🕤🕤🕤 #گزارش_تفصیلی_نشست_تخصصی_هسته_بازاریابی_سیاسی
🗒 دوشنبه ۱۶ مهر ماه
💬 نشست تخصصی جامع امروز ایران
📝📝📝 نشست جامعه ایرانی امروز با حضور آقای دکتر پرویز #امینی و جمعی از اساتید و دانشجویان در محل سالن شهید باغاني برگزار شد. در این نشست که همراه بود با #رونمایی از کتاب الگوی رفتار انتخاباتی جامعه ایران و همچنین رونمایی از چهارمین شماره نشریه بازاریابی سیاسی، آقای دکتر امینی مباحثی را پیرامون تغییرات زیست جهان و تاثیرات آن بر جامعه ایرانی بیان نمودند.
📃 در ابتدا ایشان نکاتی را درباره #تغییر_زیست_جهان مطرح نمودند. زیست جهان ما در حال تغيير است . زیست جهان به مجموعه ای از باورها، ارزش ها، نمادها، نمودها و همه چیزهایی که در واقع به کنش اجتماعی، فردی و روابطی ما معنا میدهد، گفته میشود. تغییر زیست جهان یعنی تغییر آن عالمی که مناسبات، روابط و کنش های ما را معنادار می کند و توجیه می کند که به طور تامل نشده مطلبی را قبول یا رد کنیم.
📃 در ادامه ایشان اشاره داشتند که در حیات اقتصادی جمهوری اسلامی، سه #شوک عمده اقتصادی به مردم وارد شد. اول در دولت آقای هاشمی که به واسطه #تعدیل ساختارها تورم سنگینی بر مردم تحمیل شد. شوک دوم در انتهای دولت آقای احمدی نژاد در اثر #افزایش_تحریم_ها ایجاد شد و رکود و تورم زندگی مردم را سخت کرد و آخرین بار و تازه ترین شوک در همین تابستان امسال پس از #خروج_ترامپ از برجام بر اقتصاد کشور اعمال شد که آثارش را در بازار طلا و ارز شاهد بودیم. به دنبال این شوک ها و #انفعال_مسئولین در حل مشکلات اقتصادی، دشمنان را به #جنگ_روانی و #ناامیدی مردم از آینده کشور سوق داده است.
🔍🔍🔍 #قرار_چهارم
🔍🔍 #هسته_بازاریابی_سیاسی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
🕟🕟🕟 #گزارش_تفصیلی_نشست_تخصصی_هسته_عدالت_پژوهی
🗒 چهارشنبه ۱۸ مهر ماه
💬 نشست تخصصی بررسی وضعیت امروز معیشت مردم
📝📝📝 نشست تخصصی وضعیت امروز معیشت مردم با حضور دکتر پیغامی و دکتر خاندوزی( مسئول دفتر اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی) برگزار شد.
📃 دکتر پیغامی در این نشست با تاکید بر غفلت انجام شده در طول چند دهه گذشته از توجه ساختاری به مسئله فقر بیان داشت که می بایست سیاست هایی در کشور اولویت پیدا کند که به پیشگیری از فقر و همچنین فقر زدایی و ریشه کنی فقر توجه داشته باشند و سیاست هایی مانند اعطای کپن وبسته های حمایتی اگرچه در کوتاه مدت به عنوان مسکن عمل می کنند اما در بلند مدت هیچگونه ماندگاری و اثربخشی نخواهند داشت و صرفا مصرف تبلیغاتی خواهند داشت وی با اشاره به اینکه متفکران حوزه نابرابری و فقر در مورد منشاء فقرزایی نظریات مختلفی داده اند اما یکی از مهمترین نظریات که می تواند در ایران نیز مصداق پیدا کند این است که خود ساختار قانونی مولد فقر است و در حقیقت ما در ایران مشکل قانونی در حوزه فقر داریم، تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که این کشور در زمینه فقر، قانون دارند و همچنین قوانین دیگر بخش های اقتصاد نیز به تولید فقر و فقرزایی دامن نمی زند اما قوانین مربوط به فقر در ایران در بین دیگر قوانین گم شده است.
📃 البته باید توجه داشت که در طول ۴ دهه گذشته کشور در زمینه رفع فقر تلاش های بسیاری نموده است و به عنوان نمونه می توان بهبود وضعیت مسکن نسبت به قبل از انقلاب اشاره نمود اما باید توجه داشت که در طول چندین سال گذشته نظام برنامه ریزی کشور دچار نوعی غفلت ساختاری نسبت به مسئله پابرهنگان در کشور شده است. متاسفانه نقطه های تاکید در مسئله فقر زدایی در جامعه دچار خطا شده است. نمونه هایی از این تاکید های اشتباه را می توان در مسائلی مانند تثبیت قیمت ها که در دوره های گذشته اجرا شده است می توان دید.
📃 متاسفانه یکی دیگر از این اشتباهات تحلیل توان تولیدی کشور به نفع حفظ شرایط بازار و مصرف کننده است حال انکه افزایش قدرت تولیدی کشور است که موجب کاهش فقر و افزایش قدرت خرید مصرف کنندگان می شود.
📃 ایشان در ادامه اشاره نمود که مسئله گسترش احساس فقر در جامعه و همچنین مسئله فقر نسبی در جامعه باعث بیشتر نمایان شدن اثرات مسئله فقر در جامعه شده است.
دکتر خاندوزی در ادامه این نشست با تاکید بر این که مسئله فقر به عنوان یکی از ابعاد اصلی مسئله عدالت اقتصادی مطرح است بیان داشت که متاسفانه در چند ساله اخیر و بواسطه افزایش تورم و شوک های اقتصادی موجب کاهش هزینه موثر خانوار شده است. باید توجه داشت که دولت می بایست با استفاده از سیاست های مناسب در حوزه هایی که بیشترین سهم هزینه های خانوار را به خود اختصاص می دهد. به عنوان مثال متاسفانه دولت یازدهم در زمینه مسکن سیاست مشخص و قابل قبولی از خود ارائه نداد حال انکه بیشتر از ۳۰٪ هزینه خانوار شهری مربوط به هزینه مسکن می شود.
📃 دکتر خاندوزی در ادامه به این موضوع پرداخت که لازمه اصلاح ساختار اقتصادی کشور و اجرای برنامه هایی برای بهبود وضعیت معیشت مردم ایجاد نظام اطلاعاتی جامع اقتصادی در کشور است. اگرچه در این زمینه در دولت های گذشته اقداماتی انجام شد اما این مسیر ادامه نیافت ومشخص نیست که چه طبقاتی از جامعه در مقابل شوک ها و تکانه های ارزی اسیب دیده اند و چه گروه هایی از این تکانه ها منتفع شده اند و در نتیجه نمی توان در مورد اصابت دقیق برنامه های حمایتی در کشور اضهار نظر دقیق داشت. از این منظر لازمه اجرا و کنترل فقر در جامعه را ایجاد نظام جامع اطلاعات اقتصادی در کشور دانست.
📃 در انتهای این جلسه، دومین شماره از نشریه تخصصی عدالت اجتماعی نیز رونمایی شد. دومین شماره از نشریه تخصصی عدالت اجتماعی به پرونده ویژه عدالت اموزشی پرداخته است و سعی نموده است از منظر مسئله عدالت، نظام اموزشی کشور را تحلیل نماید.
🔍🔍🔍 #هسته_عدالت_پژوهی
🔍🔍 #دکتر_خاندوزی
🔍 #دکتر_پیغامی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
🕤🕤🕤 #گزارش_تفصیلی_نشست_تخصصی_هسته_تعلیم_و_تربیت
🗒 دوشنبه ۱۶ مهر ماه
💬 کلاف سردرگم تعلیم و تربیت
📝📝📝 نشست تخصصی هسته تعلیم و تربیت، دوشنبه شب با محوریت معرفی عرصه های فعالیت در آموزش و پرورش برای دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام، با حضور آقایان حداد عادل و امینیان – از فارغ التحصیلان دانشگاه و مسئولین مجتمع فرهنگی- آموزشی فرهنگ برگزار گردید.
📃 جلسه با مقدمه و مجری گری جناب آقای ولی شروع و به صورت پرسش و پاسخ از میهمانان با اشاره به عرصه های #تهدید و #امید در آموزش و پرورش کشور ادامه یافت.
📃 آقای حداد با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در #جریان_سازی_اجتماعی، وضع فعلی آموزش و پرورش را یکی از تهدیدات امنیت ملی بر شمرد. در همین راستا جناب آقای امینیان با اشاره به کتب تاریخ و بررسی منطقی جریان روز سیاسی کشور از فرآیند آموزشی مدارس به دلیل قرار گرفتن در سال پیش دانشگاهی و سیطره کنکور، مصداقی از مشکلات نرم حوزه امنیت ملی در آموزش و پرورش را شرح و بسط دادند.
📃 نمونه دیگر چنین مسائلی رشد #تفکرات_تکفیری در استان خوزستان و سیستان و بلوچستان است که به دلیل انفعال نیروهای انقلابی در ورود به عرصه آموزش و پرورش در حال گسترش است.
📃 جناب آقای حداد در پاسخ به پرسش در زمینه امیدهای آینده در عرصه تعلیم و تربیت با اشاره به حد بالای اثر بخشی #فعالیت_انقلابی_و_جهادی در مدارس فعالیت جمعیت های دغدغه مند در مناطق محروم کشور و حتی مناطق شیعه نشین خارج کشور را شاهد مثال اثربخشی بالای تحولات مثبت اجتماعی از طریق فعالیت مدرسه ای دانسته اند.
📃 در انتها، مهمانان گرامی در پاسخ به سوالات حضار در جلسه با اشاره به سطوح مختلف مورد نیاز فعالیت در آموزش و پرورش در مدرسه، شوراهای عالی، تالیف کتب و ... و نیز اشاره به نهادهای مختلف نهادهای مختلف تعلیم و تربیت در کشور، با وجود تاکید بر همه سطوح و سایر نهادها، در شرایط کنونی فعالیت در مدرسه و نشر مویرگی #دغدغه_های_انقلابی در سطح اجتماع را ضروری ترین عرصه فعالیت امروز در حوزه آموزش و پرورش دانستند.
🔍🔍🔍 #هسته_تعلیم_و_تربیت
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ نشست سوم از سلسله نشست های
((چهل سالگی در بیم و امید))
✅ با حضور آقایان دکتر فاضلی, دکتر افتخاری و دهباشی
✅ دانشگاه امام صادق علیه السلام, سالن شهید باغانی (سالن امتحانات) محل برگزاری ((قرار چهارم)) نمایشگاه دستاورد های مرکز رشد
✅ دوشنبه ۲۳ مهر ۹۷
✅ ساعت ۱۹ الی ۲۲
#مرکز_رشد
#قرار_چهارم
#حلقه_افکار_عمومی_و_تغییرات_اجتماعی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🕟🕟🕟 #گزارش_تفصیلی_جلسه_حلقه_فقه_نظام_ساز
🗒 چهارشنبه ۱۸ مهر ماه
💬 بیان ابعاد و چالش های مختلف حوزه فقه حکومتی
📝📝📝 در نشست تخصصی «فقه حکومتی معاصر» که در روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه در محل نمایشگاه دستاوردهای مرکز رشد در قرار چهارم برگزار شد، حجه الاسلام والمسلمین محمدی به بیان ابعاد و چالش های مختلف حوزه فقه حکومتی پرداختند.
📃 خلاصه ای از محورهای ارائه شده در این جلسه به صورت تیتروار در زیر ارائه میگردد:
گاهی اوقات مسأله فقه حکومتی با فقه الحکومة معادل گرفته می شود.
فقه الحکومة = فقه نظام سیاسی
فقه حکومتی= چیزی بیش از این است
فقه نظام سیاسی جزئی از فقه حکومتی است.
در سابقه فقهی ما مسأله خلافت یک مسأله حیاتی بوده است.
در هیچ دوره ای این امر نادیده انگاشته نشده است.
شیعه وقتی از سلطان سخن می گوید، مقصود سلطان بر حق است.
ما جنگ هایی داریم در زمان صفویه و بعد در زمان قاجار.
در ادبیات ما در این دوران اروپایی ها دسته دوم بوده است و مواجهه ما کاملا از موضع قدرت بوده است.
شکست سختی که ما در انتهای قاجار از روسیه می خوریم در چالدران.
علما حکم جهاد دادند و مردم هم کوتاهی نمی کنند.
عمده جریان روشنفکری ما اتفاقاً همین درباریان و قجرزادگان هستند.
ما دارالفنون زدیم و فکر کردیم می توان قسمتی از غرب را بیاوریم و الباقی را نیاوریم.
📃 سه جریان در برابر این شکل می گیرد:
جریان دربار: جریان گزینشی: فنون و علوم بیاید ولی سیاست نیاید.
جریان روشنفکری: تمام غرب بدون هیچ طرحی بیاید. ما باید با عالم مدرن منطبق بشویم. شاه بیت این ماجرا=جبران عقب افتادگی (سیدجواد طباطبایی)
مواجهه علما: مرحوم شیخ فضل الله و مرحوم نائینی با هم اختلاف جدی پیدا می کنند و با هم مکاتبه می کنند.
📃 نسبت سه چیز با هم در فقه سیاسی مهم است: دین، شریعت و حکومت
ریشه هنوز همان ریشه است و اگر تحلیل ما درست نشود نمی توان خوب قضاوت کرد.
مواجهه اصلی ما با غرب محط اصلی آن در فقه نظام نسیاسی شکل می گیرد.
هر دو می گفتند سلطنت پادشاهی حق خدا، انبیا و اولیاء و مردم را غصب کرده است.
ولی حکومت مشروطه که می آید به سلطان قید می زند. قانون اساسی در حکم رساله عملی نظام سیاسی است. به همین دلیل حق خدا از او گرفته می شود و مردم. فقط حق امام و انبیا غصب شده می ماند.
شیخ فضل الله می گفت که یک نفر حق خدا را غصب کند بهتر است از اینکه تمام مردم قانون گذار باشند.
مسأله نسبت دین ، حکومت و فقه است.
📃 چالش دیگر:
نظریه میرزایی نائینی درباره نسبت با شریعت: اختیارات حاکم در محدوده ما لا نص فیه است.
منطقة الفراغ از حکم الزامی: نظر شهید صدر است لذا فقیه می تواند منطقه فراغ از حکم اسلامی را پر کند.
شهید صدر می گوید در یک جاهایی ظاهر نص الزام است ولی امام بر اساس مصلحت آن روز به آن فتوا داده است.
لذا فقه حکومتی شهید صدر با میرزای نائینی متفاوت می شود.
مرحوم نائینی تأکید بر حفظ بیضه اسلام به معنای حدود و مرزها دارد.
شهید صدر می گوید: مکتب مجری آن حکومت است.
نظر امام: ولایت فقیه فوق احکام فردی است.
ورود به شرع به معنای تقید به قواعد فرعیه نیست. ولی فقیه می تواند حج و نماز را تعریف کند.
📃 ثمره این اختلافات چیست؟ تصویر از فقه حکومتی مطلوب
درک از سه مفهوم دین ، فقه و حکومت
نظریه علامه در باب ثابت و متغیر
شهید مطهری این را در بحث های مختلف باز می کند و انعطاف آن را بین می کند.
نظریه جناب آقای مومن: این نظریه در بخش وسیعی از فقه سنتی به آن عمل می شود:
دین ثابت و متغیر ندارد و همه احکام آن ثابت است. تمام آن چیزی که در باب ولایت می گوییم در حوزه اجرای حکم است.
۵ تا نظریه آمده که شاخ و برگ آن بسیار متکثر است. لازمه غربال و قضاوت است.
📃 ضرورت های پیشافقهی:
ورود علمی
شریعت نظام مند است و فقه هم که علم کشف شریعت است الزاماً باید نظام مند باشد. علم ناظر به کشف اعتبارات شارع است.
پیشافقهی های:
علمی
یکی از آنها کلامی است: در منظومه معارف دین، ولایت مقوم شریعت در اخلاق، علم و عمل است.
شاخه مقابل علمی ضرورت های اجتماعی است:
شهید صدر اقتصادنا می گوید: ما در دوره ای هستیم که جریان باطل با نظامات اجتماعی خود به ما حمله می کند. نظامواره به ما حمله می کند.
مکتب و مذهب اقتصادی تا ارائه ندهیم نمی توانیم مقاومت کنیم.
مثل درگیری امام با غرب: این مقام ولایت اجتماعی که غرب با ما در تعارض است. نظام تولی و ولایت اجتماعی ستون فقرات این نظام غرب است.
لذا امام می گوید: الاسلام هو الحکومة و الاحکام هو شئونها.
فلسفه پیش از آنکه یک هویت مفهومی داشته باشد، یک هویت وجودی دارد. این جهتگیری با مدیریت اجتماعی سرخط می شود.
ولایت فقیه حلقه وصل به ولایت جامعه است.
کشف الاسرار امام را بخوانید.
اختلاف دیدگاه امام با مرحوم نایینی را بخوانید.
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
📃 امام می گوید این غرب توخش مدرن است. آزادی ، مشارکت و مساوات اصول نایینی بود.
نائینی می گوید انحراف اصلی از زمان معاویه صورت گرفت که اصل مشارکت و سوال از سلطان زیر سوال است.
📃 نامه امام در پاسخ به نامه آقای گلپایگانی بزرگ که می نویسند را بخوانید.
امام جواب فنی می دهند که شان مجلس عقلا عرفاً و شرعا موضوع شناسی است. اینها نمایندگان مردم در تشخیص موضوعات هستند. شورای نگهبان در موضوع شناسی دخالت نکند ولی باید حکم شناسی کند.
کاش فقه سنتی ما ظرفیت این را داشت ما را به سرمایه داری زالو صفت نچسبد.
ضرورت اجتماعی را جدی بگیرید.
قسمت دوم روی فقه می نشیند.
📃 حکم از مرحله اجرا تا عمل سه قسمت مهم دارد:
استنباط حکم کلی
مصداق شناسی
امتثال و اجرا
حکم اضلاعی دارد که یکی از آن مخاطب آن است.
مخاطب فقه سنتی با فقه حکومتی متفاوت است. در فقه سنتی مخاطب آحاد و افرادند ولی در فقه حکومتی حیثیت جمعی ملاک مهم است.
در فقه سنتی حکم یا عینی است یا کفایی.
اما در فقه حکومتی اعدوا لهم ما استطعتم: در هیچ کدام نمی گنجند.
لوازمی در امتثال دارد.
شهید صدر می گوید ما باید نظام حکم را استنباط کنیم و ترکیب الاحکام برای ما مهم است.
مرتبه اول: استنباط علی حده و رو بناست.
مرتبه دوم: زیر بناست.
برخی در ترتیب استنباط موضوعات دست می برند و می گویند ما باید از مقسم وارد قسیم شویم نه مقسم.
حکم چیست و اضلاع آن چیست؟
لذا برخی مباحث حکومتی را وارد فقه کردند.
مسأله موضوع شناسی: از مواردی است که بزرگان فقه حکومتی نسبت به آن حساس شده اند.
مسأله نظام پولی و نظام اعتبار یعنی چی؟
موضوع شناسی ما ضعیف بوده و ذیل مفاهیم اصلی آن را ندیدیم.و این یکی از چالش های ماست.
🔍🔍🔍 #حلقه_فقه_نظام_ساز
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
🔵آرام و قرار چیز خوبی است...اما مربّی که باشی، آرام و قرار را از تو می گیرند... و تو می شوی «آرام و قرار خیلیها»...
🔻قبلاً قرار بود مشکلِ مالی اش را حل کنم، مشکل کسی که به حاج آقا نامه زدهبود.
تلفن زنگ خورد آقای عربشاهی از دفتر حاج آقا بود؛ «حاج آقا گفتن، میشناسینش؟» گفتم: «بله، به حاج آقا بفرمایید،خیال شان راحت باشد، کمکش می کنم.»
فردا عصر آقای عربشاهی مجدد تماس گرفت و گفت: «حاج آقا پرسیدند چه کار کردید برای آن بندهخدا؟»
از پیگیری حاج آقا در بین این همه کار تعجب کردم و گفتم: «یه مبلغِ مناسبی بهشون پرداخت شد.»
چند دقیقه بعد، داشتم میرفتم سر کلاس، تلفنم زنگ خورد. دیدم باز هم از دفتر حاجذآقا است. برداشتم؛ گفتند:«حاج آقا می خواهند شما را ببینند.»گفتم: «دمِ سالنِ کلاسها هستم». گفتند: «حاج آقا کار واجب دارند.»
رفتم دفتر و بعد از سلام و علیک، حاج آقا گفتند: «اون بنده خدا چی شد؟» گفتم: «حاج آقا! مگه آقای عربشاهی نگفتند به شما؟» گفتند: «فهمیدم یه پولی دادید، ولی مشکلش که هنوز حل نشده، و خیال من راحت نیست چرا که چند روز دیگه بازم زخمش سر وا می کنه.» گفتم:«حاج آقا! حالا که کمی وضعیتش بهتر شده.» دیدم حاج آقا سفت چسبیدند که باید کارش را ریشه ای حل کنیم ئ نه نمایشی!. از این همه پیگیری، تعجّب کردم.
گفتم: «حاج آقا! اگه بخواهیم، مشکلش ریشه ای حل بشه، باید براش کار درست کنیم.» گفتند: «خوب برویم درست کنیم.» گفتم: «حاج آقا! به نظرم معتاده. کار به او نمی دهند». حاج آقا گفتند: «پس تقسیم کار کنیم. شما او را بِبَر آزمایش، اگه اعتیادش تأیید شد، او را بِبَرید برای ترک، من هم تا آن وقت برایش کار فراهم کنم.»
جالب بود... تا آخرش باید می رفتیم. آن روز، دوازدهم خرداد ۹۳ بود و ایشان دو روز بعد آسمانی شدند.
برای «منِ استاد راهنمای دانشجویان» جالب بود؛ با هر حال و سِمت و شُغلی، باید به فکر بقیه بود و برای شان دستی بالا زد...
📚برگرفته از کتابچه "پدرانه" شامل مجموعه خاطرات رفتاری و تربیتی مرحوم آیت الله مهدوی کنی
✍️تالیف: هسته تعلیم و تربیت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
📅بمناسبت چهارمین سالروز ارتحال حضرت آیت الله مهدوی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
🔵مربّی از مسیری می گوید که رفته، و متربّیهایش نرفته اند...
🔻آنجایی را در زندگی ات برجسته می کند که می داند، نبضِ حیاتت به آن گره خورده...
۲۵ آذر 92 رفتم برای گرفتن امضای حاج آقا زیر عهدِ مرکز... میثاقنامه ای ادبی از حال و هوای حرکت و مقصد...
گفتند: «جهادش کجاست؟» به بخشی از متن اشاره کردم و گفتم: «در اینجا گنجانده شده...»
فرمودند: «صریح بگویید. مگر در مورد ائمه نمیگوییم «اَشهَدُ اَنّکَ جاهَدتَ فِی الله... پس اینجا هم محکم و رسا از مجاهدت در این مسیر بگویید... لازمه کارتان است».
آن روز را یادم نمی رود...
حاج آقا باجدیت و صراحت، بر نبضِ حیاتِ «منِ مرکز رشدی» دست گذاشتهبودند.
📚برگرفته از کتابچه "پدرانه" شامل مجموعه خاطرات رفتاری و تربیتی مرحوم آیت الله مهدوی کنی
✍️تالیف: هسته تعلیم و تربیت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
📅بمناسبت چهارمین سالروز ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ جمعی بودند از اساتید و معمّمین که در مدرسه مروی گرد هم آمده بودند؛ حاج آقا، همه را تحویل میگرفت اما نسبت به یکی از حُضّار، احترامِ عجیبی از خودشان نشان میدادند!
🔸بعد از جلسه که پیگیر شدم حاج آقا گفتند:
«من، چندین سال پیش، دو ساعتی این آقا را شاگردی کردم؛ این هم، حق استادی است...!»
کنجکاوتر شدم؛ حق استادی؟! آن هم برای چنین زمانِ کمی؟!
گفتند: «استاد و مربّی، از پدر به شما، بیشتر حق دارد؛ علم، نور است؛ اگر می خواهید برکت پیدا کند، جانی پیدا کند، جریانی پیدا کند، باید هوایِ استاد خودتان را داشته باشید؛ به او احترام بگذارید وگرنه... وگرنه کلاً از دست میروید؛ جوانمرگ میشوید...!»
خدا را شکر، خدا را شکر که «منِ طلبه» شاگردِ چنین مربّیائی بودم؛ که ادب زندگی را به این زیبایی یادمان دادند...!
📚 برگرفته از کتابچه "پدرانه" شامل مجموعه خاطرات رفتاری و تربیتی مرحوم آیت الله مهدوی کنی
✍ تالیف: هسته تعلیم و تربیت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
🗓 بمناسبت چهارمین سالروز ارتحال
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
شماره دوم نشریه تاملات منتشر شد.
۶۶ یادداشت از ۶۲ نفر از اساتید و اعضای مرکز رشد در حوزه های فرهنگ، رسانه، سیاست، اجتماع، اقتصاد و مدیریت در این شماره دیده می شود.
۹ یادداشت این نشریه اختصاص به موضوع حمایت از کالای ایرانی دارد.
شما می توانید این نشریه را از پایگاه اینترنتی store.rushd.ir خریداری کنید.
✅ eitaa.com/Rushdisu
📸 گزارش تصویری| سی و دومین نشست تخصصی هسته بازاریابی سیاسی
✨با حضور دکتر سعید جلیلی
🗓 دوشنبه ۳۰ مهرماه ۱۳۹۷
#نشست_بازاریابی_سیاسی
🌐کانال هسته بازاریابی سیاسی:
@politicalmarketing
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
#گزارش_نشست_سی_دوم
✅ ضرورت استمرار و مداومت کمپین های انتخاباتی
✍ سی و دومین نشست تخصصی #هسته_بازاریابی_سیاسی با ارائه آقای دکتر سعید #جلیلی برگزار شد. در این نشست، دکتر جلیلی به بررسی نقش انتخاب مردم در جمهوری اسلامی پرداخته و نکات و روایت هایی از سیره امیرالمومنین علیه السلام در حوزه حکومت، قدرت و سیاست بیان نمودند. در انتها نیز ایشان اهمیت و ضرورت پیوستگی و مداومت در کمپین های انتخاباتی و تلاش برای اقناع مردم را خاطر نشان کردند.
🔹در ابتدای جلسه دکتر جلیلی نکاتی را پیرامون جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی بیان نمودند. انتخاب مردم در جمهوری اسلامی قدرت ایجاد میکند و این قدرت، متفاوت با قدرت های ایجاد شده برای سایر نظام ها است. در جمهوری اسلامی مردم حاضرند برای انتخاب خود از جان و مال خود گذشته و شهید بشوند. نظام غرب نیز این موضوع را فهم نموده و سال هاست که به دنبال تغییر رویکرد و انتخاب مردم ایران بوده و از طرق مختلف به دنبال ایجاد فاصله میان مردم و اسلام و انقلاب هستند.
🔸در بخش دیگری از نشست، استاد درس تفسیر آیات سیاسی با اشاره به خطبه 33 نهج البلاغه اظهار داشتند که اگر قدرتی هم بدست می آورید برای اعاده حق باشد نه صرف کسب قدرت. در اینجا هدف این نیست که مخاطبان ما در انتخابات خوششان بیاید یا از ما راضی شوند، بلکه می بایست به دنبال احقاق حق باشیم؛ در واقع عالم هستی حقیقتی دارد و اعمال ما در سطوح مختلف باید ما را به حقیقت نزدیک کند. این نگاه، بازاریابی سیاسی را می تواند خیلی متفاوت و در چارچوب دیگری تعریف نماید.
🔹در ادامه دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی متذکر شدند که کمپین های انتخاباتی باید مستمر و پیوسته باشد. در واقع نقطه شروع تکلیف مندی و فعالیت ستادی تنها چند ماه مانده به انتخابات نیست بلکه نقطه شروع همیشگی دارد و هیچگاه متوقف نمی شود. تبیین گفتمان و نظرات کمپین ها زحمت می خواهد و باید بتوان مردم را با استدلال و توضیح مناسب اقناع نمود. احساس تکلیف به تنهایی در انتخابات کارساز نیست و می بایست برای تبیین نظرات و دیدگاه های انقلابی تلاش و مداومت داشت.
#نشست_بازاریابی_سیاسی
🌐کانال هسته بازاریابی سیاسی:
@politicalmarketing
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #خانواده_رشد
📄 مرحوم آیت الله #حائری_شیرازی می فرمودند:
✴️ خانمها به شوهرشان بگویند، نانی که سر سفره میآوری، اگر #کم باشد و #حلال، بهتر است که #حرام باشد و #زیاد. رزق مختصر و حلال، همان #جاده تنگی است که منتهی به پل می.شود، که آخرش سلامتی است. سفره اگر رنگین باشد و حرام، آن جاده پهنی است که ماشین میتواند به سرعت در آن بتازد، اما پل ندارد و به دره #سقوط میکند.
🔹 ای #مرد! این را خوب دریاب که تو #راننده_ماشین هستی و اهل و عیال تو مسافرانت. مبادا وسوسه ات کنند که «چرا در این جاده ی سنگلاخ و تنگ آمده ای؟ ما یک ساعت در ماشین فلانی نشسته بودیم، چقدر کیف داشت، جاده اش صاف بود و نرم ».
🔹 راه #تقوی راهی است که سرازیری و سربالایی، سنگلاخ و گردنه، تنگنا و معبر دارد، اما آخرش « #پل » دارد اما جاده ی دنیا اتوبانی است که هرچه سریع تر بروند، زودتر به ته جاده که پلی در کار نیست میرسند و به دره پرت میشوند.
🔹 گاهی یک عابر، لنگ لنگان میگذرد، نه تنها ماشین ندارد و پیاده است، که لنگ هم میزند، اما او در راه نجات است، با نظر حقارت در او منگر.
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #هسته_رشد
📂عنوان ارائه:
📄 #دفتر_نوآوری_آمریکا
✴️ ترامپ چندماه پس از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، دستور تأسیس #دفتر_نوآوری_آمریکا را صادر کرد. او مسئولیت این دفتر را به داماد خودش جرد کوشنر– که البته مشاور ارشد و مورد اعتماد ترامپ نیز میباشد – سپرد. وظیفه اصلی این دفتر تحول در ساختار دولت و #چابکسازی_دولت آمریکاست به نحوی که مشابه یک شرکت تجاری بتواند به سرعت خود را به روز کرده و در مقابل مشکلات و گرههای فعلی دولت چارهاندیشی کند.
🔹 #رابرت_اتکینسون، رئیس بنیاد فناوری و نوآوری آمریکا، در مورد تشکیل این دفتر نظر مساعدی دارد و بیان میکند که ایجاد تحول عظیم در دولت و چابکسازی آن از طریق این دفتر ممکن است. اتکینسون لازمه چنین تحول کلانی را تزریق تفکر و عمل «نوآوریهای مردم محور» می داند. مبانی نظری و عملی چنین نوآوریهایی در صورت مردم محور بودن است که میتواند موفق باشد و به وظایف اصلی دولت ورود پیدا کند.
🔹 #اتکینسون مسئله بهبود عملکرد دولت را مسئلهای میداند که به صورت خاص بیش از ۶۰ سال است دولتهای آمریکا در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند. در این دوره ۶۰ ساله بسیاری از دولتهاسعی کردند تا با تقلید از مدل شرکتهای فرچون ۵۰۰[1️⃣]که به لحاظ ساختار بوروکراتیک شباهت زیادی به ساختار دولتها داشتند، ساختار خود را متحول کنند و بهبود ببخشند.
🔹البته چالشهایی که امروزه دولتها با آن مواجه هستند متفاوت با گذشته است و مسئله اصلی نحوه استفاده از فناوری و گذار به یک شرایط منعطفتر و مطلوبتر است. چالش و مسئله در این شرایط وابستگی شدیدی به اتخاذ نوآوریهای مردم محور برای بهبود فرآیندها، خدمات و مدلهای سازمان های دولتی است. در ادامه بخشهایی از پیشنهادها و گزارشی که توسط بنیاد فناوری و نوآوری آمریکا و به قلم رابرت اتکینسون به منظور کمک به دفتر تازه تأسیس نوآوری آمریکا ارائه شده، بیان میگردد.
✳️✳️ این پیشنهادها در شش تقسیمبندی کلی ارایه شده است که در این قسمت ارایه میگردد:
🔶مدلهای نهادی
▪️ایجاد پست «مدیر نوآوری» در کاخ سفید
▪️ اضافه شدن مؤلفه نوآوری به برنامههای راهبردی نهادهای مختلف
▪️ تشکیل گروههای خاص (Skunk Works) -[2️⃣]
▪️ گسترش برنامههای نوآورانه ریاست جمهوری
▪️ ایجاد محدودیتهای موقت برای عدم رعایت برخی قوانین دست و پاگیر
🔶رویکرد و فرهنگ
▪️ نهادینهسازی تفکر طراحی و نمونههای نوآورانه در سازمانها
▪️ شناسایی ۲۰ تا ۵۰ اقدام اصلی که میتوان از طریق نوآوری در آنها تغییر ایجاد کرد
▪️ ایجاد انتظار و توقع برای نوآوری، برنامههای تست و آزمایش موقت، برنامههای پایلوت و...
🔶منابع، ابزار و تجارب موفق
▪️ مستندسازی تجارب موفق
▪️ حمایت از ابزارهای نوآوری
▪️ تمرین پشتیبانی آموزشی برای «بله» گفتن به نوآوری
▪️ ایجاد فرهنگ درونی برای نوآوری
▪️ فراهم آوردن بستر صحبت و ارتباط بین مردم و سازمانهای دولتی
🔶 معیارها و انگیزهها
▪️ از نوآوری یک انتظار عملکردی مشخص برای مقامات ارشد خود ایجاد کنید
▪️ ایجاد جوایز حمایت از نوآوری و شناسایی نوآوران
▪️ استفاده از ظرفیت سایتهایی چون سایت (Yelp) - [3️⃣]
▪️ ارائه رتبه بندی از سازمانها و نهادهای دولتی به لحاظ نوآوری
🔶 تامین مالی
▪️ ایجاد این امکان برای سازمانهای دولتی تا بتوانند بخشی از بودجه خود را صرف پروژههای خاص نوآوری نمایند
▪️ امکان استفاده بیشتر از همکاریهای مبتنی بر صرفهجویی مشترک
🔶 نظارت و بازبینی
▪️ تلاشهای رسمی برای فهم فرآیندهای نوآوری و تحمل ریسک مطلوب
▪️ اعلام مؤسساتی که اقدامات نوآورانهای نداشتهاند
▪️استفاده از نوآوری به عنوان یک معیار در فرآیندهای پشتیبانی و تأمین
▪️ امکان استفاده از نوآوریهای بعد از ثبت قرارداد
▪️ فعالسازی شرکتهای خصوصی برای فراهم کردن خدمات عمومی و دولتی
📚 پی نوشت ها:
1️⃣ لیستی از ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکا که به لحاظ درآمدی هر ساله توسط مجله فرچون منتشر می شود.
2️⃣ گروه های خاصی متشکل از نیروهای حرفه ای و متخصص هستند که به صورت فشرده و بدون هر گونه محدودیتی برای محقق شدن یک هدف خاص تلاش می کند. این مفهوم برگرفته از یک شرکت نظامی به نام لاکهید مارتین است که در یک زمان بسیار فشرده و در یک گروه ویژه از مهندسین توانست یک هواپیمای فوق پیشرفته جاسوسی را طراحی و اجرا کند.
3️⃣ سایتی است که در آن افراد نظرات، تصاویر، پیشنهادها و اطلاعات مورد نیاز در مورد جزییات یک رستوران، یک سازمان دولتی، یک هتل و یا هر واحد تجاری متعارف را می توانند ثبت کنند و از این طریق به سایرین کمک کنند.
✍️ #محمد_رحمتی پژوهشگر مرکز رشد
🗂 #هسته_نوآوری_مرکز_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #هسته_رشد
📄 نشست تخصصی مشترک هسته های نوآوری و بازاریابی سیاسی با جناب آقای دکتر سید علی محمد #موسوی، #دبیرکل سابق دی هشت(D8)
✴️ دو هسته ی نوآوری و بازاریابی سیاسی میزبان آقای دکتر سید علی محمد موسوی بودند. ایشان از دانش آموختگان رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی ورودی ۶۴ هستند که بعدا در مقطع دکتری مدیریت استراتژیک ادامه تحصیل دادند.
🔹ماموریت های متعدد بعنوان دیپلمات در کشورهای مختلف، نماینده ایران در #اکو و در آخر هم دبیرکل #دی_هشت (هشت کشور مسلمان پر جمعیت در حال توسعه؛ایران، ترکیه،اندونزی،مالزی،مصر،نیجریه، پاکستان و بنگلادش) از دکتر موسوی دیپلماتی کارکشته و آشنا با اصول تعامل در دنیای امروز ساخته است.
🔹ایشان که پایان نامه فوق لیسانس شان هم به نقش دبیرکل در پایان دهی به #جنگ ایران و عراق می پرداخت،حالا خود را در لباس یک دبیرکل در سازمانی بین المللی میبیند.
🔹در این جلسه ،ایشان ضمن اشاره به #فلسفه_ایجادی سازمان های بین المللی در جهان معاصر به سازمان اکو و خاصه دی هشت اشاره کرده و نقش و کارکرد اینگونه سازمانها را برشمرد. در ادامه،دکتر موسوی با اشاره به نقش دبیرکل برای کشوری که دبیرکل از آن انتخاب میشود، آن را دارای امتیاز فراوان دانست که میتوان با کیاست و فراست ،موقعیت هایی را برای کشور فراهم کرد.
🔹سپس،هر کدام از حضار سوالاتی را راجع به این سازمان از حیث حکمرانی جهانی،زمینه سازی فرهنگی ،نقشه فناوری و...پرسیدند و پاسخ گرفتند. یکی از دوستان به عملکرد ترامپ در خروج از این سازمانها پرسید، که دکتر موسوی آن را برای جایگاه سازمانهای بین المللی بسیار مخرب و تاثیرگذار خواند.
🗂 #هسته_بازاریابی_سیاسی_مرکز_رشد
🗂 #هسته_نوآوری_مرکز_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 #آنچه_وقایع_را_بحران_یا_مدیریت_می_کند؟
🔶 مقدمه
✴️ آیا بحران یک واقعیت خارج از ماست یا اینکه نوع مواجهه ما با رخدادهای معمول و غیرمعمول است که بحران را شکل می دهد؟ زلزله یا هر حادثه دیگری که رخ دهد، این نوع مواجهه ماست که شرایط را برای ما تبدیل به بحران یا غیربحران می کند. انسان هایی که دائما در ناز و نعمت بوده اند و غیر از آن را نمی توانند تحمل کنند، حتی یک کمبود ساده را بحران می انگارند. پس آنچه در تحلیل یک بحران لازم است مورد توجه قرار گیرد، نوع مواجهه انسان با رخدادها و وقایع است.
🔹در مواجهه با پدیده هایی چون زلزله به نظر می رسد که ۴ عنصر کلیدی می توانند به بحران یا مدیریت آن شکل دهند:
1️⃣ بوروکراسی اداره امور عمومی
2️⃣ فرهنگ عمومی مردم
3️⃣ نیروهای خودجوش و موثر
4️⃣ تشکیلات مدیریت بحران
🔹 #بوروکراسی: به نظر می رسد که ساختار اداری کشور حتی در رتق و فتق امور عادی و حالت روزمره نیز دچار مشکل است. آیا این ساختار و نظام اداری که قطعا منفک از انسان های درون آن نیست، می تواند برای بحران کاری کند؟ وقتی که بسیاری افراد هدفشان از کار در ساختار اداری کشور، صرفا استخدام و بهره مندی و پشت میز نشینی است می توان توقع حل مشکل داشت؟
🔹 #فرهنگ_عمومی: در جامعه ای که مردمش آلوده به دنیاگرایی و تعلق به مادیات، طمع و حرص و تکاثر، چشم داشت به بیرون از قبیل دولت و دیگران، نداشتن عزت نفس، بی اعتمادی به حاکمیت، ابهام نسبت به آینده و ... هستند آیا می توان انتظار آرامش در زمان وقوع رخدادهایی چون زلزله داشت؟ کسانی که همواره در شرایط عادی منتظرند تا دیگران از جمله دولت دست آن ها را بگیرد، کسانی که احساس می کنند اگر الان چیزی جمع نکنند فردایی تاریک خواهند داشت، کسانی که دیده قناعت را کور کرده و حرص انبارسازی در دنیا را سرلوحه کرده اند، کسانی که دیگران را نمی بینند و ایثار و احسان و انفاق در شرایط غیرمعمول را بی معنی می دانند، .... ، این ها چگونه می خواهند در شرایط بحران، آرامش خود را حفظ کنند، خود را و دیگران را نگاهداری کنند یا به کنترل ستادها و عوامل مدیریت بحران درآیند؟ فارغ از اینکه این خصائص چرا و چگونه ایجاد شده اند، اما وجودشان، یعنی بحران. رخدادها، صرفا آن را به ظهور عمومی می رسانند. در عین حال نقش آموزش عمومی را نیز نباید نادیده گرفت .بالعکس آن هم پاسخی بالعکس دارد. فرهنگ قناعت، صبر، عزت نفس، ایثار و محبت، یعنی صرفا وجود مشکلاتی در بیرون که به راحتی قابل مدیریت است. سختی دارد اما بحرانی نیست. آن ها کسانی هستند که منتظر دیگری نیستند.
🔹 #نیروهای_خودجوش_و_موثر: فارغ از اینکه نهادهای رسمی حکومت در مواجهه با وقایع و بحران ها، چگونه به مدیریت بر می خیزند، همواره عده ای در کشور هستند که در شرایط بحرانی حاضرند و اساسا با بحران زندگی می کنند. آن ها سبکی از زندگی و کار و فعالیت دارند که همیشه و برای هر شرایطی جواب می دهد. حال که بحرانی بروز می کند، تلاطمی در آن ها بروز پیدا نمی کند. این نیروها، در شرایط جنگ، وقایع غیرمعمول طبیعی از قبیل زلزله و سیل و ....، در صحنه مواجهه با محرومیت ها، در صحنه مواجهه با آسیب های اجتماعی، مواجهه با فتنه های سیاسی و این چنین موقعیت هایی، حضوری مستمر دارند. شاید بتوان به جرئت بتوان گفت که بخش زیادی از بار انقلاب و خدمت به مردم را خصوصا در شرایط غیرمعمول، این گروه ها به عهده دارند. عمده این نیروها، انگیزه ها و خاستگاهی دینی-انقلابی دارند و در پشت همه این ها اعتقاد به آخرت و معاد وجود دارد. این افراد شاید در بسیاری مواقع تخصصی به صورت حرفه ای نسبت به آن حادثه نداشته باشند، اما حضورشان در امداد الهی به اثر و برکت می انجامد.
🔹 #تشکیلات_مدیریت_بحران: مردم هر گونه که باشند، نظام اداری هر گونه که باشد، نیروهای خودجوش باشند یا نباشد، در هر صورت نیازمند تشکیلاتی هستیم که کل میدان را مدیریت کند و به انضباط در آورد. ساماندهی افراد، منابع، نهادهای موثر، مدیریت اطلاع رسانی و کنترل فرهنگ عمومی، ایجاد و حفظ امنیت و ادراک امنیت و .... همگی از عملکردهای این تشکیلات است. نبود یا ضعف چنین تشکیلاتی که باید قبل و بعد از حوادث حضور موثر داشته باشد، منجر به ناهماهنگی عملیات حل بحران، اتلاف منابع انسانی و مادی، بی اعتمادی و تخریب فرهنگ عمومی و در نهایت امتداد بحران در بلندمدت می شود.
✍️ #محمدصادق_تراب_زاده پژوهشگر مرکز رشد
🗓سالروز زلزله مصیبت بار کرمانشاه
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu