✅ تکلیف مقلدان در اختلاف نظر مراجع در اعلام عید فطر چیست⁉️
🔹 پاسخ:
🔺این مسئله تقلیدی نیست. علت اصلی اختلاف نظر در تشخیص اول ماه در روش دیدن هلال ماه می باشد بدین صورت که مراجع تقلیدی مثل آیت الله سیستانی قائلند که هلال ماه را باید با چشم غیر مسلح دید و برخی دیگر از مراجع هم قائلند که میشود با چشم مسلح هلال را رویت کرد. منظور از چشم غیر مسلح همان چشم عادی است و منظور از چشم مسلح هم چشم به همراه ابزاری مثل تلسکوب می باشد.
🔺ملاک یقین مقلد است. اگر از اعلام رسمی یقین کرد باید افطار کند و اگر یقین نکرد طبق نظر مرجعش عمل کرده و روزه بگیرد.
🔺می توانید به سفر بروید و روزه را باز کنید
بعدا هم یک روز قضا بگیرید که هم به دستور مرجع خود عمل کرده اید و هم به دستور شرع
🔴🔵 تذکر مهم به مقلدین آیات عظام سیستانی،مکارم ، وحید ، صافی و شبیری زنجانی :
مقلدین این مراجع چنانچه ماه را خودشان باچشم طبیعی دیده باشند یا دو نفر عادل شهادت دهند که ماه را با چشم طبیعی دیدهاند فردا اول ماه ثابت میشود وگرنه باید فردا یکشنبه ۴ خرداد را روزه بگیرند.
طبق نظر این مراجع ماه باید با چشم طبیعی دیده شود و اگر با تلسکوپ دیده شود اول ماه ثابت نمی شود.
🌕 برای مقلدین مقام معظم رهبری و آیات عظام نوری همدانی، علوی گرگانی، جوادی آملی رویت هلال محرز و یکشنبه ۴ خرداد عید فطر اعلام شده
پ.ن:استفتا مراجع حتمامطالعه شود.زیرا احتمال اشکال در موارد ذکر شده وجود دارد.
❗️❗️❗️عکس برخی از استفتائات مراجع ارسال شده است.🌺
هدایت شده از گردباد نیوز
مطمئن باشیم در هر شغلی که هستیم اگر ذره ای *عدم خلوص* در ما باشد، امروز سقوط نکنیم فردا سقوط میکنیم. فردا نباشد پس فردا سقوط می کنیم، چون انقلاب هر زمان یک موج می زند و یک مشت زباله را بیرون می ریزد.
(( فرازی از سخنان شهید دیالمه ))
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
📲تأثیر شبکههای اجتماعی روی مغز افراد/ چرا عکسهایمان را به اشتراک میگذاریم؟
◽️توجه مثبت به شبکههای اجتماعی روی بخشهای مختلفی از مغزمان تاثیر میگذارد. طبق مقالهای که در نشریه «علوم اعصاب شناختی اجتماعی و عاطفی» منتشر شده، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با #سیستم_پاداش» در مغزمان میشود.
◽️زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش #هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
◽️محققان در یک تحقیق، مغز بزرگسالان را در حین اینستاگرام گردی تحلیل کردند و دریافتند که هر چقدر میزان لایک عکسها بیشتر باشد، فعالیت گستردهتری در بخش عصبی مرتبط با #سیستم_پاداشدهی، #شناخت_اجتماعی و #توجه آنها مشاهده میشود. جالب است بدانید که #قمار و #موادمخدر نیز به همین روش بخشهای مربوط به پاداشدهی مغز را فعال میکنند.
◽️باید بدانید که به غیر از سیستمهای پاداشدهی، رسانههای اجتماعی روی #تصمیمگیری و عملکرد #پردازش_عاطفی مغز نیز تاثیر میگذارد.
◽️در مطالعه دیگری که در آن فعالیت مغز نوجوانان مورد بررسی قرار گرفته، محققان دریافتند که قسمتهایی از مغز که با پردازش عاطفی و حسی سروکار دارند، به طرز چشمگیری زمانی که داوطلبان احساس محرومیت داشتند، فعال میشود.
◽️در این پژوهش، تاثیرات «#محرومیت_اجتماعی_آنلاین» روی مغزهای در حال رشد نوجوانان بررسی شد. به این معنا که زمانی که کاربران شبکههای اجتماعی خود را از گروههای آنلاین، چتها یا رویدادها محروم میشوند، این قسمت از مغزشان فعال میشود.
◽️ادامه مطلب درباره انگیزههای روانشناختی برای پست محتوا در شبکههای اجتماعی و تاثیرات شناختی شبکه های اجتماعی بر ذهن مخاطبان را در سایت زیر بخوانید:
👉http://asrehooshmandi.ir
#علوم_شناختی
✅ @asrehooshmandi
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی
████████████✊🏻 @jebheh
هدایت شده از هُدهُد(مطالعات رسانه و تحلیل خبر)
💠شش قاعده کلی در نظریه سواد رسانه ای شناختی #پاتر
🔹1️⃣ #مسئولیت : مسئولیت ارتقا و پیشبرد سواد رسانه ای در خود فرد نهفته است و تا زمانی که شخص مسئولیت میزان سواد خودش را نپذیرد، انگیزهای برای تغییر وجود نخواهد داشت.
🔸2️⃣ #تأثیرات : افراد باید نسبت به حوزه تأثیرات رسانهها اعم از مثبت و منفی حساس باشند.
🔹3️⃣ #تفسیر: انسان موجودی تفسیرگر هست و باید بر فعالیت ساخت معنا مسلط بوده بر آن کنترل داشته باشد.
🔸4️⃣ #اهمیت_معنا : این قاعده به اهمیت معنای به اشتراک گذاشته شده اشاره کرده می گوید؛ افراد باید تعداد قابل توجهی تفسیر خارج از ذهن خودشان را فرا بگیرد به طوری که بتوانند سایر افراد را درک کرده و از نمادهای رایج جهت برقراری ارتباط با آنها استفاده کنند.
🔹5️⃣ #قدرت : بر طبق پنجمین قاعده یا قاعده کلی قدرت، دانش قدرت است. چنانچه افراد بخواهند بر ساخت معنیشان کنترل و تسلط داشته باشند نیازمند انواع خاصی از دانش هستند بدون این دانش آنها توانایی ایجاد تغییرات اساسی در جهت مثبت را نخواهند داشت. افراد لازم است بدانند چه ساختارهای دانشی به آنها بسیار کمک میکند و چگونه باید از آن ساختارهای دانش استفاده نمود.
🔸6️⃣ #هدف : هدف سواد رسانه ای تجهیز افراد جهت انتقال کنترل از سوی رسانهها به سمت خودشان است. سواد رسانهای قدرت و اختیار را به فرد میدهد و بیان می دارد که اگر افراد نتوانند به ساخت معنا کنترل داشته باشند، رسانه ها این کار را انجام خواهند داد.
هدایت شده از عصر هوشمندی
🔻یک بازخوانی #مهم_تاریخی
💢 ۱۰محور مهم وظایف و مأموریتهای شورای عالی فضای مجازی در حکم مقام معظم رهبری
1️⃣انحلال شوراهای عالی مصوب در گذشته که موازی این شورا هستند، بهمنظور تحکیم جایگاه فراقوهای و موقعیت محوری و کانونی شورای عالی و نیز انتقال وظایف آن شوراها به شورای عالی فضای مجازی.
2️⃣ تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بازوی شورای عالی فضای مجازی در جهت تحقق تصمیمات آن شورا با وظایف: رصد وضعیت جاری فضای مجازی و پیشبینی و آیندهنگری تحولات در این فضا در سطح ملی و بینالمللی، ایجاد هماهنگی و همافزایی میان وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مختلف ذیربط در ابعاد علمی، فنی، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی، انتظامی، امنیتی و دفاعی مرتبط با فضای مجازی و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاهها و بخشهای ذیربط در چارچوب مصوبات شورای عالی.
