سخنرانی علامه 19 دی.mp3
547.8K
💥حمایت صریح #علامهطباطبایی از امام خمینی در آستانه #قیام۱۹دیقم
#اختصاصیروزنه
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📺 پخش زنده ارتباط تصویری رهبر انقلاب با مردم قم در سالروز قیام ۱۹ دی
🔻رهبر انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم در سال ۱۳۵۶ علیه رژیم ستمشاهی، به صورت تلویزیونی با مردم قم سخن خواهند گفت.
🔸این سخنرانی ساعت ۱۰ روز یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ به صورت زنده از سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و همچنین از شبکههای تلویزیونی و رادیویی رسانه ملی پخش خواهد شد.
🔻دیدار رهبر انقلاب با مردم قم در سالروز قیام ۱۹ دی، هر سال با حضور هزاران نفر از مردم این شهر در حسینیه امام خمینی برگزار میشد که امسال به علت رعایت شیوهنامههای بهداشتی، از طریق ارتباط تصویری با جمعیت حاضر در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار خواهد شد.
💻 @Khamenei_ir
14001019_42671_1281k.mp3
10.96M
🎙بشنوید|| صوت کامل بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با مردم قم
▫️فیلم کامل بیانات👇🏻
https://www.aparat.com/v/74Avp
📝 متن کامل بیانات را اینجا بخوانید👇🏻
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=49361
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
شاگرد شایسته امام بود
تجلیل مقام معظم رهبری از #علامهمصباحیزدی در دیدار تصویری با مردم قم
در اوج #غیرتدینی توأم با #عقلانیت
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️ میبیند انسان تبلیغ میشود و تلاش فرهنگی وسیعی در واقع انجام میگیرد برای این که حوادثی که ناشی از غیرت دینی است، اینها را متهم کنند به بی منطقی، خشونتهای بی منطق.
من میخواهم عرض بکنم که نه، این جور نیست قضیه.
🔻 #غیرتدینی در آنجایی که خودش را نشان میدهد و تأثیرگذار است، همراه با عقلانیت هست و غیرت دینی اساساً ناشی از بصیرت است که #بصیرت یک شعبهای از عقلانیت است و نشان دهندهی عمق دینداری است و در اغلب موارد این غیرت دینی وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که با آن عقلانیت همراه است.
🔹شخصیتهایی که بیشترین غیرت دینی را دارند، اینها غالباً دارای عقلانیت بالا هستند. نمونهاش شخص #امام بزرگوار.
[در] اوج غیرت دینی بود، واقعا هیچ کس را ما ندیدیم و نشناختیم که از لحاظ نسبت به دین و فرهنگ دین و زندگی دینی و سبک زندگی دینی و احکام دینی مثل امام بزرگوار باشد در عین حال در اوج عقلانیت بود. خردمند، عاقل، دانشمند.
▫️و من خوب است در این مناسبت یاد کنم از فقیه و فیلسوف معاصرمان مرحوم آیتالله مصباح یزدی که ایشان هم همینجور بودند.
ایشان هم انصافا شاگرد شایسته امام بود و ایشان هم در غیرت دینی در اوج بود هم در عقلانیت یک فیلسوف به معنای واقعی کلمه بود.
▫️قیام ۱۹ دی یک ترکیب درخشانی است از غیرت و عقلانیت.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اظهار تأسف #شهید_سلیمانی به نگارش نامه سرگشاده به رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔶حاشیه
آقایان #هاشمیرفسنجانی در سال ۸۸ و #احمدینژاد در سال ۹۶ با قالب نامه سرگشاده به انتقاد از مقام معظم رهبری پرداختند.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
حامیان دوآتشه #هاشمی و استراتژی کسب وجهه از رجال مذهبی و سیاسی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️همزمان با سالگرد مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی حامیان دوآتشه او تکاپوی گستردهای را برای بزرگداشت این سیاستمدار کهنهکار به نمایش گذاشتند، اما علیرغم تمام برنامههای گسترده در فضای حقیقی و مجازی، موج اجتماعی خاصی در بزرگداشت آقای هاشمی ایجاد نشد که این واکنش معنادار و در حقیقت کماعتنایی مردم، برای آن مریدان بسیار گران میآید!
🔹یکی از حربههای تبلیغاتی حامیان هاشمی، استفاده از وجهه و جایگاه مردمی برخی سیاسی-مذهبی ها برای احیای وجهه اجتماعی آقای هاشمی بود. انتشار گسترده دیدگاههای #حاجقاسمسلیمانی و #آیتاللهجوادیآملی دقیقا در چنین چارچوبی باید تحلیل شود.
🔹فارغ از هر قضاوتی که در مورد ماهیت اظهارات این دو شخصیت موجه در مورد کارنامه آقای هاشمی داشته باشیم، استفاده ابزاری و تبلیغاتی حامیان هاشمی از آن، پیام خاصی را القا میکند که جای تحلیل و بررسی دارد.
🔹این اقدام نشانگر آن است که اولا وجهه اجتماعی آقای هاشمی که به دلیل مواضع و اقدامات ایشان (خصوصا بعد از فتنه۸۸) به شدت خدشهدار شده بود، سالها بعد از درگذشت او و علیرغم اینهمه کار تبلیغاتی و بزرگداشتهای سریالی، همچنان بازسازی نشده و در واقع تمسک به بیانات برخی رجال سیاسی و مذهبی موجه، آخرین حربه برای احیای نام و جایگاه و وجاهت سیاسی و مردمی هاشمی است.
🔹مریدان آقای هاشمی باید بدانند که مردم فهیم و هوشمند ایران اسلامی در عین قدرشناسی از خدمات امثال آقای هاشمی، حساب نقاط ضعف و انحرافات فکری و فاصله گرفتن از آرمانهای امام و انقلاب اسلامی را با دقت جدا میکنند و با هیچ حربهای نمیتوان این قبیل نواقص را جبران کرد.
🔻وانگهی! تمجید بزرگان از یک فرد نیز به معنای عصمت سیاسی و فکری او نیست و صرفا بیان برخی جنبههای مثبت و خدمات گذشته است که حتی در میان منتقدان سرسخت آقای هاشمی نیز، نسبت به اصل این خدمات انکار وجود ندارد.
🔹طرفداران دوآتشه آقای هاشمی به جای کارهای تبلیغاتی و نمایشی، باید در این حقیقت درنگ کنند که به راستی چرا آقای هاشمی به چنین سرنوشتی دچار شد و از چشم مردم ایران افتاد؟ چرا مردمی که با جان و دل در بزرگداشت یاد و نام سردار شهیدشان سر از پا نمیشناسند، نسبت به آقای هاشمی چنین واکنشی ندارند؟
▫️توجه به این امر موجب خواهد شد همگان راز اقبال و ادبار اجتماعی در جامعه انقلابی ایران را نیک دریابند که برای مردم ایران «میزان حالفعلیافراد است» و دقیقا به خاطر، آنان روزگاری که آقای هاشمی در خط امام حرکت میکرد و خادم مردم بود، به همان دلیل و به همان نسبت، در چشم مردم محبوبیت داشت و بزرگ جلوه میکرد، اما با گذر زمان و درافتادن در ابتلائات سیاسی و فاصله فکری با برخی آرمانهای امام و رهبری که در نمازجمعه معروف مقام معظم رهبری به برخی وجوه آن تصریح شد، مردم نیز از هاشمی رویگردان شدند و او اعتماد و اعتبار و وجهه اجتماعی خود را از دست داد.
🔹سرنوشت آقای هاشمی از ابعاد گوناگون، عبرت آموز و قابل تأمل است و مقدمه آن، بازخوانی غیرمتعصبانه و منصفانه کارنامه سیاسی اوست تا در ورای قهرمانسازیهای مریدان سیاسی او و پادوهای رسانهای جریان سیاسی منتسب به ایشان، بتوان راز و رمز تعالی و افول وجاهت سیاسی و اجتماعی مرحوم هاشمی رفسنجانی را بازخوانی کرد.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
749 .mp3
3.62M
سخنان اعتراضی جناب آقای استاد #احمدیشاهرودی در نفی ضرورت #موضوعشناسی در فرایند #اجتهاد
🔹مخاطب اصلی این قبیل اظهارات، مجموعههایی مانند #مؤسسهموضوعشناسیاحکامفقهی است که توسط جناب آقای #فلاحزاده تأسیس و اداره میشود و انتظار آن است این مجموعه و شخص ایشان به صورت تفصیلی به دفاع از جایگاه مجموعه خویش بپردازد اما فارغ از هر واکنشی که مؤسسات مورد خطاب جناب آقای احمدی شاهرودی در مواجهه با نقد صریح ایشان اتخاذ کنند، نقدهای جدی بر مدعای جناب ایشان وارد است که عجالتا در اینجا به نکاتی چند اشاره خواهد شد.
▫️حاشیه طلبگی روزنه بر سخنان ایشان را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/10386
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
مرور دیدگاههای فقهای عظام امامیه پیرامون اظهارات جناب آقای #احمدیشاهرودی در باب جایگاه #موضوعشناسی در نزد مجتهدان طراز
حاشیهای بر اظهارات اخیر استاد احمدی شاهرودی در نفی ضرورت موضوع شناسی در فرایند اجتهاد مصطلح
#اختصاصیروزنه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹جناب آقای استاد احمدی شاهرودی از فضلای ملا و مسلط و عمیق و دقیقالنظر فعلی حوزه علمیه قم است که با تحفظ بر مسلک سنتی حوزه، سالهاست به مجاهدت علمی مشغول بوده و فردی موفق و قابل احترام است.
طبعا حاشیهنگاری طلبگی بر مواضع اخیر ایشان در باب اجتهاد، به معنای انکار فضل و سواد و یا خدمات بیمنت ایشان در متن حوزه مقدسه قم نیست، بلکه تلاشی است برای آغاز یک مباحثه محترمانه طلبگی پیرامون یک موضوع بسیار بنیادین و البته چالشی.
🔹ظاهرا کلام جناب استاد احمدی شاهرودی مسبوق به سابقه است و برخی از اساتید ارجمند به جد بر این باورند که دخالت در موضوعات جزء شئون مجتهد نیست.
بعنوان نمونه میتوان به دیدگاه مرحوم آیتالله العظمی آقا وحید بهبهانی اشاره کرد که در حاشیه بر مدارک الاحکام(ج1،ص79) چنین مینویسند:
لیس معرفه الموضوع شأن المجتهد و الفقیه فکیف یسأل عن المعصوم.
در مقابل اما گروه کثیری از بزرگان را سراغ داریم که ورود فقیه در عرصههای تشخیص موضوع را جزء شئون فقیه دانسته و تنها تشخیص مصداق را از عهده فقیه برداشتهاند.
از جمله فقیهانی که موضوعشناسی را در زمره وظایف مجتهد میدانند، حضرت آیتالله العظمی خویی هستند که چنین میفرمایند:
مرجع شبهه مفهومیه در موضوعات عرفی یا لغوی -همانند مفهوم غنا، صعید اناء و امثال ذلک- شبهه حکمیه است.(فقه الشیعه، ص۲۹۶)
و ما میدانیم محل رجوع در شبهه حکمیه مجتهد است و چارهای از تقلید در اینجا وجود ندارد
از این جهت فرقی بین موضوعات مستنبطه عرفی و شرعی وجود ندارد.
دلیل بر این مدعا نیز عموم ادله تقلید است که تمام موارد مذکور را شامل میشود.
در این میان گروهی نیز قائل به تفصیل شدهاند که جهت جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آن اقوال پرهیز میکنیم.
اما نظر صواب در مسئله چیست؟
به نظر ارتکاز فقهای متقدم بر روی ورود فقیه به موضوعات استوار گشته است برای اثبات این موضوع می توان به کتب #قدماء مراجعه کرد:
#سید_مرتضی در مبحث «تذکیه جنین»، موضوع جنین کامل را تشریح می کند.(الانتصار فی انفرادات الامامیه، ص413 )
#ابوصلاح در کتاب «الکافی فی الفقه» در خصوص «تعیین اوقات نمازها» بحث کرده اند (الکافی فی الفقه، ص137)
پس از ایشان مرحوم #شیخطوسی در کتاب «المبسوط» ابتدا به موضوع شناسی مسائلی همچون «سلم»، «رهن»، «مفلس»، «حجر»، «ضمان»، «شرکت»و... میپردازند پس از آن پیرامون حکم آن ها نکاتی را متذکر می شوند.(المبسوط، ج2،ص169/ص196/ص250/ص281/ص322/ص342)
#محققحلی در شرایع الاسلام پیرامون «تعیین حلیت پرندگان» سخن به میان آورده اند(شرایع الاسلام فی مسائل الحلال و الحرام ،ج3،ص172)
#علامهحلی در کتاب مختلف الشیعه پیرامون «تعیین خون های سه گانه بانوان» سخن گفته اند (مختلف الشیعه فی احکام الشریعه، ج1،ص366)
فرزند بزرگوار علامه -فخرالمحققین- بحث «تعیین جنسیت خنثی» را در ایضاح الفوائد مطرح کرده است.(ایضاح الفوائد فی شرح مشکلات القواعد ، ج4،ص249)
#شیخاعظمانصاری در کتاب شریف «مکاسب» به صورت مبسوط به تبیین موضوعاتی همچون «تطفیف»، «تنجیم»، «سحر»، «شعبده»، »غناء»، «قمار» و... پرداخته اند.(المکاسب ، ج1،ص199/ص201/ص257/ص274/ص285ص371)
شیخ انصاری همچنین میفرماید:
ثم إنّ الظاهر من الروايات المتقدمة [مقبوله عمر بن حنظله و مشهوره ابیخدیجه و توقیع شریف]: نفوذ حكم الفقيه في جميع خصوصيات الأحكام الشرعية 👈و في موضوعاتها الخاصة، 👉بالنسبة إلى ترتّب الأحكام عليها، لأنّ المتبادر عرفا من لفظ «الحاكم» هو المتسلّط على الإطلاق...
(کتاب القضاء و الشهادات، ص48)
#سید_یزدی در کتاب شریف عروه، مسئله تعیین طلای فرنگی (پلاتین) و «ورشو»(نوعی نقره) را متذکر می شوند.(العروه الوثقی،ج1،ص162)
و از فقهای معاصر، #امامخمینی(اعلی الله مقامه الشریف) در تحریر الوسیله به تبیین ماهیت «سفته» میپردازند(تحریر الوسیله ، ج2،ص611)
فتحصل مما ذکرنا
ارتکاز قدما و یا لا اقل سیره آن ها بر ورود در موضوعات بوده است و ادعای اخیر جناب آقای استاد #احمدیشاهرودی از این جهت، دقیق و درست نیست و در امثله مذکور در کلیپ ایشان مغالطاتی وجود دارد از آن جمله مثال منی که در کلام ایشان ذکر شد از قبیل امثله تشخیص مصداق است ولی کشف حقیقت پول از قبیل کشف مفهوم است.
والله العالم سبحانه و تعالی
▫️امید است جناب ایشان ضمن بازخوانی مجدد دیدگاههای فقهای امامیه(رضواناللهعلیهم اجمعین)، به تکمیل یا تصحیح اظهارات پیشین بپردازند.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظرات آقای #احمدیشاهرودی در نفی ضرورت #موضوعشناسیاحکام و اطلاع از #اقتصاد_نوین!
▫️سخنان مشابه جناب آقای استاد احمدی شاهرودی با تفصیل بیشتر:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/10385
🔹مخاطب اصلی این قبیل اظهارات، مجموعههایی مانند #مؤسسهموضوعشناسیاحکامفقهی و #پژوهشگاهفقهنظام است و انتظار آن است این قبیل مجموعهها به صورت تفصیلی به دفاع از جایگاه مجموعه خویش بپردازد اما فارغ از هر واکنشی که مؤسسات مورد خطاب جناب آقای احمدی شاهرودی در مواجهه با نقد صریح ایشان اتخاذ کنند، نقدهای جدی بر مدعای جناب ایشان وارد است که عجالتا در اینجا به نکاتی چند اشاره خواهد شد.
▫️حاشیه طلبگی روزنه بر سخنان ایشان را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/10386
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
روزنه
مرور دیدگاههای فقهای عظام امامیه پیرامون اظهارات جناب آقای #احمدیشاهرودی در باب جایگاه #موضوعشناس
بازتاب دیدگاههای مخاطبان روزنه/۱
🔹سید حیدر سادات محمدی:
اگر واقعا به دنبال حل یک بحث دینی هستید خوب کلمات موافقین و مخالفین رو در فضائی علمی نشر بدید.
با تشکر
ضمن موافقت با فرمایشات استاد معظم حاج آقای احمدی نکاتی رو عرض میکنم:
۱ ) " موضوع " تقسیم میشود به موضوعاتی که شارع متصدی تبیین مفاهیم آن شده است و موضوعاتی که شارع نسبت به تبیین آن سکوت کرده و آنرا ملقی به فهم عرف کرده است، که در کلمات با تعابیر مختلفی از آن یاد میشود، و عبارت صاحب عروه قده در این زمینه خواهد آمد.
۲ ) علی هذا؛ تعبیر ( موضوع ) مشترک لفظی میباشد، و از عبارات فقهاء نه میتوان کلام مرحوم وحید بهبهانی ره رو در عِداد موافقین مدعای حاج آقای احمدی حساب کرد و نه کلام سائر اعلام رو در عِداد مخالفین، مگر اینکه تصریحی در بین وجود داشته باشد.
۳ ) لا خلاف که فقیه در موضوعاتی که شارع متصدی تبیین آن شده است، حق اظهار نظر دارد و تقلید هم واجب است، چه موضوعات شرعیه مثل مفهوم صلاه و صوم، و چه عرفیه مثل تبیین مفهوم نوم که در صحیحه اولی زراره حضرت متصدی تبیین مفهوم نوم شدند، با اینکه نوم مفهوم عرفی دارد نه اینکه یک حقیقت شرعیه داشته باشد.
۴ ) اصلاولی در تقلید، عدم حجیت نظرات مجتهد است الا در جاییکه سیره داشته باشیم یا عناوینی همچون افتاء، معالم دین، نظر فی حلالنا و حرامنا، شامل آن بشود.
و خارجا میدانیم که فتوا و معالم دین، در جایی صادق است که مطلب متخذ از شریعت باشد، و الا تبیین ماهیت پول که متخذ از شارع مقدس نیست، لذا هر اقتصاد دانی هم میتواند در تعیین ماهیت پول ورود کرده و نظری مخالف مرجع اتخاذ کند، و به او گفته نمیشود: شما ( فتوا ) داده و در حیطه ی ( حلال و حرام ) نظر دادید در حالیکه تخصص اجتهاد را ندارید.
و همچنین سیره زمانی حجت است که احراز اتصال آن به زمان امام ع بشود، و ما موردی نداریم که اصحاب ائمه علیهم السلام در تعیین مفاهیم عرفی، نظری از خودشان # مستند به شریعت بیان کرده باشند. ( دقت شود )
بله، اینکه هر کسی در تبیین مفاهیم عرفی میتواند نظر شخصی خودش را ابراز کند، مشکلی ندارد، و اگر برای مقلد، اطمينان پیدا شد میتواند از او تبعیت کند، ولی این دیگر از باب حجیت اطمینان است نه فتوای فقیه، لذا اگر از نظر یک اقتصاددان هم اطمینان پیدا شد او هم حجت خواهد بود.
۵ ) شاهد بر این مدعا:
مرحوم سید ره که متصدی تبیین مفهوم طلای فرنگی و ورشو شده اند، خود ایشان تصریح دارند که این دست فتاوا، حجیتی ندارد، و جالب اینست که مرحوم امام ره هم تعلیقه ای بر متن نزده اند:
محل التقليد و مورده هو الأحكام الفرعية العملية فلا يجري في أصول الدين و في مسائل أصول الفقه و لا في مبادي الاستنباط من النحو و الصرف و نحوهما و لا في الموضوعات المستنبطة العرفية أو اللغوية و لا في الموضوعات الصرفة- فلو شك المقلد في مائع أنه خمر أو خل مثلا و قال المجتهد إنه خمر لا يجوز له تقليده نعم من حيث إنه مخبر عادل يقبل قوله كما في إخبار العامي العادل و هكذا و أما الموضوعات المستنبطة الشرعية كالصلاة و الصوم و نحوهما فيجري التقليد فيها كالأحكام العملية. العروة الوثقى ( المحشی)؛ ج1، ص: ۵۶ م 67.
▫️حاشیه طلبگی روزنه بر سخنان جناب آقای استاد احمدی شاهرودی را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/10386
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
روزنه
مرور دیدگاههای فقهای عظام امامیه پیرامون اظهارات جناب آقای #احمدیشاهرودی در باب جایگاه #موضوعشناس
بازتاب دیدگاههای مخاطبان روزنه/۲
🔹Mira:
سلام
در زمینه ی موضوع شناسی هم آقای علیدوست یک مقاله ای دارند با عنوان : حجیت نظرات کارشناسانه فقیه در موضوعات.
در اینترنت هست. قابل استفاده است.
آنچه که اجمالا بنده ی کم سواد اطلاع دارم این است که، فقیه دارای چند شأن است. افتا، قضاوت، حکومت.
و اگر سلمنا که فقیه به واسطه شان افتا، وظیفه ی ورود بر مصادیق را ندارد اما جواز ورود به مصادیق از باب حکومت در نزد فقها بلا اختلاف است و در نتیجه تلاش های موضوع شناسی بسیاری از آقایان میتواند در پاسخ به نیازهای حکومت باشد.طبیعی است که پاسخ به نیازهای نهاد ها و سازمان های حکومتی ، با بیان حکم به نحو قضیه حقیقیه کار پیش نخواهد رفت.
این نکته نیز قابل ذکر است که همانطور که در عبارات برخی فقها آمده موضوعات عرفی نیز از یک سنخ نیستند و برخی ساده و برخی پیچیده اند و عدم ورود فقها به مصادیق پیچیده عرفی، عملا سبب تحیّر و بلاتکلیفی و ترک احکام میشود که شاید چنین چیزی با رسالت اقامه دین در تناسب نباشد.
به هر حال غرض این نیست که بگویم موضوع شناسی جزو وظایف اولا و بالذات طلبه است، اما به نظر خارج از وظیفه هم نیست و برخورد ایشان کمی به نظر تند و در فضای فقه سنتی بود.
و الله العالم
@rozaneebefarda
اهانت سازمانیافته به ساحت حضرت فاطمه(س) در سایه سکوت حوزه هزارساله نجف
مدینه فاضله سکولارهای حوزوی همین بود؟!
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
با برافتادن رژیم سفاک صدام و برآمدن شبهدولتهای وابسته به آمریکا، فضای فرهنگی و مذهبی عراق با دگرگونیهای سریع و عجیب همراه شد.
نضجگیری نحلههای انحرافی یکی از عوارض منفی ولنگاری فرهنگی عراق پس از صدام بود.
مدتهاست سرویسهای جاسوسی کشورهای مختلف به سرمایهگذاری در عراق پرداختهاند و حالا مدتی است که نتایج آن برنامهریزیها و صرف هزینههای گزاف، نمود اجتماعی یافته است.
انحراف در آئینهای عزاداری از حیث شکل و محتوا، تنها یکی از بروندادهای ولنگاری فرهنگی/مذهبی در عراق است که قبل از این در ایام عزاداری محرم شیوع یافت و معالاسف مدتی است از تحریف تاریخ صدر اسلام گذشته و به مرز اهانت علنی به ساحت مقدس حضرت فاطمه زهرا علیها سلام رسیده است.
عجیب آنکه در تمام این سالها، متولیان حوزه علمیه نجف، برنامهای برای مدیریت فضای فتنهگون عراق نداشته و بلکه به تئوریزه کردن این بیتفاوتی و بیعملی پرداخته است!
عجیبتر آنکه برخی #سکولارهایحوزوی، همصدا با بعضی #سکولارهایعرفی، حوزه فعلی نجف را مدینه فاضله و الگوی تمام حوزههای علمیه شیعی _حتی قم_ برشماردهاند!
از نگاه سکولارها، مزیت نسبی حوزه نجف، سیاستپرهیزی و بلکه سیاستستیزی بوده و همین موجب شده این حوزه در امر تبلیغ دین توفیق حداکثری یابد!
اما ورای این تحلیلهای آبکی و انتزاعی، واقعیتهای عینی حکایت دیگری دارد!
واقعیت آن است که سکولار شدن حوزه نجف موجب شده بزرگ مرجع عراق یعنی آیتالله العظمی سیستانی نیز در میان این جماعت، غریب افتد و قدرش ناشناخته بماند.
واقعیت آن است که هر عنصر نامطلوبی امروز می تواند به نام دین علم مرجعیت و راهبری بلند کند و دکان دونبش برای فریب مردم باز کند!
واقعیت آن است که سیاستگریزی عارضی نجف، نه فقط حیثیت و هویت این حوزه مقدسه، که دیانت مردم عراق را نیز شدیدا به مخاطره انداخته و عراق را بیش از هر زمان دیگری به بستر نضجگیری #فتنههایمذهبی مبدل سازد.
پرسش آن است که سوداگران سکولاريسم حوزوی که در قم به ادنی بهانهای تا مرز شهرآشوبی پیش میروند، چگونه است از یک طرف حوزه نجف را در مقابل قم بعنوان مدینه فاضله معرفی میکنند و همزمان در مقابل انفعال و سکوت و انزوای این حوزه در مقابل #هتاکانشبهدینیبهساحتاهلبیت(ع)، زبان در کام درکشیدهاند؟!
برخلاف پروپاگاندای رسانهای سکولارها، سرشت حوزه هزارساله نجف همواره با سیاست و مبارزه و قیام گره خورده است و از آن جمله، اگر زمانی آن حوزه با همت شیخالطائفه و دیگر اعاظم به تولید تراث حدیثی و سایر میراث معنوی، از جمله احیای شعائر حسینی، موفق میشود یکی از عوامل مهم آن مسئله حکمرانی و به طور مشخص حکومت بویهیان شیعی ایرانی است.
در طول تاریخ آنچه نشانگر #حیات و عامل جهانیشدن آوازه و دامنه تاثیر حوزه مقدسه نجف بوده، همانا #غیرتدینی و مجاهدت سازمانیافته در امر تحقق دین است. از این رو به هر میزان که در اقامه امر دین توفیق داشته، در میان شیعیان و مسلمانان و بلکه جهانیان اعتبار و آبرو داشته و در تحولات اجتماعی، محل اعتنا قرار گرفته است.
سکولارهای حوزوی که نجف را منفعل و بیعمل میخواهند در بهترین حالت، مصداق دوست جاهل هستند که مسیره انزوای بیشتر و حذف این حوزه مقدسه را پیش گرفتهاند!
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053