❣﷽❣
◆ #سخنرانی_امام_باقر_ع
▪️ #آقای_رفیعی ◆
📜 زندگی عبادی امام باقر علیه السلام 📜
⬅️شخصی به نام افلح می گوید: در مکه ی معظمه با امام باقر (علیه السلام) وارد مسجدالحرام شدیم. تا نگاه امام به خانه ی خدا افتاد. امام در بین جمعیت و تو مسجد الحرام با صدای بلند، گریه می کرد و ناله می زد. عرض کردم : ای پسر پیامبر ؛ شما یک نگاه به اطراف بیندازید، و ببینید که مردم چگونه به فرد باشخصیتی ،چون نوه ی پیامبر نگاه می کنند؟
⏹حضرت امام فرمودند: یا افلح! وای بر تو! مردم نگاه می کنند بگذار بکنند! خدا ان شاءالله نگاه کند، خدا قبول کند. من بامردم کاری ندارم؛
◀️بعد امام به سجده رفتند و توی سجده هم به گریه و ناله با صدای بلند ادامه دادند ، وقتی از سجده بلند شدند ،دیدم تمامی محاسن شان مرطوب است.بعد امام باقر علیه السلام بر این نکته تآکید کردند که : انسان نباید تحت تآثیر نگاه و حرف مردم قرار گیرد.
⏺فردی به نام ذریح محاربی که برای امام حسین (ع) بعضی وقت ها مجلس روضه می گرفت، و بچه هایش او را مسخره می کردند ؛ به قول بعضی از روشن فکر زده ها: قدیمی شده!! آقا امام صادق علیه السلام به ایشان فرمودند: مردم را رها کن تا هر جا که خواهند بروند.
ما یک خطوط قرمزی داریم، یک اصولی داریم و یک حدودی داریم ... اگر در اداره ای هستید و رشوه و ربا نمی گیرید و پارتی بازی هم نمی کنید ، حالا همکارهات هم به تو بگویند اُمُّل! بگویند پشت خودت را نبستی! بگذار بگویند من کار به مردم ندارم،
⬅️حضرت امام صادق (ع) در روایتی از بحار می فرماید: پدرم زیاد ذکر می گفت ، به هرجا می رفتیم وسر هر کاری پدرم ذکر می گفت ؛ حتی سر سفره و غذاخوردن و حتی وقتی که با مردم هم حرف می زد به یاد خدا بود.
پدرم ماها رو قبل از طلوع شمس بیدارمی کرد . تا خود طلوع شمس باید ذکر می گفتیم. ایشان می فرمودند : آن هایی که داخل خانه قرآن بلد هستند می فرمود: باید قرآن بخوانید، ووآنهایی هم که قرآن بلد نبودند باید ذکر بگویید. در ضمن می فرمودند باید در خانواده مراقب فرزندان بود.
⏹امام صادق علیه السلام می فرماید: پدرم امام باقر علیه السلام وقتی نماز شب او تمام میشد، سر به سجده می گذاشت و میگفت:«الهي لَکَ اَسْلَمْتُ بِکَ آمَنتُ عَلَیّکَ تَوَکَّلْتُ»
⏺حضرت امام باقر علیه السلام با بندگی ونماز واطاعت باذکر ، مانوس بود، مگه میشه ؛ کسی خودشو پیرو ولایت و ائمه بداند ولی با ذکر و دعا بی ارتباط باشد؟
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
🍁#سخنرانی_امام_باقر_ع
🍁#متن
(شفای نابینا)
🥀ابوبصیر از شاگردان برجسته امام باقر علیه السلام بود. او از بینایی محروم بود و از این جهت شدیدا رنج می برد. روزی به حضور امام باقر علیه السلام شتافته و از آن حضرت پرسید: آیا شما وارث پیامبر هستید؟
امام: بلی.
🥀- آیا رسول خدا صلی الله علیه و آله وارث تمام پیامبران و وارث علوم و دانش های آنان بود؟
امام: بلی.
🥀- شما می توانید مرده را زنده کنید و کور مادرزاد را معالجه نمایید و از آنچه که مردم در خانه هایشان می خورند، خبر دهید؟
امام: بلی. ما همه این ها را به اذن خداوند انجام می دهیم.
🥀او می گوید: در این هنگام امام باقر علیه السلام فرمود: ای ابابصیر! نزدیک بیا. من نزدیک حضرت رفتم. آن حضرت با دست مبارک خود روی چشمان مرا مسح نمود. در این حال من خورشید و آسمان و زمین و خانه ها و هرچه در شهر بود همه را دیدم.
🥀آن گاه به من فرمود: آیا می خواهی که این چنین باشی و در روز قیامت حساب تو مانند بقیه مردم باشد و خداوند هرچه را اراده فرمود، همان شود یا می خواهی به حال اول برگردی و بدون حساب به بهشت بروی؟! ابوبصیر گفت: می خواهم به حال اول برگردم.
🥀پیشوای پنجم بار دیگر دست بر چشمان ابوبصیر کشید و چشمان او به حال اول برگشت.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
💎 #روایت_امام_باقر_ع
1) قالَ الاْمامُ أبوُ جَعْفَر محمّد الباقر (عَلَیْه السلام): إذا أرَدْتَ أنْ تَعْلَمَ أنَّ فیكَ خَیْراً، فَانْظُرْ إلى قَلْبِكَ فَإنْ كانَ یُحِبُّ أهْلَ طاعَهِ اللّهِ وَیُبْغِضُ أهْلَ مَعْصِیَتِهِ فَفیكَ خَیْرٌ; وَاللّهُ یُحِبُّك، وَإذا كانَ یُبْغِضُ أهْلَ طاعَهِ اللّهِ وَ یُحِبّ أهْلَ مَعْصِیَتِهِ فَلَیْسَ فیكَ خَیْرٌ; وَاللّهُ یُبْغِضُكَ، وَالْمَرْءُ مَعَ مَنْ أحَبَّ.
حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود: اگر خواستى بدانى كه در وجودت خیر و خوشبختى هست یا نه، به درون خود دقّت كن، اگر اهل عبادت و طاعت را دوست دارى و از اهل معصیت و گناه ، ناخوشایندى! پس در وجودت خیر و سعادت وجود دارد; و خداوند تو را دوست مى دارد.
ولى چنانچه از اهل طاعت و عبادت ناخوشایند باشى و به اهل معصیت، عشق و علاقه ورزیدى! پس خیر و خوبى در تو نباشد; و خداوند تو را دشمن دارد.
و هر انسانى با هر كسى كه به او عشق و علاقه دارد، با همان محشور مى گردد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
2) قالَ الاْمامُ الباقر (عَلَیْه السلام): مَنْ كَفَّ عَنْ أعْراضِ النّاسِ أقالَهُ اللّهُ نَفْسَهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ، وَمَنْ كَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ كَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ.
فرمود: هركس دنبال هتک حرمت [آبروى] دیگران نباشد، خداوند متعال او را در قیامت مورد عفو و بخشش قرار مى دهد; و هركس غضب و خشم خود را از دیگران باز دارد، خداوند نیز خشم و غضب خود را در قیامت از او بر طرف مى سازد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
3) قالَ الاْمامُ الباقر (عَلَیْه السلام): مَنْ ثَبَتَ عَلى وِلایَتِنا فِی غِیْبَهِ قائِمِنا، أعْطاهُ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ اَجْرَ ألْفِ شَهید مِنْ شُهَداءِ بَدْر وَحُنَیْن.
فرمود: كسى كه در زمان غیبت قائم ما (عجّل الله فرجه الشّریف) بر ایمان و ولایت ما اهل بیت عصمت و طهارت پا برجا و ثابت بماند، خداوند متعال پاداش و ثواب هزار شهید از شهداى جنگ بدر و حنین به او عطا مى فرماید.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
4) قالَ (علیه السلام): لَوْ أنَّ الاْمامَ رُفِعَ مِنَ الاْرْضِ ساعَهً، لَماجَتْ بِأهْلِها كَما یَمُوجُ الْبَحْرُ بِأهْلِهِ.
فرمود: اگر امام و حجّت خدا لحظه اى از روى زمین و از بین افراد جامعه برداشته شود، زمین اهل خود را در خود مى بلعد و فرو مى برد همان طورى كه دریا چیزهاى خود را در خود متلاطم و آشفته مى سازد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
📚5) امام صادق علیهالسلام فرمود: قَالَ لِي أَبِي يَا جَعْفَرُ أَوْقِفْ لِي مِنْ مَالِي كَذَا وَ كَذَا لِنَوَادِبَ تَنْدُبُنِي عَشْرَ سِنِينَ بِمِنًى أَيَّامَ مِنًى؛ پدرم فرمود از مال من مقدار معینی را برای گریه کنان قرار بده تا ده سال در ایام حج در منا برای من گریه کنند.(الكافي، ج5، ص117)
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
📚6) امام باقر علیه السلام فرمود: لَقَدْ قُتِلَ بِالسَّيْفِ وَ السِّنَانِ، وَ بِالْحِجَارَةِ وَ بِالْخَشَبِ وَ بِالْعَصَا؛ امام حسین علیه السلام با شمشیر و نیزه و با سنگ و با چوب و با عصا کشته شد.(الأصول الستة عشر، چاپ دار الحديث، ص339)
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
7)#نماز_اول__وقت
امام باقر (ع) فرمودند:
ایما مؤمن حافظ علی الصلوات المفروضة فصلاها لوقتها فلیس هذا من الغافلین
هر مؤمنی محافظت برنمازش نماید و در وقتش به جا آورد، از انسانهای غافل شمرده نمی شود.
( وسائل الشیعه ، ج 3، ص 79 )
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
8)🌟امام باقر (ع)
💎خطاب به فرزند خویش🌟 امام صادق(ع)
💎 پسرم ! هر کس بلایی را که بدان گرفتار آمده است ، از مردم پنهان بدارد و در این باره ، تنها به درگاه خداوند بنالد ، بر خداوند حق است که او را از آن بلا به عافیت بِرهاند.
📚منبع :مکارم الاخلاق
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
💖9) امام باقر(ع)میفرماید:
🍃🌸 با همسطح خود همسفر شو،
زیرا سفر با کسی که هزینه تو را میدهد
مایه خواری مؤمن است.
📚 الکافی، ج4، ص286
🍁🍂🍁🍂🍁🍂
🍃10)امام باقر (عليه السّلام) :
🍃النّاسُ رَجُلانِ: مُؤْمِنٌ وَ جاهِلٌ، فَلا تُؤْذِي الْمُؤْمِنَ وَ لا تَجْهَلُ الْجاهِلَ فَتَكونَ مِثْلَهُ.
🍃مردم دو گروه اند : مؤمن و جاهل ، مؤمن را آزار ندهيد و با جاهل ، رفتار جاهلانه نكنيد ؛ زيرا همانند او خواهيد بود.
📚 خصال، ص ۴۹
🙏#التماس_دعای_فرج🙏
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
🕌 روز #ترویه، هشتم ذیحجه:
💎در علل الشرایع حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده که راوی می گوید: از حضرت پرسیدم چرا روز ترویه را ترویه نامیده اند؟
حضرت فرمود: زیرا در #عرفات آب نبود و حاجی ها روز هشتم ذیحجه از مکه آب برمی داشتند و به عرفات می بردند و برخی از ایشان به بعضی دیگر می گفتند: تروّیتم، تروّیتم (سیراب شدید، سیراب شدید) لذا به خاطر همین، روز هشتم را روز ترویه نامیدند.
▫️منزلت روز ترویه :
روز ترویه یکی از ارزشمندترین روزهای زمان برشمرده شده است که خود آداب و اعمال مخصوصی دارد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: خدای تبارک و تعالی... از روزها چهار روز را برگزید: روز جمعه و روز ترویه (هشتم ذی حجه) و روز عرفه و روز #عید_قربان.(1)
🌿طبق روایات منزلت روز ترویه تا جائی است که درک آن مساوی با درک تمام حج انگاشته شده است، چرا که روز ترویه در اصل آماده شدن برای ورود به عرفات و عید قربان است.
▫️فضیلت روزه در روز ترویه :
محمدبن ابی عمیر از یکی از یارانش از امام صادق علیه السلام نقل کرده است که فرمود: روزه روز ترویه کفاره گناهان یک سال و روزه روز عرفه کفاره گناهان دو سال است.(2)
🍂محدث قمی در مفاتیح الجنان روزه این روز را برابر با کفاره شصت سال برشمرده است و آورده است که شیخ شهید غسل این روز را مستحب دانسته است.
▫️حرکت امام حسین علیه السلام :
امام صادق عليه السّلام فرمود :
قَدِ اعْتَمَرَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ ع فِی ذِی الْحِجَّةِ ثُمَّ رَاحَ یَوْمَ التَّرْوِیَةِ إِلَى الْعِرَاقِ وَ النَّاسُ یَرُوحُونَ إِلَى مِنًى وَ لَا بَأْسَ بِالْعُمْرَةِ فِی ذِی الْحِجَّةِ لِمَنْ لَا یُرِیدُ الْحَجَّ .
امام حسین علیه السلام در ماه ذی الحجه #عمره انجام داد و سپس در روز ترویه (هشتم) به سوی عراق حرکت کرد و کسی که نمی خواهد حج انجام دهد می تواند عمره انجام دهد .(3)
🔹پی نوشت :
1- خصال ترجمه مهری ج 1 ص 249
2-ثواب الاعمال ترجمه انصاری ص 145
3- الكافي، ج 4
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
🎆#یوم_الترویه
🎇#ترویه
⚔ وقایع روز ترویه
اهم وقایع تاریخی که در روز ترویه رخ داد عبارتاند از:
در این روز، فرستادن نامه امام حسین (علیهالسلام) به کوفه پس از شهادت مسلم بن عقیل:
بسم الله الرحمن الرحیم
از طرف حسین بن علی به سوی برادران مؤمن و مسلمان
سلام علیکم...
من روز سهشنبه هشتم ماه ذیالحجه که روز ترویه است، از مکه معظمه به سوی شما حرکت نمودهام. موقعی که فرستاده من بر شما وارد شد، در کار خود شتاب کنید و کوشا باشید؛ زیرا من در همین روزها نزد شما خواهم آمد.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
مورخین خروج امام حسین (علیهالسلام) از مکه به سمت کوفه را هشتم ذیالحجه یعنی روز ترویه نگاشتهاند که اکنون به بررسی آن میپردازیم.
🕋 ناتمام ماندن حج امام حسین
در این باره به دیدگاه فقها اشاره میکنیم:
از دیدگاه فقهی، این سخن مشهور که امام حسین(علیهالسلام) حج خود را نیمهتمام گذاشت، سخنی نادرست است؛ زیرا امام (علیهالسلام) در روز هشتم ذیالحجه (یوم ترویه) از مکه خارج شد؛ در حالی که اعمال حج که با احرام در مکه و وقوف در عرفات شروع میشود، از شب نهم ذیالحجه آغاز میگردد؛ بنابراین امام(علیهالسلام) اصولاً وارد اعمال حج نشده بود تا آن را نیمهتمام گذارد. ایشان در هنگام ورود به مکه، عمره مفرده انجام داد.
البته مشهور است در برخی کتابها مانند الارشاد شیخ مفید آمده که حضرت، حج خود را تبدیل به عمره کرد و طواف و سعی انجام داد و از احرام بیرون آمد؛ به دلیل اینکه قادر نبود حج خود را تمام نماید که این نظر بعید است.
روایتی نیز از امام صادق(علیهالسلام) ذکر شده است که فرمود: قد اعتمر الحسین بن علی(علیهالسلام) فی ذی الحجه ثم راح یوم الترویه الی العراق و الناس یروحون الی منی و لا باس باعمره فی ذی الحجه لمن لا یرید الحج؛ [۱۱]
امام حسین (علیهالسلام) در ماه ذیالحجه عمره انجام داد و سپس در روز ترویه (هشتم) به سوی عراق حرکت کرد و کسی که نمیخواهد حج انجام دهد، میتواند عمره انجام دهد که میتوان دلایل این خروج را بهطور خلاصه چنین ذکر نمود: ۱.خطر جانی؛ ۲.شکسته نشدن حرمت بیت الله الحرام.
ایشان به عبدالله بن زبیر فرمود: به خداوند سوگند! اگر یک وجب خارج از مکه کشته شوم، برای من دوست داشتنیتر است تا آنکه بهاندازه یک وجب در داخل مکه کشته شوم. به خداوند سوگند! اگر من به لانهای از لانه جانوران پناه برم، مرا از آن بیرون خواهند کشید تا آنچه را از من میخواهند، به دست آورند. [۱۲]
📖 احکام روز ترویه
غسلکردن [۱۳][۱۴] و روزهگرفتن [۱۵] در روز ترویه مستحب است.
حاجی پس از فراغ از اعمال عمره تمتع هر زمان که بخواهد میتواند برای حج احرام ببندد؛ لیکن بنابر مشهور، افضل احرام بستن در روز ترویه است. [۱۶][۱۷]
برخی قدما آن را واجب دانستهاند؛ بدین معنا که تأخیر احرام را از روز ترویه جایز ندانستهاند. [۱۸]
در اینکه افضل، بستن احرام پس از نماز ظهر است [۱۹] [۲۰] یا پس از نماز ظهر و عصر [۲۱][۲۲][۲۳] و یا قبل از نماز ظهر و عصر، اقوال مختلف است. بنابر قول آخر، حاجی نماز ظهر و عصر را در منی میخواند. [۲۴][۲۵]
برخی نیز قائل به تخییر بین احرام بستن پس از نماز ظهر و عصر و قبل از آن و خواندن دو نماز در منی شدهاند. [۲۶]
البته سرپرست حاجیان (امیر الحاج) از حکم یاد شده مستثنا است و برای او گزاردن نماز ظهر و عصر در منی استحباب دارد؛ [۲۷][۲۸][۲۹]
بلکه ظاهر کلام برخی وجوب است. [۳۰]
مستحب است حاجی روز ترویه ابتدا به منی رود و شب نهم تا طلوع فجر در منی بیتوته کند و سپس عازم عرفات گردد. [۳۱]
ظاهر کلام گروهی از فقها اختصاص استحباب به حاجیای است که حج تمتع میگزارد؛ لیکن از برخی نقل شده که به جا آورنده حج قران و حج افراد در این حکم ملحق به متمتع است. [۳۲]
بر ناتوانِ از قربانی در حج، واجب است ده روز روزه بگیرد که سه روز آن باید پی در پی و در ماه ذیحجه باشد. مستحب است سه روز یاد شده، روز ترویه و روزهای قبل و بعد آن باشد. [۳۳]
اگر کسی روز ترویه و عرفه را روزه بگیرد و عید قربان و بعد آن تا پایان ایام تشریق را افطار کند، زیانی به پی درپی بودن روزه او وارد نمیشود و میتواند روزه یک روز باقی مانده را پس از پایان ایام تشریق بگیرد. [۳۴]
کسی که در ماههای حج (شوال، ذیقعده و ذیحجه) عمره مفرده گزارده، چنانچه تا حلول ماه ذیحجه، بویژه تا روز ترویه در مکه بماند، بنابر مشهور مستحب است حج تمتع به جا آورد. [۳۵][۳۶]
برخی قدما حج تمتع را بر کسی که تا روز ترویه در مکه مانده است، واجب دانستهاند. [۳۷]
📚 برای مشاهده پانویس ها و منابع به سایت جامع و دانشنامه *ویکی شیعه* مراجعه کنید.
کانال روضه دفتری👇👇
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
❣﷽❣
▪️▪️▪️#پرسش_پاسخ▪️▪️▪️
🍁#سخنرانی_امام_حسین_ع
📢 چرا امام حسین ع در روز عرفه حج را رها نمود و به طرف کوفه رفت؟
💠از جمله اتهامات اهل سنت به شیعیان در خصوص تصمیم امام حسین است آنان می گویند رها نمودن حج در وسط کار خلاف شرع است چرا امام حسین روز عرفه و قبل از عید قربان مکه را ترک گفت؟
✍قبل از آن که به تحلیل تاریخى این پرسش مهم بپردازیم، باید این نکته را متذکر شویم که از دیدگاه فقهى، این سخن مشهور که امام حسین علیه السلام حجّ خود را نیمه تمام گذاشت، سخن نادرستى است؛ زیرا امام علیه السلام در روز هشتم ذى حجه «یوم الترویه» از مکّه خارج شد.در حالى که اعمال حجّ - که با احرام در مکّه و وقوف در عرفات شروع می شود - از شب نهم ذى حجه آغاز میشود. بنابراین، امام علیه السلام اصولاً وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.
🕊بله، مسلماً آن حضرت در هنگام ورود به مکّه، عمره مفرده انجام داد و چه بسا در طول اقامت چند ماهه خود در مکّه و احتمالاً در فاصله هاى مختلف، اقدام به انجام اعمال عمره کرده بود. اما انجام اعمال عمره مفرده، به معناى ورود در اعمال حجّ نمى شود. در برخى از روایات تنها از انجام عمره مفرده از سوى امام علیه السلام سخن به میان آمده است.
🌑اگرچه معروف و مشهور است و در برخی کتاب ها مانند کتاب "الارشاد" شیخ مفید آمده که حضرت حج خود را تبدیل به عمره کرد و طواف و سعی انجام داد و از احرام بیرون آمد چون نمی توانست حج خود را تکمیل کند. ولی به نظر بعید می آید که آن حضرت به احرام حج محرم شده باشد چون کسی که می خواهد اعمال حج را انجام دهد علی القاعده روز هشتم یا روز نهم ذی الحجه محرم می شود و جهتی برای محرم شدن زودتر از موعد مقرر نیست.
برای تایید این مطلب روایاتی در کتاب شریف اصول کافی نقل شده که به دو روایت از آن ها اشاره می کنیم:
1) عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ خَرَجَ فِی أَشْهُرِ الْحَجِّ مُعْتَمِراً ثُمَّ رَجَعَ إِلَى بِلَادِهِ قَالَ لَا بَأْسَ وَ إِنْ حَجَّ فِی عَامِهِ ذَلِکَ وَ أَفْرَدَ الْحَجَّ فَلَیْسَ عَلَیْهِ دَمٌ فَإِنَّ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ ع خَرَجَ قَبْلَ التَّرْوِیَةِ بِیَوْمٍ إِلَى الْعِرَاقِ وَ قَدْ کَانَ دَخَلَ مُعْتَمِراً.
ترجمه: ↙️
🌹از امام صادق ع نقل شده که فرمود : امام حسین علیه السلام قبل از روز هشتم ذی الحجه از مکه خارج شد در حالی که قبلا در ماه حج با احرام عمره ، به قصد انجام عمره وارد مکه شده بود و عمره انجام داده بود .
از این روایت بر نمی آید که حضرت حج خود را تبدیل به عمره کرده باشد .
در روایت دیگر امام صادق ع فرمود :
2) قَدِ اعْتَمَرَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ ع فِی ذِی الْحِجَّةِ ثُمَّ رَاحَ یَوْمَ التَّرْوِیَةِ إِلَى الْعِرَاقِ وَ النَّاسُ یَرُوحُونَ إِلَى مِنًى وَ لَا بَأْسَ بِالْعُمْرَةِ فِی ذِی الْحِجَّةِ لِمَنْ لَا یُرِیدُ الْحَجَّ.
ترجمه:↙️
🦋امام حسین در ماه ذی الحجه عمره انجام داد و سپس در روز ترویه (هشتم) به سوی عراق حرکت کرد و کسی که نمی خواهد حج انجام دهد می تواند عمره انجام دهد .
🌑بله، مسلماً آن حضرت در هنگام ورود به مکّه، عمره مفرده انجام داده و چه بسا در طول اقامت چند ماهه خود در مکّه و احتمالاً در فاصله هاى مختلف، اقدام به انجام اعمال عمره کرده بود. اما انجام اعمال عمره مفرده، به معناى ورود در اعمال حجّ نیست.و شاید وقتی که خبر دار شد که نیروهای مخفی یزید قصد ترور آن حضرت را در حرم دارند و تصمیم گرفت به سوی عراق حرکت کند، برای انجام یک عمره دیگر محرم شد و آن را تکمیل کرد و از احرام خارج شد و در روز ترویه یعنی هشتم ذی الحجه به سوی عراق از مکه خارج شد....
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
💔#ترویه
#روز_عرفه
💔8 ذی الحجه خروج امام حسین(ع)💔
💔ازمکه مکرمه به سمت کربلا ی معلا💔
شیعیان دیگرهوای نینوا داردحسین (ع)
روی دل با کاروان کربلا دارد حسین (ع)
ازحریم کعبه جدش به اشکی شست دست
مروه پشت سر نهاد اما صفا دارد حسین
میبرد در کربلا هفتاد و دو ذبح عظیم
بیش ازاینهاحرمت کوی منا داردحسین
پیش روراه دیار نیستی کافیش نیست
اشک و آه عالمی هم در قفا دارد حسین
بسکه محمل هارودمنزل به منزل باشتاب
کس نمی داند عروسی یا عزا دارد حسین
رخت ودیباج حرم چون گل به تاراجش برند
تا بجائی که کفن از بوریا دارد حسین
بردن اهل حرم دستور بود و سر غیب
ورنه این بی حرمتی ها کی رواداردحسین
سروران ، پروانگان شمع رخسارش ولی
چون سحرروشن که سرازتن جداداردحسین
سر به تاج زین نهاده راه پیمای عراق
می نمایدخود که عهدی باخدا دارد حسین
او وفای عهد را با سر کند سودا ولی
خون به دل از کوفیان بی وفا داردحسین
دشمنانش بی امان و دوستانش بی وفا
باکدامین سر کند مشکل دو تا داردحسین
💚السلام علی الحُسین
💚وعلی علی بن الحُسین
💚وَعلی اولاد الحسین
💚وعَلی اصحاب الحسین
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftariا
❣﷽❣
▪️#شعر_روز_عرفه
🖤#روز_عرفه
تا که از سوی حق آوای بیا می آید
وسط روز گدا پشت گدا می آید
هاتفی زد به روی شانه ام و گفت بیا
از شفاخانه حق بوی دوا می آید
وقتی یک کوه گنه با پر کاهی پاک است
از گنه کار نپرسید چرا می آید
ناله ها از سر این است که بی چیز شدم
کیسه زر که فرو ریخت صدا می آید
حج نرفتم ولی یک لک لبیک حسین
از همین جا که بگویم خدا می آید
رخت احرام نبسته همه محرم شده ایم
خودمانیم سپیدی چه به ما می آید
آنقدر جرم و خطا سرزده از ما که فقط
به تو بخشیدن این جرم و خطا می آید
عرفات است ولی هرکه بگوید یا رب
پاسخش از طرف کرب و بلا می آید
وقت قربانی زهرا شده در کرب و بلا
خواهرش دید که خنجر زقفا می آید
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari
❣﷽❣
🕊🌹🕊🌹🕊
🌹🕊🌹🕊
🕊🌹🕊
🌹🕊
🔴اعمال شب و روز عرفه
💥شب نهم از شبهای متبرك و شب مناجات با قاضى الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است. عبادت در این شب، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد. براى شب عرفه چند عمل وارد شده است:
🌺۱- دعایی که با این عبارت آغاز میشود، خوانده شود
اَللّهُمَّ یا شاهِدَ كُلِّ نَجْوى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوى وَ عالِمَ كُلِّ خَفِیَّةٍ وَ مُنْتَهى كُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً كه روایت شده هر كس آن را در شب عرفه یا در شبهاى جمعه بخواند خداوند او را بیامرزد.
🌸۲- [به نقل كفعمى ] تسبیحات عشر را كه در اعمال روز عرفه آمده است را هزار مرتبه خوانده شود .
🌺۳- دعاء اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَیَّاَ را كه در روز عرفه و شب و روز جمعه نیز وارد است، خوانده شود.
🌸۴- زیارت امام حسین علیه السلام .
🌷اعمال روز عرفه🌷
روز نهم روز عرفه و از اعیاد عظیمه است اگرچه به اسم عید نامیده نشده است . عرفه روزى است كه حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و راندهتر و خشمناكترین اوقات خواهد داشت و روایت شده كه حضرت امام زین العابدین علیه السلام در روز عرفه صدای سائلی را شنید كه از مردم تقاضای کمک مىنمود. امام به او فرمود: واى بر تو آیا در این روز از غیر خدا تقاضا مىكنى؟ حال آن كه در این روز امید مىرود که بچههاى در شكم هم از فضل خدا بی نصیب نمانند و سعید شوند.
💥براى این روز اعمالی ذکر شده است:
💐💐۱- غسل که مستحب است قبل از زوال انجام شود .
🎋🎋۲- زیارت امام حسین علیه السلام ،
كه از هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد بالاتر است و احادیث، در كثرت فضیلت زیارت آن حضرت در این روز متواتر است و اگر كسى توفیق یابد كه در این روز در تحت قُبّه مقدّسه آن حضرت باشد ثوابش كمتر از كسى كه در عرفات است نیست.
🌹🌹۳- بعد از نماز عصر پیش از آن كه مشغول به خواندن دعاهاى عرفه شود در زیر آسمان دو ركعت نماز بجا آورد و نزد حق تعالى به گناهان خود اعتراف و اقرار کند تا به ثواب عرفات رستگار شود و گناهانش آمرزیده گردد. پس چون وقت زوال شد زیر آسمان رَوَد و نماز ظهر و عصر را با ركوع و سجود نیكو به عمل آورد و چون فارغ شود دو ركعت نماز اقامه كند. در ركعت اوّل بعد از حمد، توحید و در دوم بعد از حمد، قُل یا اَیُّهَا الْكافِروُنَ خوانده شود. و بعد از آن چهار ركعت نماز گزارد که در هر ركعت بعد از حمد، توحید پنجاه مرتبه بخواند. كه این نماز، همان نماز حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام است .
🌴🌴۴- شیخ كفعمى در مصباح فرموده مستحب است روزه روز عرفه براى كسى كه ضعف پیدا نكند و مانع دعا خواندن او نشود.
🌿🌿۵- مستحب است غسل پیش از زوال و زیارت امام حسین علیه السلام در روز و شب عرفه .
🌸🌸۶- تسبیحات حضرت رسول صَلَّى اللهِ عَلِیهِ وَ آله در روز عرفه که در مقاتیح الجنان آمده
🍃🍃۷- سوره توحید صد مرتبه و آیة الكرسى صد مرتبه و صلوات بر محمّد و آل محمّد صد مرتبه خوانده شود و دعای ذیل خوانده شود:
لااِلهَاِلا اللّهُ وَحْدَهُ لا شَریكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ یُحْیى وَ یُمیتُ.....
🌟۸-خواندن دعای
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ یا مَنْ هُوَ اَقْرَبُ....
💥۹- دعای ام داود خوانده شود .
🌸۱۰- این تسبیح را كه ثواب آن بسیار است گفته شود:
سُبْحانَ اللّهِ قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ وَسُبْحانَ اللّهِ بَعْدَ كُلِّ اَحَدٍ وَسُبْحانَ اللّهِ مَعَ كُلِّ اَحَدٍ وَسُبْحانَ.....
☘۱۱- دعای امام حسین علیه السلام در روز عرفه خوانده شود.
💐۱۲- در آخر روز عرفه این دعا خوانده شود :
یا رَبِّ اِنَّ ذُنُوبى لا تَضُرُّكَ وَاِنَّ مَغْفِرَتَكَ لى لا تَنْقُصُكَ فَاَعْطِنى ما لا....
🌻۱۳- دعای مشلول خوانده شود.
✨((منبع:مفاتیح الجنان))
☘#التماس_دعا🤲
🕊
🌹🕊
🕊🌹🕊
🌹🕊🌹🕊
🕊🌹🕊🌹🕊
کانال روضه دفتری👇👇
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@rozeh_daftari