✅ #یادداشت_رشد
📄شیطان هر بار با ظاهری متفاوت
🔻 تداوم آموزش ۲۰۳۰
✴️کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، کمیته ای برای بررسی «کنوانسیون جهانی تایید و به رسمیت شناسی صلاحیت های آموزش عالی» تشکیل داده است. ریاست این کمیته را حبیبالله دهمرده نماینده زابل در مجلس بر عهده دارد. آقای ایوبی نیز به عنوان دبیر کل کمیسیون ملی #یونسکو در ایران به این کمیته اطمینان داده است که این سند متفاوت از سند آموزش ۲۰۳۰ است. همچنین بیان شده است که این کنوانسیون به دنبال یکسان سازی مدارک تحصیلی افراد در سراسر جهان است. اما این خبر را به روایتی دیگر بشنوید:
🔹تصور اولیه آن بود که حضور آقای ایوبی به عنوان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، نکته مثبتی در این راستاست اما سخنان ایشان در مراسمات مختلف، نشان از #خوش_بینی_زیاد ایشان به یونسکو دارد. ایشان مدعی هستند که کنوانسیون حاضر، با سند آموزش ۲۰۳۰ متفاوت است. اگر منظور این است که این دو، دو سند هستند درست است. اما اینکه این دو بی ارتباط هستند، خیر. اکنون سند آموزش ۲۰۳۰ و راهبردهای آن به صور مختلف پیگیری می شوند. این کنوانسیون در تطابق کامل با راهبرد دوم و پنجم بند ۴۵ چارچوب اقدام پاریس ۲۰۱۵ معروف به سند آموزش ۲۰۳۰ است. پس چگونه است که آقای ایوبی مدعی تفاوت هستند؟! باید متوجه بود که ما با سند آموزش ۲۰۳۰ مواجه نیستیم بلکه ما با جبهه ای از #تهاجم_فرهنگی مواجهیم که دائم رنگ و قالب خویش را تغییر می دهد و از درب های مختلفی وارد می شود. @Rushdisu
🔹هنوز که هنوز است مسؤولان درگیر در پیگیری آموزش ۲۰۳۰ ، از کار خود پشیمان نیستند و صرفا، توقف کار را به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات وزیران پیوند می زنند.
🔹به همین دلیل است که محورهای جزئی ۲۰۳۰ در قالب بودجه ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ و نیز «#کنوانسیون جهانی تایید و به رسمیت شناسی صلاحیت های آموزش عالی» در حال پیگیری است.
🔹اما از پیگیری کنندگان آموزش ۲۰۳۰ باید دو سوال کلیدی پرسید:
1⃣چه نیازی به پذیرش این سند است؟
2⃣ مواجهه فعال ما در این حوزه در فضای بین الملل چه بوده است؟ صرفا اصلاحات جزئی در داخل؟!
✍ #محمدصادق_تراب_زاده_جهرمی پژوهشگر مرکز رشد
🔻کانال حکمرانی آموزش ۲۰۳۰ (به مسئولیت آقای تراب زاده جهرمی):
➡️eitaa.com/education2030
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
10.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خانواده_رشد
🏠 #خواستگاری_دختر از پسر
🔺 منتظر خواستگاری پسران متدین و بااخلاق و با غیرت نباشید!
✍ آیت الله سید محمّد حسینی قزوینی
➖ ➖ ➖ ➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
✅ #یادداشت_رشد
📄آربیتراژ در فضای مجازی؛ نفی حاکمیت ملی
✴️آربیتراژ مفهومی است که تاکنون در ادبیات اقتصادی و مالی به کار میرفته است و اشاره به سودجویی و بهرهبرداری از تفاوت قیمت یک محصول مشابه در بازارهای مختلف دارد. بهعنوانمثال فرض بگیرید که قیمت یک دلار در ایران معادل هفت هزار تومان و در امارات معادل هشت هزار تومان باشد. در این صورت ایرانیها تمایل خواهند داشت تا هنگام سفر به امارات، از ایران دلار تهیه نموده و در امارات بفروش رسانند. ازاینرو جریان عظیمی دلار از کشور خارج شده و حجم بسیار بیشتری ریال وارد ایران میشود. این پدیده موجب افزایش حجم ریال در ایران و کاهش هر بیشتر ارزش آن در کشور خواهد شد.
🔹 آربیتراژ تا پیش از توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیشتر در حوزه مالی و اقتصادی مطرح بود چراکه پول تنها عنصری بود که سرعت مبادله بالایی داشت. اما در عصر فضای مجازی، آربیتراژ عبارت است از مهاجرت از ذیل یک حاکمیت به ذیل حاکمیتی دیگر در حوزه نظامهای اجتماعی.
🔹 امروزه با توجه به ایجاد بسیاری از نظامهای اجتماعی بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://cpolicy.ir/610 ) و ظرفیت بالایی از مبادلات که به مدد فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل گرفته است، دیگر این تنها پول و ارز نیست که قابلیت مبادله سریع یافته است، بلکه در حجم گستردهای از اطلاعات و نظامهای اجتماعی که در فضای مجازی شکلگرفتهاند، امکان آربیتراژ به وجود آمده است و بهراحتی کاربران این فرصت را یافتهاند تا در فضای مجازی، از ذیل قواعد یک نظام اجتماعی در قلمرو سرزمینی خود به حاکمیت نظام اجتماعی در خارج از مرزهای خود مهاجرت نمایند. این یک روی سکه است، روی دیگر سکه امکان نفوذ در نظامهای اجتماعی است که برای بیگانگان فراهم آمده است (http://cpolicy.ir/629 ) بهعنوان نمونه به یادداشت اقتصاد لیبرال در حکمرانی فضای مجازی مراجعه فرمایید. (http://cpolicy.ir/564 ).
🔹 برای تبیین آربیتراژ در نظامهای اجتماعی، تاجری را فرض بگیرید که در ایران فعالیت میکند و میتواند در فضای مجازی با هر نقطه از دنیا تجارت داشته باشد اما ملتزم به قواعد نظام حقوقی باشد که برای وی سود بیشتری ایجاد نماید. مثلاً برای فرار از مالیات، از کشوری خرید کند که مالیات بر واردات دارد و در کشوری فروش داشته باشد که مالیات بر صادرات داشته باشد.
🔹 تاکنون راهکار دولتها برای کنترل این موضوع، تسلط بر فناوری ارتباطات و محدودیتهای ارتباطی بود، نظیر انحصار دولتی در توزیع اینترنت و ایجاد انحصار برای فیلترینگ اما با توسعه فناوری این نحوه از تسلط نیز رفتهرفته رنگ خواهد باخت و با اجرایی شدن بلاک چین، عملاً کنترل از طریق فناوری ارتباطات غیرممکن خواهد شد. بنابراین پیشنهاد میشود تا مسئولین محترم قبل از اینکه دیگر امکان همین اندک مواجهه منفعل با فضای مجازی را از دست بدهند، به نحوی فعال دست از انحصار ارتباطی برداشته و به سمت مواجهه هوشمندانه با فناوری اطلاعات و ارتقاء نظامهای اجتماعی ملّی در فضای مجازی حرکت کنند.
✍ #جواد_آزادی پژوهشگر مرکز رشد
➡️ #تحلیل_خط_مشی_فضای_مجازی
➡️ #CyberPolicy
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄«جرم»، یک رسانه است...
✴️وقتی از medium یعنی #رسانه و یا Media یعنی رسانهها بحث میشود، منظور اساسی از آن، چیزی نیست جز مفهوم «رساندن» که در آن نهفته شده است. از همین رو، معتقدم که جرم خودش یک رسانه است، زیرا به دنبال رساندن چیزهایی است. در واقع، ممکن است مجرم، با ارتکاب جرم، به دنبال رساندن پیامی به جامعه است و یا ارتکاب هر جرمی، میتواند حاوی پیامی برای جامعه باشد. بررسی علل ارتکاب جرم که در جرمشناسی مدنظر قرار میگیرد نیز میتواند در درک بهتر این پیام کمک کند. در واقع باید در نظر گرفت که جرمانگاری یک رفتار، رسانای یک مفهوم، ارزش و حساسیت هست؛ شاید بی دلیل نباشد که میگویند که برای شناخت #فرهنگ و ارزشهای یک جامعه باید قانون مجازات آن کشور را مطالعه کرد.
