✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 تغییر رویه؟
🔶 اول.
✴️ #اردوغان در اوایل سال 2016، در پاسخ به خبرنگارانی که از چرایی مصالحه ترکیه با #اسرائیل درباره اتفاق کشتی مرمره پرسیده بودند، گفت:
🔻 "نیاز داشتنمان به اسرائیل را باید قبول کنیم".
🔶 دوم.
🔹 اردوغان در اواخر پاییز سال 2017 در تجمع حزبی اش در شهر سیواس یک سخنرانی فوق العاده کرد:
🔻 "اسرائیل دولت ترور است... اسرائیل دولت اشغالگر است".
🔶 سوم.
🔹 اواخر سال 2017، روزنامه اسلام گرای ینی شفق که به #حزب_عدالت_و_توسعه نزدیک است، یادداشتی نوشت با عنوان "اگر در برابر اسرائیل ارتش اسلام تشکیل شود..." و در آن با عدد و رقم خواست بگوید در صورت اتحاد نظامی کشورهای اسلامی اسرائیل عددی نیست و اصلا خود ارتش ترکیه، به عنوان ارتشی که عملیات سپر فرات را در سوریه با موفقیت انجام داد، برای مقابله با ارتش اسرائیل کفایت می کند. این یادداشت پس از اعلام ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس نوشته شده بود و در آن پیام اردوغان نیز درج شده بود:
🔻 "کسانی که امروز خود را صاحب قدس می دانند، فردا حتی درختی را هم نخواهند یافت که پشت آن پنهان شوند".
🔶 چهارم.
🔹 گذشت و گذشت تا رسید به واقعیت یافتن انتقال سفارت آمریکا به #بیت_المقدس و شهادت تعداد زیادی از فلسطینیان و تجمع مردم استانبول در اعتراض به اسرائیل و آمریکا و سخنرانی اردوغان در جمع مردم:
🔻 "تنها زبانی که ظالم بی اخلاق [اسرائیل] می فهمد، زور است... مبارزه واقعی با صهیونیست هاست".
🔶 حیرانی.
🔹 از زمان به قدرت رسیدن اردوغان در ترکیه، یعنی از سال 2003 تا 2016، رابطه او با اسرائیل کم فراز و فرود نداشته. اما همیشه حداقلی از ارتباط را با رژیم صهیونیستی حفظ می کرد. حتی قطع رابطه با این رژیم در جریان کشتی مرمره و شهادت تعدادی از عدالت طلبان، نتوانست دوام داشته باشد و اردوغان با گفتن جمله به اسرائیل نیاز داریم، آب سردی بر حرارت عدالت طلبی آن بخشی از اسلام گرایان ترکیه پاشید که تصور می کردند به رهبری اردوغان، پس از دمشق [!]، نوبت آزادی بیت المقدس خواهد بود.
🔹 اما اکنون چه اتفاق افتاده؟ اردوغان تغییر کرده؟
🔶 جستجو.
🔹 اول ببینیم اردوغان قبل از سال 2017 چه نظری درباره مسئله فلسطین داشته؟ اردوغان از جمله اسلام گرایانی است که قائل به پذیرش دو دولت در سرزمین فلسطین، مبتنی بر قطعنامه های سازمان ملل و توافقات فلسطینیان با صهیونیست ها در #پیمان_اسلو است. می توان اشکال گرفت که بسیاری از لائیک های ترکیه نیز بر چنین مسیری معتقد هستند پس اردوغان با پیشینیان خود چه تفاوتی می کند؟ تفاوت آنجاست که در بازی دو دولت سازی، اردوغان بیشتر طرفدار فلسطینی هاست. کفه ترازو را به سمت فلسطینی ها سنگین می کند و از بین گروه های فلسطینی روابط خود را با حماس مستحکم می کند.
🔹 طرفداری از فلسطینیان در بازی دو دولت سازی یعنی چه؟ یعنی اینکه از دید اردوغان در سرزمین فلسطین دو دولت وجود دارد: دولت مستقل فلسطین و دولت اسرائیل. دولت اسرائیل باید بیت المقدس را به عنوان پایتخت ابدی فلسطین به دولت فلسطین بازپس دهد. ارتباط زمینی کرانه باختری و غزه را امکان پذیر سازد، از سرزمین های دولت فلسطین خارج شود، به محاصره غزه پایان دهد، مسائل آبی بین خود و دولت فلسطین رو حل کند و در کل دولت مستقل فلسطین، دولتی شود مانند بقیه دولت های دنیا. اما تندروها مصادر امور دولت اسرائیل را از ابتدای تأسیس آن در دست گرفته اند و آن را مبدل به #دولت_تروریست نموده اند. اصلا همین تندروها اسرائیل را تشکیل داده اند و در دوره های زمانی مختلف، هر حزبی که در تل آویو بر سر کار آمده، در قبال فلسطین و فلسطینیان حزبی تندرو و تروریست بوده. اما اکنون زمان جابجایی قدرت در اسرائیل است.
🔹 پس از نظر اردوغان، مسئله اصلی فلسطین آن است که در یک سمت ماجرا تندروهای صهیونیست دولتی تروریست را تشکیل داده اند اما مبارزه با این تندروهای صهیونیست به معنای تلاش برای نابودی اصل دولت اسرائیل نیست. بلکه دولت در اسرائیل باید به آن بخشی از شهروندان اسرائیل تحویل داده شود که معتقد به صلح و بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه هایشان و بازپس دهی بیت المقدس به فلسطینیان هستند.
🔶 تغییر؟
🔹 کاش می شد دل به حرفهای اعتراضی آن دسته از لائیک های ترکیه داد که داد می زنند اردوغان به تدریج در حال شکل دهی به حکومت اسلامی ترکیه است و مسیر این کار را در تبدیل شدن خود به آتاتورک اسلامی می بیند. کاش می شد گفت حرف هایی که از اردوغان در فضای ایران پخش شد، همه حرف های او بود و تغییر در قبال فلسطین، بخشی از تدریج اردوغان در شکل دهی به دولت اسلامی ترکیه است.
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔹 اما متاسفانه باید گفت نه. رفتار و دیدگاه اردوغان در قبال مسئله فلسطین تغییری نکرده. به همان سخنرانی چند روز پیش او در تجمع مردم استانبول برمی گردیم:
🔻 "ما مردم اسرائیل را به مبارزه علیه شیطانی که در حکومتشان رخنه کرده، دعوت می کنیم". توجه کنید که گفت مردم اسرائیل.
🔹 یا بیایید به نشست مشترک خبری اجلاس فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی که همین چند روز پیش در استانبول و به سبب انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس برگزار شد برویم. اردوغان گفت:
🔻 "[خطاب به مردم یهودی اسرائیل] شما صهیونیست نیستید، شما را از آن ها جدا می کنم... به پایبندی خود به راهکار دو دولتی تاکید و از تمامی تلاش های فلسطین در این مسیر حمایت می کنیم".
🔹 بازی همان بازی 15 سال اخیر است.جامعه ترکیه به شدت طرفدار فلسطین است. اسرائیل را توطئه غرب جهت زمین زدن #عثمانی می داند. فلسطین جزئی از خاطرات خوش آنان است. خاطراتی که امید بازگشت به آنها را در سر می پرورانند. حامی اصلی فلسطین رهبر جهان اسلام خواهد بود و رهبری جهان اسلام یعنی افزایش قدرت کشور، یعنی افزایش غرور مردمی. و اهالی ترکیه در جستجوی این غرور هستند. به همین خاطر طرفداری از فلسطین رأی آور است. به همین خاطر همه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ترکیه چفیه می اندازند و علیه اسرائیل سخنرانی می کنند.
🔹 اردوغان از این امکان غافل نیست؛ از یک سو سخنرانی های مهیج علیه دولت تروریست و اشغالگر صهیونیست ها انجام می دهد؛ صهیونیست هایی که دولت اسرائیل را در دست گرفته اند و باید توسط مردم اسرائیل از قدرت خلع ید بشوند تا بتوان دو دولت اسرائیل و فلسطین را تشکیل داد؛ دولت فلسطین به پایتختی بیت المقدس.
🔹 اما از سوی دیگر افزایش روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل و امضای چندباره قراردادهای نظامی میان این دو کشور و در اختیار نیروهای امنیتی صهیونیست گذاردن پایگاه های جاسوسی در مرز ترکیه با سوریه و سفرهای گردشگری از تل آویو به استانبول هنوز ادامه دارد.
🔹 و از سوی دیگر، ساخت بیمارستان و ارسال پزشک و بازسازی نیروگاه برق در غزه و اعطای بورسیه به دانشجویان فلسطینی جهت تحصیل در ترکیه و درمان بیماران فلسطینی در ترکیه و پخش نذورات و زکوات در غزه. خرج مالیات حاصل از درآمد مشروب فروشی ها برای توسعه مساجد.
🔹 و از سوی دیگر، حزب دموکراتیک خلق ها (حزب اصلی اکراد ترکیه) در پارلمان ترکیه طرحی مبنی بر ابطال تمام قراردادهای فی مابین دولت ترکیه و اسرائیل را به دلیل اتفاقات اخیر ارائه می کند اما اکثریت پارلمان، اکثریتی که در دست حزب عدالت و توسعه است، اکثریتی که در دست اردوغان است، آن را رد می کند.
🔶 ارتش اسلامی؟
🔹 یادداشت روزنامه ینی شفق بیانگر آرمان آن بخشی از #اسلام_گرایان است که نمی خواهند واقعیت اردوغان را بپذیرند. چرا که تجربه تلخ حکومت لائیک ها آنها را ترسانده و از شدت ترس به دامن خیال پناه آورده اند. اگر هم اردوغان حرفی از اقدام نظامی زده، حداکثر در قالب استقرار نیروهای نظامی ترکیه در قالب نیروهای صلح بان در غزه خواهد بود و نه بیشتر.
🔹 باید با واقعیت ها کنار بیاییم. حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان کارهای بسیاری در جهت تسهیل اسلام گرایی و بازگشت ترکیه به دامان اسلام انجام داده است. این حزب و این فرد همراه خوبی در قصه پرغصه فلسطین هستند اما "تا یک جایی". این "تا یک جایی" را نباید فراموش کنیم. و نیز افق های پس از آن را.
✍ #رامین_مددلو پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 اضمحلال اسرائیل فراتر از آرمان وآیین
✴️ در رابطه با آزادی #قدس شریف عمدتاَ از منظرگاه دینی و یا آرمانی انقلابی سخن به میان آمده و برخی را چنین گمان حاصل شده است که این یک تقابل صرفاً احساسی-آیینیِ بی دلیل است و نباید برای آن هزینه ملیِ گزاف داد. در این وجیزه به چرایی ضرورت اضمحلال دولت جعلی اسرائیل فراتر از آرمان و آیین خواهیم پرداخت.
🔹 از سال1917 با تلاش برخی سرمایه داران یهودی عضو مجلس عوام #بریتانیا اولین تلاش های بین المللی برای مهاجرت یهودیان به فلسطین آغاز شد و 29نوامبر 1947 این تلاش ها به ثمر نشست و با قطعنامه 181 مجمع عمومی سازمان ملل متحد سرزمین فلسطین به دو کشور عبری و فلسطینی تقسیم شد و مقرر شد شهر بیت المقدس (اورشلیم) به صورت بین المللی اداره شود. نهایتاً در14 مه 1948 با پایان قیمومیت بریتانیا بر فلسطین، اسرائیل با صدور منشور استقلال اعلام موجودیت کرد.
🔹از آن زمان تاکنون مجمع عمومی سازمان ملل یا شورای امنیت سالانه متوسط یک یا دو قطعنامه(هرچندتشریفاتی) علیه این رژیم صادر کرده است و در برخی از آنها مانند قطعنامه 3379 #صهیونیسم را یک رژیم نژادگرا و ضد صلح و امنیت جهانی دانسته (درسال1991با فشار آمریکا این قطعنامه لغو شد). زیرا در این سالها این رژیم هیچ وقت نتوانست به محدوده اشغال شده اولیه خود پایبند بماند بلکه هربار با توسعه طلبی و تجاوز به کرانه باختری رود اردن، نوار غزه، بیت المقدس شرقی، صحرای سینا، ارتفاعات جولان سوریه، جنوب لبنان تا مرز رودخانه لیطانی و حمله هوایی به عراق نشان داد، سودایی فراتر از اسکان در "سرزمین پدری" در سر دارد.
🔹چنین عملکردی را نمی توان صرفاً منتسب به عمل چند سیاستمدار نابخرد در دولت اسرائیل دانست و آن را طبیعی جلوه داد. بلکه این عملکرد برخواسته از عمق تفکر و بینش های دینی و اعتقادی قومی است که خود را برتر از هر نژاد و انسانی دانسته و داعی حکمرانی در سرزمین مقدس بلکه بر کل جهان را دارد. نظام بینشی و اعتقادی یهود در کتاب مقدس آنها تورات، با منبع جانبی و تفسیری #تلمود (رکن فرهنگ و فقاهت یهودی) ابعادی از دستورالعمل دینی را برای حیات فردی و اجتماعی آنها پدید آورده است که می تواند یکی از مهمترین عناصر تهدیدکننده جهانی محسوب شود. @Rushdisu
🔹 می توان به راحتی این نسبت را داد که بسیاری از سیاستگذاری های حکومتی دولت جعلی اسرائیل مبتنی بر این نظام خطرناک عقیدتی است. تلمود به عنوان مهمترین تفسیر و آراء علمای یهودی از کتاب مقدس که مرجع اصلی در فهم دین نیز محسوب می شود، بشریت را به دو نوع یهودی و غیر یهودی تقسیم نموده و دزدی اموال غیریهودیان، تصرف، اشغال و دست اندازی به املاک و ناموس آنها و بردن حیواناتشان را حق یهودیان و راه تقرب به خدا تلقی نموده است. غیر از مطالب توهین آمیز که به ذات اقدس اله و پیامبران الهی در برخی نسخ این کتاب نسبت داده شده است، تأکید بر قوم برگزیده بودن یهود وجه ممیزی است که بسیاری از سیاست های ضد بشری اسرائیل جنایتکار را مبتنی بر آن تفسیر نمود. با وجود مطالب واضح البطلانی که در این کتاب آمده است، هم اکنون یهودیان تلمود را به عنوان تورات شفاهی از چنان تقدیسی حاکی می دانند که به همراه کتاب مقدس به قوم یهود ابلاغ شده است. آنها معتقدند تورات کتبی دستور صریح داده است که یهودیان در فهم احکام خود از آراء و نظرات علمای یهودی که در کتاب تلمود آمده است، پیروی کنند.
🔹اگرچه امروزه بسیاری از فرامین وارده توسط اندیشمندان معتدل ایشان، تعدیل و توجیه می شود ولی نمی توان وجود چنین دستورات دینی ضد بشری در منابع مهم اعتقادی آنها را منکر شد. در کنار این منابع می توان به پروتکل های بزرگان یهود نیز اشاره کرد که در صورت صحت انتساب، ریشه در افکار و اعتقادات کاملاً ضد بشری و نژادپرستانه صهیونیسم جهانی دارد. ایجاد بحران های عظیم بین المللی، تأکید بر نابودی کامل گوییم(غیریهود) با قرار دادن صنعت برپایه رقابت، رخنه در نظام آموزشی جهان، توسعه عیاشی و لذت جویی در بین غیر یهود و... همگی از برنامه های مذکور صهیونیسم در این پروتکل ها است. @Rushdisu
🔹ازاین رو نمی توان سخن از مقابله با چنین جرثومه فسادی را صرفاً یک آرمان دینی دانست. بلکه بشریت برای حفظ امنیت فرهنگی و اجتماعی خود وظیفه مقابله با دولت خود خوانده اسرائیل در این منطقه را دارد. تبارشناسی اندیشه و عمل آنها در طول تاریخ همین چند دهه به وضوح ثبات می کند که کمک به اضمحلال این عنصر مخرب و ضدانسانی یک #وظیفه_فرادینی و بشری است.
✍ #بهنام_طالبی_طادی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 رکورد اعتماد
🔻 تحلیلی بر علل ناکارآمدی تبلیغات تخریبی علیه کمیته امداد امام خمینی
✴️ چند وقتی هست که آتش تبلیغاتی تخریبی به سمت #کمیته_امداد امام خمینی نشانه رفته است و مخالفین در تلاش برای تضعیف این سازمان در بین مردم هستند. تقارن این حمله با ماه رمضان، شب های قدر و روز عید فطر که زمان های مهمی برای دریافت انفاق های مستحبی و واجب مردم است، نشان دهنده تلاش هوشمندانه دشمن برای ضربه زدن به کمیته امداد است. تدارک این هجمه تبلیغاتی غالبا توسط جریان های ضد انقلاب خط دهی شده است. موضوع قدیمی «خرج شدن صدقات ایرانی ها در کشورهایی مثل فلسطین و لبنان»، اصلی ترین دستمایه این تبلیغات بوده است. با وجود این که این موضوع، تکراری است و قبلا نیز محل حمله به این سازمان بوده است، اما همچنان به اندازه کافی حساسیت برانگیز هست که بتواند مردم را برای کمک کردن از طریق کمیته امداد دچار تردید کند.
🔹اما چه شد که این تدارک تبلیغاتی نتوانست به هدف خود برسد و بنابر اظهارات رئیس کمیته امداد، #رکورد_کمک به امداد توسط مردم شکسته شد؟ این نوشتار علت اصلی را تحول بنیادین و راهبردی کمیته امداد نسبت به دوره قبلی می داند و بر این باور است که ناکارآمدی تبلیغات تخریبی علیه کمیته امداد، محصول حرکت امداد در دوران جدید خود به سمت رویکرد #مشتری_مداری است.
🔹مشتریان یک خیریه، تامین کنندگان منابع مالی و غیرمالی آنها هستند. این مشتریان شامل همه خیرین چه در سطح کلان و چه خرد و چه خیرین پولی و چه غیرپولی می شود. کمیته امداد تا پیش از دوره مدیریت جدید احساس ضرورت بر پاسخگویی و شفاف سازی عملکردی خود نسبت به مردم را احساس نمی کرد. در مناطق بالاشهر تهران، ساختمان های اداری متعدد و نسبتا لوکسی داشت. چندان نسبت به بهبود فرآیندها و فعالیت های خود و افزایش بهره وری، حساسیت به خرج نمی داد. تعامل و ارتباط کافی با خیرین خرد و عموم مردم برقرار نمی کرد و ضرورتی هم برای انجام چنین کاری نمی دید. سازمان، نه فعالیت های روابط عمومی را دنبال می کرد و نه فعالیت های تبلیغاتی و ترویجی را از محورهای فعالیت های خود می دانست.
🔹در زمان قبل، کمیته امداد نسبت به شایعات و تخریب هایی که بر ضد آن می شد، تمایل و شاید توانی برای پاسخگویی نداشت و ترجیح می داد نسبت به این آنها سکوت کند. در دوره پیشین کمیته امداد، کوششی برای استفاده از روش ها و کانال های جدید برای جلب کمک های خیرین صورت نمی گرفت و به طور خلاصه در گذشته این سازمان به معنی واقعی کلمه یک سازمان غیرمشتری مدار بود.
🔹خیریه های مشتری مدار، سازمان هایی هستند که باید بر مشتری مداری و بهبود #تصویر_سازمانی خود در نزد مشتریان بیشترین حساسیت و اهتمام را به خرج دهند. خیریه مشتری مدار، فروتنانه و متواضعانه با تامین کنندگان منابع مالی خیریه رفتار می کنند، نه طلب کارانه و متوقعانه. خود را امین و امانت دار ریال به ریال پول هایی می داند که مردم به آن سازمان افتخار نمایندگی برای رساندن آنها به دست نیازمندان و محرومان را داده است. چنین سازمانی با #مردم و مخاطبان خود سخن می گوید. نقاط قوت خود را با مردم در میان می گذارد و برای رفع ضعف ها تلاش می کند. از تغییرات و تحولات سازمانی مردم را مطلع می کند. نحوه هزینه کرد منابع دریافتی را به روشنی به اطلاع مشتریان می رساند. از نیازمندی ها و نقاط ضعف موجود که هنوز توان لازم برای ورود آماده نشده، از مردم استمداد می طلبد.
