روشنگر مدیا
🔹مجموعهنوشتههای «آلبرت کوچویی»، هنرمند مسیحی آشوری منتشر شد
✍️کتاب «به کجا چنین شتابان» شامل نوشتههای #آلبرت_کوچویی همزمان با سال نوی میلادی از سوی انتشارات «آرادمان» منتشر و راهی بازار نشر شد. آلبرت کوچویی، پیشکسوت نقد هنری و گویندگی، متولد ۱۳۲۲ همدان و ساکن تهران، از هموطنان مسیحی آشوری است. کتاب مورد اشاره، مجموعهای از ۳۵ یادداشت و نوشته کوچویی را شامل میشود.
↩️کوچویی در مقدمه این کتاب مینویسد: «تا پیش از دانشگاه، سهم نوشتههای من، در رادیو ـ ابتدا نفت ملی آبادان و بعد رادیو رضائیه و بعدتر رادیو ایران ـ بیشتر بود، خیلی بیشتر، دهها و شاید صدها برنامه رادیویی و عمدتا البته، همه فرهنگی و ادبی، این دنیای من شد. در نوشتههایم در روزنامهها، لذت ماندگاری را میدیدم و در رادیو، لذت شنیده شدن ـ در همان لحظه ـ انگار بر صحنه زنده تئاتر. نوشتههای رادیویی اما به گفته بچهها، باد هوا میشدند. نیست میشدند، همان لحظه، زنده بودند و تمام. اما روزنامهها، عمری چند صباح بیشتر داشتند.
📚کتاب البته که، اما ماندگار همیشه دوران بود. نخستین بار، به اجبار و به زور دوست دوران روزنامهنگاریام در آیندگان، در نشر پوینده، سه ـ چهار کتاب من در یک سال در آمد. زور او برای چاپ شعرهای ترجمه شده من نه مثل مجموعه شعر فدریکو گارسیا لورکا که به چاپ رساند، به جایی نرسید. سرانجام ترجیح داد مجموعه مقالههایم را در روزنامه اعتماد و رادیو، در یک مجموعه بیاورد، شد کتاب ـ همه دلتنگیها ـ اما دریغ، سرطان پرشتاب، نگذاشت چاپ آن را به دست بگیرد. زندهیاد علی دهقان. جور او را همسر گرامیاش و همکار عزیزشان کشیدند.
🔸حالا زور بسیار علیرضا بهرامی، شاعری که او را بسیار دوست دارم. خود و نوشتههایش ـ شعرهایش ـ که مرا به دنیای شادمانه میکشاند، توانست مرا وا دارد، تا مجموعه دیگری را به همت بلند او، به کتاب برسانم، همین ـ به کجا چنین شتابان ـ»
اینکتاب با ۹۸ صفحه و قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر شده است.
@Feraghvaadyan
💢جذب فرقهای، عملی ضدحقوقبشر
✍️شگردهای فرقهها برای جذب پیروان و توسعه تشکیلاتی، یکی از مهمترین مصادیق اقدامات ضدحقوقبشری محسوب میشود که از سوی مراکز اروپایی نیز مورد تأکید قرار گرفتهاست. اندیشمندان غربی در بدایت بحث چرایی ضرورت مقابله با #فرقه_ها و نهایتاً حرکت در مسیر تقنینی کردن مقابله و تدوین قوانین ضدفرقهای، به همین تکنیکها استناد نموده و آنها را نمونههایی از نقض آشکار #حقوق_بشر خواندهاند. به اعتقاد ایشان، سوءاستفاده از نقیصههای روانی انسان، به معنای تحمیق بوده و با شرافت و کرامت انسانی درتعارض قرار دارد، بهویژه اگر این سوءاستفاده، متوجه کودکان، کهنسالان و آسیبدیدگان اجتماعی باشد.
↙️البته برخی از این تکنیکها در مواضع مختلف، از جمله علوم ارتباطات و درمانگری اجتماعی نیز مورد استفاده قرار میگیرد اما بهرهگیری از آنها توسط فرقهها به این دلیل، غیرانسانی تلقی میشود که: اولاً این اقدام، نه با هدف رشد و تعالی فرد، بلکه به منظور فریب صورت میگیرد. ثانیاً، اختیار انسان در این گزینش بهشدت مخدوش شده و عمل مجابسازی انجام میپذیرد. ثالثاً، این اقدام بر نقاطضعف روانی فرد مینشیند و به نوعی سوءاستفاده تلقی میشود. رابعاً، این تکنیکها نه با هدف درمانگری، بلکه به قصد بیمارسازی فرد، اجرایی میگردد.
@Feraghvaadyan
🔹اعلام آمادگی #حوزه_علمیه برای فعالیّت های مشترک با #کلیسا
👈حوزه علمیه آمادگی خود را برای فعالیّت های مشترک با شورای جهانی کلیساها در راستای دستیابی به راه حلهای دینی جهت کاهش بحرانهای جهانی- همچون جنگها، مشکلات زیست محیطی و بی احترامی و نفرت پراکنی علیه مقدّسات ادیان – اعلام کرد.
↙️ ادامه: https://b2n.ir/474282
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کریسمس ارامنه ایران با پوشیدن ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و پخش آنلاین برگزار شد
@Feraghvaadyan
✅پلاک کوبی خیابانی در مرکز تهران به نام اولین شهید ارامنه
👈همزمان با روزهای آغازین سال نو میلادی محله سنایی و خیابان میرزای شیرازی که یکی از محلهای سکونت شهروندان ارمنی در #تهران است شاهد برگزاری آیین پلاک کوبی معبری به نام #شهید اولین ارمنی بود.
✳️صبح سه شنبه هفته گذشته، آیین نامگذاری و پلاک کوبی خیابان نوزدهم میرزای شیرازی در منطقه شش تهران به نام شهید آندرانیک مسیحی مگردیچیان انجام شد.
🔰این شهید اولین شهید جامعه #ارامنه کشور و از شهدای #ترور هستند که در عملیات خرابکارانه و بمبگذاری گروهکهای تجزیه طلب در استان خوزستان و درسال ۵۸ و در ماه های منتهی به جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند.
💠این مراسم با حضور پیروز حناچی شهردار تهران آرا شاوردیان نماینده ارامنه شمال و نواریر آرامیان رئیس شورای خلیفه گری ارامنه و تورج فرهادی شهردار منطقه ۶ برگزار شد.
@Feraghvaadyan
🔰هماندیشی بزرگ تنوع دینی در بیروت برگزار شد
👈به مناسبت آغاز سال نو میلادی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ضمن دیدار و گفتگو با رهبران دینی #مسیحی و تبریک سال نو میلادی، ارسال کارت پستالهای تبریک به شخصیتهای مختلف مسیحی، با همکاری مرکز هم اندیشی «الربوه»، مرکز گفتگو و توسعه نشست #ادیان و فرهنگها، انجمن تحولات، نشستی حضوری و مجازی با عنوان «هم اندیشی اخوت و حمایت از تنوع دینی در مشرق» با حضور جمعی از دانشمندان، نخبگان، علما و فرهیختگان با گرایشهای مختلف دینی و مذهبی، برگزار کرد.
↙️ ادامه خبر: https://www.isna.ir/news/99101914052/
@Feraghvaadyan
🔺کریسمس از زاویهای متفاوت
✝️ریشههای الحادی جشن کریسمس؟
✍️بهانه این جشن، گرامیداشت سالروز تولد #مسیح است که توسط برخی رهبران #کلیسا مطرح شد. جالب آنکه، اصولاً در در دو قرن نخست میلادی، هرگونه اعلام جشن و شادمانی به مناسبت سالروز تولد بزرگان دینی مسیحی، از جمله مسیح، با مخالفت شدید رهبران مسیحی مواجه بود، چراکه آنها برپایی هرگونه جشن تولد را یک آیین پاگانیستی قلمداد مینمودند و معتقد بودند کیش مسیحیت نباید از رسوم مشرکین الگوبرداری کند. درواقع، مسیحیان آن زمان، روز واقعی تولد و زندگی بزرگان دینی را روز شهادت و پیوستن ایشان به جهان آخرت میدانستند نه روزی که از مادر زاده شده بودند.
↙️ اساساً منشأ دقیق انتخاب روز ۲۵ دسامبر به عنوان میلاد عیسیمسیح از نظر تاریخی مبهم بوده و مشخص نیست که از چه زمانی #مسیحیان برای میلاد مسیح جشن و پایکوبی به راه انداختهاند. بهویژه آنکه حتی در انجیلهای چهارگانه نیز برای تولد عیسی مسیح هیچ تاریخی ذکر نشدهاست. به نظر میرسد پس از مرگ رهبران اولیه #مسیحیت در دو قرن نخست، بالأخره تلاش برای شکل و شمایل مذهبی دادن به آیینهای برافتاده پاگانیستی برای جذب افراد به آیین مسیحیت نتیجه داده و ابتدا روز مشخصی برای تولد عیسی مسیح تعیین و در ادامه، جشنهای کریسمس تدارک دیده شدهاست.
🗓انتخاب 25 دسامبر به عنوان زادروز عیسی مسیح و برپایی جشن و سرور در آن، در اوایل قرن چهارم مورد حمایت «#کنستانتین» امپراتور روم (که به پدر کلیسا مشهور است) قرار گرفت و بدین ترتیب، آیین #کریسمس بیش از پیش در دنیای مسیحیت تثبیت گردید.
📝گذشته از این، برخی تحلیلها از ارتباط جشنهای کریسمس با برخی رسوم امپراطوری رم و مراسم آیینی #میترائیسم حکایت دارد. در امپراطوری رم «روز تولد خورشید شکستناپذیر» به عنوان نماد زایش خورشید و اتمام زمستان جشن برپا میشدهاست. این جشن یک آیین شرکآلود بوده که در آن رومیان هر ساله از ۱۷ تا ۲۵دسامبر برای تشکر از سیاره کیوان یا خدای کشت و زرع به جشن و پایکوبی مشغول میشدند.
متن کامل این مقاله را در لینک زیر مطالعه بفرمایید.
@Feraghvaadyan
🔺دیکتاتورمآبی فرقه «مکتب نورعلی الهی»
👈پدر و پسری خودرأی
✍️یکی از شاخصهای #فرقه_مکتب_نورعلی_الهی و اساس شکلگیری و انشعابش از اهلحق، خودرأیی و شهوت قدرت «نورعلی الهی» است که به پسر و جانشینش، «بهرام» نیز به ارث رسیده. گردآوری کتاب «#آثارالحق» از اقوال و سخنان نورعلی الهی توسط پسرش و معیار عمل قرار دادن آن برای مریدان، مصداق خوبی از تلاش برای بزرگنمایی و تقدسبخشی به سرکرده است که خوی جاهطلبی و ادعای برگزیده بودنش را ارضا میکند.
⭕️ ادعاهای مطرحشده در این کتاب از ارتباط #نورعلی_الهی با ملائک و انبیا و اولیای الهی(در قالب خاطرات دوران کودکی و کرامات)، نمایانگر شاخص الوهیتگرایی وی است. بیان موارد متعددی از خشونتهای کلامی و حتی فیزیکی الهی پدر در حق مریدان، با پوشش تربیت و پرورش در مسیر سلوک الهی و لزوم پایبندی و سرسپردگی محض به او نیز استثمار فکری و فیزیکی پیروان را تداعی میکند. این خوی نورعلی به فرزندش هم منتقل شده و دستورهای #بهرام_الهی برای نابودی و #ترور منتقدان بیرونی و درونی(که چندین مورددر فرقه به ثبت رسیده)، از همین ژن پدری نشأت میگیرد که در عینحال، دشمنی با بیرونیها را نیز عیان میسازد. تمرکز بهرام بر دانش پزشکی و ادعای خلق روشهای نوین برای عرفان بر مبنای فیزیک بدنی، مصداق خوبی از ادعای برخورداری از تعالیم خاص سرکردگانی با خوی دیکتاتورمأبی است.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔺کینه بهائیان از صدراعظم ایران
📆به مناسبت 20 دی ماه شهادت امیرکبیر
✍️#بهائیت که در ادامه #فرقه_بابیت به وجود آمد، همواره سعی دارد با تحریف تاریخ، این پیشینه آشوبگر و خونریز را تغییر دهد. به همین دلیل در کتابهای فرقهای خود که به اعضای تشکیلات یا آنهایی که مورد تبلیغ قرار میگیرند آموزش داده میشود، تحریفات تاریخی بسیاری دیده میشود. مثلاً در کتابهای روحی، ادعای احترام به تمام عقاید و خواهان وحدت بودن توسط این فرقه، کاملاً نقض شده و آشکارا به تخریب اعتقادات تشیع میپردازند.
↙️حتی در این کتابها، علمای #مسلمان را «حسود» و «موقعیتطلب» معرفی کرده و به دلیل بغض و کینهای که از «#امیرکبیر» در وجودشان است، به تخریب شخصیت او پرداختهاند:
«در آن زمان صدراعظم ایران، مردی خودخواه و بیکفایت و نالایق بود. او میترسید که اگر حضرت باب به طهران وارد شوند و با محمدشاه ملاقات کنند، مقام و موقعیت خویش را از دست خواهد داد.»*
📚در این کتابها، با تکنیکهای #روانشناسی و آموزشی، سعی دارند مطلب مورد نظر خود را ملکه ذهن مخاطب کرده و برای این کار از تمرینهای مختلف استفاده میکنند. حتی از افراد میخواهند توهین کردن را یاد بگیرند! مثلاً در یک تمرین پرسیده شده: «چه کلماتی میتواند شخصیت #صدراعظم_ایران را که باعث تبعید حضرت باب شد، توصیف کند؟» از این قبیل سؤالات به شیوههایی مختلف اعم از تشریحی، جای خالی، تمرین در قالب نمایش و... در جای جای کتاب گنجانده شدهاست. آن هم در مورد شخصی که در دوران کوتاه صدارتش، خدمات بیشماری از جمله تأسیس دارالفنون، انتشار روزنامه وقایعالاتفاقیه، مبارزه با رشوهخواری، اصلاحات اجتماعی در زمینه ممنوعیت حمل سلاح سرد و قمهکشی، ایجاد کارخانه، سامانبخشی ارتش کشور، راهاندازی چاپارخانه، تأسیس بیمارستان، توسعه صنعت، معدن و کشاورزی، گسترش تجارت و... را به انجام رسانید و نیکیهایش از حافظه تاریخی کشور ایران، فراموش نخواهد شد.
🔸با این حال #بهائیت تدبیر و توانایی این صدراعظم را که باعث سرکوب کشتارهای بابیان بود، با اهداف خرابکارانه خود در تضاد دیده و همواره سعی در تخریب این چهره دارد. بیستم دی ماه، سالروز شهادت «#میرزامحمدتقیـخان_فراهانی» معروف به «امیرکبیر» را گرامی میداریم.
*مؤسسه روحی، کتاب چهارم، ص 37.
@Feraghvaadyan