✍️گمانهزنی در مسمومیت دختران
💠 بخش اول. از تروریسم ساختاری تا سازمانی
مجموعه رخدادهای چند هفته اخیر در: "مسمومیت فلهای دانش آموزان معصوم" منجر به تحلیلهای متنوع و بعضا پریشان از ماهیت، بسترها، کنشگران و حتی بود یا نبود چنین اقدامی شده است. در این زمینه گزارههای همچون؛ انتشار مواد سمی، تروریسم میکروبی، توسعه استرس کودکان و خانوادهها، فضاسازی رسانههای ارتباطی و اجتماعی، روایت سازی از ناتوانی متولیان امنیت، فرصت طلبی عناصر سیاسی، وجود دست توطئه بیرونی، تعصب مذهبی درونی و دهها گزاره دیگر مطرح شد.
🔘 گمانههای برآمده از ابهام دوگانه
از نظر صاحب این قلم؛ با پذیرش ظن قطعی بودن وجود دست پنهان و هدفمند در مسمومیت کودکان معصوم، ابهامات متعدد در خصوص علت وجودی و انگیزه کنشگران این اقدام خباثت آمیز، وجود دارد. بر اساس این منطق چند گمانه به شرح زیر قابل توجه است:
🌟 گمانه ۱. تروریسم ساختاری
مبتنی بر این گمانه؛ تکیه بر تعصب دینی و حمیّت قومی برتریجویانه، یکی از مهمترین علل شکافهای اجتماعی و جبههبندیها در دوره معاصر است. ظهور و توسعه دولتهای قومیتگرای یهودی، عشیرهای و سلفی یکی از عوامل تعیین کننده رخدادها و حوادث یک قرن اخیر در منطقه غرب آسیا است. بسترسازی فکری، ترویج اجتماعی، پشتیبانی اقتصادی و حمایت سیاسی کشورهای قومیت نهاد یا فرقه بنیاد از جریان افراطی، تکفیری و تروریستی در محیط امنیتی ج.ا.ایران و محور مقاومت منجر به تحمیل جنگهای متعدد و ویرانگر در تعدادی از کشورهای منطقه بویژه در فلسطین، عراق، شام و یمن شد. متوقف شدن روند سلطه بر منطقه و خنثی کردن طرحهای متعدد توسط محور مقاومت به رهبری ایران، زمینهساز تقویت گمانه دستاندازی برخی کشورها و حامیان آنان، به هر آنچه منجر به تضعیف یا حذف رقیب میشود، از جمله مواد سمی را تقویت میکند. متهم اصلی چنین گمانهای رژیمهای غاصب قومیتی محوریت رژیم صهیونیستی و سلفی و خاندانی نظیر سعودی هستند.
گمانه ۲. تروریسم سازمانی
مبتنی بر این گمانه؛ ترویج ایدئولوژی سیاسی و قشریگرایی توسط جریانها فکری و گروهکهای سیاسی و جریانهای تحجرگرا در منطقه غرب آسیا، منجر به تقویت باورها، سازمانها و ساختارهای فرقهای شده است. وجود چنین رویکردهای افراطی گرایانه، استفاده از هر وسیلهای برای حذف حریف یا رقیب از صحنه را برای آنان توجیه پذیر میکند. به علاوه اعمال تدریجی سیاستهای فرهنگی و فرقهای توسط طالبان در افغانستان و محدودسازی حضور دختران و زنان در مناسبات اجتماعی، باعث تقویت رویکردهای تحجر گرایان داخلی برای بازگرداندن دختران و زنان از فضای اجتماعی به فضای اختصاصی و خانهداری شده است. با این منطق باورمندان فردی، جمعی و جریانهای فکری و اعتقادی نظیر انجمن حجتیه، گروهکهای ترویستی ضد خلق، شاه پرستان و گروههای سلفی، بخشی از متهمان آلودهسازی دختران معصوم هستند.
🔹ادامه دارد...
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/۱۸ اسفندماه ۱۴۰۱ه.ش/
💎کانال تلگرامی #راه_نگار
🔅@Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🔅@Rahnegar
💠 گمانهزنی در مسمومیت دختران
♻️ بخش دوم. از تروریسم اسرار امیز تا ترکیبی
🌟 گمانه ۳. تروریسم اسرارآمیز
مبتنی بر این گمانه؛ آنچه در حال وقوع است گونهای از جنگ شناختی مبتنی بر محرکهای محیطی و شوک روانی است که از ابتدای شروع تا پایان آن، با ابهامات متنوع و ناشناختههای بسیار همراه است. در این گمانه آنچه حقیقت جلوه میشود در واقع توهم استفاده از سلاح بیولوژیکی و سمی است که از طریق یک محرک محیطی مثل احساس بوی خاص و با ظهور برخی علائم قابل مشاهده و مضطرب کننده دیگر در بیماران تأیید شده و به شدت تسری مییابد. مهمترین ابزار ایجاد و توسعه تروریسم اسرار آمیز، تزریق احساس خطر در یک محیط خاص مثل مدرسه دخترانه و تسری آن به سایر محیطهای مشابه است که در ادامه با تبدیل شدن به اپیدمی؛ به یک احساس نگرانی محیطی، ترس عمومی تبدیل و ممکن است به بحرانی ملی منتهی شود. این نوع از تروریسم ذهنی و روانشناختی دارای سابقه پیشینی و مصادیق در تاریخ معاصر هستند که اوج آن را میتوان در ادعای استفاده طالبان از عامل اسرارآمیز بیولوژی برای جلوگیری از حضور دختران در مدارس دانست که توسط ماشین تبلیغاتی ناتو به رهبری ارتش آمریکا مطرح شد. ادعایی که هرگز مدرک مستندی برای تأیید آن ارائه نشد. مهمترین کنشگران این تروریسم اسرارآمیز رسانههای ارتباطی و شبکههای اجتماعی معارض و یا زرد هستند، و شایعه مهمترین ابزار توسعه آن محسوب میشود.
🌟 گمانه ۴. تروریسم ترکیبی
مبتنی بر این گمانه؛ با توجه به وجود عوامل مداخلهگر زیاد در تحولات جهانی، نادیده انگاری هر یک از سه گمانه مذکور غیر ممکن است. با این وجود استفاده بهینه و همه جانبه از ظرفیتهای موجود در ایدههای قومی، مؤلفههای ایدئولوژی، گرایشهای سیاسی و عملیات روانی برای طراحی یک رخداد امنیتی و روایتگری دست اول و موثر از آن محصول جنگ ترکیبی است. این تدبیر همهجانبه از طریق هم افزایی دولتها، سازمانها و استفاده از فناوریهای نوین و با رویکرد تهاجمی و مخرب بر علیه رقیبان و حریفان، میسر میشود. ترکیب این مجموعه کنشگران محصول خوی استکباری و اقتدارگرایی آنان با تکیه بر فناوریهای نوین به عنوان ابزار سلطه از یک سو و تعارض ذاتی آنان با آرمانها، ارزشها و هنجارهای کشورها و گروههای پایدار در محور مقاومت و با محوریت ج.ا.ایران است.
این تهاجم ترکیبی محصول ایده پردازی مراکز فکری و اندیشکدههای راهبردی، هدایت متمرکز نهادهای اطلاعاتی - امنیتی رژیمهای نامشروع به ویژه رژیم صهیونیستی و مشارکت عناصر قومی و گروهکی به عنوان عوامل میدانی است که توسط رسانههای ارتباطی و شبکههای اجتماعی در فضای عینی مثل مدارس دخترانه و یا فضای ذهنی آحاد جامعه، به اجرا گذاشته میشود.
🔹ادامه دارد...
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ه.ش/
💎کانال تلگرامی #راه_نگار
🆔@Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🆔@Rahnegar
💠 گمانههای مسمومیت دختران
♻️ بخش سوم. یافتهها و پیامدشناسی
مسمومیت دانش آموزان معصوم، بخشی از جنگ ترکیبی، پیچیده و خباثت آمیز است که با علوم شناختی و فنآوریهای نوظهور پشتیبانی میشود. این اقدام در حقیقت "تدبیر نامرئی در تولید یک اپیدمی هراس آور است که از محرکهای محیطی آغاز شده و تلاش میشود به فضای عمومی تسری یافته و در نهایت به بحران اجتماعی" تبدیل شود. با این منطق در صورتی که وجود نیات خصمانه را بخشی از حادثه بدانیم، مهمترین یافتههای چهار گمانه مطرح شده عبارت است از:
🔅۱. یافته راهبردی: مسمومیت یک جنگ ترکیبی نهان روش و پنهان منش است که از خصوصیات ذاتی و عادات تاریخی صهیونیستها و همراهانش در نظام سلطه و رژیمهای مستبد محسوب میشود. این اقدام برای تداوم فشار حداکثری بر مردم و نظام و با هدف متوقف سازی مسیر تعالی آنان، عملیاتی میشود.
🔅۲. یافته عملیاتی: مسمومیت یک تهاجم شناختی و اسرار آمیز با تکیه بر فناوریهای نوین رسانهای و ارتباطی است که برای تزریق و تسری احساس ناامنی، علیه اقشار آسیبپذیر، عملیاتی میشود.
🔅۳. یافته تاکتیکی: مسمومیت یک اقدام مجرمانه، خباثت آمیز و ناشی از تفکر تعصبگرایی برتری جویانه قومی و دولتی و تحجرگرایی خود حق پنداری فرقهای و سازمانی است که به عنوان ابزار اعمال فشار طراحان علیه آحاد در دسترس جامعه هدف، عملیاتی میشود.
🔅۴. پیامد شناسی: مهمترین چالش پیشروی نهادهای انتظامی و امنیتی کشور، تأخیر در ادراک، تحلیل و تبیین ماهیت، علت وجودی و کنشگران موثر در رخداد مسمومیت دانشآموزان است که منجر به توسعه و تعمیق احساس ناامنی عمومی، همزمان با کاهش سطح اعتماد و اعتبار نظام حکمرانی میشود.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/۲۱ اسفندماه ۱۴۰۱ه.ش/.
💎کانال تلگرامی #راه_نگار
🆔@Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🆔@Rahnegar
✍️💐️ تاویلی نو از نوروز: از رویندگی تا بالندگی
تطوّر و تحول ایام سال در شکل و شمایل نوروز که امسال مصادف با اعیاد شعبانیه و در آستانه ماه رمضان است از نظر حقیر بازخوانی وضعیتی است که از "پایان کهنگی و آغاز نوشوندگی" خبر میدهد. با تکیه بر چنین مفروضی، چند گزاره زیر قابل تامل است:
🔸گزاره ۱. پایانی بر بهار زیست مومنانه: نوروز، پایان فصل خوشچینی مومنان در بهار تعبد و تهجد (زمستان) و سحرخیزیهای بیمثال آن است.
🔹گزاره ۲. تماشاگه راز شکفتن طبیعت و شکوفایی معرفت: نوروز، روایت جنبش زیست نباتی به سوی رؤیت جوشش حیات عقلانی است.
🔹گزاره ۳. رخت بربستن غفلت و جوشیدن حیات: نوروز، آزمونی برای جوشیدن چشمه حیات از دل صخرههای سخت معصیت و ایام پریشانی ناشی از غفلت است.
🔸گزاره ۴. دفع شرارت و جذب خیرات: نوروز، فرصتی برای ذخیره سازی عمر و جذب روزی فراخ (توسعه صله ارحام) و مجالی برای دفع رایگان بالایای ارضی و سماوی است.
🔹گزاره ۵. چراگاه غافلان و رویشگاه عاشقان: نوروز، چمنزاری برای چهارپایان و رستن گاهی برای دلدادگان است.
🔸گزاره ۶. رفع یاس و جلب امید: نوروز، مقصد حسرتهای بیفرجام از گذشته و مبدا باورهای خوش انجام در آینده است.
🔹گزاره ۷. پایش گذشته و دیدبانی آینده: نوروز، تصویری رؤیاگون از زندگی تاریخی و ترسیمی خیال انگیز برای رستاخیز پیشرو (معاد) است.
🔸گزاره ۸. پایان انکسار و آغاز انتظار: نوروز، پایان دلمردگی و آغازی بر تکرار گذر عمر، بدون استشمام عطر روح نواز ظهور و امید به استماع آهنگ دلربای اناالمنتظر است.
🔹گزاره ۹. دفع ذلتپذیری و حس عزتطلبی: نوروز، گذر از اسطورهسازی ذهنی و دستیابی اسوه بومی - اسلامی، در آئینه حیات طیبه است.
🔸گزاره ۱۰. نفی مکاتب متعارف و تثبیت مکتب متعالیه: نوروز، باستانی در سال نو و قرن جدید، اعتبارزدایی از رویکردهای نئولیبرالیستی، مبتنی بر مکتب عرفیگرا و تثبیت رویکردهای فاخر جهادی - انقلابی، مبتنی بر مکتب توحید گرا است.
♻️ پیامهای راهبردی
هر چند نمیدانیم چند صباحی از عمر باقی است، چرا که بر شمارش ایام فراق آگاهی داریم و بر حجم ایام حساب و وقت کرامت و احسان الهی، جهالت همچنان باقی است. اما مبتنی بر دعای مشهور: یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ؛ نوروز حامل سه پیام راهبردی است:
پیام ۱. جستجوگری در مسیر شدن: نوروز، یادآور حرکت جهان بیرون و جان درون، برای برون رفت از رکود موجود به سوی رونق مطلوب است. این جنبش انسانی و جوشش کیهانی، بازتاب دهنده "جستجوگری در مسیر شدن" است.
پیام ۲. رویندگی و بالندگی پیدرپی: جستجوگری در مسیر شدن بدون پویایی و پایایی فعالانه ممکن نیست. "پویایی فعالانه و پایایی مسئولانه" که منشأ "رویندگی و بالندگی در طریقت امید و انتظار" است.
پیام ۳. سیر آفاقی تمدنساز و عروج انفاسی فطرتپایه: قرن جدید فرصتی مناسب برای کنشگری انسان فطرت پایه، در مسیر "طراحی تمدن نوین توحیدی" و نوروز امسال مجالی برای نقش آفرینی جوان انقلابی با تکیه بر "رویکرد ملی - اسلامی" در افق "گام دوم انقلاب" است.٪
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/ بازنویسی؛ اول فروردین ۱۴۰۲ه.ش/۲۷ شعبان ۱۴۴۴ه.ق٪
💎 کانال تلگرامی طلایی #راه_نگار
🔅 @Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🔅 @Rahnegar
#نوروز_از_رویندگی_تا_بالندگی
#پایان_کهنگی_آغاز_نوشوندگی
#سیر_آفاقی_عروج_انفاسی
#جستجوگری_در_مسیر_شدن
#طراحی_تمدن_نوین_توحیدی
✍️راه طی شده و نمای پیش رو (سیری بر رخدادهای سال ۱۴۰۱ و تحولات سال ۱۴۰۲)
واقعیت آن است که سالی که بر مردم ایران گذشت سالی سخت و به مثابه یک دوره گذار تاریخی برای مدیریت بهینه سختیها و فشارهای بود و سال جدید راهی نو برای حرکت به سوی تحولات و خلاقیتهای امید آفرین درونی و مأیوس کننده کنشگران معارض بیرونی است.
️
💠 سال پشتسر و سال پیشرو
برخی از یافتههای سالی که گذشت و درس آموختههای برای سال پیشرو عبارت است از؛
🔅۱. هوش سیاسی عمیق و مواجهه عقلانی مردم ایران با ناآرامیهای اجتماعی پاییز و حرکت به سوی تحکیم همبستگی ملی و تثبیت ساختارهای اجتماعی؛
🔅۲. بیاعتبارسازی توهم فروپاشی اجتماعی ناشی از القایی رسانههای و اپوزسیون متوهم در ناآرامیهای پاییز به سوی خیزش انقلابی مردم در ۱۳ آبان و ۲۲ بهمن؛
🔅۳. بازگشت بومرنگ ناآرامیهای اجتماعی به کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی به عنوان مولدان، مشوقان و مروجان خشونت؛
🔅۴. باز شدن روزنههای امید در چرخش قدرت از غرب به شرق و حرکت به سوی جداسازی وابستگی اقتصاد از کشورهای سلطهجوی غربی؛
🔅۵. سبقتگیری میزان تجارت اقتصاد غیرنفتی از اقتصاد نفتی و حرکت به سوی صادرات فراتر از ۵۰ میلیارد دلاری؛
🔅۶. متوقف سازی قدرتهای سلطه طلبی و رژیمهای استبدادی و حرکت به سوی پیروزی در جنگ ارادهها و ترکیبی؛
🔅۷. فرار خفتآمیز و ذلتبار آمریکا از افغانستان و عراق و حرکت به سوی کاهش نقش جهانی لیبرال سرمایهداری؛
🔅۸. خنثی کردن دکترین مشت آهنین آمریکا و رژیم صهیونیستی و حرکت به سوی منطقهای عاری از حضور نظامی آمریکا؛
🔅۹. کاهش نقش محوری آمریکا در مدیریت تحولات جهانی چون جنگ سوریه و اکراین و حرکت به سوی جهان چند قطبی؛
🔅۱۰. پیروزی جبهه مقاومت بر رژیمهای متحجر منطقهای و حرکت به سوی تثبیت و تعمیق فرهنگ مقاومت و پایداری.
🎯 الزامات مسیر پیشرو
مهمترین پیام تحولات سال ۱۴۰۱ه.ش روشن شدن تغییر فضای مناسبات در جهان پس از جنگ اوکراین و پشیمان سازی دشمن از امکان شکست محور مقاومت، که منجر به فرصتهای متعدد در سال ۱۴۰۲ه.ش شده است. دستیابی به این فرصتها نیازمند رعایت الزاماتی به شرح زیر عبارت است از:
🌟۱. ضرورت قویتر شدن و آمادگی لازم برای دوره گذار از جهان تک قطبی به چند قطبی؛
🌟۲. ضرورت تثبیت پارادایم اقتصاد نفتی به اقتصاد تجارت غیر نفتی؛
🌟۳. ضرورت تقویت اضلاع قدرت جدید در مثلث ایران، چین و روسیه؛
🌟۴. ضرورت خنثی سازی تورم از مسیر مدیریت اقتصاد داخلی؛
🌟۵. ضرورت توجه به جایگزینهای سرمایهگذاران جدید خارجی.
♻️ یافته راهبردی
شواهد و قرائن بسیاری حاکی از تحول بزرگ و سازنده در وضعیت جهانی و منطقهای و شرایط شیفت قدرت از غرب سلطهطلب به شرق ژئوپلیتیک است در چنین فضایی نیازمند مهندسی جایگاه و نقش ایران در آینده مناسبات جهانی هستیم. بنابراین به راحتی این گمانه تقویت میشود که پس از سالها مقاومت و پایداری مردم ایران، سال ۱۴۰۲ه.ش سال آغاز فرصتهای طلایی به ویژه برای کنترل تورم و بهبود تولید اقتصادی موثر خواهد بود.
با این وجود کاهش سطح وابستگی اقتصادی و سیاسی از غرب لیبرال و حرکت به سوی تعامل با شرق ژئوپلیتیک با تکیه بر ظرفیتهای درونگرا و بروننگر برای مدیریت تهدیدات پیش رو جزء اولویتهای اصلی محسوب میشود.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/ یکم فروردین ۱۴۰۲ه.ش٪
💎 کانال تلگرامی طلایی #راه_نگار
🆔@Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🆔@Rahnegar1401
4_5857080556918931758.mp3
4.13M
✋
تندخوانی #جزء_اول قرآن کریم
🎤 استاد معتز آقایی
Part00_خون دلی که لعل شد_مقدمه.mp3
7.18M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
Part02_خون دلی که لعل شد.mp3
4.74M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد🩸
"خاطرات شنیدنی حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان و تبعید دوران مبارز قبل از انقلاب"
قسمت دوم
Part03_خون دلی که لعل شد.mp3
9.16M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
قسمت سوم
Tahdir joze5.mp3
3.96M
💠 #تحدیر (تندخوانی) جزء پنجم قرآن کریم
🎙با صوت استاد معتز آقایی
⏱زمان : 33دقیقه
Part04_خون دلی که لعل شد.mp3
8.08M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد🩸
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
قسمت چهارم
1_1166401626.mp3
5.63M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد🩸
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
قسمت پنجم
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze_.07.mp3
13.45M
🔰تندخوانی جزء هفت قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
1_1166401804.mp3
8.11M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد🩸
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
قسمت ششم
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze_.08.mp3
12.27M
🔰تندخوانی جزء هشتم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
1_1166400241.mp3
11.28M
کتاب صوتی
#خون_دلی_که_لعل_شد🩸
"خاطرات حضرت آیت الله خامنه ای از فعالیتها، زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب"
قسمت هفتم
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze_.09.mp3
12.55M
🔰تندخوانی جزء نهم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
Part06_رهبری بر فراز قرون.mp3
29.28M
🔅چگونگی پذیرش وجود حضرت حجت عجج الله تعالی فرجه
📔 کتاب گویا: رهبری بر فراز قرون
🖋شهید محمدباقر صدر
✍️ خدیجه؛ از تاجر ثروت تا صیاد سعادت
(تجلیل از مقام مادرِ مادران و تقدیم به مادران سفر کرده)
خدیجه دختر خویلد یک زن استثنائی در؛ توانگری مادی، اعتبار فرهنگی و فضیلت انسانی است که با درایت اجتماعی و مدیریت اقتصادی خود؛ در دورهای که جنسیت بر انسانیت و جاهلیت بر معرفت غلبه داشت، به تاجری نام آور در صحنه تجارت و شخصیتی بامنزلت در عرصه معنویت تبدیل شود. بنابراین خدیجه موهبت ثروت مادی را وسیله شرافت انسانی و واسطه رضایت الهی قرار داد. با این وجود حضرت خدیجه تاجر ثروت بود که:
🔅 در روزگار ترغیب جهالت، شیفته فضیلت شد؛
🔅 در زمانه تکذیب فضیلت، مؤید بعثت شد؛
🔅در هنگامه ترویج بعثت، مشوق نبوت شد؛
🔅در عصر تنهایی نبوت، پناهگاه رسالت شد؛
🔅در دوران تحقیر رسالت، مادر طهارت شد؛
🔅در فصل تهدید طهارت، تکیهگاه هدایت شد؛
🔅در فضای تحریم هدایت، فدایی امت شد.
♻️ یافته راهبردی
تجارت خدیجه؛ مولد ثروت او و ثروت او سرمایه عزت او شد. بنابراین خدیجه بانوی است که با نثار ثروت در دریای رحمت، همگام رسالت، همبخت نبوت، مادر عصمت، جده امامت، صاحب کرامت و صیاد سعادت شد.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۲ه.ش و ۱۰ رمضان ۱۴۴۳ ه.ق همزمان با رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیه٪
💎کانال تلگرام #راه_نگار
🆔@Rahnegar96
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🆔@Rahnegar1401
#خدیجه_تاجر_ثروت_صیاد_سعادت
#شیفه_فضیلت_موید_بعثت
#مادر_طهارت_فدایی_امت
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze_.10.mp3
11.87M
🔰تندخوانی جزء دهم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze11.mp3
12.25M
🔰تندخوانی جزء یازدهم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze12.mp3
12.29M
🔰تندخوانی جزء دوازدهم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze13.mp3
11.92M
🔰تند خوانی جزء سیزدهم قرآن کریم
🎙حجتالاسلام قاسمیان
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
💠 به بهانه سالروز شهادت مختار ثقفی به زودی در همین کانال مطالعه خواهید کرد:
✍️ مختار ثقفی؛ از چهره تحریف شده تا الگوی تثبیت شده
✍️ مختار ثقفی؛ از چهره تحریف شده تا الگوی تثبیت شده
دوران کودکی و نوجوانی ابواسحاق مختار ثقفی فرزند ابوعبیده، در مواجهه با تحولات سیاسی پس از سقیفه، عصر اقتدار مسلمانان و همراهی با پدرش در جنگ یوم الجسر گذشت. او در دوره جوانی و میان سالی ضمن همراهی با خلافت امیرالمؤمنین(ع)، سکونت در بصره، مدائن، مکه و قرارگرفتن در مسیر تحولات کوفه بسیار پخته و به یک چهره ممتاز در قرن اول هجری قمری تبدیل شد. با این وجود حقیقت وجودی مختار قرنها در میان تحریفات هویتی، تهمتهای اعتقادی و برچسبهای سیاسی مکتوم و مظلوم ماند. بر همین اساس در طول چهارده قرن حداقل سه روایت تاریخی از مختار ارائه شد:
🔻روایت ۱. مختارِ تحریفگر و زعامت طلب:
مفسران، علما و فقههای که سر در آخور دربار خلافای حاکم داشتند، مختار را یک منحرف اعتقادی و راه او راه ضلالت و گمراهی معرفی کردند. از نظر آنان مختار پناه شعار خونخواهی، در میان امت تفرقه انداخت که دستاورد نهایی او ایجاد فرقه انحرافی کیسانیه در تاریخ اسلام بود.
🔻روایت ۲. مختارِ امارت خواه و قدرت طلب:
این روایان در حقیقت تاریخ نگاران و کاتبان رسمی دربار خلافت بنیامیه، بنیزبیر و بنیعباس هستند که مختار را فردی کذاب و مدعی خلافت و امارت معرفی کردند. در روایت آنان مختار در حقیقت یک مجنون قدرت است که چهره خود را در ذیل شعار دروغین قصاص نقش آفرینان فاجعه کربلا، مخفی کرده است.
🔻روایت ۳. مختارِ خون خواه و عدالت طلب:
این بخش از محققین اغلب در دوره معاصر هستند که حقیقت وجودی مختار در برخورداری از ایمان، بصیرت، ولایت مداری، عدالت طلبی و خون خواهی از شهدای کربلا را میان تحریفات بسیار کشف نمودند و با بازخوانی اسناد تاریخی، پس از قرنها چهره مظلوم و مکتوم مختار را از زیر روایتهای مجهول، جعلی و انگیزههای انتقام جویانه، آشکار کردند.
💠 ماهیت تاریخی و هویت ماندگار مختار
با وجود آنکه روایت اول و دوم چهارده قرن بر ادبیات سیاسی و محتوای مذهبی سلطه بیچون و چرا داشته است. اما مبتنی بر روایت سوم، برخی از شاخصهای ماهیت تاریخی و هویت ماندگار مختار ثقفی عبارت است از:
🔅۱. اصالت شخصیتی - خانوادگی: پدر و مادر مختار از جمله افراد دارای منزلت و مؤید اهلالبیت در قبیله ثقف، از طواف اصلی و با ریشهدار یمن و دارای اعتبار در تاریخ اسلام بودند.
🔅۲. شرافت فرهنگی - اجتماعی: پدر مختار از فرماندهان بزرگ صدر اسلام و فرمانده سپاه اسلام در جنگ یوم الجسر بود که در همان جنگ به شهادت رسید.
🔅۳. تربیت علوی - فاطمی: مختار در منزل امیرالمؤمنین تردد داشت، مورد عنایت و تربیت حضرت زهرا (س) قرار گرفت و پس از حادثه عاشورا، مورد تأیید چند امام معصوم قرار گرفت.
🔅۴. زکاوت عقلی - منطقی: مختار دارای چنان زکاوت عقلانی، فقاهت دینی و بیان شیوا بود که توانست کوفیان مذبذب را به عنوان منتقمان فاجعه کربلا سازماندهی و همه عاملان اصلی فاجعه عاشورا را قصاص کند.
🔅۵. کرامت اخلاقی - عرفانی: در اوج تقابل نظری و نبردهای سخت میدانی با نسل خدعه، قبیله فریب و طائفه جنایتکار کربلا، بسیاری از شبها را شب زندهدار و روزها را روزهدار بود.
🔅۶. کیاست سیاسی - امنیتی: مختار تنها کسی که از سوی امیرالمومنین علی(ع) نشان پر افتخار تدبیر سیاسی، هوشمندی و کاردانی بر سینه دارد.
🔅۷. درایت مدیریتی - راهبردی: مختار از نوادر سیاسی تاریخ اسلام و بازمانده نهضت عاشورا است که با ژرفاندیشی و نقش آفرینی تاریخی توانست؛ بارها در میادین سخت مواجهه مستقیم با چهار جبههی مکر و تزویر، نفاق و انحراف و جنایتکاران و مذبذبان، پیروز و سربلند بیرون آید.
♻️ یافته راهبردی
شخصیت مختار؛ با عنایت علوی، تربیت فاطمی و مساعدت حسنی و حسینی پرورش یافت و هویت تاریخی او با حمایت چند معصوم دیگر تکامل یافت.
تربیت ولایی، تجربه تاریخی در کنار هوش و زکاوت سرشار او باعث شد تا مختار به دشمن شناسی بصیر، مردم شناسی فهیم، عارفی پارسا، ولایتمداری مخلص، سیاستمداری هوشمند، جنگاوری کم نظیر، مدبری آینده نگر و منتقمی سختکوش تبدیل شود. او در دوره امارت ۱۸ ماهه خود بر کوفه، به عنوان کانون تحولات جهان اسلام در قرن اول ه.قمری، توانست؛ از چهار جبههی خدعه پیشگان مکار بنیامیه، نفاق کیشان منحرف بنیزبیر، شقاوت پیشگان فاجعه کربلا و هرهری مسلکان کوفی سرفراز بیرون بیاید. شخصیت اجتماعی و معنوی مختار، اوج هنر تربیت انسان تراز در مدیریت سیاسی، توسط اهل البیت (ع) و پایهگذار اولین الگوی حکمرانی پیروان اهل البیت است.
✍️ احمد_باقری_مزینانی استادیار دانشگاه/ شب ۱۴ رمضان ۱۴۴۴ه.ق و ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲ه.ش/.
💎کانال تلگرامی #راه_نگار
🆔@Rahnegar96.
💎 کانال ایتا، سروش و روبیکا #راه_نگار
🆔@Rahnegar1401