حکمت ۱۹۸ تا ۲۰۰ استاد صادقی.mp3
8.76M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
📚شرح و تفسیر حکمت ۱۹۷ و ۱۹۸ (کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد میرزا مهدی #صادقی (ره)
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
حکمت 127 نهج البلاغه.mp3
5.55M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
📚شرح و تفسیر حکمت۱۲۷(کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین #محمدی شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
@rahighemakhtoom
14.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نگاشت_صوتی ۱۶۶
#زندگی_مومنانه
#مفاتیح_الحیات
#زندگی_قرآنی
☑️ زیر ساخت سبک زندگی مومنانه - یاد گیری و دانش اندوزی (جلسه ۱۸)
#فریضه_عمومی
#نشانه_های_حلال_و_حرام
#لوجه_الله
🌱🌱🌱
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۵۴ – ۵۳ #سوره_قصص
📌# ایمان به #آیات الهی
#سالک الی #اللّه وقتی که آیات الهی بر او #تلاوت می شود به آنها ایمان می آورد و #حقیقت را تصدیق می کند و #تسلیم اوامر الهی می گردد و از آن چه خدای تعالی به او داده است #انفاق می کند. لذا خدای تعالی به خاطر این عملش #اجرش را دو برابر می دهد و بدیهای او را به خاطر اعمال خویش از بین می برد.
🌷🌷🌷
💢نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (118)
#قرآن #کارگزاران #فرهنگی
📌 ویژگی های فردی کارگزار فرهنگی
🌴🌴🌴
⏪ 25- اتقان درپاسخ گویی و متانت در برخورد رفتار با مخالفان
قَالَ يَاقَوْمِ لَيْسَ بىِ ضَلَالَةٌ وَ لَاكِنىّ رَسُولٌ مِّن رَّبّ الْعَلَمِينَ(61/اعراف)
گفت: اى قوم من، گمراهى را در من راهى نيست، من پيامبرى از جانب پروردگار جهانيانم.
قَالَ يَاقَوْمِ لَيْسَ بىِ سَفَاهَةٌ وَ لَاكِنىِّ رَسُولٌ مِّن رَّبِّ الْعَلَمِينَ(اعراف/67)
گفت: اى قوم من، در من نشانى از بيخردى نيست، من پيامبر پروردگار جهانيانم.
🌱🌱🌱
1 پيامبران با سختترين و صريحترين تبليغات، جوسازىها، مخالفتها و تهمتها رو به رو بودهاند. «ضَلالٍ مُبِينٍ»، «سَفاهَةٍ» ... «الْكاذِبِينَ» در راه ارشاد مردم، بايد تحمّل شنيدن زشتترين سخنان را داشته باشيم.
2 سعه ى صدر و بزرگوارى انبيا تا آنجاست كه پس از آن همه جسارت باز با مهربانى مىگويند: اى قوم من. «يا قَوْمِ»
3 از خويش نفى تهمت كنيم، ولى حقّ نداريم تهمت را به سوى ديگران سوق دهيم. «لَيْسَ بِي سَفاهَةٌ»
4 انبيا حتّى ذرّهاى و لحظه اى كارى را كه معقول نباشد انجام نمى دهند. «لَيْسَ بِي سَفاهَةٌ» (در ادبيات عرب، هر گاه نكره در كنار نفى قرار گيرد، نفى عموم است، يعنى در هيچ زمانى من كار سفيهانه نكرده ام.)
6 آنكه به هدف خود ايمان دارد و از پشتوانه ى الهى برخوردار است، در برابر برخورد بد ديگران آرام برخورد مىكند. «لَيْسَ بِي سَفاهَةٌ»
7 مربّى و مبلّغ، نبايد وظيفه ى اصلى را فراموش كند. «لكِنِّي رَسُولٌ»
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تسنیم #تفسیر_قرآن #تفسیر_تخصصی #سوره_بقره
#آیت_الله_جوادی_آملی
📙تفسیرتسنیم جلد دوم نگاشت :(195)
آیه 14- و اذا لقوا الذين ءامنوا قالوا ءامنا و اذا خلوا الى شيطينهم قالوا انا معكم انما نحن مستهزئون
آیه 15- الله يستهزى بهم و يمدهم فى طغيانهم يعمهون
تفسير
🔘شياطينهم: هر موجود مكار، شرور و گريزان از حق شيطان است و از اين رو بر ابليس، شيطان شده است.
🔘مستهزون: تحقير و اهانت به ديگران، خواه با گفتار باشد يا عمل، استهزا است و چون استهزا كننده با انجام دادن كارى كه دلالت بر خفت و سبكسرى ديگرى مى كند در پى تحقير اوست و حقير شدن او را مى طلبد اين معنا در قالب باب استفعال بيان مى شود.
🔘يعمهون: عمه به معناى حيرت شديد است و رتبه آن پس از شك، تردد و تحير است. عمه حيرتى است كه چشم دل آدمى را از هر راى و نگاه صحيحى كور مى كند. پس عمه كورى چشم جان است در برابر عمى كه هم بر كورى چشم تن اطلاق مى شود و هم بر كورى چشم جان.
⏺منافقان در صدر اسلام دو دسته بودند، گروهى از همان آغاز كافر بودند ولى تظاهر به ايمان مى كردند: (يقولون بافواههم ما ليس فى قلوبهم) و عده اى در ابتدا صادقانه ايمان آوردند اما وقتى اسلام را با منافع و اغراض دنيوى خود ناسازگار يافتند قلبا كافر شدند، ولى ايمان ظاهرى خود را حفظ كردند و در سايه آن به مبارزه با دين پرداختند. (اتخذوا ايمانهم جنه فصدوا عن سبيل الله انهم ساء ما كانوا يعلمون # ذلك بانهم امنوا ثم كفروا...)
خداى سبحان كه به سر و علن همه انسانها آگاه است: (او لا يعلمون ان الله يعلم ما يسرون و ما يعلنون)،
☑️ در اين دو آيه مورد بحث با چهار تعبير، تمايل باطنى منافقان را به كفر افشا مى كند:
⏪1- از اجتماع منافقان با مومنان با تعبير (اذالقوا) ياد مى كند تا نشانه ى نكته باشد كه اصرارى بر ملاقات با مومنان ندارند و اگر روزى ناخواسته با آنها برخورد كردند، به دروغ اظهار ايمان مى كنند، ولى از ملاقات آنها با كافران با تعبير (اذا خلوا) ياد مى كند. منافقان با رغبت، به سوى خانه هاى امن كفار رفته، در مجالس خصوصى با آنان خلوت مى كردند. اين دوگانگى تعبير (برخورد، خلوت) نشانه تمايل ايشان به كفر است، به طورى كه خلوت آنها را كفر و جلوت آنها را ايمان مى سازد.
⏪2- منافقان در برخورد با مومنان با جمله فعليه كه مفيد حدوث است اظهار ايمان مى كنند: (امنا)، ولى در خلوت با كافران با جمله اسميه كه مفيد تاكيد و ثبوت است و با حرف تاكيد ان ابراز يگانگى با آنها مى كنند: (انا معكم).
⏪3- از تقابل ميان منافقان، مومنان و شياطين برمى آيد كه مراد از شياطين كافران هستند و از اضافه شياطين به ضمير هم كه به منافقان برمى گردد: (شياطينهم) دانسته مى شود كه منافقان و كافران از يك سنخند.
⏪4- خودشان به نحو حصر تصريح مى كنند كه در برخوردمان با مومنان تنها كار ما استهزاى آنان است: (انما نحن مستهزون). البته منافقان، روز امتحان تمايل خود را به كافران علنى مى كنند: (هم للكفر يومئذ اقرب منهم للايمان).
=====
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
An-Nabaa - 06 ss.mp3
4.83M
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_نباء
#سوره_نباء #نباء
🔅🔅🔅
💢 تفسیرصوتی سوره نباء
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه ششم
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
درس تفسير سوره مبارکه نبأ ـ جلسه ۶.docx
29.8K
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_نباء
#سوره_نباء #نباء
🔅🔅🔅
💢 تفسیرمتنی سوره نباء
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه ششم
⏪ فرازی از متن درس:
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
درس تفسير سوره مبارکه نبأ ـ جلسه ۶.pdf
648.9K
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_نباء
#سوره_نباء #نباء
🔅🔅🔅
💢 تفسیرمتنی سوره نباء
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه ششم
⏪ فرازی از متن درس: خدا غريق رحمت کند اين لطيفه از مرحوم شيخ بهایی است که مقاطع پنجگانه دنيا را از اين آيه بيست سوره مبارکه «حديد» استفاده کرد؛ فرمود برابر اين آيه، دنيا پنج بخش دارد ﴿اعلَموا أَنما الْحياةُ الدنيا لَعب ﴾که دوران کودکي و نوجواني است لهو و سرگرمي دوران جواني است ﴿و زِينةٌ﴾ که دوران بالندگي است که حالا لباس خوب ميپوشد و جامه خوب در بر می کند و وسيله خوب دارد اينها زينت است و فخرفروشي است که من اين مقام و اين سمت را دارم اين عنوان را دارم ﴿و تكَاثُر ﴾که وقتی پير شد نه قدرت لهو دارد نه قدرت لعب دارد نه قدرت زينت دارد نه قدرت تفاخر دارد فقط تکاثر دارد، بهره که نميتواند ببرد، که اين قدر فرزند دارم اين قدر مال دارم اين قدر موجودي دارم همين است، بعد چه؟ اگر ساختار آسمان و زمين براي همين پنج مقطع لهو و لعب و لهو و زينت و تفاخر و تکاثر باشد که ميشود کارهاي غير عقلاني و خداي سبحان منزه از آن است پس دنيا اين است؛ الا و لابد اين دار، دار امتحان است، اين دار امتحان هر کس عملي کرد بايد در جاي ديگر بچشد
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💠 زینت انسان
🔹 انسان اگر به جایی برسد كه مالك آسمان ها هم شود، قرآن این هشدار را به او می دهد كه بر فرض آسمان ها هم مِلك شما شود این ستاره ها, این شمس و قمر #زینت شما نیست، كلّ زمین را هم شما بگیرید «ما علی الأرض» زینت شما نیست؛ اگر برجی داری, خانه ای داری, فرشی داری این «زینة الأرض» است؛ اگر باغ خوبی ساختی, خانه خوبی ساختی, قصری ساختی مواظب باش این #زینت تو نیست، بلکه آن زمین را مزین كردی! ﴿إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَی الْأَرْضِ زینَةً لَها﴾[1] نه «لكم»!
🔹 آسمان بروی شمس و قمر را هم بخری این زینت تو نیست، زینت تو آن است که در سوره «حجرات» آمده است كه فرمود: ﴿حَبَّبَ إِلَیكُمُ الْإیمانَ وَ زَینَهُ فی قُلُوبِكُمْ﴾؛[2] آنچه #در_دل شماست زینت شماست, آنچه در آسمان است زینت آسمان است, آنچه در زمین است زینت زمین است؛ بر فرض آسمان بروی و شمس و قمر را هم بخری خودت را مزین نكردی، این بیان والای #قرآن_كریم است.
[1]. سوره کهف, آیه7.
[2]. سوره حجرات, آیه7.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه صافات جلسه 5
تاریخ: 1392/12/07
🌷🌷🌷
💢تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تسنیم
🔶بافت فرسوده #خانواده
▫️امام (علیه السلام)فرمود خانهاي که با طلاق ويران شده، به اين آسانيها بازسازي نميشود. اين بازسازي نظير بافت فرسوده شهر نيست که شهرداري بعد از يک چندسالي اينها را دوباره بسازد. ـ خداي ناکرده ـ اگر خانهاي به طلاق مبتلا شد هم آن زن براي مدتهاي طولاني افسرده است خيري از زندگي نميبيند هم اين مرد. فرمود خانهاي که با طلاق خراب شده به اين آساني آباد نميشود.
▫️ما امر به معروف و نهي از منکر را اصلاً يادمان رفته است. خدا به ما اين قدرت را داد بر ما واجب کرد امر به معروف و نهي از منکر را؛ اما ما خيال ميکنيم امر به معروف و نهي از منکر اين است که بگوييم خانم! روسري خود را حفظ بکن! اين که نيست.
▫️الآن زن تمام همتش اين است که خودش را نشان بدهد. بر ما انزجار قلبي، چون دو مرتبه بر ما واجب است دو مرتبه هم به عهده حکومت است؛ آن مرتبه اوّل که بر ما واجب است، واقعاً انزجار قلبي باشد، اين است. مرتبه دوم اين زن که ميآيد خودش را نشان بدهد اگر خانمهاي ديگر و آقايان ديگر با بياعتنايي با چشم غرّه به او نگاه بکنند او خودش را جمع ميکند. اينکه از ما برميآيد.
▫️مگر بر ما واجب نيست؟ يعني خودت را جمع کن، اين چه وضعي است که درآمدي؟ اين ميشود نهي از منکر، بر همه ما واجب است چه بر زن چه بر مرد. نه گشت ارشاد ميخواهد اين زن تمام جلال و شکوهش ارائه است، اين ميخواهد خودش را نشان بدهد وقتي ببيند با توهين و تحقير همراه است وسط خيابان خودش را جمع ميکند.
▫️ ما اصلاً بلد نيستيم نهي از منکر بکنيم و نميدانيم که اين بر ما واجب است و نميدانيم نهي از منکر غير از سخنراني است غير از تبليغ است غير از ارشاد است غير از بنر است غير از پوستر است، امر به معروف و نهي از منکر امر مولوي است.
▫️اگر کسي را شما امر کرديد حرف شما را گوش نداد دو تا گناه کرد. اگر پدري به پسر گفت پا شو نمازت را بخوان، او نخواند؛ او دو تا گناه کرد: يکي فرمان خدا را اطاعت نکرد، يکي دستور و فرمان پدر را که واجب است اطاعت نکرد.
▫️ امر به معروف يعني امر به معروف! نه يک سخنراني. شما داريد امر ميکنيد. بر او ائتمار اين امر شما واجب است؛ يعني اگر زني را شما امر به معروف کرديد حجابش را رعايت نکرده، دو تا گناه کرده: يکي ﴿وَ لاَ يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ﴾ را عمل نکرده، يکي اينکه فرمايش شما را عمل نکرده است. ﴿الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِنَاتُ بَعْضَهُمْ أَولِياءُ بَعْضٍ﴾، اين ولايت را خدا جعل کرده، شما وليّ هستيد حرف وليّ را کسي گوش ندهد معصيت است.
🔊آیت الله #جوادی_آملی
📼درس تفسیر سوره الرحمن جلسه 18-9-96.
🌷🌷🌷
💢تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#پرسش #پرسمان #آموزه #معارف #قرآنی
📌چرایی #تکرار آیه « و لاانتم عابدون ما اعبد » در سوره #کافرون !
در باره شأن و نزول سوره کافرون , روایت داریم که این سوره در باره گروهی ازسران مشرک قریش نازل شده است , روزی , ولید بن مغیره , عاص بن وائل , حارث بن قیس به پیامبر ( ص) گفتند , ای محمد تو بیا از آئین ما پیروی کن ما نیز از دین تو پیروی کرده و ترا در تمام امتیازات خود شریک می کنیم , یکسال تو خدایان ما را عبادت کن , و یکسال دیگر ما خدای ترا عبادت می کنیم . و اگر آئین تو بهتر بود , ما در آئین تو شریک بوده ایم , و اگر آئین ما خوبتر بود , تو بهره ات را بردی ای ؟ , پیامبر اسلام (ص) فرمودند پناه بخدا می برم که من چیزی را همتای او قرار دهم . من منتظر فرمان پرودگار هستم , دراین هنگام سوره {قل یا ایها الکافرون} نازل شد و رسول الله به مسجد الحرام آمده در حالیکه جمعی از سران قریش در آنجا جمع بودند با لاسر آنها ایستاده و این سوره را تا آخر قرائت فرمودند . آنها وقتی این سوره را شنیده کاملا مأیوس شده و حضرت و یارانش را آزار دادند.
🌱🌱🌱
🔰تکرار آیه سوم و پنجم برا ی چیست ؟
جمعی معتقدند که این تکرار برای مأیوس کردن کامل مشرکان است و راه آنها را از راه مسلمانان جدا میکند, و عدم سازش میان توحید و شرک را تأکید میکند , و چون مشرکین دائم اصرار میکردند تا پیامبر ( ص) را بسوی خود دعوت نمایند , قرآن هم نیز در رد آنان تکرار میکند .
🔘در روایتی از امام صادق ( ع ) نقل شده که سئوال کردند در باره این موضوع , امام فرمودند : سبب نزول این آیات و تکرار آن این بود که قریش و کفار به رسولخدا ( ص ) پیشنهاد میدادند که یکسال تو خدایان ما را بپرست و سال دیگر ما خدای ترا پرستش کرده و سال سوم همینطور و سال چهارم و .... ما خدای ترا می پرستیم , آیات فوق نازل شد و تمام این پیشنها د ها را برای همیشه و در تمام سالها نفی کرده است .
🔘جواب دیگر هم مفسرین مطرح کرده اند : که تکرار آیه بخاطر اینستکه یکی ناظر به زمان حال ودیگری ناظر به آینده است , یعنی: نه درحال حاضر و نه در آینده هرگز معبود شما را پرستش نخواهم کرد .
🔘جواب سوم اینکه : اولی اختلاف در معبود ها را بیان می کند, و روی اختلاف در عبادت را یعنی : نه معبود های شما را هرگز می پرستم و نه چگونگی عبادت من همچون شماست , زیرا عبادت من خالصانه و خالی از هرگونه شرک است , و عبادت شما از بتها از روی تقلید کور کورانه گان است و عباد ت من نسبت به خدا از روی تحقیق و تشکر از نعمتها ی الهی است .
🔘جواب چهارم: هم داده شده است و مفسرین اینگونه نوشته اند : در آیه دوم میفرماید : آنچه را شما اکنون می پرستید من پرستش نمی کنم و در آیه چهارم میفرماید من در گذشته هم نیز , معبود های شما را نمی پرستیدم تا چه رسد به امروز موفق باشید .
منابع :
1- بحار الانوار , جلد 16 , باب 58.
2- تفسیر نمونه ,جلد 1 , ص 19
3- تفسیر مجمع البیان طبرسی , تفسیر سوره کافرون.
4- تفسیر نمونه , جزء 30 ,سوره کافرون.
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom