هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خبر خوش برای دانشجویان ممتاز دکتری
🔹معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از امکان معافیت دانشجویان ممتاز دکتری از آزمون جامع خبر داد.
🔹رازینی گفت: دانشگاهها میتوانند دانشجویان دکترای واجد شرایط را که ورودی سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ به بعد هستند، از شرکت در آزمون جامع معاف کنند.
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
مقاله "بررسی و نقد فرضیه پیدایش از هیچ" حائز رتبه شد
مقاله " بررسی و نقد فرضیه پیدایش از هیچ" اثر دکتر حامد #ساجدی شایسته تقدیر شد.
مشروح:
https://rihu.ac.ir/fa/news/38574
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | همراهمان باشید
@rihu_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده! آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده
🔹صدام هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده، حمله را شروع کرد. ریگان نیز به تصور ضعف ایران، آن کمکهای آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد.
🔹آنها و دهها متوهم دیگر به درک واصل شدند و ایران اسلامی روزبهروز رشد پیدا کرد. من به شما عرض میکنم این تجربه این بار هم به فضل الهی تکرار خواهد شد.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
قرار گرفتن عنوان سیزدهمین همایش سیره علوی در لیست همایش های معتبر ISC
المؤتمر الدولی الثالث عشر للسیرة العلویة، مدرج ضمن قائمة مؤتمرات ISC المعتبرة.
https://alavi13.lu.ac.ir/fa/news.php?rid=42
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقایسهی رتبه ایران قبل و بعد از رستاخیز علمی
⁉️ پایه پیشرفت کشورها چیست؟
⁉️ رابطه علم و صنعت چیست؟
♨️ جمهوری اسلامی به تنهایی یکسوم از علم منطقه را تولید میکند!
🔰 برشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی به مناسبت ۲۰آبان، روز جهانی علم درخدمت صلح و توسعه
🌷🇮🇷🌷
هدایت شده از نشر تمدن نوین اسلامی
❓کتاب ولایت الهیه چه میگوید؟
میتوان گفت مجموعهٔ دو جلدی «ولایت الهیه» مهمترین اثر استاد میرباقری است؛ زیرا هستهٔ مرکزیِ «نظامفکری» ایشان در این دو جلد بیان شده است. این نظامفکری، مبنای تحلیلِ بقیهٔ مباحث استاد میرباقری است و دیگر آثار ایشان بر این بنا استوار است. به عنوان نمونه وقتی این نظامفکری، مبنای تحلیل شخصیت نبی اکرم صلواتاللهعلیهوآله میشود، کتاب مقام محمود پدید میآید. وقتی از این نظرگاه، به شرح زیارت عاشورا پرداخته میشود، کتاب ضیافت بلا متولد میشود. وقتی با این مبنا، فلسفهٔ تاریخ بررسی میشود، کتاب حکمت تاریخ پدید میآید. حتی اثر این نظامفکری را در کتاب عصر جدید (شرح بیانیه گام دوم رهبر معظّم انقلاب) نیز میتوان به وضوح مشاهده کرد و خلاصه تمام آثارِ دیگر استاد میرباقری به نوعی متأثر از این دو جلد کتاب با موضوع ولایت الهیه است. بر این اساس، خواندن دقیق این دو اثر برای کسانی که علاقهمند به درک بهتر مباحث ایشان، در سایر موضوعات هستند لازم و ضروری مینماید.
✅ خرید جلد اول و جلد دوم کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
❇️ وبگاه انتشارات
❇️ برای دیدن بقیه کتابهای استاد👈 ایتا
.
هدایت شده از مراقبت معنوی اسلامی 🇵🇸
🔺دعای طول عمر
📗مرحوم ملا محمد باقر فشارکی رساله ای در اعمال ماه رجب و شعبان و همچنین اعمال ماه رمضان رمضان تألیف فرموده، در آنجا نقل کرده از بعضی کتب که در روز جمعه آخر ماه رجب هرکس این دعا را بخواند ۱۱ سال بر عمر او اضافه می شود:
بسم الله الرحمن الرحیم
یا أجَلَّ مِن کُلِّ جلیل،
یا أکرَمَ مِن کُلِّ کریم، و
یا أعَزَّ مِن کُلِّ عزیز أغِثنی
یا غیاثَ المُستـَغیثینَ بِفـَضلِکَ و جُودِکَ و کـَرَمِکَ و مُدَّ عُمرنا
وَهَب لـَنا مِن لـَدُنکَ عَمراً بـِالعافیـَةِ یا ذالجلال و الاکرام 🤲
🌷🇮🇷🌷
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آيا اهميت «تعليم و تعلم»، منحصر به علوم دينی است؟ (بخش اول)
🔸ممكن است بعضى چنين تصوّر كنند که اين همه تأكيدات كه درباره فراگرفتن #تعليم و #تعلّم و نشر علوم و دانش ها در آيات «قرآن مجيد» و «روايات اسلامى» آمده است تنها ناظر به «علوم دينى» است، و آنچه را در «بحث حكومت اسلامى» و گسترش همه علوم مورد توجّه است، شامل نمى شود؛ ولى اين اشتباه بزرگى است، زيرا هم از آيات قرآن و هم از روايات اسلامى اهميّت #علم و #تعليم و #تربيت به طور مطلق استفاده مى شود. شواهد اين معنى فراوان است از جمله در #آيات_قرآن، موارد زير به چشم مى خورد:
1⃣در داستان #حضرت_آدم (عليه السلام) مسأله #تعليم_اسماء بيان شده كه اشاره به علم و آگاهى بر «اسرار آفرينش تمام موجودات است» نه اينكه در علوم دينى منحصر باشد: «وَ عَلَّمَ آدَمَ الاَسْمَاءَ كُلَّهَا». [۱]
2⃣در «سوره الرّحمن» به #تعليم_بيان از سوى خداوند پرداخته، و آن را به عنوان يك «موهبت عظيم الهى» در آغاز سوره اى كه مجموعه بزرگترين نعمت ها در آن ذكر شده است معرّفى مى كند «عَلَّمَهُ الْبَيَانَ». [۲]
3⃣در «سوره يوسف» به علم #تعبير_خواب و حكايت رؤياها از حوادث آينده ـ كه گاه مى تواند در سرنوشت ملّتى همچون ملّت مصر اثر بگذارد ـ اشاره كرده، و از قول يوسف نقل مى كند: «ذلِكُمَا مِمّا عَلَّمَنِى رَبِّى». [۳]
4⃣باز در همين سوره به مسأله «تدبير امر يك كشور و آگاهى بر مديريّت بيت المال» اشاره كرده، و از قول #حضرت_يوسف (عليه السلام) خطاب به عزيز مصر مى گويد: «اِجْعَلْنِى عَلَى خَزَائِنِ الاَرْضِ اِنِّى حَفِيظٌ عَلِيمٌ» [۴] (مرا #سرپرست_خزائن اين سرزمين [مصر] بگمار كه من نگاه دارنده و آگاهم [و مديريّت آن را به خوبى مى دانم]).
5⃣باز قرآن در زمینه #مديريّت_كشور داستان #طالوت و #جالوت، هنگامى كه دليل انتخاب طالوت را از سوى پيغمبر آن زمان (اشموئيل) بيان مى كند، مى گويد: «اِنَّ اللهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَ زَادَهُ بَسْطَةً فِى الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ». [۵] (خداوند او را بر شما برگزيده است، و #علم و #قدرت_جسمانى او را وسعت بخشيده). بديهى است امتياز #طالوت بر ساير بنى اسرائيل تنها در معارف الهى نبود، بلكه #آگاهى و #مديريّت در امور نظامى و سياسى كه در نهاد اين جوان هوشيار و مدبّر وجود داشت، نيز مورد توجّه و استدلال بوده است.
6⃣در داستان #حضرت_داود (عليه السلام) نيز تعليم «صَنعَةَ لَبُوسٍ» (#علم_زرهبافى) را يكى از افتخارات بزرگ او مى شمرد، بلكه «لبوس» به گفته طبرسى در مجمع البيان هر گونه اسلحه دفاعى و تهاجمى را شامل مى شود و منحصر به زره نيست [۶] و مى فرمايد: «وَ عَلّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَكُمْ لِتُحْصِنَكُمْ مِنْ بَأسِكُمْ». [۷]
7⃣در «سوره كهف» در داستان حضرت موسى و حضرت خضر (علیهم السلام)، از #علوم و دانش هايى سخن مى گويد كه از سوى خضر (عليه السلام) به موسى (عليه السلام) آموخته شد و هيچ كدام از آنها از علوم و معارف دينى به معنى خاص نبود، بلكه از علومى بود كه جامعه انسانى را طبق #نظام_احسن اداره مى كند، مى فرمايد: «فَوَجَدَا عَبْداً مِنْ عِبادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وَ عَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنّا عِلْماً» [۸] (در آنجا [موسى و دوست همسفرش يوشع] بنده اى از بندگان ما را يافتند كه او را مشمول رحمت خود ساخته و از سوى خود، #علم_فراوانى به او تعليم داده بوديم). و سپس در آيات بعد سه نمونه از اين علوم را مشروحاً بيان مى كند كه هيچ كدام از علوم و معارف دينى نيست، بلكه همه آنها مربوط به تدبير #امور_زندگى است.
8⃣در «سوره نمل» از آگاهى حضرت سلیمان (عليه السلام) نسبت به چگونگى #سخنگفتنپرندگان سخن به ميان آورده، و آن را به عنوان يكى از افتخارات سليمان كه به آن مباهات مى كرد ذكر مى كند: «وَ قالَ يا اَيُّهَا النّاسُ عُلِّمْنَا مَنْطِقَ الطَّيْرِ». [۹] (گفت: اى مردم #زبان_پرندگان به ما تعليم داده شده است). #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] سوره بقره، آيه ۳۱؛ [۲] سوره الرّحمن، آيه ۴؛ [۳] سوره يوسف، آيه ۳۷؛ [۴] همان، آيه ۵۵؛ [۵] سوره بقره، آيه ۲۴۷؛ [۶] مجمع البيان فى تفسير القرآن، طبرسى، انتشارات ناصر خسرو، تهران، چ ۳، ج ۷، ص ۹۲، المعنى؛ ولى قرائنى در آيه وجود دارد كه بيشتر اشاره به زره دارد. [۷] سوره انبياء، آيه ۸۰؛ [۸] سوره كهف، آيه ۶۵؛ [۹] سوره نمل، آيه ۱۶
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ ۹، ج ۱۰، ص ۲۵۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تعليم #تعلم #علم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد