فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۵۷ جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۳۰ تا ۱۳۴/ بحث روایی و شروع
🔅نکته ای درباره ظاهر و باطن قرآن
▫️و اعلم أن لكل مرتبة من مراتب الاسلام و الايمان معنى من الكفر و الشرك يقابله
▫️ و من المعلوم أيضا ان الاسلام والايمان كلما دق معناهما و لطف مسلكهما، صعب التخلص مما يقابلهما من معنى الكفر أو الشرك
▫️و من المعلوم أيضا ان كل مرتبة من مراتب الاسلام والايمان الدانية لاينافي الكفر أو الشرك من المرتبة العالية، و ظهور آثارهما فيها، و هذان أصلان.
👈و يتفرع عليهما: أن للآيات القرآنية بواطن تنطبق على موارد لا تنطبق عليها ظواهرها وليكن هذا عندك على إجماله حتى يأتيك تفصيله.
📚المیزان، ج۱، بحث روایی آیات ۱۳۰ تا ۱۳۵
#گزیده_المیزان
@rooz_fiq
هدایت شده از جبهه پایداری انقلاب اسلامی
🔰آیتالله مصباح یزدی (ره): شنـاسایی و «انجـام وظـیفـه» در روزهای باقی مانده تـا انتخابات، میتواند ارزشی بیش از صد سال عبادت داشته باشد و در مقابل «کوتاهی و اشتباه» در این امر ممکن است عقوبتی بیش از گناه صدها سال داشته باشد. لذا باید در موقعیت خطیر انتخابات کوتاهی نکنیم.
✅ @jebhepaydari_ir
🌐 jebhepaydari.ir
🔰کتاب «تذکره المتقین» .... پیرامون عرفان شرعی است.
پن: این کتاب از آن رفقایی است که باید همیشه آن را به همراه داشت و از او چیزها یادگرفت.
@rooz_fiq
▫️دقیقا یادم نیست اولین باری که در انتخابات شرکت کردم چه دوره ای بود. ظاهراً انتخابات هفتمین دوره مجلس بود.
▫️در تمام این دوره ها و انتخاباتهای مختلف یه ویژگی مشترک وجود داشت و آن این بود که معمولا جبهه انقلاب، کاندیدای مشخصی داشت و معمولا همه نیروهای انقلابی ای که در صحنه حاضر و فعال بودن، سعی میکردن که برای آن شخص تبلیغات کنند. البته گاهی رای می آورد و گاهی هم رای نمی آورد. ولی بالاخره کاندیدای انقلابی مشخص بود.
▫️در جبهه مقابل هم معمولا کاندیدا مشخص بود.
▫️همین مشخص بودن جبهه ها و تلاش و تبلیغات برای کاندیدا، شور متفاوتی به انتخابات میداد.
▫️سابقا هم در یادداشتی عرض شد که علاوه اهمیت اصل انتخابات، کاندیداها، تاثیر زیادی در افزایش مشارکت دارند و تلاش برای رای آوری کاندیدای منتخب، افزایش مشارکت را به دنبال دارد.
▫️این دوره از انتخابات از این جهت تفاوت زیادی با دوره های قبل دارد. نه جبهه انقلاب و نه جبهه مقابل (اصلاحات، اعتدال و ...) کاندیدا و لیست مشخصی ندارند و همین انگیزه را کاهش میدهد.
▫️البته عدم تقابل بین انقلابی و غیر انقلابی، از جهاتی خوب است و این اماره ای است بر تثبیت بیش از پیش انقلاب و رقابتهای بین انقلابیون و متعهدین به انقلاب میتواند بر اساس برنامه ها باشد.
▫️اما لیست های متعدد و مشخص نبودن مزیت هر کدام از آنها و تبیین نشدن تفاوت برنامه ها، کار را مشکل و همت ها را متشتت می کند.
▫️قطعا روحیه وظیفه مداری و پرهیز از رقابت برای تصاحب جایگاه از خوبیهایی است که باید باقی بماند.
▫️این روزها افراد زیادی در تبعیت از امر رهبری، با جان و دل برای افزایش مشارکت - ولو یک نفر- تلاش میکنند. نامزدهای انتخابات نباید با بداخلاقی های خود، تلاش این افراد را خنثی کنند بلکه تا ممکن است با عمل خود ترغیب کننده افراد به شرکت در انتخابات باشند.
▫️به امید ایرانی قویتر و سربلندتر
۰۲.۱۲.۰۸
@rooz_fiq
158-almizan-02.12.08.mp3
10.75M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۵۸
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۳۵ تا ۱۴۱
سهشنبه ۰۲.۱۲.۰۸
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
این نکته رو هم توجه داشته باشین که مهمتر از استماع صوتها این است که شما با روش تفسیری علامه آشنا بشین و بتونین خودتون متن المیزان رو بخونین.
لذا بعد از مدتی لازمه که خودتون ابتدا متن تفسیر رو بخونین و بعد صوت اون رو گوش کنین
بعد از مدتی هم دیگه خودتون میتونین متن بخونین و نیاز به صوت ندارین
همچنین سعی کنین سوالات تفسیری ای که از آیات مختلف براتون پیش میاد، به المیزان مراجعه کنین و جواب اونا رو بدست بیارین. این کار هم کمک میکنه به ارتباط بیشتر با این کتاب.
@rooz_fiq
159-almizan-02.12.09.mp3
12.11M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۵۹
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۳۵ تا ۱۴۱
چهارشنبه ۰۲.۱۲.۰۹
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فقه روز | محسن ابراهیمی
به حول و قوه الهی از امروز بحث اصول الفقه مرحوم مظفر را شروع کردیم. در جلسه اول، مقداری مباحث مقدمات
با سلام
صوتهای درس اصول فقه مرحوم مظفر که این ترم در حال برگزاریست در لینک زیر قرار داده شد
👇👇
eitaa.com/d_rooz_fiq
@rooz_fiq
🔹دلبستگی به سید قطب.....
▫️از مطالعه تاریخ انقلاب های جهان و همچنین انقلاب ایران، این نکته مشخص است که از مهمترین اموری که در ترویج اندیشه انقلابی و تربیت انقلابیون موثر بوده، مطالعه آثار #نویسندگان برجسته آن دوره بوده و نویسندگان نقشی بینظیر در انقلاب ها و سایر تاثیرات اجتماعی دارند.
▫️شاید بتوان گفت شهید مطهری و علامه طباطبایی در برخی ابعاد خصوصا تبیین مبانی دین و همچنین ترسیم زیربنایی از اسلام اجتماعی بسیار در انقلاب موثر بوده اند.
▫️ امروز نیز این مسئله خیلی مهم است . شاید بتوان گفت که هم از جهت کتابخوانی و هم از جهت کتاب نویسی ضعفهایی وجود دارد.
▫️امروز در اموری همچون #تمدن_اسلامی، #فلسطین، #افول_غرب، #نظم_نوین_جهانی، #تداوم_انقلاب و .... خیلی بیشتر باید نوشته شود.
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
🔹دلبستگی به سید قطب..... ▫️از مطالعه تاریخ انقلاب های جهان و همچنین انقلاب ایران، این نکته مشخص است
نکته دیگری که از این بخش از توضیحات آقا بدست میاد، اطلاع از اندیشه ها و جنبشهای معاصر در سایر کشورها و سایر زبان هاست
همانطور که آقا میگن ایشون خیلی پایبند بودن و اندیشه ها و جنبشهای معاصر در جهان اسلام را خیلی پیگیر بوده و هستند و آثار بهروز را تهیه و مطالعه و بلکه ترجمه میکردن
مرحوم شهید مطهری نیز در این زمینه بینظیر است و خصوصا اندیشه های فلسفی و اجتماعی غرب را بهروز مطالعه میکردن. حتی در موردی ایشان میفرمان که ترجمه کتابی رو قبل از اینکه چاپ بشه از مترجم گرفتن و مطالعه کردن.
@rooz_fiq
🔹تنهایی، ماه رمضان
🌱عبادت، قرآن، نماز, تربیتنفس و توجه
🔰رزقناالله و ایاکم.....
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست.
@rooz_fiq
الحمدلله رب العالمین که باز هم در حکومت اسلامی تحت ولایت ولیامر رای دادیم.
@rooz_fiq
160-almizan-02.12.11.mp3
12.36M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۶۰
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۳۵ تا ۱۴۱ و شروع آیات ۱۴۲ تا ۱۵۱ (آیات قبله)
جمعه ۰۲.۱۲.۱۱
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
الحمدلله
خداقوت به همه ملت ایران
خصوصا آنهایی که تمام تلاش خود را برای هرچه بهتر انجام شدن انتخابات کردن......
@rooz_fiq
🌀دو استاد
▫️دیروز داشتم بخشی از متن درس خارج استاد عبدالکریم فرحانی را در توضیح نظریه خطابات قانونی میخوندم. به یک ریزبینی دقیق در عبارات ایشان در تفاوت بین خطابات عامه و خطاب قانونی رسیدم. بسیار مشعوف شدم چون گره مهمی را در این مطلب باز میکند و دیگران کمتر این نکته را توجه کرده اند.
▫️بارها و بارها از این دقتهای علمی، مشخص کردن حدوسط ها، تعیین سعه دلیل و .... از ایشان و استاد علی فرحانی دیده و لذت برده ام.
▫️این نوع از دقت ها را در کمتر استادی مشاهده می کنید و این گونه از تحصیل علم، سرعت تحصیل را بسیار بسیار بالا میبرد. غیر از این دو استاد فقط در هنگام خواندن آثار شهید مطهری چنین حسی دارم.
▫️گمان میکنم که خوب است هر طلبه ای حداقل بخشی از دوره تحصیلی خود را از محضر این دو استاد کمنظیر حوزه استفاده کند و این روشها را یاد بگیرد.
۰۲.۱۲.۱۳
@rooz_fiq
هدایت شده از مدرسه دعا ومعرفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️#مناجات_شعبانیه
✅انشالله از مناجات شعبانیه غافل نشیم،خدا میدونه این مناجات چه اعجازی داره،تمام #عرفان در این مناجاته.
🛑حتما فیلم و نگاه کنید، #امام_خمینی که عارفی کم نظیربودن، درباره مناجات شعبانیه نکته عجیبی می فرماین.
@madrase2a 🤲 مدرسه دعا🕌
161-almizan-02.12.13.mp3
9.55M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۶۱
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۴۲ تا ۱۵۱ (آیات قبله)
یکشنبه ۰۲.۱۲.۱۳
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
2.08M
❓سلام علیکم حاج آقا. ببخشید مزاحم شدیم، یه سوال داشتم، در کنار اصول فقه مظفر چه کتابی بخونم ؟ هم برای توسعه اطلاعات اصولی و هم تعمیق مطالب.
✅در پاسخ این سوال نکاتی به ذهن رسید که در این صوت عرض شد.
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🔗تجددگرایی! آری و خیر
🔹بدیهی است که مشکلات جامعه بشری نو میشود و مشکلات نو راه حل نو میخواهد. ...سرّ ضرورت وجود مجتهد در هر دوره و ضرورت تقلید و رجوع به مجتهد زنده همین است، و الّا در یک سلسله مسائل استاندارد شده میان تقلید از زنده و مرده فرقی نیست. اگر مجتهدی به مسائل و مشکلات روز توجه نکند، او را باید در صف مردگان به شمار آورد.
🔹افراط و تفریط در همین جا پیدا میشود. برخی آنچنان عوامزده هستند که تنها معیارشان سلیقه عوام است و عوام هم گذشتهگراست و به حال و آینده کاری ندارد. برخی دیگر که به مسائل روز توجه دارند و درباره آینده میاندیشند متأسفانه سخاوتمندانه از اسلام مایه میگذارند؛ سلیقه روز را معیار قرار میدهند و به نام «اجتهاد آزاد» به جای آنکه اسلام را معیار حق و باطل زمان قرار دهند، سلیقه و روح حاکم بر زمان را معیار اسلام قرار میدهند. مثلاً مَهر نباید باشد چون زمان نمیپسندد، تعدد زوجات یادگار عهد بردگی زن است، پوشیدگی همین طور، اجاره و مضاربه و مزارعه یادگار عهد فئودالیسم است و فلان حکم دیگر یادگار عهدی دیگر، اسلام دین عقل و اجتهاد است، اجتهاد چنین و چنان حکم میکند.
🗯باید توجه داشته باشیم که حتی معیارهایی که دانشمندان روشنفکر و مترقی اهل تسنن نظیر عبده و اقبال برای حل مشکلات جدید ارائه کردهاند از قبیل تمایز قائل شدن میان عبادات و معاملات و تعبیرهای خاصی که آنها از اجماع، اجتهاد، شورا و غیره کردهاند و همچنین جهانبینی اسلامی که آنها عرضه کردهاند، به هیچ وجه برای ما که پرورده فرهنگ اسلامی پیشرفته شیعی هستیم قابل قبول نیست و نمیتواند الگو قرار گیرد.
▫️فقه شیعه، حدیث شیعه، کلام شیعه، فلسفه شیعه، تفسیر شیعه، فلسفه اجتماعی شیعه از آنچه در جهان تسنن رشد کرده بسی رشدیافتهتر و جوابگوتر است.
🔹هرچند جهان تسنن به علل جغرافیایی و غیرجغرافیایی پیش از جهان تشیع با تمدن جدید و مشکلات و مسائلی که این تمدن به وجود آورده آشنا شده و در جستجوی کشف راه حل آن برآمده است و شیعه دیرتر نظریات خود را عرضه داشته است، ولی مقایسه میان آنچه در سنوات اخیر از جهان شیعه عرضه شده و آنچه از جهان تسنن عرضه شده است میرساند که نظریات شیعی از برکت پیروی از مکتب اهل بیت علیهم السلام بسی عمیقتر و منطقیتر است. ما نیازی نداریم که امثال عبده و اقبال و فرید وجدی و سید قطب و محمد قطب و محمد غزالی و امثال اینها را الگو قرار دهیم.
📚شهید مطهری، نهضتهای اسلامی
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2