هدایت شده از SM Mousavi
لمحات حل تمرین 15 16.mp3
5.27M
#لمحات_من_البلاغة حل تمرین درس ۱۵ و ۱۶
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_اول_کلیات_پژوهش
#تعریف_پژوهش
↪️ 🔹 پژوهش مجموعهای از فعالیتهای گام به گام، عالمانه، روشمند و هدفدار در جهت پاسخ به مجهول در گستره یک علم است.
🔹تعریف مذکور تنها سازنده تصور اجمالی پژوهش است و نمیتوان آن را به عنوان بیانگر تمامی قیود و شرایط پژوهش قلمداد کرد.
🔹عنصر گام به گام بودن نشانگر آن است که در این فعالیت باید اقدامات با ترتیب و تدریج پیگیری شود. در هم شکستن ترتیب سبب ایجاد سردرگمی و اتلاف وقت فراوان میگردد. از سوی دیگر باید دانست که نتیجهگیری در این مسیر به دلیل تدریجی بودن آن خیلی کند و آرام است. پژوهشگر هیچ گاه نباید انتظار داشته باشد به میزان تلاشهایش موفقیت ملموس کسب کند. عجله در به دست آوردن نتیجه در زمان نتیجه گیری و کیفیت نتیجه گیری اثر عکس خواهد داشت. کوتاه سخن آن که عبور از هر مرحله ای در گرو به پایان کامل آن مرحله است.
🔹پژوهش روندی مانند تفکر و جریان اندیشه دارد. به دیگر بیان تجلّی تفکر در عالم پیرامون پژوهش نام دارد. در جریان تفکر به عنوان یک تجارت در مسیر افزایش معلومات، سرمایه انسان معلومات اوست. طبیعی است که اندیشیدن هنگامی مقدور و میسّر خواهد بود که مبادی علمی در ذهن وجود اشته باشد.
🔹پژوهش یکی از مراحل زندگی علمی یک فراگیر دانش است. کسی که در طول حیات علمی خود در شاخه ای از علوم معلوماتی کسب کرده باشد، پس از گذراندن برخی دورهها شایستگی آن را مییابد که در رابطه با مسائل آن علم به پژوهش بپردازد. البته این به معنای پایان یادگیری او نیست بلکه به این معناست که حیات علمی او شکل جدیدی پیدا میکند. از این رو پژوهش شایسته است عالمانه باشد به این معنی که عالم به آن علم در حدّ مطلوب باشد. البته در مورد میزان قدرت علمی نباید از حدّ اعتدال خارج شد.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#فوائد_صرفی
🔹معانی باب افعال
🔸فصل اول: معانی صحیح
↪️ 5⃣ دخول
🔻تذکر دو مطلب:
1⃣ برخی از دخول مکانی به وصول به مکان (رسیدن به آن) 🔸(البته از برخی به دست میآید که وصول به مکان غیر از دخول است؛ زیرا آن دو را مستقل از هم ذکر کردهاند گرچه در تفسیر برخی کلمات دارای معنای وصول به دَخَلَ فی تعبیر کردهاند.) و برخی دیگر به قصد المکان تعبیر کردهاند در مورد برخی الفاظی که از قسم دخول مکانی به حساب آمد نیز تعبیرات متعددی شده است مثل نزول به مکان یا صیرورت در آن یا وقوع در آن یا بلوغ و رسیدن به آن یا اتیان و آمدن به آن و یا رفتن به آن. 🔸(نزول به مکان مثل اسهب و اقوی به معنای داخل شد در زمین دوردست و مستوی و در زمین بي آب و علف، رفتن به آن مثل اشام یعنی به شام رفت و آمدن به آن مثل اَتْهم و اَجحز و اَغرب و اغار و اَمْنی و اَنْجی و اَنْهی و اَساف و اَبْصر و... .)
🔹معلوم است که بین این مفاهیم فرق است برخی از این مفاهیم مثل صیرورت در مکان یا وقوع در آن با کمی تسامح همان مفاد دخول را دارند ولی برخی دیگر مثل رسیدن و رفتن و آمدن و قصد کردن و ... مغایر با مفهوم دخول هستند و هر یک در مقام خاصی بیان میشود.
به هر حال یا باید الفاظی را که این مفاهیم مغایر با مفهوم دخول در تغییر آنها ذکر شده است را داخل در قسم دوم (دخول مکانی) ندانیم یا عنوان دخول مکانی را به عنوانی عام تغییر دهیم تا شامل همه این الفاظ شود.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#دانستنیهای_لغوی
💥معنای عبارت «له کتاب یقرب من مقدار کذا بیتا»
🔹كثيرا ما يأتى المورخون بالبيت فى تاليفاتهم، فى تعريف كتب الرجال العلمية بأن له كتابا يقرب من مقدار كذا بيتا، فاعلم ان البيت هو ما اشتمل على خمسین حرفا و هو ما يساوى سطرا.
🔸يعنى اينكه در كتب رجالى و در تذكرها میگويند فلانى كتابى و يا رسالهاى دارد كه به حسب بيت فلان مقدار است، مراد از بيت در اصطلاح آنان پنجاه حرف است كه مساوى يك سطر است نه بيت به معنى شعر.
📚 هزار و يک نكته، ص: ۲۳۶، ۲۳۷.
👉 @raveshsonnati