🔷 سخنی با مخالفان وطنی سید علی خامنهای...
✍ حمید رضا ترقی
بخش اول:
🌀 نگارنده این متن، به مخالفان خارجی خامنه ای که باید از آنان، به دشمنان او تعبیر کرد، کاری ندارد. دشمنی آنان با خامنه ای، دشمنی با ایران و اقتدار ایران و ایرانی است؛
🔶 اما روی سخن من با ایرانیانی است که به هر دلیلی، مخالف خامنه ای اند. از منظر ناظران آگاه و بی طرف بین المللی، فارغ از هر گرایش شخصی، امروز «علی خامنهای» در میان رهبران جهان، از جهات مختلف خوش درخشیده است. کافی است نگاهی به کارنامه ٣٢ ساله رهبری او بیندازیم؛ تا این مهم بیش از پیش آشکار شود. آنچه او در این سه دهه در کارنامه رهبریش ثبت کرده است، حاکی از عقلانیت، اشراف دقیق به امور ایران، منطقه و جهان و نیز در مدیریت کلان مدیران چالش آفرین تحمیل شده به جمهوری اسلامی، همچنین در مهار بی سابقه فتنه های سهمگین داخلی و خنثی کردن طراحی های ابرقدرتها و قدرتمندترین سرویس های امنیتی خارجی است.
🌀 دوران ١٠ ساله حکومت خمینی را از جهات مختلف، نمی توان با دوران حکومت خامنه ای مقایسه کرد. خمینی، قهرمان آفرینش انقلاب و به زانو در آوردن قدرتهای جهانی بود؛ اما دوران رهبری او، مصادف با فوران شور و نشاط و جوش و خروش و همراهی انقلابی مردم ایران بود؛ اما خامنه ای زمانی جایگزین خمینی شد که اجماع جهانی، بر تغییر رویکرد در برخورد با ایران قرار گرفت و استراتژی برخورد، جنگ و انهدام سخت، به جنگ نرم، با تکیه گسترده بر سیاست نفوذ و انهدام بی سر و صدا، از درون قرار گرفت. کاری که سرویسهای قدرتمند جاسوسی و اطلاعاتی جهان، در این سالها با ایران کردند، از جهت گستردگی و پیچیدگی، در هیچ دوره و جغرافیای دیگری در جهان تجربه نشده بود؛ اما مهمتر و شگفت انگیزتر از آن، مدیریت خامنه ای در عبور از بحرانهای نابود کننده ای است که یکی پس از دیگری، علیه رژیم او طراحی و اجرا شد؛ تا جایی که به روشنی می توان ادعا کرد که رهبری او در کنترل و خنثی کردن این استراتژیها، خارق العاده است.
🌀 نابودی رژیم جمهوری اسلامی، در میان اهداف تعیین شده، یک هدف جزئی و فرعی بود و طراحان جهانی، فروپاشی کامل خاورمیانه و تقسیم هریک از کشورهای منطقه را به چندین کشور کوچکتر، به منظور فروپاشی اقتدار منطقه ای و هضم شدن در اراده قدرتهای جهانی هدف گذاری کرده بودند و در این میان، سرنوشت ایران، بدترین اتفاق قابل تصور بود؛ فروپاشی ایران و تبدیل آن به هشت کشور قومی که نام هیچ یک از آنها، ایران نبود.
🔵 #خامنه_ای نه تنها ایران را از فروپاشی قطعی مصون داشت و رژیم خود را تثبیت کرد؛ بلکه طراحیهای پیچیده جهانی را برای کل منطقه خاورمیانه، عقیم گذاشت و نفوذ قدرتهای جهانی را در این منطقه استراتژیک، به پایین ترین سطح در قرون گذشته تنزل داد. کارآمدی اعجاب آفرین رهبری خامنه ای، به کنترل و دفع طراحیهای دشمنانه خارجی خلاصه نمی شود. کافی است درک کنیم که در این ٣٢ سال، چه محدودیتهای سنگینی به ایران تحمیل شده است.
🔷رهبران #قدرتهای_جهانی، در این موضوع متفقند و بارها اذعان کرده اند که آنچه در این سالها، تحت عنوان «تحریم» علیه ایران اعمال شده و جامعه جهانی نیز کاملا از آن پیروی کرده است، پیچیده ترین و بزرگترین تحریمها، در تاریخ جهان است. هدف از این تحریمها، فروپاشی #اقتصاد ایران و به تبع آن، سقوط قطعی رژیم جمهوری اسلامی و سپس تقسیم و تجزیه ایران به کشورهای هشت گانه قومی بود؛ اما خامنه ای نه تنها مانع تحقق آن شد؛ بلکه ایران را با فاصله زیاد از رقبا، به قدرت اول منطقه #خاورمیانه تبدیل کرد. چگونه می توان باور کرد که کشوری که چهل و سه سال پیش، از هر جهت، وابسته و پیرو قدرتهای جهانی بود، اکنون پس از تحمل ٨ سال جنگی که بدون استثنا، با حمایت و مشارکت همه قدرتهای جهانی، علیه ایران اعمال شد و طبق برآوردهای جهانی، بزرگترین جنگ پس از جنگ جهانی دوم ارزیابی شد؛ همچنین پس از تحمل چهار دهه، تحریمهایی که رهبران قدرتهای جهانی، آن را عظیمترین #تحریمهای تاریخ جهان توصیف کرده اند، اکنون ثابت و استوار، پا به قرن ١۵ شمسی می گذارد و رهبرش، با اقتدار، از آینده ای بسیار روشن برای کشورش خبر می دهد؟!
🔹علاوه بر آن چگونه می توان باور کرد که این کشور، با وجود تحمل این همه فشارها، مصائب و دشواریهای کمرشکن، طبق آخرین برآورد یونسکو، در رنکینگ جهانی،
✅از رتبه ٧٣ در سال ۵٧، به رتبه ١۶ جهانی،در تولید علم ارتقا یافته
✅ و در شتاب توسعه علمی، چهارمین قدرت جهان است! این دستاورد، بدون کمترین تردید، محصول «جنبش نرم افزاری علمی» است که خامنه ای در آغاز دوره رهبری، اعلام و پایه گذاری کرد. چگونه قابل درک است که چنین کشوری، با این حجم از فشارها، اکنون در کلیه شاخه های هایتک، از مدعیان جهانی است، در حالی که قبل از آن، هیچ جایگاهی در جهان نداشته است.
🔰با ما همراه باشید ...
@resanesharif
🌸🌺
👆👆👆 ادامه 👇👇👇
بخش دوم:
🌷 طبق برآوردهای مراجع معتبر بین المللی، در صنعت دفاعی، قدرت دهم جهان
🌷در دانش هستهای، قدرت هشتم جهان
🌷در تولید، پرتاب و در مدار قرار دادن ماهواره، قدرت پنجم جهان
🌷در ارسال موجود زنده به فضا و بازگرداندن زنده آن
🌷قدرت چهارم جهان، در کنترل آبهای سطحی و سد سازی
🌷قدرت سوم جهان، در نانو تکنولوژی
🌷قدرت ششم جهان، در فیزیک، شیمی، و ریاضیات محض
🌷قدرت سیزدهم جهان، در شبیه سازی موجود زنده
🌷قدرت پنجم جهان، در طراحی و تولید انواع موشکهای کوتاه برد، میان برد و قاره پیما
🔴 از منظر نگارنده این سطور، با این پیشینه اعجاب انگیز، هیچ فرقی بین هواداران انقلابی خامنه ای و مخالفان او، در لزوم اعتماد به تدابیر عقلانی او نیست. اگر هواداران سینه چاک خامنه ای، او را اسطوره عدالتخواهی و نماد ظلمستیزی و دفاع از مظلوم، توصیف می کنند که کلامش «حق» و مرامش «عدل» است و به «عهد خویش» با خدا پایبند است، مخالفین او نیز ناگزیرند که برای حفظ ایران و تداوم اقتدار و موفقیتهای شگفت انگیز مزبور، به او اعتماد و تکیه کنند؛ زیرا بدون شک، در شرایط کنونی، حفظ و بقا و اقتدار ایران، منحصرا در قبضه قدرت خامنه ای و بقای رژیم مطلوب او؛ یعنی جمهوری اسلامی است و اراده قدرتهای جهانی، صرفا تغییر و جایگزینی رژیم سیاسی ایران نیست؛ بلکه آنان راه چاره بازگشت به استیلای گذشته خود را در خاورمیانه، فروپاشی و تجزیه ایران ارزیابی می کنند.
📣 بنابراین ایرانیان؛ اعم از موافقان و مخالفان خامنه ای، ناگزیرند که برای حفظ یکپارچگی ایران و تداوم این تمدن کهن تاریخی و صیانت از نفوس هموطنان و بقا و گسترش پیشرفتهای شگفت انگیز آغاز شده، رهبری خامنه ای و تدابیر را ارج نهند و در حمایت از او، به اجماع برسند. اگر هواداران جان بر کف خامنه ای که از آنان به انقلابیون تعبیر می شود، با انگیزه های دینی و مذهبی و ولائی و هم ملی و میهنی پا به رکاب اویند، مخالفان وطنی او نیز بدلیل آرمان ایران دوستی و بقا و استحکام مام میهن عزیز، ناگزیر به تکریم خامنه ای و حمایت مجدانه از او هستند.
👌 وجه اشتراک اهداف موافقان و مخالفان خامنه ای، چیزی جز منافع ملی و تمدنی نیست که تأمین و تحکیم آن، در گرو اجماع بر رهبری اوست.
ایرانیان در سراسر جهان، ناگزیرند که در مقابل یک اجماع دشمنانه با هویت و تمدن ایرانی، به اجماعی وطن پرستانه تن بدهند.
💯 ادبیات دشمنان ایران، در این نزاع همه جانبه، تغییر کرده است. امروز دشمنان هویت ایرانی، رویکرد تمرکز بر دشمنی با خامنه ای را در پیش گرفته و به این نتیجه رسیده اند که تنها مانع دستیابی به اهداف و اغراضشان، خامنه ای است. این تغییر ادبیات، در همه رسانه های ضد ایرانی؛ نظیر اسرائیل، کشورهای غربی و عربی؛ عربستان سعودی، امارات، بحرین، قطر، اردن و غیره که به خون ملت ایران تشنه اند.
♨️ در حکمت و عقلانیت خامنه ای، همین بس که خود او، متواضعانه و احترام آمیز، با مخالفانش، در این باره سخن می گوید: *«آن کسی که مرا هم قبول ندارد، ایران قوی و ایران عزیز و قدرتمند را قبول دارد.»*
نگارنده، نظیر این سخن را در ادبیات هیچکدام از رهبران دیگر جهان، در امروز و گذشته، سراغ ندارد.
بر عکس آنچه فراوان سراغ دارم، نواختن مخالفان، با انواع الفاظ رکیک و عتاب و توهین است.
خامنه ای بجای آن که بگوید: هرکس مرا قبول ندارد، لابد ایران را هم قبول ندارد؛
و بجای آن که بگوید: کسانی که مرا قبول ندارند، طرفدار ایران ضعیف و ذلیل هستند؛
و بجای آن که بگوید: فقط آنان که مرا قبول دارند، طرفدار ایران قوی و عزیز هستند؛
و بجای آن که بگوید: اگر کسی مرا قبول نداشته باشد، قطعا نمیتواند ایران قدرتمند و عزیز را قبول داشته باشد؛
و بجای آن که مثل محمدرضا شاه بگوید: هرکس حزب رستاخیز من را قبول ندارد، باید پاسپورت بگیرد و ایران را ترک کند؛ 🧐
🔔بی تردید پاسخ درخور به چنین رهبری، جز تکریم و پیروی از او نیست.💯
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
🌀 یک ترفند ساده برای خوب خوابیدن
🔔 همه ما در تلاش بی پایان برای کامل کردن هنر خوب خوابیدن هستیم. به نقل از #گاردین؛ متعهد شدن به شش دقیقه #مطالعه قبل از #خواب آسان به نظر می رسد و اینطور هم هست. این عادت نه تنها خواب را بهبود بخشیده و #استرس را کاهش می دهد بلکه حالتان را هم بهتر می کند.
🔷 در سال ۲۰۰۲ دانشگاه ساسکس تحقیقی انجام داد که به واسطه آن دریافت #کتاب_خواندن سطوح استرس را تا ۶۸ درصد کاهش می دهد و عملکرد آن از فعالیت های دیگر نظیر پیاده روی یا چای خوردن هم بهتر است.
🔵 دکتر دیوید لوئیس محقق و روان عصب شناس شناختی روشن ساخت علت این امر این است که خواندن مداوم، چیزی بیش از یک #حواس_پرتی است و فرصتی برای غرق شدن در تخیل نویسنده و ورود به حالت تغییریافته ای از هوشیاری است که مغز را آرام می کند. در این دوران که بسیاری از ما از روی عادت وقت زیادی را صرف گوشی های هوشمند، برنامه های تلویزیونی یا #رسانه_اجتماعی می کنیم، بهترین جنبه این عادت این است که هرکس از پس ۶ دقیقه مطالعه برمی آید.
🔶 برای مبارزه با احساس خستگی بیش از حد قبل خواب، به پاداش کشف دوباره فرار از واقعیات و الهاماتی فکر کنید که شش دقیقه خواندن به ما می بخشد. وقتی به مانعی برای مطالعه برمی خوریم شاید همیشه یافتن یک کتاب جذاب و خواندنی راه حل نباشد، تمام چیزی که به آن نیاز داریم متعهد شدن به این عادت و تمرین آن است.
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
#توئیت_جالب
#سبک_زندگی
🔔 زندگی سگی 😏
🔹امروز حدود نیم ساعتی کنار یکی از پارکهای غرب تهران توقف داشتم یک صحنه ای ذهنم را حسابی مشغول کرد.
🔹از ۱۰ نفری که برای هوا خوری به پارک در این مدت کوتاه آمدند فقط یک نفر کودک همراه خود داشت باقی همه با سگ های خود به پارک آمده بودند و هیچ کودکی همراه نداشتند!
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
🌀 رسانه در خانواده
🔶 اصل مهم تدریج و استمرار 🔶
🔹 اصل تدریج و استمرار از مهمترین اصول مدیریت رسانه دینی در خانواده است. بگونه ای که حتی برای اجرای تمام اصول باید اصل تدریج و استمرار را مورد عنایت قرار داد.
حذف رفتار و عادات نامناسب و نابهنجار و جایگزینی آن هنجارهای مورد تأیید شرع و فرهنگ حاکم بر کشور، بهندرت به صورت یکباره و ناگهانی اتفاق میافتد.
به عنوان مثال قرآن برای تحریم شراب طی 4 گام و به تدریج، تازه مسلمانان را از این عمل بازمی دارد.
🔹آیات قرآن به خوبی سیر تدریجی در تحریم چیزی که مردم وابستگی زیادی به آن دارد را رعایت کرده و روش تربیتی مبتنی بر #تدریج و #استمرار را به ما میآموزد.
🔹در رابطه با مسائل مربوط به فضای مجازی نیز نمیتوان رفتارهای نامناسبی همچون وابستگی و اتلاف وقت به ابزارها و روشهای ارتباطی، استفاده غیر اخلاقی، دامن زدن به شایعات، غفلت از خدا، خود و اطرافیان و ... را به راحتی و ظرف چند روز اصلاح کرد. بلکه به صورت تدریجی همراه با استمرار، ضمن کاهش وابستگی و دلبستگی به فضای مجازی، استفاده نامناسب آن را با عنایت به مطالب پیش گفته، به استفاده مطلوب تبدیل نمود.
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
⚫️ شهادت مظلومانه باب الحوائج امام موسی ابن جعفر (ع) بر عموم شیعیان و آزادگان جهان تسلیت باد🙏
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
🔔 توئیت مایکل مک فاول، سفیر سابق آمریکا در روسیه: اگر کشور x بدون دعوتنامه، نیرو و تانک به کشور Y بفرستد، نامش چیست؟
👌 پاسخ یک فعال محیط زیست جامائیکایی: بستگی دارد کدام کشور باشد، اگر #روسیه باشد نامش تجاوز است، مانند تجاوز به #اوکراین و گرجستان. اما اگر آن کشور #آمریکا باشد، نامش آزادی است مانند آزاد کردن عراق، سوریه، لیبی، پاناما، کوبا، ویتنام، لائوس، کامبوج و ...
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
⁉️ چرا روسیه به اوکراین حمله کرد؟
📝 دکتر احمدپور
🔰 ۶ نکته راهبردی می تواند پرده از چرایی حمله روسیه به اوکراین بردارد:
1⃣ _ اوکراین و روسیه اشتراکات فروانی دارند که موجب یک در همتنیدگی فرهنگی میان دو کشور شده است.
2⃣ _ بعنوان یک پل صادراتی حدود ۸۰ درصد گاز طبیعی و ۷۵ درصد از نفت روسیه از طریق این کشور به اتحادیه اروپا میرود.
3⃣ _ مقامات روسیه سرزمین اوکراین را به عنوان سدی در مقابل نفوذ ناتو و غرب میدانند. زیادهخواهیهای آمریکا و اروپا و حماقت حاکمان اوکراین جهت استقرار ناتو در این کشور، تهدید علیه امنیت ملی روسیه تلقی شده است.
4⃣ _ آمریکاییها به کمک اروپا و ناتو میخواهند روسیه را در یک تنگنای راهبردی قرار داده و مسکو را از طریق ظرفیت ژئوپلیتیکی اوکراین دچار خفگی راهبردی نمایند.
5⃣ _ قرار گرفتن اوکراین از حیث سیاسی، نظامی و اقتصادی در مدار غرب، برای روسیه به منزله بر هم خوردن موازنه قدرت با آمریکا و اروپا محسوب شده و جایگاه بینالمللی آنان را به شدت کاهش خواهد داد.
6⃣ _ برای روسیه، خارج شدن اوکراین از حوزه نفوذ آن و پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو مانند دومینویی بوده که به سایر کشورهای پیرامونی تسری خواهد یافت.
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
🔆 مگر بزرگتر از محمد هم داریم؟! 🔅
🌀 مروری بر دیدگاه های برخی اندیشمندان جهانی درباره حضرت رسول(ص)
در بعثت حضرت رسول خوبی ها نظرات برخی از اندیشمندان را در سایت انگلیسی زبان HathaHuda.com مطالعه میکردم که برخی از عبارات من را به بهت از این همه عمق در فهم حضرت رسول از طرف این دانشمندان وا داشت✅
برخی از این عبارات که از سیاستمدار و تاریخ نویس و نویسنده زن و مرد است را ترجمه کرده و با شما به اختصار به اشتراک می گذارم. ملاک انتخاب بنده هم اندیشمندانی بوده که معمولا در زبان فارسی دیدگاهشان تبیین نشده بود.
✴️ آلفونس دو لامارتین (شاعر و نویسنده فرانسوی) می گوید : اگر بزرگی هدف، کوچکی وسیله و نتایج شگفتانگیز, سه معیار یک #نابغه_بشری است، چه کسی میتواند جرأت کند هر #مرد_بزرگ_تاریخ را با محمد مقایسه کند؟
📣 مشهورترین مردان تنها اسلحه، قوانین و امپراطوری ها را ایجاد کردند. آنها، اگر اصلاً چیزی نبود، چیزی بیش از قدرتهای مادی را پایهگذاری نکردند که اغلب در مقابل چشمانشان از بین میرفتند. این مرد نه تنها ارتشها، قوانین، امپراتوریها، مردمان، سلسلهها، بلکه میلیونها مرد را در یکسوم جهان ساکن آن زمان به حرکت درآورد. و بیش از آن، محرابها، خدایان، ادیان، عقاید و جانها را به حرکت درآورد.
این عبارت او حاکی از تشکیل ملت معنوی توسط حضرت رسول به وسعت کل جهان بود حضرتی که جامع ویژگی هایی همچون فیلسوف، خطیب، رسول، قانونگذار، فاتح عقاید و... بود که هر یک حاکی از بعدی از ابعاد وجودی اوست.
خلاصه عبارات او این جمله است که در مورد همه معیارهایی که عظمت انسان را می توان با آنها سنجید، ممکن است بپرسیم آیا بزرگتر از او وجود دارد؟👌
✴️ ادوارد گیبون (تاریخ نگار انگلیسی )و سایمون اوکلی(خاورشناس) در "تاریخ امپراتوری ساراسن"، لندن، 1870 "بزرگترین موفقیت زندگی محمد توسط نیروی #اخلاق محض حاصل شد."
او می داند که این جمله, تعجب خیلی ها را به همراه خواهد داشت لذا عبارتی می گوید تا تثبیتش کند که این توصیف او تبلیغ نیست، بلکه ماندگاری دین پیامبر است که سزاوار شگفتی ماست، همان تأثیر پاک و کاملی که او در مکه و مدینه حک کرد، پس از انقلابهای دوازده قرنی توسط مسلمانان هندی، آفریقایی و ترکی باقی مانده است.
✴️ آنی بسانت(نویسنده و سخنران سوسیالیستی از حامیان حکومت خودمختار برای هندیان و ایرلندیها) در «زندگی و تعالیم محمد» نوشته است: کسی که شخصیت پیامبر عظیم الشأن عرب را مطالعه کند و بداند این پیامبر چگونه می زیسته و چگونه به مردم آموخته است، محال است نسبت به این پیامبر بزرگوار احترام قائل نباشد.
درود و سلام بیکران به روح عالی پیامبر عظیم الشأن عزیزمان که افتخار پیروی از دینش را داریم و امروز سالروز برگزیدگی این شخصیت والا برای رسالتی تاریخی و انسانی است و به حق خاتم تمام ادیان و مکاتب بود🙏
✍ حجت الاسلام ابراهیم شریفی
استاد حوزه
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
کودک مظلوم #مسلمان خطاب به جامعه جهانی میگوید که نگاه کن چشمان من نیز آبیست. مرا نکش.
جامعه جهانی: ولی تو مسلمان هستی.
#کاریکاتور اثر «کمال شرف» هنرمند یمنی میباشد.
💯 کار رسانه ای چقدر میتونه اثر بخش و گویا باشه 👌
#جنگ
#اوکراین
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه ای به وسعت تمام فعالین فرهنگی و رسانه ای💯
🔹ماجرای سفارش آیت الله حق شناس به مرحوم فرج الله سلحشور
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif
💠 پدیدار شناسی لایک
#لطفا_تأمل
🌐 شبکه های اجتماعی بلاشک تغییراتی اساسی در #سبک زندگی جامعه ما به دنبال داشته است؛ لایک کردن یکی از رفتارهای متعارف در عمده شبکه هاست که به صورت های مختلف در تایید پیام های دیگران رخ می دهد ولی همین کنش ساده، آثاری فردی و اجتماعی به دنبال دارد که پدیدار شناسی آن را دوچندان مهم می کند.
✳️ به قول دکتر منتظر قائم که از اساتید برتر ارتباطات دانشگاه تهران است؛ آن چیزی که ما از شبکههای اجتماعی حداقل در افکار عمومی ایران شاهدیم، فقط لایک بوده است. خیلی ساده یک آیکون تأیید مطلبی مفهومیترین و مرکزیترین مولفه در تعامل جامعه ما با شبکههای اجتماعی شده است.
🌀حال این #لایک مرتبط با محتوای مطالب صورت میگیرد یا صرفا روابط شخصی اینجاست که علاقه، عاطفیگری و روابط بستهی درون شبکههای پیشین باعث میشود کلام بیش از آنکه معنای مشارکت دستهجمعی را برای کشف حقیقت داشته باشد، فقط یک نفر حرف میزند و دیگران لایک میکنند.
❎ افراسیابی پژوهشگر فضای مجازی درباره لایک چنین می گوید: مردم در شبکه های اجتماعی لایک را گدایی می کنند. به عبارت دیگر افراد در شبکههای اجتماعی دوست دارند خودشان را آن طوری نشان دهند که دیگران دوست دارند یعنی «گدایی لایک».
👍 این شکل افراد از خود واقعی خودشان فاصله میگیرند و به همین دلیل روابط شاید گسترده شود اما بسیار سطحی میگردد و دوستیها تبدیل به دوستیهای لایکی میشود. یعنی پاداشهای زیاد ولی کوچک و این یعنی افراد از نخبه پروری فاصله میگیرند. اگر در این #شبکههای_اجتماعی, فردی بیاید کار علمی را نشان دهد، با بیاستقبالی روبرو میشود و کارها هر چه سطحیتر باشد، با اقبال بیشتری روبرو میشود. در این میان باید توجه کنیم که کشور ما نمیتواند با کارهای عامهپسند، به پیشرفت برسد.
📣 و اما نکته آخر چه زیبا در روایات ما در مورد مواردی متناظر با لایک و تایید کار و رفتار دیگران گوشزد شده است. امام جواد (ع) می فرمایند : منِ اسْتَحْسَنَ قَبیحاً کانَ شَریکاً فیهِ(بحارالانوار، ج75، ص 82)
👌یعنی هر که کار زشتى را تحسین و تأیید کند، در عِقاب آن شریک است. به عبارت دیگر شریک جرم هستی اگر رفتار و فعل منکر مرتکب شده اگر آن را تایید کنید. این بیان یعنی باید خود کنترلی را تقویت کرد یعنی باید مسئولیت اخلاقی در قبال چنین رفتارهایی در شبکه های اجتماعی را تقویت نمود.
✍ ابراهیم شریفی
پژوهشگر اخلاق و رسانه
🔰با ما همراه باشید ...
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف 🔻
🆔 @resanesharif