⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#معرفت_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۶
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
هُو الذِی أَرْسَل رَسُولهُ بِالهُدَی ودِینِ الحَقِّ لیُظْهِرَهُ عَلی الدِّینِ کُلهِ وکَفَی بِاللهِ شَهِیدًا
✨اوست کسی که پیامبر خود را به (قصد) هدایت با آیین درست روانه ساخت تا آن را بر تمام ادیان پیروز گرداند و گواه بودن خدا کفایت میکند.
📗سوره مبارکه فتح آیه ٢٨
💠محمد بن فضیل روایت کرده است که گفت: از ابوالحسن ماضی (علیه السلام) در باره آیه «هُو الذِی أَرْسَل رَسُولهُ بِالهُدَی ودِینِ الحَقِّ» سئوال کردم. آن حضرت فرمود: او همان کسی است که پیامبرش را به تبلیغ ولایت وصی و جانشین خود دستور داده است
📗 مناقب، ج ۳، ص ۸۲.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۶
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
⚜إِنَّ الذِینَ ارْتَدُّوا عَلی أَدْبَارِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَیَّنَ لهُمُ الهُدَی الشَّیْطَانُ سَول لهُمْ وأَمْلی لهُمْ
بی گمان کسانی که پس از آن که (راه) هدایت بر آنان روشن شد (به حقیقت) پشت کردند، شیطان آنان را فریفت و به آرزوهای دور و درازشان انداخت *
📗سوره مبارکه محمد آیه ٢۵
💠 عبدالرحمن بن کثیر روایت کرده است که امام صادق (علیه السلام) درباره آیه «إِنَّ الذِینَ ارْتَدُّوا عَلی أَدْبَارِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَیَّنَ لهُمُ الهُدَی» فرمودند: منظور از آن اولی، دومی و سومی (لعنه الله علیهم) هستند که از 👈🏻ایمان آوردن به ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) روی گردان شده و مرتد شدند.
📗کافی، ج ۲، ص ۳۴۸، ح ۴۳.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۶
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
⚜إِذْ جَعَل الذِینَ کَفَرُوا فِی قُلوبِهِمُ الحَمِیَّةَ حَمِیَّةَ الجَاهِلیَّةِ فَأَنزَل اللهُ سَکِینَتَهُ عَلی رَسُولهِ وعَلی المُؤْمِنِینَ وأَلزَمَهُمْ کَلمَةَ التَّقْوی وکَانُوا أَحَقَّ بِهَا وأَهْلهَا وکَانَ اللهُ بِکُل شَیْءٍ عَلیمًا
✨آن گاه که کافران در دلهای خود تعصب، (آن هم) تعصب جاهلیت ورزیدند؛ پس خدا آرامش خود را بر فرستاده خویش و بر مؤمنان فرو فرستاد و آرمان تقوا را ملازم آنان ساخت و (در واقع) آنان به (رعایت) آن (آرمان) سزاوارتر و شایسته (اتصاف به) آن بودند و خدا همواره بر هر چیزی داناست.
📗سوره مبارکه فتح آیه ٢۶
💠مالک بن عبدالله روایت کرده است که گفت: خدمت امام رضا (علیه السلام) عرض کردم: منظور از آیه «وأَلزَمَهُمْ کَلمَةَ التَّقْوی وکَانُوا أَحَقَّ بِهَا وأَهْلهَا» چیست؟ امام فرمودند: این آیه در باره ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) نازل شده است.
📗 تأویل الآیات، ج ۲، ص ۵۹۵، ح ۸.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
24.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌با این فیلم بهتر میفهمیم که اگه حاج قاسم وسط میدان نبود چی به سر ناموس مون میومد... 😔😔
صحنه دردناک دختر بچه ای که به دست داعش میافتد...
بخشی از مستند زندگی شهید حاج شعبان نصیری رحمة الله علیه..
مناسبت: روز بزرگداشت شیخ کلینی
شیخ کلینی در بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله)
✅ مرجع هزار و صد ساله
کتاب کافی، در دورهای هزار و صد ساله، از وفات مرحوم کلینی در ۳۲۹ هجری تا روزگار ما، بیش از هزار سال است که مرجعیّت علمی دارد و بین جوامع شیعه دستبهدست میگردد و هرگز هیچ فقیه، متکلّم یا مفسّر شیعه از آن مستغنی نبوده است
✅ شاگرد ری و بغداد
شخصیّت شیخ کلینی رحمةاللهعلیه نیز شخصیّت علمی بارز و برجستهای است. او در هر دو حوزه ری و بغداد، سالهای زیادی را به علمآموزی و اخذ حدیث از محضر اساتید و مشایخی که شمار آنها بیش از پنجاه تن است سپری کرد و از دیگرسو، به تربیت گروه بزرگی از طالبان علم و معارف مکتب اهلبیت علیهمالسّلام پرداخت که خود، گواهی بر برجستگیهای علمیِ شیخ کلینیاند.
✅ کلینی، تنها یک محدث نبود
کلینی، تنها یک محدّث نبود. بررسی کتاب کافی از جهت چگونگی تبویب و تقدیم و تأخیر ابواب آن و عناوین انتخابی آنها (نظیر: کتاب العقل و الجهل، کتاب الحجة، کتاب التوحید و …) نشان میدهد که کلینی علاوه بر آن که محدّثی بزرگ است، متکلّمی چیرهدست نیز هست و محتوا و روش و عناوینِ به کار گرفته شده توسّط وی، ناظر به مسائل کلامیِ رایج در روزگار اوست. ضمناً مقدّمه شیخ بر کافی، مقدمه درخشانی است که نشان میدهد این مرد چه تسلّطی بر عبارات و کلمات و مطالب و مفاهیم کلامی و … داشته است.
✅ مولود پیچیده ترین عصر تاریخ تشیع
عصر کلینی نیز روزگار حسّاس و دشواری است. ولادت او در حوالی سال ۲۶۰ هجری اتّفاق افتاده است که سال وفات امام عسکری علیهالسّلام و آغاز غیبت صُغراست و با در نظر گرفتن سال درگذشت او (یعنی ۳۲۹ هجری) درمییابیم که حیات وی کاملاً منطبق بر دوره غیبت صُغراست که از پیچیدهترین و حسّاسترین بُرههها در تاریخ تشیّع است و شیخ کلینی تقریباً بیست سال پایانی عمر خویش را در بغداد به سر آورد که محلّ سکونت نُوّاب اربعه و وکلای ناحیه مقدّسه بود و این ویژگیها در حیات کلینی، برای کسانی که میخواهند درباره حرکت علمی شیعه به تحقیق بپردازند در خورِ توجّه است.
به هر حال به نظر اینجانب، تجلیل از کلینی، تجلیل از علم، تجلیل از دین و تجلیل از تشیّع است. کافی نیز اثر ارزشمندی است و در مورد این کتاب شریف و مؤلف بزرگوارش، هر چه تجلیل و هر اندازه کار علمی انجام بشود جا دارد.
پیام به کنگره بینالمللی بزرگداشت ثقةالاسلام کلینی (ره) 1388/02/17
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
📜 تصویری از مُهر و دستخط مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری (ره)
در آستانه یکصدمین سال فعالیت حوزه های علمیه و احیای آن توسط مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری (ره) تصویر مُهر و دستخط ایشان برای اولین بار به نمایش گذاشته شد.
@HawzahNews| حوزهنیوز
💠 مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۰ از سوی مراجع تقلید اعلام شد
🔻 اطلاعات بیشتر:
https://hawzahnews.com/xb8Ss
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🗳 دشمن، تبلیغات و انتخابات
🔻 آیتاللهالعظمی نوری همدانی:
دشمن با تبلیغات خود سعی میکند مردم کمتر در انتخابات شرکت کنند تا در نهایت بگویند مردم نسبت به نظام اسلامی بیعلاقه شدهاند.
باید ایمان، علاقه و هوشیاری خود را مانند حضور در تشییع حاج قاسم و 22 بهمن نشان دهیم و انتخاباتی دشمن شکن برگزار کنیم.
◻️ درس خارج فقه – اسفندماه 1398
#مرجعیت_و_انتخابات (32)
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
ادامه مبحث #جریان_شناسی_سیاسی_اجتماعی_روحانیت
🔻روحانيت وحقوق بشر
🔸حقوق بشر به يكى از مناقشه آميز ترين مسائل مدرن در سـال های اخيـر #حـوزه تبـديل شـده است؛ اين مسئله كه همواره با نگاه سنتى به انسان همـراه بـود بـا ورود مسـائل #مسـتحدثه چنـد ديدگاه را به همراه خود به وجود آورده است كه به تبع آن، #روحانيت را نيز از درون بـه چنـد گروه تقسيم كرده است:
1⃣جدايى ميان #حقوق الاهى و حقوق بشر: به اين معنا كه ساحت، مبانى و عناصر اصـلى حقوق بشر اومانيستى و بى اعتبار است و با ساحت حقوق اساامى متمايز است به همين دليل حقوق بشر اسامى بر آن برتری دارد؛
2⃣نگاه همسان سازی: به باور نو انديشان حـوزه، ميـان نگـرش اسـلام و #حقـوق بشـر نگـاه تقارب مندانه وجود دارد و خواهان تعامل آن دو با هم اند؛
3⃣نگاه قرابت مندانه: ً گروهى كه حقوق بشر جديد را يا كلا و يا تا اندازه ای پذيرفته اند.
🔻منظر سوم: روحانيت و امر سياسى
سومين منظر، تكثر هايى را در بر مى گيرد كه روحانيت حوزهرهای علميه در توجه يا عدم توجه ها به امر #سياسى دارند؛ اين تكثرها در برگيرنده گروه های مختلفى در ميان روحانيون است
🔹الف) گروهى از مراجع و روحانيون، هـيچ عنايـت و التفـاتى بـه امـر سياسـى ندارنـد و در غياب سياست، زندگى خويش را اداره مى كنند. آنچه برای آنان اهميت دارد اجـرای احكـام شرعى (به مثابه غايت حكومت) است. از اينرو، برای آنـان غايـت حكومـت بـيش از منشـاء مشروعيت اهميت دارد. نزد اينان، مفاهيمى مثل حكومت دينى، مصلحت نظام و نا آشناست. انتظار آنان از هر نظام سياسى ای، مقابله با بى حجابى، عـدم مشـاركت زنـان در امـور سياسـى، مقاومت در مقابل وهابيت و دفاع و گسترش مذهب تشيع است.
🔸ب) گروه دوم، عالمانى هستند كه به امر سياسى عنايت دارنـد و ميـان ديـن و سياسـت نيـز پيوند برقرار مى كنند. كه خود به دو دسته تقسيم مىشوند:
1⃣ايجابى سنتى: طرف داران نگاه سنتى ايجابى كسانى اند كه امر سياسى را در قالب نظـم از بالا به پايين و در يك رابطۀ طولى تنظيم مى كنند. اين دسته از جريان زندگى سياسى در عصر غيبت حمايت مى ورزند، و بر وجود فقيهى كه رابط ميان شرع و زندگى #سياسى باشـد تاكيـد مى كنند. اين ديدگاه، در پاره ای از شارحان نظريه #ولايـت_فقيـه ديـده مى شـود. در نگـاه ايـن دسته دين اسلام در مقايسه با ديگر اديان تنها يك دين نيست، بلكه نظامى دولتـى نيـز بـوده و نظريه سياسى و حقوقى آن به اشكال مختلف اجرا شده است (نک، دارابی، ۱۳۸۸: ۱۴۷) در واقـع، هنر حكومت اسلامى در اين است كه بسياری از وظايف جمعى را در سايۀ حكـومتى ممكـن مى داند كه متعهد به #اسلام است (نک، عنایت، ۱۳۶۵، ۱۶)
2⃣ايجابى ناظر به مفاهيم مدرن: كسانى كه امر سياسـى را در قالـب نظـم سياسـى جديـد تحليل مى كنند و به جای توجه به رأس هرم بـه قاعـده آن مـى نگرنـد و بـر حسـب آن سـامان #سياسى را تعريف مى كنند. ايـن انديشـه سـابقه يك صـد سـاله دارد و گويـا از مرحـوم آخونـد خراسانى آغاز شده و مرحوم نايينى آن را پـى گرفتـه اسـت. برخـى طرفـداران ايـن ديـدگاه، گرچه #حكومت_اسلامى را با قواعد نظم مدرن مى آميزند، ولى تاش دارند تا چارچوب نظريه ولايت فقيه را حفظ كنند و آن را در قالب ولايت و نه مفـاهيمى چـون نظـارت يـا... تفسـير كنند. برخى ديگر مى كوشند تا تركيبى از قواعد سنتى حكومـت را بـا نظـم مـدرن بـه وجـود آورند و #دموكراسى را با #حكومت_دينى درآميزند. گروه سومى نيز هستند كه بـه نظـر مى رسـد بـا محوريـت دموكراسـى در نظريـه سياسـى حركت مى كنند و مفاهيم دينى در نگرش آنان كم رنگ است. اين گروه حتى تا آنجـا پـيش مىروند كه ابراز مىدارند #دينداری تنها در پرتو علوم و معارف بشری ميسر است (نک، میر سلیم، ۱۳۸۴، ۲۲۸، نک، نیز، کیهان فرهنگی، ۴۲/
#راه_ما_روشن_است🇮🇷
#حوزه_علمیه_خواهران
#سیاست_ما_عین_دیانت_ما
#راه_روشن را به دوستان خود معرفی کنید.
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 خیلی زیباست...
همیشه حس میکردم این قرائت یه چیز ویژهای است و خوشحالم که سرنوشت اون رو با روضه امام حسین پیوند خورده میبینم.
🎧 ماجرای قرائت معروفی که بعد از روضه امام حسین(علیه السلام) خوانده شد.
هدیه ای کانال#راه_روشن به همراهان گرامی
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
14.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | پشت صحنه زندگی رهبر
⚠️ یکی از بدون تعارفترین تصاویر از #رهبرانقلاب
🔻 یه بنده خدایی میگفت هیچکس در این صداسیما به اندازه امام و رهبری سانسور نشده و واقعا هم راست میگفت.
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
🕋📜🕋📜🕋
🕋
#انس_با_حضرت_قرآن
#معرفی_شئون_متفاوت_حفظ_آیات_حضرت_قرآن
🔰حفظ آیات حضرت قرآن
🔷معرفی شئون متفاوت حفظ آیات حضرت قرآن
◀️(۳). حمل آیات حضرت قرآن
🔘یکی دیگر از مراتب انس با حضرت قرآن که مصداقی از مصادیق «حفظ» به شمار می رود، حمل آیات حضرت قرآن است که در احادیث از این مؤمنینی که به این شأن متصف شده اند، با عنوان «حملة القرآن» نام برده شده است.
✔️به عبارت دیگر، در مرتبه ای که «حفظ مربوط به قلب» می باشد، منظور صرف به خاطر سپردن الفاظ و عبارات نیست؛ بلکه مرتبه ای است که مؤمن، نگهدار و مرابط و مرزبانِ حقائق و معانی و بواطن آیات حضرت قرآن می باشد و از دین خداوند محافظت می نماید. چرا که به میزان علمی که از معانی و حقائق نهفته در بواطن آیات قرآن را در قلب خود حمل کرده باشد، به همان میزان عالِم به دین و حافظ و نگهدارنده حدود الهی است و با تحریف و تفسیر به رأی ها و استنباط های غلطی که جهّال بر اساس آیات حضرت قرآن ارائه می دهند، مبارزه نموده و از حدود حضرت قرآن نگهداری و نگهبانی می نماید.
🖋بدین جهت است که در فرمایشات نورانی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) مناقب ویژه ای برای «حاملان حضرت قرآن» ذکر شده و آنان بر بقیه خلق برتری داده شده اند.
🔹به عنوان نمونه، حضرت الامام حسن بن علی العسکری (علیه السلام) در بیان فضیلت های «حملة القرآن»، آنان را در زمره اولیاء الله و خاصّان الهی معرفی نموده که حُبّ و بغض نسبت به ایشان، ملاک حبّ و بغض نسبت به خداوند عزوجل می باشد:
▫️حَمَلَةُ الْقُرْآنِ الْمَخْصُوصُونَ بِرَحْمَةِ اللَّهِ الْمُلْبَسُونَ نُورَ اللَّهِ الْمُعَلَّمُونَ كَلَامَ اللَّهِ الْمُقَرَّبُونَ مِنَ اللَّهِ مَنْ وَالاهُمْ فَقَدْ وَالَى اللَّهَ وَ مَنْ عَادَاهُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ
▪️حاملان قرآن، به رحمت الهی اختصاص داده شده و به نور الهی پوشانده شده اند؛ آنان معلّمان کلام خداوند هستند و مقربان درگاه الهی که هر کس آنان را دوست بدارد ، خداوند را دوست داشته و هر کس با آنان دشمنی کند، با خداوند عزوجل دشمنی کرده است
📓تفسیر الامام حسن العسکری (علیه السلام) ج۱ ص۱۴
☑️از آنجا که حمل حضرت قرآن مربوط به «قلب» و به معنای «حمل علم و معانی حضرت قرآن» است ، حاملان قرآن «عرفاء بهشت» معرفی شده اند، یعنی آنان که بر دیگر بهشتیان، در مراتب معرفت و علم برتری دارند:
▫️قال رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم): حَمَلَةُ الْقُرْآنِ عُرَفَاءُ أَهْلِ الْجَنَّةِ
📓الكافي ؛ ج۲ ؛ ص۶۰۶
✔️بنابراین حمل حضرت قرآن یعنی «محفوظ داشتن علم و معانی حضرت قرآن در قلب» که این امر سبب «جاری و ساری شدن علم قرآن از قلب به اعضاء و جوارح» می گردد.
🔹چنانکه در دعای مرویّ از حضرت صادق الائمه (علیه السلام) که به جهت توفیق به حفظ قرآن تعلیم داده شده است، وارد شده:
✨أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَرْزُقَنِي حِفْظَ الْقُرْآنِ وَ أَصْنَافَ الْعِلْمِ وَ أَنْ تُثَبِّتَهَا فِي قَلْبِي وَ سَمْعِي وَ بَصَرِي وَ أَنْ تُخَالِطَ بِهَا لَحْمِي وَ دَمِي وَ عِظَامِي وَ مُخِّي وَ تَسْتَعْمِلَ بِهَا لَيْلِي وَ نَهَارِي بِرَحْمَتِكَ وَ قُدْرَتِكَ فَإِنَّهُ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِكَ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ
✨خدایا به من حفظ قرآن و درجات علم را روزی فرما؛ و آن را در قلب و گوش و چشمم ثابت گردان؛ و گوشت و پوست و استخوان و مغزم را با آن ممزوج بگردان و هر صبح و شام مرا عامِل به آن قرار ده
📓الكافي ؛ ج۲ ؛ ص۵۷۶
🖋در ادامه این مطلب، یکی از اعاظم حاملان علم القرآن را معرفی می نماییم.
🕋
🕋📜🕋📜🕋📜