🔻دکان دونبش دراویش گنابادی در ماجرای اعدام "محمد ثلاث"
📸 goo.gl/wSWK7X
⚠️سیاست اعلامی قطب دراویش: اعلام برائت فرمایشی برای فرار از مسئولیت؛ سیاست اقدامی: فعالیت همه جانبه علیه نظام
🔹با روشن تر شدن موضوع دم خروس بازی دراویش گنابادی بیرون زده است، از یکطرف قطب فرقه از دراویش اغتشاشگر برائت می جوید و مدعی می شود آنها منتسب به دراویش و خودسر هستند اما فرزند نور علی تابنده قطب فرقه با حمایت از دراویش ظاهرا خودسرخواستار جلوگیری از اعدام محمد ثلاث می شود و نگاهی به سایت مجذوبان نور این گزاره را ثابت می کند که دراویش بازداشتی از اعضای اصلی این فرقه و نه منتسب به آنها هستند.
🔹اکنون می توان رویکرد جنگ زرگری دراویش گنابادی را بهتر شناسایی کرد که عبارتند از: سیاست های اعلامی و سیاست های اقدامی. در سیاست اعلامی نور علی تابنده، سران فرقه و سایت مزار سلطانی با چند بیانیه ضعیف از دراویش و سایت مجذوبان نور اعلام برائت صوری و فرمایشی می کنند تا بار حقوقی از روی دوش فرقه برداشته شود اما آنچه در عمل در جریان است یعنی سیاست اقدامی فرقه از این قرار است که مجذوبان نور با همکاری مصطفی آزمایش، بازوی بین المللی این فرقه که چندین سال است در خارج از کشور مشغول پرونده سازی و فعالیتهای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی است دست به فعالیت پرحجم و همه جانبه برعلیه نظام می زنند که سریعا در رسانه های بین المللی و ضد انقلاب پمپاژ می شود. این است دکان دونبش فرقه دراویش گنابادی از ماجرای اعدام محمد ثلاث.
⬅️ متن کامل این گزارش را در goo.gl/poycXN بخوانید.
@FERAGHVAADYAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️توضیحات رئیس کل دادگستری تهران درباره پرونده درویش «محمد ثلاث» که در روزهای اخیر اعدام شد: به دروغ میگویند دادگاه علنی نبوده، مردم ورسانهها در دادگاه حاضر بودند
@FERAGHVAADYAN
🔻افراد مذهبی به طور متوسط چهار سال بیشتر از بیدینها عمر میکنند🔻
♦️ تحقیقات جدید نشان داده است که افراد مذهبی، به طور متوسط چهار سال بیشتر از خداناباوران و بیدینها زندگی میکنند. مراقبه، پرهیزکاری و روابط اجتماعی از عوامل افزایش طول عمر هستند.
♦️به گزارش دینآنلاین بر اساس این مطالعات که در سایت ایندیپندنت منتشر شده است، تفاوت میان افرادی که اعمال عبادی مذهبی را انجام میدهد و افرادی که به هیچ گروه مذهبی تعلق ندارند، در مواردی مثل حمایت اجتماعی، اقدامات کاهش استرس و پرهیز از عادات ناسالم مشخص میشود.
📬دین آنلاین (2018)
🌐 dinonline.com/doc/news/fa/7761/
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
✅پیمایش جدید موسسه PEW: تنها در دو کشور جهان جوانان از افراد میانسال و سالخورده مذهبی ترند
🔸بر اساس تحلیلهای جهانی تنها در دو کشور جهان، جوانان در مقایسه با بزرگسالن مذهبی ترند، غنا و گرجستان.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی PEW جوانان ۴۶ کشور از ۱۰۶ کشور شرکت کننده در این پیمایش، نسبت به افراد بالای چهل سال مذهب را رکن مهم زندگی خود اعلام کردهاند.
کشورهایی که شکاف نسلی مرتبط با نقش مذهب در آنها برجسته است عبارتند از لهستان، یونان، شیلی، رومانی و پرتغال. در این کشورها مسیحیت دین غالب است. بر اساس معیاراهی تعریف شده در این پیمایش ارزیابی اهمیت مذهب بر اساس سن، در این کشورها به طور میانگین ۲۰ درجه بین جوانان زیر چهل سال و بالای چهل سال اختلاف دارد. این تفاوت در آمریکا ۱۷ است و در ایرلند ۹٫ انگلیس در بین ۵۸ کشور، تقریبا هیچ تفاوتی بین افراد زیر ۴۰ سال و بالای ۵۰ سال نشن نداده است.
بیشترین شکاف سنی در مورد گرایش به مذهب در کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب و نیمی از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی دیده میشود. به نظر میرسد این ویژگی در کشورهای با جمعیت مسیحی بیش از کشورهای مسلمان وجود دارد🔸
ادامه خبر در سایت گفتگوی ادیان:
http://iid.org.ir/?p=5737
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
4_5866261358751778282
16.2M
#فایل_صوتی
سخنرانی #امروز دکتر #نورعلی_تابنده قطب صوفیه گنابادیه مورخ جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷
سند رسوایی #گروهک_مجذوبان و #اقطاب_مدرن
@feraghvaadyan
@ferghenews
راستی چرا، خانم «طاهری» مدارک ادعایی در خصوص بیگناهی موکل خود را در دادگاه ارائه نکرد تا او را نجات دهد؟! گویا ایشان به وظایف کاری خود آشنایی چندانی ندارد یا اینکه پای اهداف دیگری در میان است که حامیان معلومالحال کنونیاش دنبال مینمایند.
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
ترویج #عرفان_کاذب
اجرای سبکهای یوگا و تایچی در اماکن عمومی
ورزشهای شرقی از قبیل یوگا، ووشو، تایچیچوان و غیره... که خواستگاه آنان کشورهای آسیای شرقی میباشند، برگرفته از ادیانی چون #بودا میباشند و هر کجا باشند حامل این نوع ادیان هستند که ناخواسته تأثیر نامطلوب خود را بر مخاطبین خود میگذارند. در این بین متأسفانه مسئولین دولتی نیز به ترویج آن دامن میزنند.
#شهرداری_تهران اقدام به برگزاری این سبک ورزشی در فضای عمومی کرده بود که شرکتکنندگان بهصورت #مختلط، حرکات تایچی را انجام میدادند. و این جای سؤال است که چنین مجوزی در یک کشور اسلامی چگونه صادر شده است؛ درحالیکه این سبک ورزشی حامل القائات #شبهه_معنوی است و بهصورت کاملاً غیرمستقیم تفکرات انحرافی همچون #بودیسم، #تائوئیسم را به مخاطبین خود القاء میکند.
@ferghenews
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
⚠️ ایجاد دنیا از هیچ و نوسانات کوانتومی
برخی دانشمندان میگویند که «نوسانات کوانتومی» تمام کیهان را و حتی قوانین آن را ایجاد کرده اند.
هرچند که به لحاظ فلسفی ایجاد خود به خودی باطل بوده و نیاز به تایید علمی ندارد. و باز البته که این توضیح برای ایجاد قوانین فیزیکی غیرمنطقی هست، چون خود آن نوسانات تحت قوانینی رخ میدهند، اما میخواهیم ببینیم که این توضیح پشتوانه لازم علمی را دارد یا خیر؟
در این مورد یک ایراد اساسی علمی وجود دارد:
Second, and more critically, quantum fluctuations are only known to occur within space that already exists. How would the first universe-generating fluctuation occur without space, and how could that space be there without a universe already in place? It appears that in order to make a universe this way, another universe must already exist. In that case, how did the first universe begin—or the one before that?
نوسانات کوانتومی اینطور شناخته شده اند که در فضایی که از قبل باشد رخ بدهند.
http://www.icr.org/article/6912/
باتوجه به این مطلب، این تئوری به لحاظ فیزیکی هم باطل هست.
چرا که در این صورت منشا فضا غیر از آن نوسانات کوانتومی هست که کیهان را خلق کرده است.
@Naghde_elhad
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
⚠️ تناقض طبیعت گرایی با تکامل، با تکیه بر آرایِ پلاتینگا
از نظر پلاتینگا یکی از اهداف و عمل کردهای قوای شناختی انسان دست یابی به اعتقادات صحیح می باشد و در صورتی به این هدف دست می یابد که کار خود را دقیق و مطابق با طراحی انجام شده انجام دهد.
طبیعت گرایان معتقدند قوای شناختی انسان بعد از چند بیلیون سال از طریق انتخاب طبیعی، انحراف ژنتیکی و دیگر مراحل کور جهش تصادفی ژن ها تولید شده است. پس هدف نهایی قوای شناختی انسان تولید اعتقادات صحیح نبوده، بلکه بقاء یا بقاء و تولید مثل (سازگاری) و به حداکثر رساندن آنها هدف اصلی آنها می باشد. پاتریشیا چرچلند با طرح این موضوع ادعا میکند مهم ترین مسئله درباره مغز انسان این است که تکامل یافته است و عملکرد اصلی آن این است که انسان را به نحو مناسبی به حرکت در می آورد. یک طرح ذهنی مادامی مفید است که برای روش زندگی و افزایش شانس بقای موجود زنده، تنظیم شود.
پلاتینگا میگوید آنچه از گفته های چرچلند برمی آید این است که تکامل طبیعت گرایانه به ما دلیلی ارائه میدهد تا در دو چیز شک کنیم:
اول- یکی از اهداف سیستم شناختی ما، دست یابی به اعتقادات صحیح است.
دوم- عملکرد حقیقی سیستم شناختی ما در اکثر موارد تهیه و تدارک اعتقادات صحیح برای ما می باشد.
خود داروین می گوید:
-این شک وحشتناک همیشه پیش می آید که آیا عقاید مغز انسان که از توسعه و تکامل مغز حیوانات پایین تر به وجود آمده است، ارزشی دارند یا اصلاً قابل اعتماد هستند؟ آیا کسی به عقاید مغز میمون اعتماد می کند؟ البته اگر در چنین مغزی عقایدی یافت شود (فرانسیس داروین، 1881م)
بنابراین به نظر می رسد داروین و چرچ لند معتقدند: تکامل طبیعت گرایانه، دلیلی ارائه میدهد تا احتمال قابل اعتماد بودن قوای شناختی انسان را نسبتاً کم بدانیم. پلاتینگا این شک را «شک داروینی» نامگذاری کرده است.
از نظر پلاتینگا
اگر R = قابل اعتماد بودن قوای شناختی
و N = طبیعت گرایی به شکلی که موجودی مانند خدا وجود نداشته باشد
و E = انسان بر اساس تئوری های تکامل گرایی شکل گرفته باشد.
احتمال (R|N&E) (بخوانید قابل اعتماد بودن قوای شناختی به شرطی که طبیعت گرایی و نظریه های تکاملی پذیرفته شوند) نسبتاً پایین یا مرموز خواهد بود.
پس اعتقاد به طبیعت گرایی و تکامل (N&E) غیرعقلانی است؛ زیرا احتمال اینکه قوای شناختی ما قابل اعتماد باشند کم یا مرموز است و هر کس طبیعت گرایی و تکامل را (با هم) قبول کند یک ناقض برای R و هر عقیده دیگری مثل B که ممکن است به آن معتقد شود، دارد، اما B ممکن است خود (N&E) باشد، پس هر کس (N&E) را قبول می کند یک ناقضی برای (N&E) دارد، یک دلیل برای اینکه به آن شک کند یا نسبت به آن لاادری شود.
بنابراین اگر شاهد مستقلی وجود ندارد، [نتیجه] رد کردن اعتقاد به (N&E) خواهد بود. یعنی طبیعت گرایی و تکامل خود متناقض بوده و غیر عقلانی است.
فصل نامه علمی - پژوهشی، انجمن معارف اسلامی ایران، صفحات 75-91، سال دوم، شماره اول، زمستان 1384، بررسی نظریه تکامل از دیدگاه آلوین پلاتینگا
@Naghde_elhad
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
🔸حدود چهار ماه از صدور آخرین بیانیه قطب فرقه گنابادی(25 اسفند 1396) میگذرد؛ بیانیهای که متعاقب اغتشاشات و حوادث گلستانهفتم صادر شد و طی آن «نورعلی تابنده» با صراحتی بیسابقه، برائت خود را از طیف افراطی فرقه(موسوم به «مجذوباننور») و دیگر جریانهای فرصتطلب ابراز داشت و با تأکید بر لزوم مجازات عاملان حادثه، تعطیلی مجالس فرقه و کلیه رسانههای درویشی(به جز «مزار سلطانی») را تا اطلاع ثانوی اعلام نمود تا فضای ملتهب حاکم بر جامعه درونفرقهای و بیرونی را قدری آرام کرده و در عینحال، دامن درویشیگری را از این لکه ننگ بزداید. این بیانیه، کارساز شد و حتی گروهک مجذوباننور نیز طی اطلاعیهای –ظاهراً- تعطیلی خود را اعلام نمود تا با وجود طرد از سوی قطبیت و خطر بیاعتباری نزد مریدان، همچنان راهی برای بازگشت داشته باشد. از آن زمان تا روز دوم تیرماه 1397 که تابنده، سخنرانی تازهای در جمع دراویش ایراد نمود، تحرکات طیف افراطی و عناصر خارجنشین فرقه با شیب کم و زیاد –بسته به شرایط- تداوم داشت؛ سیاهنمایی و هجمه علیه نظام، توطئه و جوسازی در خصوص «حصر قطب»، «تبرئه راننده اتوبوس مرگ(محمد ثلاث) و انتساب آن به یکی از شهدای حادثه»، «هجمه به مشایخ و مأذونین و تلاش برای اختلافافکنی میان دراویش»، «بی اعتبار جلوه دادن بیانیههای قطب و زیر سؤال بردن جایگاه وی» و در نهایت، کلید زدن پروژه «شهیدسازی و اسطورهپروری» از قاتل و مجرمین گلستان هفتم، از محوریترین اقدامات رسانههایی مانند «مجذوباننور»(که حدود یک ماه است با صدور اطلاعیهای –بیتوجه به فرمان قطب- فعالیتهای خود را مجدداً از سر گرفت تا جمله «حکایت همچنان باقی است» را محقق نماید)، «درتیوی»، «گلستان هفتم» و «اینفو صوفی» و «اتحاد و همدلی»(با درجهای خفیفتر) در این راستا میباشد.
اما تازهترین سخنرانی قطب گنابادی، حاوی نکاتی قابلتأمل است که اینروزها جو خاصی را بر جامعه دراویش حاکم ساخته، لذا در ادامه به بررسی آن میپردازیم. موضوع محوری این سخنرانی که بعد از سکوتی قابلتأمل و البته به دنبال فضاسازیهای گسترده مأذون مطرود(«مصطفی آزمایش») و گروهک مجذوباننور در خصوص اعدام «محمد ثلاث» و زیر سؤال بردن اعتبار بیانیههای تابنده ایراد شد، مسئله «اختلافافکنی و تأکید بر لزوم حل و فصل اختلافات از مجرای سرسپردگی به فرامین قطب و نمایندگانش» بود که البته برخی جملات تابنده، شائبههایی در خصوص تعیین جانشین(«سید علیرضا جذبی»، از مشایخ و مأذونین فرقه) را نیز مطرح ساخت. 🔸
⭕️با این مقدمه، به چند نکته در این زمینه اشاره میشود:
➕چالش قطبیت؛ با توجه به کهولت سن و تشدید بیماری قطب فرقه گنابادی، اساساً مسئله «قطبیت» به یکی از چالشهای سالهای اخیر این فرقه مبدل گشته که تا پیش از بروز بحرانهای اخیر –که شاید بتوان آنها را نیز به همین امر، منتسب ساخت- از مهمترین مسائل درونفرقهای محسوب میشد؛ امری که فرقه را به سمت نوعی «شکست از درون» هدایت میکرد و آنگونه که شاهد بودیم نیز رگههایی از این شکست، عملاً محقق گردید و امروز فرقه گنابادی، دیگر قدرت و جایگاه سابق را –چه نزد مریدان و چه جامعه بیرونی- ندارد. این همان ترس و نگرانی بزرگ قطب فرقه است که او را به صدور بیانیه اسفندماه(در تلاش برای برائت جامعه درویشی از جنایات صورتگرفته) و ایراد سخنرانی اخیر (برای جلوگیری از تعمیق شکافهای درونی) سوق دادهاست. به این ترتیب، میتوان گفت این شرایط –دستکم- تا زمان مرگ تابنده و تعیینتکلیف نهایی، تداوم خواهدداشت و متعاقب آن، رقابتهای –خاموش- درونی گزینههای قطبیت با یکدیگر نیز هم. بنابراین، روند شکست از درون را باید جدی تلقی کرد.
➕صفبندی و رقابت جریانهای داخلی؛ با عنایت به مسئله پیشگفته و بحرانهای اخیر فرقه مذکور، شکاف و صفبندی شکلگرفته در فرقه، تعمیق و تشدید شده و همین مسئله، دامنه اختلافات را نیز توسعه خواهدداد. در این میان، دو جریان در برابر یکدیگر قد علم نموده و قدرتطلبی میکنند: 1. طیف افراطی فرقه(گروهک مجذوبان نور به سرکردگی عناصری چون آزمایش و حمیدرضا مرادی) 2. قشر بهاصطلاح محتاط فرقه، شامل مشایخ و مأذونین. البته در این بین باید از برخی چهرهها نیز نام برد که به سبب بستگی نسبی و خویشی با قطب، همواره به عنوان یکی از گزینههای جدی قطبیت مطرح بوده و هستند. برادران و تکفرزند تابنده، به همراه «محمد تابنده»(برادرزاده و فرزند قطب سابق، محبوبعلیشاه)، از آنجملهاند. مجموعه مذکور، به ویژه دو گروه اول و برخی از چهرههای دسته سوم، همواره در طیفی از شدت و ضعف در حال تلاش برای کسب وجهه و اعتبار و بهعبارتی، قدرتیابی برای جلب توجه مریدان بودهاند. بیتردید، حوادث اخیر و بهویژه سخنرانی تازه تابنده که طی آن به مسائلی در این زمینه اشاره کرد، بر این روند اثرگذار خواهدبود و باید منتظر واکنشهای تازهای از سوی جریانهای مورد اشاره باشیم.
➕گذشته از مسائل فوق، تحلیل سخنان نورعلی نیز درخور توجه است. وی سخنان خود را با این جملات آغاز کرد: «من سلامتم و از این حیث نگران نباشید... جمعیت درویشی یک قدرت اجتماعی دارند نماینده و ادارهکننده این قدرت باید من باشم و هستم و در هر موردی همه فقرا نماینده من هستند»(1) بنابراین، ابتدا بر قدرت خود تأکید نمود تا همچنان اقتدارش را حفظ نماید. در ادامه به عامل ایراد این سخنرانی اشاره کرده و اظهار میدارد: «تمام هم و غم من در جمع کردن فقرا بود که تا حد زیادی موفق شدم اما اخیراً متوجه شدم برخی نادانها ...عدهای دشمنان دانا و بیشتر، دوستان نادان و احساساتی موجب تفاوتها و اختلافاتی شدند. ما به طریق اولی با همه، برادر هستیم و به آنها باید گفت دوستان نادان نه دشمن، دشمن وقتی است که صفبندی، تمام شود...این است که اختلاف با هم نداشته باشیم. تصمیمات بزرگ موجب مزاحمت ما شده، ما تا حدی با تحمل اینها را میپذیریم تا قضایای مشکله حل شود، برای اینکه این اطاعت، کورکورانه نیست».(2) او بار دیگر –همچون گذشته- به صورت غیرمسقیم، حاکمیت را همسنگ افراطیون مورد انتقاد قرار میدهد و با اشاره به اختلافات ایجاد شده در فرقه، دغدغه خود را از آینده فرقه چنین ابراز میدارد: «...آنهایی که مصلحت باشد میگویم شما باشید البته نماینده، کسی نیست که هر چه میخواهد بگوید نه اینکه هر چه میگوییم اطاعت کند، بعضیها غلیان احساسات، به خصوص دشمنی، به اندازهای قوی است که سایر نیتها را میسوزاند...برای اینکه نفوذیها تفرقه ایجاد کنند، مجالس بزرگ عموماً تعطیل است...برادرانی که به اسم نماینده ما تلقی میشوند، همه نماینده ما هستند..برادر مکرم ما آقای جذبی، خودشان و پدرشان سالها در خدمت درویشی بودند..ایشان شیخاند و اگر در این شرایط فعلی، مرحوم شدم، ایشان جانشین من خواهند بود...آقای هرسینی هم که ... پروندههای زیادی از فقرا به ایشان ارجاع کردم و انجام دادند ...حاج محمدآقا، برادرزاده من ..همین جور آقای کاشانی چقدر زحمتها کشیده..خودشان پدرشان و جدشان..آقای جعفری هم متصدی حسینیه هستند...این چهار پنج نفر با هم مطلبی گفتند معلوم است که از طرف من میگویند و باید به آنها احترام گذاشت. من خودم گاهی اوقات تصمیم ایشان با تصمیم من مخالف بود اما من تصمیم آنها را تأیید میکردم.
این است که تصمیم دستهجمعی آنها را تأیید کنید...کار ما تعطیلبردار نیست..»(3) جملات بیسابقه تابنده در خصوص «علیرضا جذبی»، بیدرنگ زمزمهها را در میان دراویش و دیگر تحلیلگران در خصوص جانشینی وی مطرح ساخت لیکن توجه به جملات بعدی قطب و برخی نکات، میتواند این ظن را تا حدی زیر سؤال برد. تابنده، بلافاصله بعد از جذبی، از چند چهره دیگر مورد وثوق خود (هرسینی، محمد تابنده، کاشانی و جعفری) نام میبرد و آنها را نمایندگان خود خوانده و بر لزوم اطاعت از تصمیماتشان(به صورت «دستهجمعی») تأکید میکند. کاملاً واضح است که تمام تلاش قطب سالخورده گنابادی، بر ایجاد اتحاد و رفع تنشها و رقابتهای پنهانی حاکم میان صفبندیهای درونی فرقه قرار گرفته، بهویژه آنکه در ابتدای امر و پیش از اشاره به این مسئله خطیر، حساب عناصر افراطی را از این دسته جدا کرده و آنها افرادی میخواند که «غلیان احساساتشان» باعث «نیتسوزی» و تحمیل این شرایط بحرانی بر فرقه گشته. بنابراین، توجه قطب بر گزینههای اصلی قطبیت معطوف است و این یعنی طرد دوباره افراطیون و زدودن ساحت فرقه از لوث وجود آنها.
➕ انتقامجویی افراطیون؛ بیتردید مورد فوقالذکر و سرکوب مجدد افراطیون توسط قطب گنابادی، در فضایی که آنها با تبلیغات مسموم خود (ایجاد شبهه در حصر خانگی، زیرسؤال بردن بیانیههای تابنده، حتی اقدامات میدانی چون دیوارنویسی علیه وی) سعی در بهرهبرداری از قطب را برای غلیان احساسات مریدان و پیشبرد منویات خویش داشتند، زمینه را برای تشدید تنشها فراهم خواهدساخت. به عبارتی، آن را دستاویزی برای تحقق توطئههای خود و انتساب آن به جریانهای داخلی و خارجی ساخته تا به اصطلاح با عبور از آنچه خط قرمز خود میدانند، دیگر حدو مرزی برای آشوبطلبی و تبرجخواهیهای خویش قائل نبوده و بحرانی احتمالی را در جامعه موجب گردند. اینگونه، هم انتقام خویش را از حاکمیت ستانده و هم خوی قدرتطلبانه خود در کسب رهبری فرقه را ارضا مینمایند.
➕قدر مسلم آنکه، با وجود برخی جملات صریح تابنده، طبق شواهد و حقایق جاری، احتمال جانشینی فردی خاص(علیرضا جذبی)، اندک بوده و علیرغم تلاشهای قطب، شاید این سخنرانی، نتیجهای وارونه داشته باشد؛ در داخل، گزینههای اصلی قطبیت به صورت پنهانی و چراغخاموش بر تلاشهای خویش برای جذب مریدان و نزدیکی بیشتر به قطب بیفزایند و در خارج نیز افراطیون (به عنوان رقیب اصلی مشایخ و وابستگان قطب)، دامنه فشارها و توطئههای خویش را گسترده سازند. این گمانه، آنجا شدت میگیرد که از خود بپرسیم: با عنایت به منحصر ساختن جانشینی «جذبی» با قید «در شرایط فعلی» در سخنان تابنده، بعد از گذشت این شرایط و شکلگیری موقعیتهای تازه، آیا باز هم مریدان، مشایخ و مأذونین به این فرمان، گردن مینهند؟ واکنش جریانهای خارجی و طیف افراطی فرقه(مجذوبان نور) چه خواهدبود؟ با توجه به سوابق موجود تندروها در زیر سؤال بردن فرامین قطب و نادیده گرفتن جایگاهش، آیا اینبار نیز شاهد تعدی دوباره خواهیم بود؟ افراد یادشده در این سخنرانی، چه عکسالعملی خواهند داشت؟ و... .
با این اوصاف، شاید این عبارات، بهترین جمله در وصف وضعیت کنونی فرقه گنابادی باشد: «آرامش قبل از طوفان».
📚پینوشت:
1. سخنرانی روز شنبه، دوم تیرماه 1397، دولتسرا، مزار سلطانی.
2. همان.
3. همان.
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
✅موافقت پاپ فرانسیس با استعفای سه اسقف کلیسای شیلی در پی رسوایی آزار جنسی کودکان
🔸پاپ فرانسیس استعفای سه اسقف کلیسای کاتولیک شیلی را در پی رسوایی جنسی ر این کلیسا پذیرفت. پاپ فرانسیس چندی پیش اسقفهای شیلی را به از بین بردن شواهد جرائم جنسی، فشار آوردن بر وکلا برای به حداقل رساندن اتهامات و بی توجهی جدی به محافظت از کودکان در برابر کشیش های منحرف، متهم کرد.
او در سندی ده صفحهای گفته بود تمام مسئولان کلیسای شیلی در مورد «نقائص جدی» در برخورد با پروندههای فساد و در نتیجه، از دست رفتن اعتباری که کلیسای کاتولیک بدست آورده است مسئول هستند. در نتیجه این سخنان پاپ فرانسیس، یک ماه پیش، تمام اسقفهای کلیسای واتیکان به طور دسته جمعی استعفا دادند؛ از این میان پاپ روز دوشنبه، با استعفای سه تن از آنها موافقت کرد. این حکم به این معنا نیست که پاپ با استعفای ۳۱ اسقف باقیمانده مخالفت کرده است🔸
@religions
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
روشنگر مدیا
📄سند رسوایی «مجذوباننور»
🔴دروغپراکنی به چه قیمتی؟
➕فیلم زیر مصداقی است از آنچه گروهک مجذوبان نور، «تجمع مسالمتآمیز» دراویش خواندهاند. جالبآنکه مستندات کلیه رفتارهای آنها توسط خودشان ثبت و ضبط شده(از جمله ویدئوی ارائهشده در زیر). حال سؤال ما از گروه بهاصطلاح «حقوقی» مجذوبان این است که صرفنظر از غیرقانونی بودن تجمع صورت گرفته و نداشتن مجوز، آیا ایجاد تشویش، مزاحمت در اماکن عمومی، بستن مسیر تردد اتوموبیلها و برهم زدن نظم عمومی، حرکتی «مسالمتآمیز» است؟ هرچند با وجود تمام این تحرکات و اقدامات، نیروی انتظامی و مسئولین با رویکرد «تحمل و مدارا» نسبت به این حرکت واکنش نشان دادند. مجذوبانیها بد نیست پیش از پراکندان بذر افکار مسموم در فضای مجازی، اسناد رسوایی خود را امحا نمایند!
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
👇👇👇
#بهائیت_ارتدوکس
بهائیت ارتدوکس، #فرقه کوچکی از بهائیت است که در سال ۱۹۶۰ توسط #چارلز_میسون ریمی شکل گرفت، و بعد از آن توسط جوئل مارانجلا به همین نام مورد استفاده قرار گرفت. در واقع بهائیت #ارتدوکس به فرقهای از بهائیت گفته میشود که بعد از شوقی به ریمی گرویدند و بعد از وی مارانجلا را به عنوان جانشین ریمی پذیرفتند. البته فرقههای دیگری هم وجود دارند که مارانجلا را به عنوان ولی امرالله قبول نکردند. ریشه اختلاف میان طرفداران ریمی و دیگر بهائیان بر سر هویت و شخصیت ولی #امرالله بود؛ ولی امرالله عنوانی است که به رئیس مذهب بعد از عباس افندی جانشین اول میرزا حسین علی نوری بنیانگذار بهائیت اطلاق میشود. اولین ولی امرالله بهائی شوقی افندی، نوه دختری عباس افندی بود که از سال ۱۹۲۱ الی ۱۹۵۷ میلادی این مسند را در میان بهائیان داشت.
میان فرقه بهائیت ارتدوکس و فرقه بهائیت #حیفایی، به غیر از مسند #ولایت امر و اداره جامعه، اختلافات دیگری نیز در مدل خوانش از بهائیت وجود دارد. بهائیت اورتدکس به عنوان گروهی که میسون ریمی را به عنوان ولی دوم امرالله میدانند، توسط فرقه حیفایی بهائیت که رهبری آنها از سال ۱۹۶۳ بر عهده #بیت_العدل میباشد، ناقضین عهد تلقی میشوند. در حال حاضر ولی امر چهارم بهائیت ارتدوکس نصرتالله بهرهمند میباشد.
@ferghenews
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
آخرین وضعیت پرونده سرکرده عرفان حلقه
علیزاده طباطبایی وکیل دادگستری گفت:
🔸پرونده محمدعلی طاهری سرکرده گروه موسوم به عرفان حلقه با اعتراض موکل به حکم شعبه 15 دادگاه انقلاب به شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی زرگر ارجاع شده است.
🔸منتظر تعیین زمان دادگاه از سوی شعبه تجدیدنظر هستیم./ منبع: خبرآنلاین
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
بزرگترین #خودکشی #فرقه ای
#جیم_جونز رهبر یک فرقه مذهبی است که با افکار پوچ و عقب افتاده خود جان مردم را به بازی گرفت. جیمز جونز مردی از ایالت ایندیانا با دادن وعده برابری «سیاه» و «سفید» عده ای از مردم را به دنبال خود کشید. #دو_دلیل زیر بیشترین تاثیر را در اعتماد مردم به حرف های وی داشته است:
1 - دهه شصت و اوایل هفتاد اوج #نژادپرستی های امریکا بود.
2- مردم از توهمات و عواقب #جنگ_ویتنام خسته بودند. جونز هم مثل تمامی رهبران ایدئولوژیک در جهان در #بی_هویتی و #سردرگمی مردم, خود را مطرح کرد و از خود هویت ساخت و به عبارت دیگر از آب گل آلود ماهی گرفت و خود را عنوان کرد.
وعده سرزمین#موعود را داد و با سخنرانی در کلیسای خودش (موسوم به معبد مردم) و همین طور در کالیفرنیا تعداد زیادی از مردم را دور خود جمع کرد و حتی در یکی از سخنرانی هایش چنین گفت: "اگر وجود خدا را در من ببینید اشکالی ندارد" و از زاویه ی دیگر می توان چنین دید که کشیش جونز ادعای #خدایی می کرده. در سخرانی های بعدی خود قدم های فراتری برداشت و عنوان کرد امریکا دیگر جای ماندن ما نیست و ما باید به سرزمین موعودی مهاجرت کنیم که نه دغدغه ی #مالی داشته باشیم و نه از #بمب_اتمی بترسیم. و در نتیجه یک روز همه را به دور خود جمع کرد و فرمان هجرت داد, هجرت به عمق جنگل های گویانا (کشوری کوچک در امریکای جنوبی).
بلافاصله بعد رفتن به جنگل های گوانا, شهر رویاهای خود و یا همان سرزمین موعود را ساخت و نامش را " #جونز_تاون" گذاشت . و شروع به فرستادن تصاویر ویدیویی گرفته شده از این شهر به امریکا کرد تا مردم بیشتری را به سمت خود بکشد. هنوز ده الی یازده ماه از ساخته شدن شهر نگذشته بود که گزارشاتی از "جونز تاون" به امریکا رسید که در آن نشان می داد کسانی که قصد خروج از شهر را دارند علاوه بر این که اجازه این کار را دریافت نمی کنند بلکه شکنجه هم می شوند و در ادامه این گزارشات بستگان کسانی که به گوانا رفته بودند دست به دامن مقامات سیاسی امریکا شدند. بعد از این تقاضاهای دسته جمعی دولت امریکا یک سناتور به نام " #رایان" به همراه تعدادی از خبرنگاران را به "جونز تاون" فرستاد. بعد از ورود بی سر و صدای رایان و همراهانش به این شهر عده ا ی نزد رایان رفتند تا مقدمات فرارشان را فراهم کند که این خبر به گوش جونز رسید و بلافاصله دستور قتل آن ها را داد سی دقیقه بعد این کشته شدن ها، جونز مردم را جمع کرد و اینچنین گفت: «اول کودکان و بعد خودتان #سیانور بخورید تا با هم بمیریم». بیشتر مردم در این خودکشى دسته جمعى شرکت کردند و کسانى که حاضر نشدند به این کار تن دهند یا با تفنگ هدف قرار گرفته و مجبور شدند. دیگر کسانى که امتناع کردند در کنار آنها شلیک شد تا بترسند و قرص سم را بخورند یک الی دو ساعت بعد از شهر رویاهای جونز #1900 جنازه باقی مانده بود.
@ferghenews
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
🔷اشاره به اجرای عدالت در خصوص راننده اتوبوس مرگ در دیدار رهبری با مسئولان قوه قضائیه
🔶حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه با اشاره به مسئولیتهای سنگین و حاکمیتی دستگاه قضا تأکید کردند: قوه قضاییه باید «مظهر عدالت» و «ملجأ مورد اطمینان و پناهگاه آرامش بخش مردم» برای احقاق حقوق فردی و عمومی باشد و اعتماد افکار عمومی را با تبلیغ درست یعنی انعکاس هنرمندانه و مؤثر واقعیات و عملکرد دستگاه قضایی و نیز حرکت و تحول مستمر درونی بهدست آورد.
🔹ایشان در خصوص ضرورت تبلیغات صحیح افزودند: امروز، قوه قضاییه از جانب دشمنان خارجی و غافلین داخلی، آماج شدیدترین فشارهای تبلیغی و رسانهای است، بهگونهای که در این تبلیغات، یک قاتل بی رحم که چند جوان حافظ امنیت را به قتل رسانده و در یک فرآیند قانونی و منصفانه چند ماهه به جرم وی رسیدگی و محکوم شده است، مظلوم جلوه داده میشود و قوه قضاییه دلسوز و پیگیر حقوق مظلومین، ظالم و متجاوز معرفی میشود.
🔹ایشان تأکید کردند: کار تبلیغی مؤثر در دستگاه قضایی و مقابله با چنین عملیات رسانه ای سنگین، نیازمند یک تیم قوی رسانه ای و هنرمند است.
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
#فرقه_ها_و_عرفانهای_نوظهور
#فرقه_ی_دیودیه
📌 موسس این فرقه دیوید کوروش است که در سال ۱۹۶۹ در آمریکا اقدام به تاسیس آن نمود. وی رهبر شاخه مذهبی دیویدیان بود. او می گفت آخرین پیامبر است نام اصلی او ورثون وین هاول بود که در سال ۱۹۹۰ نام خود را به دیوید کورش تغییر داد. در سال ۱۹۹۴ اف. بی. آی مرکز این فرقه را محاصره کرد و در آتش سوزاند در این آتش سوزی پنجاه و نه نفر بالغ و بیست و یک کودک جان باختند. (فرقه های نو ظهور و رهبران، ص ۳۰۱-۳۰۰)
📌 کورش معتقد بود که نام او معادل کوروش فارسی است که از پادشاهان بزرگ ایرانی بود و یهود را نجات داد. او می گفت کوروش معنای عمیقی دارد انجیل سرشار از مطالبی است که بیان می دارد نجات دهنده ای از پرشیا که اکنون آن را ایران می نامیم خواهدآمد او می گفت کورش معرب بوریانش است که از القاب حضرت محمد می باشد و هر مسلمان از نسل کورش و خانواده ی قریش می باشد.
📌 نجات دهنده ی اسلام یعنی مهدی نیز نام کورش قریش را خواهد داشت او در تفسیر آیه های دانیل ۱۳-۷ و ۹-۷ می گوید این آیات مربوط به دو نجات دهنده هستند که یکی از ایران به نام کورش و دیگری عیسی مسیح است که ان دو قوای خود را تجمیع و بر آنتی کراس (دجال) می شورند.
#فرقه_ها_و_عرفانهای_نوظهور
#فرقه_ی_هیونز گیت (Heavens gate)
رهبر این فرقه مارشال هرف اپل وایت است او این فرقه را در سال ۱۹۷۵ در امریکا تاسیس کرد وی ادعا داشت که مسیح است او در خودکشی دسته جمعی ۱۹۹۷ کشته شد.
(www.enwikipeolia.org/wiki/lteavems-Gate)
🔸او بیمار روانی بود که به خاطر همین از دانشگاه اخراج شد و در بیمارستان هوستون بستری شد. وی در #بیمارستان با پرستاری به نام بونی نتلز آشنا شد. این پرستار نیز ادعاهایی عجیب داشت و می گفت که در ستاره شناسی متبحر است. او می گفت که ما در زمین به عنوان افراد بیگانه هستیم و آرمگدون در حال آمدن است. آن دو با یکدیگر توتال آور کاملز را تاسیس کردند و نهایتاً هیونزگیت که در یک مذهب ufo بود تاسیس شد او به همراه ۳۶ تن از پیروانش با دارویی ساختگی در سن ۶۵ سالگی در سال ۱۹۹۷ خودکشی کرد.
#فرقه_ی_آل_یس (👈 #رام_الله)
موسس این فرقه پیمان فتاحی ملقب به ایلیا است. او این فرقه را در سال ۱۳۷۵ در تهران تاسیس کرد. وی را با نام ایلیا رام الله می شناسند. او متولد کرمانشاه است و از بیست و سه سالگی فعالیت خود را آغاز کرد(آفتاب و سایه ها، ص ۱۶۱)📚
او ادعا داشت که از استادان حق در جهان است وی همه چیز را به روح خدا نسبت می دهد و سخنان فرا مذهبی می گوید. گویند که هزاران تن از ایران از پیروان او را تشکیل می دهند.
#فرقه_ی_آئوم_شیزیکیو
این فرقه توسط شوکو آساها در سال ۱۹۸۴ در ژاپن تاسیس شد و بیش از چهل هزار نفر پیرو دارد. این فرقه را باید جنبشی مذهبی در ژاپن که هم اکنون به نام «آلف» مشهور است شناخت. این فرقه ابتدا یک کلاس آموزش یوگا بود که به نام دانشگاه آئوم معروف بود. در سال ۱۹۸۹ به عنوان یک سازمان مذهبی شناخته شده و با جذب جوانان دانشجو به مذهب نخبه ها مشهور شد.
فرقه ی آئوم معجونی از #یوگا، #بودیسم و مسیحیت و نیز پیشگویی های نوستر داموس است. اما این گروه پس از معروفیت مخالفان خود را ترور می کردند آنها متهمان را با گاز اعصاب و وی ایکس می کشتند. سرانجام او به اتهام انجام ۲۴ قتل دستگیر شد اما او را نتوانستند به مرگ محکوم کنند اگر چه این دستگیری سبب شد تا ریاست فرقه را از دست بدهد و گوشه گیر شود.
🌐 پایگاه تخصصی مقابله با عرفان حلقه و عرفان های کاذب و دشمن شناسی
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan