معرفی تفاسیر قرن پانزدهم.pdf
632.9K
#مقاله 35
#علوم #قرآنی #قرآن #قرن_پانزدهم
#تفسیر #تفاسیر
📝 موضوع:معرفی #تفاسیر قرن پانزدهم(ه ق)
🌴🌴🌴
📋 فرازی از مقاله
☑ آیات مشکله قرآن
اثر سید هادی خسروشاهی (متولد 1317 ش)، با همکاری آیه الله جعفر سبحانی از محققین معاصر. این تفسیر در یک جز به زبان فراسی و شیوه ادبی و استدلالی شامل بخشی از قرآن کریم است. مولفان قسمتی از آیات مورد نظر خویش را گردآوری نموده سپس به شرح و تفسیر و تاویل آن پرداخته اند. آقای بهاالدین خرمشاهی در منشا و سبک این تفسیر در تفسیر و تفاسیر جدید آن را نقد و ردی بر آیات مشکله حاج یوسف شعار توصیف کرده است. این کتاب در تهران چاپ و منتشر شده است. منابع : تفسیر و تفاسیر جدید، 37؛ فهرست کتابهای چاپی فارسی، 1/1385؛ مولفین کتب چاپی فارسی و عربی، 6/720.
🌱🌱🌱
🔅 دوستان عزیز #وقت بگذارید برای رونق بازار #دین همیشه این #فرصت ها در اختیار نیست.
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآن
@rahighemakhtoom
نزاهت انبياء و اولیاء علیهم السلام.mp3
4.91M
23ذیقعده روز زیارتی حضرت امام رضا علیه السلام
🔹 نزاهت انبياء و اولیاء علیهم السلام
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
ذی القعده روز زیارتی #امام_رضا_علیه_السلام
▫️ حدَّثَنِی حَكِیمُ بْنُ دَاوُدَ بْنِ حَكِیمٍ عَنْ سَلَمَةَ بْنِ الْخَطَّابِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ بَكْرِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ هِشَامٍ عَنْ رَجُلٍ مِنْأَصْحَابِنَا عَنْهُ قَالَ: إِذَا أَتَیتَ الرِّضَا عَلِی بْنَ مُوسَى ع فَقُلِ:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِی بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِی النَّقِی وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلَاةً كَثِیرَةً نَامِیةً زَاكِیةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّیتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیائِكَ.
📚 كامل الزیارات، ص308 و 309؛ البلد الأمین و الدرع الحصین، ص283؛ المصباح للكفعمی (جنة الأمان الواقیة)، ص493.
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآن
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۷۵ – ۷۴ #سوره_انبیاء
📌#صراط_مستقیم
#سالک الی #اللّه اگر درست حرکت کند و از #صراط #مستقیم خارج نشود، خدای تعالی او را از میان مردم #فاسق #نجات می دهد و او را با آنها #عذاب نمی کند.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#یک_نکته_از_این_معنی
#پرسش
📌#آواز خوانی قرآن
🔹#غنا در لغت و اصطلاح: بدون مَدْ به معناي بينيازي ولي با مَدْ همان آواز خواندن است. بعضي هم به معناي آواز و يا كشيدن آواز معني كرده اند. بعضي به معناي نيكو كردن صوت و يا نازك نمودن آن معني نمودهاند.
🔹غنا در اصطلاح فقهاء عبارت است از كشيدن صدا و آواز، با دو شرط يكي اينكه داراي رفت و برگشت و گردانيدن آواز در حلق باشد. و ديگري طربآور باشد، يعني: در انسان حالت سبكي خاصي بوجود آورد، كه باعث شدت حزن و يا خوشحالي زياد ميشود و بعضيها قيد لهوي بودن را نيز اضافه نمودهاند.
🔹#تجويد در لغت و اصطلاح: تجويد در لغت بمعناي «تحسين ـ نيكوگردانيدن و تكميل» آمده است و در اصطلاح اداء حرف از مخرجش همراه با مراعات صفات حرف در حالت انفراد، (= اعطاي حق حرف). صفات حروف حالاتي است كه براي حرف در تركيب با حروف ديگر و حركات مخلتف پيش ميآيد، مانند تفخيم، و ترقيق، ادغام، اظهار (= اعطاي مستحق حروف) و ...
🔹 #ترتيل در لغت و در اصطلاح: #ترتيل در لغت عبارت است از «نظم و ترتيب در كلام» «رتّل الكلام» يعني سخن را خوب بيان كردن و قواعدش را مراعات نمودن.
🔹و ترتيل در اصطلاح قرائت عبارت است از خواندن قرآن بطور منظّم و با تأني و شمرده و همراه با تدبّر در معاني به طوري كه تمامي قواعد رعايت شود.
🔹 مرحوم علامه ميگويد: «ترتيل، خواندن قرآن است به صورتي كه حروف روشن و پشت سرهم اداء شوند.
🔹 حضرت علي - عليه السلام- در مورد ترتيل فرمودهاند: «الترتيل اداء الحروف و حفظ الوقوف؛ ترتيل حروف را درست اداء كردن و وقفها را مراعات نمودن است»و در جاي ديگر فرمودهاند: «#ترتيل يعني آن را به طور روشن بيان كن، نه مانند اشعار سريع و پشت سرهم بخوان و نه مانند دانههاي شن آن را پراكندهساز و بلكه چنان بخوان كه دلهاي سنگين را با آن بكوبي و بيدار كني، هرگز هدف شما اين نباشد كه حتماً به آخر سوره برسيد.»
🔹امام صادق - عليه السلام- فرمود: «ترتيل آن است كه در آيات مكث كني (در آيات #بهشت، بهشت را از خدا بخواهي) و با صداي خوب آن را بخواني.»
🔹 #غنا را فقها حرام ميدانند ولي به تجويد و ترتيل سفارش شده است، به عنوان نمونه براي هر يك روايتي ذكر ميشود.
دربارة تجويد و نيكو خواندن، پيامبر اسلام فرمود: «براي هر چيز زيبايي است و زيبايي قرآن صداي خوش است»
و در روايت ديگر آمده است كه «علي بن الحسين - عليه السلام- داراي بهترين و زيباترين صدا در خواندن قرآن بودند». قرآن نيز دستور داده است كه قرآن را با ترتيل تأمّل و مكث بخوانيد.
🔹بنابراين #غنا، گرداندن صوت است در حلق «ترجيع» به گونهاي كه در انسان طرب و خفّت ايجاد كند، آن هم خفتي كه انسان را در وادي لهويات و گناه سوق ميدهد، امّا تجويد، زيبا خواندن است كه در آن طرب و مطرب بودن وجود ندارد، لذا اگر كسي قرآن را به صورت غنايي بخواند حرام است، ولي صوت زيبا اشكال ندارد، اين حالتي است كه هر كس خودش بخوبي ميتواند تشخيص دهد. تجويد و با صداي خوش خواندن ممكن است براي كسي با غنا اشتباه شود ولي چنان كه گفتيم غنا طربآور است ولي تجويد طرب آور نيست.
📚معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
۱ـ ساز و آواز، سيد مرتضي علم الهدي.
۲ـ حلية القرآن، سيد محسن موسوي، ص ۵ ـ ۲۷ .
۳ـ تفسير نمونه، آيت الله مكارم شيرازي و همكاران، ج ۲۵، ص ۱۶۶ ـ ۱۷۳ .
۴ـ ترجمة تفسير صافي، مرحوم فيض كاشاني، ج ۱، مقدمة ۱۱.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#یک_نکته_از_این_معنی
#علوم_قرآنی
📌نگاهی اجمالی به #تفاسیر قرن اول (۷)
🔰نقط القرآن.
تفسیر تنقیط القرآن یا تفسیر نحو قرآن، از مفسر و نقطه گذار قرآن ابوالاسود الدؤلی. وی ظالم بن عمرو معروف به ابوالاسود الدؤلی است که در 69 ق در سن 85 سالگی درگذشت.
🔹 ادیـب مـتـکـلـم خـطـیـب واضـع عـلم نحو و از محدثان تابعین از شاگردان و اصحاب حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) بود (دایرة المعارف تشیع، 1/379).
🔹 وی نـخـسـتـین کسی است که قرآن کریم را نقطه گذاری کرده و قرآن را از تحریف مصون نگاه داشت.
🔹 نحو را از این جهت نحو خوانند که هنگامی که حضرت علی (ع) چیزی از اصول آن را به ابوالاسود می آموخت او اجازه خواست که چیزی مانند و به نحو آن بسازد و از این جهت آن را نحو نامیدند.
📚مـنـابـع : جـز آنچه در جلد اول دایرة المعارف تشیع، ص 308 آمده، اعیان الشیعة، 288 و 7/403؛ اخـبار سیرافی، 13 - 22؛ جامع الرواة، 1/423؛ رجال، ابن داود، 39؛ رجال، طوسی، 46؛ الفهرست، ابن الندیم، 69 به بعد؛ معجم رجال الحدیث، 9/171؛ معجم الشعراء، 67.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
📌#کفاره_گناهان
در روايات اسلامى امور زيادى به عنوان #كفارۀ گناه ذكر شده است؛ از جمله:
فقر، بيمارى، ترس از حاكم ظالم، خسارات مالى، غم و اندوه، ترس و وحشت، سجدههاى طولانى، انجام حج و عمره، زيارت قبور معصومان عليهم السلام مخصوصاً زيارت امام حسين عليه السلام و صلوات بر محمد و آل محمد.
پیام امیر المومنین ج ۱۲. آیتالله مکارم شیرازی
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#تفسیر_تسنیم_جلد_دوم (154)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_بقره #بقره
#تفسیر
#تسنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
✳آیه 7 - ختم الله على قلوبهم و على سمعهم و على ابصرهم غشوه ولهم عذاب عظيم
☑لطايف و اشارات
⏪ 5- كافران و موانع سير در آيات آفاقى و #انفسى
يكى از راههاى خداشناسى، شناخت آيات #آفاقى و انفسى، يعنى جهان شناسى و خودشناسى است: (و فى الارض آيات للموقنين # وفى انفسكم افلا تبصرون) و كافران، هم راه #جهان شناسى را به خود بسته اند و هم راه خودشناسى را مسدود كرده اند.
قرآن كريم درباره آنان مى فرمايد: (انا جعلنا فى اعناقهم اغلا لا فهى الى الاذقان فهم مقمحون# وجعلنا من بين ايديهم سدا و من خلفهم سدا فاغشيناهم فهم لا يبصرون و سواء عليهم ءانذرتهم ام لم تنذرهم لا يومنون) غلهايى كه بر گردن كافران است و تا چانه هايشان برآمده، آنان را مقمح، يعنى سر به هوا ساخته و حلقه هاى آهن سردى كه بر گردنشان آويخته ره آورد سيئات آنهاست ؛ چنين انسانى نمى تواند سر فرود آورد و خود را ببيند تا خويشتن را بشناسد و خودشناسى را سرپلى براى خداشناسى قرار دهد. همچنين او ديوار عظيمى در پيش رو و پشت سر دارد كه مصالح آن جدار غليظ، محصول #هواپرستى است و اين ديوار و پرده اى كه بر چشمانشان آويخته مانع جهان شناسى و #سير در آفاق جهان #هستى است.
🌴🌴🌴
🔅 دوستان عزیز #وقت بگذارید برای رونق بازار #دین همیشه این #فرصت ها در اختیار نیست.
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (90)
#قرآن #کارگزاران #فرهنگی
🔆🔆🔆
⏪ 61- اولویت گزاری
فَمَا ءَامَنَ لِمُوسىَ إِلَّا ذُرِّيَّةٌ مِّن قَوْمِهِ عَلىَ خَوْفٍ مِّن فِرْعَوْنَ وَ مَلَايْهِمْ أَن يَفْتِنَهُمْ وَ إِنَّ فِرْعَوْنَ لَعَالٍ فىِ الْأَرْضِ وَ إِنَّهُ لَمِنَ الْمُسْرِفِينَ(یونس/83)
از بيم آزار فرعون و مهتران قوم او، جز گروهى از آنها به موسى ايمان نياوردند. و فرعون در زمين برترى مىجست و او از گزافكاران بود.
🌱🌱🌱
1. زمينه ى تحوّل فكرى و گرايش به حقّ، در نوجوانان بيشتر است، چون قلبى پاك دارند و تعلّقاتشان به مال و مقام كمتر است. «آمَنَ» ... «ذُرِّيَّةٌ مِنْ قَوْمِهِ»
2. ايمان راسخ، هرگز در محيط بد، نظام فاسد، اقتصاد و تبليغات ناسالم و محيط رعب، سست نمىشود. «آمَنَ» ... «عَلى خَوْفٍ»
🌴🌴🌴
🔅 دوستان عزیز #وقت بگذارید برای رونق بازار #دین همیشه این #فرصت ها در اختیار نیست.
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآن
@rahighemakhtoom