#سخن_بزرگان
✔️ آیت الله جوادی آملی
🔹آنكه بسيار مهم است تربيتِ عالمانی است كه در فراگيری، عميق باشند.
🔹اگر کسي مطوّل نخواند، نهجالبلاغه هم نخواند، کتابهای ادبی هم نخواند ديگر دنبالهرو علامه امينی نخواهد شد ...
🔹با خواندن مختصر المعانی اديب پيدا نمیشود.
🔺سخنرانی در دیدار با اعضای ستاد دومین اجلاس حوزه و تبلیغ.
👉 @raveshsonnati
روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#سخن_بزرگان ✔️ آیتالله جوادی آملی 💥حوزه امروز دلال علم است نه تولید کننده علم 👉 @raveshsonnati
#سخن_بزرگان
💥 عظمت جایگاه مرحوم آخوند خراسانی و مقام علمی ایشان
✔️حضرت آیت الله جوادی آملی
🔹چند سال قبل یک کنگره بسیار عظیمی درباره بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی(رضوان الله تعالی علیه) برگزار شد که سخنرانش ما بودیم، در آن کنگره از سه جهت بحث کردیم؛ یکی عظمت افغانستان، یکی رجال علمی نامآوری که از بلخ و بخارا و سایر مناطق افغانستان برخاستند و یکی درباره عظمت، جلال و شکوه مرحوم آخوند خراسانی.
🔹هر سه مسئله به طور مبسوط در آن کنگره بحث شد و آنچه در مراسم رونمایی کتاب تحریر الاصول گفته شده، منظور آن بود که یک کسی که سابقه بساطت در زندگی دارد به جایی رسید که یک قرن است تمام حوزههای شیعه را تحت الشعاع خود قرار داده است؛ این اجلال و عظمت مرحوم آخوند خراسانی بود!
🔹ذات اقدس الهی وقتی می خواهد پیغمبر را معرفی کند میگوید: "أَ لَمْ یجِدْكَ یتیماً فَآوی"، "وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغْنى"، تو یک بچه یتیم بودی! این تحقیر نیست! ذات اقدس الهی نمیخواهد پیغمبر را معاذ الله تحقیر کند که تو بچه یتیم بودی، بلکه میخواهد بگوید تو از آن سادگی به این اوج رسیدی. اینکه خدا به پیغمبر میفرماید تو بچه یتیم بودی و ما تو را به اینجا رساندیم، اینکه وهن پیغمبر نیست. اگر کسی گفت یک طلبه افغانستانی، این وهن او نیست؛ یعنی او از سادگی و سادهزیستی به آن اوج رسید، چرا ما نباشیم؟ علم را هم که وقف کسی نکردند.
🔹آنچه در رونمایی کتاب تحریر الاصول مرحوم امام (رضوان الله علیه) گفته شد این بود که یک طلبه سادهای برخاسته و صد سال است که حوزههای نجف، قم، اصفهان و دیگر حوزههای شیعه را تحت سلطنت خود قرار داده، ما چرا این جور نشویم؟
🔹مرحوم آخوند کسی است که یکصد سال است سلطان فکری بر همه ماست، الیوم بالاخره حرفهای اساسی را او دارد میزند. ولی ما چرا به این حد نرسیم؟
🔹حداکثر طلبههای نجف در آن روزگار به هزار نفر نمیرسید و امکانات زیادی هم در اختیار نداشتند، الآن ما بیش از پنجاه هزار نفر هستیم، همه امکانات نیز هست، این کشور هم به برکت خون شهداء طیب و طاهر شد، لذا باید میوه طیب و طاهر بدهد، اگر کشوری با خون شهید طیب و طاهر شد، قرآن فرمود: "وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ"؛ لذا، میوه ایران باید آخوند خراسانیها باشد، آقای نائینی باشد، آسید ابوالحسن باشد، امام باشد، آقای خوئی باشد، اینها باشد، چرا ما جزء این افراد نباشیم؟
🔹الآن تمام تلاش و کوشش ما این است که مثلاً در فرمایشات مرحوم آخوند، یا در مبنای مرحوم آقای نائینی یا مبنای مرحوم آقا ضیاء متخصص شویم! چرا فکر نکنیم مثل اینها حرف تازه بیاوریم؟ مگر حرف تازه کم است؟ مگر حرف علمی محدود است؟ قطعا این چنین نیست.
🔹من از علما و اساتیدی که این موضوع را تذکر دادند حقشناسی میکنم و آنها را در ثواب این کار سهیم میدانم، بیش از همه و پیش از همه از فضلای افغانستان تشکر میکنم که آنها حقشناسی کردند، نامه نوشتند، پیام فرستادند که شما آخوند را کماکان احیا کردید، اما ممکن است برای برخی دیگر روشن نشده باشد که منظور چیست! معاذالله آنجا در صدد پایین آوردن مقام علمی مرحوم آخوند نبودیم.
🔹در کنگره بزرگداشت مرحوم آخوند گفته شد که ما الآن سه نسل در کنار سفره آخوند خراسانی نشستهایم، خود ما در کنار سفره این بزرگوار نشستیم، اساتید ما هم که در کنار سفره ایشان نشستند، اساتید ما که مراجع تقلید بودند مثل مرحوم آقای بروجردی و دیگران، اینها هم در کنار سفره مرحوم آخوند خراسانی نشسته بودند و شاگرد ایشان بودند. همه این حرفها در آن کنگره گفته شد.
🔺درس خارج فقه مسجد اعظم (۱۳۹۷/۱۰/۱۵)
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_دوم_طراحی_پژوهش
↪️🔻بخش سوم: اجزاء طرح پژوهش
2⃣ بیان مسأله
🔹پژوهشگر در طرح خود قصد دارد نمای کلی پژوهش خود را برای کمیته پژوهشی تبیین کند. محور پژوهش، مسألهی آن است. شناساندن مسأله پژوهشی بیان یک جمله به عنوان مسأله نیست بلکه تشریح و تبیین ابعاد و جوانب مختلف مسأله است. این اقدام باید به نحوی باشد که خواننده آن به طور شفاف با مسأله پژوهشی آشنا شود. شرط اصلی در این بخش، تبیین صریح و شفاف موضوع است.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#درس_نامه_روش_سنتی
#علوم_نقلی
↪️🔻علم درایة الحدیث و رجال الحدیث
🔹البدایة ( الرعایة ) فی علم الدرایة نوشتۀ شهید ثانی
🔹الوجیزة فی الدرایة نوشتۀ شیخ بهایی
🔹مقباس الهدایة فی علم الدرایة نوشتۀ شیخ عبدالله مامقانی
🔹دراسات فی علم الدرایة نوشتۀ محقق علی اکبر غفاری
🔹کلیات فی علم الرجال نوشتۀ آیت الله سبحانی دام ظله
🔹أصول الحدیث و أحکامه نوشتۀ آیت الله سبحانی دام ظله
🔹دروس موجزة فی علمی الرجال و الدرایة نوشتۀ آیت الله سبحانی دام ظله
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#فوائد_صرفی
🔹معانی باب افعال
🔸فصل اول: معانی صحیح
↪️ ۱۴. اتخاذ
🔹این معنا را بنابر آنچه تتبع کردیم کسی ذکر نکرده است؛ فقط ابن قتیبه در ادب الکاتب بابی گشوده است به اسم «باب اَفْعَلَ الشیء، أتی بذلک و اتّخذ ذلک» و برای اتخاذ یکی ـ دو مثال بیشتر ذکر نکرده است. 🔸(ج ۱، ص ۴۵۰ و ۴۵۱.)
🔹برخی نیز برای باب افعال معنایی ذکر کردهاند به اسم «الاختیار» که معنای برخی از امثله آن همان معنای اتخاذ است؛ در هر حال این باب به این معنا آمده است و این باب به این معنی بر دو قسم است:
🔸۱) لازم که مقصود این است که فاعل باب ماده فعل را اختیار و اتخاذ کرده باشد، مثلِ: اَسْعَنَ و اشکی و اخبث و آلی و اعرس و اَتْلد و اصحب و اوصد و اخطر و اربذ و ابرز و اعبن و البن و اسفی و افره و اَفحل. 🔸(یعنی اختیار و اتخاذ کرد سایبان ـ ظرفی از چرم از برای آب و شیر ـ یارانی خبیث ـ دستمالی که زن وقت گریه و زاری بر مرده به دست میگیرد ـ ولیمه عروسی ـ چیز کهنه و قدیمی ـ یارانی ـ خانهای از سنگ در کوه ـ جایی بسته و حصار کشیده که در آنجا خرما خشک کنند ـ شلاقهای رَبَذی ـ طلای خالص ـ شتری قوی ـ استری سریع ـ چیزی زیبا و نکو ـ حیوان نر قوی.)
🔸۲) متعدی که مقصود این است که فاعل باب مفعولش را به عنوان اصل و ماده و مبدأ فعل اتخاذ کند مثلِ: اَصحبه و اَعبده یعنی اتخذه صاحباً و عَبداً. 🔸(این قسم نادر و امثلهاش بسیار کم است.)
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#ویژه
📣 به اطلاع دوستان میرسانیم:
🔵 صوت تدریس کتاب
🔸 #الفوائد_الصمدیة
✔️ #استاد_مومنی
🔹 در کانال آرشیو دروس سنتی (تلگرام)
@raveshsonnati2
منتشر شد.
👉 @raveshsonnati
#ویژه
📣 به اطلاع دوستان میرسانیم:
🔵 صوت تدریس کتاب
🔸 #خلاصة_الحساب
✔️ #استاد_حشمت_پور
🔹 در کانال آرشیو دروس سنتی (تلگرام)
@raveshsonnati2
منتشر شد.
👉 @raveshsonnati
#سخن_بزرگان
💥خاطره تکان دهنده مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اکبر نهاوندی (مولف العبقری الحسان)
🔹در سال ۱۳۱۸ هـ. ق. که از نجف اشرف بیرون آمده و به جانب بلاد عجم میآمدم، آب طغیان نمود و سدّ کاظمین و بغداد را خراب نمود و از حدود بغداد تا حدود سرای خاکستری را آب گرفته بود.
🔹قُفّه در میان آب انداخته و زوّار و عابرین را عبور میدادند. حقیر در میان قفّه* به پا ایستاده و مؤلفات فقه و اصول خود را در ساروقی* بسته و بالای سرخود نگه داشته بودم که اگر فرضاً غرق شدم، اول خود غرق شوم بعد از آن نوبت به آن مؤلفات برسد.
🔹و تا به حال که این مقام را تحریر مینمایم و مقارن ظهر روز یکشنبه بیست و یکم ماه شعبان المعظم سال ۱۳۴۱ هـ. ق. است، اگر مدعی شوم که در منزل خود از بدو تحصیل تا حال غذایی با فراغت بال صرف ننموده، به جهت اشتغال به مطالعه کتب و نوشته جات، همانا ادعایی قریب به صدق نمودهام.
🔹از خداوند توفیق آن چه را دوست دارد و مورد رضایت اوست مسئلت دارم.
*قفه: به ضم قاف: کرجی، قایق
*ساروق: پارچه غالبا چهارگوشی که چیزی درآن نهند یا سفره کنند.
📚 جنة العالیه (شیخ علی اکبر نهاوندی)، ج ۲، ص ۵۳ ـ۵۴
🔺 از کانال دوست گرامی آقای صحیح النسب
👉 @raveshsonnati