تثلیث (سهتایی) مبنای علوم انسانی غربی
غرب همانگونه که در کنار خدا، روحالقدس و پسر (عیسی ع) را مشرکانه به خدایی میپذیرد، در علوم انسانی نیز معرفت شرکآلود را رقم میزند نه معرفت توحیدی!
#تثلیث
#سایکولوژی
@ravanshenasi_fetrat
توحید در علم
همیشه به ما گفتهاند توحید یعنی خدا یکی است. ولی در مورد توحید در فهم و معرفت صحبتی نشده است. بت پرستان هم به خدای خالق واحد اعتقاد داشتند، ولی بتها را میپرستیدند.
معرفت توحیدی و فهم توحیدی یعنی از بین حق و باطل، حق را پذیرفتن و باطل را کنار زدن. اگر معرفت توحیدی نباشد، خداپرستی ما همانند خداپرستی بتپرستان خواهد شد!
یکی از مصادیق توحید در روانشناسی، یعنی اعتقاد به یک فطرت و روان مشخص که یگانه است و قابل تقسیم به اجزاء مختلف نیست و در مقابل نفی سهگانگی و تثلیث سایکولوژیستهایی همانند فروید!
#توحید
#معرفت_توحیدی
#روانشناسی_توحیدی
@ravanshenasi_fetrat
رشته تحصیلی برخی از سایکولوژیست های بزرگ
بسیاری از روان شناسان بزرگ! یا به عبارت صحیح، سایکولوژیست های بزرگ، رشته تحصیلی متفاوتی داشتند و سایکولوژی نخوانده اند. مثلاً:
فروید: پزشکی
اریکسون: دیپلم
کارل یونگ:روان پزشکی
آلفرد آدلر: پزشکی
کارن هورنای: پزشکی
هنری موری: فوق لیسانس زیست شناسی، دکترای زیست شیمی
جورج کلی: لیسانس فیزیک و ریاضیات، فوق لیسانس جامعهشناسی پرورشی، دکترای سایکولوژی
ژان پیاژه: جانورشناسی (دکترای علوم طبیعی)
@ravanshenasi_fetrat
سایکولوژی؛ علم زیست شناختی
سیستم مشترک طبقه بندی دانشگاهی (JACS یا Joint Academic Coding System) معرفی کننده شاخههای علم در انگلیس است و توسط دو مرکز یوکاس (UCAS) و هِسا (HESA)، به عنوان دو بال اصلی رصد و کنترل وضعیت نظام آکادمیک انگلیس، ارائه میشود.
طبق این طبقه بندی، سایکولوژی در طبقه علوم زیستی (Biologic) و با کد C800 قرار می گیرد (کد C مربوط به علوم زیستشناختی است).
علوم بایولوژیک، علومی هستند تجربی (Emperical) و آزمایشگاه (Experimental) که به رفتارها و وضعیت زیستی جسم انسان میپردازن.
در واقع، سایکولوژی به عنوان شاخته ای از زیست شناسی، به بررسی روان نمی پردازد و ترجمه سایکولوژی به روان شناسی نادرست است و می توان آن را به عنوان خیانتی تلقی کرد که موجب گمراهی و انحطاط جامعه شده است
@ravanshenasi_fetrat
سایکولوژی؛ علم زیست شناختی
طبق سیستم مشترک طبقه بندی دانشگاهی (JACS یا Joint Academic Coding System) سایکولوژی یک علم زیست شناختی است نه روان شناختی!
@ravanshenasi_fetrat
سایکولوژی؛ مطالعه فرایندهای رفتاری و ذهنی که ممکن است شامل مطالعه مغز، حسها و مبانی زیستشناختی و فیزیکی رفتار شود
@ravanshenasi_fetrat
سایکولوژی یا سایکه شناسی
سایکه عاشق کیوپید می شود و برای رسیدن به او آزمون های مختلفی را پشت سر می گذراند!
#سایکولوژی_نفسانیات_شناسی
@ravanshenasi_fetrat
ساینتیست های ملحد
دانشمندان بی خدا یا دانشمندان آتئیست دانشمندانی هستند که به وجود خدا اعتقاد ندارند. بی خدایی به معنای عدم باور به وجود خداست. طبق پرسشی از دانشمندان آکادمی ملی علوم آمریکا، 72 درصد دانشمندان به وجود خدا باور نداشتند. 20 درصد خود را ندانمگرا توصیف کرده و 7 درصد نیز به وجود خدا باور داشتند.
Larson, Edward J.; Larry Witham (1998). "Leading scientists still reject God". Nature. Macmillan Publishers Ltd. 394 (6691): 313–4. doi:10.1038/28478. PMID 9690462. Archived from the original on 2014-03-01
@ravanshenasi_fetrat
طبق گزارشی از روزنامه دیلی میل افراد بی اعتقاد به وجود خدا از هوشمندی بیشتری نسبت به باورمندان برخوردارند اگر چه که تعداد مبتلایان به سایکوپاتی در افراد خداناباور بیشتر است
Colin Fernandez; Sarah Griffiths. "Atheists are more likely to be psychopaths, study claims".
Mail Online. Dailymail. Retrieved 23 March 2016. "However, believers aren"t spared criticism - the study also found that religious people are less intelligent than their non-believing counterparts"
@ravanshenasi_fetrat
سایکولوژیست های ملحد
نتیجه علم (ساینس) مادی و غیرالهی #سایکولوژی، پرورش دانشمندانی (#ساینتیست ها) است که به خداوند باور ندارند و ملحد هستند.
@ravanshenasi_fetrat
ویلهلم رایش Wilhelm Reich (1957-1897)
پزشک، روان پزشک و روانکاو اتریشی آمریکایی، از زمینهسازان #انقلاب_جنسی در غرب به شمار میرود. وی از شاگردان #فروید است و در مورد غریزه جنسی فعال بوده است. نوشتههای او که بعضی از آنها را بارها تغییر داده بود، سویههایی میانرشتهای دارند. آثار او میان روانکاوی، جامعهشناسی و زیستشناسی سیر میکنند.
رایش فرزند زمینداری #یهودی بود و با تربیتی سخت پرورش یافت. در سن 13 سالگی #رابطه_مخفیانه_مادرش را با معلم سرخانهای برای پدر فاش کرد؛ موضوعی که کمی بعد باعث خودکشی مادر، ضربه روانی پدر و عذاب وجدان طولانی او شد.
در دهه 1960 که جوانان شورشی تمام هنجارها و ارزشهای جامعه سنتزده را به چالش گرفتند، آثار ویلهلم رایش به مهمترین منبع الهام آنها بدل شد. نظریات او هم به "انقلاب جنسی" یاری رساند و هم در #شکستن_قیدوبندهای_تربیتی، به ویژه در پیشرفت جنبش رهایی زنان (#فمینیسم) مؤثر افتاد.
در ویکی پدیا نام وی در فهرست افراد #ندانمگرا آمده است.
@ravanshenasi_fetrat
ویلهلم رایش و ندانمگرایی
ندانمگرایی یا لاادری گری، دیدگاهی فلسفی است که دانستن درستی یا نادرستیِ برخی ادعاها و بهطور ویژه، ادعاهای مربوط به امور فراطبیعی (#غیبت)، مانند الهیات و زندگی پس از مرگ (#معاد) و وجود #خدا و موجودات روحانی یا حتی حقیقت نهایی را نامعلوم و یا به شکل «ندانمگویی»، از اساس ناممکن میداند.
لاادریگری، از گرایشهای فلسفی است که در عین باور به عینیت و واقعیت جهان، شناخت قسمتی از آن یا کل آن را ناممکن میداند.
این اصطلاح برای نخستین بار، توسط توماس هنری #هاکسلی، به مفهوم غیرقابلشناخت بودن ماوراء طبیعت بهکار رفت؛ اما پس از آن، در ادبیات فلسفی و بهویژه مارکسیستی، در معنای غیرقابل شناخت بودن جهان مادی بهکار میرود.
رایش به عنوان یکی از ندانم گرایان یهودی مطرح است.
@ravanshenasi_fetrat
نظرات ویلهلم رایش در راستای #انقلاب_جنسی
ویلهلم رایش از بحث انگیزترین #پیروان_فروید بود که در اواخر عمر به #روانپریشی دچار شد. وی فرضیات اولیه فروید را درباره #سرکوبی_غریزه_جنسی پذیرفته و بسط داد. نظراتی که خود فروید در سالهای بعد از آنها دست کشید!
به نظر رایش مشکلات شخصیتی و روان نژندی، ناشی از عدم ارضای جنسی طبیعی است. به علت آنکه علائم روان نژندی قادر به تخلیه کامل انرژی جنسی نیستند، انرژی جمع شده در وجود فرد به عنوان تنش بدنی ظاهر می شود.