🔹اما این همه آنچه باید درباره رسانه و #جرم گفت، نیست... @Rushdisu
1⃣ افکار عمومی
🔹کارگزاران حوزه سیستم قضایی، اغلب به دنبال حمایت #افکار_عمومی هستند. درواقع، آنان میخواهند به مردم بگویند که همواره دغدغه شهروندان خویش را دارند. به همین خاطر، سنجش میزان اعتماد عمومی به سیستم قضایی همیشه مهم میباشد. در این وضعیت، بدون شک، یکی از مهمترین ابزارهای شکلدهی افکار عمومی، رسانه میباشد. رسانه از طریق بازتاب رسانهای جرم و خبرهای مربوط به آن، در نگرش مردم نسبت به سیستم قضایی موثر است. همچنین، رسانه میتواند از طریق بازتاب افکار عمومی به مسئولین، نقش اساسی در سیاستگذاری و تغییر ذهنیت کارگزاران سیستم قضایی دارد.
2⃣ حامی یا مشکلآفرین
🔹رسانه، به دلیل مخاطبین زیادی که دارد، از طرفی میتواند احساس ناامنی را در مردم تشدید کرده و بزهکاران بالقوه را تشویق به جرم نماید و یا از طرف دیگر، میتواند در کاهش جرم و پیشگیری از آن که به ایجاد احساس امنیت در جامعه منجر میشود، کمک کند.
🔹همچنین، اصحاب رسانه، در گزارش خود از جرم، خبرهای خاص را انتخاب میکنند. به عبارت دیگر، جرایم دارای بزهدیده جمعی مانند جرایم محیط زیستی و... زیاد مورد توجه اصحاب رسانه قرار نمیگیرد. اصحاب رسانه، با دستکار ذهنیت مردم از طریق نحوه انعکاس خبر و گزینش اخبار، به نوعی میتوانند #ناکارآمدی سیستم قضایی را نشان دهند. این مهم از طریق گزینش خبرهای خاص و اعطای القاب به مجرمین مانند خفاش شب و... باعث میشود که احساسات مردم نسبت به این مسئله برانگیخته شده و از طرفی سیستم قضایی و احکام صادره از آن را خیلی نرم و منعطف نشان میدهد. نتیجه چنین گزارشگری، ایجاد ذهنیت بد نسبت به نارسایی سیستم قضایی و در نتیجه شکل گرفتن خواست عمومی در سزادهی و تشدید مجازات است، مانند آنچه در پرونده آتنا و بنیتا رخ داد که مردمی که مخالف مجازات اعدام بودند، یکباره خواستار اشد مجازات و حتی اعدام (قصاص) چندباره متهم پرونده شدند.
🔹پس رسانه میتواند کارکردی دولبه داشته باشد. از طرفی افکار عمومی را مدیریت کرده و در راستای خواست خود تغییر میدهد که باعث ایجاد خواست عمومی در تشدید مجازات و... شود و از طرف دیگر، با نحوه بازتاب افکار عمومی به مسئولین، سیاستگذاری و اقدامات بعدی کارگزارن مربوطه را جهتدهی نماید. حال اگر توجه به افکار عمومی در سیاستگذاران و کارگزاران، بیش از حد معمول باشد، میتواند #عوام_گرایی_کیفری را نیز ایجاد کند. @Rushdisu
3⃣ مدیریت #تصویر_سازمانی
🔹یکی از مشکلات اساسی که در سیستم قضایی کشور و نهادهای مربوط دیده میشود، ارائه تصویر نادرست سازمانی است. در واقع هرچند هم سیستم قضایی و نهادهای مبارزه با جرم، کار خود را درست انجام دهند، اگر نتوانند برند و تصویر ارائه شده از سازمان خود را به درستی مدیریت نماید، حتی اگر آمار چیز دیگری را نشان دهد، مردم حس بیعدالتی و ناامنی خواهند کرد. این همان چیزی است که امروزه قوه قضائیه به جد با آن دست و پنجه نرم میکند و به درستی نیز مورد توجه رهبری در دیدار اخیر بود. این مهمّ، به ویژه با توجه به تلاش رسانههای به اصطلاح #آن_ور_آبی، میبایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد، چرا که دیده شده یک ترویست مسلح به عنوان یک صلح طلب معرفی شده است. برای مثال در سالگرد مجازات یک تروریست، عکسی از وی در بروشور مربوطه چاپ شد که در عکس کامل، فرد مدنظر اسلحه به دست دارد ولی در عکس چاپ شده، فقط چهره وی که گردن خود را کج کرده و میخندد (و به شدت قیافه مظلومانهای به نظر میرسد)، منعکس شده است.
🔹در چنین جنگ و تقابل رسانهای، کوچکترین غفلت در مدیریت رسانهای و نیز مدیریت درست افکار عمومی، میتواند آثار جبران ناپذیری در وجهه حاکمیت و نظام داشته باشد، همانطور که تاکنون داشته است...
✍ #رامین_مالک پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄چگونه ظرفیّت کشورداری اثربخش را افزایش دهیم؟
✴️ ظرفیّت سازی عبارت است از فعالیت هایی که دانش، توانایی ها، مهارت ها و رفتار اشخاص را تقویت کرده؛ و فرآیندها و ساختارهای نهادی را بهبود می بخشد، تا #حاکمیت بتواند از آن طریق به طور اثر بخش و با ثبات به اهداف خود نائل شود. به نظر میرسد ظرفیت سازی برای راهبری مؤثر در ایران، مستلزم تحول در برخی جنبه های مربوط به آن در وضعیت موجود است. می توان این جنبه های تحولی را در سه دسته طبقه بندی کرده و سازوکارهای رسیدن به آنها را مورد بحث قرار داد: تحول در بینش ها، تحول در گرایش ها و تحول در رفتارها.
🔹البته این تحول های سه گانه صرفا مربوط به حکومت داران و سیاستمداران نیست؛ و شامل همه مردم نیز می شوند. حال به ترتیب، به عرصه های مختلف این تحول سه گانه اشاره خواهد شد و برای هرکدام از عرصه ها، دو مورد جزئی ذکر شده است، یعنی مورد اول و دم در زمینه تحول بینشی، مورد سوم و چهارم در حوزه تحول گرایشی و مورد پنجم و ششم در حوزه تحول رفتاری هستند.
1⃣ تحول در پژوهش های حکمرانی، خط مشیگذاری و مدیریت دولتی
🔹غایت حکمرانی پژوهش، ایجاد تغییر و تحوّل در موضوعات، رویکردها و طریقه های انجام پژوهش است. #حکمرانی_پژوهش در حوزه دانش حکمرانی و خط مشی گذاری، یکی از ملزومات اصلی افزایش ظرفیت کشورداری اثر بخش است.
🔹امروزه پژوهش های این حوزه به تبع از سلوک خاص فضای علمی کشور، به مقدار اندکی ناظر به مسائل داخلی است. ترجمه و ترویج ادبیات رایج دنیا در حوزه حکومت داری، فی نفسه امر مذمومی نیست؛ ولی وقتی این جریان در پاسخ به مسائل داخلی نباشد(یعنی برخورد فعّال با آن نشود)، قطعا اهرمی برای #حکمرانی_جهانی_دانش توسط تولید کنندگان آن خواهد بود.
🔹 به نظر می رسد که در سطح کلان اجتماع، اجتماع علمی و حاکمیت باید تغییراتی حاصل شود؛ به عنوان نمونه در سطح اجتماع علمی: توجه به مسائل بومی جهت تولید ادبیات علمی، ارائه نسخه های مطالعه شده دانشگاهی و نه صرفا وارداتی، در سطح حاکمیت: طراحی مکانیزمهای ارتقاء جایگزین مقاله شماری و ... جهت رشد پژوهش های ایرانی-اسلامی، فهم دقیق تر از علم و شرایط آن در جهت برنامه ریزی بهتر آن. به نظر می رسد این نوع تحول نیازمند برنامه ریزی و اقدام است تا اینکه نیازمند بررسی مبانی فلسفی تحول و ... باشد. @Rushdisu
2⃣ حرکت به سمت ایجاد تفسیر واحد از جریان انقلاب اسلامی
🔹 اگرچه نظرات مختلف و گوناگون در هر حوزه ای می تواند فضای تضارب آراء، نقد و پیشرفت را فراهم کند، ولی برای حرکت یکپارچه در مسیر انقلاب اسلامی، نیاز به تفسیر واحد از #غایت_انقلاب ضروری می نماید. زمینه سازی ظهور انسان کامل در جامعه، مستلزم وحدتی در ساحت اندیشه و تفسیر انقلاب اسلامی دارد.
🔹این وحدت تفسیر باید اولا و بالذات در بین خط مشی گذاران و حکمرانان جامعه اتفاق بیافتد تا از آن طریق مردم جامعه هم در مسیر آن وحدت قدم بگذارند. اگرچه ممکن است ایجاد تفسیر واحد ناممکن تلقی شود، ولی آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید. حرکت به سمت پررنگ کردن نقاط مشترک فهم انقلاب اسلامی(ولو اینکه بسیار اندک باشند) در بین بازیگران حاکمیتی، می تواند راه اثربخشی کشورداری را هموار کند. اگر چه فرآیند تغییر اجتماعی در مقام عمل بسیار دشوار و پیچیده است، که صحبت از ایجاد وحدت، بیشتر حرفی نظری و آرمانی و غیر واقع بینانه می نمایاند، ولی به نظر می رسد که مسیر و غایت نهایی این است.
3⃣ برنامه ریزی برای ایجاد فضای #خود_انگیختگی_مدیران
🔹 یکی از مشکلات اصلی در حوزه گرایش های مدیران داخلی، خود انگیخته نبودن آنها، و منتظر ماندن برای دستورهای بالادستی در جهت اقدام است. برخی مدیران اینگونه راحت اند که مسلوب الاراده باشند؛ یا شاید منافع آنها این اقتضا را دارد. @Rushdisu
🔹 مدیران در یک هرم متمرکز و شکننده حق اراده به خود قائل نبوده و این اراده ورزی را از زیردستان خود نیز با تعیین فصل الخطاب ها و برخوردهای مکانیکی و صفر و صدی سلب می کنند، و حاصل آن در خط مشی های رفع تکلیفی متجلی شده است. به نظر می رسد باید در یک فضایی که اراده و خواست فردی مدیران را به رسمیت می شناسد، در جهت راهبری اراده ها، برنامه ریزی و اقدام کرد.
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇
🔹 اولین قدم این است که همه بدانند با تعیین قانون و مقررات و فصل الخطاب، تغییر رفتار در جامعه اتفاق نخواهد افتاد؛ و مدیران در هر سطحی بایستی یک حوزه اراده برای زیردستان قائل باشند، و با در نظر گرفتن این اصل، اقدام به وضع قوانین و مقررات نمایند.
🔹اگر این امر اتفاق بیافتد، و مدیران حوزه اراده زیردستان و افراد جامعه هدف را به رسمیت بشناسند، آنگاه به سمت تکنولوژی هایی خواهند رفت که راهبری اراده این افراد را بسیار آسان تر خواهد کرد؛ یا به عبارت دیگر برنامه ریزی ها به سمت خود انگیختگی مدیران خواهد رفت و در غیر این صورت نگاه های سلسه مراتبی و شکننده، قفس آهنینی درست خواهد کرد که در آن حاکمان می گویند: «این قانون است و باید اجرا بشود.» و محکومان نیز با هر ترفندی سعی در عدم اجرای آن خواهند داشت؛ چرا که اراده آنها را نادیده گرفته است. این قفس آهنین دیر یا زود محبوسان خود را هلاک خواهد کرد. @Rushdisu
4⃣ ساخت اجتماعی بهره برداری از دانش
🔹 یکی دیگر از عوامل اصلی در کشور داری اثربخش، ایجاد گرایش برای بهره برداری از دانش است. دانشی که به عمل گرفته نشود لاینفع است؛ ولی آنچه در واقعیت جامعه حاکم است دانش یک مسیری طی می کند و اقدامات فردی و حاکمیتی هم یک مسیر دیگر. این یک مسئله فراگیر اجتماعی است که مردم در زندگی روزمره خود از دانش استفاده بکنند یا نکنند؛ لذا نیازمند نوعی ساخت اجتماعی است.