3️⃣ ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکلدهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاقمدار و عادلانه.
4️⃣ اهتمام ملی و همهجانبه و سرمایهگذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوریها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشتههای نوین دانشگاهی و تربیت سرمایههای انسانی متعهد، متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخشهای سختافزاری و نرمافزاری، محتوایی و خدماتی در تمامی ابعاد فضای مجازی بهویژه در برنامه ششم توسعه و برنامهریزی سالانه کشور.
5️⃣ تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راهاندازی و بهرهبرداری از آن.
6️⃣ اهتمام ویژه به سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه.
7️⃣ ترویج هنجارها، ارزشها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنهها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همهجانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه.
8️⃣ احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانشبنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور و برنامهریزی همهجانبه برای بهبود شرایط کسب و کار مرتبط با فناوریهای مجازی و بهرهگیری از فرصتهای اشتغالزایی و نیز رونق محتوا، خدمات و تجارت در این عرصه.
9️⃣ توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزشها و فرهنگ اسلامی – ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکتهای مردمی و بکارگیری ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه.
🔟 تدوین و تصویب نظامهای امنیتی، حقوقی، قضایی و انتظامی مورد نیاز در فضای مجازی.
✅نکته: گزارش میزان تحقق اهداف مذکور را از دستگاههای مسوول #مطالبه کنیم. مراقب باشیم جای مطالبهگر، مسوول، مجری و پاسخگو عوض نشود.
@asrehooshmandi
هدایت شده از توییتر انقلابی
⭕️ «کسی که مؤمنی را به گناهی سرزنش کند، نَمیرد، تا آن گناه را مرتکب شود»
شاید این روزها بیشتر از هر زمان دیگری نیاز است که این روایت تکاندهنده از #صادق_آل_محمد را به همدیگر یادآوری کنیم.
👤 حاج حیدر
@TWTenghelabi
هدایت شده از محمد کهوند
💢 نکاتی پیرامون دوستان حزباللهی و فضای مجازی:
🔹۱: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری، جنگیدن در فضای مجازی متعلق به دشمن است. اینکه تاکنون نتیجهٔ مطلوب را در زمین دشمن نگرفتهایم، به دلیل آن است که اصول جنگیدن در زمین دشمن را رعایت نکردهایم.
🔻الف) فضای مجازی، مثل توپ و تانک و هواپیما و... نیست. محیطی است که افکارساز است و افکارسوز. وقتی شما با هویت مشخص وارد این بستر میشوید، معلوم است از اول به کنترلکنندگان محیط گرا میدهید که محتوای بنده و خود بنده را مهندسی کن!
➖من را در فیلترینگ حبابی قرار بده!
قریب به اتفاق کنشگران فضای مجازی متعلق به دشمن، با اصل تقیه در این محیط نامانوسند.
➕لازمهٔ اینکار، تهیه دستگاه مجزا، بدون وجود کوچکترین نشانه هویتی کاربر و رعایت اصول تقیه، همانند علی بن یقتین در دستگاه خلافت عباسی است (رمز عبور، ادبیاتِ محتوا، مکان استفاده و...) باید متفاوت باشد.
🔻ب) بسیاری از افراد، امکان تولید محتوای موثر، متناسب با محیط را ندارند و صرفاً کپی-پیستکارند. (اعم از توانِ نگارش متن کوتاه، تولید عکسنوشته، کلیپ و... متناسب با محیط، نیاز، زمان و اقتضای مخاطب)
🔻ج) بزرگترین معضل لاینحلِ ما تاکنون، توان توزیع مؤثر محتوا است.
یعنی جریانسازی کنیم واقعاً؛ نه اینکه دلمان را به ترند شدن فلان محتوا خوش کنیم.
🔺د) شرایط فردی مانند تقوا، نبود احتمال وقوع در گناه، آشنایی با معارف دینی و داشتن تخصص حداقل در یک موضوع لازمه حضور در سرویس دشمن است؛ چقدر از فعالان، این خصوصیات را دارند؟
و مواردی از این دست که باید بدان توجه کرد.
🔸۲: برخی دوستان شرایط را طوری ترسیم میکنند که نشان میدهد ما بیش از ۲۰ سال است که در حال اضطراریم (اکل میته و...). باید از خودمان سوال کنیم چرا دائم در حال اضطراریم و برای خروج از وضعیت اضطراری، چه کردهایم؟
🔹۳: اشکال دیگر آن است که نسبت به فرامین حضرت آقا، نومن ببعض و نکفر ببعضیم. خوب! بالا بردن سواد رسانهای دینی عموم مردم (البته نه سواد رسانهای یونسکو که وضعیت غالب فعلی است)، نیز از مطالبات آقا از جبههٔ انقلابی است. برای تولید سواد رسانهای دینی و ممانعت از ترویج سواد رسانهای غربی چه کردهایم؟
👈مهمترین مطالبهٔ حضرت آقا از جبههٔ انقلابی، تبدیل مطالبات حاکمیتی به گفتمان پذیرفته شدهٔ عموم مردم است. حالا گل سرسبدِ همهٔ اینها، شبکهٔ ملی اطلاعات است. برای تبدیل مطالبات آقا به گفتمان پذیرفته شده عموم مردم، چه کردهایم؟
🔸۴: کتاب ضاله را متخصص متعهد بخواند و رد کند. حال اگر کتاب ضاله دست مردم بود باید چه کرد؟ بگوییم دیگر نمیشود کاری کرد؟ آیا نباید برای محوِ آن و توجیه مردم نسبت به خطرناک بودنِ آن اقدام کرد؟
🔹۵: وظیفهٔ ما در قبال تولید و توزیعکنندگان کتب ضاله چیست؟ اقدام قضایی، روشنگری، تبیین خیانتها و...، جزو بدیهیترین امور است.
🔸۶: برخی دوستانِ ما به تمام معنا در زمین دشمن تنفس میکنند؛ مثلا در واتساپ با دوستان نزدیک و همنظر خود، ارتباط میگیرند و... . این خلاف بدیهیات قاعده اضطرار است.
🔹۷: ایجاد انحصار محتوایی هم از دیگر مصائب است؛ بارها با افرادی برخورد کردهام که میگویند، صرفاً برای دیدن محتوای فلان طلبه، فلان کانال خبری و...، از تلگرام یا اینستاگرام استفاده میکنم.
➕ خب برادر عزیز! شما باید محتوای خود را در سرویس بومی قرار بدهید و به نفع دشمن انحصار محتوایی درست نکنید.
🔸۸: باید دستگاهها و مراکز دولتی و انقلابی موازنهای در تخصیص بودجه نسبت به فضای مجازی موجود ایجاد گردد؛ متاسفانه ۹۹ درصد بودجه برای حضور در زمین دشمن هزینه میشود و برای سایر موارد، با تخفیف، یک درصد.
🔹۹: حضرت آقا در جلسهٔ قرب بقیهالله، اول به دوستان گفتند همت را بر سلب سلطه بگذارید و دشمن را از فضای مجازی بیرون کنید، بعد در ادامه بر حضور در سرویس دشمن با رعایت ضوابط، تصریح کردند. منتها انقلابیون، آن حرف را وانهادند و به این چسبیدند.
🔸۱۰: جنگ در زمین دشمن کَمّی نیست؛ لشکر نمیخواهد. کیفی است. مدیریت واحد میخواهد و رزمندهٔ توانمند و آموزشدیده. مطالبهسازی و گفتمانسازی لشکر میخواهد. اما به عکس، آنطرف لشکری و با تأکید بر کمیت عمل میشود (و واقعاً بدون کیفیت) و اینطرف، عدهای تنها با دستان خالی.
🔹۱۱: اکنون اطلس سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و...، بهدلیل حضور بیضابطه در سرویس دشمن و بیتوجهی به سایر مطالبات حضرت اقا، در اختیار دشمن است. این اطلس روزبهروز، کاملتر میشود. چقدر این خطر بزرگ را برای مراجع، مدیران حوزه، مسئولان سپاه، اعزه صداوسیما و... تبیین کردهایم؟
حجت الاسلام محمد کهوند
جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
🔥
@farsnew
هدایت شده از آره، منم مشارکت میکنم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اطلاعات ما چه اهمیتی دارد؟
#باید_قوی_شویم
@radmiran
#مطالب_پیگیری_شده
🔎 farsnews.ir/myfars
#بی_تفاوت_نباشیم
@jebheh
#پخش_حداکثری_لطفا
💯🔥 لطفا حمایت کنیم👇👇👇
🌐 پهنای باند و سرعت پیامرسانهای داخلی افزایش داده شود
https://www.farsnews.ir/my/c/28564
🇮🇷 راه اندازی شبکه ملی اطلاعات مطالبه ماست
https://www.farsnews.ir/my/c/24803
⚠️ سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات را تغییر ندهید
https://www.farsnews.ir/my/c/20208
✅ لزوم تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات
https://www.farsnews.ir/my/c/28058
#آره_منم_مشارکت_میکنم 👇
✅ @mosharekate_mardomi
تبیان:
سلام علیکم
دیروز کلیپی از دکتر رفیعی را تماشا کردم که راجع به ویروس فضای مجازی می گفتند ونقد متولیانی که اقدامی انجام نمی دهند و وضع فرهنگی واعتقادی جامعه اینگونه شده است.
اشاره داشتند به مناظره با شخصی که با اندکی دقت معلوم بود دعوت جناب آقا میری به مناظره بود....
امروز متوجه شدم مناظره در اینستاگرام برگزار شده است!
پرسش بنده از این استاد گرانقدر و بزرگوار این است که:
شما راجع به ویروس فجازی سخن گفتید اما چرا غافل از عامل انتشار دهنده ی این ویروس شدید؟!
مطالبه گری برای #شبکه_ملی_اطلاعات وحمایت از #پیامرسان_ایرانی تنها در حرف نمی شود.
✳️به عمل کار برآید به سخندانی نیست.
ما از بزرگان واساتیدمان انتظار بیشتری داریم.✅
✍ ر.دادگر(تبیان)
هدایت شده از 💠 قرآن و فضای مجازی💠
وقتی بزرگان جامعه ای در غفلت باشند و عوام مردم به اتکای اعتماد به آنها به گمراهی کشیده شوند!
«وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا»
و مى گویند: «پروردگارا! ما از سران و بزرگان خود اطاعت کردیم و ما را گمراه ساختند. (سوره مبارکه احزاب، آیه ۶۷)
#قرآن_و_فضای_مجازی
@qoranmajaz
بسم الله الرحمن الرحیم
کلیپ کوتاه سخنان وزیر محترم ارتباطات جناب آقای آذری جهرمی را دیدم.
استدلال هایی که نه تنها قابل قبول نبود بلکه حتی در شان جلسه مجلس پاسخ داده نشد.
اما پرسشی که بنده می خواهم از وزیر داشته باشم مربوط به این کلام وزیر است که درباره ی تاکید رهبری به حضور جریان ساز اشاره کردند.
آقای وزیر،رهبر انقلاب اسلامی امام خامنه ای راجع به کدام حضور جریان ساز فرموده اند؟
حضور جریان سازی که الان شاهدیم!
حضور زنان و دختران این سرزمین برای نشان دادن جلال وجمال خود!
جریان سازی برای اینکه نشان دهیم چقدر دختران ایرانی دنبال آزادی هستند!
حضوری که همه بتوانند آزادانه هر محتوایی را که حتی اگر خلاف قانون وعرف واخلاق ودین مردمان سرزمین مان است،برای جهانیان نشر دهند!
یا منظور رهبری حضور جریان ساز برای جهانی کردن انقلاب اسلامی ایران ورسیدن به انقلاب در فضای مجازی وبه تبع آن تمدن اسلامی در فضای مجازی است؟
حضوری که بتوانیم اسلام را در جهان گسترش دهیم وندای آزادی وآزادیخواهی اسلام را سردهیم؟
واقعا کدام حضور؟؟
الحمدلله به لطف سازمان ها و ارگان ها ونهادهای فراوان، جوانان انقلابی این سرزمین در این فضا ها فعالیت دارند ،اما واقعا برایتان سوال نشده چرا جریان ساز نیستند؟
برایتان سوال نشده چرا مردمان ما روز به روز دارند غرق در فضای مجازی می شوند وشاهد تغییر سبک زندگی ها هستیم؟
من برایتان می گویم،چون غافل شدیم وشدید وشدند از بحث مدیریت وحاکمیت این فضا.
چون غافل شدیم وشدید وشدند از مطالبات جدی رهبری در حوزه ی رسانه وفضای مجازی.
آیا دیگر زمان آن نرسیده از خواب غفلت بیدار شویم؟!
✍ تبیان(ر.دادگر)
شخصیت و رفتار دوگانه! هزارتوی فکری مسئولین
شگفتا از نمایندگان به اصطلاح انقلابی که در اینستاگرام و تلگرام کانال فعال دارند و در کانال خود در مورد معایب استفاده از اینستاگرام و تلگرام مینویسند!!
شگفتا از رئیس سازمان تبلیغات که در مجلس از وضعیت گسترش استفاده از تلگرام و اینستاگرام انتقاد میکند و موسسه تبیان خودشان، کل محتوای تولیدش را فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می کنند و با افتخار زیر همه محتوا دائما لوگوی این دو شبکه را تبلیغ میکند !!!
شگفتا از مسئولین فرهنگی و انقلابی کشور که برای حل معضل فضای مجازی و گسترش لجامگسیخته شبکههای اجتماعی خارجی همایش و جلسه میگذارند، بعد کانال این همایش فقط در تلگرام است و تازه انتقاد میکنند که شما که در تلگرام فعال نیستید، ما چه جوری دعوتنامه برای شما ارسال کنیم !!!
یکی نیست بگه برادر من، شما اول سنگهاتون را با خودتون وا بکنید! بعد نگران وضعیت جامعه باشید! رطب خورده منع رطب چون کنید ؟؟؟؟
آقای انجیدنی مدیر پیام رسان گپ
#رهبری
#شبکه_ملی_اطلاعات
یکی دیگر از چیزهایی که در مدیریّت کشور -که بتوانید کشور را اداره کنید- تأثیر دارد، مسئلهی فضای مجازی است؛ فضای مجازی خیلی مهم است. در مسئلهی فضای مجازی، آنچه از همه مهمتر است، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات است. متأسّفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته؛ این[طور] نمیشود. اینکه ما بهعنوان اینکه نباید جلوی فضای مجازی را گرفت، در این زمینهها کوتاهی کنیم، این مسئلهای را حل نمیکند و منطق درستی هم نیست. خب امروز فضای مجازی مخصوص ما که نیست، همهی دنیا امروز درگیرند با فضای مجازی؛ کشورهایی که شبکهی ملّی اطّلاعات درست کردهاند و [فضای مجازی را] کنترل کردهاند به نفع خودشان و به نفع ارزشهای مورد نظر خودشان، یکی دو تا نیستند. بهترینِ کشورها، قویترینِ کشورها، در این زمینهها خطّ قرمز دارند؛ راه نمیدهند؛ خیلی از بخشهای فضای مجازی اعزامشدهی از سوی آمریکا و دستگاههای پشت سر و پشت صحنهی این قضیّه را راه نمیدهند؛ کنترل میکنند. ما هم باید کنترل کنیم؛ این کنترل کردن معنایش این نیست که ما ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم؛ نه، معنایش این نیست. امروز بهمنی از گزارههای درست و نادرست دارد روی سر مراجعین اینترنت ما فرود میآید؛ اطّلاعات غلط، اطّلاعات نادرست، اطّلاعات مضر، شِبه اطّلاعات -بعضی چیزها اطّلاعات واقعی نیست، اطّلاعنمایی است- خب اینها دارد مثل یک بهمنی فرود میآید؛ ما چرا باید اجازه بدهیم این اتّفاق بیفتد؟ ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزشهای ما است، برخلاف آن اصول مسلّمهی ما است، برخلاف همان اجزا و عناصر اصلی هویّت ملّی ما است، بهوسیلهی کسانی که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟ نه. کاری کنید که از منافع و سودها و بهرههای فضای مجازی همه بتوانند استفاده کنند، سرعت اینترنت را افزایش هم بدهید -این کارهایی که باید انجام بگیرد، انجام بگیرد- امّا در آن چیزهایی که به ضرر کشور شما، به ضرر جوان شما و به ضرر افکار عمومی شما نیست؛ این چیز خیلی مهمّی است؛ این کار باید انجام بگیرد. بنابراین، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات هم خیلی مهم است.۱۳۹۶/۰۳/۲۲
هدایت شده از امنیت سایبری
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
تقوای سایبری(۱)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
اولین نکته برای رعایت تقوا در فضای سایبری:
💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻
✅بر روی هر لینک،کلیک نکنید.
💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻
🆔 @cscuiran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توضیحی پیرامون شبکه های اجتماعی
قسمت اول
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توضیحی درباره شبکه های اجتماعی
قسمت دوم
✅برای بالابردن سواد رسانه ای هم این موارد را حتما در نظر بگیرید
🚨چگونگی تشخیص خبر درست از نادرست
اگر میخواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید.
۱: خبر را #چه_کسی نوشته است؟
در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامهنگار واقعی، که قابلپیگیری باشد بهعنوان مرجع و منبع خبر گفته میشود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد. وقتی نام نویسنده یا گوینده را در خبر میبینید حتماً سرگذشت او را نیز دنبال کنید.
۲: خبر #چه_چیزی میخواهد بگوید؟
خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابلپیگیری باشند، میگوید. درحالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیرقابلپیگیری یا با استناد به مطالب مشابه غلطانداز دیگر میگوید که با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابلتشخیص است.
۳: خبر #چه_زمانی منتشر شده است؟
حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمههای «خبر فوری» در خبر برمیخورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است.
۴: خبر در #کجا منتشر شده است؟
خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاریها و وبگاههای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود. اگر خبر را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
۵: از خواندن خبر #چه_احساسی به شما دست میدهد؟
خبر ساختگی مثل همهی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است. پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید. ادعایی که در خبر وجود دارد را دست کم در #سه خبرگزاری و یا رسانهی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید. نباید همه چیز را زود باور کرد. هیچ چیزی بهتر از تفکر انتقادی در روبرو شدن با خبر نیست.
اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید بهتدریج #سواد_رسانهای خود را افزایش میدهید.
هدایت شده از امنیت سایبری
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
تقوای سایبری(۲)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
دومین نکته برای رعایت تقوا در فضای سایبری:
💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻
✅دانش و سواد سایبری خود و خانواده را افزایش دهید و حتما ازاساتید متعهد و کلاس های معتبر استفاده نمایید.
به هر سایت یا کانال اعتماد نکنید.
💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻💻
🆔 @cscuiran