🔸🔸 قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد
🔻 آیتالله احمد جنتی در ابتدای جلسه این شورا فرارسیدن سالروز میلاد پربرکت حضرت زهرا (س) را به همه ارادتمندان آن حضرت تبریک گفت و اظهار داشت: جایگاه رفیع حضرت زهرا (س) نزد پیامبر مکرم اسلام، امیرمؤمنان و سایر ائمه، بیاعتبارکننده شبهاتی است که دشمنان درباره دیدگاه اسلام نسبت به زنان مطرح میکنند.
🔻 دبیر شورای نگهبان همچنین عنوان کرد: در نگاه کاسبکارانه قدرتهای استکباری، انسانها چیزی بیش از ابزار برای کسب منافع نیستند و اولین چیزی که در این نگاه قربانی شده، کرامت انسانی افراد و بهویژه زنان است.
🔻 آیتالله جنتی تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نگاهی متعالی نسبت به زنان دارد و این نگاه با توجه به آسیبشناسی تاریخی از وضعیت زنان در دوران مختلف حاصل شده است.
🔻 ارائه راهحل برای مشکلات کشور باید اولویت اصلی مجموعههای علمی و پژوهشی کشور باشد و نهادهای اجرایی نیز باید از مجموعههای پژوهشی به مثابه یک سرمایه گرانقدر بهره ببرند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بیانیه ستاد حقوق بشر درباره تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا در سازمان ملل
🔻 آیا کشتار شهروندان غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان بیگناه، سوزاندن وحشتناک کودکان در برابر چشمان مادرانشان، بمباران مدرسهها، بیمارستانها و چادرهای آوارگان کافی نبود تا کشورهای مدعی حقوق بشر نشست ویژهای را در شورای حقوق بشر تدارک کرده و کمیته حقیقتیابی را ایجاد کنند و به کمیته سوم مجمع عمومی رجوع کنند و بانی تصویب قطعنامهای حقوق بشری علیه نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی در غزه شوند؟
🔻 اکثریت قریب به اتفاق قربانیان کشفشده قاچاق انسان در کانادا، زنان و دختران هستند که ۲۵ درصد آنها زیر ۱۸ سال سن دارند؛ از هر ۱۰۰ تجاوز جنسی، ۶ مورد به پلیس گزارش میشود؛ ۱۱ درصد از زنان، صدمههای جسمی ناشی از تجاوز جنسی را تجربه کردند و ۶۰ درصد قربانیان تجاوز زیر ۱۷ سال سن دارند؛ ۸۳ درصد از زنان معلول در طول زندگی خود مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار میگیرند و ۵۷ درصد از زنان بومی نیز مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 میتوان افسوس نخورد؟! (قسمت اول)
✍ صغری عاشوری
🔻 میتوان از نمایشی بودن مفرط همایشهای مهم و بینالمللی که در راستای مفاهیم بنیادین تمدنی ایران اسلامی که در این سالها برگزار شده است افسوس نخورد؟!
🔻 اوج این افسوسها را از روایتهای منتشر شده از پژوهشگران و کنشگران حوزهٔ زن و خانواده حاضر در اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار متحمل شدیم. اجلاسی که در راستای تبیین مفهوم خانواده و تبیین اهمیت پیگیری جنبش جهانی تعهد به خانواده میتوانست نقطه استراتژیکی برای جمهوری اسلامی ایران باشد با رفتارهای نمایشی و سطح پایین باطل گردید! یقینا بر کسی پوشیده نیست زمانی که همایشی در سطح بینالمللی برگزار میشود و دو تن از سران قوای کشوری در آن حضور مییابند نقطه ثقل محتوای آن همایش بیانات سران قوای حاضر در آن همایش است و سایر سخنرانیها در راستای تبیین آن پیش میروند. جای تعجب نیست اگر سخنرانی سایر سخنرانان در این اجلاسیه چندان دیده نشد اگرچه سخنرانان از سطح علمی بالایی برخوردار بودند.
🔻 سوالی که ذهن نویسنده این سطور را بسیار به خود مشغول کرده این است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت چهاردهم خود را دنبالهرو جنبش تعهد به خانواده رییس جمهور شهید نامید در پیشبرد همایش مذکور چه نقشی ایفا کرده است؟! مقصود از پیشبرد آن است که دقیقا به رئیس جمهور برای ارائه نطق پیرامون مسئله خانواده با رویکرد تمدنی ایرانی اسلامی چه خوراک فکری ارائه نموده است تا پیگیری جدی این جنبش جهانی باشند؟! آیا نظامبندی فکری اساسی برای تحقق جنبش تعهد به خانواده را در دستور کار خود قرار داده است؟! طرحی برای پیادهسازی این ایده دارد؟!
🔻 چرا روی پرسشهایم نسبت به دولت و خاصتا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است؟! چون پیشانی اجلاسیه خانواده و پیوندهای پایدار با سخنان رئیس جمهور محترم بسته شده بود. در تمام اجلاسها منطق برگزاری اجلاس در پیشانی آن نهفته شده است. به عبارت دیگر نخ تسبیح تمام ارائههای اندیشمندان در هر اجلاسی، به بیانات شخصیت محوری اجلاس گره خورده است. چشم مهمانان خارجی به بیانات شخصیت محوری، رئیس جمهور محترم بود.
🔻 رئیسجمهور محترم عملا ارائهای پیرامون خانواده، جایگاه تاریخی خانواده در تمدنهای بشری، هجمههای وارده به این نهاد و مصائب اتفاق افتاده برای دولتها به سبب فروپاشی خانواده، چرایی پرچمداری خانواده توسط جمهوری اسلامی ایران، گروههای فعال زنان مدافع خانواده در سراسر جهان، گامهای سیاسی مهم در جهت ایجاد جنبش جهانی تعهد به خانواده نداشت!
🔻 اجلاسهایی که در سطح بینالمللی برگزار میشوند به مانند اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار، پیامهایی نیز در سطح جهانی به دنیا مخابره میکنند. طبیعتاً گل این پیامهای مخابره شده بیانات شخص محوری و مورد تمرکز در این اجلاس میباشد که رئیس جمهور محترم بودهاند.
🔻 چه دردناک است مخابره این پیام به دنیا که جمهوری اسلامی ایران حرفی برای خانواده ندارد جز اشک و آه! صد افسوس که تولیدات فکری و بنیادین پژوهشگران کهنهکار جمهوری اسلامی ایران پیرامون تحقق جنبش تعهد به خانواد دیده نشد! افسوس باید خورد که در کشور همسایهمان قطر، به آنچه که دارایی فرهنگی و تمدنی ایرانی و اسلامی است بیشتر توجه میشود به طوری که حدود سال ۲۰۱۲ همایشی جهانی پیرامون زن ایرانی عصر قاجار برگزار شده، کتابهایی از پژوهش در مورد زن ایرانی عصر قاجار، خانواده ایرانی عصر قاجار، هنر ایرانی عصر قاجار تولید محتوا صورت میگیرد و به جهان ارائه میشود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 میتوان افسوس نخورد؟! (قسمت دوم)
✍ صغری عاشوری
🔻 در سال جاری همایشی در راستای اهمیت خانواده در دوحهٔ قطر برگزار شد که در دنیا مورد توجه واقع گردید. دولت چهاردهم در راستای جنبش تعهد خانواده در این اجلاس چه ارائهای داد؟! چه صدایی از داشتههای تمدنی ایران اسلامی مخابره نمود و به عنوان گفتمان جهانی خانواده ارائه نمود؟! آیا همیشه باید از داشتههای فرهنگی، تاریخی و ایدئولوژیک خود غافل گردیم تا دیگر کشورهای دنیا و حتی کشورهای حاشیه خلیجفارس که در آرزوی داشتههای فرهنگی، تمدنی ما هستند آنها را روایت کنند و برای خود برندسازی نمایند؟!
🔻 با توجه به تازه کار بودن دولت چهاردهم، اما امیدواریم که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به طور جدی در راستای جنبش تعهد به خانواده گامهای جدی بردارد. این جنبش یقینا یکی از مدخلهای مهم بازخوانی تمدن اصیل فرهنگ ایرانی اسلامی ملت ما و عرضه آن به جهان است. نیاز است تا معاونت امور زنان مسئولیت جمعآوری این ثروت تمدنی پیرامون خانواده را با استفاده از پژوهشگران فعال در این عرصه برعهده بگیرد و در راستای طراحی ابتکارات اساسی به تحقق جنبش جهانی تعهد به خانواده جامه عمل بپوشاند.
🔻 بدون شک جنبش تعهد به خانواده نه تنها متضمن بازگشت انسان مدرن و حیران به اصل انسانیت خود میتواند باشد؛ بلکه موج فرهنگی همسویی با فرهنگ کشورمان را ایجاد میکند که در آماج حملات گسترده ضدفرهنگی استعمارگرایان متحدی ماندگار باشد. همپیمانانی با عزم راسخ در جهت مقابله با ضدفرهنگها و ضد ارزشهای اخلاقی و فطری مهاجم جهان بینی غربی برایمان پدید میآیند. همپیمانانی که در کنارشان علیه استعمارگری، خونریزی، انحطاط خانواده و جامعه انسانی و ترویج ناامنی مبارزه میکنیم.
🔻 آری جنبش تعهد به خانواده بسیار مهم است خصوصا در برهه زمانی حساسی که در آن به سر میبریم! نباید فرصتها را از دست داد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مسئله حجاب با فشار و سختگیری قابل حل نیست
🔻آیتالله مکارمشیرازی در دیدار با حسین سیماییصراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تبریک ایام میلاد حضرت فاطمۀ زهرا سلامالله علیها، نخبگان را سرمایههای اصلی هر ملتی برشمرد و اظهار داشت: باید دلایل مهاجرت نخبگان شناسایی شود و از ظرفیت نخبگی که در حوزههای علمیه و دانشگاهها وجود دارد برای آبادانی مملکت استفاده شود.
🔻 شنیده میشود که در بعضی از دانشگاهها مشکلات اخلاقی اتفاق افتاده که لازم است نسبت به آن، اهتمام ویژهای داشت.
🔻 آیت الله مکارم شیرازی، گفت: حجاب تبدیل به یک مسئله سیاسی شده که نیاز هست ما هم با آن حساب شده برخورد کنیم. این مسئلۀ از طریق فشار و سختگیری قابل حل نیست، بلکه باید از روشهای ایجابی و مثبت استفاده کرد.
🔻 افرادی به طور مرموز وارد نظام آموزشی کشور شده و تغییراتی در محتوای کتابها دادهاند که لازم است ضمن شناسایی این افراد، نسبت به اصلاح مطالب اقدام گردد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حوزه زنان و نظریات بیسامان؛ به مناسبت دیدار فعالان زن و خانواده با رهبر انقلاب
✍ زهرا راد
🔻 حوزه زن و خانواده به لحاظ ایدهپردازی، نظریهپردازی و تولید دانش نظری از یکسو و از جهت مسئلهشناسی، الگوهای حل مسئله و رسیدن به حل مسائل در جمهوری اسلامی با مشکل جدی مواجه است. انقلاب اسلامی با پشتوانه نظری مستحکمی در دامن دانش الهیاتی با تکیه بر نگاه معرفتی و فلسفی در سطح بنیانهای توحیدی و بر پایه فقه شیعه به عنوان دانش اداره جامعه متولد شده است.
🔻 نظریه سیاسی شیعی با پشتوانه مردمی و رهبری الهی انقلاب کرد و دولت اسلامی هم تشکیل داد. این نظریه زمانی به بروز و ظهور نهایی میرسد که بتواند نظریههای مرتبط با خود در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تمدنی متعاضد به شریعت را در کنار خود داشته باشد و این نظریهها در یک ربط منطقی بتواند مدیریت حیات انسان انقلابی را بر عهده بگیرند.
🔻 انسان انقلاب اسلامی اما در تولید این نظریات توفیقی نداشته است و نتوانسته حتی به ایدههای متکثر در باب مسائل مبتلابه خود دست یابد. توقف در نظریات علوم انسانی وارداتی و ارجاع به فهم متفکرین غربی از مسائل انسان مدرن منقطع از شریعت، راهحل جدیدی پیشروی انسان انقلاب اسلامی برای حل مسائل وی نمیگذارد.
🔻 حوزه مسائل زن و خانواده نیز از این قاعده کلی مستثنا نیست و در فقدان بینظری و بیعملی در رنج است. این مسائل به دلیل اهمیت استراتژیک در نزاع تمدنی جمهوری اسلامی با تمدن غربی و پتانسیل فراوانی که برای تعارض دارند، نیازمندی عمیقی به نظریه پردازی و تبیین الگوهای حل مسئله مبتنی بر نظریات اندیشمندان انقلاب اسلامی دارد.
🔻 در میان این بینظری و بیعملی حوزه زنان، تنها کسی که در هیچ پژوهشکده و دانشکده زن و خانوادهای عضویت ندارد و با حجم فراوانی از مسائل نظری و عینی در جمهوری اسلامی مواجه است، رهبری معظم است که با سرشاری عمیقی که از معارف قرآن و اهلبیت(ع) دارد و خلاقیت و خوشفکری که خصیصه شخصیتی ایشان است، روزنهای از نظریهپردازی و راهحلهای دینبنیاد برای مسائل زنان میگشاید. طراحی «الگوی سوم» در گذشته و توجه دادن به نظریه «زوجیت» در دیدار اخیر مهمترین تلاشهای معظمله برای خارج کردن حوزه زنان از رکود و توقف است.
🔻 اما اهالی جبهه انقلاب چه کردند؟
اهالی جبهه انقلاب به جز موارد معدود نه تنها تولید و آوردهای در حوزه زن و خانواده ندارد که حتی تلاشهایش برای ساختن و پرداختن ایدههای رهبر معظم ثمربخش نبوده است.
🔻 الگوی سوم با وجود اینکه موضوع پژوهشها و همایشهای فراوانی قرار گرفته تا به امروز نتوانسته مسائل استراتژیک زن انقلاب اسلامی را حل و فصل کند. چون در حد یک ایده باقی مانده و به مانیفست و منشور تبدیل نشده است. حال آنکه مسائل محوری و اساسی زن انقلاب اسلامی باید با همین نظریات حل و فصل شود.
🔻 حالا و بعد از به بازی گرفتن الگوی سوم، نوبت به سرگرم شدن جماعت به «ایده زوجیت» رسیده و بدون هیج شرح و تفصیلی و تبیین وضعیت و جایگاه این نظریه در تفکر انقلابی اسلامی و تعیین نسبتش حتی با الگوی پیش گفته، «راه در رو» خوبی برای پژوهشگران این حوزه باز کرده تا از رنج بینظری به آن پناه برند و زلف همه مسائل و مباحث زنان را به آن گره بزنند.
🔻 رهبری معظم در همین سخنرانی اخیر، «زوجیت» را اولین اصل در منشور زن در اسلام خواندند و افزودند براساس آیات و روایات متعدد قرآن، زن و مرد از جنس یکدیگر و مکمل هم هستند. این معنا پیش از این با عنوان «ایده مکملیت» در پژوهشهای حوزه زنان به چشم میخورد.
🔻 اما نکته قابل توجه در این سخنان این معناست که زن در اسلام لازم است که یک منشور یا مانیفست داشته باشد، این منشور وقتی به اصول خود میرسد، اولین اصل آن زوجیت است.
🔻 حال سوال این است:
1. محتوای این منشور چیست؟
2. مقدمات و تمهیدات آن کدام است؟
3. وجه مسئلهبودگی آن چیست؟
4. سطوح مسئلهبودگی در آن کدام است؟
5. نسبت الگوی سوم با ایده زوجیت چیست؟
6. اصول بعدی این منشور که زوجیت اولین آن است، کدامند؟
7. کدام مسائل زنان با این دو ایده تحلیل میشوند و مسائل با کدام یک حل میشوند؟
8. راهحلهایی که از این دو ایده به دست میآید کدام است؟
9. این دو ایده چگونه مسائل فقهی و حقوقی زنان را به عنوان گرانیگاه منازعات تمدن اسلامی و غربی، حل و فصل میکند؟
10. مهمترین مسئله آن است که مسئولیت تولید این منشور با کیست؟
11. کسی برای این سوالات پاسخی دارد؟
🔻 آیا ایده زوجیت، زین پس بدون هیچ توضیح و توجیحی به محور همه همایشها، سخنرانیها، رشتهپردازیهای و حتی پژوهشهای حوزه زنان تبدیل خواهد شد؟ یا منشور زن در اسلام هم متولی خواهد داشت؟/بانوی تمدنساز
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 کتاب حقوق مادری در مبانی قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان
🔻 نویسنده، معتقد است دوام حیات بشر، به تثبیت جایگاه مادری است و واقعنگری در حیطه مباحث مادری، از ارکان اصلی زندگی بشری است، اما متأسفانه این مهم در عصر کنونی، در گذار از زندگی سنتی به مدرن، دچار تسامح شده و زیانهای جبرانناپذیری به بشر تحمیل کرده، بهگونهای که به تخریب اصلیترین کانون اجتماع بشری، منجر شده است.
🔻 امروزه سازمانهای جهانی برای سامانبخشی به وضعیت نقش مادری و همسری، از طریق کنوانسیونها، سعی در متقاعد کردن شهروندان جوامع و دولتها، به پذیرش آن میکنند، اما به باور نویسنده، اصلاح این سامانه با پذیرش صرف قرارداد نیست؛ زیرا نقش مادری، امری اعتباری نیست، بلکه پاسخگویی در این حیطه، باید به تناسب جاگاه این امر خطیر و بر اساس نیاز طبیعی و فطری باشد.
🔻 بر این اساس، وی در این اثر، به بررسی دقیق مبانی قانونگذاری اسلامی پرداخته و با کمک آیات، روایات و سیره بزرگان دین، به مصادیق ارزشمند و عالی مادری، اشاره نموده و پژوهشی تطبیقی در موضوع مذکور، بین قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، ارائه کرده است.
✍️ نویسنده: فاطمه همدانیان
🖇 ناشر: دانشگاه تربیت مدرس
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 محبوبِ آسمانی
گل نام دیگرت بود، محبوبِ آسمانی
اسطوره نجابت، تمثیل بینشانی
آن کلبه محقر، خود طور دیگری بود
موسی شنید هرچند، تحقیر لن ترانی
فهمیده بودم این را، خورشید بیزبان گفت
این فوج اختران را، شبها تو میفشانی
در هر غروب خورشید، با یاد زخمهایت
پهلوی آسمان هم، میگردد ارغوانی
همسایه باش با من، خورشید نیمه شبها
تنها تو سایهها را، تا نور میکشانی
عطشانتر از کویری، ای ابر با کرامت
این آتش درون را، تنها تو مینشانی
✍ قربان ولیئی
🔻 میلاد باسعادت بانوی عالمین، صدیقه طاهره، حضرت زهرای مرضیه به همه مسلمانان جهان تهنیت.🌹
🔻 رسانه نخبگانی بانوان این عید میلاد و روز زن و روز مادر را به همه همراهان کانال تبریک میگوید.🌹
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 چرا جهان امروز به مادرانگی نیاز دارد؟
🔻 در دوران تسلط ماشینها و هوش مصنوعی، انسانیت در معرض فراموشی قرار گرفته است. ارزشهای انسانی مانند شفقت، عشق بیقیدوشرط، صبوری و پرورش که ذات مادرانگی را تشکیل میدهند، به حاشیه رانده شدهاند. در این میان، مادرانگی میتواند به مثابه طرحی احیاکننده عمل کند؛ نه تنها در خانواده، بلکه در تمام عرصههای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی./تاملات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 آفرینش، پرورش، مراقبت
🔻 مادرانگی دیگر صرفاً به معنای نقش زیستی یا خانوادگی یک زن نیست؛ بلکه میتواند به معنای پرورش جامعهای باشد که در آن همدلی، پذیرش و حمایت از دیگران جایگزین رقابت بیپایان میشود. مادرانگی در معنای نوین خود، میتواند الهامبخش سیاستهایی باشد که محورشان مراقبت از طبیعت، بازسازی روابط انسانی و ایجاد تعادل در نظام اقتصادی است.
🔻 از منظر فلسفی، مادرانگی نه صرفاً یک نقش اجتماعی یا زیستی، بلکه مفهومی بنیادین است که به معنای "آفرینش، پرورش، و مراقبت" در جهان تعبیر میشود. این مفهوم، هم درونیترین لایههای وجود انسانی را شکل میدهد و هم ریشه در نظامهای معنایی و ارزشهای مشترک بشری دارد. اما چرا جهان امروز، در این پیچیدگیها و بحرانهای مدرن، بیش از هر زمان دیگری به مادرانگی نیاز دارد؟
🔻 فلاسفهای مانند هانا آرنت به این نکته اشاره کردهاند که مدرنیته، با تأکید بر فردگرایی و عقلانیت ابزاری، بسیاری از ارزشهای انسانی را که در دل پیوندهای عاطفی و اجتماعی نهفتهاند، از دست داده است. در چنین جهانی، انسانها به ماشینهای تولید و مصرف تبدیل شدهاند و نظامهای اقتصادی و سیاسی، به جای تقویت انسانیت، به بیگانگی بیشتر دامن زدهاند. مادرانگی، در معنای فلسفی آن، قدرت بازگشت به این ارزشهای از دست رفته را دارد.
🔻 مادرانگی در فلسفه، با مفهوم آفرینش در ارتباط است؛ آفرینش زندگی، ایدهها و جهانهایی جدید. در اینجا میتوان به اندیشههای مارتین هایدگر اشاره کرد که از مفهوم "بودن در جهان" صحبت میکند. هایدگر تأکید میکند که انسان باید رابطهای خلاقانه با جهان خود برقرار کند. مادرانگی، با ذات آفرینشگر خود، میتواند این رابطه خلاقانه را دوباره احیا کند و به زیستجهانی نوین روح ببخشد.
🔻 یکی از بحرانهای بزرگ دنیای امروز، کاهش مسئولیتپذیری و اخلاق مراقبت است. کارول گیلیگان، فیلسوف و روانشناس، بر اهمیت اخلاق مراقبت در روابط انسانی تأکید دارد و معتقد است که بدون این اخلاق، جامعه به سمت فروپاشی پیش میرود. مادرانگی، در بطن خود، تجسمی از این اخلاق است؛ مراقبت از دیگری، پرورش دیگری و حفظ پیوندهایی که جهان انسانی را معنادار میکند.
🔻 جهان امروز، خسته از بیاحساسی و مصرفگرایی، نیازمند بازگشت به ریشههای خود است؛ به مادرانگی به عنوان نیرویی که نه تنها حیات میبخشد، بلکه انسانیت را بازسازی میکند. اگر بتوانیم مادرانگی را در همه ابعاد زندگی روزمره و اجتماعی وارد کنیم، شاید بتوانیم زیستجهانی نوین خلق کنیم؛ جهانی که در آن عشق، همدلی و پرورش، جایگزین خشم، جدایی و بیثباتی میشود./تاملات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اجرای ۸۰۰ برنامه در هفته گرامیداشت مقام زن و روز مادر
🔻 معاون مراسم و ستادهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پنجمین روز از هفته زن، برنامههای این هفته را تشریح و از اجرای ۸۰۰ عنوان برنامه طی این هفته خبر داد.
🔻 حجتالاسلام عربانصاری با اشاره به همزمانی میلاد امام خمینی(ره) با میلاد حضرت زهرا(س)، گفت: امام خمینی(ره) تأثیر بیبدیل در جهان داشته و جزو رهبران مطرح جهان هستند.
🔻 مادری مقامی است که انبیاء، اولیاء، مراجع، علمای دینی، بزرگان دنیا و فرزندان عالم در مقابل این جایگاه بینظیر سر تعظیم فرود آورده و احترام کردهاند. به مادران بزرگ عالم حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرا(س) که مادران امت اسلامی هستند، مادرانی که در دامن پرمهرشان پرورش یافتهایم و مادران حوزه مقاومت احترام میگذاریم. زن موجود بینظیر خلقت است و خداوند در خلقت زن به گونهای هنرنمایی و زن را منحصر به فرد کرده است و تکریم زن، تکریم فعالترین بنده خدا و عضوی از جامعه است.
🔻 حجتالاسلام عربانصاری با اشاره به فتوای امام و رهبری مبنی بر امکان تقلید بانوان از بانوان مجتهده که در حوزه زنان صاحب فتوا هستند، گفت: فتوایی که مقام معظم رهبری هفته گذشته در دیدار با بانوان مطرح کردند، پنجره جدیدی برای زنان گشود و سخنان ایشان سرفصلهای عمیقی دارد که همگان به خصوص افرادی که در نهادهای فرهنگی و تبلیغی هستند را به مطالعه و تفکر در این سخنان دعوت میکنیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 زن در خانه، هوایی است که بدون او تنفس بدون او ممکن نیست/ رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
29.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 در حدیث کساء، شناخت از زاویه دید ملکوت رخ میدهد
🔻 بررسی خرق عادت جنسیتی در اسلام؛ با محوریت حدیث نورانی کساء/پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🔗 |فایل کامل تصویری|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 افزایش سهم زنان تا ۳۰ درصد، در کسبوکارهای فناورانه تا پایان دولت چهاردهم
🔻 معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ضمن حضور در همایش "زنان، محور نوآوری و فناوری" از نمایشگاه دستاوردهای زنان فناور و کارآفرین بازدید کرد.
🔻همایش "زنان، محور نوآوری و فناوری" به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و با هدف بزرگداشت مقام والای زن با همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان برگزار شد و به ۴ بانوی ایرانی برتر در مسابقه شرکتهای نوآفرین زنان بریکس جوایزی اهداء شد.
🔻 زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در این همایش ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا، اظهار داشت: امروز بهانهای است برای گردهمایی در موضوع محور نوآوری و فناوری و تقدیر از عزیزانی که در این عرصه پرچم ایران را به اهتزاز درآوردهاند. از همه شما قدردانی میکنم و امیدوارم محصولاتی که در این عرصه تولید شده، به بازار برسد و خیر و برکت آن به زندگی همه ایرانیان بیفزاید.
🔻 امیدواریم که با حمایتهای دولت و معاونت علمی و فناوری، تعداد زنانی که ایدههای خلاقانه برای حل مسائل کشور دارند، افزایش یابد و این ایدهها به مرحله عمل برسد.
🔻معاون رئیس جمهور همچنین به وضعیت زنان در کسبوکارهای فناورانه اشاره کرد و گفت: شصت و یک درصد از زنان ما وارد دانشگاه شدهاند، اما تنها دوازده درصد از کسبوکارهای فناورانه در اختیار زنان است. هدف ما این است که این سهم را تا پایان دولت چهاردهم به سی درصد برسانیم و در این مسیر هیچ مانعی برای شما نباشد. ما در سه بخش به شما کمک خواهیم کرد: دسترسی به منابع مالی، مهارتهای توسعه کسبوکار، و افزایش خودباوری.
🔻 در این مسیر به کمک شما نیاز داریم. شما بهترین مربیان و اساتید برای کسانی هستید که میخواهند این مسیر را طی کنند. امیدواریم تا سال آینده شاهد رشد چشمگیر تعداد زنان فعال در این حوزه باشیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 این حرفهایی که میشنویم در اینستاگرام تابوست
🔻 جریان غربگرا بنیانهای خانواده را نشانه میگیرد. «درخانه سگ و گربه بیارید»، «مادر شدن مانع پیشرفت است» و دهها مطلب دیگر را تکرار میکنند تا در یک کلمه اهمیت «مادر شدن» را کمرنگ کنند. در اینستا هم در حال تمسخر مادری توسط بلاگرهای طنزنما هستیم.
🔻 بخشی از صحبتهای یکی از مادران در شبکه سه: به همه زنان توصیه میکنم طعم شیرین مادر شدن را لمس کنند. زمانی که من به اردوی تیم ملی دعوت شدم، برگه سونوگرافی پسرم آمد. با افتخار تصمیم گرفتم بعد از تولد فرزندم ورزش حرفهای را ادامه بدهم./شکوه زن و زنانگی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اختصاص سهمی از مدیریت مردانه کشور به زنان
🔻 فاطمه مهاجرانی در رویداد زنان، محور نوآوری و فناوری، گفت: برگزاری روز زن بهانهای است که از زنان بگوییم، ولی عنوان روز زن تنها روز گرامیداشت مقام زن نیست.
🔻 مخرج کسر حضور زنان در عرصههای مختلف کم است و این در حالی است که حدود ۵ هزار منصب مدیریتی داریم و بعید میدانم بیشتر از ۵۰ نفر خانم در این مناصب باشند.
🔻 تقدیر از مدالآوران المپیادی را قبل از این مراسم داشتیم که فقط ۴ یا ۵ نفر دختر بودند. ما در فضاهای مردانه حرکت میکنیم و اگر حتی فرد، با استعداد هم باشد، پیشرفت سخت است.
🔻 در جاهایی که ورود به آن جنبه رقابتی داشته باشد، مانند ورود به دانشگاه و عرصههای فناور، زنان پیشتاز هستند؛ چون ورود به این مراکز بر اساس توانمندیهای بالقوه افراد است.
🔻 در اقلیت قرار گرفتن بانوان به هر دلیلی باعث میشود نتوانند شبکهسازی کنند و ما در این زمینه کمتر تمرین کردهایم.
🔻 وی یکی از راهکارهای حضور زنان در عرصههای مدیریتی را اختصاص سهمیه به آنها دانست و افزود: اختصاص این سهمیه رویکردهایی است که باید اجرایی شود تا مدیران زن از همین سهمیه استفاده کنند.
🔻 در دولت چهاردهم اختصاص سهمیه ۳۰ درصدی به بانوان انجام شد که کمک شایانی در حضور زنان در عرصههای مختلف به شمار میرود.
🔻 اگر نقش زنان در اقتصاد بیشتر شود، اقتصاد حالش بهتر میشود. زنهای پیشگام مسیر نباید از مسیر بترسند و باید چراغ راه باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 الگوی سوم زن؛ دوای دردهای هویتی جامعه(1401)
✍ سارا طالبی، دکتری علوم ارتباطات و سطح 4 حوزه
🔻 زنان در مکتب انقلاب، رهبران نهضت بودند. همان نگاهی که قرآن برای ارائهٔ الگوی انسانیت در سورهٔ تحریم به کار برده و نبی اکرم (ص) معیار کمال تمدن را حفظ کرامت زنان میداند؛ که «ما اَکْرَمَ النِّساءَ اِلاّ کَریمٌ وَ لااَهانَهُنَّ اِلاّ لَئیمٌ»(۱)؛ و چقدر چنین زنی برای فروپاشی نظامهای دیگر توانمند است و دشمن چقدر از این ظرفیت نگران است.
🔻 الگوی سوم زنان در امتداد همان نگرش نظامساز انقلابی هویت مبارکی است که از غلبهٔ هویتهای غربی و شرقی ممانعت میکند و از آزمونهای متعدد سربلند عبور کرده است. اما آنچه در مقام سیاستهای اجرایی مشاهده میکنیم، این هویت را تقویت ننموده، بلکه بعضاً همگرا با جریانهای فکری غربی یا شرقی به آرمانزدایی از زنان انقلاب جهتگیری کرده است.
🔻 الگوی سوم که دوای دردهای هویتی جامعه است هم چنان از ابهام و فقدان ادبیات رنج میبرد و باید پرسید مجموعههای موجود خصوصاً حوزوی در تبیین، گفتمانسازی، امتدادیابی و اجرای آنچه اقداماتی کردهاند؟ فقدان فناوری بومی برای تبدیل ایمان قلبی بانوی ایرانی به عمل صالح انقلابی، زنان را از هویت تمدنی خود دور کرده و به اقتضائات یک زندگی معمولی مشغول کرده است.
🔻 وضعیت زن در جامعه تا حدود زیادی در راستای تقاضای مردان جامعه شکل میگیرد که متأسفانه در عمق نگرش خود اگر غربی نگاه نکنند به الگوی زن شرقی باور دارند و بلکه در لایهٔ نخبگان و برخی مسئولان نیز نادانسته همان الگوی زن بیآرمان و زن منفعل غیرتصمیمساز را مطالبه میکنند. با صرف قانونگذاری و نظارت اجرایی نیز تا مدل این عقلانیت با روشهای فرهنگی متحول نشود و دوگانهٔ تحجر و تجدد با معیار اسلام ناب و کلام انقلابی در حیطهٔ زنان پاسخ داده نشود، مسئله حل نمیشود.
🔻 این خلأ هویتسازی جذاب و انقلابی از الگوی سوم منجر به این میشود که در هیاهوهای تبلیغ دشمن، زنان بعضاً از چالههای زندگی سنتی به چاه زندگی غربی متمایل گردند./مطالعات هویت زنان
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حفظ سلامت روان مادر؛ چرخهای که زندگی میبخشد
🔻 یک روانشناس در تشریح مهمترین نیازهای روانی مادران از خودشفقتی، حمایت اجتماعی، اختصاص زمان به خود و رسیدگی شخصی و پذیرش احساسات مادران نام برد.
🔻 فائزه پریشان در گفتوگو با ایکنا اظهار داشت: مادرانی که نیازهای روانی آنها برآورده میشود، نه تنها احساس بهتری دارند، بلکه میتوانند الگوی بهتری برای فرزندان خود باشند و فضای پر از آرامش، محبت و صمیمیت را در خانواده ایجاد کنند.
🔻 در گذشته معمولاً پدر خانواده کار میکرد و مادر در خانه بود. البته رسانهها و فضای مجازی نیز وجود نداشت. ارتباطات درون خانواده بیشتر بود و مادران و فرزندان زمان بیشتری را با هم سپری میکردند، اما امروز حتی مادرانی که در خانه هستند، گاهی اوقات به دلیل مشغلههای مجازی، فرصتی برای حضور باکیفیت در کنار فرزندان را ندارند. علاوه بر این، سیستم حمایتی قدیم که مادران از خانواده و دوستانشان کمک میگرفتند، متأسفانه به دلیل سبک زندگی مدرن، کمرنگتر شده است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دولت آماده فراهم کردن حضور اجتماعی زنان در تمام زمینههاست
🔻 مسعود پزشکیان در آیین تجلیل از مقام زن بیان کرد: وظیفه ما پیاده کردن حق و عدالت در جامعه است.
🔻 دولت آماده است تا در تمام زمینهها بستر حضور اجتماعی دختران و زنان را فراهم کند و اکنون نیز در خیلی از مدیریتها و بخشها کم کم از ظرفیت بانوان استفاده میشود.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 فرصت بازبینی رویکردهای پیشین در حوزه زنان فراهم شده است
🔻 زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در مراسم بزرگداشت روز زن گفت: اکنون فرصتی فراهم شده تا رویکردهای پیشین را مورد بازبینی قرار دهیم و امید به خلق آینده دوستداشتنی، مقبول و ممکن برای عبور از تنگناهای پیش رو از مسیر گفتوگو و اجماعسازی داریم.
🔻 معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری به بند ۱۴ اصل سوم قانون اساسی اشاره کرد و گفت: تلاش داریم بر اساس این بند حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد را تأمین کنیم و با استفاده از ظرفیتهای موجود، امنیت قضایی و تساوی برای همه محقق شود.
🔻 با تأکید بر اصل ۲۰ قانون اساسی که براساس آن زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و .. برخوردارند، اجرای اصل ۲۱ قانون اساسی را در برنامههای خود به خصوص برنامههای معاونت امور زنان قرار دادهایم.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
🔻 امام خامنهای در دیدار مداحان و شاعران اهل بیت(ع): مداحی اهل بیت(ع)، پیروی از حضرت زهرا(س) در تبیین است.
🔻 فاطمه زهرا(س) هم حقایق روز را بیان کرد، مسائلی که همان روز پیش آمده بود.
🔻 تبیین مسائل روز یک وظیفه بسیار مهم است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها قله فضیلت است که باید به سمت آن قله حرکت کنیم
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهلبیت علیهمالسلام فرمودند: خداوند متعال دو زن را نمونه قرار داده برای همهٔ آحاد بشر از زن و مرد. «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ» بعدش «وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ» دو نفر زن هستند که خدای متعال این دو زن را نمونه و الگو برای همهٔ بشریت قرار داده، نه فقط برای زنها، برای زنها و مردها.
🔻 روایتی از شیعه و سنی از طرق مختلف نقل شده که پیغمبر فرمودند که زهرای من از آن دو زن فضیلتش برتر و بالاتر است. اینی که گفته میشود که اینها نمونه هستند، فقط فضیلت نیست. این را توجه داشته باشید، الگو هم هستند، قلهاند. به آن قله ممکن است من و شما نرسیم و حتماً هم نمیرسیم، اما به سمت آن قله باید حرکت کنیم. ۱۴۰۳/۱۰/۲
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 جشن بزرگ ایران بانو برگزار میشود
🔻 زهرا توکلی، مسئول مجموعه مردمی و دانشجویی مثل هانیه، در این باره توضیح داد: ایده اولیه جشن ایران بانو در دوران اغتشاشات دیماه سال 1401 شکل گرفت، زمانی که دشمن قصد داشت از زنان ایرانی به عنوان ابزاری برای ترویج ضدارزشهای اسلامی استفاده کند. ما با برگزاری این جشن تلاش کردیم تا نشان دهیم ایران بانو به معنای اصالت، نجابت و پایبندی به ارزشهای اسلامی و ملی است.
🔻 اخیراً دشمن تلاش زیادی میکند تا با مفاهیمی مثل قداست مادری و غیرت مردانه مقابله کند. علت این تلاشها این است که جایگاه زن در کشور ما، به ویژه در جامعه اسلامی، از نظر دین ما جایگاهی والا، مقرب و مقدس است. دشمنان میخواهند این جایگاه را همانطور که در جوامع غربی زن را به ابتذال کشیدهاند و او را به یک کالای جنسی و تبلیغاتی تبدیل کردهاند، در کشور ما نیز تنزل دهند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با محمدباقر قالیباف
🔻 محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی که به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت مقام زن در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز با بیان اینکه یکی از تحولات کمی و کیفی در همه ابعاد انقلاب اسلامی برای زنان رخ داد، گفت: امروز دشمنان تلاش میکنند موضوع زنان را که نقطه قوت انقلاب اسلامی است، به پاشنه آشیل جمهوری اسلامی تبدیل کنند و از این جهت مقابله با تلاش دشمن باید اولویت نمایندگان مجلس باشد.
🔻 هر کمکی در حوزه موضوعات مرتبط با بانوان نیاز باشد را انجام میدهم؛ سزاوار نیست ضدانقلاب بر این بستر سوار شود، در حالی که جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با دیگر کشورها در حوزه زنان و توجه به بانوان قوی بوده است.
🔻 با همه باور خود میگویم اگر هر 14 نفر شما که یک فراکسیون هستید، همدل و همجهت باشید میتوانید در بسیاری از امور مثمر و مؤثر واقع شوید و در کل مجلس نیز مؤثر باشید.
🔻 فراکسیون زنان و خانواده مجلس باید همین مسئله یعنی مبنا بودن خانواده در قانونگذاری را دستور کار خود قرار داده و موضوعات را بر این اساس دنبال کند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 افزایش ۲ برابری تعداد مدیرعاملان زن در شرکتهای دانشبنیان
🔻 دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و هفته گرامیداشت مقام زن و مادر اظهار کرد: حضور پررنگ و اثرگذار بانوان را در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی، اقتصادی و علمی در کشور شاهد هستیم و این موضوع بهویژه در دولت چهاردهم جلوه بیشتری پیدا کرده و از ظرفیت و استعداد بانوان کشور برای توسعه هرچه بیشتر کشور استفاده شده است.
🔻 حضور و نقشآفرینی زنان بهخصوص در حوزه علم و فناوری کشور، بسیار قابل توجه است و 30 درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها بانوان هستند. این حضور و اثرگذاری در حوزه دانشبنیانی نیز کاملا مشهود است.
🔻 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اثرگذاری قابلتوجه بانوان در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری کشور گفت: درحال حاضر تعداد شرکتهای دانشبنیان از مرز 10 هزار شرکت عبور کرده است. نکته قابلتوجه در این بین، افزایش چشمگیر تعداد بانوان بهعنوان مدیرعامل یا رئیس هیئت مدیره در شرکتهای دانشبنیان است.
🔻 آمارها نشان میدهند که تعداد بانوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان از 1092 نفر در سال 1400 به 2250 نفر تا پایان 9 ماهه سال 1403 رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد.
🔻 از بانوان ایران اسلامی انتظار داریم یکی از اصلیترین فعالیتهای خود را حوزه دانشبنیانی قرار دهند، چرا که حوزه دانشبنیان امروز دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است و در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم زمینه حضور و فعالیت هرچه بیشتر بانوان کشور در این عرصه را فراهم کنیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بانوان در خط مقدم امنیت/ اشتغال بیش از ۷۰۰۰ زن در فراجا
🔻 سردار حسین رمضانی، رئیس مرکز مدیریت و تحلیل داده فراجا، با اشاره به جایگاه زنان در جامعه اسلامی، اظهار کرد: میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)، بانوی یگانه دو عالم، و روز زن فرصتی استثنایی برای بازشناسی و ارج نهادن به جایگاه بیبدیل زنان در جامعه اسلامی و انسانی است. این روز یادآور ارزشهای والای انسانی و اخلاقی است که در وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) تجلی یافته و الگویی جاودان برای همه نسلها، بهویژه زنان مسلمان، فراهم آورده است.
🔻 حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)، بهعنوان بانوی نمونه اسلام، نمادی از ایمان، شجاعت، اخلاقمداری و ایثار است.
🔻رئیس مرکز مدیریت و تحلیل داده فراجا، با اشاره به نقش زنان ایرانی در جامعه، تصریح کرد: زنان ایرانی، چه در مقام مادران و معلمان اخلاق که نسلهای آینده را تربیت میکنند و چه در عرصههای علمی، اجتماعی، فرهنگی، و مدیریتی، همواره نقشی محوری و سازنده داشتهاند. آنان با تکیه بر ارزشهای والای اسلامی و ملی، در طول انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، ایثار و شجاعت خود را به اثبات رساندند و امروز نیز در مسیر پیشرفت و تعالی کشور، حضوری فعال و موثر دارند.
🔻بیش از 7 هزار بانوی شاغل در فراجا در بخشهای مختلف انتظامی، مرزبانی، پلیس راهور، پلیس پیشگیری و سایر یگانها مشغول به خدمترسانی هستند. این بانوان متعهد و توانمند، با تخصص و تعهد خود، نقش کلیدی در تأمین امنیت، ایجاد آرامش و پیشبرد مأموریتهای مهم فراجا ایفا میکنند. حضور آنان نه تنها نمادی از توانمندی زنان ایرانی در عرصههای حساس و خطیر است، بلکه الگویی شایسته از زنان مسلمان و انقلابی را به نمایش میگذارد.
🔻 این روز فرصتی است برای قدردانی از تمامی زنان وفادار و شجاع ایران اسلامی که با ایمان، تعهد، و تلاش بیوقفه، پایهگذار جامعهای اخلاقمدار و پیشرفته هستند. زنان ایران اسلامی، بهعنوان معلمان اخلاق و پرورشدهندگان نسلهای آینده، نقشی بیبدیل در تحقق آرمانهای والای انقلاب اسلامی و پیشرفت کشور دارند. از خداوند متعال مسئلت دارم که به تمامی زنان این سرزمین توفیق دهد تا با الگوگیری از سیره حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)، در مسیر اعتلای جامعه و تحقق ارزشهای اسلامی و انسانی، موفق و سربلند باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 سیاست حضرت زهرا(س) از توحید، عدالت و کرامت انسانی برمیخیزد
🔻 آیتالله عباس کعبینسب، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته، دوم دیماه در همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) در دانشگاه تبریز، اظهار کرد: سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) نباید از ابعاد دیگر شخصیتی ایشان تفکیک شود؛ زیرا سیاست حضرت فاطمه(س) جدا از دیانت نیست.
🔻 سیاست حضرت زهرا(س) از توحید، عدالت، کرامت انسانی و تلاش برای خدمت به انسانها با محوریت خانواده برمیخیزد و خانواده واحد بنیادی جامعه و محور ساخت امت اسلامی است که حضرت زهرا(س) نقطه تلاقی نبوت و ولایت برای ساخت امت بر پایه تربیت خانواده بنیادی، محور و الگو است.
🔻 آیتالله کعبی با بیان اینکه اگر زنان و بانوان بخواهند در سطوح سیاسی و اجتماعی فعالیت کنند، باید نقش مادری را نقش کلیدی تلقی کنند، گفت: خانواده، مدرسه و مسجد سه پل تمدنساز بوده و خانواده میتواند محور رشد و تعالی سیاسی و اجتماعی باشد و همه برنامههای کشور در عرصه مدیریتی بر استحکام و بنیاد خانواده استوار است.
🔻 اگر زن محوریت را به دست بگیرد میتواند مردان و زنان قهرمانی را تربیت کند که در میدان سیاست نیز نقشآفرین باشند.
🔻 وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سیره سیاسی حضرت زهرا(س) به سه دوران مکی، مدنی و بعد از ارتحال پیامبر(ص) تقسیم میشود، گفت: ایشان در جنگهای احد، احزاب و خیبر بهعنوان پرستار، همراه، امیدبخش و خطبهخوان حضور داشتند.
🔻 آیتالله کعبی در تشریح روشهایی که امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) در برابر مشرکان اتخاذ میکردند، تصریح کرد: ایشان میتوانستند نظام را برانداز کنند، تسلیم شوند، سکوت و کنارهگیری کنند، ولی حضور در میدان جهاد تبیین و صحنه روشنگری و مشارکت در جهت تصحیح روندهای اشتباه با توزیع نقش و تقسیم کار مناسب بین خود را برگزیدند.
🔻 نقش امام علی(ع) قاضی ارشد حکومت، تبیین قرآن و سنت و مشاور حکومت بود و نقش ویژه حضرت زهرا(س) که فقط از عهده ایشان برمیآمد، جهاد تبیین و تحمل هزینه در حد شهادت بود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 عدالت جنسیتی ضرورتی برای پیشرفت جامعه است
🔻 دکتر پزشکیان، رئیسجمهور، همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، در آیین نکوداشت مقام زن با اشاره به شرایط اجتماعی صدر اسلام اظهار داشت: در آن زمان تولد پسران بهعنوان مزیت تلقی میشد و داشتن دختر مایه تحقیر بود، اما خداوند با هدیه حضرت فاطمه زهرا (س) به پیامبر اکرم (ص)، نگاه ارزشی و اجتماعی متفاوت اسلام به زنان را نشان داد.
🔻 قرآن کریم تصریح دارد که ارزیابی اعمال انسانها ربطی به جنسیت، قومیت یا مذهب ندارد و هر فردی بر اساس عمل خود مورد قضاوت قرار میگیرد.
🔻 رئیسجمهور با بیان اینکه پیامبران برای به رسمیت شناختن حقوق انسانها مبعوث شدند، گفت: وظیفه ما اجرای حق و عدالت در جامعه است و این امر باید بر اساس انصاف و فارغ از هرگونه تبعیض باشد.
🔻 دکتر پزشکیان در ادامه با تاکید بر لزوم احترام به حقوق انسانها صرفنظر از جنسیت یا باورها افزود: ما باید حق را بهعنوان شاخصی برای رفتارهای اجتماعی و سیاسی بپذیریم. اگر نسل جدید سخن حقی بگوید، ما وظیفه داریم خود را با آن تطبیق دهیم، چرا که حق متعلق به هیچ گروه یا نسل خاصی نیست.
🔻 رئیسجمهور همچنین به نقش کلیدی زنان در تربیت نسل آینده اشاره کرد و مادران را ستون اصلی خانواده و سازنده شخصیت فرزندان دانست. وی افزود: محبت و عشق مادران زیربنای توسعه انسانی است و بهبود وضعیت زنان و مادران تضمینکننده آیندهای بهتر برای کشور خواهد بود.
🔻 وی با اشاره به موفقیت زنان در سطوح مدیریتی کشور گفت: حضور استانداران، معاونان وزرا و مدیران ارشد زن نشان میدهد توانایی آنان کمتر از مردان نیست.
🔻 دکتر پزشکیان تأکید کرد که دولت مصمم است از توانمندیهای زنان برای توسعه کشور بهره ببرد و بسترهای مناسبی برای مشارکت آنان در تمام عرصهها فراهم کند.
🔻 رئیسجمهور با انتقاد از تغییر نگاه جامعه به ارزشها و فاصله گرفتن از ارزشهای اصیل انقلاب و جنگ تحمیلی، تأکید کرد: مشکلات مردم باید فارغ از جنسیت، مذهب یا قومیت حل شود. عدالت جنسیتی نه تنها یک اصل اخلاقی بلکه ضرورتی اجتماعی و اقتصادی است که میتواند به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان منجر شود.
🔻 وی در پایان بر لزوم ایجاد تعادل میان زندگی حرفهای و شخصی زنان تأکید کرد و گفت: دولت از مادران شاغل حمایت خواهد کرد و تسهیلات لازم برای آنان فراهم میشود. بدون مشارکت فعال زنان، تحقق اهداف توسعه پایدار ممکن نخواهد بود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بیانیه جمعی از حقوقدانان در حمایت از قانون حجاب
🔻 جمعی از حقوقدانان با توجه به برخی اظهارنظرهای غیرمنصفانه پیرامون قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و در حمایت از این قانون بیانیه دادند.
🔗 |مطالعه این بیانیه|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|