هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
قهرمان مبارزه با تحریف
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی بهمناسبت سالروز شهادت آیتالله مطهری
جریانشناسی تحریفات قوم یهود از نگاه شهید مطهری
اسناد اختصاصی فصلنامه تخصصی پانزده خرداد از شهید مطهری
تحلیل شهید مطهری از دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
رویش انقلاب اسلامی در بستر فرهنگ اسلامی در اندیشه علامه مطهری
نسبت «عمار» و «مالک» ؛ «مطهریها»، «مصباحها» و «سلیمانیها» در عصر انقلاب اسلامی
نقد تشکیلاتی حوزویان به شریعتی با راهنمایی شهید مطهری
سند: اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
پیام امام خمینی به مناسبت شهادت آیتالله مطهری
قطعه شعری که شهید مطهری در وصف امام خمینی سرود
شهید مطهری از تقابل با انحراف، تا مصادره از سوی منحرفین
بررسی تفاوت اندیشههای شهید مطهری و مهندس بازرگان
تحریف؛ بزرگترین ضربه بر پیکره اسلام
مصاحبه کمتر دیده شده مقام معظم رهبری در مورد شخصیت شناسی شهید مطهری/بخش اول
بخش دوم
بخش سوم
مطهری پیش قراول مبارزه با تفکر مادی و التقاط/بخش اول
بخش دوم
شهید مطهری؛ مبارزه با خط التقاط و نفوذ
روش مبارزه شهید مطهری با التقاط
وقتی شهید مطهری از کتابی به ظاهر اسلامی 300 غلط کشف میکند!
خاطره شهید مفتح از دغدغه کمنظیر شهید مطهری نسبت به آثار التقاطی
مخالفان مطهری، از مادیون تا ملیگراها
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی
معمولا دولت ها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند.
یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است.
گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است.
گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند.
دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
دولتی که ناکارآمدی گفتمانش عیان شود، گرفتار رکود می شود، اما دولت فاقد گفتمان، گرفتار روزمرگی میشود و خسارت این روزمرگی از رکود بیشتر است؛ چه، رکود با یک موفقیت گفتمانی -ولو کوچک- یا ناکامی گفتمان رقیب، شکسته میشود، اما بدون گفتمان از روزمرگی نمیتوان خلاص شد.
گفتمان یک شاخص برای انتخاب و ارزیابی مدیران نیز هست. در خلاء گفتمان، تیم دولت با بازیکنان قرضی از تیمهای دیگر شکل میگیرد و روشن نیست این تیم، به کدام اصول باید متعهد باشد و بر اساس کدام معیارها ارزیابی میشود. در خلاء گفتمان، خطای قابل اغماض مدیریتی ممکن است گناه نبخشودنی تلقی شده و منجر به برکناری مدیر شود، اما انحراف رویکردی اساسا به چشم نیاید. دولت حتی وقتی پیامی به کشور خارجی میدهید باید محور آن، گفتمانش باشد.
باید این خلا گفتمانی برطرف شود. اگر تلقی این است که «مردمی بودن» گفتمان دولت است، این سوال مطرح است که آیا اساسا مردمی بودن میتواند گفتمان باشد؟ گفتمان، یک دال مرکزی دارد که در حوزه ها و عرصه های مختلف تجلی و امتداد پیدا می کند. بر مبنای گفتمان می شود یک کلان پروژه تعریف کرد و پیش برد و پیشرفتش را سنجید. بر مبنای این کلان پروژه است که در سطوح میانی، پروژههای خردتر تعریف میشود. آیا «مردمی بودن» این ظرفیت را دارد که برای مثال در حوزه مالیات، در سیاست خارجی، در آموزش و پرورش، در بهداشت و درمان، در کشاورزی و... تجلی و امتداد پیدا کند؟ آیا میتوان مسائل این حوزهها را از زاویه «مردمی نبودن» آسیبشناسی کرد و از زاویه «مردمی شدن» برایشان راهکار ارائه داد؟ پاسخ بلاتردید خیر است، چون این مفهوم اساسا چنان عمقی ندارد؛ هرچند میتواند یکی از اجزاء و امتدادهای یک گفتمان باشد.
اما راهکار، تمرکز و تکیه بر روی عدالت به عنوان گفتمان دولت سیزدهم است که هم واجد مشخصات فوق است و هم با شخصیت آقای رئیسی تناسب و همخوانی دارد.
گفتمان عدالت نباید به لفظ عدالت محدود شده و تقلیل یابد. با صرف تکرار کلمه عدالت، گفتمان ایجاد نمی شود. مراکز فکری و دانشگاهی کشور و مشخصا مراکز فکری در دولت باید بسیج شوند و درباره عدالت ادبیات تولید کنند. رئیس جمهور درباره هر موضوعی و در هر زمان و مکانی صحبت و سخنرانی دارد، باید بتواند اولا بیعدالتیهای منجر به وضع موجود را بیان کند، ثانیا وضع مطلوب را از منظر عدالت توصیف کند، ثالثا اقدامات عادلانهای که دولت میخواهد برای گذار از وضع موجود به وضع مطلوب انجام دهد را شرح دهد. این اقدامات، همان پروژههای خُرد هستند که ذیل کلان پروژه عدالت، تعریف میشوند و باید نظام رصد و پایش و ارزیابی و گزارشدهی برایشان ایجاد شود.
هرچقدر ادبیات رئیس جمهور در این سه مرحله، اختصاصی و بدیع و دارای کلیدواژههای منحصر بفرد باشد، موفقتر خواهد بود؛ و البته بزرگترین تهدید برای گفتمان، این است که به ادبیاتهای وام گرفته شده از منابع دیگر، یا به اقدامات معمول و رایج، بخواهیم رنگ گفتمان خودمان را بزنیم.
دولت زمانی توانسته پرچم گفتمان عدالت را بلند کند که مخالفان اقدامات دولت را بتوان مخالفان عدالت توصیف کرد.
باید در پایان چهار سال اول دولت، کتاب عدالت آقای رئیسی برگرفته از مجموعه سخنرانیهای این چهار سال منتشر شود. همچنین دولت در پایان چهار سال باید بتواند گزارش دهد که چگونه با برقراری عدالت مشکلات را برطرف کرده است. آیا با نظر به کارنامه دوساله، چنین چشماندازی میتوان متصور شد؟
@syjebraily
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴روحانیت و افول جایگاه مردمی!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از روحانیان دغدغهمند نسبت به جایگاه روحانیت! با اشاره به حادثهای که اخیراً در قم برای طلبهای مظلوم رخ داده بود، گفتهاند: «این فاصلهای که بین روحانیت و مردم افتاده، باید ترمیم شود. راه اشتباه بوده. ... ما چنین روزگاری نداشتیم که در قم، مرکز حوزۀ علمیه، در خیابانی که تمام دفاتر مراجع و بزرگان در آنجاست، طلبه را با ماشین زیر بگیرند.»
اولاً، هر چند حادثهای دقیقاً با این مختصات و در چنان خیابانی و به چنان شکلی بیسابقه بوده است، اما شبیه به آن و بلکه بدتر از آن فراوان سابقه داشته است؛ حتی در زمان مرجعیت آیتالله بروجردی رضوان الله علیه؛
ثانیاً، گویا فراموش کردهاید که در دوران غربت روحانیت، نیروهای ساواک در نوروز سال ۱۳۴۲ چگونه به فیضیه مرکز اصلی روحانیت شیعه، حمله کردند و چه جسارتها و اهانتها که به روحانیت نکردند و چه خونهای پاکی را که مظلومانه نریختند. (البته گویا از نظر اینان روحانیت در آن روزگار و روزگار رضاخان پهلوی از جایگاه و عزت اجتماعی برخوردار بودهاند! اما پس از انقلاب جایگاه خودشان را از دست دادهاند!)
ثالثاً، چرا همیشه توقع دارید مردم به دستبوسی شما بیایند و به شما احترام بگذارند؟! توصیه میکنم یک بار هم پیامبرگونه عمل کنید و شما بر دستان مردم بوسه بزنید. یا دستکم طرح و برنامهای مدون و عالمانه برای حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مردم ارائه دهید؛ نشستن و دلنگران جایگاه و حرمت روحانیت بودن «راه حل» نیست. دوران جهاد علمی و عملی است؛ انقلاب جهانی خمینی و خامنهای، جهادگران واقعی میدان عمل را میخواهد. شما هم گوشهای را بگیرید و به سهم خود باری را بردارید.
رابعاً، انصاف دهید آیا در طول تاریخ، سراغ دارید که همچون امروز، «قدرت فرهنگی» و «منطق علمی» و «حکمرانی عملی» روحانیت در مواجهه با همه قدرتهای شیطانی به میدان آمده باشد و این چنین درخشیده باشد؟ آیا غیر از قدرت و اقتدار #ولایت_فقیه میتوانست ایران را در میان این همه گرگهای چنگ و دندان تیز کرده محافظت کند؟ اگر نگاهی صادقانه و منصفانه به وضعیت «کشورهای بیولایت» اطراف خود بیاندازید، آنگاه گمان میکنم در بذل جان خود و اطرافیانتان برای دفاع از ولایت فقیه دریغ نخواهید کرد. مدیریت ولایت فقیه نه تنها توانسته است همه تهدیدهای متنوع و پرشمار و بیسابقه علیه ملت را خنثی کند؛ که ایران اسلامی را در حوزههای مختلف علمی و بهداشتی و رفاهی و خدماتی و نظامی به یک ابرقدرت جهانی تبدیل کرده است و انقلاب اسلامی را به عنوان مبدأی برای گرایش جهانیان به معنویت و ارزشهای الهی تبدیل کند. چرا اینها را نمیبینید؟
#حوزه_سکولار
#روحانیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ترور #شهید_مطهری محصول مشترک #سکولاریسم_حوزوی و #التقاط!
شکست اصلاحات پیشنهادی شهید مطهری و برخی فضلای بصیر و روشنضمیر، با #ترور_شخصیتی شهید مطهری در قم و در چشم آیتالله العظمی بروجردی شروع شد که بانی اصلی آن حلقهای مرموز از عناصر مرتجع و سکولار حوزوی بود که منجر به کوچ شهید از قم شد.
زمینههای ترور فیزیکی شهید اما در تهران و توسط #جریانهای_التقاطی چپ زده ایجاد شد و بعد از فرایند فرقهسازی التقاطی، توسط برخی از عناصر اردوگاه التقاط و تحجر، به وقوع پیوست.
حالا سمپاتهای حوزوی همان کسانی که روزگاری بانی ترور شخصیتی شهید مطهری در قم بودند، با فریبکاری و تزویر در قامت #تجلیل_از_شهید، از یک سو به مصادره و جهتدهی به آرمانها و سیره آن شهید اقدام کردهاند.
از دیگر سو پشت شخصیت موجه شهید مطهری سنگر گرفته و با کوبیدن فرقه انحرافی فرقان، تلاش دارند مخالفان خود را در امتداد فرقان معرفی کنند!
سکولارهای حوزوی واقعا عناصر ماهری هستند! آنان در نعل وارونه زدن و آدرس غلط دادن مهارت دارند اما مخاطبان هوشمند و حکیم، به خوبی مسائل را تحلیل میکنند.
شهید مطهری نماد و اسوه و الگوی #حوزه_انقلابی است که همزمان در چند جبهه مجاهدت کرد و جان عزیزش را در راه این #جهاد_تبیین فدا نمود؛
او از یک سو با التقاط درگیر بود که نمود بارز آن جریان #شریعتی بود و نتیجه افکارش به #فرقان_سازی انجامید.
از دیگر سو با #سکولارهای_حوزوی میجنگید که #ارتجاع و #تحول_ستیزی، شاخصه بارزشان بود.
امروز هم حوزه انقلابی در چند جبهه میجنگد؛
از یک سو با سوپر التقاطی های #نوفرقانی درگیر است و از دیگر سو با #سکولارهای_حوزوی مبارزه میکند.
شهید مطهری به حوزه انقلابی آموخت که راه جهاد تبیین از مسیر #شهادت و #ترور_سفید و #هزینهدادن میگذرد.
@rozaneebefarda
8.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 تجمع #مطالبهگران_عفاف_و_حجاب در میدان شهدای ذهاب شهرداری رشت
@rozaneebefarda
واکنش یک فعال مجازی به وضعیت وخیم نشر در کشور
آیا کسی به صحت و سقم این ادعاها و اعلان نتیجه، رسیدگی میکند؟!
🔸حاشیه روزنه
وقتی امثال نویسنده کتابهای مخدوش چون #الفلامخمینی و #رضانام_تا_رضاخان را بعنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی میکنند، میتوان حدس زد در مورد دیگران چه اتفاقی میافتد.
وضعیت #تحریف_تاریخ به مرحلهای اسفبار و بغرنج رسیده است اما فعلا که گوش شنوایی نیست و با انشالله و ماشالله دارند طی میکنند.
زودا که امواج مخرب #سونامی_تحریف دامنگیر کشور و نسل جوان شود(اگر نگوییم آثار مخرب آن در بدبینیها و تردیدهای طیفی از نسل جوان نمود یافته است)
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda
طرح تحفیظ فاطمی
مروج حفظ قرآن باشیم...
مهلت ثبت نام:
تا ۳۰ اردیبهشت
نام نویسی وکسب اطلاعات بیشتر 🖥️
beytolahzan.ir**
لینک ایتا 🔻🔻🔻🔻🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/3765567795Cf7237dbcfb
شماره تماس 📲
09149716378
09051578190
@rozaneebefarda
10.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 استقبال مردم سوریه از رئیسی در فرودگاه دمشق
الحمدلله رب العالمین.
قلوب ملتها دست خداست.
#فراموش_نکنیم؛ این اتفاقات همه به برکت انفاس قدسی امام خمینی و حرمت خون شهدا رغم میخورد و #شکرگزاری آن به #مجاهدت در راه تحقق فرامین رهبری معظم انقلاب اسلامی است.
صیانت از ارزشها و پاسداری از آرمانها
در کنار
خدمت بیمنت و مدبرانه به مردم
و تلاش حداکثری برای تحقق #عدالت
اینهاست که موجب استحکام جبهه مستضعفین خواهد شد.
@rozaneebefarda
14.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجهه صریح #امام_جمعه_رشت با #کشف_حجاب در یک مراسم رسمی
🔸حاشیه روزنه
چرا باید کار به جایی برسد که در یک مراسم رسمی، کشف حجاب مسئله شود؟!
آیا این به معنای رسمیت بخشیدن به کشف حجاب توسط متولیان فرهنگی کشور نیست؟
#استعفا #استیضاح یا #محاکمه مسئولان مستقیم این #فجایع_فرهنگی، کمترین برخورد با این قبیل اتفاقات تلخ است.
@rozaneebefarda
واکنش شاعرانه یک فعال مجازی به ماجرای رشت
🔸حاشیه روزنه
قرائن نشان میدهد که ساختارهای فرهنگی کشور در وقایع مرتبط با حجاب نه تنها برنامه کلانی برای مواجهه با نقشه دشمن ندارند، بلکه حتی از مدیریت صحیح جلسات رسمی خود نیز ناتواناند.
قبلا جلسات دیگری نیز در برخی شهرها از جمله #رشت سراغ داریم که در آن وضعیت حجاب برخی حضار، نامناسب بوده و تدبیری برای آن نشده بود.
وقتی در موقع خودش، مسئولان عالی استانی (از امام جمعه و استاندار تا مسئولان ارشاد و تبلیغات و صدا و سیما) به تکالیف خود به نحو بایسته و شایسته عمل نکنند، کار از دست در میرود و رویههای غلط شکل میگیرد و آنوقت است که جلوگیری از مواجهههای ناگهانی حساب نشده، چندان ممکن نیست.
حالا یک عده پیدا شدهاند دارند به آن بنده خدا درس اخلاق میدهند که چنین باید میگفتی و چنان باید میکردی!
آقای #فلاحتی خود نماد برخوردهای اخلاقی و نرم و رواداری حداکثری است و به همین خاطر همواره مورد نقد طیفی از فعالان فرهنگی جبهه انقلاب در استان بودهاند؛ اگر منتقدان ایشان عمق و عقبه وقایع در رشت را مطلع بودند، دقیق تر موضعگیری میکردند.
نقد اصلی آن است که در ماههای گذشته امر فرهنگ رها شده است و این مواجههها تنها یکی از نتایج تلخ آن است و به احتمال زیاد در شهرهای مختلف نیز ادامه خواهد یافت.
بارها گفتهایم؛ اگر نهادهای فرهنگی در فهم مسئله و مواجهه هوشمندانه و بهنگام با آن، برنامه داشته باشند،از حجم برخوردهای سخت و حاشیهساز کم خواهد شد وگرنه با رها کردن کار، دوقطبیسازی طبیعیست!
https://virasty.com/Gilemard/1683228070704742345
@rozaneebefarda
روزنه
مواجهه صریح #امام_جمعه_رشت با #کشف_حجاب در یک مراسم رسمی 🔸حاشیه روزنه چرا باید کار به جایی برسد
بازنشر دیدگاه مخاطبان روزنه/۱
🔸جمالی:
سلام
احتمالا مقصود آقای فلاحتی عزیز از کلمه بیزار؛ اعلام برائت بوده.
کلمه برائت یعنی پاک شدن از عیب و تهمت (لغتنامه معین)
و به معنای تنفر و انزجار نیست. استدلال ایشان هم شاهد همین است که سایتها بعدا نگویند فلان و فلان. یعنی پاک کردن ساحت نماینده ولی فقیه از تایید و همراهی کشف حجاب
برائت یک واژه دینی در عرف دینی است و کلمه بیزار اینجا به معنای متنفر، نیست. استدلال ایشان قرینه است که معنای دیگری اراده کردند.
بَرِئَ: التَّبَاعُدُ مِنَ الشَّيْءِ وَمُزَايَلَتُهُ (ابن فارس)
در عربی یعنی جدا کردن صف و حمایت و لایک نکردن
اینکه عده ای اشکال میگیرند چون از واژه بیزار معنای تنفر فهمیدند که در عرف اینطور فهمیده میشود.
احتمالا ابهام و خلط معنای عرفی و طلبگی برای مخاطبان رخ داده
@rozaneebefarda
مدیر خانه سینمای جمهوری اسلامی در حال #مدیریت_سینمایی!
🔸حاشیه روزنه
وقتی از #رهاشدگی و #ولنگاری_فرهنگی حرف میزنیم دقیقا منظورمان همین چیزهاست!
فعلا خاکریز عفاف و حجاب به درون سازمانها و نهادهای فرهنگی خودمان کشیده شده است!
اگر برای #مدیریت_خیابان برنامه ندارند، لااقل اقل نهادهای زیرمجموعه خودشان و جلسات رسمی خودشان را که #باید مدیریت کنند.
اینجاست که راهی جز #استیضاح_وزرای_مرتبط و #عزل_مدیران_خاطی باقی نمیماند!
نمایندگان متدین مجلس باید همت کنند. اگر در مسئله حجاب کار از دست برود و به نقطه برگشتناپذیر برسد، همه آنها که مسئولیت دارند مقصراند و در دنیا و آخرت باید پاسخگو باشند.
#اصحاب_کار_فرهنگی(😂) بجای فکر و مشورت و مدیریت فضا، برای توجیه #ترک_فعل و #ترک_فکر، فقط میگویند باید کار فرهنگی کنیم!
خب آقایان! کو کار فرهنگی تان؟!
نمودهای کار فرهنگی تان فعلا که کاملا ضدفرهنگی از آب درآمده است!
@rozaneebefarda