﷽
ڪدامیک درست تر است؟؟؟
🔴 در کشور ما ایران شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام مشهور در ۲۸ صفر است یعنی همزمان با رحلت و شهادت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم، ولی در بین شیعیان، #دو قول برای روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام نقل شده است:
1⃣ 28صفر، براساس نقل محدثان اعظم شیخ کلینی و شیخ مفید و شیخ طبرسی
(رضوان الله علیهم)
2⃣ 7صفر، بر اساس نقل علمای بزرگ شهید اول، کفعمی، شیخ بهایی، علامه مجلسی، مرحوم صاحب جواهر، شیخ کاشف الغطاء و محدث قمی (رضوان الله علیهم) که به دلیل بیشتر بودن تعداد و #اعتبار راویان از قول قبلی #قویتر است.
👈 مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس معظم حوزه علمیه قم #فقط_هفتم_صفر برای امام مجتبی علیه السلام اقامه عزا میکردند و به امر ایشان در آن روز بازار هم برای اقامه عزا تعطیل میشده و هنوز هم در برخی از بیوت مراجع در قم روز هفتم صفر برای امام مجتبی علیه السلام روضه برپا میشود.
👈 استاد فقید آیةالله مجتهدی رحمه الله تقیّد داشت در روز هفتم صفر مجلس روضه تشکیل شود و روضه امام مجتبی علیه السلام خوانده شود.
✔️ اگر چه کل سال هم برای امام کریم وبزرگمان کار کنیم کم است ولی چقدر خوب است که فقط یک روز یعنی هفتم صفر با توجه به قوت این قول به شهادت امام مجتبی علیه السلام اختصاص داده شود تا هم با سایر شیعیان #هماهنگ شویم و هم در ایام آخر صفر مجال کافی برای طرح مباحث هویتی و اعتقادی در مورد رسول خدا صلی الله علیه و آله باشد و هیچ یک از دو مناسبت، در یک روز، تحت الشعاع دیگری قرار نگیرد.
#شهادت_امام_حسن_مجتبی
#هفتم_صفر
_________________؛
#زیتون نشر مکتوبات
حجت الاسلام محجوب
https://eitaa.com/mahjoob_mostafa
#چهل_روز_عاشقانه
#تا_اربعین
🏴یا حسین!
🌷سلامت باد که تا نهایت تاریخ هر زیبایی و خوبی، هر معروف و پاکی، رهآوردِ معروف توست و شکست هر زشتی و پلشتی و منکر، ره آورد چراغ خون تو.
🌷سلامت باد که هر چه نسیم روح بخش و زندگی آفرین است از کوی تو می وزد و هر چه آب، کام تشنگان معروف معرفت را سیرابی میبخشد، از کوثر زلال کربلای تو سرچشمه میگیرد.
🏴از عاشورا تا اربعین ، حنجرهی تشنهی تو زیبایی را فریاد کشید. در چشم های تو همه ی خورشیدهای عالم طلوع کردند و در مغرب عاشورای تو، همه ی زشتی ها با خفت و خواری فرو خفتند.
💔💧چه کسی باور می کرد که چهل روز پس از آن غروب سرخ که در قتلگاه، قطره قطره در خاک فرو میچکیدی و شمر، هراسان و لرزان، قدم دم از گودال بر می آمد، تو در بالاترین و والاترین افق نشسته باشی و شمر در شمار زشت ترین و فرمایه ترین باشد؟
🏴چه کسی باور می کرد در اربعین تو، هیچ کس معروف تر از تو نباشد و هیچ کس منکرتر از یزید و عبیدالله و عمر سعد. نفرت از نام و کار خویش، حتی یزید را وادارد که سر بر دیوار بکوبد و با خویش بگوید: تو را با حسین چه کار؟
🏴...از اربعین ، کربلای تو پایگاه معروف شد. کانون منکر ستیزی و حرکت سازی و ملجاء و پناه همهی کسانی که آزرده از ستم و منکر، روزنهای به روشنی می جستند.
🏴اربعین آموزگار همه ی کسانی شد که در تکاپوی یافتن اُسوهای متعالی، متقن، بی نقص،جامع و استوار برای دفاع از حریم معروف و مبارزه با منکر و حرمت شکنی بودند.
🏴اربعین، آشناترین منظر را فرا روی چشم هایی گشود که قصد تماشای پیروزی معروف داشتند.
...ادامه دارد
✍دکتر محمدرضا سنگری
🏴خیمه عاشورایی "روز دهم" در ایتا و سروش🏴
@roozedahom10
1_29191792.mp3
3.13M
ابی عبدلله ابی عبدلله ❤️
با بیرق سیاه راه افتادم🏴
با گریه وآه راه افتادم...😭
🎤سید مجید بنی فاطمه
@roozedahom10
🏴🏴🏴🏴🏴
با سلام خدمت اعضای محترم خیمه عاشورایی "روز دهم":
🏴از شما دعوت می شود تا خاطرات خودتان را از پیاده روی اربعین در سال های گذشته به آیدی زیر ارسال نمایید تا در صورت ارسال به موقع در نشریه ویژه اربعین از زبان خودتان منتشر شود👇
@rooze10hom
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🔰خیمه عاشورایی "روز دهم"
@roozedahom10
هدایت شده از هیأت روضة الزهراء(س) دزفول
#اطلاعیه
🔘السلام علیک یا معزالمؤمنین یا حسن بن علی علیهماالسلام
اینجـا روضـه ای برپـاست...
به مناسبت شهادت کریم اهلبیت امام حسن مجتبی علیه السلام و بدرقهی زوار اربعین حسینی
🔹سخنران:
حجت الاسلام محجوب
🔹مداحان:
کربلایی محمد الیاسی
حاج مهدی تدینی
☑️ویژه برادران و خواهران
🔹جمعه، ۲۷ مهرماه، ساعت ۲۰:۳۰
🔹خیابان جهاد، بین هجرت و حضرت رسول، مسجد شهدای کربلا
☑️با برپایی حسینیه کودک
هیأت روضة الزهراء علیهاالسلام دزفول
https://eitaa.com/Rozatoalzahra_ir
#حدیث
#کربلا
🏴🏴🏴
🔸 حضرت امام صادق علیه السّلام فرمودند :
« زوروا قبرالحسین علیه السّلام ولا تجفوه فانه سید شباب أهل الجنة من الخلق و سید شباب الشهداء »
🔹 مرقد امام حسین علیه السّلام را زیارت کنید و با ترک زیارتش به او ستم نورزید، چرا که او سید جوانان بهشت از مردم و سالار جوانان شهید است.
📚 کامل الزیارات ، ص ۱۰۹
🏴خیمه عاشورایی روز دهم 🔰
@roozedahom10
#یاران_عاشورا
#آینه_داران_آفتاب
🗡پژواک شمشیر
🚩حلقۀ محاصره تنگتر شد. گاه سنگ بود و گاه پرتاب نیزه.
💔زخمها بر تن او دهان گشودند. از میان محاصره گوشهچشمی به حاشیۀ میدان انداخت.
🚩 امام ایستاده بود و نظارهگر نبردش. توانی تازه یافت. با آخرین رمق و توان شمشیر را چرخاند. مثل گریز روبهکان از روبهروی شیران شرزه، سپاه درهم ریخت. امّا مجال درنگ و نفس تازه کردن نبود. سنگ بود که میآمد. تیر بود که میبارید و نیزه بود که پرتاب میشد. دوباره حلقۀ محاصره تنگتر شد.
🚩موسی تکبیرگوی و رجزخوان خود را به میان سپاهیان انداخت. عمرو بن صبیح صیداوی از پشت سر با نیزۀ بلندی که در دست داشت پهلوی او را نشانه گرفت. موسی از اسب به زیر افتاد. اینک تن زخمآگین او آماج نیزهها و تیغها بود.
🗡خشم و خشونت در شمشیرها مینشست و بر سینه و سر و پهلوی موسی فرود میآمد. موسی زمزمه میکرد: السّلام علیک یا رسول الله، السّلام علیک یا امیرالمؤمنین، السّلام علیک یا فاطمه الزّهرا، السّلام علیک یا اباعبدالله.
💔💧صدا آرام شده بود. سپاه از هم میگسست. سواران پیکر خونین و قطعه قطعۀ موسی را رها میکردند و فرزند رشید عقیل بر خاک داغ و ارغوانی عاشورا، آیینۀ ایثار و عشقبازی و معرفت شده بود. کُفر زبون جشن پیروزی گرفته بود. ایمان بر خاک میوزید و افلاکیان به شوق زیارت شهیدی دیگر به سمت آسمانیترین نقطۀ خاک بالوپر میگشودند.
🔹🔸🔹متن کامل👇
http://www.roozedahom.com/?p=39125
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🔰خیمه عاشورایی "روز دهم"
@roozedahom10
رقابت شانه به شانه با پرفروش ترین کتب کشور
کتاب سید زنده است پیرامون شهید مدافع حرم سیدمجتبی ابوالقاسمی بدلیل استقبال خیلی خوب مردم با کتبی چون سلام بر ابراهیم، سربلند و یادت باشد در شهر دزفول رقابت تنگاتنگی دارد.
بیایید همه با هم این کتاب را بخوانیم و مبلغش باشیم.
#یکـکتابـیکـشهر
#دزفول
#سیدـزندهـاست
به کانال متفاوت معرفی کتاب وارثین در پیامرسان های ایتا ،سروش و تلگرام بپیوندید:
@varesinbook
#پیوند_شهدا_با_کربلا
💢هویت حسینی؛ هویت شهداي گمنام💢
🔷🔹داشتیم پیکر شهدامون رو با کشته های بعثی تبادل می کردیم که ژنرال حسن الدوری رئیس کمیته وفات ارتش عراق گفت:
«چندتا شهید هم پیدا کردیم که تحویلتون می دیم تا به فهرستتون اضافه کنین.»
🔶🔸یکی از شهدایی که عراقی ها پیدا کرده بودند، پلاک نداشت.
🔷🔹سردار باقرزاده پرسید:« از کجا می گید این شهید ایرانیه؟ این که هیج مدرکی برای شناسایی نداره!..»
🔶🔸ژنرال بعثی گفت: «با این شهید یک پارچه قرمز رنگ پیدا کردیم که روش نوشته بود🏴«یا حسین شهید»🏴 فهمیدیم ایرانیه...
👤راوی: محمد احمدیان
🔰خیمه عاشورایی روز دهم🔰
@roozedahom10
❤️ به سینه هر که تمنای کربلا دارد
همیشه در دل خود روضهای به پا دارد
🏴صلی الله علیک یا اباعبدالله
@roozedahom10
#حدیث
# مدرسه_حسینی
✨از نشانه های علم، تجربه،شرافت…
💢قال الحسین(ع):
دراسه العلم لقاح المعرفه و طول التّجارب زیاده فی العقل و الشرف التقوی و القنوع راحه الأبدان و من أحبّکَ نهاک و من أبغضک أغراک.[۱]
💢 امام حسین(ع) فرمود:
1⃣بررسی علم باعث باروری معرفت و آگاهی است.
2⃣استمرار تجربه و درستی تجربه، همان گسترش سنجش و ارزیابی است.
3⃣شرافت نه در نعمتها و امکانات و نه در بازدهی و تلاشها که در اطاعت خدا و تقوای اوست.
4⃣قناعت و جدایی از طمع، آنهم به نعمتهایی که باز دهی میخواهد و بازدهی و تلاشی که نسبت سنجی میشود، به راحتیِ در بدن، میانجامد که فراغت روانی بر تن و با تن رابطه و تأثیر دارد.
5⃣کسی که تو را دوست دارد تو را باز میدارد و کسی که تو را دشمن است، تو را وا میدارد.
📚منبع: [۱] . بحار، ج ۷۵، ص ۱۲۸ موسوعه ص ۷۴۳٫
خیمه عاشورایی روز دهم🔰🔰🔰
@roozedahom10
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
❓آیا #اربعین در سال اول اتفاق افتاده است؟
▪️کدام روز ؟ کدام سفر
🔸از پیچیدهترین پرسش هایی که فراروی محققان و پژوهشگران عاشورا وجود دارد، تعیین زمان حرکت، مسیر حرکت،و از همه غامضتر و مناقشه انگیزتر آمدن به کربلا در اربعین است. در این زمینه چند دیدگاه وجود دارد که با طرح هر یک و استدلالات و تحلیل و تبیين آنها نظر خود را عرضه خواهیم کرد:
1⃣دیدگاه اول
کاروان اهل بیت: هرگز در سال اول یعنی سال 61 هجری موفق به زیارت کربلا نشدند بلکه این اتفاق در سال بعد – سال 62 هجری – افتاد.
برخی از کسانیکه نخستین اربعین را انکار و رد کردهاند عبارتند از سید بن طاووس، محدث نوری، علامه مجلسی ، محدث قمی، شهید مطهری، دکتر ابراهیم آیتی، دکتر سید جعفر شهیدی.
2⃣دیدگاه دوم
کاروان اسیران اهل بیت در نخستین اربعین یعنی در سال 61 از شام به قصد مدینه خارج شدند اما به تقاضای آنان، مسیر تغییر یافت و به کربلا آمدند و پس از زیارت کربلا به مدینه رهسپار شدند.
برخی علما و تاریخنگاران بزرگ موافق با این نظریه عبارتند از : ابوریحان بیرونی، زکریا بن محمد بن محمود قزوینی، شیخ بهایی، علامه مجلسی( هر دو نظر را ذکر کرده است)، مناوی در فیض القدیر، شبلنجي در نورالابصار و از همه شاخصتر و ممتازتر شهید آیت الله قاضی طباطبایی در کتاب تحقیق درباره اولين اربعین.
3⃣دیدگاه سوم
هیچ یک از دو نظر را نمیپذیرد ( نه اربعین اول و نه اربعین دوم). نویسندهی مقتل الامام الحسین، آیت لله محمدرضا طبسي، چنین دیدگاهی دارند .
4⃣دیدگاه چهارم
دو بار سفر به کربلا شده است. در بار اول تقریباً نزدیک به اربعین اول در پایان ماه صفر یا در اوائل ربیع الاول بوده است و بار بعد سال بعد در اربعین سال 62 بوده است که ملاقات با جابربن عبدالله انصاری نیز صورت گرفته است. زیارت اول را طبری در بشارة المصطفی و سید بن طاووس در مصباح الزائر و خوارزمی در مقتلالحسین آوردهاند. جابر در اربعین اول به کربلا آمد اما ملاقات با کاروان اسیران چند مدت بعد بوده است که زمان آن دقیق معلوم نیست.
محمد پور امینی در اربعین حسینی دیدگاه چهارم را مطرح کرده است.
این نویسنده به تلویح امکان اربعین را نفی کرده است.
🔹🔸🔹ادامه دارد
🏴با ما همراه باشید در خیمه عاشورایی "روز دهم"
🔰🔰🔰🔰
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
اگر به دامنِ وصلِ تو دست ما نرسد
کشیدهایم در آغوش، آرزوی تو را ...
🔸 اللهم عجل لولیک الفرج
@roozedahom10
#حدیث
#مدرسه_حسینی
💠بخشش💠
🍃اَیُّهَاالناسُ! مَن جادَ سادَ، و مَن بَخِلَ رَذُلَ، و إنَّ أجوَدَ النّاسِ مَن أعْطی مَن لا یَرْجوهُ….
🍃ای مردم! هر کس ببخشد، سروری مییابد و هر که بخل بورزد، به پستی میگراید. بخشنده ترین مردم کسی است که به فردی ببخشد که امیدی به او ندارد.
📚 منبع: حکمت نامه امام حسین(ع)، جلد۲،
ترجمه محمدى رى شهری
خیمه عاشورایی روز دهم🔰🔰🔰
@roozedahom10
#معرفی_کتاب
🚩یا حسین!
حکایت عشق ما به تو حکایت تازه ای نیست. این دل از روز ازل عاشق تو بوده است؛
این جان از اول مجنون و شیدای تو بوده است.
ما عشق تو را با شیر مادر نوشیده ایم و از کودکی برای تو لباس سیاه پوشیده ایم.
🚩یا حسین!
آمده ایم با پای پیاده، با سر و روی خاک آلود، زیر بارش یک ریز آفتاب، با عرق بر پیشانی، تا بگوییم پرچمت روی زمین نمی ماند.
🚩 یا حسین!
ما همراه با راهیان راه نجف تا کربلا، عمود به عمود این راه را شمرده ایم، نه برای اینکه خسته شده باشیم، نه؛ عمودها را شمرده ایم تا فاصله مان را تا محبوب و معشوق پیدا کنیم. تا از این به بعد فاصله ی دلمان، فاصله ی عمل و رفتارمان را با تو کم کنیم.....
🔹🔹🔹
آنچه که مطالعه کردید بخشی کوتاه از دفتر اول کتاب "برای تو" مجموعه زمزمه های آیینی، نوشته ی عبدالکریم خاضعی نیا، یکی از جدیدترین تالیفات موسسه عاشورا میباشد.
این کتاب شامل متن هایی ادبی است که برای دکلمه خوانی در مراسمات آیینی مختلف، مناسب و قابل اجرا میباشد.
🔸برای تهیه کتاب با تخفیف ویژه با شماره تماس 42427777 تماس بگیرید
🏴کانال موسسه عاشورا در سروش و ایتا
@roozedahom10
#خبر
🔴توطئه گروهک تروریستی منافقین برای فتنهگری در زیارت اربعین
یک مسؤول امنیتی عراقی:
🔹طبق بررسیهای بهعملآمده، گروهک تروریستی منافقین قصد دارند در ایام منتهی به اربعین حسینی، با ایجاد درگیریهای صوری و فتنهانگیزی قومیتی، مسیر پیادهروی اربعین را به آشوب بکشانند.
🔹عناصر منافقین در صددند در قالب تیمهای دو یا چند نفره، متشکل از یک یا چند خانم و آقا با پوشش زوار عادی، در نقاط مختلف مسیر و موکبها، اقدام به داد و فریاد و درگیری نمایند که در این توطئه، طرح ادعای اهانت ناموسی و آزار جنسی، به عنوان بهترین دستاویز قلمداد شده است.
🔹 انتظار میرود زوار ایرانی و عراقی، فریب این قبیل نزاعها و درگیریهای تصنعی را نخورند و خدایناکرده باعث خونریزی در مسیر زیارت سیدالشهداء(ع) نشوند و اینگونه فتنهانگیزیها را در نطفه خفه کنند
@roozedahom10
15.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نماهنگ_ عاشورایی
🔺با نوای: حاج میثم مطیعی
👈 سرخی هر غروب...(ویژه اربعین)
☑️ @MeysamMotiee
☑️ @roozedahom10
#حدیث
🌹ثواب زیارت امام حسین علیه السلام
🏴 امام صادق عَلَیْهِ السلام:
🔺زَائِرُ الْحُسَیْنِ مُشَفَّعٌ یَوْمَ الْقِیَامَةِ لِمِائَةِ رَجُلٍ کُلُّهُمْ قَدْ وَجَبَتْ لَهُمُ النَّارُ مِمَّنْ کَانَ فِی الدُّنْیَا مِنَ الْمُسْرِفِینَ
🔺زائر امام حسین علیه السلام شفیع صد نفر در روز قیامت می باشد که آتش دوزخ بر ایشان واجب شده، کسانی که در دنیا از مسرفین بودند.
📕 مستدرک الوسائل، ج10، ص253
خیمه عاشورایی روز دهم🔰🔰🔰
@roozedahom10
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی ❓آیا #اربعین در سال اول اتفاق افتاده است؟ ▪️کدام روز ؟ کدام سفر 🔸از پیچی
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
❓آیا #اربعین در سال اول اتفاق افتاده است؟- بخش 2
❌استدلالهای گروه اول در رد اربعین
💢هفت دلیل محدث نوری برای رد اربعین اول:
1⃣سید معلّم [سیدبن طاووس نویسنده لهوف] بعد از مدتی خود ملتفت به بعضی از نقصهای آن شده،آن را بعید دانسته است.
منظور محدث نوری از تغییر عقیدهی سید بن طاووس این است که وی در اقبال الاعمال گفته است: من در کتاب مصباح خواندم که حرم حسین(ع) همراه سرورمان علی بن الحسین(ع) در روز بیستم صفر به مدینه رسیدند. در غیر مصباح یافتم که آنان در راه بازگشت از شام در روز بیستم صفر به کربلا نیز رسیدند. این هر دو بعید مینماید چرا که ابن زیاد طی نامهای به یزید ماجرا را برایش نوشت و برای بردنشان اجازه گرفت و تا رسیدن پاسخ آنها را نفرستاد. این خود نیازمند حدود بیست روز یا بیشتر است زیرا نقل شده است که وقتی آنها را به شام برد مدت یک ماه را در جایی که آنان را از سرما و گرما حفظ نمیکرد بردند.
صورت قضیه نیز اقتضا میکند که رسیدنشان به کربلا یا مدینه بیش از چهل روز طول کشیده باشد اما اینکه به آنها اجازهي بازگشت به کربلا داده باشند امکان دارد ولی در روز بیستم صفر به آن جا نرسیدند چرا که بنابر نقل ، آنها و جابربن عبدالله انصاری همزمان رسیدند در حالی که اگر جابر از حجاز برای زیارت آمده باشد، رسیدن خبر به آنجا و آمدن وی ، خود بیش از چهل روز طول میکشد بر فرض این که جابر از حجاز یا کوفه یا جایی دیگر رسیده باشد نیز قضیه به همین صورت است.
2⃣ احدی از اجلای فن حدیث و معتمدین اهل سیره و تواریخ در سیاق ذکر مقتل اشاره به این قضیه نکردهاند با آن که ذکر آن از جهاتی شایسته و محل اعتنا بود. بلکه از سیاق کلامشان انکار آن معلوم میشود.
محدث نوری پس از آن به نوشتههای شیخ مفید در ارشاد، ابن اثیر در کامل و طبری اشاره میکند و میگوید هیچ کدام به سفر عراق ( کاروان اهل بیت از شام به کربلا) اشاره نکردهاند.
3⃣شیخ مفید در مسارالشیعه در وقایع ماه صفر فرموده است: در روز بیستم آن ماه، سفر رجوع حرم حضرت اباعبدالله (ع) بود از شام به مدینهی طیبه و آن روز، روزی است که وارد شد جابربن عبدالله انصاری از مدینه به کربلا به جهت زیارت قبر حضرت ابیعبدالله علیه السلام و او اول کسی است که آن جناب را زیارت کرد و قریب به همین عبارت را شیخ طوسی در مصباح متهجد (730) و علامه حلی در منهاج الصلاح و کفعمی در دو موضع از مصباح خود (489 و 510) ذکر کرده و ظاهر عبارت آن است که روز اربعین از شام بیرون آمدند نه آن که وارد مدینه شدند چنانچه بعضی توهم کردهاند چه از دمشق تا مدینه کمتر از یک ماه سیر قافله متعارف نشود خصوص آن قافله حسب دستورالعمل یزید به نعمان که با آن رفتار نمود و بعد مابین این دو بلد زیاده از دویست فرسخ است و اگر مراد آن بود تغییر عبارت نمیداد و در حق جابر که اختلافی در ورود او در روز اربعین نیست به ورود در اینجا به رجوع تغییر نمیفرمود و در هر حال این کلمات صریح است در نیامدن ایشان به کربلا والا ذکر آن در وقایع ماه صفر از جهاتي اولی بود.
🔹🔸🔹ادامه دارد
🏴با ما همراه باشید در خیمه عاشورایی "روز دهم"
🔰🔰🔰🔰
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10