🔹 ساخت اجتماعی بهره برداری از دانش، ظرفیت کشورداری را از لحاظ غنای علمی و عملی سرشار می کند و یکی از اهرم های اصلی تحول دانش حکمرانی و خط مشی گذاری نیز محسوب می شود. وقتی حکمرانان و خطمشی گذاران در تصمیم های خویش که کشاکش عرصه سیاست و دانش است، به سمت ارج نهادن به دانش رفتند، قطعا مسائل اجتماعی، نسخه های معقول تر و کامل تری پیدا خواهند کرد.
5⃣ مصرف کالاهای تولید داخلی در دولت
🔹 یکی از عرصه های اصلی مخارج دولت، هزینه های مربوط به خرید دولت است. سالیانه رقم بسیار بالایی در کشورها به خرید تجهیزات اداری، لوازم مصرفی و ... دولت صرف می شود؛ که این امر در دولت های متمرکز و بزرگ شدید تر نیز است. از طرف دیگر چشم مردم نیز به مسئولین و حکمرانان است؛ لذا مصرف #کالاهای_تولید_داخل در بدنه دولت می تواند گامی در جهت حمایت از تولید داخل و به تبع رونق چرخه اقتصاد و هموار کردن ظرفیت کشورداری اثر بخش باشد. @Rushdisu
🔹 لازم به ذکر است که خرید کالاهای داخلی در دولت با تنظیم بخش نامه ها و ابلاغیه ها به ادارات دولتی و ... هم حاصل نخواهد شد و مستلزم تغییرات اساسی در سبک زندگی کارمندی است. امروزه در سبک زندگی کارمندی که در کشور رایج شده است، #فقر_گفتگو حاکم است. گفتگوها در قالب های سخت نامه و پاراف و ... رد و بدل می شود؛ لذا حاکم بالادستی بخشنامه می زند که کالای ایرانی خریده شود و محکوم پایین دستی کالای خارجی می خرد و فاکتور ایرانی به بالادستی نشان می دهد!. سبک زندگی حاکم و محکوم در ادارات باید به سمت گفتگوی بیشتر و به نوعی حکمرانی به وسیله گفتگو پیش برود تا همه محکومان، تابع حاکمان باشند.
6⃣ فرار از عافیت طلبی، سهم خواهی و اشرافیّت
🔹 شاید کلیدی ترین چالش کشورداری اثربخش، عجین شدن زندگی قاطبه حکمرانان و مدیران با عافیت طلبی و #اشرافی_گری است. این بلای خانمان سوز، انسان ها را در جهت کسب منافع شخصی هرچه بیشتر سوق می دهد؛ و به جای اینکه مسئله اصلی حکمرانی کشور، حل مسائل انقلاب اسلامی باشد، برداشتن موانع کسب منفعت فردی جایگزین می شود. بخشی از ارزش «فرار از عافیت طلبی» با شعار و موعظه قابل پیگیری است، ولی قطعا تحول در نگاه به مکانیسم ها و رویه های اداری و مقررات گذاری، می تواند در تحقق این ارزش نقش بسزایی ایفا نماید.
🔹 قائل شدن اراده به محکومان، واقعی و به رسمیت دانستن میل به #عافیت_طلبی در وجود هر انسان، فرآیندها و ابزارهای کنترلی عمیقی را به ارمغان خواهد آورد که در یک قالب رشدی و تربیتی، مسیر را برای کوشش بیشتر و فرار از عافیت طلبی فراهم خواهد آورد. صحبت از نوع این ابزارها و رویه ها به نوشته های بعدی موکول می شود.
🔹 در پایان قابل ذکر است که این 6 مورد در قالب آن الگوی تحول های سه گانه، قابلیت بیشتر شدن نیز دارند، و موارد ظرفیت سازی کشورداری اثربخش محصور در این موارد نمی شوند، بلکه از نظر نگارنده، این موارد نقاط کلیدی و اصلی به حساب می آیند.
✍ #مجتبی_جوادی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
هدایت شده از مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu