ما نشستیم تا شما بایستید!!
یادداشتهای حج/۳
اختصاصی
@rozaneebefarda
دیدار متفاوتی بود، به همین جهت هر کدام از اعضای هیئت با شنیدن این خبر برای حضور شائق شدند و عکاسان و خبرنگارها هم در تب و تاب این ملاقات لحظه شماری می کردند.
قرار ما ساعت ده و نیم صبح بود. سر وقت به هتل مدینه جدیده در جنوب مسجد النبی رسیدیم.
حاج آقا که رئيس سازمان حج و زیارت او را همراهی می کرد پیشاپیش هیئت از پله برقی بالا رفت و وارد سالن اجتماعات هتل شدند.
جمیعت حدود ۸۰ نفره ای که ویلچری ها حلقه نیم دایره جلوی آن را تشکیل داده بودند. و جمعی از زنان و مردان روی صندلی پشت سرشان آرام نشسته بودند.
در بدو ورود به سالن حجه الاسلام والمسلمین نواب با سلام به آنان با یکایک افرادی که روی صندلی چرخدار در حلفه جلوی جمیعت قرار داشتند ، دست داد و گفت و گوی کوتاهی کرد.
اما ما محو شکوه و بزرگی مردان و زنان نشسته ای شدیم که به حق شایسته تکریم و احترام بودند.
۱۲ مرد و دو بانویی که روی صندلی های چرخدار در حلقه نخست نشسته بودند همگی از جانبازان ضایع نخاعی بودند که دو یا یک پا یا یک دست و یا یک چشم نداشتند!
آنهایی که در صفوف بعدی نشسته بودند نیز عضوی را تقدیم کرده بودند اما از رنج ضایعه نخاعی رها بودند.
در کنار این مردان اما چشم هایی از عقب جمیعت دائم آنان را می پایید و با نگرانی با پاشدن و نشستن بی قرار قرار و آرامش همسران شان بودند.
آنهای که محرم آلام و شریک رنج ها و مونس و حامل دردهای خفته و غم های ناگفته سالهای اندوه و سختیها عاشقانه و خالصانه کنار همسران جانباز ماندند و جز به آرامش شان برای خود چیزی نخواستند و ندیدند.
رغم آنکه چروک های صورت و سپیدی موها حکایت از پیری شان داشت، شکوه غیرت و شجاعت و پایداری شان هنوز هویدا و عیان بود که خالق حماسه های ماندگار عصر و روزگار جهاد و دفاع هستند. لذا جذبه این شکوه و عشق آدمی را به کرنش و تکریم و احترام وا می داشت تا بر این خالقان حماسه ساز عصر عزت ، فروتنانه احترام گذاریم.
احترام به نداشته هایی که داشته اند و داشته های جدیدشان: عصا، صندلی چرخدار، کپسول اکسیژن، زخم بستر و زخم های آشکار و نهان و یک دنیا درد و کیسه های پر از آمپول و پماد و قرص های مسکن و خواب، که نداشته اند.
احترام به مردان و زنانی که از گوش و چشم و دست و پای و آرامش و آسایش خود گذشتند تا خاک و شرف این کشور بماند. و عزت همسران نشست بر صندلی های چرخدار و خوابیده روی تخت و پیکرهای مجروح و اعضای قطع شده
حفظ شود.
چگونه با ادب و احترام در مقابل کرامت مثال زدنی و عشق آسمانی شان خضوع نکنیم؟!
مرد سرسخت و مقاوم دیروز ، امروز "جانباز" است ، یعنی دست و پنجه نرم کردن با موج گرفتگی، یعنی اعصاب و روان و دردهای فروخفته.
یعنی تنفس با ماسک و اکسیژن و دردهای بی درمان شیمیایی!
یعنی حسرت خوردن از عقب ماندن از یاران شهید!
اما نگاه او و کلام او باز گوی این حقیقت است که هنوز در جنگ است با رؤیا هایش و کابوس هایش! ترحم نمی خواهد و ادعا ندارد .
هر چهار نفری که فرصت سخن گفتن در این دیدار داشتند از اینکه مردم تصور می کنند رایگان و یا با هزینه دولت به حج مشرف شدند سخت گله مند بودند و گفتند ما که بالاترین و بیشترین هزینه را پرداختیم چرا می گویند مجانی ؟
چرا به مردم نمی گویید؟ تا این همه زخم زبان نخوریم.
مرد میانسالی که روی ویلچر نشسته با اندوه و تاسفی که از عمق جانش بر می خاست ، گفت : حاج آقا و مسولین این نسل در حال تمام شدن و صف این یادگاران جهاد به انتها نزدی شده فکری کنید و نگذارید آرزو به دل بمانند و سالها چشم انتظاری شان به یاس بدل شود!
یکی شان با بغض گفت: حاج آقا من و دوستان جانباز در همه این سالها هیچ شبی بی درد نخوابیدم ولی ناراحت نیستیم، خودمون خواستیم اما این ایام از زخم زبان عده ای در فضای مجازی که گفتند چرا با پول ما به حج رفتید، سخت ناراحتیم!
ما که، به زحمت پول این سفر را با قرض و پس اندازهای مختصر چند ساله مان جور کردیم ، چرا کسی این را نمی گوید تا این همه از این حرف ناروا درد نکشیم و عذاب نبینیم!
ما که به جنگ و جهاد رفتیم و مقاومت کردیم و به خاطر عزت کشور و دین : روی صندلی نشستیم تا شما و ملت بزرگ بایستید " !
یکی از این بزرگ مردان نگران انجام اعمال در مکه و عرفه و منا بود و دیگری که یک پا تقدیم کرده بود گفت:
ما ترحم و کاروان ویژه نمی خواهیم
جلوی اذیت و آزار اینها را بگیرید تا بعد از سالها بی مزاحمت در بقیع و روضه نبوی زیارت کنیم!
پایان این ملاقات دیگر آن شوق قبل آمدن نبود، بلکه دنیایی از شرمندگی در مقابل روح های بزرگ مردان و زنان غیرتمند و صبور و با غیرت و نمادهای عشق و محبت
سلام خداوند بر این یادگاران دوره شکوه و عزت و جرعه نوشان بزم شهادت و شهدا باد.
حمید احمدی
مدینه منوره
۲۳ خرداد ۱۴۰۲
@rozaneebefarda
عطیه مطلقه خداوند!
یادداشتهای حج/۴
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
از مقام های مهم پیامبر نزد صاحبان معرفت و اهل عرفان مقام محمود است . چنانچه در بیان لطیف کلام حکیم آمده:
" عسی ان یبعثک ربک مقامات محمودا"
مقام محمود به رحمت مطلقه خداوند که همان اذن مورد اشاره در کلام دیگر است ، "یومئذ لا تنفع الشفاعه الا من اذن له الرحمن "
حقیقت این اذن همان رحمت گسترده خداوند است . " ما ارسلناک الا رحمه للعالمین "
این آیه علاوه بر بیان اینکه تجلی رحمت تامه الهیه در وجود مبارک پیامبر اعظم ، به رحمت مطلقه پیامبر در همه هستی و در دنیا و آخرت دلالت دارد.وهم مبین اشرفیت و افضلیت حضرت خاتم (ص) بر تمام مخلوقات است.
لذا حضرت خاتم الانبیا علیه السلام
به طور مطلق برای جهانیان رحمت است. و در قیامت نیز بواسطه تجلی تامه رحمت الهیه صاحب مقام شفاعت علماست.
در نظر اهل معنا و صاحبان خرد ناب او واسطه بین حضرت حق تعالی و مقام حمد است. چون هر حمدی به نعمتی برگشت دارد از این رو پیامبر که واسطه همه محامد در هستی است و بدین جهت صاحب مقام محمود ، تجلی تام و تمام حمد و ستایش ، زیبایی ، خوبی و کمال مطلق و عطیه مطلقه الهیه شمرده می شود.
و نیز گفته اند که مقام محمود ، مجالست در حال شهود است یعنی نشستن در محضر حضرت حق !
این سرسلسله همه مقامات و شفاعت بارزترین مصداق این مقام در قیامت است.
از این رو لوای حمد در دو عالم در ید رحمت نبوی است.
چون او واسطه رسیدن همه نعمتها از طهارت ها ، درجات باطنی ، حیات طیبه ، ایمان و درجات بهشت است که بی فیض و لطف و عنایت حضرتش خیر و توفيق و تعالی و رستگاری حاصل نگردد.
حال ای پیامبر خدا و ای رسول رحمت بی انتها و ای صاحب مقام محمود که لوای حمد در هستی در دستان رحمت توست ، ما را که تشنه معرفت تو ایم جرعه ای از چشمه معرفت بچشان ! و ما سرگشتگان که به شوق محبت تو ترک دیار کرده و رنج سفر به جان خریده تحت لوای رحمتت پناه ده ! و در عالم حشر که متاعی برای عرضه جز امید به رحمت تو و قلبی سرشار از محبت تو نداریم به شفاعت و لطف تو محتاج تر ، رحمتت را دریغ مدار!
حمید احمدی
مدینه منوره
۲۵خرداد ۱۴۰۲
@rozaneebefarda
دلتنگم اما جای جای دلم جای پای توست!
یادداشتهای حج/۵
[صفحه ۱ از ۲]
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
♦️شامگاه روز جمعه مدینه را به قصد ورود در ضیافت ملکوتی حج و بلد امن الهی ترک کردیم. اما همه جان و ذهنمان درجوار حرم رسول الله جای ماند و همه وجود ما بی قرار لحظه های ناب حضور در محضر یار و حبیب خداست . در توفیق حضور چند روزه همه جان و روح ما جای پای یار و به زلف یار گرفتار شد.
❣️بعد هزار سال می شناسمت /
وقتی که جای جای دلم رد پای توست!
بلکه دل و جان ، همه جهان جام جهان نمای تو و پژواک خوش آوای عرشی توست.
اما این روزها که از شهر و حرم نورانی ات دور شدیم ، سخت دلتنگم!
❣️دلتنگ صدای موذن مسجد توام !
اگرچه با صدای موذن ماذنه های شهر ما که آهنگ و نغمه ها و طراوت دیگری دارند، فرق دارد ، اما هنوز گوش هایمان را می نوازد!
❣️ دلتنگ صدای امام جماعت مسجد تو که در هر نمازی با صدای خاص خود همه را به ایجاد صفوف منظم فرا می خواند !
❣️دلتنگ حضور در جمع مهمانان خان مهر توام که شاهد حضور پیر و جوان و کودک از سیاه و سفید با لباس های ملون و آرام که در صف های پرشمار جان و روح شان را به محبوب گره زده بودند .
❣️دلتنگ نماز بر مردگان از طفل و زن و مرد که به لطف رحمتت به درب خانه ات می آورده تا به نماز و دعای خلق در جوار و کنف رحمت تو جای گیرند.
❣️دلتنگ صحن و سرای توام که هنوز دوستان تو چون مسکینان مهاجر کنار خانه ات چنان آرام گرفته؛ گویا سالها در جوار تو زیسته و از اهل خانه اند ! به راحت خوابیدن هایشان و به راحت و بی تکلف نشستن ها یشان و به نگاه مهربانانه و آشنایشان و به لباس های بلند و رنگین مردان که همانند امت تو رنگارنگ ولی یک دل اند.
❣️دلتنگ گشتن ها و سرگشتگی ها در صحن تو که از یمن تدبیر تولیت و تامین کنندگان امنیت ، با رنج و مشقت همراه بود، با همه رنج هایش گشتن دور خانه ات و آرامگاه نورانی ات لذت بخش بود!
سخت دلتنگش !
❣️دلتنگ سلام های آرام و اظهار ارادت کوتاه در حرم و خانه ات که گزمه ها رخصت ابراز ارادت و محبت را نیز می خواستند کنترل کنند !
❣️ دلتنگ ایستادن بر در بسته خانه ای که دست خدا بابی به مسجدت گشوده بود !
❣️دلتنگ حلاوت سلام با تن خسته و روح مشتاقم از باریکه باب السلام ام که هر گذر و سلامی بر اشتیاقم در تشرف به محضرت می افزود!
❣️دلتنگ نگاه دزدکی به ضریح ساده و بی آلایش تو که عسعس ها سخت مراقب بودند تا زیاده بدان چشم ندوزیم! گرچه غمناک و اندوهبار بود ، اما احساسم نگاه تو در هر بامداد و شامگاه را به تصویر می کشید که به یاران صادق صفه نشینت تسلا می داد، گرچه دستان و سفره هاشان خالی و غریب بودند ، اما خرسند به این که در جوار تو مقام دارند و امکان روئیت رخ مه جبین تو را یافته اند !
❣️دلتنگ صبر بر نمازهای بی قنوت و سوره های طولانی و بی بسم الله در جوارت که
صبر و حلم مثال زدنی ات تکرار می شد!
❣️دلتنگ رایحه خوش حرم دردانه های تو در بقیع هستم که بی آلایش و به دور از هر تجمل و بنایی اما از عظمت آنان فرو نکاست بلکه در دل و جان ما عزیزتر شدند! چون درک این نکته میسر گردید که پیوند و عهد ما با آن کریمان و ستاره های آل الله نه به جلال مکان و قبه و ظواهر بلکه به وجود عزیز و شریف خودشان است.
❣️دلتنگ اذیت وآزار گزمه های بقیع و پیمودن مسیر طولانی تا از فرط خستگی دیگر رمقی و رغبتی برای تکرار حضور نباشد ،
اما غافل از آنکه عهد و عزم ما بر تشرف محضرشان سخت تر شد.!
❣️دلتنگ حاجزهای مطول و متکثر در صحن حرمت و بقیع ام که همه عرصه هایی که سالها بنا کردند بلا استفاده ماند و مردم را برای نیایش به کوچه های باریک بیرون حرم و صحن و پشت نردهها بردند گویا این جماعت به نرده و دیوار دلخوش ترن !
❣️ دلتنگ همه شب های جمعه ای که نگذاشتند در جوارت و در بین الحرمین بازخوانی مناجات امیر مظلوم تو را بشنو یم و زمزمه کنیم!
❣️دلتنگ وا شدن عقده ها و سرازیر شدن اشک های مردان و زنان زائری ام که پاسبانان حرمت اجازه ندادند صدا به گریه بلند کنند !
❣️دلتنگ دلتنگی های مادران و زنانی که شبانگاه و سحرگاه به دور از چشمان نگهبانان سر بر نرده های بقیع آرام می گریستند و دخترت را می خواندند !
❣️دلتنگ زیارت نامه خواندن مردان و زنانی که نمی دانستند کجا بایستند و ابراز ارادت کنند اما به هرجایی که دلشان قرار گرفت خواندند و نجوا کردند و گریستند! .
❣️دلتنگ مردان و زنانی که با زبان های مختلف در سحرگاهان سراغ مزار دخترت را می گرفتند که گزمه های حرمت نشان فاطمه بنت اسد را می دادند !.
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
دلتنگم اما جای جای دلم جای پای توست!
یادداشتهای حج/۱
[صفحه ۲ از ۲]
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
❣️دلتنگ نمازهای بی مهر و تربت و نماز های متعدد و اذان های مکرر حرمت !
❣️دلتنگ سکوت بی انتها در نمازها !
دلتنگ احد و مزار ویرانه اسدالله، حمزه سید الشهدا و زیارت نامه خوانی مخفی و با عجله و بی نماز آن !
❣️دلتنگ عجوه و نخیلات آن !
❣️دلتنگ بیت الاحزان که هنوز صدای ناله بانوی جوان و محبوب بی بدیل تو در جای جای حرمت و حرم فرزندانت در بقیع شنیدنی است.
❣️دلتنگ خطبه های جمعه های حرمت که سالهاست در قرون ماضیه گرفتار و در مانده است!
❣️دلتنگ شنیدن نامت از جوار خانه ات که چه رنجها بر آن رفت و ستم ها بر آن روا شد و در جوار مرقدت چه بی مهری ها بر آن روا می دارند!
❣️دلتنگ کبوتران حرمت که با همه مهمانانت مانوس و احساس خودی می کنند !
❣️دلتنگ حضور علما درکسوت و اشکال و زمان های مختلف و جلوس متفاوت شان در کنار مًضجع شریفت !
❣️دلتنگ قرآن خواندن های تماشایی زایرانت از نشسته و خو ابیده و به الحان و اشکال مختلفش!
❣️دلتنگ حلقه های قرآنی اش از تصحیح و تلاوت و شرکت کنندگان متنوع اش
❣️دلتنگ منبرهای وعاظ حرمت که جز از تو از همه و هرچیز و از هرکس می گویند !
❣️دلتنگ نوشتههای کتیبه های حرمت که تنها نشان ها و نام های جگر گوشهایت در خانه و مسجد توست!
❣️دلتنگ خودت ، نامت ، محراب ، مسجد ، خانه ، روضه ، ضريح ، مرقد ساده و بی آلایشت !
❣️دلتنگ صلوات های خفته در حلق و حنجره ها که باید بعد نام مبارک و محبوب ما "محمد" طنینش فضای حرم و مسجد و شهر را
می نواخت و جانی دوباره می داد و حیف که میزبان و عسعسانش نگذاشتند
اما جای جای دلم رد پای توست!
و همه عالم محراب حرای توست.
▪️
حمید احمدی
مکه مکرمه
۲۷ خرداد ۴۰۲
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نماز صبح و شبت سلام....
واگویه دلتنگی با امام زمان(عج)
@rozaneebefarda
آیت الله مکارم شیرازی.mp3
16.5M
🎙بشنوید|| واکنش صریح آیت الله العظمی مکارم شیرازی نسبت به اظهارات جنجالی و عجیب آقای #سیدمحمدجواد_علوی_بروجردی درباره #بهائیت
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
تاریخچه پیدایش این جمعیت را ببینید و ببینند.
بهائیت یک بازی سیاسی است و اصلا بحث مذهب نیست.
هنگامی که قانون اساسی را مینوشتیم من و چند نفر دیگر قرار بود بحث مذهب بنویسیم. بهائیان آمدند و اظهار کردند که ۴۰۰هزار نفر در ایران جمعیت داریم و گفتند ما را هم جزو اقلیتهای مذهبی بنویسید.
دوستان گروه مذهب به اتفاق آرا آن پیشنهاد را رد کردند و گفتند اینها مذهب نیستند که بعنوان اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته شوند.
آقایان مراجع خرید و فروش با اینها را ممنوع کردند. گفتند معامله با اینها تقویت آن بازی سیاسی انگلیسی است که به دست آمریکا پرورش میکند.
اینها را برای ضربه زدن به اسلام بوجود آوردند و حمایت میکنند.
بنابراین بر شما عزیزان و آن آقای محترم [سید محمدجواد علوی] لازم است یک دوره تاریخ اینها را ببینید.
چه خوب است که در این موارد با احتیاط قدم بردارند و یکمرتبه ابراز نظری نکنند که برخلاف مصالح اسلامی است.
🔸حاشیه روزنه
#نشست_اساتید و شخص آقای علوی در معرض یک #آزمون_حوزوی بزرگ قرار گرفته اند.
آیا آقای علوی در قبال تذکر پدرانه و صریح یک مرجع تقلید محترم، #حرف_شنوی خواهد داشت و از مواضع غلط قبلی عقبنشینی خواهد کرد؟
یا همچنان بر حرفهایش اصرار دارد؟
نشست اساتید نیز اکنون باید موضع خود را مشخص کند و مطالبهگر تحقق نظر مرجعیت باشد.
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
عزت عالمین میخواهیم
سفر كاظمین میخواهیم
طوف قبر حسین(ع) میخواهیم
یا جوادالائمه(ع) ادرکنا....
@rozaneebefarda
روزنه
🎙بشنوید|| واکنش صریح آیت الله العظمی مکارم شیرازی نسبت به اظهارات جنجالی و عجیب آقای #سیدمحمدجواد_عل
مسئله فرقه ضاله بهائیت و سخنی با وعاظ انقلابی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
چندی است مواضع تعجبآور و عجیب جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی_بروجردی پیرامون حقوق بهائیان، نقل محافل حوزوی شده و واکنشهای صریح برخی بزرگان حوزه از جمله مرجع معظم تقلید حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی را در پی داشته است.
ناگفته پیداست که ارتکاز حوزه مقدسه قم نسبت به فرقه استعمارساخته و اسرائیلی بهائیت روشن است و در سطح بزرگان و بدنه حوزه پیرامون این موضوع #اجماع وجود داشته و دارد.
لذا مواضع جنجالی و شاذ آقای علوی، حتما در حوزه جایی ندارد اما به دلیل انتشار گسترده آن در رسانهها، تأثیرات مخرب غیرقابل محاسبهای را به دنبال داشته و خواهد داشت.
در شرایطی که برخی اساتید برجسته و مراجع تقلید نسبت به این مواضع ناصحیح و مخرب، بیانات صریحی را صادر فرمودهاند، از #جامعه_وعاظ که تریبون تبلیغ دین به امانت در دست آنهاست انتظار میرود در مقابله با این قبیل مواضع شائبهبرانگیز به تکلیف شرعی خویش عمل نمایند.
به طور خاص برخی از وعاظ محترم و انقلابی که سابقه سخنرانی در منزل آقای علوی بروجردی یا سایر محافل ایشان (خصوصا مجالس مسجد اعظم) را داشتهاند، انتظار بیشتری داریم.
اکنون که در سطح مرجعیت نسبت به مواضع آقای علوی احساس نگرانی شده، #سکوت جایز نیست.
امید است همه خطبای ارجمند انقلابی، خصوصا حجج اسلام والمسلمین حضرات آقایان #استاد_نظری_منفرد، #دکتر_رفیعی، #حسینی_قمی، #سیدحسین_مومنی و #استاد_انصاریان عزیز به واکاوی خیانتهای بهائیان و تبیین مواضع صریح و سیره قطعی بزرگان حوزه خصوصا آیتالله العظمی بروجردی(رحمتالله علیه) و امام خمینی(قدس السره الشریف) در این باب بپردازند تا زمینه انحراف افکار عمومی از بین برود.
مواضع روشنگرانه عزیزان در روزنه منتشر خواهد شد.
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
🔻مواضع روشنگرانه و صریح آیتالله العظمی مکارم شیرازی در واکنش به مواضع جنجالی جناب آقای سیدمحمدجواد علوی بروجردی:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/12964
🔻نقد عالمانه جناب استاد نجمالدین طبسی به مواضع جنجالی جناب آقای سیدمحمدجواد علوی بروجردی:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/12920
@rozaneebefarda
بازروایی "عشق و عهد الست"
یادداشتهای حج/۶
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹خداوند سبحان هنگامی که خطاب مهربانی ز سر لطف در داد، ارواح آدمیان را از نهان گاه غیب بیرون آورد و روئیت فعل عام بخشید و به نور فعل خاص آنها را پوشاند و چشمه های محبت و ارا دت را برای آنان مهیا ساخت.
از چشمه محبت ، شراب عشق و از چشمه ارادت شراب توحید به آنان نوشاند. و از این شراب محبت سرمست عشق شدند و شادمانه به سوی معدن صفت رفتند و با بال توحید در آسمان انوار صفات پرگشودند.
وچون ارواح در دنیا به کالبد تن در آویختند آن عهد به نسیان سپرده شد و آدمی در تیه غفلت و جهل متحیر و سرگشته شد. . از این رو مستمر ندای هاتف در جهان طنین افکن شد که " فاذکرهم بایام الله "
و خداوند برای تدارک این تذکار و باز نمایی ، مائده حج را آراست و ضیافتی بر پا کرد و همه خلق را بدان فراخواند.
"و آذان من الله و رسوله الی الناس یوم الحج الاکبر"
از این رو حج ساحت ابلاغ پیام دوست شد و همه مشتاق استماع دوباره آن ترنم دلکش و موسیقیایی مینوی و ساحت ذکر یاد الست گشتند که خداوند سبحان در بزمی خاص کام های تفتیده آدمیان را به طعم شراب طهور که از جرعه های همان شراب یوم الست است شیربن می سازد.
لذا فرمان داد که در این تجدید عهد آن یاد یار
و چشمه ارادت به روئیت آید و مکرر شود
"واذکروالله کذکر آبائکم
او اشد ذکرا"
بدین جهت حج ساحت باز روایی آن عهد الست است که کام و جان آدمی به شراب ارادت و محبت سیراب گشت و سرمست آن جرعه شراب ناب در آن روئیت رویایی که جان و جهان از توحید و عشق لبریز شد.
آدمی در این بازنمایی جان تشنه پیمان خویش را که با " بلی " اعلام کرده با لبیک تجدید می کند و زیباترین سرود رهایی و مستانه توحید را در دروازه ورود به شهر توحید و شهر الله و وصول به خانه خدا سر می دهد
"لبیک اللهم لبیک "
اما در گام نخست این یاد دلبرانه بر زبان جاریست تا جایی که به خانه یار وارد نشده!
اما در هنگامه ورود و مشاهده خانه معشوق دیگر لفظ به کار نیاید بلکه همه وجودش باید نام و یاد یار باشد لذا دستور آمد که درخانه ساکت شوید و یاد یار به زبان نه به جان بگویید و با لا روید که هنگامه دیدار خانه یار باید همه تن و جان فانی و محو در جمال دوست شود.
اوج این باز روایی و جرعه نوشی از ساغر ارادت در وادی طوی و جبل نور و رحمت عرفه است .که ساقی این بزم باشکوه یعنی حسین بن علی علیهما السلام مهمانان حریم قدس سبحان را به یمن رایحه حضور دلربایش جرات واگویی دلتنگی ها و شکوه ها داده و به دیدار یار مشتاق نموده و نرد عشق با معشوق تعلیم داده است.
حمید احمدی
مکه مکرمه
۲۸ خرداد
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
شیدای عشق سرمدی و ازلی معشوق
یادداشتهای حج/۷
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸 نشئه دیگری هم از آن بزم الست چشمه محبت است که آدمی از آن جام الست مست عشق شد و دیده اشتیاق به قطرات شراب عشق توتیا کشید و طریقت دیگر برای ورود به ضیافت خدای سبحان گشود که از ضیافت مدینه توحید فراتر رود و در نرد عشق با صاحب خانه، جان برای باز روایی آن بزم الست فدا کنند و از خود برهند
گر دهد دستم کشم در دیده همچون توتیا/
خاک راهی کان مشرف گردد از اقدام دوست
در این نشئه از خانه گذر و به صاحب خانه رسند و ندای ارجعی را با شادمانی و آرامش ابدی بشنوند و این ضیافت به دلیل عبور از خانه و روئیت صاحب بیت نغمه هایش دل نشین تر و روح افزاتر خواهد بود که آن ضیافت حسینی عرفه است.
بدین جهت است که آن جمیل مطلق اول به گردآمدگان این خان نظر کند و بعد به مائده در وادی عرفه!
شاید سر پیوند قلوب حاجیان در عصر عرفه به حسین بن علی علیهما السلام در همین باشد که دو چشمه ارادت و محبت در یک جان واحد که اسم اعظم الهی و انسان کامل است اجتماع یافته و همه قلوب و اذهان که به باز نمایی عهد الست سرمستگشته و رایحه دل انگیز یار در آن وادی و عالم کبیر که همان انسان کامل و قطب اعظم است و از نور حسین بن علی است، همه نفوس و وجود را سرمست عشق و اردات می کند.
لذا انسان شیدای عشق سرمدی و ازلی معشوق در اوج حج یا تمام و کمال حج که "عرفه" باشد به یمن و اشارت ولی و حبیب خدا رو به وادی عشق و ارادت کربلا کند و مترنم نغمه های آسمانی حسین بن علی علیهما السلام در دشت معرفت و شوق می شود.
"اللهم انی ارغب الیک و اشهد بالربوبیه لک "
حمید احمدی
مکه مکرمه
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
متن کامل اعلامیه مشترک شهید مطهری و بازرگان در نقد افکار شریعتی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به اینکه مسائل مربوط به مرحوم دکتر علی شریعتی، مدتی است موضوع جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و موجب انصراف آنها از مسائل اساسی و حیاتی و وسیله بهرهبرداری افراد و دستگاههای مغرض گردیده است، اینجانبان تبادل نظر در این مسائل را ضروری دانستیم و در یک سلسله مذاکرات به این نتیجه رسیدیم که تا حدود زیادی وحدت نظر داریم و با توجه به اینکه بیشترین افراد که دچار این سردرگمی و بیهوده کاری هستند، از قشر حقیقتطلباند، وظیفه شرعی دانستیم، عقاید و نظریات مشترک خود را در این زمینه نخست به طور اجمال و سپس به طور تفضیل به اطلاع عموم و به ویژه این قشر برسانیم. باشد که وسیله خیری برای رهایی از این سردرگمی و بازگشت به وحدت و الفت میان مسلمانان گردد که البته موجب رضای خدای متعال خواهد بود.
آنچه درباره آن مرحوم شایع است یا مربوط است به جنبه گرایشهایش و یا استنباطها و اظهارنظرهایش در مسائل اسلامی که در آثار و نوشتههای او منعکس است. اینجانبان که علاوه بر آشنایی به آثار و نوشتههای مشارالیه، با شخص او فیالجمله معاشرت داشتیم، معتقدیم نسبتهایی از قبیل سنیگری و وهابیگری به او بیاساس است و او در هیچ یک از مسائل اصولی اسلام، از توحید گرفته تا نبوت و معاد و عدل و امامت، گرایش غیراسلامی نداشته است.
ولی نظر به اینکه تحصیلات عالیه و فرهنگ او غربی بود و هنوز فرصت و مجال کافی نیافته بود در معارف اسلامی مطالعه وافی داشته باشد، تا آنجا که گاهی از مسلمات قرآن و سنت و معارف و فقه اسلامی بیخبر میماند، هر چند با کوشش زیاد به تدریج بر اطلاعات خود در این زمینه میافزود، در مسائل اسلامی (حتی در مسائل اصولی) دچار اشتباهات فراوان گردیده است که سکوت در برابر آنها ناروا و نوعی کتمان حقیقت و مشمول سخن خداست که : ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات و الهدی من بعد ما بیناه للناس فی الکتاب اولئک یلعنهم الله و یلعنهم للاعنون.
از اینرو، با توجه به اقبال فراوان جوانان به کتب مشارالیه و اینکه خود او در اواخر عمر در اثر تذکرات متوالی افراد بیغرض و بالاتر رفتن سطح مطالعات خودش متوجه اشتباهات خود شد و به یکی از نزدیکانش وکالت تام برای اصلاح آنها داد، اینجانبان بر آن شدیم به حول و قوه الهی ضمن احترام به شخصیت و تقدیر از زحمات و خدماتش در سوق دادن نسل جوان به طرف اسلام بدون مجامله و پردهپوشی و بدون اعتنا به احساسات طرفداران متعصب و یا دشمن مغرض، طی نشریاتی نظریات خود را درباره مطالب و مندرجات کتابهای ایشان بالصراحه اعلام داریم. از خداوند متعال مدد میطلبیم و از همه افرادی که بیغرضانه نظریات مستدل خود را در اختیار ما قرار دهند و ما را در این راه یاری نمایند متشکر خواهیم شد.
والسلام علی من اتبع الهدی. مهدی بازرگان، مرتضی مطهری
🔶حاشیه روزنه
این اعلامیه در آن زمان با مشت آهنین مریدان غالی آقای شریعتی مواجه شد و نهایتا فشارهای سیاسی موجب شد بازرگان تلویحا از موضع قبلی اش عقب نشینی کند اما در بیانیه دومش بار دیگر بر ضرورت نقد آثار شریعتی تاکید کرد و آنرا ضروری دانست.
@rozaneebefarda
متن کامل نامه شهید مطهری به امام پیرامون دکتر شریعتی
[صفحه ۱ از ۴]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم اللّه الرحمن الرحيم
السلام على مولينا اميرالمؤمنين و امام المتقين و قائد الغرّالمحجّلين و السلام عليكم و رحمةاللّه و بركاته.
استاد و مقتداى بزرگوارم، حوادث ناگوار پىدرپى براى اسلام از يك طرف و روشنبينىها و اقدامات مثبت و منفى به موقع و صحيح آن استاد بزرگوار از طرف ديگر، موجب شده كه روز به روز جدىتر و با خلوص و صميميت بيشتر آرزو كنم و از خداوند متعال مسألت نمايم كه وجود مبارك آن رهبر عظيمالشأن را براى همه مسلمانان مستدام بدارد. اللهم آمين. خدا را گواه مىگيرم كه كمتر اتفاق مىافتد كه در حال يا مقام و موقف دعايى اين وظيفه را فراموش كنم و اميدوارم كه مشمول دعوات خيريه شما بوده باشم.
در حدود دو ماه پيش از اروپا عريضهاى تقديم داشتم و مايلم بدانم رسيده يا خير. در اينجا جريانهاى پيچيده و گمراه كنندهاى وجود دارد كه توجه و آگاهى حضرتعالى ضرورت دارد.
اول اينكه شايد به قدر كافى مستحضر باشيد كه نفوذ افكار ماركسيستى تا برخى محافل مذهبى و در ميان بعضى از دوستانى كه انتظار نمىرفت، پيشروى كرده، لااقل در حدى كه با هرگونه موضعگيرى ولو موضعگيرى فكرى در برابر آنها به استناد اينكه فعلاً صلاح نيست مبارزه مىشود و حتماً به هر وسيله هست بايد نظر حضرتعالى وسيله بيت محترم به افرادى
كه واقعاً از اين جهت در اشتباهند ابلاغ شود.
جريان دوم، جريان به اصطلاح گروه مسمّا به مجاهدين است. اينها در ابتدا يك گروه سياسى بودند ولى تدريجاً به صورت يك انشعاب مذهبى دارند درمىآيند، درست مانند خوارج كه در ابتدا حركتشان يك حركت سياسى بود بعد به صورت يك مذهب با يك سلسله اصول و فروع درآمدند. كوچكترين بدعت اينها اين است كه به قول خودشان به «خودكفايى» رسيدهاند و هر مقام روحانى و مرجع دينى را نفى مىكنند، از همين جا مىتوان تا آخر خواند، ديگر اينكه در عين اظهار وفادارى به اسلام، كارل ماركس لااقل در حد امام جعفر صادق ـعليهالسلام نزد اينها مقدس و محترم است، البته اينها آنهايى هستند كه بر مسلك
سابق خود باقى هستند، آنها كه اعلام تغيير موضع كردند تكليفشان روشن است.
بنده هم اطلاعاتم دربارۀ آنها معالواسطه است، ولى افراد متدين و فهيمى كه سالها با آنها همزندان بودهاند، هستند و من معتقدم حضرتعالى از آنها ـ نه فقط از يك نفر آنها ـ جدا جدا بخواهيد نظريات خود و مشهودات خود را بنويسند و خدمتتان ارسال دارند؛ و عجب اين است كه هنوز هستند برخى از دوستان ما و ارادتمندان شما كه كارهاى اينها را توجيه و تأويل مىكنند.
مسأله سوم، مسأله #روحانيت است. من خود از منتقدين روحانيت بوده و هستم اما با اعتراف به مزايايش و با اعتقاد به لزوم حفظ و نگهدارىاش و در همان حال اصلاحش، ولى جريان غيرقابل انكار اين است كه تنها موضوعى كه گروههاى مختلف از مقامات دولتى گرفته تا كمونيستها و منافقين خلق و برخى جمعيتهاى به ظاهر مذهبى مثل شريعتىها در آن وحدت نظر دارند، كوبيدن روحانيت از اساس و برداشتن اين سد از ميان است؛ البته هر دستهاى به منظورى، يكى به منظور ايجاد يك روحانيت فرمايشى به شكل اهل تسنن كه مطيع دولتها باشد و ديگرى به منظور از ميان برداشتن دين و سوم و چهارم به منظور تصاحب يك قدرت مردمى كه دين است و آن را بر وفق مراد تفسير كردن.
در اين مقام نيز بايد اظهار تأسف كنم كه برخى دوستان ما طلاب جوان و جوانان دانشآموز و دانشجو را بر بغض و كينه روحانيين به استثناى شخص حضرتعالى پرورش مىدهند و اين براى اسلام و روحانيت عاقبت بسيار وخيمى دارد. خوب است حضرتعالى به بيت محترم دستور فرماييد از اين جهت دربارۀ دوستان و ارادتمندان تحقيق كامل بفرمايند و به كسانى كه چنين روشى دارند تذكراتى داده شود.
@rozaneebefarda
متن کامل نامه شهید مطهری به امام پیرامون دکتر شریعتی
[صفحه ۲ از ۴]
چهارم مسألۀ شريعتىهاست. در نامه قبل معروض شد كه پس از مذاكره با بعضى دوستان مشترك قرار بر اين شد كه بنده ديگر درباره مسائلى كه به شخص او مربوط مىشد از قبيل صداقت داشتن و صداقت نداشتن و از قبيل التزامات عملى سخنى نگويم ولى انحرافاتى كه در نوشتههاى او هست به صورت خيرخواهانه و نه خصمانه تذكر دهم؛ ولى اخيراً مىبينم گروهى كه عقيده و علاقه درستى به اسلام ندارند و گرايشهاى انحرافى دارند با دستهبندىهاى وسيعى درصدد اين هستند كه از او بتى بسازند كه هيچ مقام روحانى جرأت اظهارنظر در گفتههاى او را نداشته باشند. اين برنامه در مراسم چهلم او در مشهد ـمتأسفانه با حضور بعضى از دوستان خوب ما ـ و بيشتر در ماه مبارك رمضان در مسجد قبا اجرا شد، تحت عنوان اينكه بعد از سيد جمال و اقبال و بيش از آنها، اين شخص رنسانس اسلامى بهوجود آورده و اسلام را نو كرده و خرافات را دور ريخته و همه بايد به افكار او بچسبيم ولى خوشبختانه با عكسالعمل شديد گروهى ديگر مواجه شد و به علاوه هوشيارى و حسن نيت امام مسجد كه متوجه شد توطئهاى عليه روحانيت بوده، در شبهاى آخر فىالجمله اصلاح شد.
عجبا مىخواهند با انديشههايى كه چكيده افكار ماسينيون مستشار وزارت مستعمرات فرانسه در شمال افريقا و سرپرست روحى مبلغان مسيحى در مصر و افكار گورويچ يهودى ماترياليست و انديشههاى ژان پل سارتر اگزيستانسياليست ضد خدا و عقايد دوركهايم جامعهشناس ضد مذهب است، اسلام نوين بسازند پس و علىالاسلام السلام.
به خدا قسم اگر روزى مصلحت اقتضا كند كه انديشههاى اين شخص حلاجى شود و ريشههايش به دست آيد و با انديشههاى اصيل اسلامى مقايسه شود صدها مطلب بهدست مىآيد كه بر ضد اصول اسلام است و به علاوه بىپايگى آنها روشن مىشود. من هنوز نمىدانم فعلاً چنين وظيفهاى دارم يا ندارم ولى با اينكه مىبينم چنين بتسازى مىشود فكر مىكنم كه تعهدى كه دربارۀ اين شخص دارم ديگر ملغاست در عين حال منتظر اجازه و دستور آن حضرت مىباشم. كوچكترين گناه اين مرد بدنام كردن روحانيت است، او همكارى روحانيت با دستگاههاى ظلم و زور عليه توده مردم را به صورت يك اصل كلى اجتماعى درآورد، مدعى شد كه مَلِك و مالك و ملا و به تعبير ديگر تيغ و طلا و تسبيح هميشه در كنار هم بوده و يك مقصد داشتهاند.
اين اصل معروف ماركس و به عبارت بهتر مثلث معروف ماركس را كه دين و دولت و سرمايه سه عامل همكار بر ضد خلقند و سه عامل از خودبيگانگى بشرند به صد زبان پياده كرد، منتها به جاى دين، روحانيت را گذاشت، نتيجهاش اين شده كه جوان امروز به اهل علم به چشم بدترى از افسران امنيتى نگاه مىكند و خدا مىداند كه اگر خداوند از باب و يمكرون و يمكراللّه و اللّه خيرالماكرين در كمين او نبود او در مأموريت خارجش چه بر سر روحانيت و اسلام مىآورد. تبليغاتى در اروپا و امريكاله او از زهد و ورع و پارسايى تا خدمت به خلق و فداكارى و جهاد در راه خدا و پاكباختگى در راه حق شده است و بسيار روشن است كه دستهاى مرموزى در كار بوده و دوستان خوب شما در اروپا و امريكا اغفال شدهاند. من لازم مىدانم كه حضرتعالى گاهى برخى افراد بصير را ولو به طور خفا به اروپا و امريكا بفرستيد، جريانها را از نزديك ببينند و گزارش دهند كه به عقيده بعضى از دوستانتان در آنجا، پارهاى از حقايق از حضرتعالى كتمان مىشود.
@rozaneebefarda
متن کامل نامه شهید مطهری به امام پیرامون دکتر شریعتی
[صفحه ۳ از ۴]
گروههاى چهارگانه فوق، با من به حساب اينكه تا اندازهاى اهل فكر و نظر و بيان و قلم هستم بشدت مبارزه مىكنند، شايعه برايم مىسازند، جعل و افترا مىبندند به طورى كه خود را مصداق آن شعر فارسى مىبينم كه محقق اعظم، خواجه نصيرالدين طوسى در آخر شرح اشارات به عنوان زبان حال خود آورده است:
به گرداگرد خود چندان كه بينم
بلا انگشترى و من نگينم
ولى به لطف و عنايت پروردگار و توجهات اولياى دين هراسى به خود راه نخواهم داد. اين مقدار بث شكوى را جز به مثل حضرتعالى كه استاد عاليقدرم و به جاى پدرم هستيد نمىكنم. من الآن مركز ثقل حملات اين گروهها هستم، اگر بفرماييد ايستادگى كن ايستادگى مىكنم، اگر بفرماييد مصلحت نيست خود را كنار مىكشم. بار ديگر تكرار مىكنم: من جداً از خداوند متعال طول عمر براى شما مىخواهم و فوقالعاده نگرانم كه اگر خداى ناخواسته پاى حضرتعالى كه تنها شخصيتى هستيد كه همه اين گروهها از او حساب مىبرند از ميان برود، اوضاع فوقالعاده ناراحتكننده خواهد بود، اى بسا كه گروههاى منحرف و منتحل مقاصد شوم خود را با نام حضرتعالى تعقيب كنند، اين است كه لازم مىدانم به هر شكل و صورت هست، به وسايل مختلف حضرتعالى نظرتان را درباره راهها و روشها و مسلكهاى مختلف روشن و روشنتر بفرماييد و حتى لازم است به بعضى دوستان به طور خصوصى تذكراتى بدهيد. شنيدم به يكى از دوستان مشهد كه اخيراً به نجف مشرف شده بوده است تذكرات مفيدى دادهايد و دورادور اطلاع دارم كه مؤثر بوده و در روش ايشان كه اخيراً خيلى خطرناك شده بود مؤثر واقع شده والحمدللّه.
خوب است اطلاع داشته باشيد كه در ماههاى آخر عمر شريعتى بنده مكرر وسيله اشخاص مختلف به او پيغام دادم كه در نوشتههاى تو مطالبى هست بر ضد اسلام و لازم است اصلاح شود. من حاضرم در حضور جمعى صاحبنظر، يا تنها، هر طور خودت مايل باشى به تو ثابت كنم. اگر ثابت شد خودت آنها را ولو به نام خودت، نه به نام من آنها را اصلاح كن و شأن تو بالا هم خواهد رفت و الا مجبورم از تو صريحاً و مستدل انتقاد كنم و برايت گران تمام خواهد شد. آخرين شخصى كه از طرف او نزد من آمد، اظهار داشت كه او حاضر است اختيار بدهد به آقاى محمدتقى جعفرى و آقاى محمدرضا حكيمى كه از آثارش انتقاد كنند و در نهايت امر، تو صحه بگذارى. من گفتم بسيار خوب ولى به شرط اينكه كتباً بنويسد. مقارن با حركتش به خارج اطلاع پيدا كردم كه تنها به آقاى حكيمى نوشته كه شما مجازى نوشتههاى مرا نقد كنى. در اروپا خبر موثق اين بود كه گفته بود تا يك سال كارى نخواهم كرد، جز اصلاح نوشتههاى خودم و يكى از دوستان نزديك حضرتعالى نقل كرد كه به او گفته بود منتظرم فلانى به اروپا بيايد راجع به اصلاح كتابهايم با او مشورت كنم. و البته من اين جهت را تحسين كردم و دليل حسن نيت او و سوء نيت اطرافيانش در ايران گرفتم. روى اين حساب مىبايست از نشر آثارش قبل از اصلاح و تجديد نظر لااقل وسيله آقاى حكيمى كه كتباً به او اجازه داده است جلوگيرى شود، ولى افرادى كه اخيراً تصميم گرفتهاند او را مظهر رنسانس اسلامى قرار دهند و راه را براى اظهار نظرهاى خود در اصول و فروع اسلام باز كنند، در شعاع وسيعى به نشر و تكثير همه آثار او پرداختهاند.
@rozaneebefarda
متن کامل نامه #شهید_مطهری به امام پیرامون دکتر #شریعتی
[صفحه ۴ از ۴]
بنده فكر مىكنم اگر صلاح مىدانيد به برخى از ارادتمندان خودتان در اروپا و امريكا كه ضمناً ناشر آثار و افكار او هستند يادآورى
فرماييد كه قبل از انجام اصلاحات وسيله آقاى حكيمى يا گروهى كه خودتان تعيين مىفرماييد از نشر آثارش جلوگيرى شود و اگر هم صلاح نمىدانيد كه در كار او مستقيماً دخالتى فرماييد راه ديگرى بايد انديشيد.
بسيار خوب است و براى شناختن ماهيت اين شخص لازم است كه حضرتعالى مجموعه مقالات او را در كيهان كه يك سال و نيم پيش چاپ شد شخصاً مطالعه فرماييد. اين مقالات دو قسمت است: يك قسمت بر ضد ماركسيسم است كه مقالات خوبى بود و ايرادهاى كمى از نظر معارف اسلامى داشت، ولى قسمت دوم مقالاتى بود درباره مليت ايرانى (ومستقلاً ماشين شده) و در حقيقت فلسفهاى بود براى مليت ايرانى و قطعاً تاكنون احدى از مليت ايرانى به اين خوبى و مستند به يك فلسفه امروزپسند دفاع نكرده است. شايسته است نام آنرا فلسفه رستاخيز بگذاريم.
خلاصه اين مقالات كه يك كتاب مىشود اين بود كه ملاك مليت خون و نژاد كه امروز محكوم است نيست. ملاك مليت، فرهنگ است و فرهنگ به حكم اينكه زاده تاريخ است نه چيز ديگر، در ملتهاى مختلف، مختلف است، فرهنگ هر قوم، روح آن قوم و شخصيت اجتماعى آنها را مىسازد، خود و «من» واقعى هر قوم، فرهنگ آن قوم است، هر قوم كه فرهنگ مستمر نداشته، نابود شده است. ما ايرانيان فرهنگ 2500 ساله داريم كه ملاك شخصيت وجودى ما و من واقعى ما و خويشتن اصلى ماست. در طول تاريخ حوادثى پيشآمد كه خواست ما را از خود واقعى ما بيگانه كند ولى ما هر نوبت، به خود آمديم و به خود واقعى خود باز گشتيم. آن سه جريان عبارت بود از حمله اسكندر، حمله عرب، حمله مغول. در اين ميان بيش از همه درباره حمله عرب بحث كرده و نهضت شعوبىگرى را تقديس كرده است. آنگاه گفته: اسلام براى ما ايدئولوژى است نه فرهنگ، و اسلام نيامده كه فرهنگ ما را عوض كند و فرهنگ واحدى به وجود آورد، بلكه تعدد فرهنگها را به رسميت مىشناسد همانطور كه تعدد نژادى را يك واقعيت مىداند. آيه كريمه إنا خلقناكم من ذكر و انثى و جعلناكم شعوباً و قبائل ناظر به اين است كه اختلافات نژادى و اختلافات فرهنگى كه اولى ساخته طبيعت است و دومى ساخته تاريخ بايد به جاى خود محفوظ باشد. ادعا كرده كه
ايدئولوژى ما روى فرهنگ ما اثر گذاشته و فرهنگ ما روى ايدئولوژى ما، لهذا ايرانيت ما ايرانيت اسلامى شده است و اسلام ما اسلام ايرانى شده است. با اين بيان عملاً و ضمناً نه صريحاً فرهنگى واحد به نام فرهنگ اسلامى را انكار كرده است. و صريحاً شخصيتهايى نظير بوعلى و ابوريحان و خواجه نصيرالدين و ملاصدرا را وابسته به فرهنگ ايرانى دانسته است، يعنى فرهنگ اينها ادامه فرهنگ ايرانى است.
اين مقالات بسيار خواندنى است. در انتساب آنها به او شكى نيست. به بعضىها مثل آقاى خامنهاى و آقاى بهشتى گفته مال من است، ولى مدعى شده كه من اينها را چندين سال پيش نوشتهام و اينها آنها را پيدا كرده و چاپ كردهاند. در صورتى كه دلايل به قدر كافى هست كه مقالات جديد است. به هر حال مطالعه حضرتعالى بسيار مفيد است.
اين روزها سؤال و جوابى از حضرتعالى مورخ شعبان 97 منتشر شد كه اثر بسيار مطلوبى از نظر انحرافات منتحلين داشت و عجب اين است كه شايع كردهاند اين سؤال و جواب وسيله فلانى تهيه شده است. به آنها گفتم شما با اين اتهام به آقا اهانت مىكنيد، گويى ايشان از خود رأى ندارند (وتابع رأى مثل منى هستند).
خبر عجيب ديگر اين است كه اخيراً آزادى غير مترقبى به دستجات مختلف مخصوصاً دستجات سياسى داده شده است، البته نسبت به روحانيين به مقياس بسيار كمترى داده شده، ممنوعيتهاى آنها غالباً به حال خود باقى است، اين تبعيض نيز سؤالانگيز است.
خدمت آقازادگان عظام ـدامت بركاتهم عرض سلام اين بنده را ابلاغ فرماييد.
والسلام عليكم و رحمةاللّه و نلتمس منكم الدعاء
@rozaneebefarda
تصویر نامه تاریخی #شهید_مطهری به امام در نقد آثار دکتر شریعتی
▫️متن نامه را در روزنه بخوانید👇
@rozaneebefarda
روزنه
به نماز صبح و شبت سلام.... واگویه دلتنگی با امام زمان(عج) @rozaneebefarda
واگویهای با امام عصر(عج)
لب ما و قصه زلف تو، چه توهمی، چه حکایتی!
تو و سر زدن به خیال ما، چه ترحمی، چه عنایتی!
به نماز صبح و شبت سلام، و به نور در نَسَبت سلام
و به خال کنج لبت سلام، که نشسته با چه ملاحتی
به جمال، وارث کوثری، به خدا محمد دیگری
به روایتی خود حیدری، چه شباهتی، چه اصالتی!
بلغالعلی به کمال تو، کشفالدجی به جمال تو
به تو و قشنگی خال تو، صلوات هر دم و ساعتی
شده پر دو چشم در ازل، یکی از شراب و یکی عسل
نظرت چه کرده در این غزل، که چنین گرفته قرابتی
تو که آینه تو که آیتی، تو که آبروی عبادتی
تو که با دل همه راحتی، تو قیام کن که قیامتی
زد اگر کسی در ِخانهات، دل ماست کرده بهانهات
همه جا گرفته نشانهات، به چه حسرتی، به چه حالتی!
نه مرا نبین، رصدم نکن، و نظر به خوب و بدم نکن
ز درت بیا و ردم نکن، تو که آستان سخاوتی
┄┅┅❅ ?❅┅┅┄
شاعر: جناب آقای قاسم صرافان
@rozaneebefarda
عضور ارشد گروهک حوزوی موسوم به مجمع محققین:
حجاب تصمیمی شخصی است و تجسس در آن جایز نیست!
بدون شرح
#سکولاریسم_حوزوی
@rozaneebefarda
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 گروهی خودجوش به نام شورای عالی اجتهاد در انگلیس! حکم به طهارت سگ دادند!
از اعضای این گروه دو نفر فقیه هستند یکی سیدمصطفی محقق دادماد، و دیگری حیدر حبالله؛
مدل اجتهاد این دوستان جالب است!
ابتدا میگویند در قرآن هیچ دلیلی بر نجاست سگ نداریم و اتفاقا در سوره کهف، سگ را عضوی از خانواده دانستند!😳😳😳😳
(سَيَقُولُونَ ثَلاثَةٌ رابِعُهُمْ كَلْبُهُمْ وَ يَقُولُونَ خمسه سادسهم کلبهم... از اینکه گفته ششمی سگشان است یعنی جزء خانواده گرفته است😐)
پس قرآن وجود سگ را کنار خانواده مدح هم کرده!
❗️ روایات هم دو دسته است، روایات زیادی میگوید از آبی که سگ خورده ننوشید و وضو نگیرید، ولی یک روایت هم هست که از ابن مسکان از امام میپرسد اگر شتر،گربه، سگ، یا سایر حیوانات آب خوردند وضو یا غسل میشود انجام داد و امام میگوید مانعی ندارد ولی بهتر است آب دیگری استفاده کنید!
و بعد از این روایت میگوید الجمع مهما امکن اولی من الطرح و نهایت به ضمیمه مدح قرآن! میگوید جمع روایات این است که همههههه اون روایات مانعه کراهته و آب نجس نمیشه و سگ نجس نیست!
و اگر در روایات دیگر گفته نجس بخاطر حیوانات ولگرد بوده که نجاست بهشان میچسبیده وگرنه خانگی تمیز است و نجس نیست!
❗️ تو را به خدا با این نحو اجتهاد چیزی از دین باقی خواهد ماند؟!
برای جمع تبرعی مثالی بهتر از این جمعهای اقای محقق داماد پیدا میکنید؟!
الجمع مهما امکن جمع عرفی است نه جمع دلبخواهی! نه جمعی که پسند انگلیسی ها باشد!
MEMBERS - International Centre for Collective Ijtihad
https://www.collectiveijtihad.org/members
@HozeTwit
23.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت تلخ خانم محجبه رشتی که چند روز قبل مورد هجوم وحشیانهی یک بیحجاب ولنگار قرار گرفت
🔸 حاشیه روزنه
دستگیری سریع آن زن هتاک و انتشار فیلم عذرخواهی او اتفاق خوبی بود اما بعید به نظر میرسد که این سنخ اقدامات موجب #بازدارندگی شود.
یادمان نرفته که بخاطر تذکر صریح #امامجمعه_رشت نسبت به #کشفحجاب چه غوغایی به پا کردند و آسمان و زمین را به هم دوختند که چرا به آن زنان حریمشکن مثلا اهانت شده!
حالا آن عزیزان نگران حقوق بیحجابان کجا هستند؟
آقایان معمم موسوم به #آخوندهای_صورتی که میخواهید با #کار_فرهنگی مکشوفههای بیحیا و هتاک را هدایت کنید؛ خب بفرمایید! کو کار فرهنگیتان؟ کجایید؟
چرا روزه سکوت گرفتهاید در مقابل رفتار وحشیانه زنان هرزه و هتاک و مکشوفه؟!
همانطور که هزار بار گفتهایم؛ اگر دستگاههای مسئول در پاسداشت حرمت قانون و شریعت #محکم و #بیلکنت اقدام نکنند، زمینه برای #دوقطبیسازیهای_خطرناک_خیابانی فراهم میشود.
وقتی مقابل کشف حجاب برخورد قانونی صورت نگیرد، مکشوفههای هتاکی پیدا میشوند که حریم حجاب زنان محجوب و متدین را به مخاطره میاندازند!
مدافعان #لایحه_حجاب میخواهند با #پیامک و #جریمه_مالی جلوی این جماعت را بگیرند؟
اگر همین رویه ادامه پیدا کند، شاهد اتفاقات تلختری خواهیم بود که آن زمان علاج واقعه بسیار پرهزینهتر و سختتر خواهد بود!
@rozaneebefarda
23.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید|| گزارش کامل مصاحبه با خانم محجبهی رشتی که مورد هجوم زن هتاک مکشوفه قرار گرفت
@rozaneebefarda
ضرب و شتم همسر شهید مدافع حرم بخاطر امر به معروف!
آخوندهای صورتی و مدافعان حقوق زنان مکشوفه حرفی برای گفتن ندارند که استفاده کنیم؟!
آیا زنان هتاک با پیامک و تهدید به جریمه مالی، بر سر جای خود مینشینند؟
یا روز به روز پیشروی خواهند کرد؟
خطر #فتح_سنگر_به_سنگر در مسئله حجاب و عفاف بیخ گوش ماست!
با شعر و شعار و کار فرهنگی تویتری/اینستاگرامی تخیلی مدنظر برخی دوستان نمیشود جلوی این #کودتای_فرهنگی_خزنده را گرفت!
اگر متولیان امر در پاسداشت حریم قانون و شریعت بیلکنت و محکم نایستند، فضا برای ایجاد #دوقطبیهای_خطرناک_خیابانی فراهم خواهد شد.
@rozaneebefarda
هتک حرمت زنان مؤمنه و رسوایی #سکولارهای_حوزوی!
#سکولارهای_حوزوی آتشبیار معرکه ۱۴۰۱ که در ماجرای فوت آن زن سنی کردزبان آن مرثیهسراییها را کردند و برای مان از نهجالبلاغه و امیرالمؤمنین علیه السلام و ماجرای خلخال در آوردن از پای زن یهودی داد سخن دادند، در ماجراهای تلخ اخیر که زنان محجبه و مؤمنه مورد تهاجم عدهای زن هتاک مکشوفه واقع شدهاند، روزه سکوت گرفتهاند!
این اتفاقات و این برخوردهای دوگانه و غش کردنهای سریالی به طرف دشمنان دین و نظام، رسوایشان خواهد کرد.
@rozaneebefarda
اعتراض حاج احمد پناهیان به دعوت بهبودی به قم.mp3
4.13M
🎙بشنوید|| اعتراض حجت الاسلام و المسلمین حاج احمد پناهیان در مراسم شهادت امام باقر(ع) به دعوت از هدایتالله بهبودی به یکی از مؤسسات انقلابی قم برای سخنرانی درباره امام خمینی(ره)
🔹همین چند روز پیش در مراسم رحلت امام (ره) در هیئت نسبت به دروغهایی که در کتاب #الف_لام_خمینی به امام(ره) نسبت داده شده بود [صحبت کردیم] و بعضی از مستنداتش را در آن جلسه برایتان خواندم.
یک دفعه یک موسسه انقلابی در همین شهر، بهبودی را دعوت میکند برای سخنرانی!
او به ما بگوید امام کیست؟ کجاییم؟
@rozaneebefarda
◾️انا لله و انا الیه راجعون
⚫️ حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی نماینده سابق مردم قم در مجلس شورای اسلامی و عضو جامعه مدرسین قم در سن ۸۳ سالگی به رحمت ایزدی پیوست.
▪️ضمن عرض تسلیت، مراسم تشییع ایشان روز یکشنبه ۴ تیر ساعت ۱۷ از مسجد امام حسن عسکری علیه السلام به سمت حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام خواهد بود.
▪️ضمنا مراسم شب اول نیز همان شب بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد امام حسن عسکری علیه السلام برگزار خواهد شد.
مرحوم آشتیانی نمونهای از یک #کارگزار_موفق_متعهد_و_پاک_و_مردمی بود که حضور او در مجلس موجب میشد طراز نمایندگی مجلس ارتقا یابد.
اخلاص و خدمتگذاری و تقوای پرهیز از قدرت، شاخصه بارز این مرد خدا بود.
صلوات و حمدی به روح ایشان هدیه کنیم.
@rozaneebefarda
روزنه
عضور ارشد گروهک حوزوی موسوم به مجمع محققین: حجاب تصمیمی شخصی است و تجسس در آن جایز نیست! بدون شرح
مسئله حجاب و دلیل سکوت سکولارها!
حجتالاسلام دکتر مهدویزادگان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
حوزوی سکولار اندیش می گوید:
"حجاب تصمیمی شخصی است و تجسس در آن جایز نیست!".
او این سخن را خطاب به کسانی گفته است که مستند به کتاب و سنت و عقل حجاب را امری اجتماعی و واجب شرعی و عقلایی می دانند.
گرچه این سخن شخصی است و هیچ ربط و انبعاثی از معارف اسلامی ندارد. اما چرا این حضرات برابر خشونت هتاکین علیه بانوان محجبه سکوت اختیار کرده اعمال آنان را بر اساس همان عقیده باطل شان ( شخصی بودن حجاب ) محکوم نمی کنند؟!
چرا آن نویسنده ای که در راه سست کردن مستندات شرعی و عقلی آموزه حجاب عمری را بیهوده صرف کرده است و ده ها صفحه برداشت های بی ربط را برای اثبات نتیجه ی باطل، به هم بافته است، متنی کوتاه و لو به قدر یک صفحه، در محکومیت اعمال خشونت بار مخالفین حجاب نمی نویسد؟!
به راستی، دلیل این سکوت چیست؟
چنین سکوتی بی معنا و مفهوم نیست و باید معلوم کرد که دلیل سکوت شان چیست. بدیهی است که نمی توان منتظر ماند تا پاسخی از ناحیه ساکتین بشنویم. بلکه باید پاسخ معقول را بیان کرد تا مگر توضیحی از ناحیه آنان به گوش رسد.
ممکن است در توجیه این سکوت گفته شود که آنان بخاطر بهره برداری دیدگاه متشرعه سکوت می کنند. گرچه این بهانه عذر بدتر از گناه است. مگر مروجان فرهنگ بی حجابی و عریان گری از دیدگاه ساکتین بهره برداری نمی کنند که فقط نگران بهره برداری متشرعه هستند. بنابراین، دلیل سکوت شان این گفته نمی تواند باشد.
حقیقت آن است که منازعه این جماعت معمم سکولار اساساً کبروی نیست. مساله این نیست که متشرعین حجاب را امری اجتماعی می دانند ولی آنها شخصی می دانند. آنها نیز این مساله را اجتماعی می دانند، لکن اختلاف شان در مصداق امر اجتماعی است.
از نظر ساکتین حجاب امر شخصی است ولی بیحجابی امر اجتماعی است. چون بی حجابی مقتضای جامعه سکولار است. و از آنجا که این جماعت همسو و موافق با خواسته جامعه سکولار هستند، سکوت اختیار کرده اند. چنین سکوتی نه فقط نشانه تایید خواسته جامعه دنیوی شده بلکه تایید خشونت طلبی هتاکین است.
دردمندانه باید گفت که اگر این دسته از معممین پیش از انقلاب می زیستند، چه نسبتی با حاکمیت طاغوت می داشتند؟
قدر متیقن، حکومتی که مروج مقتضیات فرهنگی جامعه سکولار (بیحجابی و عریانگری) است، از ناحیه این جماعت سکولار حوزوی احساس خطر نمیکرد بلکه ای بسا که آنان را در زمره موافقان و مویدان فرهنگی خود تلقی میکرد.
@rozaneebefarda
با زائران اهل سنت در مکه
از همخوانی تا همدلی
یادداشتهای حج/۸
[صفحه ۱ از ۲]
اختصاصی|| حجتالاسلام حمید احمدی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
چهرههای صمیمی ، مهربان و بشاش ، برخی دستار و جمعی کلاه سفید عرقچین بر سر ، با تن پوش های مختلف ، لهجه هایشان در ابراز ارادت و محبت و سلام ،رنگ و بوی جای جای کشور عزیز و فرهنگ رنگارنگ و زیبای وطن را دارد.
رغم همه تنوع در پوشش ها و گویش ها، همه با صفا و همدل کنار هم.
▪️هم زبانی محرمی دیگر خود است /
همدلی از همزبانی بهتر است .
جلسه ساده ولی سرشار از محبت و نشاط برپا شد که تابلویی از حضور اقوام از فارس ، بلوچ و کرد و صفحه ای از دلداری ایرانیان به پیامبر خدا و خاندانش و نمایشی از فهم و درک و فرهنگ ایرانیان است .
هتل دار شیبی که اقامت گاه کاروان های زائران اهل سنت ایران از تایباد ، بوکان، سراوان و کرمانشاه در یکی از محل های نزدیک مسجدالحرام روز ۳۱ خرداد میزبان نماینده رهبری معظم انقلاب اسلامی در امور حج و زيارت و رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از مسئولان بعثه و ستاد حج بود.
مسئولان ایرانی هتل از مدیر و خدمه و عوامل جمعی شیعه و جمعی از اهل سنت اند، در فضایی بسیار صمیمی همراه با رفاقت و همدلی ها و همکاری در اداره مجموعه و ارائه خدمات به زایران اهل سنت ایرانی شعف انگیز و باعث سرور بود. به طوری که از نمی شد شیعه و سنی را ازهم تمیز داد . این یکدلی و همکاری و دوستی از برکات حج و لطف و عنایت پیامبر رحمت است.
باید گفت :
▪️خضر ره اتحاد ترک لباس خودی است/
ما و مجنون در ازل نوشیده ایم از یک شراب .
دوری شهرها و تنوع گویش و لهجه و شریعت حجاب اتحاد نبوده و نیست . ما همه از کاسه پربرکت نبی اعظم اسلام زمزم وحدت سرکشیده ایم.
همکاری و یکرنگی و تعاون و سبقت در خدمت به زائران توسط جوانان شیعه و سنی چنان زیبا و دیدنی بود که می شد گفت که تجلی عینیت وحدت و مودت و اخوت اسلامی بود.
🔸 همه با هم وارد سالن هتل دار شیبی شدیم سالن غذا خوری که زائران و عوامل برای برپایی مراسم ضیافت و حضور نماینده ولی فقیه با تغییر چیدمان صندلیها و فراهم کردن تجهیزات صوت و نصب پرده ویدئو پروژکتور و تریبون آماده کرده بودند. و همه آماده و منتظر ورود شان بودند .
در بدو ورود علما و روحانیون اهل سنت کاروانها به استقبال آمدند و خوشامد گفتند .
ورود حجه الاسلام والمسلمین نواب به سالن همراه شد با ابراز محبت و سلام و خیر مقدم زنان و مردان که به احترام از جایشان برخاسته بودند . یکی از روحانیون میانسال با شور خاصی از جمیعت خواست که با ذکر صلوات به نماینده رهبری خوش آمد بگویند.
جمیعت چند صد نفره زائران اهل سنت با لباس های زیبای محلی هر یک با کلام و دست تکان دادن و بلند شدن و درخواست دعا ابراز محبت و احترام می کردند.
🔸ماموستا هیمن کاظمی روحانی جوان بوکانی به صدای زیبا به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت.
شروع جلسه ، کلیپ خیر مقدمی بود که از دختر خانم سه ساله کرمانشاهی با لهجه شیرین کودکانه و کردی بود که در آغاز جلسه پخش شد و حال و هوای جلسه را دگرگون کرد.
او با خیر مقدم به سرپرست حجاج ايراني که از ایشان با عنوان حاج آقا نواب یاد می کرد ، گفت :حاج آقا نواب ! شما را خیلی دوست داریم چون سید هستی ، حاج آقا نواب سلام ما را به آقا برسونید و مراقب حاجی ها باشید.
بغضها هنگامی ترکید که با زبان معصومانه و شیرینش گفت : آقای نواب در عرفات حاج قاسم دعا کنید!
حاج قاسم خیلی آقا را دوست داشت !
همه دلتنگ نام وسردار دلها و لبخندها ، نگاهها ها و رشادت های او بودند .گویا حاج قاسم کلمه رمزی بود که همه عقده ها وا شد و اشک ها بر گونه جاری شد .
▪️حالم چه بد شده ز نبود مکررت/
گاهی ز پشت ابر بیا دل تو شاد کن.
زبان معصومانه و شیرین فاطمه خانم لطفی ، به قدر سالها دلتنگی از عدم حضور سردار بزرگ ، زائران و روحانیون اهل سنت و همه مهمانان اشک ریختند و اندوه فراقش تازه گردید و در همان حال که با دست اشکها از صورتشان پاک می کردند برای او دعا کردند و از بزرگی و قدرشناسی دختری کوچک شرمنده و خجل شدند ! که چرا ما نباید در همه این ایام و جای جای این شهر نام و یاد او را بزرگ و زنده نگه نداریم؟!
اما همه احساس دین و تعلق خاطر و محبت به سردار بزرگ چه از اهل سنت و شیعه را در خود زنده و ماندگار دیدند .
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053