در اثر دیگر خود «روانشناسی توده ای فاشیسم (The mass psychology of Fascism)» به عوامل روانشناختی اشاره می نماید که به #اقتدارگرایی می انجامد و اعضای جامعه را وادار می کند که از استقلال فردی خود دست کشیده و #تسلیم_دیکتاتوری شوند.
اولین برخورد با مراجع قدرت در دوران کودکی در رابطه با #مسائل_جنسی است که کنجکاوی کودک با ممانعت، تنبیه و تهدید والدین روبرو شده و تظاهر آشکار آن #سرکوب می شود. این سرکوبی به سایر جنبه ها نیز گسترش یافته و بر کل شخصیت فرد حاکم می گردد. ناتوانی شخص از #تجلی_آزاد_غریزه_جنسی منجر به ناتوانی مجموعه شخصیت وی می شود. این به احساس حقارت و فرودستی در برابر مراجع قدرت می انجامد.
به اعتقاد رایش هر گونه کوشش در جهت گسستن بندهای اسارت در چنین جوامعی با شکست روبرو می شود و بر چسب خلافکاری می خورد. از دید ویلهلم رایش دیکتاتورها که نظم کهنه را به هم می زنند تنها خلافکارانی موفقند. رهایی انسان از اسارت با تکامل سالم جنسی او ممکن می شود.
@ravanshenasi_fetrat
🔺چرا سایکولوژی روان شناسی نیست❓
سایکولوژی ...
- به دنبال شناخت ذهن و رفتار است نه روان و می توان آن را #رفتارشناسی دانست
- مبنای مادی و حسی و تجربی دارد و از مبانی ارزشی و اعتقادی غفلت می کند
- به دلیل ماهیت رفتارشناسانه، آنچه را که هست بررسی و مطالعه می کند (هست شناسی به جای هستی شناسی)، نه آنچه را که باید باشد (بایدشناسی).
- علم بدون جهت و خنثی است (علم #توصیفی) و غایت ارزشی (علم دستوری) ندارد
- حیطه آن محدود به دنیا است و زندگی را در چهارچوب آن تعریف می کند و به زندگی در آخرت بی توجه است
- در تعریف روان، قائل به توحید و انسجام و یکپارچگی روان نیست، در حالی که روان مبتنی بر توحید و یکپارچگی شکل می گیرد.
- منابع آن تجربه و آزمایش است و به وحی و نقل و عقل بی توجه است
- به دلیل #انسان_شناسی_مخدوش، بیشتر #حیوان_شناسی تلقی می شود
@ravanshenasi_fetrat
📌برخی از کتاب هایی که در مورد سایکولوژی (حیوانات (روان شناسی حیوانات!) نوشته شده است، عبارتند از:
📚1- کتاب نحوه تفکر و احساس حیوانات؛ مقدمه ای بر سایکولوژی غیرانسان
How animals think and feel
an introduction to non_human psychology
📚 2- کتاب سایکولوژی و رفتار حیوانات در باغ وحش و سیرک
The psychology and behavior of animals in zoos and circuses
📚 3-کتاب سایکولوژی علم هوش، خصیصه ها و رفتار حیوانات از جمله انسان است
psychology is the science of the intellects, characters and behavior of animals including man
📚 4-کتاب سایکولوژی حیواناتی که زنده بلعیده می شوند
The psychology of animals swalowed alive
📚 5-کتاب سایکولوژی حیوانات در رابطه با روان شناسی انسان
the psycology of animals in relation to human psychology
📚 6-کتاب مطالعات تطبیقی سایکولوژی مورچه ها و حیوانات رده بالاتر
comprative studies in the psychlogy of ants and higher animals
📚 7- کتاب از داروین تا رفتارگرایی؛ سایکولوژی و ذهن های حیوانات
From Darwin to behaviourism
psycholgoy and the minds of animals
@ravanshenasi_fetrat
🔺 خودکشی فروید با مرفین
سلامتی فروید در هنگام پیری به نحو چشمگیری تحلیل رفت، اما از نظر عقلانی هوشیار ماند و تقریبا تا آخرین روز زندگی اش به کار ادامه داد. در اواخر سپتامبر 1939 به پزشک خود ماکس شور گفت «اکنون این زندگی جز شکنجه چیز دیگری نیست و دیگر معنی ندارد» (شور، 1972، ص 529). دکتر قول داده بود که اجازه نخواهد داد فروید بیهوده رنج بکشد. او طی 24 ساعت بعید سه بار مرفین به او تزریق کرد که هر مقدار مصرف آن بیشتر از اندازه لازم برای تسکین درد بود و سالهای طولانی درد فروید را به پایان رساند.
(کتاب نظریه های شخصیت شولتز)
جسد فروید پس از درخواست اتانازی (خاتمهدادن به زندگی بیماری که مرگش حتمی باشد) با تزریق دوز بالای مورفین و مرگ او، به خواست خودش سوزانده و خاکسترش در گلدانی یونانی که قطعه محبوب عتیقههایش بود به امانت گذاشته شد.
@ravanshenasi_fetrat
🔺#ترجمه غلط؛ خیانت به بشریت
در حالی که اتانازی خودکشی توأم با قتل است، برخی مترجمین به دلیل ناآگاهی یا از روی غرضورزی، آن را به غلط بهمرگی ترجمه کردهاند.
ترجمه غلط خیانت به فهم و معرفت و خیانت به بشریت است.
@ravanshenasi_fetrat
The Death of Psychotherapy : From Freud to Alien Abductions
کتاب مرگ روان درمانی
By (author) Donald A. Eisner
Share
Psychologist-attorney Eisner puts psychotherapy on trial by critically examining its effectiveness through the lens of the scientific method. From psychoanalysis to cognitive-behavior therapy as well as the 500 or so other psychotherapies, there is not a single experimental study that supports the effectiveness of psychotherapy over a placebo or religious healing. Using both case examples and clinical research, this book challenges the conclusion that there is empirical support for the notion that psychotherapy is effective.
@ravanshenasi_fetrat
درباره کتاب «مرگ رواندرمانی» نوشته دونالد آیسنر
آیسنر با روش علمی، روان درمانی را از لحاظ اثربخشی آن مورد نقد قرار میدهد. از روانکاوی گرفته تا درمان رفتاری شناختی، همانند حدود 500 رواندرمانی دیگر، مطالعه آزمایشی خاصی وجود ندارد که از اثربخشی رواندرمانی در مقایسه با دارونما یا درمان دینی حمایت کند. این کتاب با استفاده از نمونههای موردی و پژوهش بالینی، حمایت تجربی در مورد اثربخشی درمان را زیر سوال میبرد.
@ravanshenasi_fetrat
#کتاب پایان رواندرمانی
The End of Psychotherapy
Paul Verhaeghe
Are we experiencing the dying throes of psychotherapy? Is Freud finished for good? These days, it is assumed that all mental problems are neurological-genetic in nature and can be combated with the use of medicine. Pills, rather than talk. We seem to be right back where we started in the sixties: more people than ever are being institutionalized, patients are increasingly prescribed more and more medication, and electroshock treatment no longer meets with protest. Psychotherapy, in other words, is ‘out’. What went wrong?
Following a line of reasoning as subtle as it is logically necessary, Paul Verhaeghe shows how psychotherapy and the psychiatric profession have lost ground due to the combined effect of pseudo-scientific psychology and the corruptive influence of the pharmaceutical industry. People go to the psychiatrist with very different problems and are much less inclined to introspection and reflection, but expect to have their problems taken away without any effort on their own part: ‘because you’re worth it!’, as the ads shout.
@ravanshenasi_fetrat
کتاب پایان رواندرمانی
آیا رواندرمانی در حال احتضار است؟ آیا فروید برای همیشه به پایان رسیده است؟ این روزها، تصور میشود همه مشکلات روانی ذاتا عصبشناختی-ژنتیکی باشند و میتوانند به وسیله داروها درمان شوند. یعنی قرص ها جای گفتار را می گیرند...
پ.ن: نتیجه #انسان_شناسی تک بعدی و ناقص به انسان، انحراف در شناخت انسان است. در این کتاب نگاه به انسان، به عنوان یک موجود مادی است و صرفا جسم او مورد توجه قرار میگیرد.
#انسان_شناسی_مادی
@ravanshenasi_fetrat
دکتر علی اکبر سیاسی
دکتر علیاکبر #سیاسی (۱۲۷۴–۱۳۶۹)، بنیانگذار و #پدر_روانشناسی جدید ایران سیاستمدار، موسس و رئیس دانشگاه تهران از ۱۳۲۱ تا ۱۳۳۳ و چند بار وزیر حکومت پهلوی بود.
وی از بنیانگذاران سایکولوژی و در واقع، از وارد کنندگان این علم منحط به ایران است. وی کلمه Psychology را به غلط، به روانشناسی ترجمه کرد که همچنان باعث انحراف فهم ها از معنی صحیح آن شده است.
@ravanshenasi_fetrat