🔹اگر چه انفاق حقیقی برای کسب رضایت الهی و با نیت خدایی انجام می شود و اجر و مزد منفقین با خداوند است، اما خیریه مشتری مدار وظیفه خود می داند که در قالب ارتباط با مشتریان خود به خاطر مهربانی هایشان، از آنها تشکر و قدردانی کند. خیریه مشتری مدار، وعده کذب و دروغ به مردم نمی دهد. کما این که قول نقل مکان ساختمان کمیته امداد از شمال تهران عملی شد. خیریه مشتری مدار، با صداقت و #شفافیت عملی و زبانی برای خود اعتبار می اندوزد تا بتواند در زمان بحران و مشکل (همچون تبلیغات تخریبی) به سلامت و بدون آسیب عبور کند تا پاسخ شبهات و تهمت ها، برای مردم پذیرفتی و قابل قبول باشد.
✍ #دکتر_سعید_مسعودی_پور پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 "آره منم شنیدم، فلانی، این کاره است"
✴️ یک معلم مدرسه را در نظر بگیرید که بچهای کم سن و سال را دیده که با نشانهای حاکی از ضربهای شدید به مدرسه آمده است. معلم از او میپرسد که چه شده و پاسخ میشنود که پدر آن بچه، فرزندش را با چوب بیسبال تنبیه کرده است. آنچه معلم نمیداند این است که پدر و فرزند اصلا یکدیگر را ندیده بودند بلکه پسر، چوب بیسبال را برداشته و فرار کرده است. به دنبال گزارش این اتفاق از سوی معلم، پلیس به منزل بچه میرود تا علت را بپرسد. هیچکس در منزل نیست. یکی از همسایگان آنها با دیدن پلیس، از پلیس علت حضورشان را میپرسد و پلیس به وی میگوید که در خصوص تحقیقات پیرامون بدرفتاری پدر با فرزندش در آنجا حضور دارد. همسایه قبلا نیز شنیده بود که پدر یکبار فرزندش را زده بود و لباسهای پاره پسر را دیده بود. همسایه گمان کرده بود که بدرفتاری با فرزند، در طول مدت همسایگی وجود داشته، بنابراین به پلیس میگوید که به نظر وی نیز پدر، قبلا هم با پسر بدرفتاری داشته است.(برگرفته از کتاب نظریههای جرمشناسی).
🔹 این نمونه مثال، در ادبیات جرمشناسی، نمونهای از #برچسب_زنی (Labeling Theory) که هرچند در واقع چیزی وجود ندارد بلکه برچسب مجرمانه به فرد، براثر سابقه ذهنی و تفسیر عطف به ماسبقی است که از وی وجود دارد. در واقع در مثال ذکر شده، همسایه بر این باور است که دلیل حضور پلیس در آنجا، این است که اتفاق جدی صورت گرفته و لذا برچسب «بدرفتاری با کودک» که از سوی پلیس ارائه شده است، مورد پذیرش همسایه نیز قرار میگیرد و حوادث قبلی نیز در ذهن وی به گونهای بازسازی میشود که با این برچسب مطابقت پیدا میکند.
🔹 چنین حالتی از دو جنبه قابل بررسی است: از جانب کسی که برچسب میخورد و از جانب کسی که برچسب میزند. در خصوص کسی که برچسب میگیرد باید در نظر داشت که برای جلوگیری از برچسب خوردن بدون دلیل، باید تصویر درستی از خود را در جامعه ارائه نمود. در واقع مدیریت تصویری که در کلام مولا امیرالمومنین وجود دارد که «اتقوا مواضع التهم»، #مدیریت_تصویر است که برچسبهای این چنینی اطلاق نگردد.
🔹 اما در خصوص برچسب زننده، باید دقت کرد که سفارشهای زیادی درخصوص عدم قضاوت و... وجود دارد. نکته ای که وجود دارد این است که هریک از ما یا تجربه همسایه آن مرد را داشتهایم و یا در آینده خواهیم داشت.
🔹 با چنین قضاوتهایی ممکن است برچسبی که به وی اطلاق میگردد، هیچ وقت از وی جدا نشده و مسیر زندگی فرد را عوض کند. چه اینکه ممکن است به عنوان یک مجرم در جامعه شناخته شود، و یا اینکه این #تصور در ذهن بوجود آمده و تعاملات با وی را در مقام همسایگی تحت تأثیر قرار دهد.
🔹 باید متذکر شد که در فرآیند برچسبزنی، فرد چه مجرم باشد چه نباشد، به خاطر تصویری بدی که از وی ارائه شده است، دیگر یارای #بازسازگاری_اجتماعی را نداشته و به خاطر عدم پذیرش از سوی جامعه، تصویر وی از خود (Self-Image) نیز دستخوش تغییر شده و باعث میشود فرد خود را مجرم شناخته و در نتیجه یا (در فرض اینکه وی واقعا جرمی انجام داده است) مسیر مجرمانه قبلی را ادامه میدهد و یا (اگر برچسب اطلاق شده، موهوم باشد) مسیر مجرمانه را آغاز میکند.
✍ #رامین_مالک پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 !!welcome to javanmard-e ghassab
🔶پرده اول؛ رهایی
🔹هواپیما بر باند یکی از فرودگاههای #مسکو لندینگ میکند. همان هواپیمایی که انواع و اقسام کلماتش را به انگلیش نوشتهاند از پَسِنجِر تا دِنجرس و... رها شدن از فرودگاه تایم میطلبد. مخصوصاً اگر آفیسر پاسپورت خانمی باشد بهغایت اَنگری که فقط با چشم و دست منظورش را به تو بفماند. از آن بدتر شرایطی است که نمیتوان حتی برای نید مشترک همه انسانها یعنی wc تابلویی پیدا کنی. اینجاست که علیرغم تسلط همه دوستان بر انگلیش، یک اَپ برای ترنسلیت نوشتههای پیرامونت کارساز میشود و تازه کانفیوژنت برطرف می شه و ریلکس تر ادامه می دهی... .
🔶پرده دوم؛ جوانمرد قصاب
🔹سر درب مغازهها و تابلوهای سطح شهر خبری از #زبان_انگلیسی نیست. این مسئله درد سربزرگی میشود مخصوصاً به هنگام خرید. اگر علامت مکدونالد را نشناسی یا عکس خوک روی پنیر را نبینی یا نتوانی با انواع و اقسام روشها، نوشیدنی بدون الکل از مغازهدار طلب کنی؛ آن زمان است که باید در گوشهای بنشینی و زانویت را در بغلگیری تا با یادگیری بر هیبت زبان روسی فائق آیی. اوضاع از آنهم بدتر میشود مخصوصاً اگر خطوط حملونقل همگانی مسکو و بهطور خاص مترو، جدای از پیچیدگی و زیباییاش، فارغ از یک کلمه انگلیسی باشد که مثلاً ایستگاه جوانمرد قصاب شان را به انگلیسی بر روی آن حک کرده باشند. @Rushdisu
🔶پرده سوم؛ هنر سکوت!
🔹در جلسه با یکی از خبرگزاریهای روسی هستی و تا قبل از آنکه مدیر خبرگزاری بیاید، دو جوان روس زودتر میآیند و در کنار صندلی مدیرعامل جا خوش میکنند و همه دلخوش از آنکه در این مدت بهسختی توانستهاند یک روسی را پیدا کنند تا به انگلیسی سخن بگوید؛ بنابراین بهطریقاولی از فارسی-این زبان مهجور- هم عاجز هستند. به زبان فارسی با همسفران شوخیهایی ردوبدل میکنید.
🔹مدیرعامل میآید و مترجم ما برایمان سخنان ایشان را ترجمه میکند و در انتهای جلسه مدیرعامل اشاره میکند که فرد سمت راست او به زبان انگلیسی و عربی مسلط است و فرد سمت چپ به زبان #فارسی.... تازه ذهنت پیرامون همان شوخیهای اول جلسه میگردد که نکند سخن بدی گفته باشیم و خب اصلاً چرا او تاکنون و قبل از شروع جلسه به زبان فارسی سخن نگفت تا هنرش را برای ما نمایان سازد که یکدفعه مدیرعامل از او خواهش میکند که بعد از رفتنش، او با زبان فارسی با مهمانان سخن بگوید.از بچههای شمروون بهتر به فارسی مسلط است. وقتی علت عدم صحبت او به زبان فارسی را جویا میشوی، تنها میگوید که ما موظف به روسی صحبت کردن هستیم مگر به هنگام #ضرورت!! تازه میفهمی ضرورت یعنی چه؟؟ تصور آنهم سخت است که اگر این جلسه بهطور عکس در ایران اتفاق میافتاد....
🔶پرده چهارم؛ گمان سوء
🔹در سفرهای هوایی بینشهری در #روسیه این تعصب به زبانشان باز هم به چشم میخورد. این تعصب در ظاهر بیرونی و درونی هواپیما هم هویداست. داخل کابین همهچیز به روسی حک شده است و تنها پس از چندین دقیقه روسی صحبت کردن، مهماندار به یکی دو جمله انگلیسی گفتن اکتفا میکند. به گمانم آنهم برای دلخوش کردن ما بیست نفر ایرانی بود که سوار شده بودیم... .
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔶پرده پنجم؛ بازگشت به وطن
🔹در همین حوالی و در کلانشهری که #تهران نامند، میتوان تعصب زبانی مدفونشده در ذهنها را همچو آثار تاریخی دید. حالا علاوه بر اینکه جوانمرد قصاب به انگلیسی نوشته میشود، یک سؤال جدیتری برایت شکل میگیرد که مگر بنا نبود انقلاب اسلامی هدایتگری در عرصه جهانی شود؟ حالا چرا تابلو میدان آنهم نمیتواند یک گردشگر را راهنمایی کند، چه رسد به هدایتگری در عرصه جهانی!! تابلویی که میدان را هم به انگلیسی مینویسد و فردی نیست که به آن فرد مسئول بگوید، رحمت خدا بر تو؛ چرا لااقل دقیق ترجمه نمیکنی تا مسافر فرنگی را از حیرانی نجات دهی؟! @Rushdisu
🔹رحمت الهی تنها محدود به مسئولان مترو نمیشود. آنقدر اوضاع فرهنگ در تجارت هم به وخامت کشیده شده است که به هنگام سفارش غذا، اگر معنای استریپس و اسپایسی را نفهمی و از فروشنده سؤال میکنی، فروشنده با لبخندی سراسر حقارت و تعجب میگوید: استریپس همان تکههای مرغ سوخاری است و اسپایسی همان تند خودمان!! حس حقارت بیشتر از این هم میتواند باشد، وقتیکه وزیر فرهنگ بهعنوان متولی صیانت از فرهنگ و ترویج تعصب بدان، به خاطر کوتاهیاش از مجلس کارت زرد بگیرد!
🔶پرده آخر؛ تعصب فرهنگی
🔹 #نفوذ_فرهنگی چه بخواهیم و چه نخواهیم یار جداییناپذیر الگوی توسعه غربی است. بالاتر از مسئله تهاجم فرهنگی، تزریق نتوانستنها و تکثیر ذهنهای منجمدی است که فلان نظریهها را بر وحی مقدم دارند و بدان باور بیشتر و قویتری داشته باشند. در عرصه بازاریابی هم نتوانستنها و ذهن های منجمد زمانی هویدا میشود که مدیر بازاریابی وارد کنیم و مرتب بگوییم زبان و فرهنگ ما مظروف خوبی برای تجارت و بازاریابی نیست! اگر امروز به کالای ایرانی تعصب کمرنگتری داریم، ثمره فقدان تعصب به فرهنگ و زبان فارسی خودمان است. بنابراین تعصب داشتن نسبت به کلمات فارسی در کسبوکار و تابلوهای شهری میتواند نقطه شروع خوبی باشد برای حمایت از کالای ایرانی.
🔹 باید باور داشت، حمایت از #کالای_ایرانی بدون حمایت از فرهنگ ایرانی بیمعناست. عرصه بازاریابی و تجارت، عرصه به عاریت گرفتن ذهنها و ادراکهاست و زمانی که این ذهنها و ادراکها، مسخر شده فرهنگ دیگری باشند، در رفتار عموم افراد جامعه نمیتوان تعصب اقتصادی و فرهنگی را شاهد بود. چه خوب رهبر ما و سید ما خیلی پیشتر گفته بود: «تقلید فرهنگی، خطر خیلی بزرگی است».
✍ #حمیدرضا_ارفع_الرفیعی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu