وحى را نام ببريد.
٣. اولين كاتب وحى در مكه و اولين كاتب وحى در مدينه چه كسانى هستند؟
٤. شيوه كتابت در عهد رسالت چگونه بود و بر چه چيزهايى مىنوشتند؟
٥. چه كسى آيات را پس از نزول، نگهدارى مىكرد؟
آموزش علوم قرآنی، صفحه 38
ادامه دارد...
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
03-mohebbat be khoda va baraye oo.mp3
6.66M
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه #اخلاق #تزکیه #مصباح
🔊مرحوم آیت الله #مصباح_یزدی (رضوان الله علیه) با موضوع محبت به خدا
🍀🍀🍀
🖥برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های اصیل دینی خالصانه تلاش کنیم.
☘️☘️☘️ @rahighemakhtoom
📌نماز
---------------------------------------
◾️امام علی عليه السلام :
لَو يَعلَمُ المُصَلِّي ما يَغشاهُ مِن جَلالِ اللّه ِ ما سَرَّهُ أن يَرفَعَ رَأسَهُ مِن سُجودِهِ .
اگر نمازگزار بداند كه چه هاله اى از جلال خدا او را فرو مى پوشاند، هرگز دوست ندارد كه سر خود را از سجده اش بر دارد
◽️پ.ن :
همهکس کشیده محمل به جناب کبریایت
من و خجلت سجودی که نکرده ام برایت
نه به خاک دربسودم نه به سنگش آزمودم
بهکجا برم سری راکه نکردهام فدایت؟!
#جناب_بیدل
@rahighemakhtoom
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔰 نتیجه سر باز زدن از بندگی خدا
💠 اینکه یک کسی می گوید: من هر چه بخواهم می کنم، یعنی دل من هر چه فتوا داد، من اطاعت می کنم؛ اینجاست که حضرت فرمود: (عبد الشّهوه اذّل من عبد الرّق)*. یعنی اگر کسی بنده زرخرید دیگری باشد، گاهی ممکن است یوسف وار از چاه به جاه برسد؛ ولی اگر عبد الشّهوه بود، حتماً از جاه به چاه می افتد!
بنابراین انسان نمی تواند بگوید من برابر با #قانون کار نمی کنم؛ اگر #قانون_الهی را به عنوان #عبودیت_حق نپذیرفت، یعنی تحت #ربوبیت ربّ مطلق نبود؛ ناچار به ارباب و رعیتی هوا و هوس تن در می دهد، هر چه را که هوای او تدوین کرد اطاعت می کند؛ لذا می گوید: من هر چه میل دارم، می کنم!!
-----------------------------------------------
📌 عوالی اللآلی / جلد ۱ / صفحه ۲۷۳
📋 برنامه تلویزیونی (قرآن و زمان)
📆 قم ؛ ۱۳۷۹
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#عبودیت
#بندگی_خدا
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تفسیر دو سوره تکویر و تکاثر جهت مسابقه کتابخوانی.pdf
1.4M
🔆مسابقه کتابخوانی
🔳 زمان مسابقه : روز جمعه ۲۴ دی
🎁 شش جایزه چهارصد هزار ریالی معادل چهل هزار تومن وجه رایج مملکت به قید قرعه
💠خیر مقدم به اعضای جدید صفحه قرآنی رحیق که بهترین مجموعه قرآنی ، در زمینه تفاسیر و پژوهش های قرآنی در ایتا را انتخاب کردند.💐
سطح مسابقه : آسان
#امام_زمان
#حاج_قاسم
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💥 در محضر قرآن باشیم
انشاءالله به حول و قوه الهی بدین صورت برنامه داشته باشیم که شبانهروز یک وقتی خاص را در محضر قرآن باشیم ... حال ، هر کسی یک وقتی را خودش قرار بدهد که در آن وقت مخصوص، به مراتب شدیدتر از این درس [متعارف و کلاسی] در محضر قرآن باشید که آن کتاب الهی با این کتابها اصلاً به قیاس در نمیآید و در آن وقت خاص قرآنیتان هر چه که پیش آید ، بگویید که : کار دارم. مثل اینکه برای این درس و درس های دیگر تقیّد دارید در آنجا شدیدتر از این را تقیّد داشته باشید و به هر کسی به راحتی بگویید که : درس دارم.
وقتی پرسیدند که : در این ساعت چه درسی داری ؟
در جواب بگو : قرآن دارم. قرآن میخوانم و با آن محشور میشوم.
اگر گفتند : استادتان کیست؟
بگویید : خداست. و واقعاً در پیشگاه خداوند تعالی به قرائت و حشر با کتاب او بپردازید . .... . درس قرآن برای شما همیشه ادامه داشته باشد و تعطیلی نداشته باشید .... اگر به کام دلتان نرسیدهاید ، دیگر هرچه میخواهید به من بفرمایید ، بفرمایید!!
📚دروس شرح فصوصالحکم قیصری / علامه حسنزاده آملی / جلد۲/ فصل۷
💥💥💥
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تسنیم #تفسیر_قرآن #تفسیر_تخصصی #سوره_بقره #بقره
#آیت_الله_جوادی_آملی
📙تفسیرتسنیم جلد دوم نگاشت :(208)
آیه 16 - اولئك الذين اشتروا الضلاله بالهدى فما ربحت تجارتهم و ما كانوا مهتدين.
🔅🔅🔅
📌لطایف و اشارات
⏪5- نمونه اى از فروش جان و خريد رضوان
فداكارى بزرگ اميرمومنان (عليه السلام) در ليله المبيت كه از هستى خود گذشت و به استقبال ضربه هاى شمشير مهاجمان چهل قبيله حجاز رفت، بهترين نمونه فروختن جان براى رسيدن به رضوان و لقاى الهى بود و از اين رو آيه كريمه (و من الناس من يشرى نفسه ابتغاء مرضات الله...) درباره او نازل شد. در اين داد و ستد، آن حضرت (عليه السلام) جان شريف خود را به بهاى لقاى مهر و رضوان الهى فروخت و چون اين فداكارى از بهترين عبادات حضرت بود كه خود درباره عباداتش مى فرمايد: ما عبدتك خوفا من نارك ولا طمعا فى جنتك لكن وجدتك اهلا للعباده فعبدتك خداى سبحان نيز در تبيين آن هرگز سخنى از دسيابى به بهشت يا رهايى از آتش به ميان نياورد، بلكه هدف آن را ابتغاء مرضات الله دانست.
⏪6- معبد، بازار تجارت با خدا
بيشترين تعبير درباره تجارت معنوى انسانها با خدا در قرآن كريم به صورت بيع، شراء و اشتراء است و شايد تعبير بيع از معابد ترسايان نيز ناظر به همين معنا باشد: (ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهمدت صوامع وبيع وصلوات و مساجد) مراكز عبادى، بازارى است كه انسانها جان و مال خود را در آن جا مى فروشند و لقاى خدا را مى خرند و اگر قانون نباشد تا مانع تجاوز متجاوزان گردد، آنان با منهدم ساختن مراكز عبادت، انسانها را به بردگى و بندگى خود مى كشاند؛ زيرا تنها پايگاهى كه مانع سلطه پذيرى انسان است، مراكز عبادت است.
اگر تهاجم متجاوزان گرفته نشود، نه صومه اى باقى مى ماند تا راهب منزوى در آن به رهبانيتش بپردازد و نه بيعه تا ترسيان در آن جا با خدا بيعت كنند و به داد و ستد با خدا بپردازد.
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
Al-Insan - 05 ss.mp3
6.03M
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_انسان
#سوره_انسان #انسان
🔅🔅🔅
💢 تفسیرصوتی سوره الانسان
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه پنجم
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom