پیام #امام_خامنهای به مناسبت شهادت #ماموستا_شیخالاسلام
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ مَن قُتِلَ مَظلومَاً فَقَد جَعَلنا لِوَلیِّهِ سُلطانا
با تأسف و اندوه فراوان اطلاع یافتم که دست جنایتگر و گنهکار مزدوران استکبار و ارتجاع به خون عالم مجاهد و روحانی خدمتگزار جناب ماموستا شیخالاسلام نماینده مجلس خبرگان رهبری آلوده شده و آن مرد شریف و خدوم پس از دهها سال دفاع صریح از حق، به دست جنود باطل به شهادت رسیده است.
در این چند روز چند عنصر روحانی ارزشمند دیگر از جمله امام جمعه موقت سنندج و دو تن از مسئولان قضایی محترم آن استان هم پیش از این بزرگوار مجروح و یا شربت شهادت نوشیدهاند.
این زنجیره شقاوت و خونخواری در ماه مبارک رمضان و در آستانه روز دفاع از ملت فلسطین، نشاندهنده آن است که این جنایتکاران با وجود ادعای دینداری و تعصّب مذهبی، نه فقط احترام شهرالله را هتک میکنند، بلکه آماج حمله آنان در اصل، همان چیزی است که دستگاه استکبار و برخی دولتهای روسیاه منطقه کمر دشمنی با آن بستهاند.
دلبستگی به نظام جمهوری اسلامی و دفاع از آرمانهای اسلامی و مسأله قدس شریف جرم نابخشودنی این شهیدان و مجروحان عزیز از نظر این مزدوران جنایتکار و اربابان فرعون صفت و قارون منش آنهاست.
پس از اردیبهشت معطّر امسالِ کردستان که در آن ندای گوش و دل نواز وحدت اسلامی بیش از همیشه در آن دیار طنین افکند، دستگاه استکبار و استبداد اکنون درصدد انتقامگیری از مردم نجیب و مظلوم آن اُستانند.
برای آن دشمنان سنگدل، کُرد و فارس و شیعه و سنّی تفاوت نمیکند. دل پلید و پُرکینه آنان حتی به روحانی کهنسالی چون شهید مظلوم ماموستا شیخ الاسلام نیز با قساوت و شقاوت دستِ ستم میگشاید. لعنت خدا و رسول و مؤمنان بر آن خونخواران و مراکز اصلی پشتیبانی و فرماندهی آنان باد.
مردم عزیز کردستان با بصیرت کامل، دشمنان خود را بشناسند و مسئولان امنیت استان مقابله قدرتمندانه با این آدمکُشان محارب را در صدر برنامههای خود قرار دهند.
اینجانب ضمن تسلیت و تبریک به مردم استان کردستان به خصوص به خانوادههای مصیبتدیده یاد آن شهیدان بزرگوار به ویژه شهید عزیز جناب ماموستا شیخ الاسلام را گرامی میدارم و از خداوند رضایت و مغفرت و علوّ درجات آنان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۶شهریورماه #سالروز_عملیات #حسین_بن_علی گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات حسین بن علی (ع)
زمان اجرا: 26 شهریور 1361
مکان اجرا: منطقه عملیاتی میمک در جبهه میانی
رمز عملیات: یا جواد الائمه (ع)
تلفات دشمن: هزار نفر کشته، زخمی و اسیر
ارگانهای عمل کننده: سپاه و ارتش با همراهی عشایر منطقه
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شرح_عملیات
#عملیات_حسین_بن_علی
عملیات محدود حسین بن علی در روز 26 شهریور ماه 1361 در جبهه میانی و منطقه عملیاتی میمک در استان ایلام توسط نیروهای سپاه پاسداران و پشتیبانی ارتش و نیروهای عشایر منطقه با هدف انهدام نیروهای عراقی و کاهش روحیه و توان رزمی آنان صورت گرفت.
نقش عشایر در هجوم به دشمن چشمگیر بود که در نتیجه آن، شماری خودرو زرهی و سلاح سنگین و نیمه سنگین دشمن منهدم و بیش از هزار تن از نیروهای عراق کشته و زخمی شدند.
در این عملیات محدود که با رمز یا جواد الائمه آغاز شده بود، دشمن در اضطراب فرو رفت و بیم حمله دوباره را در خود احساس کرد.
وضعیت جغرافیایی میمک
ارتفاعات میمک بدلیل برخورداری از موقعیت مناسب جزو اولین مناطقی بود که مورد هجوم و اشغال نیروهای ارتش عراق قرار گرفت.
ارتفاع لوبیایی شکل «میمک» در غرب استان ایلام واقع شده و به دلیل نزدیکیاش با مرز ایران و عراق، یکی از نقاط سوق الجیشی و با اهمیت نظامی به شمار می رود. این ارتفاعات از دید و تیر رس خوبی برخوردار است و تسلط قابل توجهی بر بخش وسیعی از خاک عراق و مناطق مرزی دارد.
منطقه میمک از مناطق گرمسیری استان ایلام است و چندان درختی در آنجا نمی روید. پوشش گیاهی آن را علف، بوتههای گون، درختچههایی با نام محلی خلف تشکیل می دهند و یکی از مکان های مهم برای قشلاق دامداران محسوب می شود.
میمک دارای شیارها و پستی و بلندهای گوناگون بوده و خاک برخی مناطق آن رسی و یا رملی است.
تنگه استراتژیک «بینا» در شمال غرب میمک و در بین ارتفاع بسیار مهم «چکر» واقع شده است. طول این تنگه بیش از 5 کیلومتر به موازات تنگه «بینا» و در غرب آن واقع شده و جاده مواصلاتی حلاله - گنجوان از این تنگه میگذرد.
اشغال میمک
اوایل شهریورماه 1359 تجمع انبوه نظامیان عراق، نوع آرایش و صفآرایی آنان در مقابل بخش شمالی و میانی استان ایلام، حکایت از هجوم گسترده به این استان داشت. 12 روز قبل از آغاز رسمی جنگ تحمیلی در تاریخ 19 شهریور 1359 نیروهای بعثی عراق وارد استان ایلام شدند و به منطقه میمک حمله کردند.
آنها ابتدا پاسگاه مرزی «حلاله» و«نی خزر» را که از میمک محافظت می کردند به اشغال درآورده، اما برای تصرف ارتفاعات میمک با مقاومت نیروهای ایرانی مستقر در منطقه یک هفته معطل شدند.
پس از تصرف میمک و پاسگاه های حومه مهران و دهلران، وزیر دفاع وقت صدام به طور رسمی اعلام کرد: نیروهای مسلح عراق به مرزهای بینالمللی رسیدهاند و اختلافات ارضی خود را با ایران عملاً حل کردند.
با اشغال این منطقه، معبر وصولی «صالح آباد - سرنی» به طرف خط مرزی مورد تهدید نیروهای عراقی قرار گرفت و در نتیجه محور ایلام، صالح آباد و مهران به طور جدی ناامن شد.
بلافاصله پس از آگاهی از اشغال، میمک لشکر 81 زرهی ارتش از جمله هوانیروز ارتش عشایر انقلابی و دلاور منطقه - سپاه و بسیج در مناطق مختلفی از این جبهه مستقر شدند و آرایش خطوط را برای حمله به ارتش عراق کامل کردند.
روز 19 دی ماه سال 59 بود که در عملیاتی بزرگ ارتفاعات استراتژیک میمک آزاد شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
📸 مسئولیت شعر، خدمت به جریان روشنگری الهی است .
🔻رهبرانقلاب:
این قدرت تأثیری که در شعر وجود دارد، مسئولیّتآور است. به طور کلّی همهی اشیاء، همهی اشخاص، همهی پدیدههایی که شأن بالاتری دارند، مسئولیّت بالاتری هم دارند. جنابعالی هم اگر چنانچه در مجموعهای از آحاد جامعه بُرشِ بیان و نظر و رأی داشته باشید، مسئولیّتتان بیشتر از آن کسی است که این بُرش را ندارد. بنابراین شعر به مناسبت همین قدرت تأثیرگذاری، دارای مسئولیّت است، تعهّد دارد، تعهّدی بر دوش شعر هست؛ این تعهّد چیست؟ قرار گرفتن در خدمت جریان روشنگریِ الهی در طول تاریخ بشر.
۱۳۸۹/۲/۳۰
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۷ شهریورماه، سالروز درگذشت شاعر گران قدر، استاد #سیّد_محمدحسین_شهریار ، و روز شعر و ادب فارسی گرامی باد . 🌹
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#زندگینامه
#استاد_شهريار
✍ سيدمحمدحسين بهجت تبريزي متخلص به شهريار در سال 1285 ش، در تبريز به دنيا آمد. ايام كودكي او با جنبش آزاديخواهان مشروطه به رهبري ستارخان و باقرخان همراه بود. وي در كودكي با قرآن و ديوان حافظ آشنا شد و پس از تحصيل مقدمات حوزوي، به تهران رفت و وارد مدرسه دارالفنون گرديد.
✅ او سپس به نیشابور رفت و از آن پس، مدتي در تهران سكونت داشت و از سال 1319 ش، در تبريز اقامت گزيد. وي با اوجگيري نهضت اسلامي، با زبان شعر، انقلاب اسلامي را همراهي كرد.
✅ شهريار، به عنوان يكي از مشهورترين غزل سرايان معاصر است. عشق عرفاني نيز در اشعار او مقام والايي دارد و بر بيشتر شعرهاي او سايه افكنده است. كليات اشعار شهريار متجاوز از پانزده هزار بيت از قصيده و غزل و مثنوي و قطعه است كه در سه مجلد به چاپ رسيده است.
✅ او به تجدد و نوآوري در شعر گرايش محسوسي داشت و اشعاري كه براي نيما يوشيج و به ياد او سروده، حكايت از اين موضوع دارد. شهريار در سال 1367 در مراسم مجتمع هنر و ادبيات دفاع مقدس به دريافت لوح دست خط زرين حضرت امام، ديپلم افتخاری و سكه يادبود، به عنوان برگزيده شعر، نائل آمد.
✅ اين شاعر شهير سرانجام در بيست و هفتم شهريور 1367ش در سن 82 سالگي در تهران درگذشت و در مقبرةالشعراي تبريز به خاك سپرده شد. براي پاسداشت مقام ادبي اين شاعر پرآوازه، سالروز درگذشت وي برابر با بيست و هفتم شهريور، به عنوان روز شعر و ادب فارسي نامگذاري شده است.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری
@ravianerohani
🔰 #کلام_امام
#امام_خامنهای :
#شهریار، یک شخصیّت دارای خصال برجسته اخلاقی بود. یک انسان متواضع، حق پرست، پارسا، بسیار صمیمی و صادق و از جمله کسانی که کالای شعر خود را حاضر نیست به کسی بفروشد؛ این خیلی مهم است. در زمان ما بیشتر شعرای برجسته، کسانی بودند که شعرشان را به ارباب قدرت فروختند؛ شعرای برجسته، خیلی خوب، مورد احترام ما هم هستند لکن بالاخره یا از روی اجبار یا از روی ضعف نفْس شعرشان را فروختند و خود را ضایع کردند، شهریار خودش را دور نگه داشت؛ درحالیکه مشهور هم بود، یعنی یک شاعر ناشناخته و گمنامی نبود اما از لحاظ مادی زندگی مرفهی نداشت، از خصوصیات مهم شهریار اینستکه در زمان حیاتش به اوج شهرت رسید اما تسلیم اربابان قدرت نشد! ۸۵/۶/۲۶
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فرازهایی از #کلام_امام #خامنهای پیرامون #مرحوم_شهریار :
🔷آشنایی من با شهریار از دوران نوجوانی است؛ یعنی از سالهای نیمه اول دهه ۳۰، این تاریخ از این لحاظ اهمیت دارد که جهتگیری شعر شهریار را میشود در آن دید. من وقتی با شهریار آشنا شدم که یک روضه خوان که صدای خیلی خوشی هم داشت، شعر «علی ای همای رحمت» را خواند؛ در آن جلسه همه نسبت به شاعر این شعر حساس شد که این شعر کیست؟ ما در مدح امیرالمؤمنین و از زبان گویندگان شعر زیاد شنیده بودیم، اما این شعر یک باب تازه در این مقوله بود که قبل از آن، ما اینجور شعری درباره امیرالمؤمنین نشنیده بودیم؛ گفتند مال شاعری است به نام شهریار؛ یعنی بنده در سن ۱۴سالگی، با اسم شهریار آشنا شدم و رفتم دنبال دیوان شهریار، که در کتابخانه آستان قدس این دیوان بود؛ تازه چاپ شده بود؛ به نظرم یک دیوان ۴جلدی بود؛ گشتم این شعر را پیدا کردم، با اشعار دیگر هم آشنا شدم. نکته اینجاست که آن شعری که در فاصله نه چندان طولانی چنان رواج پیدا کند که به روضه خوان برسد و در مجالس خوانده بشود، شعر ممتازی است! ۸۵/۶/۲۶
🔶او عاشق قرآن بود و قرآن مجسّم و زنده را در انقلاب اسلامی و نظام اسلامی مشاهده میکرد، از آنرو خود را در خدمت انقلاب گذاشت و به مردمی که جان در گرو آن نهاده بودند پاسخ داد. درخشانترین هنر شهریار آنستکه وظیفه تاریخی خود را شناخت و با همه وجود و به کمال خلوص به آن عمل کرد. ۶۷/۷/۳
🔷شهریار یک شاعر اسلامی و انقلابی بود. من خبر داشتم که از همان اوایل انقلاب که شهریار برای انقلاب میسرود، یک عده از روشنفکران وابسته به رژیم گذشته که با او سابقهی دوستی داشتند، مرتب فشار میآوردند، نامه برایش مینوشتند و شعر در هجوش میگفتند. حتی اطلاع داشتم که رفته بودند و او را ملامت کرده بودند که «تو چرا برای انقلاب اسلامی، اینطور دل میسوزانی!؟» و او مثل کوه ایستاده بود. من حقیقتاً تعجب میکردم. من بعضی از کسانی را که به ایشان فشار میآوردند، از نزدیک میشناختم و شعر و سابقه ذهنیشان را میدانستم. بعضی از آنها وابسته به رژیم سابق بودند. مستقیماً مربوط به آن جناح بودند، و جزو دربار پهلوی و آن دستگاه محسوب میشدند. بعضی دیگر هم تودهای و جیرهخور شوروی سابق بودند. همه اینها، با اینکه به لحاظ مبنا و منطق، به ظاهر بینشان فاصلهای وجود داشت، در وارد آوردن فشار روی شهریار شریک بودند، و شهریار، محکم و قرص ایستاده بود. ۷۱/۹/۱۱
🔶شهریار یک حکیم است، در منظومه حیدربابا حکمت پراکنده است؛ در این منظومه نکات حِکمیِ برخاسته از دید عمیق و دقیق یک شاعر، به معنای واقعی کلمه وجود دارد؛ باید به این نکات توجّه کرد! ۸۵/۶/۲۶
🔷شهریار یکی از بزرگترین شاعران همه دورانهای تاریخ ایران است. و آن به لحاظ منظومه «حیدر بابایه سلام» است. «حیدر بابایه سلام» یک شعر استثنایی است. همه خصوصیات شعری مثبت شهریار در این شعر هست. یعنی روانی، صفا، ذوق و دیگر خصایصی که مربوط به شعر است، همه در «حیدر بابایه سلام» جمع شده است. لکن علاوه بر اینها، ویژگی دیگری هم در «حیدر بابایه سلام» هست و آن این است که در این شعر که تصویری از سابقهی ذهنی خود شاعر است، مطالب بسیار حکمت آمیز وجود دارد. با این حساب، میتوان شهریار را یک حکیم به حساب آورد. پایه شعر «حیدر بابایه سلام» خیلی بالاست. آمیزهای بسیار هنرمندانه از شعر و حکمت و زبان زیبا و قدرت فوقالعادهی تصویر است. ۷۱/۹/۱۱
🔶ما واقعا نظیر شهریار کسی را نداریم. ما زمان خودمان شعرای بزرگی داشتیم که با بعضی هم از نزدیک آشنا بودیم، مثل مرحوم امیری فیروزکوهی، رهی، قبل از اینها، ملکالشعرای بهار، که اینها واقعا شعرای درجه یک بودند، اما هیچکدام شهریار نیستند. شهریار، مجموعهای از خصوصیّاتی است که در یک شاعر جمع نمیشود. شهریار را شاعر ادبیّات فارسی که شامل ایران و غیر ایران است، باید دانست؛ شاعر ایران بعنوان یک نقطه برجسته ملی برای کشور باید دانست؛ ارزش شهریار و ارزشهای موجود در شهریار حقیقتا در زمینههای مختلف بسیار زیاد است، لذا معتقدم هرچه از شهریار تجلیل بشود، ما زیاده روی نکردیم. امیدواریم انشاءالله که خطّ و راه و جهتگیریِ شخصیّتی مثل شهریار، برای همه کسانیکه در وادی ادب فارسی و زبان فارسی دستی دارند، بتواند یک الگو و یک اسوهای باشد. ۸۵/۶/۲۶
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
♦️ شعرخوانی مرحوم #استاد_شهریار در حضور رهبرمعظم انقلاب در تبريز
🌹يا رب اين شاخه گل از شش جهتش دار نگاه
🌹 اين دعا كردم و از شش جهت آمين آمد
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🌹شعر تقدیمی شهریار به حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۶۶ با دستخط مرحوم #شهریار
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani