لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ یک #کانال_حوزوی پیرامون #خط_نفوذ_در_حوزه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔶حاشیه روزنه
در این کلیپ موضوعات قابل تأملی مطرح شده که جای بررسی تفصیلی دارد و طبعا صحت و سقم آن به عهده سازندگان محترم است اما واکنش سراسیمه برخی افرادی که در این کلیپ از آنان نام برده شده و ادبیات تند و همراه با برچسب زنی و تخریب سازندگان آن بدون پاسخ به سؤالات مطروحه، نشان می دهد فراتر از برخوردهای رسانه ای/ سیاسی مرسوم، باید به واقعیت های پیچیده پشت پرده این کلیپ توجه کرد.
طبعا در روزهای آتی و با ارائه پاسخ علمی و مستند به برخی مطالب مطرح شده در این کلیپ، سازندگان آن باید نسبت به مدعاهای خود مستندات بیشتری ارائه کنند و در صورتی که از سوی افراد متهم و مورد بحث، پاسخ محکمه پسندی ارائه نشود و به فحاشی و برچسب زنی رسانه ای بسنده شود، مشخص می شود که مطالب این کوتاه نما، چندان بی راه نیست.
به هر حال باید زمان بگذرد و حقائق روشن تر گردد. تا آن زمان طرفین را به صبر و گفتگو با حفظ احترام متقابل و بر اساس مستندات دعوت می کنیم.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@rozaneebefarda
💥فوری/اختصاصی
از دفتر تبلیغات تا پاستور!
#پرونده_ویژه_روزنه در بررسی پیشینه تاریخی و کارنامه رسانه شبه دولتی #انتخاب، به زودی منتشر خواهد شد.
در این پرونده برای نخستین بار ارتباطات حلقه حامیان انتخاب از #دفتر_تبلیغات_قم گرفته تا #حسام_آشنا و #آذری_جهرمی و #جهانگیری و #قوچانی تا برخی معاندین فراری مانند خلجی، به نحو نسبتا تفصیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
سایت انتخاب برآمده از روزنامه انتخاب است که به عنوان ارگان دفتر تبلیغات و توسط محمدمهدی فقیهی و طه هاشمی(دو تن از متولیان دفتر) تأسیس شده بود.
اکنون این پایگاه توسط فرزند محمدمهدی فقیهی به نام مصطفی اداره می شود و یکی از بنگاه های اصلی خبرسازی منفی علیه جریان انقلابی است.
پایگاه انتخاب را باید یکی از مهم ترین حامیان رسانه ای دولت روحانی برشمرد که در حمله به منتقدان دولت و پیشبرد سیاست های سست دولت اعتدال نقش مهمی ایفا کرده است.
🔸پرونده ویژه روزنه را به زودی اینجا بخوانید:👇
@rozaneebefarda
#انتخاب_اعتدالگرایان؛ از #دفتر_تبلیغات تا #پاستور
مروری بر پیشینه تاریخی و عقبه تشکیلاتی سایت خبری تحلیلی انتخاب
[صفحه 1 از 3]
#اختصاصی/ پرونده ویژه روزنه با موضوع کارنامه انتخاب در ماجرای کرونا در ایران را به زودی همینجا بخوانید!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔶سایت خبری تحلیلی انتخاب یکی از مهمترین خبرگزاریهای حامی دولت اعتدال میباشد که در مقاطع مختلف به تخریب جریان انقلابی پرداخته است و از این حیث آشنایی با این سایت مهم مینماید. معرفی کامل همراه با مستندات به زودی در پرونده ویژه روزنه منتشر خواهد شد. پیش از آن معرفی مختصری از این سایت خبری تحلیلی ارائه خواهد شد:
برای معرفی سایت انتخاب باید به پیشینه تاریخی این مجموعه در دهه هفتاد اشاره کنیم. خبرگزاری انتخاب بازماندهی «روزنامه انتخاب» و مجله «نقد و نظر» است که هر دو وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی بودند.
🔻 #مجله_نقد_و_نظر در سال 73، با رویکرد روشنفکری در عرصه دین بنیان نهاده شد و همپای #مجله_کیان(و به عنوان بدیل حوزوی آن) به بحث و بررسی مسائل دینی از نگاه روشنفکری دینی پرداخت. هر چند رهبری فکری این مجله با #مصطفی_ملکیان بود اما این مجله صبغه حوزوی داشت و مدیریت محمد مهدی فقیهی به عنوان یک شخصیت علمی و حوزوی، این مجله را به نماد روشنفکری دینی در حوزه علمیه بدل کرده بود.
🔶مهدی خلجی از همکاران قبلی بی بی سی فارسی و طلبه سال های دور حوزه علمیه قم که در دهه هفتاد، برای مجله نقد و نظر مقاله می نوشت ، درباره مجله نقد و نظر می گوید:
" نویسندگان نقد و نظر، هیچ تعلق خاطری به باور های ایدوئولوژیک حکومت نداشتند و این بی باوری را در نوشته های خود عیان می کردند. او نقد نظر را کانونی برای طرح اندیشه هایی می داند که گاه در مجله "کیان" نیز مجال انتشار نمی یافت."
و اضافه می کند:
"بخش عمده ای از درون مایه این مجله، ترجمه متون غربی در فلسفه دین، فلسفه سیاست و فلسفه اخلاق بود. شماری از استادان لاییک اندیشه سیاسی در ایران نیز از نویسندگان این مجله بودند." (بی بی سی فارسی، 11 مهر سال 84 )
🔻به احتمال زیاد منظورخلجی علاوه بر ترجمه آثار اندیشمندان غربی، حضور روشنفکرانی همچون اشخاص زیر در این مجله بوده است:
- مصطفی ملکیان
- حسین بشیریه
- محمد مجتهد شبستری
- حسین مدرسی طباطبایی
- ناصر کاتوزیان
- مسعود امید
- ابوالقاسم فنایی
- مینو حجت
- داوود فیرحی
- سهراب بهداد
البته مقالات و نویسندگان دیگری که مجذوب اندیشه های غربی نبودند نیز در آن برهه در نقد و نظر فعالیت داشتند.
🔶 #محمدمهدی_فقیهی همزمان با مدیریت مجله نقد و نظر، با همکاری سید طه هاشمی – عضو هیئت امنای دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم، نماینده دوره پنجم مجلس از قم و معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در دوران میرزاده – روزنامه انتخاب را در زمستان 77 تأسیس کردند و انتشار روزنامه از فروردین 78 آغاز شد.
🔶 روزنامه انتخاب با حضور تیمی از روزنامه نگاران حرفهای تشکیل شده بود که مورد تمجید مهدی خلجی قرار گرفته اند . خلجی دبیر سرویس اندیشه انتخاب بود اما او مدعی است، به دلیل حمایت روزنامه انتخاب از آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس ششم، از انتخاب کناره گیری کرده است.
خلجی ادعا میکند قرار بر این شده بود که روزنامه انتخاب که وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی بود، ارگان رسمی حوزه علمیه قم باشد. اما بعد از چند شماره به دستور مقام معظم رهبری متوقف شد و ایشان روزنامه را در شان حوزه علمیه ندانسته اند.(این مدعا هیچ جا اثبات نشده و جای تامل دارد) مدیران روزنامه بعد از این مدعی شدند که ناشر اندیشه های امام خمینی و مبانی جمهوری اسلامی خواهند بود.
◽️صفحه دوم یادداشت:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4184
◽️صفحه سوم یادداشت:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4185
🔸مستندات کامل یادداشت حاضر و پرونده ویژه روزنه در مورد کارنامه #انتخاب در ماجرای #کرونا را به زودی در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه 👇
#انتخاب_اعتدالگرایان؛ از #دفتر_تبلیغات تا #پاستور
مروری بر پیشینه تاریخی و عقبه تشکیلاتی سایت خبری تحلیلی انتخاب
[صفحه 2 از 3]
🔶در پیشینه و کارنامه روزنامه انتخاب، حمله به جریان انقلابی قم، به عنوان یکی از شاخصه های پر رنگ قابل ارزیابی است. به عنوان نمونه فقیهی در یکی از شمارگان روزنامه انتخاب، جریان #آیت_الله_مصباح_یزدی را بزرگترین خطر انقلاب اسلامی معرفی کرده بود که اعتراضات گسترده ای را در میان حوزویان به دنبال داشت.
🔶گذشته از مدیریت "مجله نقد و نظر" و نظارت عالیه بر انتشار "انتخاب" تا سال 83، محمدمهدی فقیهی مناصب مختلف دیگری را نیز تجربه کرده است که از آن جملهاند:
- قائم مقامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه
- ریاست مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی
- معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی
- مسئول تصحیح آثار فقهی ، اصولی، عرفانی، کلامی و فلسفی امام خمینی
- مسئول کمیته علمی گنگره زمان و مکان و نقش آن در اجتهاد( مبانی فقهی امام خمینی) به ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی
- مشاور ارشد رسانه علی لاریجانی در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری
🔶گذشته از فقیهی که در جایگاه پدر معنوی انتخاب قرار داشت، از دیگر مسئولان و نویسندگان مهم روزنامه انتخاب میتوان به اسامی ذیل اشاره کرد:
- سید طاها هاشمی: مدیر مسئول روزنامه انتخاب بوده و هم اکنون سفیر ایران در واتیکان است. درباره او حرف و حدیثهای زیادی در رسانهها منتشر شده است.
- پرویز اسماعیلی : برادر محسن اسماعیلی، حقوق دان عضو شورای نگهبان است. او بعد از معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری ، در دی ما سال 98 سفیر ایران در کرواسی شده است.
- فریدون صدیقی: از پیشکسوتان روزنامه نگاری در ایران با سوابق سیاسی قابل تأمل! که در حکم یکی از اساتید اصلی هیئت تحریریه انتخاب از او یاد می شود.
- مجید رضائیان : در سال 92 دبیر شورای عالی ارتباطات و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد شد.
- علی مرادی: مدیر مسئول فعلی وب سایت انتخاب است و ادعا شده که بعد از آمدن آقای همتی به بانک مرکزی ، مرادی به عضویت هیات مدیره کارگزاری بانک ملی درآمده است.
- کتایون لامع زاده: در گروه سیاسی روزنامه انتخاب فعالیت داشته و در سال 97 مدیر کل اخبار داخلی خبرگزاری ایرنا شده است.
🔶روزنامه انتخاب در آخرین شماره خود، به طور مفصل به پیشینه و کارنامه فعالیت خود پرداخت و مهمترین حامیان و همراهان خود (از مسئولان سیاسی تا نویسندگان همگرا و همکاران هیئت تحریریه و دوستان سیاسی) را معرفی کرد. در این شماره، مهمترین حامیان انتخاب، با ارسال یادداشت اختصاصی به مدح و ستایش این روزنامه پرداخته اند. در این لیست، اسامی برخی مسئولان دولت وقت نیز به چشم می خورد که به تعریف و تمجید ویژه از روزنامه پرداختهاند!
مرور اسامی نویسندگان و همراهان انتخاب در تحلیل فضای فکری و گرایش سیاسی و جریانشناسی حضور تیم انتخاب در بدنه دولت اعتدال، بسیار حائز اهمیت است.
🔸پرونده ویژه روزنه را به زودی اینجا بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه👇
#انتخاب_اعتدالگرایان؛ از #دفتر_تبلیغات تا #پاستور
مروری بر پیشینه تاریخی و عقبه تشکیلاتی سایت خبری تحلیلی انتخاب
[صفحه 3 از 3]
🔶بازخوانی آرشیو روزنامه انتخاب از جهات مختلف حائز اهمیت ویژه است که امیدواریم پژوهشگران رسانه و تحلیل گران سیاسی بدان بپردازند اما در این پژوهش مرور برخی نمونههای جالب از آرشیو انتخاب، خالی از لطف نیست. به عنوان نمونه روزنامه انتخاب در موارد متعدد به مسئله #قتلهای_زنجیرهای پرداخته و یکی از این موارد یادداشتی بود به عنوان " کالبد شکافی دو تماس" که به قلم " امین شناسا" نوشته شده است. #حسامالدین_آشنا همان بهمن شناساست که در روزنامه انتخاب قلم زده و می توان او را از جمله نویسندگان این روزنامه محسوب کرد. آشنا بعدها اذعان کرد که «بهمن شناسا» [ یا امین شناسا] خود او بوده و برای انتخاب یادداشت مینوشته است.
🔶روزنامه انتخاب با شعار گفتمان اعتدال در سال 83 با تغییرات اندک در تیم تحریریه پیشین، به وب سایت خبری - تحلیلی انتخاب تبدیل شد.
پایگاه رسانه ای انتخاب که مورد تمجید اعتدالیون، اصلاحطلبها و مدیران سابقش هست در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین رسانه های جریان اعتدال شمرده می شود و طبیعی است که دفاع از مسلک سیاسی آقای هاشمی رفسنجانی - به عنوان نماد و رهبر سیاسی جریان اعتدال – و حمایت همه جانبه از دولت حسن روحانی را وظیفه سازمانی خود قلمداد کند و به این شاخصه شهرت یابد.
🔶سردبیر و صاحب امتیاز وب سایت انتخاب، مصطفی فقیهی فرزند محمد مهدی فقیهی است. او در مدت مسئولیتش چندین بار احضار و حتی بازداشت شده است. مصطفی فقیهی علاوه بر سردبیری انتخاب و هفته نامه طلوع صبح، در سال 94 مسئولیت مشاور رسانه ای مرحوم هاشمی رفسنجانی در دانشگاه آزاد را نیز عهده دارد بوده است. مصطفی فقیهی، برادرش روح الله فقیهی و حسین کیانی در زمره فعال ترین اعضای تحریریه سایت انتخاب محسوب می شوند. در کنار اینها اسامی افراد زیر نیز به چشم میخورد:
- سرویس سیاسی: محسن فرجاد، سهراب زند، رضا متین
- سرویس اجتماعی: سهیل سالاری، مسعود سعیدی کیا
- سرویس اقتصاد: مهدی نوروزی
- سرویس تاریخ: فهمیه نظری
🔶وب سایت انتخاب درحالی که خود را پایگاه خبری و تحلیلی میداند اما جالب است که حجم زیادی از تولیدات رسانهای انتخاب، صرفا بازنشر مطالب تولیدی سایر خبرگزاری ها مانند ایسنا، ایلنا، فارس و... است علاوه بر کپی کاری از رسانههای داخلی، انتخاب در مباحث تحلیلی به وفور از رسانه و روزنامههای خارجی تغذیه میکند و به نظر میرسد یا تحریریه این پایگاه فاقد توان لازم برای ارائه تحلیل های تخصصی و اختصاصی است یا ترجیح میدهد دیدگاه مورد نظر خود را از زبان دیگران و صرفا با بازنشر گزینشی تولیدات سایر رسانههای داخلی و خارجی، القاء کند. در میان رسانههای خارجی، انتخاب بیشتر وامدار رسانههای ذیل است:
- الجزیره
- المیادین
- فارین پالیسی
- رای الیوم
- القدس العربی
- نیویورک تایمز
- المانیتور
- الاخبار
🔶🔶برخلاف حوزه خبر که انتخاب فاقد استقلال رسانهای است، در حوزه ترجمه، ید طولایی دارد. به نظر می رسد یکی از علت های قوت انتخاب در بخش ترجمه و سرویس بین الملل، روح الله فقیهی باشد. چرا که او خبرنگار رسمی چند خبرگزاری خارجی است.
در مورد فعالیت رسانهای بینالمللی روحالله فقیهی، مدعاهای مختلفی در فضای مجازی منتشر شده که از قضا توسط نامبرد تکذیب نشده است.
🔶موضوع مهم دیگری که در مورد سایت انتخاب قابل طرح است، منابع مالی این رسانه فراگیر است. جالب آنکه مسئولین مجموعه انتخاب تا کنون توضیح شفافی درباره منابع مالی این مجموعه عریض و طویل و پرهزینه ارائه ندادهاند.
خصوصا بعد از جدایی از دفتر تبلیغات اسلامی، باید معلوم شود این مجموعه از لحاظ مالی توسط کجا تغذیه میشود. علیرغم سکوت متولیان انتخاب، در چند سال اخیر اطلاعاتی درباره منابع مالی انتخاب از طرف یکی از نماینده گان لیست امید(حامیان روحانی) منتشر شد.
🔻اطلاعات منتشره حاکی از این بود که انتخاب، وارد حوزه "ارزش افزوده" شده و از این طریق، در ماه بیش از 500 میلیون تومان درآمد کسب کرده است این ماجرا پای #آذری_جهرمی وزیر ارتباطات را نیز به پشت پرده حامیان انتخاب باز کرد لذا بعضی رسانهها به واکاوی ابعاد مختلف این ماجرا پرداختند و اطلاعات قابل توجهی از ارتباطات آقای جهرمی و سایت انتخاب منتشر کردند، اما با این وجود تا کنون وزیر جوان دولت روحانی نیز مانند مسئولین مجموعه انتخاب، پاسخ درخوری به مسائل مطرح شده ندادهاند.
🔸مستندات کامل یادداشت حاضر و پرونده ویژه روزنه در مورد کارنامه #انتخاب در ماجرای #کرونا را به زودی در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
May 11
#پویش_هدیه_هدیه_شده
✔آقای رئیس جمهوردر ماه رمضان مبلغ 200هزار تومان به روحانیون هدیه دادند،ضمن تشکر از ایشون والبته انتقاد به سیاستهای اقتصادی دولت ،ما روحانیون علیرغم نیاز شدید ، این مبلغ رو به نیازمندان اهداءمیکنیم.
این پویش با هدف عدم پذیرش هدیه رییس جمهور محترم راه اندازی شد .
❎متاسفانه دولت تدبیر و امید
ازطرفی با کاهش بودجه فرهنگی کشور و علی الخصوص مراکز مذهبی والبته جنجال سازی بر سر همان بودجه اندک ، بی اعتنایی خود را نسبت به مسائل فرهنگی کشور اسلامی ظهور میدهد واز طرفی با کمکهای اینچنینی بنا بر مدیون سازی روحانیون و مجموعه های حوزوی دارد تا دیگر زبان حق گویی در کام حوزویان نچرخد .
❎البته آسیب بدتر اینکه ، در این شرایطی که آسیب دیدگان اقتصادی در اقشار مختلف مردم نیازمندیهای عدیده ای دارند با این هدیه وجاهت روحانیت نزد مردم را تحت الشعاع قرار میدهد .
🙏🏽از روحانیونی که حریت دارند و آزادگی را از سیدالشهداء آموخته اند تقاضا داریم تا با پیوستن به این پویش نگذارند آسیبهای ذکر شده دامنگیر حوزه شود .
✔مجموعه های مختلف طلبگی و روحانیونی که دوست دارند به این پویش بپیوندند میتونند خودشون این مبلغ رو بعد از دریافت هرجا صلاح دونستند هزینه کنند .
✔گروهها و کانالهای حوزوی و پیجهای اینستاگرامی لطفا این پویش رو با نام خودشون منتشر کنند .
🤝همه روحانیون کشور یک پارچه :
❎ نه به هدیه رئیس جمهور ❎
روحانیت ازمردم ،بامردم ،برای مردم
✍لطفا ملحق شدنتون به این پویش رو به ما اطلاع بدید
پیامک: 09153047427
آی دی ایتا: @malakut
کانال «نقد انقلابی حوزه»
@rozaneebefarda
روزنه
#پویش_هدیه_هدیه_شده ✔آقای رئیس جمهوردر ماه رمضان مبلغ 200هزار تومان به روحانیون هدیه دادند،ضمن تشکر
بر اساس اخبار واصله، یک جمع ۱۰۰۰ نفره بر اساس سیستم معرفی چهره به چهره، مستقیم از دفتر ریاست جمهوری در تهران هدیه دریافت میکنند.
مبلغ، ملاک انتخاب، انگیزه اصلی، اسامی معرفها و اسامی هدیه گیرندگان هنوز به طور کامل و دقیق مشخص نیست.
مستندات مهمی در این زمینه وجود دارد که جهت پرهیز از دامن زدن بیرویه به ماجرا و پیشگیری از تکمیل پازل اتاق فکرهای عملیات روانی علیه حوزه قم، فعلا از انتشار آن صرفنظر میشود.
تا ببینیم این ماجرای به ظاهر عادی، به کجا ختم میشود!
اخبار تحولات حوزوی را در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
روزنه
لشکر سایبری رسانههای معاند و دامنه حوزوی آن درنگی در پشت پرده های سیاسی/رسانه ای یک مداحی [صفحه 1
#تذنیب
💥آقایان #ابوالقاسم_علیدوست و #جعفر_تبریزی نیز به جمع منتقدان حاج محمود کریمی پیوستند!
🔻چند پرسش مهم طلبگی از جمع منتقدان حوزوی آقای کریمی:
اگر اقدام مشابهی توسط یک مداح غیرانقلابی (فضلا از مخالفین) صورت می گرفت، به همین میزان ورود می کردید؟!
آیا ادبیات نقد، انصاف در تساوی جرم با مجازات را مراعات کرده اید؟
اگر اینقدر به زبان حال حساس هستید، چطور در طی سالیان هیچ برخورد مشابهی با موارد پرشمار مشابه، انجام نداده اید؟
آیا فحاشی علنی در برخی جلسات که خود بهتر از زمان و مکان گستره اش مطلعید، از نظر شما قابل نقد نیست؟!
راستی، اگر خواب و مکاشفه و این قبیل امور را مطلقا نادرست می دانید، با موارد متعدد این امور در لسان بزرگان دین و بغضی مراجع عظام تقلید از موجودین و ماضین، چه می کنید؟!
◽️به نظر می رسد مطلوب آن است که برخی معممین محترم صاحب تریبون، به جای واکنش های آنی و احساسی که بیشتر به رفتار سلیبریتی ها در فضای مجازی شباهت دارد، مسائل را منصفانه و معقول و با ملاحظه واقعیت های تشیع بنگرند تا در حوادث واقعه، دچار تناقض و تشویش گفتمانی نگردند!
موضوع حضور زنان در ورزشگاه نمونه خوبی است؛ در یک دوره سیاسی حرام اعلام شد و البته کاملا قابل احترام است اما در این دوره از سوی منتقدان پرحرارت قبلی، موضوع حضور زنان در ورزشگاه به #سکوت و #بهت برگزار شد!(حتمن مراجع عظام تقلید منظور نظر نیست که شأن شان اجل است)
یا ماجرای #هودج_نورانی که #حسن_روحانی دیده بود! چرا منتقدان محترم که برخی شان از حامیان آشکار دولت فعلی اند، هرگز به این قبیل بیانات که ممکن است ناشی از تخیلات بی پشتوانه باشد اما به شدت مروج فضای مکاشفات و تجربه های معنوی و... است، هیچ واکنشی نشان ندادند!؟
🔶مرور برخی تحولات نشان از آن دارد که مع الاسف برخورد با آسیب های امر تبلیغ و مداحی، خود دچار آسیب است.
نگاه جناحی و سیاست زده به فضای دینی، بسیار خطرناک و مهم ترین عامل سلب اعتبار از چهره های موجه حوزوی است. (صد البت که در مورد همه منتقدان وقایع اخیر نمی شود چنین قضاوت کرد، اما انتظار انصاف و ادبیات محترمانه و مراعات تساوی جرم و جزا، کاملا بایسته است)
اخبار تحولات حوزوی را در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
سوژه سازی کرونایی جدید عضو شورای عالی حوزه برای قم هراسی!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔶آقای سید محمد غروی عضو شورای عالی حوزه علمیه قم و از جمله همراهان فکری و سیاسی آقای #هاشمی_رفسنجانی که پیش از این مواضع بحث برانگیزی در نقد #جریان_انقلابی و حمایت از برخی عملکردهای دولت فعلی از جمله حمایت صریح از #برجام_بی_فرجام در کارنامه دارد، اینبار با انتقاد صریح از مواجهه دولت با مسئله تعطیلی اماکن مذهبی، در گفتگو با #خبرگزاری_برنا به مخالفت با ادامه تعطیلی اماکن مذهبی برخاست و گفت دیگر «لزومی» ندارد مساجد بسته باشد و میتوان مساجد را بازگشایی کرد.
🔲آقای غروی به تاریخ 99/2/16 در گفتگو با فرشته صائمی خبرنگار برنا، به بیان دیدگاهی خود پرداخته که گزیده آن به شرح ذیل است:
🔻با اینکه متخصصین گفتهاند مشکلاتی که در رابطه با مساجد و نماز جمعهها بوده درصدش بسیار پایین است اما نوبت به بازگشایی مساجد میرسد، مشکلدار میشود.
یکی از راهکارهای بازگشایی مساجد این است که بررسی کنند، مساجدی که بزرگ است و درهای متعدد دارد و در مجموع شرایطی دارد که میشود بهداشت را تا حدی مراعات کرد، به صورت کنترل شده بازگشایی کنند.
🔻در ایام نوروز کنترل رفت و آمدها در حرمها قابل کنترل نبود اما بعد از نوروز میشد مدتی خود صحنها باز شوند و داخل حرمها را هم با کمک نیروهای داوطلب که از قبل توجیه شدهاند، رفت و آمدها را وقت بگذارند و کنترل کنند. لزومی برای بسته بودن مساجد به این صورت نمیبینم چراکه میتوانند بگویند در باز باشد و نماز را فرادی بخوانند چه فرقی دارد، وقتی میشود نماز فرادی و جماعت را با رعایت فاصلهها برگزار کرد.
🔻با مراقبت و رعایت جنبههای بهداشتی نماز برگزار کردیم و حتی در مسجد مراسم سخنرانی را هم برقرار کردیم و موردی هم از ابتلای فردی به کرونا به دلیل حضور در مسجد پیش نیامده است.
🔻خودم هم با حضور یکی، دو ساعته در مسجد، مراقب بودم و ملاحظه کردم که نه تنها فواصل رعایت میشد بلکه کسی یک سرفه هم نمیکرد.
در واقع افراد به این صورت ملزم هستند که اگر زمانی حالت سرماخوردگی یا شبه سرماخوردگی دارند، مسجد نیایند. در نتیجه کاری که حضرات در بستن مساجد کردند برای من قابل توجیه نیست و #اعتقادی_به_بسته_شدن_کامل_درهای_مساجد_ندارم.
🔻 بعد از تعطیلات میتوانستند با تدابیر لازم بازگشایی کنند اما نکردند و این اشکالی است که به آقایان وارد است.
🔻گمان میکنم زورشان به هیچکس و هیچجا نرسیده و تنها جایی که زورشان میرسد به مساجد و حرمهاست. البته بسیاری از این عزیزان اهل مسجد و عبادت هستند اما این گیر دادن در بسته بودن مساجد صحیح نیست.
🔻 تا امروز #یک_شب_هم_من_نماز_جماعتم_را_تعطیل_نکردم!برنامههای ماه شعبان و اعیاد آن را هم برگزار کردیم.
🔻در حال حاضر هم برنامه ظهر و هم قبل از مغرب داریم، برنامهها مختلف است اما فاصله و مسائل بهداشتی حفظ میشود. حتی مُهرها کنترل شده است، فضای مسجد بزرگ است، درها باز است و همه مراعات می کنند.
🔻نمیتوانم بگویم کدام مسجد است اما #قم_هستیم.
🔻عرض من این است که میتوانستند محلها را شناسایی کنند و مساجدی که ظرفیت لازم را دارد، یعنی بزرگ است، طاقهای بلند و درهای متعددی دارد و مردم و امنایش رعایت میکنند، باز میگذاشتند و نمازهای جمعیت به صورت کنترل شده برگزار میشد. همچنین میشود حرمها را کنترل شده باز کنند ابتدا صحن و بعد داخل حرم ها را هم باز کنند.
🔶حاشیه روزنه
سخنان آقای غروی به شدت مورد استقبال رسانه های #ضدانقلاب و معاند قرار گرفته و پازل دشمن در دوگانه سازی میان دولت و حوزه علمیه را تکمیل کرده است.
فارغ از درستی یا نادرستی محتوای سخنان آقای غروی، برخورد دوگانه و متناقض برجامیان و رسانه های شبه دولتی با این اظهارات، جالب توجه و عجیب است!
کسانی که در هفته های گذشته در تهران و قم، با بهانه قرار دادن برخی اظهارات کسانی همچون آقای سعیدی(تولیت حرم مطهر قم) فریاد وا اسلاما سرداده بودند، اکنون روزه سکوت گرفته اند!
پرسشی که مطرح می شود آنکه آیا مخالفت با تصمیمات ستاد کرونا در عدم تعطیلی مسجد و اعلان عدم لزوم تعطیلی اماکن مذهبی(به نحو مطلق) از سوی یک معمم صاحب منصب، ایرادی ندارد یا چون ایشان از نظر سیاسی به دولت نزدیک است، نخواسته اند روی سخنان شان مانور دهند؟!
#برخوردهای_دوگانه با مقولات دینی و علمی و خصوصا رفتار متناقض پیرامون مسئله سلامت مردم، امری است که بیش از هر چیز ماهیت برجامیان را روشن خواهد کرد و طبعا بدنه حوزه را نسبت به تحرکات مشابه آتی و اقدامات اتاق های عملیات روانی جریان غربگرا علیه حوزه قم، واکسینه خواهد نمود.
◽️متن کامل اظهارات حاشیه ساز آقای سیدمحمد غروی را اینجا بخوانید:
yun.ir/rnfu81
اخبار تحولات حوزوی را در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
💥اقدام دولت و شانتاژ رسانههای معاند علیه حوزه قم
همانطور که پیشبینی میشد، اقدام دولت در پرداخت مبلغ ناچیز هدیه به طلاب، مورد سوءاستفاده گسترده رسانههای معاند قرار گرفته است.
اخبار تحولات حوزوی را در #روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
برجامیان و کرونا/ بخش نخست
🔸پرونده ویژه روزنه در تحلیل محتوای سایت خبری تحلیلی انتخاب در موضوع #کرونا_در_ایران
#اختصاصی
🔻متن کامل پرونده را به زودی در روزنه بخوانید:
@rozaneebefarda